|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
aha - domyślam się że jak już wszystkie urodzimy to dziennie będzie powstawać 1 może dwie strony bo nikt nie będzie mieć czasu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() napisz proszę więcej o tym jak było po cc bo ja też chyba będę miała i już się boję ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Raczkowanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Rozeznanie
|
niebieski pantofelku gratuluję!!!!
cieszę się że kolejny maluszek dołączył do naszego grona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Rozeznanie
|
ufff co za ulga że już weekend, muszę się zaraz brać za obiad ale powiem wam że pojechałam dziś z M do tesco. zazwyczaj on sam jeździ na zakupy ale chciałam jeszcze dokupić kilka drobiazgów dla małej. ludzie po godzinie ledwo już chodziłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zadomowienie
|
Niebieski Pantofelku, gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-14 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Wtajemniczenie
|
millena, Michałowa, bardzo Wam dziękuję za instrukcje co i jak. Poczytam i spróbuję. Z włóczką nie będzie problemu, bo moja ciocia pracuje w pasmanterii. Wystarczy jeden telefon i ciocia coś zorganizuje
![]() Szydełka poszukam, ale chyba w domu nie mam. Trzeba będzie kupić. Moja Mama dużo robiła na drutach, na szydełku mniej, ale niestety, nie zdążyła mnie tego wszystkiego nauczyć ![]() kaśka i jak się starałaś??? Teraz już miejsca na pudle nie ma ![]() Niebieski Pantofelku- gratuluję! |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Rozeznanie
|
Czyli podium już zajęte!
3 miejsce dla NIEBIESKIEGO PANTOFELKA. ![]() GRATULACJE! Coraz więcej bobasów po drugiej stronie brzucha. Śliweńka, Karolinka jest prześliczna! Jak na razie mamy same grzeczne dzieci "wątkowe". Tylko jedzą i śpią. Oby każdej się taki maluch trafił. ![]() Jak mi dzisiaj wyjdzie pokrowiec na poduszkę to się zastanowię nad dzierganiem kocyka. Także trzymajcie kciuki. Michałowa, a ile Twoja mamusia wzięłaby za wydzierganie takiego cudeńka? I jakie wymiary mają te Twoje kocyki?
#3490 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, rozpakowywanie zaczyna się w expresowym tępie
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-14 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla Nowego Dzidziusia i dla Dzielnej Mamy ![]() a co do bycia książkowym przypadkiem, to ja też tak miałam, niby książkowy przypadek i nawet rozważali późniejszy poród - a tu niespodzianka... dobrze, że wszystko ok Cytat:
po pierwsze bodziaki i pajace są super i tutaj w szpitalu właśnie tego potrzebują - w nic innego tak naprawdę nie warto ubierać dziecka, bo się tylko męczysz, a tak raz dwa i po sprawie ![]() no tak, w sumie - ja mam Adasia już przy sobie i to całkowite nowe doświadczenie - więc moja rada, naprawdę nacieszcie się tymi bólami, wyprawkami, bo nic nie sprawia takiej radochy.... potem będą brudne pieluchy - więc nawąchajcie się nowości ![]() co do CC - co prawda ja jej nie miałam, ale taka moja dobra rada - nie nastawiajcie się na nic, z taką świadomością lepiej się rodzi! bo każdy przypadek jest inny i już - moja bratowa nie miała żadnych komplikacj, po pięciu dniach wychodziła do domu i gotowa i zwarta, dziewczyna która była ze mną w sali wyglądała jak wrak człowieka...zatem nie sugerujcie się opowieściami czy to o porodzie SN czy o cesarce - ja się nie sugerowałam, nie czytałam i dobrze mi z tym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | ||
Raczkowanie
|
Gratulacje Niebieski Pantofelku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Ewunia czego używałaś do balonika żeby był poślizg??
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kapukat;33536959]
nie - teraz to ja mam wielkie postanowienie nic nie robienia ![]() No tak odpoczynek zasłużony. Ja to teraz na nic nie mam siły i czuję się jak małe słoniątko z jednej strony to chciałabym mieć już ten poród i pobyt w szpitalu za sobą a z drugiej to jakoś tak mentalnie to bardziej jestem nastawiona na tego 30.04 wiadomo że w terminie mało kobiet rodzi ale gdzieś tak bym chciał jakby to miało coś zmienić i tak mam pietra i pewnie się nic nie zmieni. |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Raczkowanie
|
Gratulacje dla nowej mamy i jej synka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Raczkowanie
|
chyba zaczyna mnie doganiać strach przed porodem, dzisiaj aż 4 razy z tego powodu byłam w kibelku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Rozeznanie
|
Gratulacje niebieski pantofelku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
GRATULACJE NIEBIESKI PATOFELKU
![]() ![]() ![]() Libretka ja nie odczuwam tego jako stresu, ale może mój organizm tak reaguje, bo mam dokładnie to samo od 2 dni ![]()
![]() |
#3500 | |||
Zadomowienie
|
nooo... CZEEEEŚĆ
![]() ![]() super, że jesteście już w domku ![]() A Karolinka jest prześliczna ![]() Cytat:
![]() Czyli Adaś jest grzeczniutki ![]() wczoraj czytałam w M jak Mama, że noworodki przesypiają od 16 do 22 godzin na dobę ![]() Już niedługo i wszystkie będziemy mieć nasze bobaski przy sobie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam problem kurza stopa.
Jakiś czas temu (parę miesięcy) zauważyłam w szafce, w puszcze w której trzymam płatki mam takie małe robaczki , coś jak muszki owocówki, ale z pancerzykiem. Musiałam przynieść to badziewie ze sklepu razem z płatkami, wywaliłam to szybko ( dobrze że zamykam takie rzeczy w pudełkach) do osobnego woreczka i poza mieszkanie, w sensie na śmietnik. Pudełko wymyłam, posprawdzałam wszystko inne w szafce, wymyłam szafkę, generalnie akcja jak przy molach spożywczych. Kupiłam plasterek, zawiesiłam w szafce nic się nie złapało przez parę tygodni... ALE.... potem zaczełam zauważać to paskudztwo na ścianach, na firance w kuchni, na szybie.. poleciał w ruch muchozol, ale wówczas mogłam wychodzić z domu .... ![]() ![]() ![]() Nie mogę zrobić muchozolowej akcji bo ja tu mam generalnie open space.. a nie moge wyjść z domu... ![]() szukałam jakichś larw, ale nie znalazłam, nie wiem z czego to się wykluwa. czytałam że pomaga lawenda, liście laurowe, skórka pomarańczy, wanilia... no i robię tak od 3 dni, pojawiły mi się trupy juz na parapecie i podłodze, ale kurcze.... wciaż mi to łazi po parapecie, a wczoraj usiadło obok mnie na łożku na poduszcze ![]() dzisiaj chciałam kupić takie płytki zapachowe na owady, ale nigdzie nie znalazłam, zresztą zastanawiam się bo to też śmierdzi.... nie wiem czy ja mogę takie wdychać ![]() jakas załamka ![]() najgorsze jest to że w tych wszystkich sklepach osiedlowych to jest na prawdę chyba szajs i już więcej nie będę tam kupować. kiedyś tak sobie mole spożywcze przyniosłam do domu w bułce tartej ! walczyłam normalnie z nimi miesiąc.. no a z tymi... to ja nie wiem co już robić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zadomowienie
|
Tak piszecie o tych kocykach i szydełkowaniu, aż sama mam ochotę spróbować, podpowiedzcie jakiej ( i ile) włóczki użyć do takiego kocyka dla dziecka i w jak przedstawiają się ceny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Zadomowienie
|
_millena u mnie też są takie właśnie latające robaczki, nigdy wcześniej ich nie widziałam, dopiero odkąd mieszkam w tym mieszkaniu czyli 1,5 roku. Nie jest tego dużo ale zauważyłam, że teraz na wiosnę co raz częściej widzę to robactwo jak np. siedzi gdzieś na ścianie, wczoraj wyleciał mi z szafy z ubraniami, wszędzie mam czysto... nie wiem skąd się to cholerstwo bierze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niebieski Pantofelku serdeczne Gratulacje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wkurza mnie to przeokropnie, z kuchni wypędziłam.... nie wiem jakim sposobem.. rozmnaża się gdzieś w pokoju dziennym i zauważyłam że leci do światła.. czyli w dzień siedzi na szybie a w nocy podlatuje do lampy... ![]() chyba jednak kupię ten muchozol i pojdę na cały dzień do siostry.... nie wiem... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
gdzieś zapodziało mi się całe cytowanie...buuu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
edit to są mole spożywcze brrr fuj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Śliwieńko śliczna córa.
Kapukat pokaż Adasia ooo koleżanka dzisiaj urodziła (termin miała koniec kwietnia, początek maja) ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Niebieski Pantofelku gratulacje!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.