Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 21:57   #3481
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
U nas była krew w kupie. Rozmawiałam z położna bo akurat była i ona mi powiedziała, że one obserwują do trzech kup, jeśli się w nich pojawi znowu krew to wtedy do lekarza. Wtedy drugi raz się nie pojawiła ale później, później znowu Radek miał tą krew, takie niteczki. Miał też bardzo dużo śluzu i lekarka przepisała Bactrim i Dicoflor30, jeszcze na te kupy podawać kazała Dierol (na biegunkę). Poprawa była tylko taka, że nie było już tej krwi, śluz nadal. A wyobraźcie sobie, że śluz się stał bardzo malutki po odstawieniu wit Ka. Bardzo rzadko pojawia się jakaś niewielka niteczka krwi ale ja nie panikuje. Jedna lekarka mi powiedziała, że krew będzie taka jak dżem truskawkowy, że tego nie przeoczyć się nie da, a takimi pojedynczymi niteczkami żeby się nie przejmować bo to się jelitka czyszczą, czy coś takiego powiedziała.
Się naprodukowałam
Dzięki za tak obszerny opis. Trafiła się nam jeszcze jedna wieczorna kupa i ta była OK, zobaczymy następną rano - bo ostatnio tak nas wita, na dzień dobry kupa dla taty Tatuś rano jak idzie do pracy to robi serwis

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
crazy - kuzynka raczej rzadko chodzila do ginekologa ale co pol roku do nefrologa bo ma 1 nerke. i wlasnie on dojrzal na usg miesniaki...
Ojoj, to brzmi naprawdę ciężko... mam nadzieję, że nie będą musieli jej całej macicy usuwać z tymi mięśniakami, bo to ruina dla organizmu kobiety.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja osobiście nie miałam takich problemów, ale czytałam w kilku miejscach, że kupy różne mogą być i nie należy się martwić, ale jak pojawia się krew, to lepiej od razu iść do lekarza.
Będę obserwować jak pisała Lili. U nas to były dwie kropeczki. Jeśli poranna kupa będzie OK to się uspokoję, a jeśli coś będzie nie tak, to uderzam do pediatry.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:58   #3482
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

No bo zabawki mają się podobać dzieciom, anie nam, a wiadomo, ze maluchy lubią takie wyraziste kolory, kontrastowe zestawienia. Moja Agata jakma wybór to zawsze wybiera Lamaze. A mam takie slczne misie i je olewa

Ja tez uwielnbiam stopy mjej córy

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 22:00   #3483
CrazyMachine
Zadomowienie

Zapomniałam napisać, wyciągnęłam dziś pajace 74. Z rozmiaru 68 to tylko jeden pajac jest jeszcze dobry... Za tydzień pewnie body pójdą do wymiany.
Stary 2011-11-03, 22:10   #3484
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, wyciągnęłam dziś pajace 74. Z rozmiaru 68 to tylko jeden pajac jest jeszcze dobry... Za tydzień pewnie body pójdą do wymiany.
No proszę, a ja dziś oficjalnie odłożyłam do torby większość na 62 Bo już sie nie mógł w nich wyprostować Czyli obie mamy dzień wyrośniętych ciuszków
No i z tej okazji babcia kupiła Tymkowi 3 piękne pajace (ale wybierałam mama ). Tylko ceny zaporowe - 1 kosztuje 56 zł!
Stary 2011-11-03, 22:14   #3485
DaKaro
Zadomowienie

Nadrabiam cały dzień...
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
W ogole od 2 dni Antos robi kupke tylko raz dziennie, miedzy 18 a 19. Dziwne to dla mnie, bo z kup praktycznie po kazdym dziennym karmieniu, z dnia na dzien robi tylko 1. Zbieglo sie to z tym katarem, ale nie sadze, ze to ma znaczenie.
Aga, u nas też tak było-kupa praktycznie przy każdym przewijaniu, później ok. 4 dziennie i cisza przez 4 dni. Bałam się, że taka zmiana nie jest prawidłowa. Malwinki jednak nic nie bolało, puszczała bączki, za to póxniej zrobiła taką KOOPĘ, że się wylało z pampka. Teraz robi jedną dziennie.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A Dominik ssie palec wskazujący Chyba kciuk mu nie pasuje
Heh, Malwinka też cały czas bawi się rączką, kciuk w buzi i cmokanie.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
wygrałam rabat 50% na buty Bartka

