|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
SzmaragdowyKotku..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() ![]() My z mężem gotujemy... powiedzmy, że wspólnie. Ja faktycznie więcej, ale wynika to z tego, że po pracy trzeba coś szybko. A zanim on wyciągnie składniki... umyje... pokroi... dopiero jak pokroi to zagotuje wodę... przypomni sobie o czymś... to u mnie jedzenie już gotowe. ![]() ![]() A pomyśleć, że w domu rodzinnym umiał tylko zapiekanki, jajecznicę i herbatę. A u mnie nie ma przebacz. Też ma ręce i tak samo jak ja może sprzątać, prać, gotować... ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- kism, ode mnie tytuły dla przyszłego wątku. ![]() ![]() Minie luty, marzec, kwiecień... w maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna Zima przeminie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie jej dziecko będzie No i oczywiście pozostałe... Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Na razie wymyśliłam tyle... Te trzy zmieszczą się spokojnie: Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy W tym jest 6 znaków za dużo: Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci. A w tych po 12 znaków za dużo: ![]() Minie luty, marzec, kwiecień... w maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. Zima przeminie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie jej dziecko będzie. Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-01-28 o 22:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I już w sam raz. ![]() Coś jeszcze może wymyślę ![]() Tworzę jak mnie najdzie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Panowie od pralki mnie rozczarowali, bo wnieśli ją po schodach bez dźwigu do okna... za to mi trochę zaimponowali, bo pralkę na 2 piętro, po stromych schodach, wnieśli w kilka sekund, podłączyli mi i włączyli
![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym odkryłam jakiś czas temu, że moja córcia uwielbia kolędy i głos księdza z naszej polskiej parafii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Od wczoraj mam jakąś niezdiagnozowaną chandrę ![]() ![]() Leżę sobie jeszcze w łóżku i czekam, aż mnie P zawoła na śniadanie. Dzisiaj robi kiełbasę na patelni z cebulką ![]() Ostatnio wyszłam z założenia, że nie będę robiła pokoju dla dziecka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Dziś mam dzień lenia, nie poszłam na zajęcia... ![]() Słonko piękne, tylko pewnie mróz duży... Mąż poszedł na giełdę staroci z rana i jeszcze nie wrócił... Mam nadzieję, że bardzo nie zmarznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Raczkowanie
|
Cześć!
Przez trzy dni mnie nie było więc od rana zdołałam was nadrobić. Co do prasowania to ja też niestety jestem maniaczką i uwielbiam prasowac i mieć w szafce poukładane równiutko dziecięce ciuszki ![]() Co do zmieczulenia to przy pierwzym porodzie nie miałam żadnego ale teraz musze się dopytać bo pamiętam że położna podczas porodu mówiła mi że jak bedę chciała to mam powiedzieć to mi da zastrzyk. Ale wszystko się tak szybko potoczyło że już było za późno. I niestety nie wiem co to miał być za zastrzyk. Myślę że jakas mała ulga by sie przydała ![]() Mój mąż też mi dużo pomaga ale on jest w domu tylko dwa dni w tygodniu więc i tak większośc robię sama ![]() Miłej niedzieli! |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dlatego piłka jak na razie służy mi jako pufa na nogi ![]() Cytat:
![]() |
#3493 |
Wtajemniczenie
|
Witam w niedzielny słoneczny,choć mrozny poranek.
