|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
![]() Kurcze a ja nie wiem czy mogę już iść na szczepienie po tej ospie ![]() Cytat:
ZdrówkaCytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej...to szukaj tej Zaklinaczki lepiej... E tam....szybko bys sie stesknila.... ![]() Hehehe....widze, ze nasze "ksiezniczki" pokazuja male rozki... ![]() Cytat:
Lo matko.... Ty to masz z tym brzdacem twoim... ![]() Cytat:
U nas jedna drzemka to nowosc...w sumie czas najwyzszy, bo w koncu prawie 15 m-cy maly juz ma... ![]() Bylismy dzisiaj 2 godziny u naszej sasiadki, w ktorej André jest zakochany...niestety troche za mlody dla niej, bo Jule ma 6 latek wiec Ale maly biega za nia, usmiecha sie i w ogole... ![]() Malz wyszedl wiec mam wieczor wolny.... mialam robic pazurki, ale zjadlam wlasnie wieeelka gore spaghetti i nie mam sily nawet po lakier pojsc....ale cos czuje, ze po ciasteczko jeszcze dam rade... Mam kilka pytan: - ile trwa u was czytanie bajki przed zasnieciem? - gdzie czytacie - w lozeczku juz czy w salonie? - i jakie bajki? ![]() A to kurtka IMG_3630.jpg
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-01-13 o 20:26 |
|||
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
synek strasznie lubi słuchać więc nie ma innego wyjścia - trzeba czytać. Madzia albo siedzi albo po nas łazi albo grzecznie siedzi lub leży![]() - w łóżku starszego brata ![]() - repertuar też różny: czytamy to co lubi Piotruś: Bajki Andersena, Brzechwę, bajki z kreskówkami Disneya, a nawet jak pielęgnować kota ![]() edit. kurtka fajna... Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-01-13 o 20:34 |
|
|
|
|
#3454 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak widzi taka malutka w swoim wieku to tylko zabiera jej smoczek;p ostatnio bylismy w galerii handlowej i kobieta kolo 25lat tak sie usmiechala do filipa i mowi do niego "chodz ze mna maly przystojniaku" pokazala mu reke a on cheja zlapal ją i poszedl i mnie z tztem zostawil pani go przyprowadzila do nas i mowila ze mamy przeslodkiego syna Jak ja kocham spaghetti i kurtka ladna, bardzo mi sie podoba i pasuje do ciebie i masz ladny kolor pazurkow, szary?![]() a co do pyt.: 1.bajki czytamy w dzien podczas ogladania ksiazeczek i tlumaczenia co robia zwierzatka. przed snem opowiadam z pamieci bajeczki. roznie nie raz (jak dzis) 5 min i fifi spi a nie raz opoiwadam godzine i dopiero zasypia;p 2,3. Czytamy w naszej (jak na razie) wspolnej sypialni u nas na lozku 4. przewaznie czytamy i opowiadamy o zwierzatkach a zwlaszcza pieskach i kotkach
|
|
#3455 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedzcie, czy maluchy musza/powinny usypiac przy czytaniu na dobranoc? Bo ja myslalam, ze to tak raczej na wyciszenie sie czyta... Cytat:
A powiem wam, ze moj syn zdecydowanie woli blondynki....moze dlatego, ze Jule ma blond wlosy... Cytat:
Pazurki sa w kolorze jasnej kawy z mlekiem ![]() Cytat:
Dzieki za odp.
|
|
#3456 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() życzę, żeby to tylko jakaś przejściówka była i zeby nic się u małej niie rozwinęło... Cytat:
Ale ma apetyt...Cytat:
![]() Te torby to też wykorzystam A co do pudełek to Andree wytrwaly, Staś w takiej sytuacji dawno by sie już rozzłościł i puścił syrenę pt. "mamusiu przybywaj" albo rzucił pudełko w kąt ![]() Cytat:
gdzie te czasy ze chodziłyśmy sobei spokojnie po sklepie z dziećmi w wozkach, a one zaciekawione rozglądały sie wokoło?Ja wczoraj w Ross chcialam wybrać sobie nową odżywkę do włosow... Stasiowi się ten pomysl chyba nie za bardzo spodobał, wiec wrzucilam do koszyka mleko, kaszke, dwa deserki (na wyjścia) i tyle bylo moich zakupów ![]() Cytat:
a na serio to ja sie boje tak swojego zostawić, bo pakuje wszystko do buzi , a nie jestem pewna jakie wartości odżywcze ma papier toaletowy tak ze przy tym mama musi miec wartę...Cytat:
Cytat:
A te "zabawy" to nie na moje nerwy... ![]() Cytat:
myszka - super pomysł Cytat:
![]() Ale co ja widzę - grzywka zniknęła! ![]() My czytamy wieczorkiem, przed pojściem do mycia. Ile ? 10 min? Zalezy od cierpliwości zainteresowanego. W salonie albo u malego. Dopiero potem idziemy się myć, a jak maly jest w lożeczku odwaraca sie na boczek, my gasimy światło a on zasypia ![]() bajki na razie krótkie, z kolorowymi obrazkami: Lokomotywa, Malpa w kąpieli, Idzie Grześ, Rzepka, itp oczywiście czytanie z opowiadaniem. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Wg mnie tez tak na wyciszenie, ale to ogolnie przed snem wyciszamy dziecko czyli chodzi o to zeby sie już np po kolacji w berka nie bawić, tylko w cos spokojnego i czytanie bardzo dobrze sie tutaj wpasowuje. Jak byliśmy ostatnio na naszych zajęciach to była tez mowa o zbawiennym działaniu kołysanek, ale nie tych z płyt, tylko śpiewanych przez rodziców Sprobójcie, zaręczam dzieciaki miały zabójcze miny i wszystkie od razu zamilkły
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
1. Wigilia
więta 064_zmniejszacz-pl_6058.jpg 2. Skate:P więta 132_zmniejszacz-pl_762441.jpg 3. Smaczny chlebek z ulubionym serkiem almette ![]() więta 174_zmniejszacz-pl_124560.jpg
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2011-01-13 o 21:53 |
|
|
|
#3458 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
André tez probowal, ale pokazalam mu, ze budzik jeszcze nie zadzwonil wiec nie czas na wspolna zabawe...no i mysle, ze gdyby w srodku bylo cos innego niz chrupki to pokusa bylaby mniejsza a tak.... ![]() Cytat:
![]() Grzywka nigdzie nie zniknela tylko - jak juz pisalam - jest z boku... ![]() Cytat:
Cytat:
Ja tam nie musze probowac ...André od zawsze lubi jak mu spiewam...przy wieeeelu roznych okazjach...czasami robie calkiem duze prasowanko spiewajac przy tym...nie wspominajac jazdy samochodem na dluzsze dystanse... ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Ale byl z Filusia elegancik na Wigilii Na drugim jak totalny psotnik wyglada ![]() A kanapeczka widac, ze smakuje
|
|
#3459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3460 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Kachula, ale numery z tym Matim
![]() My dajemy mleko 2 razy 120ml- 150ml przed drzemkami kaszki 2 x: na śniadanko 160ml, na kolację od 150-210ml oprócz tego danonki, jogurty naturalne, twarożki, serki topione, żółty jeszcze 4 dni temu było dodatkowe mleko w nocy ok 180ml Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
więc porzuciliśmy bajki, teraz sama siedzi i przegląda swoje książeczki.wcześnije leciał Brzechwa, kubus puchatek Disneya suonko, jak z waszym jedzeniem kawałków? muszę przyznac, że u nas znaczna poprawa. |
|||
|
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
kachulka - no to ci mały łobuziak!!!! dożo zdrówka
kareninka - kurteczka bardzo ładna no i jak miło ze strony Tż że takie prezenty robi !a pazurki super! teraz takie brązy beże kawy bardzo modne ![]() co do bajek ... jak mama mówi to przeszkadza, bo Lenka czyta sobie po swojemu ![]() pokazuje coś tam pod nosem mamrocze, a ja pękam ze śmiechu ! konspi - my z tym papierem po całym mieszkaniu łazimy...w zeszłym tygodniu kupiłam całe opakowanie... w tym też ![]() staram się żeby nie pakowała go do buzi... ale czasami ją przyłapie jak coś żuje, wsadzam palucha.... a tam już pusto ![]() a wartości odżywcze - no jak to - celuloza! : ))) agusia - jaki mały elegancior! super! co do zakupków ja też ostatnio kupiłam sobie płaszczyk puchowy, i taki szaliko-komin a tu temperatury +5 +8 ja tam mogłabym już wiosnę witać -kurtka poczeka do następnej zimy : D Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2011-01-13 o 22:20 |
|
|
|
#3462 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Gucia idzie do pracy w lutym wiec Sandra zaczela przygode ze zlobkiem Cytat:
Ja co prawda nie Suonko, ale u nas tez byly problemy i strajki na kawalki, ale od miesiaca André je wszystko normalnie tak jak my...nic nie rozdrabniamy Cytat:
A malza prosze tu nie przechwalac, bo dzisiaj znow podniosl mi cisnienie o czym oczywiscie go poinformowalam a on na to: "Jak ja lubie to, ze jestes taka autentyczna!", na moja prosbe, zeby sprecyzowal, co ma dokladnie na mysli uslyszalam "No, ze niezaleznie od okolicznosci jestes taka szczera...niewazne czy cos ci kupie czy nie - jak cos ci nie pasuje to mowisz od razu! Nigdy nie udajesz..." Ja nie wiem juz - normalny ten moj malz czy nie calkiem..? ![]() Cytat:
![]() André dzisiaj sie ze mna wyklocal - pokazuje sobie na obrazku lwa i mowi "KaaaKaaa!" no to ja go delikatnie poprawiam, ze lew robi "WrrrWrrr..." a on wali lapka w lwa i swoje "KaaaKaaa!" Jak go poprawilam drugi raz to zabral mi ksiazeczke i poszedl sam sobie ogladac.... ![]() Cytat:
Fotka..?
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-01-13 o 22:57 |
|||||
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina bardzo fajna kurtałka!
Suonko współczuje akcji u okulisty...masakra... Agusia alez on słodziuchny z kanapeczką Co do zabawy- ostatnio bawi się drewnianymi łyżkami, miarkami od mleka itd. Byrda nimi w pudełkach, garach, kubkach gotuje i robi herbatki. Uroczo wygląda jak otwiera szafke i wytarguje gary do zabawy
|
|
|
|
#3464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z papierem to u nas niestety od razu ląduje w buzi więc w kibelku papier zdjęty z wieszaczka i leży wysoko wysoko ![]() i zdarzało nam się znajdować kawałki papieru w kupce ![]() Cytat:
u nas na owsiankę błyskawiczną, kluseczki lane, nie mówiąc już o ryżu był odruch wymiotny więc zaczęłam jej dawać kawałki jarzynek i owocków żeby sama jadła ( niby element BLW). tż nie chciał tego widzieć bo cała kuchnia upaprana i dziecko "do prania" ale tfu tfu chyba się udało. ostatnio jadła już deserek z kaszy jaglanej, zupę z lanym ciastem bez zajęknięcia ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- [QUOTE=karenina19;24361610] ![]() André dzisiaj sie ze mna wyklocal - pokazuje sobie na obrazku lwa i mowi "KaaaKaaa!" no to ja go delikatnie poprawiam, ze lew robi "WrrrWrrr..." a on wali lapka w lwa i swoje "KaaaKaaa!" Jak go poprawilam drugi raz to zabral mi ksiazeczke i poszedl sam sobie ogladac...[/QUOTE] |
||
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczynki!
Kareninka rzeczywiscie kurteczka lezy jak ulal ![]() dziewczyny ratunku!;] mam w domu bestyje! wlasnie krzyczy i zaciska piesci, bo ma sie sama bawic chwile! a w nocy wymiękłam. obudzila sie o 4 i padla o 7! a wieczorem poszla spac o 21, a odkad wrocilysmy ze szpitala szla zawsze miedzy 19 a 20. juz kilka nocy bylo takich, ze budzila sie np po polnocy i szla spac dopiero o 4, ale to byl wrzask, bo zęby wychodzily. teraz wydaje mi sie,ze w buzi spokoj. juz sama nie wiem. tym bardziej,ze dzis wlasciwie nic nie robila,nawet nie wstawala za bardzo(tylko jak o 6 tz przyszedl z pracy), ale nie usnela;/ no i jak padla o tej 7 dospala do 9. ciekawe o ktorej pojdzie na drzemke;/
|
#3466 |
|
Rozeznanie
|
Tarasia z kawałkami to u nas różnie
Raczej w lesie jesteśmy... Ostatnio jadła zupę pomidorową z makaronem rozdziabłanym widelcem i przeszło. Zupki nie mixuję już idealnie gładko - przechodzi. Ale do kanapek to nam daleko... A jak podajesz małej ser żółty? W jakiej postaci?Kachula no to niezłe ziółko z tego mojego zięcia ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- A co do książeczek to różnie - najczęściej podczas zabawy mała przynosi i daje do poczytania, a trwa to różnie czasem sekundy a czasem 15min. |
|
|
|
#3467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ser kupuję w kawałku i daję takie grubsze paski żeby mogła do łapki chwycić. kilka dni temu nawet gruszek jadła sama, choć za pierwszem razem nim rzucała o ściany ![]() zwariować można z tymi naszymi maluchami! asioczka widać, że maluch pokazuje swój charakterek ale nie daj się. przetrzymaj ją! zobaczy, że nie miękniesz i da za wygraną. ja przynajmniej bym tak zrobiła. |
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasia a to moge w kwesti jedzeniowej chwalić mojego stwora- kanapki uwielbia i ładnie je sam, skórki od chlebusia również, owoce kroje w kawałki też zjada, pierniczka, ciasteczko itd daje do łapki i też sam bardzo ladnie je i nawet mało kruszy ostatnio przy tym
Asioczka współczuje! Ja mam tak z zabawą przekichane tylko jak Ty... Sam się zbytnio nie chce zająć...Czasem się zadrzy, że zapomni o mnie i się pobawi sam ale większośc czasu ryje się mi na ręce i jojczy jak chce usiąść. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
heloł heloł
![]() moja Stworka w końcu usnęła. Chyba kolejne zęby idą, bo maruda straszna. Co do zabaw, to u nas książeczki są na topie Lubi też wyciągać chusteczki Wyciąga zawsze co do ostatniej. A jak już wyciągnie wszytskie, idzie szukać kolejnej rozrywki (fotka)I ma swojego metrowego misia z którym uprawia zapasy,sumo lub po prostu chce mu odgryźć nos. Ciągnie go też z pokoju do pokoju. Komicznie to wygląda ![]() Co robicie na dzień babci i dziadka? Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-02-24 o 22:31 |
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
Moja zmora zasnela i wpadlam tylko na chwilke bo musze jakis obiadek upichcic dla meza bo z pracy zaraz wroci ![]() Agusia, Ela fotki cudne Ja zamowilam kiedys dla Kamilki misia NODDY bo ona uwielbia ta bajke i dzis przyszedl gra ta piosenke z bajki i rusza glowa, Kamilka sie z nim nie rozstaje jest tak zachwycona ze caly czas co nosi i wlancza zeby gral. Jak jej fotke pstrykne to wam pokaze.
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() a ja dzisiaj mam dzień wolny więc chciałoby się odpoczywać ale mały troll nie daje ![]() poszłyśmy na spacerek do pobliskiej kwiaciarni zakupić donice i wrócić nie mogłyśmy, co ja mówiłam idziemy do domku to mała obrót w tył i dawaj w drugą stronę ![]() teraz po obiadku padła a ja mam wreszcie chwilkę dla siebie ![]() Ela - Olka jest taka słodziuchna! p.s. jaki macie aparat co robi tak ostre zdjęcia ??? a to mój czort, jak się pytam "Lenka, a jak kochasz księżniczkę?", to ona pada na ziemie przytula się do owej księżniczki i robi "mmmmmmmm" ![]() ze wszystkimi misiami oraz mamą robi tak samo
|
|
|
|
#3474 | ||
|
Zadomowienie
|
dziękuję za komplementy
![]() Cytat:
![]() Czekamy na fotki Ja dziś szybki obiad robię. Piersi z kurczaka pokrojone w paski zalane bulionem + warzywa i zapieczone w piekarniku. Cytat:
chyba trzeba się zaopatrzyć w smycz Jak urodzę drugie to ja tego na dzień dzisiejszy nie widzę ![]() Aparat mamy Nikon D90, obiektyw jakiś VR DX 18-55mm, 1:3,5-5,6 G. Spisałam wszystko co jest napisane na aparacie, bo się nie znam na takich sprzętach . Ja tam tylko robię zdjęcia z ustawień auto Dla mnie to czarna magia. A Lenka ma śliczne loczki A wiesz, że myślę nad imieniem Kaja, jak będę miała drugą dziewczynkę To jest po prostu takie imię? Nie żaden skrót?
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-01-14 o 13:56 |
||
|
|
|
#3475 |
|
Zadomowienie
|
pomocy już powoli puszczaja mi nerwy!No usypianie to istny koszmar w południe powinna juz usnąć o 12
a dalej nic normalnie wymiękam drze się jakby ją ze skóry obdzierali
|
#3476 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z moja Kamilka jest to samo jak jej mowie chodz do sypialni ogladniemy bajki to piersza biegnie a jak powiem chodz pojdziemy spac to odwrot i ucieka gdzie tylko moze krzyczac "ne ne ne" ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Cytat:
Moja spi juz 1,5 godz tylko patrzyc jak zaraz wstanie. ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- A i zapomnialam napisac. Ela Imie Kaja tez mi sie podoba to nie jest skrót to takie imie. Od mojej znajomej kolezanka ma wlasnie coreczke Kaje mowia na nia Kajka
|
|
#3477 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nie da sie zaprzeczyc... ![]() Cytat:
To ten wiek juz...wymuszaja te nasze maluchy, co sie da i jak sie da... jedyna "rada" - zacisnac zeby, byc konsekwentnym i przeczekac... ![]() Cytat:
Nam udalo sie poki co tylko "Kota w butach" przeczytac od poczatku do konca... ![]() Cytat:
Hehehe....zabawa jak sie patrzy.... ![]() Hmmm...a kiedy jest dzien babci..? ![]() Cytat:
André zna Noddy'ego z portugalii, tam dzieciaki szaleja na punkcie tej bajki... Czekam na fotke Cytat:
Ale slodzizna!! Hej... cos dzisiaj weny brak....dom posprzatany, ale tak bez serca....wszystko mnie wkurza.... Z tego wszystkiego spytalam sie dzisiaj André "Synu, powiedz mi - czy moglbys byc tak 5 minut cicho, nie musi byc dluzej...5 minut?" a on na to baaardzo zdecydowanie odpowiedzial "Ne!"....czyli oficjalnie mam przechlapane... ![]()
|
|
#3478 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
wybaczcie ale ja ostatnio strasznie mało się udzielam, jestem wykończona, wszystko mnie boli a głównie podbrzusze Agusia jest zdrowa, śmiga jak szalona, jest coraz mądrzejsza ![]() wpadłam pooglądać zdjęcia dzieciaczków nie mam weny nawet poodpisywać dosłownie tak jak miesiąc przed porodem z Agusią, masakra byle żebym nie musiała leżeć pół ciąży na podtrzymaniu bo mnie cholerka weźnie, ehhh nie smuce juz Wam widzę że maluszki strasznie dużo postępów robią, i psocą nieźle ![]() lubię poczytać co tam ostantio pobroiły, czego się znów nauczyły ![]() szkoda że nie umię się wbić ostatnio w temat, ale nawet nie mam siły czasem myśleć buziaczki dla wszystkich
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina dzien babci 21 styczen a dziadka 22 styczen. Ja to chyba kupie jakies zestawy kosmetyczne nic nie bede robic bo mi sie nie bardzo chce a kamilka ma 2 babcie 2 dziadków i jeszcze prababcie i pradziadka wiec kasy troche pojdzie.
A to fotka z NOODYM tak na szybko robiona Na Nodiego mowi "NO" i jak tylko sobie przypomni to biega woła NO i uradowana jak go znajdzie.
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Aniulka witaj
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Mowie wam jak mnie strasznie miesnie nog bola, chyba po tym karnawale wczoraj, oskakalam sie z tymi dzieciakami ze masakra i dzis miesnie bola starosc nie radosc ![]() A to wstawie fotke jak bylam przebrana, tylko nie mam tu juz czapki bo mi goraco strasznie bylo w sumie to nie mam ani jednej fotki w czapce. BYlam przebrana za "Smerfetke"
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.

wchodzi na sama gore a potem schodzi do tylu i tak w kolko. wiec nalatam sie za nim.. i jeszcze chodzenie w mamy adidasach najpierw meczenie sie z ich zalozeniem a potem czlapanie
rozkruszanie kruchych ciastek po calym domu. mamy remont i byla na podlodze kupka kamieni i piasku fifi lezal pol godziny i sie brudzil

Ty to masz z tym brzdacem twoim... 
pani go przyprowadzila do nas i mowila ze mamy przeslodkiego syna
Ale ma apetyt...

Takze ide skorzystac z tego, ze mloda ucina sobie drzemke i tez sie poloze

Raczej w lesie jesteśmy... Ostatnio jadła zupę pomidorową z makaronem rozdziabłanym widelcem i przeszło. Zupki nie mixuję już idealnie gładko - przechodzi. Ale do kanapek to nam daleko... A jak podajesz małej ser żółty? W jakiej postaci?
a dalej nic normalnie wymiękam drze się jakby ją ze skóry obdzierali