Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 15:13   #3481
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

no to dziewczyny chwalę się
zostałam właścicielką mieszkania:ju pi:

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 15:13   #3482
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Boszzz żeby się zdyszeć przy myciu łazienki to szczyt wszystkiego Za chwilę samo oddychanie mnie zmęczy Chwila oddechu mi się należy

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
natka
A ja dostałam od mojego Tż balsam na rozstępy z clarins kupił mi na strefie wolnocłowej... Ciekawi mnie do tej pory skąd on znał taki produkt
Oczywiście balsam mi się już skończył i nie kupię drugiego bo mi kasy szkoda
Pochwal się co kupil
Kupił co trzeba czyli to co zawsze używałam - balsam z Rossmana Ale dostałam tez już prezent urodzinowy Bardzo trafiony

A przepis taki:
ciasto francuskie kupuję gotowe,
pierś z kurczaka pokroić w małe kawałki, przyprawić i usmażyć,
pieczarki tez drobno pokrojone usmażyć,
brokuły ugotować

z ciasta francuskiego kroisz kwadraty - wielkość wedle uznania, na to dajesz kurczaka, pieczarki i brokuł i zawijasz tak, żeby 4 rogi kwadratu się stykały - taki pakiecik wychodzi do piekarnika aż ciasto się zrumieni i potem podajemy to z sosem czosnkowym (czosnek, majonez, jogurt naturalny) Bardzo proste Można do tego dać różne składniki - szynkę, kawałek sera

Cytat:
Super

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Natuś z tym dokupieniem może być ciężko, bo ja nie mam siostry ani nikogo a mąż jak usłyszy body to ucieknie. Sama pewnie tak szybko też nie wyjdę.
Dziękuję, że napisałaś co masz, będzie mi trochę jaśniej.
I też zamierzam prać wszystko, zobaczymy czy mi się uda.

A allegro? Ja kupowałam pajace bawełniane i są bardzo dobrej jakości - polskie A ten sprzedawca ma wszystkie takie podstawowe ciuszki - body, pajace, śpiochy i kaftaniki

Kocham Cię, wiesz.

za co?

A to moje dzisiejsze dzieciowe zakupy. Śpiochy i białe body w rozmiarze 56, a te szare dokupiłam do kompletu do śpiochów 62.
Śliczne

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
natka ładne =) Ja mam manie na punkcie rzeczy w paski =)))
a u Mnie nagle zaczęła się mega ulewa =/

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

zmykam bo za chwilę będę wcinać obiadek =)))
Dziękuję

Cytat:
Natko bardzo fajne kolorki, zastanawiam się, czy nie wziąć takiej pościeli i rożka. Lubię paseczki, a i zestawienie kolorków też w moim guście.
Mi się najbardziej spodobał ten zestaw kolorów - chociaż te jednokolorowe/drobna krateczka () u nich też są ładne

Agnyska
to cię psinka zestresowała

Martusia gratulacjeklas ki:

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-07-08 o 15:21
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 15:19   #3483
anetika
Rozeznanie

Widzę, ze aktualnie na tapecie rozmowa o szybkich porodach Moja koleżanka z roku urodziła w 30 minut od dotarcia do szpitala - wliczając w to papierki na IP W dodatku miała trochę nieprzyjemne starcie z pielęgniarką, bo ta odwożąc ją już na porodówkę powiedziała "Proszę pożegnać się z mężem" nie pozwolili mu być przy porodzie Później mówiła, że z tego wszystkiego nie miała siły jakoś bardzo się z tą babką wykłócać, bo tylko przyjechały na salę to urodziła
Znowuż moja siostra pierwszą dwójkę dzieci urodziła bez żadnych (!) bóli, skurczy itp. Jak odeszły jej wody ze strarszym synem to poszła na piechotę do szpitala dopiero przy trzecim dziecku, po ładnych paru latach przerwy, poznała co to ból porodu, ale i tak poszło szybko bo rodziła 3 godziny Mam nadzieję, że to rodzinne
Cytat:

anetika jeśli to do Mnie z tą glukozą, to wyniki mam dobre =)
O widzisz Oczywiście kciukasy za glukozę były dla Aiszki

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 15:20   #3484
danika
Zakorzenienie

moonik dzieki widze, ze jest też w dębicy, to mam bliżej nam pasuje i na prokocim i na os. podwawelskie bo przeważnie jedziemy alejami i do cioci na 29 listopada

Dzasta uwazaj na siebie

a my zaraz na grilka do tesciow sie udajemy - mama z okazji naszej wczorajszej rocznicy zrobila, zeby mi nie było przykro gotować jak nie moge jesc...kochaną mam teściową, nie?
a tak wogóle pochwale sie, dostałam PIERWSZY od 10 lat prezent biżuteryjny od mojego TZ
o taki : http://www.apart.pl/pl/srebro,c,kolekcje,Etno,5740
pokazywałam mu chyba w zimie ze mi sie ta bransoletka podoba i za chiny nie sądziłam ze zwrócilo to jego uwagę a tu niespodziewanka.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 15:20   #3485
anciaahk
kosmitka

Cytat:
W Cocodrillo mają fajne ubrania, a ceny tak jak piszesz...różne. Ja mam dresy też większe i nie kupuję mniejszych. h&m ma fajne ciuchy....Ostatnio widziałam fajne body w paski z kołnierzykiem z dżinsu rewelacja...
A macie gdzieś tam smyka? Tam byly super pajacyki.
Smyk tak jak h&m, jedynie 100 km od nas, więc jedyna okazja, by ich odwiedzić, to wizyta u lekarza. A jak ceny w smyku? Są już wyprzedaże?
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Gratulacje .
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A allegro? Ja kupowałam pajace bawełniane i są bardzo dobrej jakości - polskie A ten sprzedawca ma wszystkie takie podstawowe ciuszki - body, pajace, śpiochy i kaftaniki
W sumie nie myślałam o allegro, jakoś mało kupowałam i różnie bywało z jakością. Muszę popatrzeć w Twoje zestawienie polecanych sprzedawców, może coś jeszcze dokupię.
Cytat:

za co?
Za to, że szykować pokój będziesz w sierpniu. Termin masz o 1 dzień szybciej niż ja i ja już panikuję. Skoro Ty nie panikujesz i zostawiasz to na sierpień, to ja też muszę pozostać spokojna. Nogi będziemy ściskać razem.
Chciałam co prawda mieć wszystko gotowe na 36 tc, ale już widzę, że to niemożliwe. Remont się wlecze.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 15:22   #3486
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Jezuuuu, co przed chwilą się strachu najadłam.
całe szczęście, że nic się nie stało

Cytat:
Moonik już opisałam wyżej tą moją położną .
.
hih, no właśnie doczytałam- i tak co tydzień do porodu ma do Ciebie przychodzić?
ja to się muszę zapisać najpierw do przychodni na osiedlu

te drugie bodziaki widziałam- śmiałam się do męża, że jak ktoś ma mieć córcię Emilkę to nawet podpisane śpiochy dostanie

ma zdjęcie kurteczki ze Smyka i wczorajszy komplecik z ciucha - oba w kolorze mega pomarańczowym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kurt.jpg (73,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pom.jpg (56,8 KB, 22 załadowań)

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 15:25   #3487
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to rodzinne
Anetika mam podobną nadzieję, w kwestii porodów . U nas rodzono szybko i bez wielkich bóli, i tego się trzymam.

Danika
super bransoletka, super TZ i super teściowa. Normalnie 3x super! Gratulacje z okazji rocznicy - tak przy okazji.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Moonik nie zauważyłam tego napisu, mam nadzieję, że się Franek nie obrazi . Kurteczka wymiata, świetna jest - ile kosztowała??? Uwielbiam takie żywe kolory dla dzieci, świetne zakupy! Aha a położna ma przychodzić co tydzień w piątek aż do porodu.

Stary 2011-07-08, 15:26   #3488
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Teraz pies się chłodzi, a ja nadal cała czerwona i spocona
To Ci psinka napędziła stracha - ale najważniejsze, że jest cała
Cytat:
Gratuluję!
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a tak wogóle pochwale sie, dostałam PIERWSZY od 10 lat prezent biżuteryjny od mojego TZ
pokazywałam mu chyba w zimie ze mi sie ta bransoletka podoba i za chiny nie sądziłam ze zwrócilo to jego uwagę a tu niespodziewanka.
Piękna

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
Stary 2011-07-08, 15:27   #3489
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Anetika mam podobną nadzieję, w kwestii porodów . U nas rodzono szybko i bez wielkich bóli, i tego się trzymam.

Danika
super bransoletka, super TZ i super teściowa. Normalnie 3x super! Gratulacje z okazji rocznicy - tak przy okazji.
nie dołujcie mnie ze dziedziczne są porody moja mama z braciakami jeszcze w miare, a ja sie 18 godzin rodziłam w wielkich bólach...ja tak nie chce, nie zgadzam się
Stary 2011-07-08, 15:27   #3490
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje!

