Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 14:21   #3481
Timii
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Pewnie że Ci się należy!
Ja gdybym pracowała to tylko praca i sen, nic bym chyba nie gotowała ani sprzątała.
ja też tak właśnie staram się robić, no ale o objedzie muszę czasem pomyśleć bo mąż uczy się do egzaminów i pracuje i też za wiele czasu nie ma. jeszcze tylko miesiąc

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
dziewczynki macie kaftaniki ja nie mam ani jednego,czy są wogóle potrzebne czy bodziaki same wystarczą?spioszków tak samo nie mam takich bez rękawków
ja nie mam żadnych kaftaników, tylko bodziaki i pajace. podobno to najwygodniejszy zestaw dla malucha i mamy

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
doczytałam WAs! matko jedyna ile Wy piszecie.... i pomyśleć że jeszcze 7 dni temu byłam na bierząco.
jak czytam o wyprawkach i przygotowaniach to tak mi się trochę "zazdrośnie" robi, że Wy to wszystko będziecie przechodzić, że dopiero pakujecie torby, liczycie ubranka, sprawdzacie wyprawki - ja ze swoimi niektórymi rzeczami nie zdażyłam, bo ciągle coś odkładałam, żeby chociaż jedna rzecz mi została na potem

Adaś dzisiaj już jest ze mną, łóżeczko wstawiliśmy do sypialni tymczasowo, bo sprawdzamy ciągle temperature - u nas w nocy spada do 3 stopni i nie chcę żeby dziecko mi zmarzło do tego jest tak mały, że w tym łóżeczku się gubi

pięknie pozaznaczałam cytowanie i co? i mój laptop się wyłączył. R powiedział że się przegrzał bo dawno nie używany....

co do mojego "powera" sama nie wiem skąd się bierze, pewnie kryzys nastąpi niebawem, ale jak na razie tylko wystający brzuch i szwy przypominają mi że 7 dni temu rodziłam - Timii pytałaś jak to jest bez brzucha - ja ciągle go mam ale prawda, ta kulka z przodu zmieniła się we flaka i od razu chodzę szybciej, łatwiej mi sie poruszać i wszystko mogę zrobić samodzielnie!

zdięcie dosatrczę niebawem - tylko dajcie mi sie odrobinę ogarnąć, bo naprawdę od biegania do szpitala i spowrotem, a podkreślam że robiłam to minimimum trzy razy dziennie - na pieszo w obie strony, lekko mówiąc na razie padam i nie mam siły na bawienie się z aparatem i laptopem...ale zrobię to jak Tylko dam radę
wow ale ci fajnie kapukat, ja tam nie czułabym sie "zazdrośnie" że my ciągle na etapie wyprawek. ciesz się że masz Adasia na świecie i już. no i że poród już za tobą!! to najważniejsze!! a my ciągle przed....

aha - domyślam się że jak już wszystkie urodzimy to dziennie będzie powstawać 1 może dwie strony bo nikt nie będzie mieć czasu wy byłyście straszne gaduły a teraz zabiegane jak nigdy

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Filip był bardzo długo zdrowy,3 dni do przedszkola pochodził po przerwie 1,5 m-cznej,po braniu dwa razy antybiotyku i co?Leży plackiem bo go ucho boli No k...wa wykończe się.Mam dosyć
Teraz już wiem dlaczego jęczał babci że chce do mnie.
anulka i co teraz?? biedny Filip... ciągle się go coś chwyta mam nadzieję że szybko wróci do formy

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
kapukat mój TŻ chętny już na to mleko

Karolinka śpi dużo, mało płacze co tu dużo pisać
Cytat:
a co porodu to było szybko, najgorsze skurcze na IP, a położna wywiad robiła a mnie skręcało, a rozwarcie na palec,potem na bloku porodowym ktg, usg, rozwarcie na trzy palce, podgolenie, założenie cewnika, przewiezienie na salę gdzie wszyscy jak w rzeźni ubrani i 20min po tym Karolcia zaczęła krzyczeć a ja cała w grochach ze szczęścia no a po cc jak było nie napiszę by nie straszyć, napiszę tyle że suchary uwielbiam już no a usunięcie drena i wstawanie z łóżka to mega wyczyn

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

no a teraz póki dziecie śpi domówiłam dwa staniki na all i szukam koszulek rozpinanych bo z domu nigdzie nie wyjdę jedynie jutro szwy ściągnąć
śliweńka jeszcze raz graulacje! Karolcia jest super!

napisz proszę więcej o tym jak było po cc bo ja też chyba będę miała i już się boję podnieść się to faktycznie masakra? dawali ci coś przeciwbólowego na ranę? i jeśli tak to co to był za środek? mam nadzieję że nie morfina... bezpieczne to dla dziecka? bo przecież do pokarmu się przedostaje.... jak szybko mogłaś się podnieść?? i nie mów że cc trwała tylko 20 min!! byłaś przytomna? czy uśpili cię? sorki za masę pytań i jeśli było aż tak źle to może odpisz na priv
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:24   #3482
Michalowa79
Raczkowanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dla Hani jak znalazł Tylko jak się do tego zabrać
trzeba zacząć od kółka z tego serce potem obrabiasz na kwadrat i łączysz kwadraty.
Zaraz poszukam jakiegoś przepisu na serduszka
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:31   #3483
Timii
Rozeznanie

niebieski pantofelku gratuluję!!!!

cieszę się że kolejny maluszek dołączył do naszego grona mam nadzieję że czujesz się już troszkę lepiej. odezwij się jak wrócisz
Stary 2012-04-14, 14:35   #3484
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
hej!
Sliwenka karolinka jest idealna i woglole cacy cacy )
mam nadzieje, ze szybko dojdziesz po cc.... Niestety kazda to chyba przechodzi inaczej (
kapukat dzielna z ciebie babka, ze tyle latalas do szpitala, teraz jeszcze taki powwer.....

Dziewczynki! Lozeczko rozlozone, musaialam sie pozbyc szafki bo sie nie zmiescilo, ale juz wszystko gotowe tylko musze kupic materac i chyba zamowie
http://allegro.pl/przewijak-berber-d...267242447.html przewijak.

Aha nie wiem czy wypada mi to pisac, ale czyta nasze forum i pisze z nami czasami niebieski pantofelek, dostalam na priv wiad od jej meza <wiad z wczoraj>
-witam

piszę z polecenia żony, aktualnie znajduje się w szpitalu dzisiaj urodziła przez cesarskie cięcie synka waży 2800 mierzy 51 cm jeśli chodzi o szczegóły, to musisz poczekać aż wróci ze szpitala, opisze wszystko w szczegółach pozdrawiamy we trojkę

termin miala bodajze na 2 maja?! )napewno cos wiecej nam napisze jak wroci ze szpitala.
Takze worek sie rozpakowuje :d
a jeszcze w srode byla ze mna u naszego gina i wsyztko bylo ksiazkowe...)
gratuluje niebieskipantofelku
Stary 2012-04-14, 14:35   #3485
Timii
Rozeznanie

ufff co za ulga że już weekend, muszę się zaraz brać za obiad ale powiem wam że pojechałam dziś z M do tesco. zazwyczaj on sam jeździ na zakupy ale chciałam jeszcze dokupić kilka drobiazgów dla małej. ludzie po godzinie ledwo już chodziłam czułam się jak słoń i musiałam uciekać na ławkę dziś zaczełam 36tc czyli 9 m-c i to już nie żarty!! i baaardzo się cieszę, że większość wyprawki mam już gotowej. nie byłabym w stanie teraz biegać po sklepach
Stary 2012-04-14, 14:37   #3486
Ewunia_1984
Zadomowienie

Niebieski Pantofelku, gratulacje Ależ kruszynka z tego Twojego synusia.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:38   #3487
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
sliwenka Karolinka jest idealna i woglole cacy cacy )
mam nadzieje, ze szybko dojdziesz po cc.... Niestety kazda to chyba przechodzi inaczej (
Kapukat dzielna z Ciebie babka, ze tyle latalas do szpitala, teraz jeszcze taki powwer.....

dziewczynki! lozeczko rozlozone, musaialam sie pozbyc szafki bo sie nie zmiescilo, ale juz wszystko gotowe Tylko musze kupic materac i chyba zamowie
http://allegro.pl/przewijak-berber-d...267242447.html przewijak.

aha nie wiem czy wypada mi to pisac, ale czyta nasze forum i pisze z nami czasami Niebieski Pantofelek, dostalam na priv wiad od jej meza <wiad z wczoraj>
-Witam

Piszę z polecenia żony, aktualnie znajduje się w szpitalu dzisiaj urodziła przez cesarskie cięcie synka waży 2800 mierzy 51 cm jeśli chodzi o szczegóły, to musisz poczekać aż wróci ze szpitala, opisze wszystko w szczegółach pozdrawiamy we trojkę

termin miala bodajze na 2 maja?! )Napewno cos wiecej nam napisze jak wroci ze szpitala.
Takze worek sie rozpakowuje
A jeszcze w srode byla ze mna u naszego gina i wsyztko bylo ksiazkowe...)
Super że łóżeczko już rozłożone moje stoi jeszcze w kartonie bo czekam aż tż wywiezie akwarium do kolegi bo nie mamy miejsca przewijak podobny zamówiłam

NIEBIESKI PANTOFELKU GRATULUJĘ SYNKA

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-14 o 14:39
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-14, 14:39   #3488
Gaabbi
Wtajemniczenie

millena, Michałowa, bardzo Wam dziękuję za instrukcje co i jak. Poczytam i spróbuję. Z włóczką nie będzie problemu, bo moja ciocia pracuje w pasmanterii. Wystarczy jeden telefon i ciocia coś zorganizuje Wolałabym oczywiście sama wybrać kolory, ale wiadomo...se ne da.
Szydełka poszukam, ale chyba w domu nie mam. Trzeba będzie kupić.
Moja Mama dużo robiła na drutach, na szydełku mniej, ale niestety, nie zdążyła mnie tego wszystkiego nauczyć

kaśka i jak się starałaś??? Teraz już miejsca na pudle nie ma
Niebieski Pantofelku- gratuluję!
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:40   #3489
ladybird_1987
Rozeznanie

Czyli podium już zajęte!
3 miejsce dla NIEBIESKIEGO PANTOFELKA.
GRATULACJE!
Coraz więcej bobasów po drugiej stronie brzucha.

Śliweńka, Karolinka jest prześliczna! Jak na razie mamy same grzeczne dzieci "wątkowe". Tylko jedzą i śpią. Oby każdej się taki maluch trafił.

Jak mi dzisiaj wyjdzie pokrowiec na poduszkę to się zastanowię nad dzierganiem kocyka. Także trzymajcie kciuki.
Michałowa, a ile Twoja mamusia wzięłaby za wydzierganie takiego cudeńka? I jakie wymiary mają te Twoje kocyki?
Stary 2012-04-14, 14:41   #3490
Dasti80
Zakorzenienie

Kurcze, rozpakowywanie zaczyna się w expresowym tępie

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-14 o 14:48
Stary 2012-04-14, 14:42   #3491
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Kapukat dzielna z Ciebie babka, ze tyle latalas do szpitala, teraz jeszcze taki powwer.....

aha nie wiem czy wypada mi to pisac, ale czyta nasze forum i pisze z nami czasami Niebieski Pantofelek, dostalam na priv wiad od jej meza <wiad z wczoraj>
-Witam

Piszę z polecenia żony, aktualnie znajduje się w szpitalu dzisiaj urodziła przez cesarskie cięcie synka waży 2800 mierzy 51 cm jeśli chodzi o szczegóły, to musisz poczekać aż wróci ze szpitala, opisze wszystko w szczegółach pozdrawiamy we trojkę

termin miala bodajze na 2 maja?! )Napewno cos wiecej nam napisze jak wroci ze szpitala.
dziękuję, chyba to tak po porodzie miałam adrenalina i wszyskto inne, bo teraz opadam z sił, a może stres ze mnie zszedł

Gratulacje dla Nowego Dzidziusia i dla Dzielnej Mamy

a co do bycia książkowym przypadkiem, to ja też tak miałam, niby książkowy przypadek i nawet rozważali późniejszy poród - a tu niespodzianka... dobrze, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
ja nie mam żadnych kaftaników, tylko bodziaki i pajace. podobno to najwygodniejszy zestaw dla malucha i mamy

wow ale ci fajnie kapukat, ja tam nie czułabym sie "zazdrośnie" że my ciągle na etapie wyprawek. ciesz się że masz Adasia na świecie i już. no i że poród już za tobą!! to najważniejsze!! a my ciągle przed....

aha - domyślam się że jak już wszystkie urodzimy to dziennie będzie powstawać 1 może dwie strony bo nikt nie będzie mieć czasu wy byłyście straszne gaduły a teraz zabiegane jak nigdy

napisz proszę więcej o tym jak było po cc bo ja też chyba będę miała i już się boję podnieść się to faktycznie masakra? dawali ci coś przeciwbólowego na ranę? i jeśli tak to co to był za środek? mam nadzieję że nie morfina... bezpieczne to dla dziecka? bo przecież do pokarmu się przedostaje.... jak szybko mogłaś się podnieść?? i nie mów że cc trwała tylko 20 min!! byłaś przytomna? czy uśpili cię? sorki za masę pytań i jeśli było aż tak źle to może odpisz na priv

po pierwsze bodziaki i pajace są super i tutaj w szpitalu właśnie tego potrzebują - w nic innego tak naprawdę nie warto ubierać dziecka, bo się tylko męczysz, a tak raz dwa i po sprawie

no tak, w sumie - ja mam Adasia już przy sobie i to całkowite nowe doświadczenie - więc moja rada, naprawdę nacieszcie się tymi bólami, wyprawkami, bo nic nie sprawia takiej radochy.... potem będą brudne pieluchy - więc nawąchajcie się nowości

co do CC - co prawda ja jej nie miałam, ale taka moja dobra rada - nie nastawiajcie się na nic, z taką świadomością lepiej się rodzi! bo każdy przypadek jest inny i już - moja bratowa nie miała żadnych komplikacj, po pięciu dniach wychodziła do domu i gotowa i zwarta, dziewczyna która była ze mną w sali wyglądała jak wrak człowieka...zatem nie sugerujcie się opowieściami czy to o porodzie SN czy o cesarce - ja się nie sugerowałam, nie czytałam i dobrze mi z tym
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-14, 14:43   #3492
Michalowa79
Raczkowanie

Gratulacje Niebieski Pantofelku

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Michałowa a jakim szydełkiem to robiłaś, bo chyba masz grubszy wzór od mojego. ja robie 3.5
i czym robiłaś.. półsłupkami ?
3,5 i zwykłymi półsłupkami

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Super że łóżeczko już rozłożone moje stoi jeszcze w kartonie bo czekam aż tż wywiezie akwarium do kolegi bo nie mamy miejsca przewijak podobny zamówiłam

NIEBIESKI PANTOFELKU GRATULUJĘ SYNKA

przynajmniej macie już w kartonie ja jeszcze mam wszystko w kartonach przez ten remont
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:48   #3493
Dasti80
Zakorzenienie

Ewunia czego używałaś do balonika żeby był poślizg??

Stary 2012-04-14, 14:51   #3494
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=kapukat;33536959]

nie - teraz to ja mam wielkie postanowienie nic nie robienia narobiłam się przed porodem i w trakcie... teraz czas na odpoczynek....no może tylko ogródek niedługo wypielę, bo znowu mi trawa wyrasta - chyba że znajdę środek przeciwko tym głupim chwastą!

No tak odpoczynek zasłużony. Ja to teraz na nic nie mam siły i czuję się jak małe słoniątko z jednej strony to chciałabym mieć już ten poród i pobyt w szpitalu za sobą a z drugiej to jakoś tak mentalnie to bardziej jestem nastawiona na tego 30.04 wiadomo że w terminie mało kobiet rodzi ale gdzieś tak bym chciał jakby to miało coś zmienić i tak mam pietra i pewnie się nic nie zmieni.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:53   #3495
_millena
Zadomowienie

Niebieski pantofelku - nasze gratulacje !!!!!

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:53   #3496
libretka
Raczkowanie

Gratulacje dla nowej mamy i jej synka
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:55   #3497
libretka
Raczkowanie

chyba zaczyna mnie doganiać strach przed porodem, dzisiaj aż 4 razy z tego powodu byłam w kibelku
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 15:03   #3498
Efijy
Rozeznanie

Gratulacje niebieski pantofelku
Stary 2012-04-14, 15:04   #3499
andzya
Zakorzenienie

GRATULACJE NIEBIESKI PATOFELKU

Libretka ja nie odczuwam tego jako stresu, ale może mój organizm tak reaguje, bo mam dokładnie to samo od 2 dni
Stary 2012-04-14, 15:05   #3500
begie13
Zadomowienie

Cytat:
ja wcześniej nie byłam na bieżąco a co dopiero teraz

poza tym cześć
nooo... CZEEEEŚĆ

super, że jesteście już w domku

A Karolinka jest prześliczna

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
co do nóg - jak mi spuchły kostki to następnego dnia rodziłam

co do Adasia - odpukać jest jak anioł, śpi, je śpi je...cichutki i spokojny jak na razie. Co do cyca - uczy się ciągle, raz jest lepiej, raz gorzej, ale zawsze musimy go dokarmić butelką - taki dostałam wymóg w szpitalu, ponieważ był w inkubatorze i muszę sprawdzać czy pierś mu wystarcza, jak przestanie chcieć butelkę to znaczy, że się najada. Je co 4h i rośnie oby tak dalej a będę miała cud nie dziecko
Ja nie chcę jeszcze rodzić, jeszcze za wcześnie

Czyli Adaś jest grzeczniutki
wczoraj czytałam w M jak Mama, że noworodki przesypiają od 16 do 22 godzin na dobę

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja chcę mieć już Szymona przy sobie.
Już niedługo i wszystkie będziemy mieć nasze bobaski przy sobie

Cytat:
a co porodu to było szybko, najgorsze skurcze na IP, a położna wywiad robiła a mnie skręcało, a rozwarcie na palec,potem na bloku porodowym ktg, usg, rozwarcie na trzy palce, podgolenie, założenie cewnika, przewiezienie na salę gdzie wszyscy jak w rzeźni ubrani i 20min po tym Karolcia zaczęła krzyczeć a ja cała w grochach ze szczęścia no a po cc jak było nie napiszę by nie straszyć, napiszę tyle że suchary uwielbiam już no a usunięcie drena i wstawanie z łóżka to mega wyczyn
Rzeczywiście wszystko szybko się potoczyło jeszcze raz ogromne gratulacje

Cytat:

-Witam

Moje gratulacje NiebieskiPantofelku

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 15:06   #3501
_millena
Zadomowienie

Dziewczyny mam problem kurza stopa.
Jakiś czas temu (parę miesięcy) zauważyłam w szafce, w puszcze w której trzymam płatki mam takie małe robaczki , coś jak muszki owocówki, ale z pancerzykiem. Musiałam przynieść to badziewie ze sklepu razem z płatkami, wywaliłam to szybko ( dobrze że zamykam takie rzeczy w pudełkach) do osobnego woreczka i poza mieszkanie, w sensie na śmietnik. Pudełko wymyłam, posprawdzałam wszystko inne w szafce, wymyłam szafkę, generalnie akcja jak przy molach spożywczych.
Kupiłam plasterek, zawiesiłam w szafce nic się nie złapało przez parę tygodni... ALE....
potem zaczełam zauważać to paskudztwo na ścianach, na firance w kuchni, na szybie.. poleciał w ruch muchozol, ale wówczas mogłam wychodzić z domu .... więc zaraz po domowej dezynfekcji wyszłam i wróciłam za parę godzin. Robaczki się skonczyły. Tydzień temu leże sobie w sypialni a tu mi coś przed nosem lata.. patrze, a to te dziady znowu. Sprzątałam sobie na święta w szafkach i nic nie spotkałam, więc nie wiem skąd to dziadostwo znowu się pojawiło. Zaczełam przeprowadzać dochodzenie, sprawdzałam wszystko. Okazało sie , że najwięcej jest ich w okolicy okna w salonie. Wywaliłam więc z parapetu wrzosy, bo sobie pomyślałam, że mogły się tam zagnieździć bo ich było dość sporo na szybie w salonie. Ostal mi się tylko storczyk, ale szkoda mi go wywalic bo mam jednego i tak ładnie mi rośnie od kilku lat
Nie mogę zrobić muchozolowej akcji bo ja tu mam generalnie open space.. a nie moge wyjść z domu... Nie wiem jak sobie z tym dziadostwem poradzić.. pal licho ja, ale jak sie dzieciak pojawi .. a to normalnie lata i chodzi po ścianach .....
szukałam jakichś larw, ale nie znalazłam, nie wiem z czego to się wykluwa. czytałam że pomaga lawenda, liście laurowe, skórka pomarańczy, wanilia... no i robię tak od 3 dni, pojawiły mi się trupy juz na parapecie i podłodze, ale kurcze.... wciaż mi to łazi po parapecie, a wczoraj usiadło obok mnie na łożku na poduszcze obrzydliwe to jest!!! Nie wiem jak sobie poradzić... nie miałyście kiedyś czegoś takiego ???
dzisiaj chciałam kupić takie płytki zapachowe na owady, ale nigdzie nie znalazłam, zresztą zastanawiam się bo to też śmierdzi.... nie wiem czy ja mogę takie wdychać

jakas załamka
najgorsze jest to że w tych wszystkich sklepach osiedlowych to jest na prawdę chyba szajs i już więcej nie będę tam kupować.
kiedyś tak sobie mole spożywcze przyniosłam do domu w bułce tartej !
walczyłam normalnie z nimi miesiąc.. no a z tymi... to ja nie wiem co już robić.

Stary 2012-04-14, 15:07   #3502
begie13
Zadomowienie

Tak piszecie o tych kocykach i szydełkowaniu, aż sama mam ochotę spróbować, podpowiedzcie jakiej ( i ile) włóczki użyć do takiego kocyka dla dziecka i w jak przedstawiają się ceny?

Wanda
Stary 2012-04-14, 15:10   #3503
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
chyba zaczyna mnie doganiać strach przed porodem, dzisiaj aż 4 razy z tego powodu byłam w kibelku
podobno to objaw rozpoczynającego się porodu, niektóre dziewczyny przechodzą taką naturalna levative

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-14, 15:11   #3504
begie13
Zadomowienie

_millena u mnie też są takie właśnie latające robaczki, nigdy wcześniej ich nie widziałam, dopiero odkąd mieszkam w tym mieszkaniu czyli 1,5 roku. Nie jest tego dużo ale zauważyłam, że teraz na wiosnę co raz częściej widzę to robactwo jak np. siedzi gdzieś na ścianie, wczoraj wyleciał mi z szafy z ubraniami, wszędzie mam czysto... nie wiem skąd się to cholerstwo bierze...

Wanda
Stary 2012-04-14, 15:12   #3505
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama jak pomyśle że do TP jakieś 2 tygodnie to dopiero ma stracha i jeszcze może to banalne ale jak pomyśle jak ja sobie poradzę z takim maleństwem to już w ogóle mam pietra ale staram się jak najmniej o tym myśleć jak już to że kobiety jakoś rodzą i trzeba jakoś to przejść może banalne ale co pozostało tylko wierzyć że jakoś to damy rade i wszystko będzie dobrze.
Stary 2012-04-14, 15:14   #3506
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
kapukat mój TŻ chętny już na to mleko

Karolinka śpi dużo, mało płacze co tu dużo pisać
Jeszcze raz Gratulacje Śliczna ta Twoja Karolinka

Niebieski Pantofelku serdeczne Gratulacje zaskoczyłaś nas wszystkie
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 15:16   #3507
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
_millena u mnie też są takie właśnie latające robaczki, nigdy wcześniej ich nie widziałam, dopiero odkąd mieszkam w tym mieszkaniu czyli 1,5 roku. Nie jest tego dużo ale zauważyłam, że teraz na wiosnę co raz częściej widzę to robactwo jak np. siedzi gdzieś na ścianie, wczoraj wyleciał mi z szafy z ubraniami, wszędzie mam czysto... nie wiem skąd się to cholerstwo bierze...
no dlatego normalnie jestem wściekła, bo kurcze co innego jakbym sama doprowadzila brudem do tego zeby sie pojawiły robaki, a ja mam manie czystości , a jeść trzeba, wiec zakupy też trzeba robić , i po prostu nie masz czasem na to wpływu, tylko przywleczesz coś takiego do domu...
wkurza mnie to przeokropnie, z kuchni wypędziłam.... nie wiem jakim sposobem.. rozmnaża się gdzieś w pokoju dziennym i zauważyłam że leci do światła.. czyli w dzień siedzi na szybie a w nocy podlatuje do lampy...
chyba jednak kupię ten muchozol i pojdę na cały dzień do siostry.... nie wiem...

Stary 2012-04-14, 15:17   #3508
kapukat
Zakorzenienie

gdzieś zapodziało mi się całe cytowanie...buuu mój komputer szaleje, jak nie wyłącza się sam, to kombinuje na lewo i prawo.... życie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 15:19   #3509
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
no dlatego normalnie jestem wściekła, bo kurcze co innego jakbym sama doprowadzila brudem do tego zeby sie pojawiły robaki, a ja mam manie czystości , a jeść trzeba, wiec zakupy też trzeba robić , i po prostu nie masz czasem na to wpływu, tylko przywleczesz coś takiego do domu...
wkurza mnie to przeokropnie, z kuchni wypędziłam.... nie wiem jakim sposobem.. rozmnaża się gdzieś w pokoju dziennym i zauważyłam że leci do światła.. czyli w dzień siedzi na szybie a w nocy podlatuje do lampy...
chyba jednak kupię ten muchozol i pojdę na cały dzień do siostry.... nie wiem...
ciekawe jak te robaki się nazywają... można by było poczytać coś w necie na ich temat...

edit
to są mole spożywcze brrr fuj

Wanda
Stary 2012-04-14, 15:20   #3510
niunia32
Zakorzenienie

Śliwieńko śliczna córa.
Kapukat pokaż Adasia

ooo koleżanka dzisiaj urodziła (termin miała koniec kwietnia, początek maja)

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Niebieski Pantofelku gratulacje!!!

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości