|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zadomowienie
|
Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Co do pracy to jeszcze ja się wypowiem.. Mam dużo staży, fajne doświadczenie a pracy nie znalazłam, albo były oferty na umowę smieciowa za 1500 wiec postanowiłam założyć firmę, ale teraz wiem, że to też nie jest tak kolorowo, żeby zarobić 2000zl na czysto to przydałby się obrót 4000zl połowę zjadają koszty: ZUS, skarbówka, księgowość, telefon, paliwo, materiały obrotowe, reklama, internet, i inne . A gdzie jeszcze np. Wynajem lokalu masakra. .. Także tez kokosow nie ma i ja zaczynając prowadzić działalność będę pracować gdzieś jeszcze żeby przynajmniej na koszty zarobić. Trzeba też dodać że prowadzenie firmy to jest praca jakieś 15 godzin dziennie, a nie 8. Także nawet zarabiających te 2tys na 15 godzin wychodzi marnie. No ale oczywiście każdy ma nadzieję że jego pomysł będzie hitem i ze zarobi miliony. Zwykle kończy się na tym ze ma się jedną firmę a kilka gałęzi działalności i się kombinuje masakrycznie. To też jest ciężki kawałek chleba
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
![]() ![]() Wszyscy rzucili sie na GB bo znaja jako tako angielski... a znajdz kogos w Polsce, kto sie uczyl w liceum norzeskiego, szwedzkiego... Hiszpanski to rzadkosc, z francuski, tez bywa roznie... Popularne jezyki to ang i niemiecki wlasnie... Cytat:
![]() Ja Wam z calego serca wspolczuje, tez mam wiele znajomych, ktorzy sa w takiej sytuacji. Ale co zrobic? Dzis zostaje budzetowka, wlasna dzialanosc ( ale z dobrym pomyslem), albo rzeczywiscie praca na etat, ale albo w porzadnej firmie ( rzdakosc), albo ewentualnie sieciowka, ktora ma jakies zapewnione standarty ( ale tu tez sie roznie zdarza)... Serio, mialam znajoma, ktora wolala pracowac w McDona. bo miala przynjamniej ubezpieczenie i pewna prace, niz gdzie indziej na smieciowce... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pewnie ! wykonałam je w programie online http://www.picmonkey.com/ jest świetny ! ![]()
![]() |
#3484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie do zaproszeń (i ogólnie tekstów) bardzo dobrze nadaje się zwykły word/open office - tam nie trzeba się tym martwić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Rozeznanie
|
to tak w ramach tematu
![]() ( ale to raczej bardzo smutne ![]() http://wiadomosci.onet.pl/kraj/w-pol...wiadomosc.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3487 | ||
Zakorzenienie
|
Witam baby
![]() Jestem podkurzona, bo brat Tż znów przyprowadził psa, mimo że 3 razy mu mówiliśmy, że nie chcemy go w domu... Jestem ogólnie wkurzona na wszystko teraz, bo to głównie wina teściów (zachęcają brata Tż do zostawiania psa u nas co drugi dzień). Zero szacunku po prostu... Cytat:
Na emigracji nie jest wcale tak różowo, choć znajomi robią wielkie oczy, gdy im to mówię ![]() Inna mentalność, mniej okazji do poznania ludzi, nawiązania przyjaźni, a tęsknota za rodziną, znajomymi w Polsce jest nie do opisania. Cytat:
![]() Znam osoby, rodowitych Anglików, pozbawione perspektyw na otrzymanie kredytu (które też z reguły są brane na 30 lat), mimo że pracują. I nie wszystkich stać na samochód czy wakacje. Idylla na zachodzie się skończyła. A w Polsce jest jak jest- wszyscy narzekają, a gdy przychodzi co do czego i czas głosować, to te same pajace są w sejmie i w rządzie.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
cześć, nie nadrabiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedyne wyjście to jednomandatowe okręgi wyborcze, wówczas każdy miałby szansę. Jedyne co mnie dziwi, to że w innych krajach ludzie potrafią wyjść na ulice, zrobić jakąś rewolucję. A u nas każdy zamknie się w domu i tyle. A władza robi co chce...
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do rewolucji, to niestety Anglicy są jeszcze mniej zdolni do tego ![]() Ale fakt faktem- Polacy powinni wyjść na ulice, bo rząd najwidoczniej ma obywateli w głębokim poważaniu ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Wtajemniczenie
|
demokracja to rządy większość, a niestety w naszym kraju ludzie inteligentni, wykształceni stanowią mniejszość.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() nie wypowiadam się na temat pracy i polityki bo nie chce się kłócić ![]() karooolecka podobają mi się Twoje zaproszenia, tylko mniej różnych czcionek bym wybrała ![]() a sytuacja z Waszą datą i salą to już przegięcie... ktoś jest niesamowicie perfidny! ![]() ja już dzisiaj żegnam się z rodzicami, jadę do Krakowa i jutro z rana wyjeżdżamy do Niemiec ![]() ale będzie płaczu! Niby tylko na 2-3 m-ce ale strasznie niecierpię pożegnań! ![]()
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
perfumowe ADHD
|
jasne , wyślij mi na paula120493@wp.pl
![]()
![]() |
#3495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do naszych polityków i głosowań, niejednokrotnie słyszałam, że źle robię głosując na małą partię "bo ona i tak nie wygra". Ręce mi wtedy opadają. przecież powinno się glosować na partie, która jest najbliższa ideologicznie moim poglądom, a nie jak było wspomniane "przeciwko partii" drugiej.
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
http://fakty.interia.pl/polska/news-...tur,nId,986226
widziałyscie to???????????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do rzadu - podpisuje sie obiema rekami. I prosze Was nie narzekajcie tak bardzo jak glosowaliscie za TYMI ludzmi. To bron Boze nie jest polityczne forum, ale mnie krew zalewa jak slysze co sie dzieje i widze jak Polcay jak te baranki siedza potulnie w domkach i nic z tym nie robia... Tylko przerzucja kanalay, by poszukac kolejnego reality show... ![]() ![]() Cytat:
![]() Polacy potrafia wyjsc na ulice ( w Warszawie jakis czas temu byl marsz Obudz sie Polsko), niektorzy mowia ze bylo ze 100 tys ludzi... I tu nie chodzi wcale o poparcie dla jakies konkretnej formacji politycznej, ale o chec zmian, zwrocenia uwagi ludzi, ze jest zle,a moze byc jeszcze gorzej..... Kolejni ktorzy manifestuja i wyrazaja swoja opinie na ulicach sa kibice ( nie tylko Legii ![]() Niestety w takim kraju przyszlo nam zyc ![]() I tu tez niestety musze sie zgodzic. Ale o inteligencji nie swiadczy tez poziom wyksztalcenia... ( na szczescie).... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że szybko zleci ![]() zarobię mnóstwo kasiory i kupię sobie wyje*ane w kosmos buty ślubne ![]() ![]() a co do polityki to zupełnie się z Tobą zgadzam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Druga sprawa: jakby za granicą było aż tak źle to ludzie by wracali. Nie mówię konkretnie o Was, każdy ma jakieś swoje życie które niełatwo zakończyć. Ale mówię o ludziach których nic tam nie trzyma. Ale zawsze jak to mówię komuś to słyszę: wolę klepać biedę tam niż tu, bo za granicą klepanie biedy ma nieco inny wymiar... Co do polityki: jestem na bieżąco, TŻ non stop trzaska programy na ten temat, dużo czyta, zasypuje mnie tym wszystkim. Owszem, są miejsca gdzie ludzie manifestują swoje poglądy ale to nadal mało. Powinna być mega rewolucja, nie jakieś tam 100 tyś osób... Cytat:
Jak ja w pracy coś mocno schrzanię to mnie zwolnią. To ich praca i nie ma z tego żadnych konsekwencji... ![]()
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-06-25 o 12:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, chcieć to móc. I żeby nie było, że łatwo mi się mówi - po skończeniu szkoły średniej moją pierwszą pracą była praca kelnerki w centrum handlowym na umowę zlecenia, piątek świątek do roboty. CZasami były takie dni, że 13 h byłam na nogach(żeby nie powiedzieć zapier...) bez chwili na skorzystanie z kibla o jedzeniu już nawet nie wspominam. Pracowałam średnio 120h miesięcznie za szałową wypłatę700 zł(na szczęście były jeszcze napiwki). Szukałam innej pracy przez 9 miesięcy(cały czas pracującw tej nieszczęsnej kawiarni) byłam na setkach rozmów, i co? I w końcu dostałam pracę w biurze, umowa o pracę, fajni szefowie. Tylko trzeba szukać. Też mam całe multum znajomych, którzy pracują na śmieciówkach/za 1000zł/czy coś tam jeszcze. Ale na pytanie co robisz, żeby zmienić swoją sytuację zazwyczaj odpowiada milczenie. Albo, że wysłałem 2 cv. Są różne możłiwości tylko trzeba szukać.
A co do tych złych pracodawców.... pracownicy wcale nie są lepsi. Wiem jakie koszty generuje jeden pracownik, nie mówiąc już o innych obciążeniach pracodawcy. Nie oczekujmy, żeby pracodawca odejmował sobie od ust, żeby pracownikowi podnieść pensję, działalność gospodarczą prowadzi się dla zysku. Nie mówiętu o wyzysku, ale to co się dzieje na produkcji w firmie w której pracuję ![]() Wiem, że pewnie zaraz posypią się gromy za to co mówię, ale żeby żyło się lepiej a) trzeba cośdziałać b) trzeba wyrzucić świnie od koryta. Następne wybory do parlamentu, będą pierwszymi świadomymi w moim życiu. nie zagłosuję więcej na partie, które teraz są w sejmie. Pomijam fakt, tego co się dzieje, ale ja nie chcę żeby mi tu zrobili multi-kulti na wzór zachodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taka mentalność Polaków, tego się nie zmieni przez kolejne lata, bo jedni uczą się od drugich itd... A propos "żeby żyło się lepiej"... Robiliśmy z TŻ symulację ile trzeba zarabiać żeby godnie żyć. Godnie czyli jak większość ludzi w Europie. kredyt - 2000 zł opłaty za mieszkanie - 1000 zł dwoje dzieci w przedszkolu - w Gd to koszt min 1500 zł/2 samochód - przy moich dojazdach 1000 zł (bliżej nie znalazłam lepiej płatnej pracy) jedzenie, ubrania itp - 2000 zł wakacje raz w roku - średnio 1000 zł miesięcznie trzeba by odkładać Mam już 8500 zł miesięcznych wydatków. Nie doliczam remontu, wydatków ekstra. Wynika z tego że zarówno jak jak i TŻ musielibyśmy dostać 4000-4500 zł na rękę. Nierealne w tym momencie... ![]()
![]() |
#3504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszło ![]() Cytat:
![]() Co do pracy i zarobków - zgodzę się z tym, że dużo zależy od nas samych, trzeba CHCIEĆ. Mój TŻ ma technikum, nie poszedł na studia, początkowo nie mógł znaleźć pracy, ale pracował sezonowo w ogrodnictwie - i były z tego pieniądze. Dostał fajną pracę, umowa zlecenie. Później umowa na czas określony. Po 1,5 roku ma umowę na czas nieokreślony i 5 podwładnych pod sobą. A do tego nadal w wolnych chwilach zakłada ogrody ![]() A można też nic nie robić, być wiecznie pokrzywdzonym i nieszczęśliwym, "bo mam magistra a oni mnie nie chcą zatrudnić na kierowniczym stanowisku...". Mam osobę w rodzinie która tak narzeka, od 2 lat ma ten swój papierek, ani DNIA nie przepracowała w zawodzie i będzie narzekać jeszcze. Aktualnie jest bezrobotna, ale odpowiedzcie same - czy zatrudniłybyście osobę, która w ciągu ostatnich 9 miesięcy 4 razy zmieniła pracę? Ja nie.
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zadomowienie
|
ja na temat pracy i zarobków się nie wypowiadam
![]() mam problem z okresem ![]() ![]()
#3506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3507 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() 2 lata temu zmieniłam tabletki i pół roku przed zmianą też miałam przerwę i wtedy moje cykle trwały po 45, 60 dni nawet... a babka stwierdziła, że organizm się tak reguluje po prostu i taka moja reakcja ![]() teraz pierwszy miesiąc było ok, ale widzę, że znów zaczyna się sajgon
#3508 |
Zakorzenienie
|
Co za pogoda
![]() ![]() W Poznaniu pada bez przerwy. Obudziłam się o 3 lało, wstałam o 4 to samo i nadal końca nie widać. Za 3 dni "wakacje"! Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-06-25 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkim Wam zycze, zebyscie swiadomie glosowaly. Ja w moim mlodym zyciu nie opuscilam ani jednych wyborow, czy prezydenckich/parlamentarnych/ samorzadowych a nawet to PE.... nie opuszczam i koniec, a zanim zaglosuje przegladam sobie nawet czasem program partii jak mam watpliwosci ![]() a potem moge sobie podyskutowac o polityce, bo mam do tego pelne prawo ![]() I do wszystkich zakochanych w Zachodzie - multi kulti to najwieksza tragedia Europy. Nie mowcie o tolerancji i bogactwie kulturowym. Pojedzcie do Francji, do Szwecji czy do Anglii i pozyjcie tam pare miesiecy zeby sie przekonac jakie to "przyjazne" nacje... We Francji dochodzi nawet do dyskryminacji rodowitych Francuzow i imie walki z rasizmem... Co raz czesciej to wlasnie ta 5 mln mniejszosc dyktuje warunki... ![]() ![]() Bieda na Zachodzie chyba jednak jest bolesniejsza, bo oprocz drozyzny, jest sie daleko od rodziny i przyjaciol i wtedy na prawde mozna wpasc w depresje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nienawidzę deszczu bo mam problem z butami!
Wszystkie buty jakie mam to albo sandałki albo skórzane pantofelki. W ostatnią ulewę wracałam z butami w ręku bo szkoda mi było zamoczyć skórzane ulubione baleriny. Jedyne buty jakie mam na taką pogodę to martensy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.