Cytat:
Boszzz żeby się zdyszeć przy myciu łazienki to szczyt wszystkiego Za chwilę samo oddychanie mnie zmęczy Chwila oddechu mi się należy
spooko, ja też tak mam i wcale nie zapowiada się, żeby było lepiej

pochwal się co dostałaś

Cytat:
moonik dzieki widze, ze jest też w dębicy, to mam bliżej nam pasuje i na prokocim i na os. podwawelskie bo przeważnie jedziemy alejami i do cioci na 29 listopada

hah, no faktycznie, zapomniałam, że alejami pewnie jedziecie
no to się mężu postarał, super

Julitka

Stary 2011-07-08, 15:28   #3491
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Położna w sumie dziwna. Przyszła, spytała jak się czuję, zmierzyła ciśnienie i posłuchała takim dziwnym urządzeniem serduszka dziecka, biło podobno idealnie. Skomentowała, że nie chodzę do lekarza na miejscu, chyba jej się to średnio podobało. Dostałam namiary na szkołę rodzenia, u nas przy szpitalu w mojej miejscowości jest prowadzona bezpłatnie, zajęcia są co wtorki - wybiorę się w kolejny i dowiem się co i jak. Ogólnie nie wiem, czemu miało to służyć. Nie bardzo wiedziałam, o co ją pytać a i ona sama chyba średnio była zainteresowana moimi pytaniami. Nie wiem, może źle ją odebrałam.
A w ogóle to ma przychodzić co tydzień, szok. Chyba tylko u nas są takie metody, co?

Rabarbar ja podobnie pomyślałam - bluzy mogą być większe, bo przecież na wierzch mogą być luźniejsze.
A to moje dzisiejsze dzieciowe zakupy. Śpiochy i białe body w rozmiarze 56, a te szare dokupiłam do kompletu do śpiochów 62.
Ancia to rzeczywiście z położną to tak dziwnie, fajniutko, że posłuchała serduszka i jest idealne ale po co ona co tydzień będzie przychodzićja jeszcze się nie zapisałam do żadnej, więc nie wiem jak jest u nas
a ciuszki super
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
mój ubranka i pieluchy ma już opanowane a jeszcze zostało mi pokazać mu te rzeczy dla mnie- podkłady, wkładki itp, żeby też wiedział gdzie szukać
jakby co to jest jeszcze internet i allegro i zawsze może sobie oblookać jak dana rzecz wygląda my ostatnio z mężem też przeglądaliśmy, niektórych rzeczy to ja nawet nie wiedziałam np. co to są rampersy
Cytat:
Jezuuuu, co przed chwilą się strachu najadłam. Pies mi spinkolił z ogrodu, wszystko pozamykane, a on po prostu znikł Mąż w pracy, ja sama, poszłam go szukać w stronę lasu, z drugiej mam bardzo ruchliwą drogę krajową (a o tej porze akurat szczyt ruchu), aż się bałam na nią spojrzeć, czy moja Lotka tam gdzieś nie leży Na szczęście droga czysta. Jak wróciłam z tych pól, poleciałam tylko zadzwonić do męża, żeby wracał i jej szukał i poszłam z powrotem nawoływać. No i wychodzę przed furtkę (od strony tej drogi) a ta moja psina wyskakuje z rowu, cała zadowolona i zziajana. Nie mam pojęcia jak i kiedy wyszła, ani gdzie była. Ponoć zagrzmiało aż raz, a ona się boi grzmotów i wtedy ucieka z ogrodu i przybiega pod drzwi, bo liczy że ją ktos do domu wpuści (mieszkam w domu wielorodzinnym i wszyscy są poinstruowani, żeby ją wpuszczać wtedy do naszego mieszkania, nawet jak nas nie ma).

aleś się biedna strachu najadła dobrze, że się piesek znalazł

Emilka ur. 05.05.14

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 15:28   #3492
anetika
Rozeznanie

Cytat:
O to to Trzymajmy się tego

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
Stary 2011-07-08, 15:29   #3493
danika
Zakorzenienie

Martusia gratuluje pani włascicielce

Ancia, Anetika dzieki

Agnysko ale cie psisko przegoniło ja tak szukałam kota raz po osiedlu w sylwestra...siedziała bidulka wtulona w okienko od piwnicy i cała się trzęsła
Stary 2011-07-08, 15:29   #3494
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
a my zaraz na grilka do tesciow sie udajemy - mama z okazji naszej wczorajszej rocznicy zrobila, zeby mi nie było przykro gotować jak nie moge jesc...kochaną mam teściową, nie?
Mmm zjadłabym kiełbaskę A prezent śliczny

Cytat:
W sumie nie myślałam o allegro, jakoś mało kupowałam i różnie bywało z jakością. Muszę popatrzeć w Twoje zestawienie polecanych sprzedawców, może coś jeszcze dokupię.