Jezu kiedy mi te koszmary przejdą,noc w noc to samo,takie realne że budzę się i nie wiem gdzie jestem. Czekam na mężusia,bo już do nas jedzie.Cieszę się bo od 2 lat na więcej niż tydzień się nie rozstawaliśmy-jak narazie udaję mu się zjechać raz w tyg. Filipa mam juz z "głowy" bo będzie tata pobaw się kolejką,porysuj,poukładaj puzzle,powalcz.Uwielbiaja się te moje chłopaki,filip bardzo lubi spędzać czas z tatą,co mnie ogromnie cieszy ![]() Życzymy udanej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś taki piękny dzień, że aż przyjemnie popatrzeć za okno... Nie jestem pewna, czy przyjemnie jest wyjść z domu... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Konto usunięte
|
Witam
![]() Ja dzisiaj przespałam całą noc bez pobudki! Albo przynajmniej bez świadomej pobudki na siku... A co ciekawe, spałam dzisiaj w drugim pokoju, bo mąż rozsiewa zarazki ![]() ![]() A wczoraj przed snem oglądaliśmy za to maraton na Comedy Central: Pingwiny z Madagaskaru ![]() ![]() ![]() Dzisiaj w planach małe zakupki, obiad, no i może ten 3Bit ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj jak na szpilkach - o 19 wizyta u ginekologa już się nie mogę doczekać - ostanią miałam na początku grudnia czy koniec listopada tak jakoś... zobacze swoją Kijankę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Pewnie cholernie zimno, no ale slonko pieknie swieci ![]() Tz poszedl do pracy, rano mu auto nie zapalilo, pojechal z kolega ![]() Zima przeminie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie jej dziecko będzie mnie podoba sie ten tytul tak woglole z terminu porodu z miesiaczki mam 7 maja, ale ost lek badajac mi brzuch powiedzial- eee to sie w kwietniu jeszcze urodzi?!... Nie wglebialam sie w ten temat, w sumie moze to glupie ale wolababym nawet 2 tyg wczesniej urodzic niz 2 tyg przenosic :P Boje sie, ze to dziecko mnie rozsadzi. Tak woglle jutro zaczynamy 27 tydz, maly jakos ostatnimi dniami nie kopie mnie tak mocno, czasami ledwo co go czuje... co do znieczulen, pytalam kolezanki rodzacej niedawno iiiiiiiiii podobno ytylko do cc u mnie w szpitalu daja znieczulenie, dla rodzacych naturalnie tylko podobno jest mozliwy gaz rozwesalajacy <podoibno nie pomaga ![]() dziewczyny rodzace w kwietniu- maju- KIEDY szykujecie torby do szpitala? chyba juz czas zaczac sie rozgladac za jakas pizamka albo cos, nie ? eh jutro ta kontrola zusu, w glowie sobie ppoukladalam co im powiem, pewnie jak tam pojde zatka mnie i nie bede wiedziala o czym mowic... zawsze tak mam w czw zdaje prawko, ciemno to widze bo parkowalam dopiero raz, nie pokazywal mi co jest pod maska, swiatel,,, eh lekka olewka .... takze nie licze, ze zdam.
#3498 |
Zakorzenienie
|
cześć!!!
My dzisiaj idziemy na urodziny do brata. zaraz na mszę ![]() mężuś dzisiaj śniadanko robił: jajecznicę z kiełbaską i cebulką ![]() coś się czuję nie wyspana. wczoraj wieczorem musiałam się zdrzemnąć. z planów wczorajszych nie wysztko wyszło. Nie poodkurzane. ale trudno |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje kochanie już wraca, jeszcze zakupy na sałatkę robi... ![]() Korzystając z jego nieobecności znów kupiłam roślinki, do ogrodu... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31919140]Witam
![]() Ja dzisiaj przespałam całą noc bez pobudki! Albo przynajmniej bez świadomej pobudki na siku... A co ciekawe, spałam dzisiaj w drugim pokoju, bo mąż rozsiewa zarazki ![]() ![]() A wczoraj przed snem oglądaliśmy za to maraton na Comedy Central: Pingwiny z Madagaskaru ![]() ![]() ![]() Dzisiaj w planach małe zakupki, obiad, no i może ten 3Bit ![]() Moje chłopaki uwielbiają tą bajkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę powodzenia na kontroli. Będzie dobrze. Do egzaminu podejdź ze spokojem, nic tak źle nie wpływa na kierowcę jak nerwy. Będę trzymać mocno kciuki! Pamiętam, że jak zdawałam poszłam z nastawieniem, że nie będę się stresować, bo pewnie i tak nie zdam. I zdałam za pierwszym razem. Zupełnie bez stresu podeszłam i to było dobre. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Konto usunięte
|
Bo jest świetna
