|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Będę obserwować jak pisała Lili. U nas to były dwie kropeczki. Jeśli poranna kupa będzie OK to się uspokoję, a jeśli coś będzie nie tak, to uderzam do pediatry. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
No bo zabawki mają się podobać dzieciom, anie nam, a wiadomo, ze maluchy lubią takie wyraziste kolory, kontrastowe zestawienia. Moja Agata jakma wybór to zawsze wybiera Lamaze. A mam takie slczne misie i je olewa
![]() Ja tez uwielnbiam stopy mjej córy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam napisać, wyciągnęłam dziś pajace 74. Z rozmiaru 68 to tylko jeden pajac jest jeszcze dobry... Za tydzień pewnie body pójdą do wymiany.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i z tej okazji babcia kupiła Tymkowi 3 piękne pajace (ale wybierałam mama ![]()
![]() |
#3485 | ||
Zadomowienie
|
Nadrabiam cały dzień...
Cytat:
Heh, Malwinka też cały czas bawi się rączką, kciuk w buzi i cmokanie. ![]() Cytat:
![]() Raczej nie pójdę na ten kurs. Co prawda doktorka mnie zbadała i stwierdziła, że osłuchowo jest czysto, ale tak kaszlę, że wstyd się gdzieś pokazać. Do tego lekarka dała mi jakiś syrop na receptę, który w ulotce ma informację, że nie powinno się przyjmować go w okresie laktacji. a mówiłam jej, że karmię...I nie wiem czy go zażywać czy nie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |||||||
Zadomowienie
|
To najważniejsze
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Moje dziecko o 5.00 uznało że jest wyspane, śmiał się, gadał, piszczał, więc matka też ma spanie z głowy. Za to on pewnie niebawem padnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() chyba też nie ma reguły, u każdego dziecka inaczej.. Cytat:
![]() Cytat:
dobrze że przypomniałaś, trzeba by zapasy zrobić ![]() Choć i tak nie jest źle, w niedzielę mały dostał od swojej chrzestnej ogromny wór ubrań, takich na ciut później - od 80 cm ![]() Miłego dnia!
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja.
Dominik wczoraj przez dzień pięknie zachowywał się po szczepieniu. Tak jakby nic nie było. Ale w nocy był dość niespokojny, więc już po 22 wzięłam go do siebie. No i mi dziecię spało do 1 ![]() Czyli ta mała Maruda śpi w łóżeczku do 23 a z mamusią to nawet do 1 ![]() Ja mu dam!!! ![]() Kalinka jak to niezauważona ??? ![]() ![]() Dziecię wstało po 6. Mamusia umyła głowę (ale pewnie już niedługo nie będzie musiała, bo jej włosy powypadają i będzie łysa ![]() Jutro zaś czeka mnie wielkie sprzątanie, bo już koty wyglądają z pod łóżek ![]()
#3491 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Chcecie wiedzieć jak nam się spało? ![]() Nie wiem czy 2 godz ciągiem spałam, w związku z tym wyglądam jak zombiak ![]() Budziła się 3 razy na papu i trylion razy na smoka i lulanie i wycie! Koniec końców o 5 wzięta do sypialni wierciła się i nie śpimy tak oto. Kocham moje dziecko że mnie tak katuje ![]() Wczoraj padłam spać o 21 z mokrymi włosami, dzisiaj na łbie armagedon + włosy na szczotce, w garach, podłodze, smoczkach, dziecięcych rączkach. Jaciee a co tam, wysłysiejemy i problem mycia z głowy. Co najwyżej łysina pod kranem i gitara. AgaG kciuki za wizytę u he coś tam. ![]() Muszę zrobić prezentację na uczelnię. Ktoś się interesuje polityką ? bo temat: program wyborczy P.O dot . ochrony środowiska. Pytam się, kiedy mam to zrobić? Do teściowej młodej nie zaniosę. O nieee. Za bardzo mi zalazła za skórę po chrzcinach. Nie gadamy, jak się mijamy jak wychodzę na spacery to cisza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No coś Ty??? Tylko pod kranem??? Jak już wyłysieję, to będę głowę polerować na wysoki połysk ![]() ![]() I Tobie też radzę. Zombie ze świecącą glacą - sexy ![]()
![]() |
#3493 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
i chcesz się Scio pozbyć?? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
Baboniku tak, daj adres to jeszcze dzis Ci wysle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zadomowienie
|
AgaG. najważniejsze.. trzymam bardzo bardzo bardzo mocno
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
Jestem i Ja zombie
![]() Nie wiem co mojej córce się dzieje, wstała po 24 i bawić się chciała ![]() WASZE DZIECI TEŻ CHCĄ SIĘ BAWIĆ W NOCY ?! Potem wstała o 2 4 5 i 7. Tyle dobrego, że o 7 a nie o 6. Puszczała bąki i przy nich marudziła, przypuszczam że przez jogurty które zjadłam jakiś czas temu, a nie dawno jej wyskoczyły krostki dopiero i problemy bąkowe. W ogóle wiecie co, wchodząc do sypialni czuje się wilgoć, śpiąc tam to w buzi ma się sucho okropnie. Nawilżacz pomoże ?! ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- A i jeszcze jedno, to możliwe że kiedy pojawiły się jej krostki na buzi to może mieć zielone kozy? bo kiedy ich nie miała - krostek to miała tylko białe glutki, a kiedy krostki wyskoczyły zielone kozy się pojawiły ? ![]() Brunetka dziękuje, powiedz mi jeszcze on nadaje się na wyjście zimowe, czy nie bardzo ? o kombinezonie mówię. |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
to powiedz mi jak tam znaleźć lokalizację? Dawniej było bez problemu, a teraz... nie zawsze dane sprzedającego są widoczne, a nawet jak są to np odbiór nie zawsze jest w tym miejscu ![]() Po kiego.....to zmieniają...?
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.aptekaeskulap .com.pl/bebilon-nutrition-proszek-zageszczajacy-135g-p-11565.html
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zadomowienie
|
![]() U nas nocka jak zwykle pare pobudek na smoka i o 4 na szamanko potem sen do 7.30 więc nie jest źle ![]() Dziubek ![]() ![]() Natka czy Ty kupowałaś w H&M bielizne ? Brumek pajac za 56 zł ![]() Lilka zdrówka ![]() Piwnooka my Krystusia kąpiemy ok 20 ![]() Karolineee ![]() Patik jak ja kiedys poszłam spac z mokrymi włosami to rano miałam kwadratową głowe ![]() Patik Jacieee mnie wlosy jeszcze nie wyłażą ale jak zaczną to będe miała najgorzej bo łysa i ze zmarszczkami ![]() Aga ![]() Brunetka fajny awatar ![]() Zaneta Krystuś na ząbki mocno sie ślini marudzi , dziąsełka opuchnięte i już widac dwie białe kropeczki ![]() Dziś jade do pracy zawieźć wniosek o te dwa tyg macierzyńskiego |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. TŻ słucha się tylko pani doktor i co powie pediatra to jest święte i do wykonania bezzwłocznie ![]() 2. Myślę, że to ogólnie jeden czort, czy zagęszczone nutritionem, czy AR. Pewnie i jedno i drugie powoduje zaparcia ze względu na konsystencję. Będę sporo przepajać i może będzie ok, a jak nie to wracam do zwykłego Bebilonu. Comfort będę chciała odstawić.
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj gadałam z pediatra i prawdopodobnie po nowym roku bedziemy zmieniac mleczko na zwykle (tzn. probować), ale ja skłanam sie ku hipp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zadomowienie
|
dziendoberek.............
![]() nie wiem co sie dzialo z moim dzieckiem wczoraj wieczorem.... po kapieli byla butla i lulu.......... tylko ze to lulu to byla masakra........ od 20 do 21.30 plakal przez sen marudzil cos jak smok wypadl otwieral oczy dawalam smoak spal dalej.... potem tak sie wyginal w lozeczku ze znalazlam go spiacego w poprzek ![]() dopiero kolo 22 ucich i zapadl w gleboki sen pierwszy raz widzialam zeby dziecko przez sen takie rzeczy wyprawiało ![]() tak wogole to slini sie bardzo i caly czas pcha łapki do buzi ale to chyab nie zeby bo ma przeciez 2 mc i1,5tyg. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane
![]() U nas nocka dzisiaj niefajna... Domek strasznie się wiercił całą noc, machał rączkami, spinał się, puszczał bączki, obracał głową z prawa na lewo. Coś bidulka męczyło. Wziełam go do nas do łóżka i tuliłam, głaskałam. Na 12 jedziemy do mojej koleżanki, ma 1,5 rocznego synka i teraz jest znowu w ciąży ![]() Cytat:
Ja ostatnio też kupiłam pajace do spania... 45 zł sztuka! ![]() Cytat:
![]() Ooo! Dobrze, że przypomniałaś, ja też muszę ![]() Allegro jest teraz straszne! ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Jacieeee to obojętne czy kupisz zagęszczacz czy Bebilon AR, bo jedno i drugie zawiera mączkę z chleba świętojańskiego, która to właśnie powoduje, że mleko gęstnieje w żołądku dziecka. Ja zagęszczałam swoje mleko Nutritonem, zaparcia były tylko na samym początku, może z 3 dni (kupka jak plastelina), jedynie problemem były gazy... Zagęszczałam przez miesiąc i odstawiłam. Teraz już Dominik bardzo rzadko ulewa, z reguły wieczorem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Wtajemniczenie
|
witam
naskrobałam cos w klubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
ja kiedyś kupiłam małemu bodziaki z hm i później przy ubieraniu zauważyłam 2 dziurki
![]() te śpioszki pajace są b.drogie a dzieci tak szybko z nich wyrastają ![]() a zapomniałam się pochwalić mąż kupił wczoraj ośmiornice Lamaze a dużemu kolejkę z Tomkiem ona sama jeździ heh Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-11-04 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Rozeznanie
|
Udało się odnaleźć, więc subskrybuję. Może uda mi się poczytać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie jak poczytałam na necie, to też stwierdziłam, że to prawie to samo. Tyle, że gdybym dodawała nutrition do comfortu to będę miała zagęszczone mleko niskolaktozowe, a AR ma normalnie laktozę ![]() Na bączki cały czas daję Sab Simplex, więc może będzie ok. No i nie wiem czy to AR ma inny smak, ale mi się Dziecię przy pierwszej butelce (dawałam pół godziny temu) prawie w głos śmiało. Tylko je dwa razy dłużej, bo ciężko mu idzie ssanie takie gęstego ![]()
![]() |
#3510 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moje kłaki też są WSZĘDZIE! ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeżu jakimi ja tutaj wyznaniami strzelam, wczoraj Wodaqua, dzisiaj Ty, komu jutro posłodzić? ![]() Brunetko moja nadal strajkuje. Pamiętasz od wtedy co pisałam się nie naprawiła. Znalazłam sposób żeby ją karmić (wstyd pisać jaki ![]() W nocy dzisiaj zjadła 2x po ok 70ml Kiedyś jadła 150ml... Nie wiem co się z nią dzieje. W dzień to samo, jak wypije 100ml to max. Może wzięła sobie słowa babci do serca, że jest grubasem ![]() ![]() Cytat:
DaKaro dawno nie było zdjęcia Malwinki ![]() ![]() ![]() ![]() Kalinka Ciebie też widać ![]() Brida no witamy zgubę ![]() AgaG kciuki za wyniki Antka i daj szybciutko znać jak odbierzesz! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.