Za to, że szykować pokój będziesz w sierpniu. Termin masz o 1 dzień szybciej niż ja i ja już panikuję. Skoro Ty nie panikujesz i zostawiasz to na sierpień, to ja też muszę pozostać spokojna. Nogi będziemy ściskać razem.
Chciałam co prawda mieć wszystko gotowe na 36 tc, ale już widzę, że to niemożliwe. Remont się wlecze.
Ja kupowałam u MEA_JA i mam też mały komplecik z firmy "Ewa-Klucze" (ze sklepu stacjonarnego, ale na allegro też są) też bardzo fajny jakościowo

Też bym chyba była cała w nerwach gdybym robiła remont Pokoiku dla małego nie mamy ale w sypialni i tak przemeblowanie trzeba zrobić.
Nic się nie bój damy radę

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-08, 15:30   #3495
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

Moonik nie zauważyłam tego napisu, mam nadzieję, że się Franek nie obrazi . Kurteczka wymiata, świetna jest - ile kosztowała??? Uwielbiam takie żywe kolory dla dzieci, świetne zakupy! Aha a położna ma przychodzić co tydzień w piątek aż do porodu.
myślę, że Franio nie będzie miał nic przeciwko

kurteczka 35zł w sumie trochę drogo,ale była jedna jedyna i wolałam nie ryzykować, że ktoś mi ją sprzątnie sprzed nosa aaaa i na dziale chłopięcym była

Julitka

Stary 2011-07-08, 15:32   #3496
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
agnyska a brałaś wszystkie wyniki badań czy tylko ostatnie?
Zdążyłam zrobić tylko pierwsze badania, ale nie wpadlam na to, żeby brać wyniki ze sobą do szpitala. Na pewno brałam kartę ciąży (też mi zakosili) i chyba nic więcej. W sumie badania mi wszystkie porobili i tak przy przyjęciu, nawet grupę krwi mieli w dwie godzinki gotową. No do porodu to jednak inaczej pewno.

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
mi zabrali tylko kartę ciąży, usg oddali ale powiem Ci że jak przy sortowaniu papierków do lekarza mi wpadły w rękę to ryczałam do wieczora mimo że wiedziałam już że jestem znów w ciąży... teraz są schowane głęboko na dnie pudła i staram się nie myśleć ale rozumiem żal bo to w sumie jedyny namacalny dowód związany z naszymi aniołkami ehh

no i co do chrztu to myślę że spokojnie możemy na ten temat pogadać bo u mnie to dość skomplikowane i jestem w kropce więc jak chcesz to daj znać
Co do pierwszego - jednak coś mam - mąż zachował mój test ciążowy, nie wiem po co trzymał go na półeczce w garażu.
A co do drugiego to odezwę się

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Agnysko ja na pewno nie będę chrzciła dziecka, więc jakbyś chciała pogadać to wal śmiało
Dzieki za odzew, ja właśnie się waham Napiszę PW.

Cytat:
A tu obiecane zdjęcia dla Agnyski i Anci są trochę zamglone i na żywo te kolory są ładniejsze
Wyglądają porządnie, dzięki za fotki
Mam rogala do karmienia z tej serii w pokrowcu w zieloną krateczkę i szkoda, że nie ma innych rzeczy z tym wzorem (to znaczy coś tam widziałam, ale np. przybornika nie znalazłam).

Cytat:
mój ubranka i pieluchy ma już opanowane a jeszcze zostało mi pokazać mu te rzeczy dla mnie- podkłady, wkładki itp, żeby też wiedział gdzie szukać
Aaa, tu to najpierw ja muszę się zorientować co jest co

Cytat:
Agnyska najważniejsze że psinka cala i zdrowa , najadłaś się tylko strachu biedna .
I zrobiłam ze dwa kilometry w niezłym tempie Teraz mnie brzuch i kręgosłup boliiiii.

Cytat:
Gratuluję bardzo bardzo

Czuję, że w ramach odstresowania powinnam udać się na allegro i zakupić dzieciowi coś fajnego

Zrobiłam zdjęcia szafeczki, ale nie umiem ich wrzucić na nowego kompa, muszę męża wieczorem poprosić, żeby to zobaczył.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-08 o 15:37
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 15:33   #3497
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

jakby co to jest jeszcze internet i allegro i zawsze może sobie oblookać jak dana rzecz wygląda my ostatnio z mężem też przeglądaliśmy, niektórych rzeczy to ja nawet nie wiedziałam np. co to są rampersy
a myślisz, że jak mu tłumaczyłam co jest co allegro i dawaj po kolei każdy ciuszek
ale chciałabym, żeby też wiedział gdzie w sklepie szukać w razie jakby coś na już trzeba dokupić

a rampersy też nie wiedziałam co to są

Julitka

Stary 2011-07-08, 15:37   #3498
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
A przepis taki:
ciasto francuskie kupuję gotowe,
pierś z kurczaka pokroić w małe kawałki, przyprawić i usmażyć,
pieczarki tez drobno pokrojone usmażyć,
brokuły ugotować

z ciasta francuskiego kroisz kwadraty - wielkość wedle uznania, na to dajesz kurczaka, pieczarki i brokuł i zawijasz tak, żeby 4 rogi kwadratu się stykały - taki pakiecik wychodzi do piekarnika aż ciasto się zrumieni i potem podajemy to z sosem czosnkowym (czosnek, majonez, jogurt naturalny) Bardzo proste Można do tego dać różne składniki - szynkę, kawałek sera

Mi się najbardziej spodobał ten zestaw kolorów - chociaż te jednokolorowe/drobna krateczka () u nich też są ładne

Martusia gratulacjeklas ki:
Natka przepis brzmi pysznie, na pewno skorzystam
a co do tego zestawu to ile dałaś za niego?? i
dziękuję za gratulacje
Cytat:
no mężuś się postarał, a my myślimy, że oni nas nie słuchają oni mają poprostu wybiórczy słuch i to co chcą to zapamiętają super prezencik
Cytat:
hih, no właśnie doczytałam- i tak co tydzień do porodu ma do Ciebie przychodzić?
ja to się muszę zapisać najpierw do przychodni na osiedlu

te drugie bodziaki widziałam- śmiałam się do męża, że jak ktoś ma mieć córcię Emilkę to nawet podpisane śpiochy dostanie

ma zdjęcie kurteczki ze Smyka i wczorajszy komplecik z ciucha - oba w kolorze mega pomarańczowym
śliczne

dziękuję za wszystkie gratulacje

dziewczyny czy któraś może wie jakie dokumenty trzeba załatwiać w związku z kupnem mieszkania i zmianą adresu?? może któraś nie dawno się przeprowadzała?

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-07-08, 15:37   #3499
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne

Cytat:
spooko, ja też tak mam i wcale nie zapowiada się, żeby było lepiej

pochwal się co dostałaś
heh u mnie też coraz gorzej A dostałam takie cuś:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0697.jpg (41,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0698.jpg (40,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0700.jpg (51,3 KB, 18 załadowań)

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-08, 15:39   #3500
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście i teściowa i mąż kochani A bransoletka bardzo ładna

Ach, zapomniałabym: moi rodzice i moi teściowie dziś pojechali na wspólny wakacyjny wypad Czasem myślę, że aż za bardzo się zakumplowali

Stary 2011-07-08, 15:45   #3501
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ancia to rzeczywiście z położną to tak dziwnie, fajniutko, że posłuchała serduszka i jest idealne ale po co ona co tydzień będzie przychodzićja jeszcze się nie zapisałam do żadnej, więc nie wiem jak jest u nas
a ciuszki super
Martusia dziękuję. Z drugiej strony myślę niech sobie położna przychodzi, posłucham co tydzień serduszka i będę spokojniejsza.