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzisz mówiłam że zrobi zakupy po drodze ![]() co do Twojej pasji - matko jak ja bym chciała mieć swój ogród...ale teraz juz tego nie robię, w każdym domu w którym mieszkałam robiłam ogródek, wysypywałam ziemię przywoziłam pieńki albo kamienie - a potem musiałam się wyprowadzić...uwielbiałam to, a teraz mam kilka kwiatków na parapecie i musi mi to starczyć ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Rozeznanie
|
Witam niedzielnie
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31919330] A ja się bardzo stresowałam i nie zdałam ani za 1., ani za 2. razem :P I dałam sobie spokój, bo drugi raz kosztował mnie wiele, wiele nerwów. Dostałam bardzo wrednego egzaminatora, który ciągle mnie wyśmiewał, a na końcu powiedział mi, że jest mu bardzo przykro, że nie zdałam, bo ma sentyment do mojego imienia, bo jego była dziewczyna się tak nazywała... ![]() ![]() Czyli wychodzi na to, że lepiej bez stresu podchodzić. Jak zresztą do wszystkiego, tylko że to nie takie proste ![]() ![]() ![]() Gotuję rosołek, po raz pierwszy w życiu... Ciekawe czy uda się taki jak u mamy ![]()
#3506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ale jak już jesteśmy w tym temacie, wiesz może co powinnam teraz zrobić z hiacyntem, otóż, kupiłam jakiś czas temu hiacynta do domu w doniczce. Wykwitł mi pięknie,no ale już przekwitł, obcięłam ten badyl i co mam z nim teraz zrobić? Jest w ogóle szansa, że on jeszcze raz zakwitnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Bede starala sie nie stresowac; )
brzuszek juz duzy, moze dostane jakas taryfe ulgowa ![]() ![]() Tacca moja mama tez uwielbia roslinki..... i caly czas cos dokupuje, nie woiem gdzie sie jej to miesci... No ale tacie za kazdym razem mowi, ze ,,,to bylo tak mocno przecenione ze zal bylo nie brac,,,. Ja wiem, ze ona kupuej to w normalnych cenach, no ale taty az tak nie boli to, bo nie wie ze mama wydaje na te roslinki kupe kasy ![]() zrobilam pierwszy raz zupe cebulowa wczoraj,,, z czosnkowymi grzankami. Tz sie zachwycil, smakowala mu bardzo, dzis poszedl do pracy i planuje ja zrobic dla wszytskich chlopakow;] Niech sie uczy bo wlasnie po porodzie bedzie musial cos tam gotowac ;] clauudik no to fajnie, ze zdalas, ja sie martwie bo mi zosytaly bodajze 3h do wyjezdzenia i boje sie ze nie naucze sie przez te 3 h tych wsyztkich rzeczy, jak narazie jezdzilam tylko w kolko po miescie.... a tu trzeba nauczys sie parkowac, wjezdzac pod gorke i tej calej reszty.... o luku nie wspomne.... teorie sobie wczesniej zdalam dla swietego spokoju, przyznam ze teraz w ciazy to prawko to dla mnie duzo za duzy stres, podziwiam babki ktore studiuja i mama egzaminy doi zdania i sie nie stresuja..... Ja jestem panikara i jakos nie potrafie tak do tego podejsc lajtowo :P
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-01-29 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31919330]Bo jest świetna
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- A ja się bardzo stresowałam i nie zdałam ani za 1., ani za 2. razem :P I dałam sobie spokój, bo drugi raz kosztował mnie wiele, wiele nerwów. Dostałam bardzo wrednego egzaminatora, który ciągle mnie wyśmiewał, a na końcu powiedział mi, że jest mu bardzo przykro, że nie zdałam, bo ma sentyment do mojego imienia, bo jego była dziewczyna się tak nazywała... ![]() ![]() Mój też był wredny, ale puszczałam mimo uszu... Widocznie cecha zawodowa... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W tamtym roku zrobiłam duże porządki w ogródku, nowe nasadzenia, pozbyłam się roślin, które mi nie odpowiadały. Przez pewnie czas nic nie kwitło, bo roślinki potrzebują czasu i mój tata w akcie desperacji kupił kilkanaście cebul mieczyków,jak się cieszył jak zakwitły. W nowym mieszkaniu też ze zmartwieniem stwierdził, że tylko 3 parapety (w salonie są wielkie drzwi balkonowe, takie podwójne a nie ma okna z parapetem ![]() ![]() U mnie rośliny to już psychoza... Zdaję sobie sprawę z tego, że powinnam się leczyć z uzależnienia. ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
helloł
![]() Wy to macie głowę do tych tytułów, ja się kompletnie do tego nie nadaję ![]() JA mam jeszcze gorzej niż miałam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.