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

My juz po szczepieniu. Agatka była bardzo dzielna. Wszystkie trzy wkłócia na jednym płaczu (ja to jestem jakaś dziwna, nie bardzomnie to wzrusza, bo prostu trzeba i juz ), popłakała, pożaliła się na wrogi świat i usnęła na rękach.
Następne szczepienie po 16 grudnia jak skończy pół roczku, wzw i pneumokoki (jak się zdecydujemy).
No i za dwa tygodnie mamy pomału wprowadzać gluten. Na początek pół łyżeczki do zupy, jak gotuje sama to dosypać do zupki w trakcie gotowania, jak ze słoiczka to ugotować wcześniej
A teraz żali się zabawkom z karuzelki.
No i konczy dzis 20 tygodniważy 5 400 i ma 67 cm.

Maja Agata tez nie ssie kciuka, tylko wskazujący, któreym tez namiętnie grzebie w buźce.

Zaneta my tez nie mielismy morfologii, tylko mocz jak Agata słabo przybierała na wadze.
Mnie też szczepienie nie wzrusza. Piękna waga i wzrost .
Raczej nie pójdę na ten kurs. Co prawda doktorka mnie zbadała i stwierdziła, że osłuchowo jest czysto, ale tak kaszlę, że wstyd się gdzieś pokazać. Do tego lekarka dała mi jakiś syrop na receptę, który w ulotce ma informację, że nie powinno się przyjmować go w okresie laktacji. a mówiłam jej, że karmię...I nie wiem czy go zażywać czy nie.

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
mój syn dziś kończy 3 miesiące

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 22:31   #3486
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Tylko ceny zaporowe - 1 kosztuje 56 zł!
Faktycznie cena wysoka. Ja ostatnio bieliźnianą wyprawkę zamówiłam po znajomościach z UK z Primarku. Dobijają mnie ceny ubranek w Polsce, przecież dzieci tak szybko z nich wyrastają. A od stycznia vat na ubranka idzie w górę...
Stary 2011-11-03, 22:34   #3487
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a my już po bioderkach i jest wsio ok dziekujemy za kciuki
To najważniejsze .

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A teraz moje pytanie: małej w nocy jak je słychać przelewanie w brzuszku, burczenie, jest niespokojna przy jedzeniu myślicie, że to może być wina mleka? Pije pepti a zastanawiam się czy nie spróbować jej dawać Nutramigenu. Ostatnio w ogóle je 1/3 tego co wcześniej. Zwalam to na skok, może się mylę. Jeszcze z pediatrą nie rozmawiałam...
Też zaobserwowałam takie właśnie "przelewanie". Wydaje mi się, że występuje gdy Malwinka ma pusty żołądek.

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
A tak przy okazji to o której godzinie myjecie/kąpiecie Wasze dzieciaczki i potem usypiacie/usypiają?
Zazwyczaj około 19-19.30. Malwinka usypia około 20.30, chyba że jest niedojedzona-wtedy woła UU i zarz zasypia.

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie o dobry krem lub żel na cellulit Bo pytałam wcześniej ale chyba "zaginęłam gdzieś wśród postów".
Ja stosuję ujędrniający Eveline na brzuch i pośladki (od razu smaruję uda) i przyznam, że działa. Ale to pewnie zasługa aerobiku i picia dużej ilości wody.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Trzymajcie proszę kciuki za nas jutro bo idziemy z małą na szczepienie wiem, ze ich moc jest wielka

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
my dzis po II turze szczepienia moj maly dzielny mezczyzna nawet nie zorientowal sie jak pani wklula mu igle,dopiero po chwili krzyknal ale od razu sie uspokoil

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ona: A bo wysłałam męża do apteki żeby kupił i nie było. A ja nigdzie się nie ruszam (karmi cycem) to nie kupię.
od kiedy karmienie piersią przeszkadza w wychodzeniu z domu? Dziwne...

Cytat:
A my dziś z Tymciem byliśmy (i babcią) na wielkich zakupach Głownie spożywczych i jakieś rzeczy do domu. Ale ... kupiłam sobie świnie Taką wielką pluszową świnię Bo ja kocham świnki i gromadzę świńskie-maskotki. Nie wszystkie oczywiście, które zobaczę, ale jak jakaś jest wyjątkowo urocza, to nie mogę się powstrzymać. Teraz dobrze, bo mam wymówkę, że to (niby) dla dziecka
Ciekawe hobby .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 22:42   #3488
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ja stosuję ujędrniający Eveline na brzuch i pośladki (od razu smaruję uda) i przyznam, że działa. Ale to pewnie zasługa aerobiku i picia dużej ilości wody.
Miałam o tym pisać. Aerobic, najlepiej jakiś program w stylu BPU. Potwierdzam na podstawie osobistych doświadczeń.
Stary 2011-11-04, 06:12   #3489
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Moje dziecko o 5.00 uznało że jest wyspane, śmiał się, gadał, piszczał, więc matka też ma spanie z głowy. Za to on pewnie niebawem padnie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Trzymajcie proszę kciuki za nas jutro bo idziemy z małą na szczepienie wiem, ze ich moc jest wielka Kurde, boję się trochę bo ostatnio Maja miała gorączkę i jakaś taka otumaniona była