Cytat:
Ja kupowałam u MEA_JA i mam też mały komplecik z firmy "Ewa-Klucze" (ze sklepu stacjonarnego, ale na allegro też są) też bardzo fajny jakościowo

Też bym chyba była cała w nerwach gdybym robiła remont Pokoiku dla małego nie mamy ale w sypialni i tak przemeblowanie trzeba zrobić.
Nic się nie bój damy radę
Dzięki, zaraz oblookam co mają.
Cytat:
myślę, że Franio nie będzie miał nic przeciwko

kurteczka 35zł w sumie trochę drogo,ale była jedna jedyna i wolałam nie ryzykować, że ktoś mi ją sprzątnie sprzed nosa aaaa i na dziale chłopięcym była
Jak na kurteczkę to nie jest tak drogo, bardzo mi się podoba. I jak mi się uda to zmałpię od Ciebie.
Cytat:
I zrobiłam ze dwa kilometry w niezłym tempie Teraz mnie brzuch i kręgosłup boliiiii.
Grunt że piesio cały.
Cytat:
a rampersy też nie wiedziałam co to są
Ja też nie. Moje jedyne skojarzenie to pampersy.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
dziewczyny czy któraś może wie jakie dokumenty trzeba załatwiać w związku z kupnem mieszkania i zmianą adresu?? może któraś nie dawno się przeprowadzała?
Ja zmieniałam adres zameldowania w kwietniu. Co Ci napisać - wszystko?
Cytat:
A dostałam takie cuś:
Super prezenty, ale masz domyślnego męża, mój ani książki ani bluzki, najczęściej daje mi kasę, idzie na łatwiznę .
Cytat:
Ach, zapomniałabym: moi rodzice i moi teściowie dziś pojechali na wspólny wakacyjny wypad Czasem myślę, że aż za bardzo się zakumplowali
To chyba dobrze?

Stary 2011-07-08, 15:50   #3502
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

Aaa, tu to najpierw ja muszę się zorientować co jest co
ja się pomału dokształcam co jest co, żeby wiedzieć jak jemu później tłumaczyć

czekam na zdjęcie komódki

Cytat:
heh u mnie też coraz gorzej A dostałam takie cuś:
łooo super! się mężu postarał, brawo dla niego za pomysłowość mój nie wpada na takie pomysły

Cytat:
Jak na kurteczkę to nie jest tak drogo, bardzo mi się podoba. I jak mi się uda to zmałpię od Ciebie.

Ja też nie. Moje jedyne skojarzenie to pampersy.
mam nadzieję, że znajdziesz jest taka milusia, że ja się do niej non stop przytulam

moje skojarzenie było takie samo

Julitka

Stary 2011-07-08, 15:54   #3503
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Wyglądają porządnie, dzięki za fotki
Mam rogala do karmienia z tej serii w pokrowcu w zieloną krateczkę i szkoda, że nie ma innych rzeczy z tym wzorem (to znaczy coś tam widziałam, ale np. przybornika nie znalazłam).
osobno też nie widziałam krateczki ale jest cały komplet taki jak ja mam

Cytat:
Natka przepis brzmi pysznie, na pewno skorzystam
a co do tego zestawu to ile dałaś za niego?? i
dziękuję za gratulacje
to już na przyszłość życzę smacznego
Za cały zestaw 20 części zapłaciłam 310zł - a w zasadzie mamcia zapłaciła

Cytat:
Dzięki, zaraz oblookam co mają.

Super prezenty, ale masz domyślnego męża, mój ani książki ani bluzki, najczęściej daje mi kasę, idzie na łatwiznę .

Domyślny może nie jest ale przynajmniej wiem, ze mnie słucha A z ubrań to bym się nie spodziewała, że zaryzykuje kupić mi coś jak jestem w ciąży

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-08, 15:56   #3504
anciaahk
kosmitka

Cytat:
mam nadzieję, że znajdziesz jest taka milusia, że ja się do niej non stop przytulam

moje skojarzenie było takie samo
U nas na wsi może być z tym problem, ale zobaczymy. Nie planowałam zajść do smyka, ale w tej sytuacji muszę.
Cytat:

Domyślny może nie jest ale przynajmniej wiem, ze mnie słucha A z ubrań to bym się nie spodziewała, że zaryzykuje kupić mi coś jak jestem w ciąży
Mój by nie kupił ubrania żadnego, czy to w ciąży czy bez .
Obejrzałam ubrania tego sprzedawcy, cenowo dość sporo wychodzi jak się uwzględni przesylkę. Wstrzymam się jesczze do poniedziałku, może uda mi się coś upolować w tamtych sklepach. Bo tak to drogawo.

Stary 2011-07-08, 16:00   #3505
acelinka
Zakorzenienie

hej kochane

ale jestem zmęczona dałam troche czadu dzisiaj, po pracy wstąpiłam do lumpka i kupiłam śliczności dla Natalki, dla siebie oczywiście nic potem zakupy, jak wróciłam to obiadek i troche musiałam mieszkanie ogarnąć i normalnie ledwo nogi wlecze a jeszcze chce serniczek na zimno zrobić, ale z tym to akurat niezbyt dużo roboty na szczęście

ide ukręcić ten serniczek a potem nadrobie mam nadzieje, jak mi moje plecy pozwolą
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 16:02   #3506
aa2
Zakorzenienie

przerwa bo sie uryczałam przy krojeniu cebuli no i chce byc na bieżąco hi

laski cudne te ciuszki ja musze w koncu z tymi moimy porobic porzadek i zobaczyc co dokupic

Natalka ja łazienki jeszcze nie tykłam ale zrobiłam dwa pokoje , teraz kroje na sałatke potem zrobie łazienke i kuchnie-choc kuchnie troche bo jeszcze bede tam pichcic hehe-przy sprzataniu pokoi upaciłam sie jak nie wiem

Małgosia dobrze wiedziec jutro albo w poniedziałek sie tam przelece
Martus gratuluje mieszkanka
Agnyska to ci psina dostarczyłą atrakcji-dobrzeze sie nic nei stało i sie znalazła
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 16:12   #3507
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba dobrze?
Pewnie, że dobrze

Cytat:
Grunt że piesio cały.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Agnyska to ci psina dostarczyłą atrakcji-dobrzeze sie nic nei stało i sie znalazła
Tak mi ulżyło, że nie wiedziałam, czy najpierw się śmiać, czy płakać Teraz śpi sobie słodko, niewiniątko A co przeżyliśmy, jak kiedyś zniknęła na 3 dni. W końcu sąsiad ją znalazł na leśnym parkingu, jak grzebała w koszu na śmieci To musi być rodzinne, bo jej matka tak samo ucieka przy każdej nadarzającej się okazji.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 16:13   #3508
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Mój by nie kupił ubrania żadnego, czy to w ciąży czy bez .
Obejrzałam ubrania tego sprzedawcy, cenowo dość sporo wychodzi jak się uwzględni przesylkę. Wstrzymam się jesczze do poniedziałku, może uda mi się coś upolować w tamtych sklepach. Bo tak to drogawo.
Jakoś super tanio nie było to fakt, mi się zawsze podobają te droższe rzeczy

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hej kochane

ale jestem zmęczona dałam troche czadu dzisiaj, po pracy wstąpiłam do lumpka i kupiłam śliczności dla Natalki, dla siebie oczywiście nic potem zakupy, jak wróciłam to obiadek i troche musiałam mieszkanie ogarnąć i normalnie ledwo nogi wlecze a jeszcze chce serniczek na zimno zrobić, ale z tym to akurat niezbyt dużo roboty na szczęście

ide ukręcić ten serniczek a potem nadrobie mam nadzieje, jak mi moje plecy pozwolą
A Ty chyba miałaś się oszczędzać cooo?

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
przerwa bo sie uryczałam przy krojeniu cebuli no i chce byc na bieżąco hi

laski cudne te ciuszki ja musze w koncu z tymi moimy porobic porzadek i zobaczyc co dokupic

Natalka ja łazienki jeszcze nie tykłam ale zrobiłam dwa pokoje , teraz kroje na sałatke potem zrobie łazienke i kuchnie-choc kuchnie troche bo jeszcze bede tam pichcic hehe-przy sprzataniu pokoi upaciłam sie jak nie wiem

Małgosia dobrze wiedziec jutro albo w poniedziałek sie tam przelece
Martus gratuluje mieszkanka
Ja mam posprzątane prawie wszystko - jutro tż poodkurza i wytrze podłogi i za chwilę biorę się właśnie za krojenie na sałatek.

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-08, 16:16   #3509
agnieszka 0605
Zakorzenienie

hejka

Padam na ryjek dziś... Miasto i zakupy to już nie dla mnie Ale załatwiłam wszystko, okupiłam siebie do szpitala, zaliczyłam aptekę i wszystkie lekarstwa z lisy mam (pani w aptece zdziwiona, że tak wcześnie wszystko kupuje, a ja jej na to, że w 9 mies ciąży to nie bardzo mi się będzie chciało i że jestem w 31 tc , a ona oczy jak 5 zł i gdzie ja mam to dziecko??? ), znowu kupiłam małej rzeczy ja się nie umiem powstrzymać ale już na 68 i tylko takie śliczne śpiochy na 62 z falbanką. Męża okupiłam też, a co - niech chłopina coś ma od życia. Zakupy na grilla zrobione, obiad jeszcze upichciłam i ... padam z nóg ale już jestem spokojna, bo prawie wszystko mam oprócz wózka i łóżeczka (wybrane, kwestia zamówienia)

Ja mam ciuszków na 56 sporo niepotrzebnie pewnie, bo mała okazała się być długaśna, no ale cóż

Cytat:
sama zostałam znów tż prosto po pracy jedzie do Wrocka do domu a ja musiałam zostać buuu
masz nas a mężuś szybko wróci

Martusiaaa21 gratki, super, że to już za Wami

19natka88, danika ale śliczne prezenty no mężusie się spisali na medal a teściowa Danika pierwsza klasa

Ja dziś na ten cukier kupiłam sobie herbatki ziołowe - liść morwy, podobno pomaga regulować cukier. Zobaczymy

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 16:28   #3510
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was
Ja po wizycie u gina i jestem załamana =( mogę nawet urodzić za tydzień, mam skróconą szyjkę, przekrwienie i jak Mnie badała to miałam skurcze, których nie czułam
Mam leżeć i nic nie robić
wypłakałam się już narzeczonemu i mamie =(
powiedziała że jeśli przetrwam do 34 tygodnia to powinnam dotrwać do końca ciąży
za dwa tygodnie mam kolejną wizytę i usg
ooo a to przykra niespodzianka...
oszczędzaj się i leż, leż i leż... jak najwięcej
będzie dobrze

Cytat:
dla dzieci
ale odzież ciążowa jakaś nie teges i droga że szok... byłam zmuszona kupić eleganckie spodnie do tuniki żeby jako chrzesna jakoś się zaprezentować na komunii i kupiłam właśnie w h&m bo tylko tam znalazłam ciążowe w małym rozmiarze i niby okej pomijając cenę
ja w h&m kupiłam bluzę, taką jakiej szukałam. ale to było na samym początku ciąży i chyba trafiłam na jakąś promocję, bo wcale droga nie była. a co do spodni to racja. zerknełam tylko na nie, zobaczyłam cenę i podziękowałam

Cytat:
Jezuuuu, co przed chwilą się strachu najadłam. Pies mi spinkolił z ogrodu, wszystko pozamykane, a on po prostu znikł Mąż w pracy, ja sama, poszłam go szukać w stronę lasu, z drugiej mam bardzo ruchliwą drogę krajową (a o tej porze akurat szczyt ruchu), aż się bałam na nią spojrzeć, czy moja Lotka tam gdzieś nie leży Na szczęście droga czysta. Jak wróciłam z tych pól, poleciałam tylko zadzwonić do męża, żeby wracał i jej szukał i poszłam z powrotem nawoływać. No i wychodzę przed furtkę (od strony tej drogi) a ta moja psina wyskakuje z rowu, cała zadowolona i zziajana. Nie mam pojęcia jak i kiedy wyszła, ani gdzie była. Ponoć zagrzmiało aż raz, a ona się boi grzmotów i wtedy ucieka z ogrodu i przybiega pod drzwi, bo liczy że ją ktos do domu wpuści (mieszkam w domu wielorodzinnym i wszyscy są poinstruowani, żeby ją wpuszczać wtedy do naszego mieszkania, nawet jak nas nie ma).
a to gałgan jeden... jakbym o swoim czytała... ona sobie gdzieś biega w najlepsze a ja mam serce w gardle ze strachu... i jeszcze wyłania się z jakiś krzaków cała happy, bo ona sobie pobiegała... co tam, że mało co zawału nie dostałam...
takie już są psiuty...

Cytat:
gratulacje
znaczy się mamy się czuć zaproszone na parapetówę

a ja miałam dzisiaj nie przyjemny dzień...
pojechałam na zakupy, kupiłam wanienkę i matę do przewijania i to jedyna radość z dzisiejszego wypadu.
chodziłam sobie po sklepie i dobrze się czułam, a w jednym momencie tak strasznie mnie plecy zaczęły boleć, że myślałam że się popłaczę z bólu. normalnie jakby mnie zgięło w pół... mówię do tż, ze muszę usiaść bo nie wytrzymam. usiadłam i przeszło. poł godziny później było to samo :-( no i musiałam wrócić do domu, odleżeć swoje i teraz już jest ok. ale nie mam pojęcia co to było. jeszcze w ciąży mnie tak plecy nie bolały i to jeszcze tak z nienacka... eh...
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości