Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 13:30   #3451
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Witam
Czytam na bieżąco, ale weny nadal brak
Wczoraj przyszedł balonik epino i nie za bardzo radzę sobie z ćwiczeniami
Szmargdowy kotku proszę napisz jak z nim ćwiczyłaś i ile minut czym smarowałaś żeby był poślizg bo w ulotce pisze żeby niczym tłustym nie smarować robiłam wczoraj ćwiczenia rozciągające, jestem tak ciasna że nie potrafiłam go wsadzić jak już wsadziłam i lekko napompowałam to sam się wyślizgiwał w ulotce pisze żeby tak z nim 10 min być ja wytrzymałam tylko 4min bo już mnie bolało w jakiej pozycji robiłaś te ćwiczenia bo ja na leżąco i czy jak balonik jest w środku to mam się rozlużnić czy spinać bo jak się rozluzniam to tak jakby go wypycham i wychodzi i muszę ręką przytrzymywać będę bardzo wdzięczna za wskazówki bo ćwiczenie z nim wcale nie jest takie łatwe

Gaabbi ale Cię naszło na tworzenie super tytuły

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ktoś jeszcze urodził?

Agatka?
Kaśka?
Dasti?

Nie mam czasu absolutnie, właśnie szykuję się na weselę, więc nie nadrobię
Ja nie rodzę i mam nadzieję że ze 2-3 tygodnie wytrzymam bo muszę wykorzystać balonik

Udanej zabawy
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

Karolinka śpi dużo, mało płacze co tu dużo pisać
Śliczna

Kapukat jak się odrobisz to czekamy na zdjęcie Adasia

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:47   #3452
libretka
Raczkowanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Śliweńka witaj kochana, mała Karolinka prześliczna
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:48   #3453
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie korzystałam ze swoich rzeczy bo bym musiała całą szafę mieć tyle razy przebierałam, kocyk, rożek, kaftanik, tetre, wszystko szpitalne
No właśnie zastanawiałam się nad tym ostatnio, mam spakowaną dosyć sporą ilość ciuszków do szpitala, ale jak nie przyniosę swoich to dadzą szpitalne.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:55   #3454
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
a mają mają Mój kiedyś miał takie gluty do wary, a jak spał, to puszczał bańki nosem

szkoda, że zwierzątka też tak się męczyć muszą

śliweńka witaj !!!
Śliczna Twoja Karolinka ! I jakie włoski
Jesteś bardzo dzielna Jeszcze raz gratulacje !!
Stary 2012-04-14, 13:58   #3455
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Dziewczyny w C&A jest teraz obniżka cen na ubranka dziecięce 20%,a to tego wogole tanie 5-paki bodziaków z krótkim rękawkiem. ja wyszperałam za 17.99
Za chwilkę jedziemy do kina to przy okazji wejdę i zobaczę co tam mają ciekawego po przeceniane.

Dziewczyny ostatnio pisałyście o bólach jak na okres, a mnie właśnie dziś zaczęło pobolewać właśnie w taki sposób. Ciekawe czy to przez to, że troszkę posprzątałam Mały dziś też chyba sobie wolne wziął, bo gdyby nie czkawka to bym nawet nie wiedziała, że nadal tam jest.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:03   #3456
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

Dziewczyny ostatnio pisałyście o bólach jak na okres, a mnie właśnie dziś zaczęło pobolewać właśnie w taki sposób. Ciekawe czy to przez to, że troszkę posprzątałam Mały dziś też chyba sobie wolne wziął, bo gdyby nie czkawka to bym nawet nie wiedziała, że nadal tam jest.
no ja mam takie już codziennie. Dzisiaj połaziłam sobie po pasażu trochę, wsiadłam w tramwaj do rodziców i w tramwaju zaczęło mnie boleć. Przeszło mi trochę dopiero jak sobie usiadłąm.
To są skurcze przepowiadające
Stary 2012-04-14, 14:03   #3457
_millena
Zadomowienie

Witajcie

Jeśli chodzi o kaftaniki, to ja mam chyba 3 szt nowe, takie zapinane na napki , dla noworodków i chyba mam jakieś takie na guziczki , co to w spadku dostałam. Mam też kilka koszulek wkładanych przez główkę.
Mam 3 szt śpiochów nowych, i trochę z "darów", ale to są takie raczej po domu, bo brzydkawe . I spooooooro bodziaków i pełnych pajaców i rampersów .
Do szpitala zabieram bodziaki i pajace i kaftaniki zapinane kopertowo, co bym się nie bała ubierać dzieciaka. Takie też będę uzywać w domu na początku póki nie nabiorę sprawności w moich ręcach
taki mam plan, a co z tego wyjdzie nie wiem.. moze Borys będzie leżal zawinięty w kocyki i pieluszki bo się matka będzie bała go dotknąć

co do zachcianek, za mną chodzi melon ale jeszcze nie ma a do reala nie mam siły jechać... no nic...

majtki - któraś pisała o tych wielkich i ogromniastych i awersji do nich . ja kupiłam sobie w PEPCO kilka sztuk bawełnianych majtasów po 2,99 za sztuke, całkiem przyzwoite jak na taka cene, kupowałam o rozmiar większe niż normalnie i powiem szczerze, że nic mnie nie ściska i nic nie przeszkadza, nie wbijają się ani w brzuch a ni w pupę, więc polecam.

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Mam 7kg na plusie (2 kilo mi przyszło po świetach) koniec z mazurkami i innymi slodkościami. Dzidziuś ok, tylko się strasznie wiercił i ciężko bylo zlapac tetno. Usg nie miałam robionego.

Podpowiedzcie proszę ile czeka się na wyniki badań na gbs??
nie grzesz niektórzy mają znacznie więcej i wyglądają jak młode wielorybki
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
doczytałam WAs! matko jedyna ile Wy piszecie.... i pomyśleć że jeszcze 7 dni temu byłam na bierząco.
jak czytam o wyprawkach i przygotowaniach to tak mi się trochę "zazdrośnie" robi, że Wy to wszystko będziecie przechodzić, że dopiero pakujecie torby, liczycie ubranka, sprawdzacie wyprawki - ja ze swoimi niektórymi rzeczami nie zdażyłam, bo ciągle coś odkładałam, żeby chociaż jedna rzecz mi została na potem

Adaś dzisiaj już jest ze mną, łóżeczko wstawiliśmy do sypialni tymczasowo, bo sprawdzamy ciągle temperature - u nas w nocy spada do 3 stopni i nie chcę żeby dziecko mi zmarzło do tego jest tak mały, że w tym łóżeczku się gubi

zdięcie dosatrczę niebawem - tylko dajcie mi sie odrobinę ogarnąć, bo naprawdę od biegania do szpitala i spowrotem, a podkreślam że robiłam to minimimum trzy razy dziennie - na pieszo w obie strony, lekko mówiąc na razie padam i nie mam siły na bawienie się z aparatem i laptopem...ale zrobię to jak Tylko dam radę
super , że Adaś jest już z wami !!! ja już nie mogę się doczekać jak się pojawi mój synek, cały i zdrowy czekamy na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Ja mam co innego z teściową. Ona chwali się wszystkim. Ksiądz jak przyszedł na kolędę to oczywiście wiedział, bo ona na dole już relację zdała. Jak przychodzi i widzi jak się ubranka suszą to podchodzi i mówi do nich serio!!! Cytuję: "oj boziu boziu jakie wy jesteście maleńkie" "oj boziu boziu jakie to śliczniutkie, a jakie kolorowe" " o jakie cudne" itp itd na te zdrobnienia przy tym działają mi ostro na nerwy!! I jak tu takiej babie dać dziecko chociażby na spacer!! Jak tak będzie do mojej córki gadać to szlak mnie trafi.
dla mnie to słodkie, ja też czasem gadam do ciuszków ona się chwali bo się cieszy! nie powinnaś mieć jej tego za złe, są na prawdę gorsze teściowe
Cytat:
Moja Teściowa (przyszła niedoszła ) to złota Kobieta. Świetnie się z Nią dogaduję i generalnie nie mam Jej kompletnie nic do zarzucenia. Dba o mnie jak o własną córkę Może dlatego, że ma dwóch synów Ale Ona też tiutia do małych dzieci Moja filozofia mówienia do dziecka jest trochę inna, ale co tam. Nie mam zamiaru próbować tego zmieniać, skoro Jej to sprawia przyjemność. I tak dziękuję losowi, że mam taką właśnie Teściową....teścia zresztą też mam spoko

Któraś z Was pytała mnie o tą chemię Sonett. Jest trochę droższa od dostępnych w sklepie specyfików, ale podobno wydajna. Ja zamówiłam pierwszy raz te produkty. Coraz bardziej drażni mnie zapach normalnych produktów do sprzątania. Cif i domestos gryzą mnie normalnie w gardło, oczy i wszystko inne.
To jest link do strony, z której zamawiałam te produkty http://www.ekologiczny.pl/x_C_X__P_SONETT.html
dopóki moja teściowa nosiła miano "przyszłejj teściowej" też była wspaniała. problemy zaczęły się zaledwie na dwa dni przed ślubem, kiedy to swoim wrednym podstępem wyprowadziła mnie z równowagi i ten stan utrzymuje się constans do dnia dzisiejszego
w gruncie rzeczy to dobra kobieta, ale po prostu milość do syna jedynaka przesłania jej cały świat, jest typem matki kwoki no i koniec, trzeba z tym żyć. dobrze, że mieszkamy 60 km od niej , bo inaczej pewnie wlazla by nam na głowę, a tak... jest względny spokój.

jeśli chodzi o sprzątanie bez chemii to ja też nie używam nic z tych ogólnodostępnych środków do szorowania. Jedyne co to tylko płyn do wc. Resztę załatwiam ścierami Raypath, cytryną i sodą, czasem octem Taka jestem EKO

Michalowa ja chyba nie widzialam tych kocyków Twoich, pokażesz?

na opuchnięcia ponoć dobra jest woda Jana , pietruszka i wszystkie warzywka moczopędne, no i nogi do góry !

Cytat:
już w domciu
rana boli, cyce tryskają żyć nie umierać
uroczo

ale ... to zdjęcie... śliweńka... ona jest no po prostu ŚLICZNA !!!

kapukat , śliweńka doświadczone mamy powiedzcie czy zaraz po porodzie piersi robią sie duuużo większe? jak to wygląda, bo kompletnie nie wiem jak się mam za ten stanik do karmienia zabrać w kwestii rozmiarowej.

Cytat:
Za chwilkę jedziemy do kina to przy okazji wejdę i zobaczę co tam mają ciekawego po przeceniane.
o kinie to ja zapomniałam mniej więcej koło 20 tygodnia zazdroszczę... no ale ja już nie dojdę

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:05   #3458
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
już w domciu
rana boli, cyce tryskają żyć nie umierać
Witam!

Gratulacje raz jeszcze córcia urocza, nie ma to jak w domu.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:12   #3459
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
ja wcześniej nie byłam na bieżąco a co dopiero teraz

poza tym cześć
Cytat:
kapukat mój TŻ chętny już na to mleko

Witaj, witaj. A córcia tfu, tfu śliczna jak marzenie, aż się wzruszyłam.
Stary 2012-04-14, 14:13   #3460
anulka4771
Wtajemniczenie

Millena moje piersi po pierwszym porodzie zrobiły się ogromniaste ale z czasem wracały do normalniejszego stanu.Pamiętam jak M przyjechał raz do szpitala a ja karmiłam Filipa powiedział tylko Jeny czy one takie zostaną Miałam kłopot z wyjęciem ich z koszuliNaszczęśc ie zmalały wraz z unormowaniem się laktacji.
Teraz mam E a co będzie pózniej

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:16   #3461
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ależ mi się strasznie nudzi w tym łóżku
Mój P szaleje z odkurzaczem Ja też chętnie bym coś posprzątała, a tu lipa
Nie mówię już o tym, jaką mam chęć na jakieś zakupy np. w sh.

Myślałam nawet o tym szydełku, ale nie mam kompletnie pomysłu, co ewentualnie mogłabym udziergać. A tak robić, żeby robić, bez sensu

Nad książką się skupić nie mogę.

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:19   #3462
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
hej w sobotę szalone kobity
Dalej jestem podziębiona i mam katar znacie jakieś fajne krople do nosa? obawiam się, że staną się moim nieodłącznym towarzyszem życiowym, po operacji przegrody nosowej w ogóle nie jest lepiej
a próbowałaś inhalacji olejkiem Oil olbas?? jakoś tak mi załatwia temat kataru takiego męczocego alergicznego

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Michalowa zakochałam się w tych Twoich szydełkowych kocykach Nie mogę przestać o nich mysleć odkąd zobaczyłam zdjęcia I się zastanawiam czy też sobie takich nie zrobić. Tylko że nie umiem Ale to chyba nie jest jakoś bardzo skomplikowane, co? (pociesz mnie ) Jak byłam młoda to robiłam na drutach i dobrze mi szło, na szydełki nigdy Lecę szukać takich tutków o szydełkowaniu
Ciesze się że Ci się podobają na priv wysłałam Ci info jak je zrobić

Cytat:
ja wcześniej nie byłam na bieżąco a co dopiero teraz

poza tym cześć
Wróciłaś cudnie - jeszcze raz gratulacje!!

Cytat:

Piękna Ta Twoja córeczka

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Witajcie

Michalowa ja chyba nie widzialam tych kocyków Twoich, pokażesz?

kapukat , śliweńka doświadczone mamy powiedzcie czy zaraz po porodzie piersi robią sie duuużo większe? jak to wygląda, bo kompletnie nie wiem jak się mam za ten stanik do karmienia zabrać w kwestii rozmiarowej.
Jak to jest z Tymi cyckami no właśnie? Urosną jeszcze w trakcie karmienia??

Dziewczyny rozmawiałam z moją Mamą i jeśli któraś chce to może jej wydziergać kocyk tak więc dajcie znać na priv.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0072.jpg (159,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0073.jpg (100,3 KB, 18 załadowań)
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:22   #3463
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Mój P szaleje z odkurzaczem Ja też chętnie bym coś posprzątała, a tu lipa
Nie mówię już o tym, jaką mam chęć na jakieś zakupy np. w sh.

Myślałam nawet o tym szydełku, ale nie mam kompletnie pomysłu, co ewentualnie mogłabym udziergać. A tak robić, żeby robić, bez sensu

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
A masz włóczkę i szydełko??
To spróbuj zobaczysz jak świetnie zabiera czas a jak z tego wyjdzie Ci coś ślicznego to satysfakcja jeszcze większa. Jak potrzebujesz info jak zacząć to daj znać podeślę Ci kilka linków. Ja zaczęłam dziergać 2 miesiące temu kupiłam szydełko włóczkę i oglądając filmiki na youtubie zaczelam się bawić I chętnie chwytam szydełko jak mam taki dzień że mnie nosi a musze leżeć.
Stary 2012-04-14, 14:31   #3464
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

A ja się właśnie napaliłam na te kocyki Michalowej Od rana oglądam filmiki na youtubie i chyba wiem o co biega. Muszę jeszcze tylko znaleść szydełko i jakieś włóczki i spróbuję. Jak mi wyjdzie to wyślę w poniedziałek męża do pasmanterii i będę działać

A pomyślałam, że taki kocyk o wym. ok. 45x45cm mógłby się przydać do wózka, bo te koce kupowane są o wiele większe, a czasem trzeba dziecko tak tylko troszkę przykryć, a złożony na pół koc może być za gruby

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:47   #3465
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
a próbowałaś inhalacji olejkiem Oil olbas?? jakoś tak mi załatwia temat kataru takiego męczocego alergicznego
niee ale wypróbuje

Jak na razie kupiłam Acatar Fast (za radą Szmaragdowego Kotka ) i intensywnie sobie psikam
Stary 2012-04-14, 14:54   #3466
Ewunia_1984
Zadomowienie

Sliwenka, Twoja córcia jest prześliczna!!! Gratuluje!!! I faktycznie nie opowiadaj nic złego o CC bo ja jestem zdecydowana, a nie chce spanikować

Dasti, ja z balonikiem cwiczyłam 4 dni i pamiętam, że pierwszy dzień to była masakra. Nic mi nie wychodziło. A to nie mogłam go wsadzić, a to wychodził, ale na drugi dzień było o wiele lepiej, a na trzeci to juz w ogóle ćwiczenia szły bez problemu. Acha, z tym tylko, że ja robiłam tylko ćwiczenia mięsni Kegla. Hehe sama zobaczysz, że to ćwiczenie z balonikiem nie jest takie proste jak na sucho, tzn. mięśnie napniesz, ale nie dasz rady tak długo wytrzymać żeby wskazówka nie opadła. Nawilżenie musi być, ale to wszystko na pewno ładnie wytłumaczy Ci Koteczek.

Wczoraj byłam w kinie na Nietykalni. Dziewczyny, piękny film!!! Jest zabawny i wzruszający. Jestem na bieżąco ze wszystkimi nowościami kinowymi (w kinie jestem 2,3 razy w tygodniu) i przyznam, że dawno nie widziałam tak ładnego filmu. Dzisiaj idę się odmóżdżyć na American Pie, ale mąż od razu powiedział, że jak będzie tak jak myśli to wychodzimy w trakcie
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:56   #3467
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Mała cudna,a ile włosów ma

Ciekawe po kim taki spokojny
na pewno po mnie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość

U mnie w szpitalu tez wymagaja kaftanika i nic innego nie chcą, na wyjscie powiedza co przyniesc.
na wyjście miałam, body, na to pajaca, a na to spodenki z bluzą no i kocyk, ale u nas było zimno i nieprzyjemnie, aaa czapeczka też była, bo ja Polka jestem

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Kapukat jak się odrobisz to czekamy na zdjęcie Adasia
na pewno dostarczę, jedynie muszę się ogarnąć i wszystko pozgrywać, na razie szukam zaginionego pendriva

Cytat:
super , że Adaś jest już z wami !!! ja już nie mogę się doczekać jak się pojawi mój synek, cały i zdrowy czekamy na zdjęcia

ja też się cieszę, zupełnie inaczej się opiekuje dzieckiem w domu niż w szpitalu jak się jest po porodzie i padnietym na twarz od biegania

cycki mi jeden rozmiar jeszcze urosły, na drugi dzień po porodzie... zauważyłam bo miałam ten sam stanik przy porodzie i po - balony, ale podobno w ciągu 6 tygodni się unormują
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 15:01   #3468
_millena
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny rozmawiałam z moją Mamą i jeśli któraś chce to może jej wydziergać kocyk tak więc dajcie znać na priv.
oo mnie się właśnie takie podobają jak ty masz i taki w kwadraty już zaczełam robić, wzór wziełam stad
http://ideasbyrenya.blox.pl/2011/04/Dla-Tymianka.html
tam dziewczyna odsyła dalej na stronę z wzorem.

a ten w paseczki ... kurcze... próbowałam odczytać schematy ale mi sie coś pokićkało , pewnie jest mega prosty, ale ja się zdenerwowałam i stwierdziłam, że kwadraty szybciej ogarnę

jakbym miała córeczkę to bym zrobiła coś takiego :
http://4.bp.blogspot.com/-whRRRV_cCA...0/P3020781.JPG
to się robi z części i z tego co widziałam nie jest mega trudne.

a tu coś prostszego, bo takie owocki się szybko robi :
http://misiedlakazdego.blox.pl/resou...anatowy_2.jpeg

albo takie : http://p.benc.pl/press/full/8/6/15/644.jpg też proste.

Stary 2012-04-14, 15:03   #3469
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Millena moje piersi po pierwszym porodzie zrobiły się ogromniaste ale z czasem wracały do normalniejszego stanu.Pamiętam jak M przyjechał raz do szpitala a ja karmiłam Filipa powiedział tylko Jeny czy one takie zostaną Miałam kłopot z wyjęciem ich z koszuliNaszczęśc ie zmalały wraz z unormowaniem się laktacji.
Teraz mam E a co będzie pózniej
ojej, to jak ja w tej chwili mam G, to czego mogę się spodziewać po porodzie
Stary 2012-04-14, 15:03   #3470
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
doczytałam WAs! matko jedyna ile Wy piszecie.... i pomyśleć że jeszcze 7 dni temu byłam na bierząco.
jak czytam o wyprawkach i przygotowaniach to tak mi się trochę "zazdrośnie" robi, że Wy to wszystko będziecie przechodzić, że dopiero pakujecie torby, liczycie ubranka, sprawdzacie wyprawki - ja ze swoimi niektórymi rzeczami nie zdażyłam, bo ciągle coś odkładałam, żeby chociaż jedna rzecz mi została na potem

Adaś dzisiaj już jest ze mną, łóżeczko wstawiliśmy do sypialni tymczasowo, bo sprawdzamy ciągle temperature - u nas w nocy spada do 3 stopni i nie chcę żeby dziecko mi zmarzło do tego jest tak mały, że w tym łóżeczku się gubi

pięknie pozaznaczałam cytowanie i co? i mój laptop się wyłączył. R powiedział że się przegrzał bo dawno nie używany....

co do mojego "powera" sama nie wiem skąd się bierze, pewnie kryzys nastąpi niebawem, ale jak na razie tylko wystający brzuch i szwy przypominają mi że 7 dni temu rodziłam - Timii pytałaś jak to jest bez brzucha - ja ciągle go mam ale prawda, ta kulka z przodu zmieniła się we flaka i od razu chodzę szybciej, łatwiej mi sie poruszać i wszystko mogę zrobić samodzielnie!

zdięcie dosatrczę niebawem - tylko dajcie mi sie odrobinę ogarnąć, bo naprawdę od biegania do szpitala i spowrotem, a podkreślam że robiłam to minimimum trzy razy dziennie - na pieszo w obie strony, lekko mówiąc na razie padam i nie mam siły na bawienie się z aparatem i laptopem...ale zrobię to jak Tylko dam radę

To super że masz już swój skarb przy sobie my tu musimy jeszcze czekać na swoje skarby a ty możesz się już nim cieszyć a jeśli czegoś nie zdążyłaś to na pewno na spokojnie teraz nadrobisz.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 15:05   #3471
andzya
Zakorzenienie

w ogóle to jem i jem i jem, słodkiego co chwilę mi się chce no i jem a cały czas ważę 68 kg w czasie świąt nic a nic nie przytyłam, a na prawdę dużo jadłam... Cały czas mam 10 kg na plusie (gdzieś mi kilogram uciekł tak w ogóle bo było 11). Cycki w rozmiarze g i 97 cm w pasie
Stary 2012-04-14, 15:06   #3472
Gaabbi
Wtajemniczenie

Właśnie P zamontował mi cegłówki pod łóżkiem Trochę wysoko Ale wygodniej niż z tymi wszystkimi poduchami.

Co do szydełkowania, to pooglądam sobie filmiki na youtobe, jak znajdę ciekawy wzór, to może się skuszę.
Stary 2012-04-14, 15:10   #3473
_millena
Zadomowienie

Cytat:
A masz włóczkę i szydełko??
To spróbuj zobaczysz jak świetnie zabiera czas a jak z tego wyjdzie Ci coś ślicznego to satysfakcja jeszcze większa. Jak potrzebujesz info jak zacząć to daj znać podeślę Ci kilka linków. Ja zaczęłam dziergać 2 miesiące temu kupiłam szydełko włóczkę i oglądając filmiki na youtubie zaczelam się bawić I chętnie chwytam szydełko jak mam taki dzień że mnie nosi a musze leżeć.
coś w tym faktycznie jest, i to bardzo uspokaja, moja mama jest nerwowa i to jedna wielka choleryczka na dodatek, ale kocha dziergać, robić na drutach, szydełku, to ją uspokaja i jak ma ciężki dzień to siada na kanapie i jedzie.. równo... obrusy, swetry, sukienki hahaa... jak mi pokazuje , że sobie coś tam zrobiła na szydełku czy na drutach to sie pytam kto ją wkurzył ostatnio i wiem, że np miała ciężki tydzień