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
witam

my dzis po II turze szczepienia moj maly dzielny mezczyzna nawet nie zorientowal sie jak pani wklula mu igle,dopiero po chwili krzyknal ale od razu sie uspokoil
wazy 5415 g i ma 61 cm, przybral od ostatniego szczepienia 660 g, wydawalo mi sie ze malo ale pediatra stwierdzila ze w normie
Brawa za szczepienie! No jakie tam niewidzialne!

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A my jutro jedziemy do hepatologa do kontroli, mam nadzieje, ze proby watrobowe beda juz ok.
na pewno będzie ok
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
a to jeden ząb jak długo wychodzi ?
chyba też nie ma reguły, u każdego dziecka inaczej..

Cytat:
No i z tej okazji babcia kupiła Tymkowi 3 piękne pajace (ale wybierałam mama ). Tylko ceny zaporowe - 1 kosztuje 56 zł!
no nieźle....
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Faktycznie cena wysoka. Ja ostatnio bieliźnianą wyprawkę zamówiłam po znajomościach z UK z Primarku. Dobijają mnie ceny ubranek w Polsce, przecież dzieci tak szybko z nich wyrastają. A od stycznia vat na ubranka idzie w górę...

dobrze że przypomniałaś, trzeba by zapasy zrobić
Choć i tak nie jest źle, w niedzielę mały dostał od swojej chrzestnej ogromny wór ubrań, takich na ciut później - od 80 cm

Miłego dnia!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 06:54   #3490
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam się i ja.

Dominik wczoraj przez dzień pięknie zachowywał się po szczepieniu. Tak jakby nic nie było. Ale w nocy był dość niespokojny, więc już po 22 wzięłam go do siebie. No i mi dziecię spało do 1

Czyli ta mała Maruda śpi w łóżeczku do 23 a z mamusią to nawet do 1
Ja mu dam!!!

Kalinka jak to niezauważona ??? Eee tam. Ja też ostatnio zadałam pytanie o Dicoflor i nikt mi nie odpowiedział

Dziecię wstało po 6. Mamusia umyła głowę (ale pewnie już niedługo nie będzie musiała, bo jej włosy powypadają i będzie łysa ) i musi zabrać się za pranie.
Jutro zaś czeka mnie wielkie sprzątanie, bo już koty wyglądają z pod łóżek

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 07:18   #3491
patik87
Zakorzenienie

Hej.
Chcecie wiedzieć jak nam się spało?
Nie wiem czy 2 godz ciągiem spałam, w związku z tym wyglądam jak zombiak
Budziła się 3 razy na papu i trylion razy na smoka i lulanie i wycie!
Koniec końców o 5 wzięta do sypialni wierciła się i nie śpimy tak oto.
Kocham moje dziecko że mnie tak katuje
Wczoraj padłam spać o 21 z mokrymi włosami, dzisiaj na łbie armagedon + włosy na szczotce, w garach, podłodze, smoczkach, dziecięcych rączkach.

Jaciee a co tam, wysłysiejemy i problem mycia z głowy. Co najwyżej łysina pod kranem i gitara.

AgaG kciuki za wizytę u he coś tam.

Muszę zrobić prezentację na uczelnię.
Ktoś się interesuje polityką ? bo temat: program wyborczy P.O dot . ochrony środowiska.
Pytam się, kiedy mam to zrobić?
Do teściowej młodej nie zaniosę. O nieee. Za bardzo mi zalazła za skórę po chrzcinach. Nie gadamy, jak się mijamy jak wychodzę na spacery to cisza.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 07:24   #3492
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jaciee a co tam, wysłysiejemy i problem mycia z głowy. Co najwyżej łysina pod kranem i gitara.

No coś Ty??? Tylko pod kranem??? Jak już wyłysieję, to będę głowę polerować na wysoki połysk Jak Kojak
I Tobie też radzę. Zombie ze świecącą glacą - sexy

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-04, 07:41   #3493
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam, które używają monitorów oddechu. Do którego miesiąca się ich używa ????
ja używałam do 1,5 roku

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Baboniku ja mam ten krem. Użyty chyba ze 3 razy.
i chcesz się Scio pozbyć??

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
hej,
a ja wlasnie zakupilam i nalozylam Mlodej ten krem AA na ciemieniuche, zobaczymy czy cos da. Starszej zapodam w weekend...
daj znać jakie są rezultaty...

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej,
jestem i staram się podczytywać, ale nie mam weny i jakoś się wybiłam stąd. Dzięki za pamięć.
to złap wenę i wracaj

Cytat:
Nie podoba mi się to nowe allegro
mi też

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 07:44   #3494
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Baboniku tak, daj adres to jeszcze dzis Ci wysle a potem się dogadamy

Agatka jest już z nami
Stary 2011-11-04, 07:55   #3495
BABONIK
Zadomowienie

AgaG. najważniejsze.. trzymam bardzo bardzo bardzo mocno za wizytę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-04, 08:06   #3496
zanetaa88
Zakorzenienie

Jestem i Ja zombie
Nie wiem co mojej córce się dzieje,
wstała po 24 i bawić się chciała
WASZE DZIECI TEŻ CHCĄ SIĘ BAWIĆ W NOCY ?!
Potem wstała o 2 4 5 i 7. Tyle dobrego, że o 7 a nie o 6.

Puszczała bąki i przy nich marudziła,
przypuszczam że przez jogurty które zjadłam jakiś czas temu,
a nie dawno jej wyskoczyły krostki dopiero i problemy bąkowe.

W ogóle wiecie co,
wchodząc do sypialni czuje się wilgoć,
śpiąc tam to w buzi ma się sucho okropnie.
Nawilżacz pomoże ?!

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

A i jeszcze jedno,
to możliwe że kiedy pojawiły się jej krostki na buzi to może mieć zielone kozy?
bo kiedy ich nie miała - krostek to miała tylko białe glutki,
a kiedy krostki wyskoczyły zielone kozy się pojawiły ?

za wszystkie dzisiaj spotkania nie spotkania !

Brunetka dziękuje, powiedz mi jeszcze on nadaje się na wyjście zimowe, czy nie bardzo ? o kombinezonie mówię.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 08:08   #3497
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się tam te allegro podoba,
trzeba się odnaleźć.

to powiedz mi jak tam znaleźć lokalizację? Dawniej było bez problemu, a teraz... nie zawsze dane sprzedającego są widoczne, a nawet jak są to np odbiór nie zawsze jest w tym miejscu
Po kiego.....to zmieniają...?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 08:10   #3498
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Poczytałam trochę o tym Bebilonie AR na necie i 90% dzieci ma po nim zatwardzenie Jak nam zaparcia wrócę to skrócę lekarkę o głowę Albo siebie ...
a może zamiast Bebilonu AR spróbuj kupić Dominikowi
http://www.aptekaeskulap .com.pl/bebilon-nutrition-proszek-zageszczajacy-135g-p-11565.html

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 08:16   #3499
Vaniliova11
Zadomowienie

U nas nocka jak zwykle pare pobudek na smoka i o 4 na szamanko potem sen do 7.30 więc nie jest źle teraz jeszcze dosypia

Dziubek za bioderka , musisz jeszcze jakas kontrole zrobic czy to już wszystko
Natka czy Ty kupowałaś w H&M bielizne ?
Brumek pajac za 56 zł
Lilka zdrówka
Piwnooka my Krystusia kąpiemy ok 20
Karolineee
Patik jak ja kiedys poszłam spac z mokrymi włosami to rano miałam kwadratową głowe
Patik Jacieee mnie wlosy jeszcze nie wyłażą ale jak zaczną to będe miała najgorzej bo łysa i ze zmarszczkami
Aga
Brunetka fajny awatar
Zaneta Krystuś na ząbki mocno sie ślini marudzi , dziąsełka opuchnięte i już widac dwie białe kropeczki

Dziś jade do pracy zawieźć wniosek o te dwa tyg macierzyńskiego
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-04, 08:25   #3500
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a może zamiast Bebilonu AR spróbuj kupić Dominikowi
http://www.aptekaeskulap .com.pl/bebilon-nutrition-proszek-zageszczajacy-135g-p-11565.html
Myślałam o tym ale:
1. TŻ słucha się tylko pani doktor i co powie pediatra to jest święte i do wykonania bezzwłocznie
2. Myślę, że to ogólnie jeden czort, czy zagęszczone nutritionem, czy AR. Pewnie i jedno i drugie powoduje zaparcia ze względu na konsystencję.

