|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
Cytat:
![]() bo ja mam całe 2 półki rzeczy już pełne ... do tego dochodzą 2 szuflady komody -pełne , do tego kocyki , śpiworki,ochraniacze itp. a jeszcze jak dokupie rzeczy które jeszcze potrzebuję a których nie mam . tak wyliczyłam że pewnie z 20 prań wyjdzie jak na razie zrobiłam 2(w tym jedno białe rzeczy : same skarpetki, śliniaczki i czapeczki )-których mam dość dużo zajęły 1 pranie , a dziś kolejne białe były (przescieradła, pokrowiec na przewijak do tego śpiworki i pieluszki tetrowe) a jeszcze tych rzeczy co mam został ogrom ...eh.. będę miała co robić i do tego prasowanie , ale mam nadzieję że przynajmniej szybko mi czas zleci ... bo już się nie mogę doczekać a do kwietnia jeszcze dużo czasu ... ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Olusiaa_ a ja na L4 od 9 tyg. choć w 6 też miałam chwilowe zwolnienie :/ już przyzwyczaiłam się do samotnego siedzenia w domu przed tv i z laptopem na kolanach
![]() ![]() Eirene1987 a ile razy dziennie i do kiedy będziesz go brać? ja jestem już po 3 tabletce i trzęsawka z każdą mniejsza - może nie będę się aż tak męczyć...szkoda tylko, że brzusio nadal się napina (choć znacznie mniej) no i mam ukłucia w macicy...chyba jestem już przewrażliwiona ![]() prunelle super, że synek został synkiem. Nasza mała też nie zmieniła płci i w 27 tygodniu waży już 1032 g ![]() iizabelaa piekności ![]()
![]() |
#3483 |
Wtajemniczenie
|
laseczkaa, n.i.k.a., dziękuję
![]() matko, laseczkaa, Ty już pierzesz? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Laseczka masa prania Ci wyszła
![]() ![]() ![]()
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, drogawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- [QUOTE=laseczkaa;24466958]śliczne ciuszki ![]() bo ja mam całe 2 półki rzeczy już pełne ... do tego dochodzą 2 szuflady komody -pełne , do tego kocyki , śpiworki,ochraniacze itp. a jeszcze jak dokupie rzeczy które jeszcze potrzebuję a których nie mam . tak wyliczyłam że pewnie z 20 prań wyjdzie jak na razie zrobiłam 2(w tym jedno białe rzeczy : same skarpetki, śliniaczki i czapeczki )-których mam dość dużo zajęły 1 pranie , a dziś kolejne białe były (przescieradła, pokrowiec na przewijak do tego śpiworki i pieluszki tetrowe) a jeszcze tych rzeczy co mam został ogrom ...eh.. będę miała co robić i do tego prasowanie , ale mam nadzieję że przynajmniej szybko mi czas zleci ... bo już się nie mogę doczekać a do kwietnia jeszcze dużo czasu ... ![]() laseczka - rozwaliłaś mnie ta ilością!!!!! ![]() normalnie jak dzidzia wyrosnie to sklep otworzysz z taka ilością ciuszków!!! ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() agaaga a ile Ty masz kocyków i prześcieradeł?? może i ja się zmobilizuję i kupie proszek.....tylko ciagle nie wiem który... ![]() ![]() dobra kochane, lecę spać.......brzuszek mi juz twardnieje, więc czas poleżakować!!! papapa!!! Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-01-18 o 21:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
zamykam kompa
poczytam książkę i się kładę dobranoc
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do proszku to ja się pokusiłam na tą lovelę co była w promocji w tesco (proszek 3,6 kg + 2 l płyn za 40 zł) bo jak narazie nie słyszałam żadnych negatywnych opinii o nim ![]()
![]() |
#3490 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Coraz trudniej Was nadrobić. Montii dbaj o krocze i gratuluje piąteczki ![]() ![]() blackrose mam nadzieje, że szybko wyjdzie. Jok3r dbaj o Siebie bo Matii jest faktycznie jeszcze za malutki ![]() Avikusia dziewczyny mądrze piszą - z perspektywy czasu wszystko wydaje się inne. I moze tym co tak jak my maja zaplanowanego malucha łatwo pisać, ale musisz wierzyć że wszystko się poukłada, bo często większość zależy od pozytywnego nastawienia. My kupilismy wcZORAJ MAXI COSI CABRIO FIX, zeby jeszcze zalapac sie na stara cene - dalismy 499 w promocji jakiejs. maz wybral kolor - ciemno szary (ja mam glos decyzyjny przy wozku, znaczy sie kazdy ma: ja, maz i Franek ![]() Kupilam tez kombinezonik cienki na wyjscie ze szpitala i jednak wzielam 56, ja ciagle wieze ze on bedzie malutki ![]() Widzialam i mierzylam dzis ten stanik - lezy swietnie i jest bardzo wygodny, no ale ta cena ![]() http://www.baby-shower.pl/PIEKNA-MAM...-w-Polsce.html 179 zl ![]() Za ile kupilyscie oilatum i jaka pojemnosc? nja najtaniej z wysylka znalazlam soft 500 ml za 51 zl |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zadomowienie
|
Hej. my dzisiaj byliśmy na USG.
oczywiście postanowiłam się ogolić i ... sama sobie nacięcie krocza zrobiłam ![]() nie mogłam sie z tż napatrzeć na córcię.Usg trwa ok 15 min. Mała leży główkowo, waży 1600 gr i cały czas wierzgała nogami. ![]() Na szczęście z szyjką wszystko ok i nie zanosi się na wcześniejszy poród. Czekamy....
![]() |
#3492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja czekam na kolejne usg 31.01 i jakoś się niecierpliwie jak nigdy. Ostatnio macica się mi stawia i czuje się pewniej jak widzę małego i wychodze od gin |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nika ja juz nie biore fenoterolu, ale mi po kilku dniach trzesawki sie zmniejszyly, a potem całkowicie ustaly takze cierpliwosci ![]() mi sie brzuch napina ostatnio bardzo ale ratuje sie magnezem i jakos pomaga ![]() mordka fajnie ze wszystko dobrze ![]() a z goleniem no coz...ja tez juz tak bez urazow nie umiem ![]() zawsze sie zranie ![]() ja wizyte mam w pt - ciekawe co tam u naszej małej. no ale rozbrykana jest niezle wiec pewnie u niej wszystko ok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja tylko dodam, ze całą ciążę mam takie kłucia szyjki, do tego oprócz kłuc mam takie skurcze samej szyjki ale nie ma to kompletnie wpływu na nia, cały czas jest prawidłowa i zamknięta jak dotychczas. Cytat:
w AZS bardzo wazna jest też dieta ![]() a ja dzisiaj tak średnio z samopoczuciem fizycznie, więc nie chce mi sie nawet pisać, wybaczcie ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zadomowienie
|
Dziewuszki jeszcze raz dziękuje za wsparcie
![]() a tym czasem borem lasem, jadę w Kraków co by wyrwać się z domu i może coś fajnego dla Amelii znajdę. A wy się nie rozpisujcie za bardzo, bo później dużo nadrabiania hiehie ![]()
#3496 |
Zadomowienie
|
dzień dobry śpiochy
![]() ja już buszuję od 4.30 jak mąż wstał do pracy bo jakoś zrobiłam się głodna ![]() ![]() ![]() szybciutko zjadlam danio i położyłam się spać. wstałam przed 8 i z noskiem spokój. nawet brzusio się nie stawia, więc korzystając z okazji biegnę do apteki po pudełeczko na lekarstwa ![]() ![]()
![]() |
#3497 |
Zadomowienie
|
biore sie za siebie bo jade zaliczenie wpisac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze współczuje mam nadzieję że leki chociaż złagodzą stany zapalne, moja koleżanka ma uczulenie na detergenty i wiem jak cierpi jak tylko dotknie mydła, mam nadzieję że u Kaśki da się to zastopować Cytat:
śliczne ![]() Cytat:
gdzie ty to wszystko powiesisz ![]() ![]() prunelle cieszę się że synek pozostał synkiem ![]() Cytat:
super ![]() ehh ja dziś totalnie nie w humorze ![]() ![]()
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witajcie wogóle ![]() za oknem szaro buro....porażka noc miałam ciężką, chyba milion razy zmieniałam pozycję do spania, biodra to mi chyba odpadną z bólu ![]() ![]() od 5 do 7 nie mogłam zasnąć, a potem nie mogłam się podnieść, czuję się tak okropnie zmęczona jakbym na maratonie jakimś była ![]() ehhhh.....ponarzekałam, teraz czas iść pozmywać gary... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
prunelle gratuluję córci
![]() Montii gratuluję piąteczki ![]() Jok3r dobrze, że nic się nie dzieje poważnego ![]() iweczka ja też dzisiaj miałam przeprawę z biodrami... ![]() A dzisiaj nauka mnie czeka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | ||||
Zakorzenienie
|
co do humoru ja też dziś od rana wściekła pokłóciłam się z mamą bo kupiliśmy im ten parowar na rocznicę i ona wielce zadowolona a dziś gada że ona sobie ziemniaki ugotuje w garnku i mojemu bratu bo takie lepsze. się z tatą wściekliśmy bo mówiła że jej smakują ziemniaki w parowarze i zaczęła gadać że ona na nic czasu nie ma, że co zrobi coś to wyrzuca bo nikt nie je tego. chodziło jej o to że rosołu ostatnio nikt nie jadł . no fakt co tydzień u nas rosół i to była jedyna zupa od 3 tygodni... no to się może znudzić... tata ją opierniczył że tylko rosół i pomidorowa to dlatego nikt nie je... i jeszcze wymyśla z tymi ziemniakami... poszłam zła do siebie za chwilę przychodzi prawie z płaczem mnie przepraszać
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze że wszystko w porządku ![]() a ja czekam na ciocię ma mi przyjść włoski zafarbować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a wieczorkiem mamy sr ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-01-19 o 08:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Jokr cieszę się,że wszystko w porządku! odpoczywaj
![]() Dzisiaj taka paskudna pogoda,że nic mi się nie chcę ;/ Tż jeszcze śpi,a ja dopiero jem śniadanie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas tez szaro, buro i do d... Laseczkaa śliczne ciuszki ![]() ![]() Ewelqa powodzenia na uczelnie ![]() Mordka super, że dzieciątko ładnie rosnie. ![]() Co do golenia to jeszcze daje radę, choć juz nie jest łatwo, czy chodzicie na wosk? Moze bym poszła przed porodem,ale chyba trochę dziwnie u kosmetyczki z brzuchem ![]() Pedicure robiłam w niedziele, ale malowanie już nie takie proste jest, następnym razem córcia mi pomaluje ![]()
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2011-01-19 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nuna mnie moja kosmetyczka powiedziała ze wosku w ciązy nie powinno sie robic zwłaszcza jak nie robiłam wczesniej i nie jestem przygotowana na ból, bo ten ból moze wywołac skurcze
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez mam fotelik maxi-cosi ten sam co ty...i kupuje do niego quinny wozek :P ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Jakie lozeczko czarna kupilas???? Bo ja tez w ikei kupowalam takie brazowe.. :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |||||
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no właśnie i to jest ten problem że muszę prać partiami -suszę rzeczy w łazience . mamy strych - ja mieszkam na parterze i jak ostatnio byłam z praniem - oczywiscie tż niósł rzeczy to zadyszkę miałam jak się na to 5 piętro doczłapałam... tam suszymy tylko rzeczy nasze bo maluszka sie boję po pierwsze jest tam strasznie brudno ... niesprzątane od lat- dozorca ma na to olew ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Anika to chyba muszę sobie odpuścić, chociaż juz wcześniej robiłam. Chyba , że zaraz przed porodem w celu wywołania ![]() Trzyrazyi czy foteliki maja byc droższe od lutego ze wzgledu na Vat? Tez chce kupić Maxi cosi, tylko, ze do końca sie jeszcze nie zdecydowałam na wózek i później może być kłopot z dopasowaniem ![]()
![]() |
#3508 |
Zadomowienie
|
sie pochwale łóżeczkiem wlasnie kupialm na allegro i bede czekac jak na szpilkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale śliczne ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.