|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Ja też właśnie sobie kupiłam, muszę napompować ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
dzięki - myślałam ze mojego postu nikt nie zauważył - super to zaczynam sobie "krążyć" bo tak mi sie to strasznie spodobało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Rozeznanie
|
Głowa mi pęka... Właśnie wróciłam od mamy, nastawiłam pranie, zażyłam APAP i zaczynam Was nadrabiać. Dobry wieczór wszystkim
![]()
#3454 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam czy przez to szyjka mi się nie skróciła
#3456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Zakorzenienie
|
no właśnie zadałam to pytanie przez to, że mówiłaś że szyjka Ci się skraca a ćwiczyłaś na piłce.... mam nadzieję że już lepiej?
jupi...a fajną piłę mam taką wielką i rózowa ![]() ![]() Tacca więc czeka nas niezła przeprawa... trudno będziemy niewyspane, zmęczone i marudne ale rzeczy bedziemy mieć uprasowane ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 |
Wtajemniczenie
|
Od czego??? od siedzenia??? przy zagrożonej ciąży to na pewno lepiej skonsultować wszystko z lekarzem, ale z tego, co mi wiadomo, to tylko tyle właśnie, że piłka świetnie działa na kręgosłup. Nie mówimy oczywiście tu skakaniu czy jakichkolwiek ćwiczeniach, tylko o samym siedzeniu - jak na krześle czy kanapie. Wymusza to prostowanie kręgosłupa - nie zalegamy na półleżąco tylko trzymamy się prosto ![]() U mnie w pierwszej ciąży szyjka sama się skróciła, ale to z powodu skurczy. Ja też sobie zadawałam pytanie, czy może coś dźwignęłam itp. ale w większości przypadków szyjka się skraca po prostu pod wpływem napierania ciężaru wód i dziecka - dlatego kontrolować trzeba ją stale od. mniej więcej 5 m-ca, czy nic złego się nie dzieje. Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-28 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Wtajemniczenie
|
Robię 3bita.
Biszkopt mi w ogóle nie wyrósł! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- ale wyszedł zakalec, czy po prostu nie poszedł do góry, bo jak nie poszedł do góry to pół biedy... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A było coś podobno o tym, żeby nie wpaść w spiralę bycia "perfekcyjną panią domu" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż poszedł po lody... ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2012-01-28 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawde mówisz - pewnie mi się zmieni jak już będzie na świecie, ale przed przyjściem mojej Kijanki na świat pewnie uprasuje, bo prasuje wszystko - a potem niech się wali i pali nie mam zamiaru przeżywać tego co kobiety opisują - totalnego zmeczenia depresji i innych załamań bo się nie sprawdzają w roli małżonki i Pani domu - ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A w ostatniej fazie zmęczenia można pocieszać się tym, że kociarstwo walające się równomiernie po podłodze jest mniej widocznie, niż pojedynczy kot ![]() Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-28 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3466 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
70 dag filetów z kurczaka 3 cebule 6 korniszonów 1 puszka kukurydzy przyprawa Gyros majonez ketchup 1/2 kapusty pekińskiej vegeta Filety pokroić w kostkę, posypać przyprawą Gyros i odstawić na chwilę. Obsmażyć w małej ilości oleju na złoto i wystudzić. Następnie układamy wszystko w misce zaczynając właśnie od mięsa, polewamy ketchupem; na to idą ogórki (pokrojone w drobną kosteczkę), cebula (ja zawsze ją parzę, żeby nie jej smak nie zdominował sałatki) i majonez. Następnie kukurydza, ketchup i kapusta (drobno posiekana i posypana vegetą). Czasem też robię tak, że zaczynam od pekińskiej i jest ona zarówno na spodzie i na wierzchu. Mniam, aż mi ślinka pociekła ![]()
![]() |
#3467 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
(ale mi się zrymowało ![]()
Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png Edytowane przez clauudik Czas edycji: 2012-01-28 o 19:16 Powód: ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego ja czasami się zastanawiam co zrobiłam źle w tym życiu że ciągle pod górkę..... bo czym lepszy człowiek tym gorzej go traktują to jak to jest? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też nie miałam tzw. kryzysu, nie chciałam uciekać z porodu ani nic takiego. Pamiętam, że ucieszyłam się, jak położna powiedziała, że jest 7 cm, bo pomyślałam, że gorzej już nie będzie ![]() Cytat:
Cytat:
Wrzucałam tu niedawno linka, gdzie było wiele opinii różnych kobiet o cc, nie wszystkie pozytywne ![]() Ja nie chcę odradzać, zniechęcać ani nic takiego, piszę tylko, jakie ja mam zdanie i o tym, że trzeba liczyć się z powikłaniami... Po prostu nie chcę ani ja mieć problemów, ani żeby moje dziecko było tym 1 na 1000, przy którym trzeba będzie użyć np. kleszczy. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | |
Konto usunięte
|
No widzisz, to działa źle w obie strony - zarówno dla klientów, bo nie wszyscy akceptują te kasy samoobsługowe, jak i dla pracowników, bo pewnie nieźle się pozmniejszały etaty przez to :/ U nas w Tesco dodatkowym problemem jest wpychanie się ludzi z drugiej kolejki. Bo są 4 kasy i dwie kolejki, a zauważyłam, że ludzie i tak podchodzą, jak chcą. Wnerwia mnie to niesamowicie
![]() Cytat:
![]() Wróciłam ze spotkania, było tak miło, że sama nie wiem, gdzie nam te 2,5 godzinki uciekły... Gdyby nie ten powrót po nocy i w takim zimnie ![]() I jadłam takie pyszności, najpierw szarlotkę na ciepło z lodami, do tego czekoladę na gorąco (ale taką prawdziwą, gęstą, a nie lurę z torebki), a potem lody opieczone w płatkach migdałów ![]() Ale teraz odchorowuję, bo mam jakieś dziwne wzdęcie albo twardnienie brzucha, czuję, że to może być z jedzenia, ale nie jestem pewna - w każdym razie brzuch jest twardy i napięty :/ Schodzi samo w ciągu kilku minut. Teraz siedzę już w wygodnych ciuchach w fotelu i mam nadzieję, że przejdzie. A dzisiaj chyba będę musiała spać w drugim pokoju, bo TŻ jest chory ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Tak, już Ci chciałam dawno powiedzieć, że te kończynki są przekochane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Wtajemniczenie
|
bardzo mozliwe
#3474 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kism;31913846]
Nie pisałam nic o zzo. Napisałaś, że miałaś dolargan i o tym znieczuleniu mówiłam... Ja też nie miałam tzw. kryzysu, nie chciałam uciekać z porodu ani nic takiego. Pamiętam, że ucieszyłam się, jak położna powiedziała, że jest 7 cm, bo pomyślałam, że gorzej już nie będzie ![]() To moja koleżanka kłóciła się z położną, że ona nie będzie dzisiaj rodzić i przyjdzie urodzić później ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |||
Zakorzenienie
|
Na całe szczęście ja szczególnie porządnicka nie jestem. Czasami pewnych rzeczy po prostu lepiej nie zauważać, bo mogą nam zatruwać życie. Jak raz na jakiś czas odpuszczę umycie szafki czy przetarcie podłogi, to mój świat się od tego nie zawali. Ja mam więcej czasu dla siebie, dla męża i na inne przyjemności.
![]() Cieszę się, że nauczyłam się na pewne rzeczy nie zwracać uwagi, bo mam koleżanki, które jak codziennie nie odkurzą i nie zmyją podłogi, to żyć nie mogą. I choćby się waliło i paliło, to podłogę trzeba sprzątnąć. Nic to, że przez cały dzień nikogo w domu nie było, więc nie miał kto nabrudzić. Mój dom jest do mieszkania, a nie do sprzątania. ![]() Sprawy mieszkaniowe idą do przodu lepiej niż się spodziewałam ![]() Rano zadzwonił facet od gładzi i płytek, a miał dzwonić w poniedziałek. Spotkaliśmy się z nim, i chociaż miał zaczynać w następny poniedziałek, to zacznie jeszcze w najbliższym tygodniu. Kilka dni do przodu jesteśmy. ![]() Oby tak dalej. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chociaż ja uważam, ze mąż też ma dwie ręce i gotować może ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Mój to chyba tylko Vifony ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze wykupili mi perlargonie rosebud, które chciałam i teraz nie wiem gdzie mogę kupić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też właśnie tego argumentu dla siebie używałam, że kobiety tak rodzą od zawsze ![]() ![]() Rany, zjadłam właśnie pół dużej 300g czekolady... ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz dawno przestałam być dobra dla wszystkich, teraz staram się być dobra dla siebie. I jest cudownie. A jeśli teraz masz pod górkę, to tylko po to żeby kiedyś mieć z górki. Oby jak najszybciej. ![]() Jeszcze napiszę odnośnie pogody. Dzisiaj u nas temperatura waha się od -10 do -14. Jak dla mnie cudownie. Śnieg skrzypi pod nogami, powietrze jest mroźne i rewelacyjnie rześkie. Rewelacyjnie się oddycha. Odbyliśmy dzisiaj dłuuuuuuuuuugi spacer, weszliśmy na stok narciarski (sam stok ma 500 metrów długości i ok. 90 metrów różnicy poziomów, więc jest dość stromo). ![]() Ubieram się ciepło, w puchową kurtkę, na głowę kaptur, na d00pę spodnie snowboardowe (nie pojeżdżę w tym roku, to chociaż sobie w nich pochodzę ![]() ![]() ![]() Grunt to ciepło się ubrać i mróz niestraszny. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.