|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Znalazłam bajer dla mojego Filipa http://www.loopysworld.pl/mod/news/city/1/ przy najbliższym zasileniu gotówką pojedziemy tam. |
|
|
|
|
#3332 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3333 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżu kolczasty ale jestem spuchnięta,obrączka wbiła mi się w palce a już teraz jej nie sciągne.
|
|
|
|
#3334 |
|
Rozeznanie
|
u mnie 7 dni
|
|
|
|
#3335 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na pewno wyprobuje w najblizszym tygodniu ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
nie to żebym była aż tak spuchnięta tylko po prostu niewygodnie się zrobiło. odpoczywać dziewczyny a nie na wizażu siedzieć ja właśnie sobie drzemkę uciełam a co, należy mi się wkońcu wstaję codziennie o 5.50!
|
|||
|
|
|
#3336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeszcze ostatnio o tym myślałam że fajnie że paluchy mi nie puchną i cały czas mam luz na palcu
|
|
|
|
|
#3337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja gdybym pracowała to tylko praca i sen, nic bym chyba nie gotowała ani sprzątała.
|
|
#3339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
edit. a cisza to chyba oznaka rozpoczynającego się weekendu
|
|
#3340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Twoja, jakby się postarała, na pewno też by dała radę Zdolne mamy dzieci![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-13 o 20:19 |
||
|
|
|
#3341 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jakby zmienić 1 opcję na taką:Wiosna za oknem, wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają ![]() Byłam dziś u fryzjera w końcu i mam nadzieję, że już nie będe miała problemów rano z tym co zrobić z moimi kudłami, żeby wyglądały choć troszkę przyzwoicie, bo w czasie ciąży powariowały i już same nie wiedzą czy się kręcić czy prostować A w Pepco są bodziaki, pajace i spodenki za 7,99 zł bardzo kolorowe, ale powstrzymałam się, bo mam tego już za dużo, a przydałyby mi sie teraz tylko kaftaniki. |
||
|
|
|
#3342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my też tam chodzimy dość często Michaś za pierwszym razem nie wiedział ze szczęścia, gdzie najpierw polecieć tylko że dodatkowe atrakcje typu jazda kolejką się płaci, co jest trochę nie w porządku, bo można np. nawet nie mieć przy sobie pieniędzy, a dziecko rozczarowane... - ogólnie trzeba być przygotowaną na dodatkowe wydatki prócz wejściówki. Z rad praktycznych - weź bluzeczkę z krótkim rękawem, bo Filip będzie mokry i cienkie jakieś spodnie. Wodę można kupić na miejscu - ceny normalne - jedzenia też. Można wybrać się na kilka godzin i zjeść tam np. obiad i jakieś lody Mają sympatyczne, wydzielone miejsce typu baru. Jedzenie dla dzieci nie jest smażone na głębokim tłuszczu. Koniecznie weź mu coś na przebranie po zabawie a dla siebie jakieś balerinki najlepiej - bo trzeba przebrać buty! można chodzić w skarpetkach tylko albo dadzą Ci takie wstrętne ochraniacze z worka foliowego na buty, jak nie masz do przebrania.Może kiedyś się tam spotkamy z dzieciakami
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-13 o 20:43 |
|
|
|
|
#3343 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Nadrobiłam was uffff ![]() Wczoraj z SR zwiedzaliśmy porodówkę, trochę mnie to przeraziło, ale przynajmniej wiem jak to wygląda. Strach mnie obleciał .... Dziś pojechałam do pracy zawieść L4 zasiedziałym się trochę a przy okazji zrobiłam ze sobą porządek Pedicure, kosmetyczka fryzjer czuję 100 razy lepiej i piękniej ![]() Ja będę robić posiew z pochwy w poniedziałek to już będzie końcówka 36 tygodnia. |
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3345 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie pyt. jak bedziemy wychodzic ze szpitala to czego trzeba użyć - podkładów poporodowych czy jakis duzych podpasek?
|
|
|
|
#3347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chyba z podkładem, bo podpasek nie brałam (chyba???), więc to raczej musiał być podkład
|
|
#3348 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy macie już kupione torby do wózka? niektóre z was pewnie miały z wózkiem w zestawie ale ja niestety nie. wiem że kism się już chwaliła swoją. ja ciągle nie mam i nic mi sie nie podoba
myślicie że da się obejść bez jeśli nie kupię czy to raczej niezbędne??
|
|
|
|
#3349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A potem to już raczej podpaski.Ja miałam przy wózku, ale ja myślę, że taka torba jest potrzebna, żeby w czymś mieć te wszystkie gadżety dla dziecka (pieluszka, ubranko na zmianę, przewijak itd. - trochę tego jest) |
|
|
|
|
#3350 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!
Dla mnie dzisiaj to prawdziwy piątek 13-go...Pobieżnie was przeczytałam, na więcej nie mam siły,od 5 na nogach. idę spać,a jutro będę pisać pracę.. może w niedzielę nadrobię. Buziaki,udanego weekendu! |
|
|
|
#3351 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieciak musi mieć frajdę w takim miejscu A za naszych czasów wystarczył trzepak, kawałek kredy.Właśnie wyszłam z pod prysznica i źle się czuję. Za szybko w łazience się podniosłam na równe nogi i zrobiło mi się słabo Przyszłam teraz na łóżko, ale jakoś nie mogę dojść do siebie ![]() Wysmarowałam ciałko kremem |
|
|
|
|
#3353 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć na chwilę Dzięki za cenne porady.Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() Ja się smarowałam przez całą ciąże ziajką.Narzekałam na swędzącą skóre ja to drapałam i robiły mi się rany.Kupiłam w aptece pharmaceris i uwaga wszystko jak ręką odjął,smaruje się rano i wieczorem ulga niesamowita.Brzuch wrócił do porządnego stanu. |
|||
|
|
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja smaruję się od początku oliwką i kremami Hipp i Babydream. Póki co nie wyszedł mi ani jeden dziad, skóra mnie nie swędzi. Pozostaje mieć nadzieję, że tak już zostanie
|
|
|
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki macie kaftaniki ja nie mam ani jednego,czy są wogóle potrzebne czy bodziaki same wystarczą?spioszków tak samo nie mam takich bez rękawków
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
można sobie wygodnie posiedzieć na kanapach, nawet się położyć, wypić soczek, a dzieciaki szaleją i fajne jest to, że płaci się za dziecko, a nie osoby dorosłe! czyli jak idziecie z mężem i Filipem to płacicie tylko za Filipa! My chodzimy raczej w tygodniu, bo w weekendy jak dla mnie jest za dużo ludzi.A same te konstrukcje są ogromne - sięgają drugiego piętra! dzieciaki wchodzą po tych konstrukcjach,a dorośli schodkami na górę - na tym górnym piętrze są takie małe rowerki i miasto szeryfa![]() My się chyba wybierzemy w czwartek, bo tak się złożyło, że nie mam opieki na ten dzień i będę musiała Michałka jakoś zagospodarować, a na plac zabaw to on zawsze chętnie
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-13 o 22:40 |
|
|
|
|
#3357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak sobie dzisiaj uzmysłowiłam, że taki kaftanik w szpitalu może być bardziej praktyczny niż bodziak. W razie jakichkolwiek badań, czy podpięcia pod cokolwiek, łatwiej jest rozpiąć kaftanik, niż zdejmować całe body. |
|
|
|
|
#3358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy bodziakach i pajacykach to te wszystkie kaftaniki itp. są tak meganiewygodne, że naprawdę, ani razu ich nie użyłam. Michał non stop był albo w pajacykach albo bodziakach albo rampersach - w zależności od pogody. Rozpięcie pajacyka to sekunda. Ale to tylko moja opinia, wiadomo, że ktoś woli jedno a kto inny drugie może ktoś lubi kaftaniki... ja uzywałam najczęściej pajacyków.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-13 o 22:38 |
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3360 |
|
Rozeznanie
|
Widzę że jest kapukat!
![]() Poczekam aż napiszesz co u Ciebie, może focia?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

13.08.2011
a jeszcze ostatnio o tym myślałam że fajnie że paluchy mi nie puchną i cały czas mam luz na palcu

. Twoja, jakby się postarała, na pewno też by dała radę

ale chyba z podkładem, bo podpasek nie brałam (chyba???), więc to raczej musiał być podkład