a moj synek jak leżę i dziubię tym szydełkiem to sie tak wierci i rozpycha, że wczoraj aż wołałam tż żeby ustawił dziecko do pionu bo myślałam ze mi wyjdzie przez pępek i autentycznie zastanawiałam się czy coś mu sie nie dzieje, że się tak rusza. Zadzwoniłam nawet do takiej znajomej położnej, a ona sie zaczęła śmiać, że widocznie musiałam złapać za duży relaksik przy tym szydełku, bo jak mama jest spokojna to dzieci tak właśnie wariują w brzuchu. Ale autentycznie się tym przejełam i zastanawiałam się czy nie jechać na IP bo takiej szamotaniny to ja juz dawno ani nie czułam ani nie widziałam
Ale mnie tż opieprzył, że pojedziemy na tą izbę przyjęć i co powiemy, że się dziecko rusza w brzuchu ??? to nas wysmieją.. kazał dzwonić no i wszystko się wyjaśniło..
jejku wiecie.. ja w tej ciąży to sie czuje jak człowiek we mgle, przysięgam, mam nadzieje, że w kolejnych ciążach jest już łatwiej.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
ojej, to jak ja w tej chwili mam G, to czego mogę się spodziewać po porodzie
no dlatego ja to nawet nie wiem co kupić... bo mam podobny problem.
jedna położna mowila w szkole rodzenia, ze te piersi są ogromne tylko w nawale mlecznym, a po dwóch tygodniach mniej wiecej , a na pewno po miesiącu wszystko wraca powiedzmy do "normy" .
Dlatego ja chyba kupie sobie po prostu na początek te tańsze, materiałowe dziadostwo bez fiszbin, może teraz pochodze w nich, bo w fiszbinach mi ciężko już, a potem po prostu pójde do sklepu stacjonarnego do brafiterki po jakiś porządny kask narciarski za majątek i jakoś to będzie...

Stary 2012-04-14, 15:10   #3474
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

.
Dla Hani jak znalazł Tylko jak się do tego zabrać
Stary 2012-04-14, 15:15   #3475
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
oo mnie się właśnie takie podobają jak ty masz i taki w kwadraty już zaczełam robić, wzór wziełam stad
http://ideasbyrenya.blox.pl/2011/04/Dla-Tymianka.html
tam dziewczyna odsyła dalej na stronę z wzorem.

a ten w paseczki ... kurcze... próbowałam odczytać schematy ale mi sie coś pokićkało , pewnie jest mega prosty, ale ja się zdenerwowałam i stwierdziłam, że kwadraty szybciej ogarnę

a tu coś prostszego, bo takie owocki się szybko robi :
http://misiedlakazdego.blox.pl/resou...anatowy_2.jpeg

albo takie : http://p.benc.pl/press/full/8/6/15/644.jpg też proste.
Wrzucam mój pierwszy kocyk - nawet te same kolory nieźle Trochę inne wykończenie umęczyłam się tylko przy łączeniu tych kwadratów.

Cytat:
coś w tym faktycznie jest, i to bardzo uspokaja, moja mama jest nerwowa i to jedna wielka choleryczka na dodatek, ale kocha dziergać, robić na drutach, szydełku, to ją uspokaja i jak ma ciężki dzień to siada na kanapie i jedzie.. równo... obrusy, swetry, sukienki hahaa... jak mi pokazuje , że sobie coś tam zrobiła na szydełku czy na drutach to sie pytam kto ją wkurzył ostatnio i wiem, że np miała ciężki tydzień

a moj synek jak leżę i dziubię tym szydełkiem to sie tak wierci i rozpycha, że wczoraj aż wołałam tż żeby ustawił dziecko do pionu bo myślałam ze mi wyjdzie przez pępek i autentycznie zastanawiałam się czy coś mu sie nie dzieje, że się tak rusza. Zadzwoniłam nawet do takiej znajomej położnej, a ona sie zaczęła śmiać, że widocznie musiałam złapać za duży relaksik przy tym szydełku, bo jak mama jest spokojna to dzieci tak właśnie wariują w brzuchu. Ale autentycznie się tym przejełam i zastanawiałam się czy nie jechać na IP bo takiej szamotaniny to ja juz dawno ani nie czułam ani nie widziałam
Ale mnie tż opieprzył, że pojedziemy na tą izbę przyjęć i co powiemy, że się dziecko rusza w brzuchu ??? to nas wysmieją.. kazał dzwonić no i wszystko się wyjaśniło..
jejku wiecie.. ja w tej ciąży to sie czuje jak człowiek we mgle, przysięgam, mam nadzieje, że w kolejnych ciążach jest już łatwiej.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

no dlatego ja to nawet nie wiem co kupić... bo mam podobny problem.
jedna położna mowila w szkole rodzenia, ze te piersi są ogromne tylko w nawale mlecznym, a po dwóch tygodniach mniej wiecej , a na pewno po miesiącu wszystko wraca powiedzmy do "normy" .
Dlatego ja chyba kupie sobie po prostu na początek te tańsze, materiałowe dziadostwo bez fiszbin, może teraz pochodze w nich, bo w fiszbinach mi ciężko już, a potem po prostu pójde do sklepu stacjonarnego do brafiterki po jakiś porządny kask narciarski za majątek i jakoś to będzie...
Mój też się ożywia jak tylko mamusia się relaksuje ja się śmieje że to taki złośliwiec po tatusiu rośnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0072.jpg (159,1 KB, 17 załadowań)
Stary 2012-04-14, 15:17   #3476
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:

ładna dziewczynka Gratuluje
Stary 2012-04-14, 15:19   #3477
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
też tak miałam - w ogóle nie rozumiałam tekstu, na szczęście przed samym porodem już zaczęłam kumać teksty pisane

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
To super że masz już swój skarb przy sobie my tu musimy jeszcze czekać na swoje skarby a ty możesz się już nim cieszyć a jeśli czegoś nie zdążyłaś to na pewno na spokojnie teraz nadrobisz.
nie - teraz to ja mam wielkie postanowienie nic nie robienia narobiłam się przed porodem i w trakcie... teraz czas na odpoczynek....no może tylko ogródek niedługo wypielę, bo znowu mi trawa wyrasta - chyba że znajdę środek przeciwko tym głupim chwastą!

Cytat:
w ogóle to jem i jem i jem, słodkiego co chwilę mi się chce no i jem a cały czas ważę 68 kg w czasie świąt nic a nic nie przytyłam, a na prawdę dużo jadłam... Cały czas mam 10 kg na plusie (gdzieś mi kilogram uciekł tak w ogóle bo było 11). Cycki w rozmiarze g i 97 cm w pasie
no no to tylko brawa - ja jadłam jadłam, a teraz mam trochę tego i odwego do zrzutu

Cytat:
zazwyczaj najgorszy jest pierwszy krok - kup szydełko, reszta sama się zrobi
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 15:19   #3478
_millena
Zadomowienie

Cytat:
tu masz tutoriale :
http://niebieskiigielnik.blogspot.co...orial-cz1.html
http://niebieskiigielnik.blogspot.co...orial-cz2.html
na youtube lub na innych portalach naucz się podstawowego wzoru , poczytaj sobie gdzies o tych wszystkich szydełowych pojęciach, co to słupek, półsłupek, ciasne oczko.. np tu : http://www.greyworm.net/majka/index...._szydelkowania
i do dzieła

w ogóle fajny ten blog bardzo ....
patrzcie :
http://niebieskiigielnik.blogspot.co...i-literki.html

oj chciałabym mieć takie umiejętności, czas i cierpliwość

Stary 2012-04-14, 15:20   #3479
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Hej!
sliwenka Karolinka jest idealna i woglole cacy cacy )
mam nadzieje, ze szybko dojdziesz po cc.... Niestety kazda to chyba przechodzi inaczej (
Kapukat dzielna z Ciebie babka, ze tyle latalas do szpitala, teraz jeszcze taki powwer.....

dziewczynki! lozeczko rozlozone, musaialam sie pozbyc szafki bo sie nie zmiescilo, ale juz wszystko gotowe Tylko musze kupic materac i chyba zamowie
http://allegro.pl/przewijak-berber-d...267242447.html przewijak.

aha nie wiem czy wypada mi to pisac, ale czyta nasze forum i pisze z nami czasami Niebieski Pantofelek, dostalam na priv wiad od jej meza <wiad z wczoraj>
-Witam

Piszę z polecenia żony, aktualnie znajduje się w szpitalu dzisiaj urodziła przez cesarskie cięcie synka waży 2800 mierzy 51 cm jeśli chodzi o szczegóły, to musisz poczekać aż wróci ze szpitala, opisze wszystko w szczegółach pozdrawiamy we trojkę

termin miala bodajze na 2 maja?! )Napewno cos wiecej nam napisze jak wroci ze szpitala.
Takze worek sie rozpakowuje
A jeszcze w srode byla ze mna u naszego gina i wsyztko bylo ksiazkowe...)

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-04-14 o 15:24
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 15:21   #3480
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Wrzucam mój pierwszy kocyk - nawet te same kolory nieźle Trochę inne wykończenie umęczyłam się tylko przy łączeniu tych kwadratów.
Michałowa a jakim szydełkiem to robiłaś, bo chyba masz grubszy wzór od mojego. ja robie 3.5
i czym robiłaś.. półsłupkami ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości