|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
ja tylko tak szybko dodam przed pojsciem spac (co za dzien....), ze PLASTROW uzywam na bikini od lat i nie wyobrazam sobie golic. Uzywam Veet. Teraz kupilam ta podgrzewarke do wosku, tez VEET ale jeszcze nie probowalam.
Co do KAMERY, ktos pytal, to zalezy jakie ma sie priorytety. Jak Kaes pisala, zeby miec swietna jakosc obrazu to tylko i wylacznie lustrzanka. A porecznosc, latwsc obslugi to taka reczna kamerka. Jezeli juz ktos sie bedzie nastawial na kupowanie lustrzanki do filmow to polecam CANONA. Sama uzywam tylko Nikonow, ale ja za bardzo nie krece filmow. Za to moj brat filmowiec, tylko na Canonach. Do tego jakies fajne szerokie, jasne szkielko i super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zakorzenienie
|
Morgen! Ale pogoda deszczowa ;/ Ostatnia pobudka przed 4. Za tydzień o tej porze wakacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Rozeznanie
|
Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Hej
![]() Melduję, że nadrobiłam wszystko ![]() Promem nie płynęłam, depilacja tylko maszynką (kiedyś próbowałam kremu z VEET ale efekt marny był),a firanki u mnie wiszą w oknach i też raczej tak "goło" byłoby mi bez nich... Co do zrostu jeszcze to mi się podoba u brunetów taki dwudniowy, mój S. niestety ciemny blondyn ![]() ![]() ![]() (a niby nie miałam tematu do wypowiedzi ![]() ISUSIA witam nową PM-ke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tyciakta, mój C. na pqewno się na ślub ogoli, bo on z domu nieogolony raczej nie wychodzi (ostatnio jak szliśmy na spacer to się nawet ogolił ![]() ![]() Isusia91, witaj ![]() Wczoraj jak wróciłam z pracy to zaczęłam temat. Niestety znów się pokłóciliśmy, jeszcze bardziej. Miałam ochotę odwołać ten ślub ![]() Zjadłam obiad i wyszłam z domu bez słowa. Do koleżanki. Pogadałyśmy sobie, troszkę wypiłyśmy (wypiłam aż kieliszek cytrynówki, nie wchodziło mi wczoraj) i wróciłam do domu o 23. Jak przyszłam to C. zaraz się do mnie przykleił, przeprosił, powiedział, że wszystko przemyślał, wytłumaczył mi dlaczego tak się boi o kasę, ja mu też wytłumaczyłam, że to jest ostatni dzwonek itd. Na spokojnie pogadaliśmy. Było dobrze do dziś do 6 rano, kiedy mama mi napisała smsa jaka pogoda u nas i jak C. A on akurat to przeczytał bo podawał mi telefon... I się zaczęło, że wszystkim gadam, że to nasze prywatne sprawy... Ale go przeprosiłam, powiedziałam, że byłam zła i chciałam się wygadać i już jest ok. Tata wczoraj do mnie dzwonił jak akurat byłam u tej koleżanki. Ma znajomego kamerzystę i już dzwonił do niego i mi się pytał czy na 1 czy 2 lipca nas do niego umówić. To mu powiedziałam, że ma zadzwonić do C. i z nim na ten temat pogadać. Ale w końcu ustaliliśmy, że dziś wieczorem do nas przyjedzie i wtedy pogadamy. Może on mu wytłumaczy, że trzeba już rezerwować termin.
![]() |
#3425 |
Rozeznanie
|
Poznanianka będzie dobrze, głowa do góry ;* widzę że powoli do C. dociera, że jest to dla Ciebie ważne. Ale wiem też jakie to wkurzajace jak się nie raz facet na coś uprze i nie idzie mu przegadać...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() ja po prysznicu i śniadaniu, na 10 na uczelnię na egzamin jadę ![]() mój TŻ co do video też mnie trochę drażni, ale na razie umiarkowanie, u niego w rodzinie nie jest popularne kamerowanie wesela (u mnie w rodzinie dosyć, ale chcę żeby mieć pamiątkę i żeby można było zobaczyć więcej niż na zdjęciach) a on wszystkim mówi, że ja chcę a była to nasza wspólna decyzja ![]() ![]()
#3427 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3428 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
inną porę roku). Jak mam mieć firanki to takie proste jak te Serwetki to nie pamiętam co to jest, na szczęście moja mama też nie ![]() Ale obrusy uważam za fajne i praktyczne w salonie, czy na stole w kuchni ![]() U mnie firanki muszą być! Mieszkam w bloku, obok są inne bloki, bez firanek czułabym się na maksa niekomfortowo, miałabym wrażenie że wszystko widać z zewnątrz. Rolety musiałyby być zasłonięte cały dzień a wtedy bbyłoby dość ciemno. Poza tym firanki bardzo ocieplają wnętrze. Cytat:
Mój TŻ na szczęście wszystko zrobi w domu. Posprząta, wypierze, p0ozmywa. Z gotowaniem ma problem bo nie lubi, ja za to lubię, ale jak mnie nie ma w domu to coś sobie upichci, ewentualnie kupi pizzę. Dziury wszelkie sam sobie zszywa, kwiaty podlewa tylko on bo ja nie mam ręki do kwiatów. Nie wyobrażam sobie, że TŻ siedzi a ja sprzątam całe mieszkanie... On akurat lubi porządek i zawsze mi pomaga. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() I też jest mega drogo... Metro z lotniska do centrum i z powrtoem to ok 70 zł! A za 100 zł kupiłam pizzę, wodę i paczkę markizów bananowych ![]()
![]() |
#3429 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Zaglądam do Was tylko co jakiś czas, ale nie mam kiedy się odezwać - w piątek mam obronę ![]() ![]() w sobotę byłam na wieczorze panieńskim, było super ![]() ![]() Po tż dzwoniłam o 5 rano żeby przyjechał pod kebabownię... Ochh jaką masakrę miałam dnia następnego ![]() Ale wybawiłyśmy się naprawdę super, świadkowa bardzo przejęła się rolą, ale wszystko świetnie zorganizowała, aż chciałabym sama taką świadkową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Wyszłam z domu o 6.55 żeby spokojnie zdążyc na autobus o 7.10 i jeszcze zdążyć kupić bilety. 7.10- nie przyjechal, 7.35- nie przyjechal, 8.11- nie przyjechał. Juz ostro wk****iona dzwonie na informacje co jest grane i mi mówią, że glowna droga zalana :banghead: autobus, który miał przyjechać o 7.10 przyjechal o 8.20 :/ a teraz przez te 25 minut drogi przebylismy jeden przystanek- takie korki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
U Was też tak leje? Musiałam wziąć ciuchy na przebranie na powrót do domu... Masakra! Druty od parasola mi sie trochę powykrzywiały od tego wiatru
![]() W dodatku korek jest, pewnie sie spóźnię do pracy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3433 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3436 | |||
Rozeznanie
|
Witam Was przy porannej kawusi
![]() Dzis mam nareszcie troche czasu ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jako doswiadczona emigrantka moge Ci jednak poradzic, zebyscie jeszcze to 100 razy przemysleli. Ja wyjechalam rowniez ze wzgledow osobistych ( TZ), ale gdybym miala opcje powrotu - nie zastanawialabym sie. Zyje w pieknym miejscu, nie moge narzekac, ale reszta jest okropnie meczaca. Inni ludzie, inna mentalnosc, zwyczaje, sposob zycia... Nie mowcie tylko, ze "nasza polska mentalnosc jest meczaca " bo na dluzsza mete okazuje sie odwrotnie ![]() Zycie na zachodzie jest bardzo drogie, po za tym po pewnym czasie bedzie Ci brakowac pewnie znajomych, przyjaciol, rodziny. TZ bedzie w pracy, a Ty bedziesz sie czuc samotna... W najlepszym wypadku ( jak swietnie poznasz jezyk i masz licencjat, albo chociaz dobra mature ), mozesz pojsc na studia. Nie wiem dokladnie oczywiscie jak jest we wszystkich krajach ue, ale Polka moze zapomniec o dobrze platnej pracy w swoim zawodzie, no chyba ze jest to cos zwiazanego ze scislymi przedmiotami, informatyka... Reszta wlasciwie bez szans. Chyba, ze ma sie szczescie. ![]() Zawsze zostaje opcja dorabiania jako opiekunka i sprzataczka, ale na prawde chcesz takiego zycia? Zeby takie zycie sie oplacalo, Twoj TZ musialby zarabiac na prawde gruba kase. Inaczej to bez sensu. Uwierzcie mi, ze tylko z Polski to wszystko sie wydaje takie kolorowe... A mozesz zdradzic w jakiej branzy pracuje Twoj TZ? ![]() Cytat:
Mysle, ze w obecnej sytuacji warto pomyslec o wlasnym biznesie, z tego co wiem to ostatnia chwila, zeby jeszcze ubiegac sie dofinansowanie z UE, trzeba robic kursy, szkolenia, wciaz sie doksztalacac! Niestety, ale uwazam, ze kobiety sa w znacznie gorszej sytuacji ( bo rodzina, ciaza itd... ), ale tez z drugiej strony trzeba aplikowac na wyzsze stanowiska, a nie celowac tylko w sredni personel... Kazdy ma indywidualna sytuacje, wie na co go stac, ale moim zdaniem nie mozna tez wszystkiego zrzucac na zla sytuacje w Polsce, tylko trzeba sie zastanowic co mozna zmienic w sobie. Moze wlasnie trzeba sie przebranozowic, zrobic kurs, pomyslec o czyms nowym... ? ![]() Cytat:
![]() ![]() W ogole zastanawiam sie jednak nad obraczka z sieciowki.... W sumie moze i u prywatnego jubilera bedzie taniej/porzadnej ale z drugiej strony, tez trzeba znac takiego fachowca od obraczek... W sumie sieciowki maja jakies tam standarty i co wazne przyjmuja reklamacje... Ja biore pod uwage W.Kruk... Na pewno Apart odpada, bo tu akorat rzeczywiscie nasluchalam sie b.zlych opinie ( lacznie z bratem co ma od nich obraczke) i oni odpadaja.... ale sie rozpisalam.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
Tak S1.. ale w miescie w Tychach tez pozalewane??
bo to zalane jest tam na tych zwężeniach w Tychach ?? na dwupasie? ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- justynkie TŻ mieszka pod Pszczyną. No pozalewana jest... patrzyłam dziś na zdjęcia to jest tyle wody pod mostem, że prawie caly znak przykrywa ![]() a Tychy podobno pozalewane strasznie, bo koledzy z pracy dojezdzają z Bielska własnie, przyjechali spóznieni mówili, że jakimiś objazdami itp jechali. |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
U nas w nocy zaczęło lać. I ma lać do jutra rana... Poj**ana ta pogoda
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3439 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
U mnie tez cala noc lalo, wybieram sie na spotkanie z przyjaciolka i nie mam pojecia w co sie ubrac.. :/ ja mieszkam w rejonie takim ze nie zdarzylo sie chyba jeszcze zeby drogi pozalewalo,ale eam serdeczniwnwspolczuje ![]() ![]() Wszystkie caluje i zycze udanego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 |
Wtajemniczenie
|
ParisParisienne hmmm w pewnym sensie masz rację, ale chyba dawno nie byłaś w Polsce albo jesteś na tyle młoda że nie miałaś problemów z pracą...
Tak źle jak teraz to nie było jeszcze nigdy... Większość moich znajomych pracuje na śmieciówkach, mało kto zarabia więcej niż 2000 tyś. Średnia to 1600 zł... O kredycie nie ma mowy. Mieszkać całe życie u rodziców? A gdzie mąż, dzieci... Wynajmować stancję? W dużym mieście samodzielne mieszkanie to koszt ok. 1500 zł. Chyba że kawalerka za 1200 zł ale jak z dziećmi... I zawsze może przyjść właściciel i kazać się wyprowadzić... Owszem życie w innym państwie jest droższe ale i zarobki są wyższe. Mam znajomych za granicą, pracują w różnych zawodach ale nawet z pracy na zmywaku stać ich na samochód, zakupowe szaleństwa, wycieczki zagraniczne. Ja jestem inżynierem, zarabiam dobrze, TŻ również inżynier, zarabia do dupy. Nie stać nas na samochód, na wycieczki, zakupy. Kupuję ubrania w momencie kiedy stare się spiorą, rozerwą, wyrosnę z nich. Nie chodzimy do restauracji bo za 100 zł mam 3 dni jedzenia w domu. Mam kredyt na mieszkanie na 30 lat, z konieczności bo nie będę płacić komuś za stancję do końca życia a rodzice nam mieszkania nie kupią. Cały czas szkolę się z angielskiego i chętnie wyjechałabym za granicę. Za 3 lata pracy w Norwegii spłaciłabym kredyt w PL i zaczęłabym życie od nowa. Uwierz mi, nie chciałabyś obudzić się w Polsce z wypłatą 1500 zł na zlecenie, bez żadnych świadczeń, braku perspektyw na mieszkanie...
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-06-25 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
ja pracuje od pon do pt po 9 h za 1200 zł na umowie zlecenie na 3 lata. Nie mam nawet ubezpieczenia zdrowotnego... jak poszłam ostatnio do lekarza to mnie nie przyjął bo.. nie mam ubezpieczenia. Dopiero tata w pracy wyciagnał jakis papier i ubezpiecza mnie u siebie.
Kredyt ? Mieszanie? hmm chyba w snach. i większość moich znajomych własnie w takim samych sytuacjach się znajduje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Sorry ale nikt mi nie powie że na zachodzie jest gorzej...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z moich znajomych ci, którzy wyjechali, są zadowoleni. Mam np. znajomych w Norwegii: zarabiają świetnie, warunki pracy: marzenie, nie jak u nas. Pojechali tam do jej ojca, teraz ściągneli brata z dziewczyną, znajomych, chcą ściągnąć mamę. Poza tym, Paris, nie mów, że będzie siedzieć sama w domu: jak język zna, to przecież jednak się jakichś ludzi poznaje, chyba że jest się totalnym odludkiem i siedzi się w domu. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
A ci idioci robią takie problemy, że mnie już szlag trafia! Do naprawy są 4 (w sumie to 3) elementy: 1. Reflektor lewy - wymiana na nowy 2. Zderzak - wymiana na nowy + malowanie 3. Zaczepy od zderzaka do wymiany 4. Błotnik - malowanie A to, co oni robią przechodzi ludzkie pojęcie. Zderzaka mi nie zakwalifikowali do wymiany, bo mimo że gość w niego wjechał, zderzak jest pęknięty i porysowany z lewej strony, to uwaga: okazało się, że gdzieeeeeeś tam pod spodem z PRAWEJ strony jest od wewnątrz pęknięty jakiś malutki zaczep. I oni dlatego odmówili wymiany, bo to z innej 'kolizji'. Nosz kur*#&^&$&$^. Pół zderzaka rozwalone, ale liczy się jakiś mały zaczep, który nie ma żadnego znaczenia. Bosz, gdzie my żyjemy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale... wystarczy chcieć. Za perspektywę zarabiania większych pieniędzy byłabym gotowa na dalsze zmiany. A koleżanki poznałam na forum internetowym, zorganizowalyśmy spotkanie i już. Nie ma rzeczy niemożliwych ![]()
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
no ja się zgadzam. Teraz też jakoś specjalnie często nie widuje się z koleżankami, więc jakiejs tragedii by nie było
![]() ja w tym miesiącu przepracowałam 153 h ( 1 dzien wolny - bylam chora i serio nie bylam w stanie isc do pracy po calej nocy wymiotowania) i dwa dni na obrone mam wolnego. i wypłaty 1000 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy u nich był wypadek czy stłuczka delikatna, samochód nie był jakoś mega zniszczony ale stał i był nieużywany bo takie problemy robili...i nie można nim byłlo jeździć, przód i bok miał rozwalony trochę.
Razem od 01.07.2008 ![]() Zaręczczeni od listopada 2011 ![]() Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 ![]() Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2013-06-25 o 08:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zadomowienie
|
Witajcie w ten piękny, deszczowy poranek!
![]() Poszłam wczoraj drugi raz w życiu na solarium - w zeszłym tygodniu odważyłam się tylko na 4 minuty (blada jestem jak córka młynarza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
ja jak ide to w pełnych majtkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zadomowienie
|
Koleżanka mnie namówiła - a ja się głupia słuchałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.