Będę sporo przepajać i może będzie ok, a jak nie to wracam do zwykłego Bebilonu. Comfort będę chciała odstawić.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-04, 08:29   #3501
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Brunetka dziękuje, powiedz mi jeszcze on nadaje się na wyjście zimowe, czy nie bardzo ? o kombinezonie mówię.
[/I]
Nie Żanetko nie nadaje się jest bardzo cieniutki tak jak takie zwykłe pajace

A u nas masakra!!! Moje dziecko nie chce wogóle jeść
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 08:32   #3502
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja wczoraj gadałam z pediatra i prawdopodobnie po nowym roku bedziemy zmieniac mleczko na zwykle (tzn. probować), ale ja skłanam sie ku hipp

Agatka jest już z nami
Stary 2011-11-04, 08:33   #3503
SweetAngel1984
Zadomowienie

dziendoberek.............

nie wiem co sie dzialo z moim dzieckiem wczoraj wieczorem....
po kapieli byla butla i lulu..........
tylko ze to lulu to byla masakra........
od 20 do 21.30 plakal przez sen
marudzil cos jak smok wypadl otwieral oczy
dawalam smoak spal dalej....
potem tak sie wyginal w lozeczku
ze znalazlam go spiacego w poprzek

dopiero kolo 22 ucich i zapadl w gleboki sen
pierwszy raz widzialam zeby
dziecko przez sen takie rzeczy wyprawiało

tak wogole to slini sie bardzo i caly czas pcha łapki do buzi
ale to chyab nie zeby bo ma przeciez 2 mc i1,5tyg.

SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 08:56   #3504
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry Kochane

U nas nocka dzisiaj niefajna... Domek strasznie się wiercił całą noc, machał rączkami, spinał się, puszczał bączki, obracał głową z prawa na lewo. Coś bidulka męczyło. Wziełam go do nas do łóżka i tuliłam, głaskałam.

Na 12 jedziemy do mojej koleżanki, ma 1,5 rocznego synka i teraz jest znowu w ciąży

Cytat:
U nas na razie jedyną osobą, która gryzie stopy Tymka jestem ... ja Uwielbiam je!!!

A my dziś z Tymciem byliśmy (i babcią) na wielkich zakupach Głownie spożywczych i jakieś rzeczy do domu. Ale ... kupiłam sobie świnie Taką wielką pluszową świnię Bo ja kocham świnki i gromadzę świńskie-maskotki. Nie wszystkie oczywiście, które zobaczę, ale jak jakaś jest wyjątkowo urocza, to nie mogę się powstrzymać. Teraz dobrze, bo mam wymówkę, że to (niby) dla dziecka
Ja też stópki uwielbiam! Gryzę, całuję, wącham a on się przy tym śmieje w głos hehe.

Ja ostatnio też kupiłam pajace do spania... 45 zł sztuka! Ceny kosmiczne.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Natka czy Ty kupowałaś w H&M bielizne ?
Dziś jade do pracy zawieźć wniosek o te dwa tyg macierzyńskiego
Nie, nie kupowałam

Ooo! Dobrze, że przypomniałaś, ja też muszę

Allegro jest teraz straszne!

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Jacieeee to obojętne czy kupisz zagęszczacz czy Bebilon AR, bo jedno i drugie zawiera mączkę z chleba świętojańskiego, która to właśnie powoduje, że mleko gęstnieje w żołądku dziecka.
Ja zagęszczałam swoje mleko Nutritonem, zaparcia były tylko na samym początku, może z 3 dni (kupka jak plastelina), jedynie problemem były gazy... Zagęszczałam przez miesiąc i odstawiłam. Teraz już Dominik bardzo rzadko ulewa, z reguły wieczorem.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:03   #3505
agadus
Wtajemniczenie

witam
naskrobałam cos w klubie

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:15   #3506
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja kiedyś kupiłam małemu bodziaki z hm i później przy ubieraniu zauważyłam 2 dziurki więc trzeba patrzeć.
te śpioszki pajace są b.drogie a dzieci tak szybko z nich wyrastają

a zapomniałam się pochwalić mąż kupił wczoraj ośmiornice Lamaze a dużemu kolejkę z Tomkiem ona sama jeździ heh

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-11-04 o 09:17
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:21   #3507
Brida
Rozeznanie

Udało się odnaleźć, więc subskrybuję. Może uda mi się poczytać...
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:26   #3508
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Udało się odnaleźć, więc subskrybuję. Może uda mi się poczytać...
Cześć Kochana
już myślałyśmy że o Nas zapomniałaś
co słychać ja się dzidziolek sprawuje?

laski wozi już któraś dzidziola w spacerówce?
ja chyba zakupię wózek z większą gondolką
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:27   #3509
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane

U nas nocka dzisiaj niefajna... Domek strasznie się wiercił całą noc, machał rączkami, spinał się, puszczał bączki, obracał głową z prawa na lewo. Coś bidulka męczyło. Wziełam go do nas do łóżka i tuliłam, głaskałam.-

Jacieeee to obojętne czy kupisz zagęszczacz czy Bebilon AR, bo jedno i drugie zawiera mączkę z chleba świętojańskiego, która to właśnie powoduje, że mleko gęstnieje w żołądku dziecka.
Ja zagęszczałam swoje mleko Nutritonem, zaparcia były tylko na samym początku, może z 3 dni (kupka jak plastelina), jedynie problemem były gazy... Zagęszczałam przez miesiąc i odstawiłam. Teraz już Dominik bardzo rzadko ulewa, z reguły wieczorem.
Czyli oba Domki się dziś w nocy kręciły Ja też w końcu wzięłam Małego do siebie (wcześniej niż zwykle )

Właśnie jak poczytałam na necie, to też stwierdziłam, że to prawie to samo. Tyle, że gdybym dodawała nutrition do comfortu to będę miała zagęszczone mleko niskolaktozowe, a AR ma normalnie laktozę Ale może Dominikowi nie będzie już to przeszkadzać.

Na bączki cały czas daję Sab Simplex, więc może będzie ok.

No i nie wiem czy to AR ma inny smak, ale mi się Dziecię przy pierwszej butelce (dawałam pół godziny temu) prawie w głos śmiało. Tylko je dwa razy dłużej, bo ciężko mu idzie ssanie takie gęstego

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-04, 09:35   #3510
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziecię wstało po 6. Mamusia umyła głowę (ale pewnie już niedługo nie będzie musiała, bo jej włosy powypadają i będzie łysa ) i musi zabrać się za pranie.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wczoraj padłam spać o 21 z mokrymi włosami, dzisiaj na łbie armagedon + włosy na szczotce, w garach, podłodze, smoczkach, dziecięcych rączkach.

łooo to ja już sobie wyobrażam jak wyglądasz. A nie wybierasz się gdzieś na Halloween? Przebranie masz gotowe: bałagan na głowie, ziemista cera i pewnie wory pod oczami .
Moje kłaki też są WSZĘDZIE!
Cytat:
Myślałam o tym ale:
1. TŻ słucha się tylko pani doktor i co powie pediatra to jest święte i do wykonania bezzwłocznie
uwielbiam Cię
Jeżu jakimi ja tutaj wyznaniami strzelam, wczoraj Wodaqua, dzisiaj Ty, komu jutro posłodzić?

Cytat:
A u nas masakra!!! Moje dziecko nie chce wogóle jeść
Brunetko moja nadal strajkuje. Pamiętasz od wtedy co pisałam się nie naprawiła. Znalazłam sposób żeby ją karmić (wstyd pisać jaki) a teraz nie dość, że muszę się nagimnastykować żeby zjadła, to jeszcze prawie nie chce.
W nocy dzisiaj zjadła 2x po ok 70ml
Kiedyś jadła 150ml... Nie wiem co się z nią dzieje. W dzień to samo, jak wypije 100ml to max.

Może wzięła sobie słowa babci do serca, że jest grubasem

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

tak wogole to slini sie bardzo i caly czas pcha łapki do buzi
ale to chyab nie zeby bo ma przeciez 2 mc i1,5tyg.

Sweet moja jak tyle miała co Igor też takie rzeczy wyprawiała z łapkami. Nie były to zęby, bo teraz ma 4 miesiące a zębów jeszcze niet.

DaKaro dawno nie było zdjęcia Malwinki . Chyba tylko raz wstawiałaś Proszę nadrobić braki . Wcale nie jesteś niewidoczna, ja zawsze o Tobie ciepło myślę, bo też jesteś Koziorożec. A Koziorożce są faaajne .

Kalinka Ciebie też widać

Brida no witamy zgubę

AgaG kciuki za wyniki Antka i daj szybciutko znać jak odbierzesz!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości