|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
no to dziewczyny chwalę się
zostałam właścicielką mieszkania
|
|
#3482 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Boszzz żeby się zdyszeć przy myciu łazienki to szczyt wszystkiego
Za chwilę samo oddychanie mnie zmęczy Chwila oddechu mi się należy![]() Cytat:
Ale dostałam tez już prezent urodzinowy![]() A przepis taki: ciasto francuskie kupuję gotowe, pierś z kurczaka pokroić w małe kawałki, przyprawić i usmażyć, pieczarki tez drobno pokrojone usmażyć, brokuły ugotować z ciasta francuskiego kroisz kwadraty - wielkość wedle uznania, na to dajesz kurczaka, pieczarki i brokuł i zawijasz tak, żeby 4 rogi kwadratu się stykały - taki pakiecik wychodzi do piekarnika aż ciasto się zrumieni i potem podajemy to z sosem czosnkowym (czosnek, majonez, jogurt naturalny) Bardzo proste Można do tego dać różne składniki - szynkę, kawałek sera![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) u nich też są ładneAgnyska to cię psinka zestresowała Martusia gratulacje ![]() klas ki:
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-07-08 o 16:21 |
||||
|
|
|
#3483 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, ze aktualnie na tapecie rozmowa o szybkich porodach
Moja koleżanka z roku urodziła w 30 minut od dotarcia do szpitala - wliczając w to papierki na IP Później mówiła, że z tego wszystkiego nie miała siły jakoś bardzo się z tą babką wykłócać, bo tylko przyjechały na salę to urodziła Znowuż moja siostra pierwszą dwójkę dzieci urodziła bez żadnych (!) bóli, skurczy itp. Jak odeszły jej wody ze strarszym synem to poszła na piechotę do szpitala dopiero przy trzecim dziecku, po ładnych paru latach przerwy, poznała co to ból porodu, ale i tak poszło szybko bo rodziła 3 godziny![]() O widzisz Oczywiście kciukasy za glukozę były dla Aiszki
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
moonik dzieki
widze, ze jest też w dębicy, to mam bliżej nam pasuje i na prokocim i na os. podwawelskie bo przeważnie jedziemy alejami i do cioci na 29 listopada ![]() Dzasta uwazaj na siebie ![]() a my zaraz na grilka do tesciow sie udajemy - mama z okazji naszej wczorajszej rocznicy zrobila, zeby mi nie było przykro gotować jak nie moge jesc...kochaną mam teściową, nie? a tak wogóle pochwale sie, dostałam PIERWSZY od 10 lat prezent biżuteryjny od mojego TZ o taki : http://www.apart.pl/pl/srebro,c,kolekcje,Etno,5740 pokazywałam mu chyba w zimie ze mi sie ta bransoletka podoba i za chiny nie sądziłam ze zwrócilo to jego uwagę |
|
|
|
#3485 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Za to, że szykować pokój będziesz w sierpniu. Termin masz o 1 dzień szybciej niż ja i ja już panikuję. Skoro Ty nie panikujesz i zostawiasz to na sierpień, to ja też muszę pozostać spokojna. Nogi będziemy ściskać razem. Chciałam co prawda mieć wszystko gotowe na 36 tc, ale już widzę, że to niemożliwe. Remont się wlecze.
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
całe szczęście, że nic się nie stało
hih, no właśnie doczytałam- i tak co tydzień do porodu ma do Ciebie przychodzić? ja to się muszę zapisać najpierw do przychodni na osiedlu ![]() te drugie bodziaki widziałam- śmiałam się do męża, że jak ktoś ma mieć córcię Emilkę to nawet podpisane śpiochy dostanie ![]() ma zdjęcie kurteczki ze Smyka i wczorajszy komplecik z ciucha - oba w kolorze mega pomarańczowym
|
#3487 |
|
kosmitka
|
Anetika mam podobną nadzieję, w kwestii porodów
. U nas rodzono szybko i bez wielkich bóli, i tego się trzymam. ![]() Danika super bransoletka, super TZ i super teściowa. Normalnie 3x super! ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Moonik nie zauważyłam tego napisu, mam nadzieję, że się Franek nie obrazi . Kurteczka wymiata, świetna jest - ile kosztowała??? Uwielbiam takie żywe kolory dla dzieci, świetne zakupy! Aha a położna ma przychodzić co tydzień w piątek aż do porodu.
|
|
#3488 | ||
|
Rozeznanie
|
To Ci psinka napędziła stracha - ale najważniejsze, że jest cała
Cytat:
Cytat:
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama z braciakami jeszcze w miare, a ja sie 18 godzin rodziłam w wielkich bólach...ja tak nie chce, nie zgadzam się
|
|
|
|
|
#3490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i wcale nie zapowiada się, żeby było lepiej pochwal się co dostałaś ![]() Cytat:
no to się mężu postarał, super
|
|
#3491 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale po co ona co tydzień będzie przychodzić ja jeszcze się nie zapisałam do żadnej, więc nie wiem jak jest u nas![]() a ciuszki super ![]() Cytat:
my ostatnio z mężem też przeglądaliśmy, niektórych rzeczy to ja nawet nie wiedziałam np. co to są rampersy![]() Cytat:
dobrze, że się piesek znalazł
|
|
|
#3492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia gratuluje pani włascicielce
![]() Ancia, Anetika dzieki ![]() Agnysko ale cie psisko przegoniło ja tak szukałam kota raz po osiedlu w sylwestra...siedziała bidulka wtulona w okienko od piwnicy i cała się trzęsła
|
|
|
|
#3494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A prezent śliczny![]() Cytat:
i mam też mały komplecik z firmy "Ewa-Klucze" (ze sklepu stacjonarnego, ale na allegro też są) też bardzo fajny jakościowoTeż bym chyba była cała w nerwach gdybym robiła remont Pokoiku dla małego nie mamy ale w sypialni i tak przemeblowanie trzeba zrobić. Nic się nie bój damy radę |
||
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurteczka 35zł w sumie trochę drogo,ale była jedna jedyna i wolałam nie ryzykować, że ktoś mi ją sprzątnie sprzed nosa aaaa i na dziale chłopięcym była
|
|
#3496 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Zdążyłam zrobić tylko pierwsze badania, ale nie wpadlam na to, żeby brać wyniki ze sobą do szpitala. Na pewno brałam kartę ciąży (też mi zakosili) i chyba nic więcej. W sumie badania mi wszystkie porobili i tak przy przyjęciu, nawet grupę krwi mieli w dwie godzinki gotową. No do porodu to jednak inaczej pewno.
Cytat:
A co do drugiego to odezwę się Cytat:
Napiszę PW.Cytat:
Mam rogala do karmienia z tej serii w pokrowcu w zieloną krateczkę i szkoda, że nie ma innych rzeczy z tym wzorem (to znaczy coś tam widziałam, ale np. przybornika nie znalazłam). Cytat:
![]() Cytat:
Teraz mnie brzuch i kręgosłup boliiiii.Cytat:
Czuję, że w ramach odstresowania powinnam udać się na allegro i zakupić dzieciowi coś fajnego ![]() Zrobiłam zdjęcia szafeczki, ale nie umiem ich wrzucić na nowego kompa, muszę męża wieczorem poprosić, żeby to zobaczył.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-08 o 16:37 |
||||||
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
allegro i dawaj po kolei każdy ciuszek ale chciałabym, żeby też wiedział gdzie w sklepie szukać w razie jakby coś na już trzeba dokupić ![]() a rampersy też nie wiedziałam co to są
|
|
#3498 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do tego zestawu to ile dałaś za niego?? i dziękuję za gratulacje ![]() Cytat:
oni mają poprostu wybiórczy słuch i to co chcą to zapamiętają super prezencik![]() Cytat:
dziękuję za wszystkie gratulacje ![]() dziewczyny czy któraś może wie jakie dokumenty trzeba załatwiać w związku z kupnem mieszkania i zmianą adresu?? może któraś nie dawno się przeprowadzała?
|
|
|
#3499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A dostałam takie cuś:
|
||
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bransoletka bardzo ładna Ach, zapomniałabym: moi rodzice i moi teściowie dziś pojechali na wspólny wakacyjny wypad
|
|
#3501 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też nie. Moje jedyne skojarzenie to pampersy. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
Super prezenty, ale masz domyślnego męża, mój ani książki ani bluzki, najczęściej daje mi kasę, idzie na łatwiznę .Cytat:
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
ja się pomału dokształcam co jest co, żeby wiedzieć jak jemu później tłumaczyć
![]() czekam na zdjęcie komódki łooo super! mój nie wpada na takie pomysły ![]() Cytat:
jest taka milusia, że ja się do niej non stop przytulam moje skojarzenie było takie samo
|
|
#3503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobno też nie widziałam krateczki ale jest cały komplet taki jak ja mamCytat:
![]() Za cały zestaw 20 części zapłaciłam 310zł - a w zasadzie mamcia zapłaciła ![]() Cytat:
![]() Domyślny może nie jest ale przynajmniej wiem, ze mnie słucha A z ubrań to bym się nie spodziewała, że zaryzykuje kupić mi coś jak jestem w ciąży
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3504 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Obejrzałam ubrania tego sprzedawcy, cenowo dość sporo wychodzi jak się uwzględni przesylkę. Wstrzymam się jesczze do poniedziałku, może uda mi się coś upolować w tamtych sklepach. Bo tak to drogawo.
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() ale jestem zmęczona dałam troche czadu dzisiaj, po pracy wstąpiłam do lumpka i kupiłam śliczności dla Natalki, dla siebie oczywiście nic potem zakupy, jak wróciłam to obiadek i troche musiałam mieszkanie ogarnąć i normalnie ledwo nogi wlecze a jeszcze chce serniczek na zimno zrobić, ale z tym to akurat niezbyt dużo roboty na szczęście ide ukręcić ten serniczek a potem nadrobie mam nadzieje, jak mi moje plecy pozwolą
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
przerwa bo sie uryczałam przy krojeniu cebuli no i chce byc na bieżąco hi
![]() laski cudne te ciuszki ja musze w koncu z tymi moimy porobic porzadek i zobaczyc co dokupic ![]() Natalka ja łazienki jeszcze nie tykłam ale zrobiłam dwa pokoje , teraz kroje na sałatke potem zrobie łazienke i kuchnie-choc kuchnie troche bo jeszcze bede tam pichcic hehe-przy sprzataniu pokoi upaciłam sie jak nie wiem Małgosia dobrze wiedziec jutro albo w poniedziałek sie tam przelece Martus gratuluje mieszkanka ![]() Agnyska to ci psina dostarczyłą atrakcji-dobrzeze sie nic nei stało i sie znalazła |
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że dobrze
Cytat:
Teraz śpi sobie słodko, niewiniątko A co przeżyliśmy, jak kiedyś zniknęła na 3 dni. W końcu sąsiad ją znalazł na leśnym parkingu, jak grzebała w koszu na śmieci To musi być rodzinne, bo jej matka tak samo ucieka przy każdej nadarzającej się okazji.
|
|
#3508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i za chwilę biorę się właśnie za krojenie na sałatek.
|
|||
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Padam na ryjek dziś... Miasto i zakupy to już nie dla mnie Ale załatwiłam wszystko, okupiłam siebie do szpitala, zaliczyłam aptekę i wszystkie lekarstwa z lisy mam (pani w aptece zdziwiona, że tak wcześnie wszystko kupuje, a ja jej na to, że w 9 mies ciąży to nie bardzo mi się będzie chciało i że jestem w 31 tc , a ona oczy jak 5 zł i gdzie ja mam to dziecko??? ), znowu kupiłam małej rzeczy ale już na 68 i tylko takie śliczne śpiochy na 62 z falbanką. Męża okupiłam też, a co - niech chłopina coś ma od życia. Zakupy na grilla zrobione, obiad jeszcze upichciłam i ... padam z nóg ale już jestem spokojna, bo prawie wszystko mam oprócz wózka i łóżeczka (wybrane, kwestia zamówienia) Ja mam ciuszków na 56 sporo niepotrzebnie pewnie, bo mała okazała się być długaśna, no ale cóż ![]() Cytat:
Martusiaaa21 gratki, super, że to już za Wami ![]() 19natka88, danika ale śliczne prezenty a teściowa Danika pierwsza klasa ![]() Ja dziś na ten cukier kupiłam sobie herbatki ziołowe - liść morwy, podobno pomaga regulować cukier. Zobaczymy
|
|
|
|
|
#3510 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oszczędzaj się i leż, leż i leż... jak najwięcej będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
takie już są psiuty... Cytat:
![]() znaczy się mamy się czuć zaproszone na parapetówę ![]() a ja miałam dzisiaj nie przyjemny dzień... pojechałam na zakupy, kupiłam wanienkę i matę do przewijania i to jedyna radość z dzisiejszego wypadu. chodziłam sobie po sklepie i dobrze się czułam, a w jednym momencie tak strasznie mnie plecy zaczęły boleć, że myślałam że się popłaczę z bólu. normalnie jakby mnie zgięło w pół... mówię do tż, ze muszę usiaść bo nie wytrzymam. usiadłam i przeszło. poł godziny później było to samo :-( no i musiałam wrócić do domu, odleżeć swoje i teraz już jest ok. ale nie mam pojęcia co to było. jeszcze w ciąży mnie tak plecy nie bolały i to jeszcze tak z nienacka... eh...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.

Za chwilę samo oddychanie mnie zmęczy
Chwila oddechu mi się należy

) u nich też są ładne
dopiero przy trzecim dziecku, po ładnych paru latach przerwy, poznała co to ból porodu, ale i tak poszło szybko bo rodziła 3 godziny

dobrze, że się piesek znalazł

teraz są schowane głęboko na dnie pudła i staram się nie myśleć ale rozumiem żal bo to w sumie jedyny namacalny dowód związany z naszymi aniołkami ehh 
.
dałam troche czadu dzisiaj, po pracy wstąpiłam do lumpka i kupiłam śliczności dla Natalki, dla siebie oczywiście nic
ale już jestem spokojna, bo prawie wszystko mam oprócz wózka i łóżeczka (wybrane, kwestia zamówienia)
tż prosto po pracy jedzie do Wrocka do domu a ja musiałam zostać buuu