Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 21:49   #3481
mona1
Zadomowienie

Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim. Dawno sie nie odzywalam bo bylam u mamy kilka dni a tam nie mialam internetu.
Dzis bylam na badaniach genetycznych i wszystkie wyszly bardzo dobrze, karczek, nosek, płuca, serduszko, mózg. Aż sie popłakałam na wizycie ze szczescia. I najprawdopodobniej bedziemy miec chłopca. ..na dzien dzisiejszy. To dopiero 13 tydzień ale pan lekarz stwierdził, że widzi chłopca :thumbup:
Jestem przeszczesliwa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za badania i kolejnego chłopczyka wpisujemy na listę płeć?

Gianna M gratuluję super - zgrabnego brzuszka ciążowego

mmhym cudny dzieciaczek! trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

justine_87 ufff dobrze że to "tylko" stan zapalny tzn. cieszę się ze z dzidzią wszystko ok śliczny dzidziuś i śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

wrzucam zdjęcie mojego brzuszka-maluszka. choć mam dziwne wrażenie, że nie oddaje stanu rzeczywistego, bo jak patrzę na niego na żywo, to wydaje mi się ogromny.
13tc jakby nie było
laska z Ciebie a brzuszek gdzie?

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie worki dla ciężarnych
Jakby nikt nie wynalazł ładnych kurtek i to w rozsądnych cenach

Ta mnie rozbroiła
http://img06.tablica.pl/images_tabli...hm-zdjecia.jpg
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Jak uzbrojony granat
Dziewczyny poprawiłyście mi humor popłakałam się ze śmiechu, jesteście boskie

asienka brawo za wizytę i wspaniale wieści
Stary 2013-09-02, 21:57   #3482
pola_m
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

dzięki za liczne odpowiedzi odnośnie kawy

Ale cudne dzieciaki już widać na tych zdjęciach
Ja mam nadzieję swojego Bąbla zoabczyć jutro

Fajne brzuchy, chociaż to dopiero początek, teraz jeszcze wyglądamy jak po dobrej porcji bigosu
(swoją drogą, niefajny moment, bo w wiele rzeczy już się nie mieszczę, wyglądam właśnie jak z konkretnym wzdęciem), ale na ciążowe rzeczy jeszcze za wcześnie. Więc póki co maskuję

Cytat:
męczą mnie wizje rozstępów... coś sobie ubzdurałam i klops
Warto smarować już teraz oliwką (polecam babydream z rossmana - śmiesznie tania, b.fajny skład), rano i wieczorem.Po pierwszej ciąży nie miałam ani jednego rozstępa

Cytat:
no rewelka
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:16   #3483
maggie123
Zakorzenienie

macie rację, tego mojego brzuszka za bardzo nie widać, choć niedawno był wklęsły, a teraz już co nie co wystaje. a że drobina ze mnie (rozm. 34) to i może efekt jakbym więcej zjadła...
ależ mi Pola narobiłaś smaka na bigos
będę o nim śnić
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

Warto smarować już teraz oliwką (polecam babydream z rossmana - śmiesznie tania, b.fajny skład), rano i wieczorem.Po pierwszej ciąży nie miałam ani jednego rozstępa
oliwkę i balsam z babydream używałam w pierwszej ciaży od początku raz dziennie i faktycznie rozstępów brak. no ale teraz coś sobie te rozstępy wkręciłam i mnie prześladuje wizja okropna. znając życie zaraz wykraczę
a propos cycków. to nie fair że moje nadal mikrusie nie rosną może faktycznie nie jest to zwis po karmieniu ale to wymarzone 65 e to też nie
btw z całego serca polecam staniki z alles mama - kocham je normalnie.

no i zamiast robić ciasto i paprykę marynowaną (całe szczęście poprasowałam stertę ubranek Zu) to ja tu z Wami gadu gadu...
idę spać.. dobrej nocy
i bez głupich snów!
a jeszcze w temacie snów - mam mega erotyczne z moim mężem, albo.... miłością z lo

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

i jeszcze coś Wam podrzucę na bezsenne noce
http://www.srokao.pl/
fajne analizy składu kosmetyków, w tym produktów dla maluchów.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 05:30   #3484
paulina_radom
Raczkowanie

Witam
Szykowanie do przedszkola nie wiem jak będę teraz nadrabiać masakra dzisiaj już wracam do szkoły.. nie chce mi się jak nie wiem :P no ale coż mus to mus dobrze że już mnie do kibelka nie ciągnie brzuszki i maluszki piękne ja mam wizytę 16 września wogóle zastanawiam się nad usg 3d co o tym myślicie? byłyście? i jaki jest koszt mniej więcej?
Miłego dnia powodzenia na dzisiejszych wizytach i dobrego samopoczucia dla wszystkich Mamusiek
Stary 2013-09-03, 06:20   #3485
filupka
Rozeznanie

AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Mona1 tak prosze dopisz chlopca jakby cos sie zmieniło na nastepnych wizytach to poprawimy:p

Nie no, kurtka "granat" jest najlepsza :p poprawia humor z rana

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 06:55   #3486
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia
Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Witam z rana
Jeśli chodzi o ubrania ciążowe to zamówiłam sobie kilka, chyba z 6 par bawełnianych, nieprześwitujących legginsów w różnych kolorach. Mam zamiar dokupić sobie takich luźnych, dłuższych sweterków i w tym przechodzić całą zimę. Ale jako kurtkę to nie wiem co założę, chyba worek od ziemniaków ocieplany, bo nic mi się nie podoba, wszystkie kurtki ciążowe są śmiechu warte Włącznie z tą co wygląda jak granat
Dzieciątko- akrobata najlepsze! Aż musiałam TŻ obudzić przed chwilą (śpi biedak po nocce) i mu pokazać
Stary 2013-09-03, 07:02   #3487
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Nie jesteś sama ja dostałam tylko jedne spodnie i też się martwię co dalej. Szkoda mi pieniędzy na ciuchy które ponoszą parę miesięcy i pójdą w kąt

Co do listy w kolejnym wątku (jak do niego dojdziemy) to Ja jestem za tym by ją zaktualizować i wrzucić do zaginionych mam dziewczyny, które napisały coś raz lub dwa i później nic. Jak wrócą będzie je można przywrócić na listę
Mi też właśnie szkoda kasy. Póki co kupiłam sobie jedne przyduże spdnio-leginsy (takie spodnie na gumce ). Najwyżej będę na okrągło chodzić w jednych

Ja myślę, że dziewczynom będzie przykro jak je wykreślimy z listy.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Odnośnie ciuchów ciążowych, mam parę rzeczy z peirwszej ciąży - i powiem Wam, że najbardziej mi się sprawdzały po prostu trochę luźniejsze sukienki takie bez zwężeń w pasie. Miałam jedne spodnie ciążowe, ale nei przepadałam za nimi, spadały z tyłka
Kurtkę upolowałam na allegro Cieszę się, że druga ciąża przypada na praktycznie tę samą porę roku

Aha, i takie pytanie, pijecie kawę?
Ja zamierzam iść do szmateksu. Przed ciążą zawsze się dziwiłam po co im tyle takich wielkich ubrań. Teraz zapoluje na te wielkie sweterki. Kto wie może i jakaś kurtka się trafi?

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

mam to samo. szkoda mi kasy na rzeczy,które mi posluża może 2-3 miesiace. A zima najgorsza bo kurtka, bo buty, bo jakieś swetry cieplejsze
Mnie też zima przeraża. Buty to założysz i po ciąży, ale kurtkę Potem będzie tylko zagracać szafę

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość

Ja też miałam ciążowy sen. Śniło mi się że jestem na porodówce i że rodzę. Takie miałam skurcze że szok, położna kazała mi przeć. Zaczęłam, ale dobrze że nie skończyłam, bo się przebudziłam. I okazało się, że tak mnie ciśnie siku na kibelek że o mały włos nie zmoczyłam łóżka Ale by było ....ach te ciążowe sny
Też mi się dziś śniło, że rodzę

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
hej

a ja będę dostawać ubrania od cioci która jest trochę większa od siostry też będę bo ona ma dużo takich luźnych ubrań więc się nie martwię, jedynie o kurtkę zimową. ]
ALE... co wam powiem... sposób mojej koleżanki na rosnący brzuch. Jak ona była w ciąży to nie kupowała żadnych ubrań jedynie taki pas którym się właśnie ten brzuch zakrywało a bluzki sobie podwijała do góry i jej się nie niszczyły... dopiero niedawno się o tym dowiedziałam od niej a ja się wiecznie zastanawiałam co ona ma za te koszulki że wszystkie identyczne

magduś2 to świetnie! gratuluję brykacza
No właśnie też chcę te pasy. Są na allegro:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...C4%85%C5%BCowy

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
oczywiście, że mam

za usg 200zł, za test Papp-a z krwi 500zł...

Załącznik 5389481
Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Hej

A taki mam brzusio
Piękny

Cytat:

Kochane, byłam u swojego gina i wg niego upławy spowodowane są stanem zapalny
Dostałam globulki Clotrimazolum i trzy dni zwolnienia (w piątek mam ważny dzień w pracy) i nakaz odpoczywania i oszczędzania się. Zamierzam spędzić ten czas spokojnie leżąc w łóżku...
No może nie do końca - wyobraźcie sobie, że szef kazał mi jechać do biura po służbowego laptopa
Brak mi słów... Jeszcze to, że dzwonił z tym o 19:30!

Najważniejsza jest teraz Dzidzia, która ma już 7cm!!!

Gin zbadał mnie ginekologicznie a później zrobił usg genetyczne - wszystkie parametry są prawidłowe (przezierność 1,9)
I nawet TŻ był na badaniu - wpatrywał się w monitor jak... hmmm zakochany tatuś
Ech, 7cm..

Jestem w 13tc i od wczoraj zauważyłam, że mam ochotę na... jedzenie Tzn. na jakieś konkretne danie - więc mogę już jeść coś więcej niż kanapki z miodem i dżemem + kakao
Wszystko się wyjaśniło więc jest dobrze. Bierz leki i dbaj o siebie.

Cytat:

wrzucam zdjęcie mojego brzuszka-maluszka. choć mam dziwne wrażenie, że nie oddaje stanu rzeczywistego, bo jak patrzę na niego na żywo, to wydaje mi się ogromny.
13tc jakby nie było
Wow ty nie masz brzuszka. Ja przed ciążą nie miałam takiego

Cytat:

Ta mnie rozbroiła
Marzę o niej
Będę wyglądać jak kula do kręgli
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:20   #3488
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:

Ta mnie rozbroiła

wygląda jak wielki granat. wystarczy wyciągnąć zawleczkę i wybuchnie
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:51   #3489
filupka
Rozeznanie

AW: Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Witam z rana
Jeśli chodzi o ubrania ciążowe to zamówiłam sobie kilka, chyba z 6 par bawełnianych, nieprześwitujących legginsów w różnych kolorach. Mam zamiar dokupić sobie takich luźnych, dłuższych sweterków i w tym przechodzić całą zimę. Ale jako kurtkę to nie wiem co założę, chyba worek od ziemniaków ocieplany, bo nic mi się nie podoba, wszystkie kurtki ciążowe są śmiechu warte Włącznie z tą co wygląda jak granat
Dzieciątko- akrobata najlepsze! Aż musiałam TŻ obudzić przed chwilą (śpi biedak po nocce) i mu pokazać
Tez mam taki zamiar. Leginsy, leginsy, leginsy i luzne sweterki.
Teraz ostatnio kupilam bardzo fajna kurteczke w C&A na jesien, wzielam poprostu w rozmiarze L wiec długo ponosze. Wydaje mi sie ze niekoniecznie trzeba kupowac tylko i wyłącznie odzież ciążowa, bo jak ktos jest drobniejszy to wejdzie w normalna odzież ale większych rozmiarów. ..hmmm mam nadzieję. Bo ciążowa moda jest strasznie szara i ograniczona albo okropnie droga:sly:

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:02   #3490
asienka213
Wtajemniczenie

Hej laski

Wczoraj zapomnialam podziekowac za kciuki, jak juz pisalam przydaly sie

za wszystkie brzuszki i za wczorajsze wizyty Wybaczcie, ze sie nie odnosze do kazdej po kolei ale naprawde duzo tego

trisdom
pewnie, uciekaj na zwolnienie Co za konowal, ten twoj szef
cisnienie masz rzeczywiscie wysokie, u mnie znowu odwrotnie, caly czas mam 100/60 i w tych granicach

brzuchatka
witaj

Ale mnie nastraszylyscie z tymi salatami mix, my czasem kupujemy, zwlaszcza w lato, i nigdy nie mylam, bo wlasnie pisze, ze myte juz tego nie tkne a teraz bede miesiac sie denerwowac, bo dopiero wtedy beda mi robic toxo Pieknie

Pisalyscie jeszcze o chorobie lokomocyjnej, u mnie na szczescie w porzadku, ale ja tylko autem jezdze A w grudniu chcemy jechac do pl a to 1200 km

justine jeszcze nie doczytalam jak z twoim palmieniem ale masz bole glowy Moja kolezanka miala podobnie od poczatku ciazy i okazalo sie, ze miala za niskie zelazo Zaczela je brac i bole minely jak reka odjal Moze u Ciebie jest podobnie ??

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:07   #3491
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Dziewczyny co się spojrze na kurtkę-granat to zalewam się łzami ze śmiechu

Miłego dnia i dzięki za miłe słowa w kierunku mojego akrobatycznego dziecka

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-03, 08:08   #3492
teQiba
Moderator

Nadrobiłam brzuszki i maleństwa - wszystkie przecudowne
Ale maggie - Ty to chudzinka jesteś, ja taką figurę w LO miałam, a potem zaginęła bezpowrotnie Zazdroszczę
Stary 2013-09-03, 08:12   #3493
dentina
Raczkowanie

Witam
Podczytuję Was od kilku dni i nie mogę się doczekać kiedy do Was dołączę.
Dzisiaj mam wizytę i jak będzie wszystko ok poproszę o wpisanie na listę
i przedstawię się.

Serdecznie Was

Znów mam serca dwa
dentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:12   #3494
mmhym
Zadomowienie

Witam się w 13tod, więc w II trymestrze Ale lepiej pod względem mdłości na razie nie jest...

Cytat:
Ale juz duzy maluszek a znasz juz plec?
Nie, nie znam, ale wróżę sobie dziewuszkę Tobie coś przewidywał lekarz?

Cytat:
Gin zbadał mnie ginekologicznie a później zrobił usg genetyczne - wszystkie parametry są prawidłowe (przezierność 1,9)
I nawet TŻ był na badaniu - wpatrywał się w monitor jak... hmmm zakochany tatuś
Ech, 7cm...
Jestem w 13tc i od wczoraj zauważyłam, że mam ochotę na... jedzenie Tzn. na jakieś konkretne danie - więc mogę już jeść coś więcej niż kanapki z miodem i dżemem + kakao
Gratuluję udanej wizyty!
A na ciągłe zwolnienie kiedy planujesz przyjść?
I tez czekam, aż mi smaki wrócą..

Cytat:
No to tez sie pochwale synusiem zdjecie zrobione dzis na badaniach
Świetne zdjęcie
A wiecie może jak przechowywać te zdjęcia, żeby przetrwały dłużej? Bo ponoć one zachowują się troszkę jak paragony... wybielają się. Prawda to?

Cytat:
i o ile może faktycznie jakieś ocieplane leginsy (bleee nie lubię nawet w tunikach bo czuję się jakbym tyłkiem świeciła). najgorzej, że spadochron trzeba będzie kupić. już sobie wyobrażam jak będziemy wyglądały komicznie w tych zimowych kurtkach
BTW czy Wam też jest tak okropnie zimno?
jestem typowym zmarzluchem, ale z zuzanką dla odmiany porozbierana chodziłam. a teraz? kurcze... druga ciaża pod każdym względem diametralnie inna

13tc jakby nie było
Brzuszek super płaski, ja chyba taki ostatnio na początku liceum miałam
O kurtkę boję się jak Wy wszytskie, natomiast nie wiem co z dołami zrobić, bo ja nie znoszę organicznie legginsów... Nie wiem czy dam radę się do nich przekonać. Już zastanawiałam się czy sprawdziłyby się jakoś mało sportowo wyglądające dresy.
A zimno mi nie jest, właśnie raczej pocę się dość mocno

Cytat:
I ja wrzucam fotki - Dzidziola i brzuchola
Mam też brzuch jak w 5 miesiącu...
Bardzo ładne zdjęcia
Ciekawe, jak każdej z nas inaczej brzuszek rośnie, ogólnie ciekawe, że ile kobiet, tak dwóch takich samych ciąż nie znajdziesz

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
moja córcia dziś poszła pierwszy raz do przedszkola, bardzo to przeżywałam. po trudnym rozstaniu było ok, aż do leżakowania, tam załapała dołka i się rozkleiła bardziej ("mamusiu, słyszałaś jak ja i ta Julka w bluzce z ptaszkiem płakałyśmy głośno???"), ale zaraz o 14 mąż ją odebrał. powiedziała, że jutro też pójdzie.
Super, że pierwszy dzień koniec końców można zaliczyć do udanych, może jutro już będzie bez żali

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Chcialam wam tylko napisac, ze u mnie wszystko ok jestem w 7t3dc, fasolka ma niecaly centymetr, serduszko bije Moje wyniki tez ok, zelazo ksiazkowe, na nastepnej wizycie czyli 30.o9 bede robic jeszcze toxoplazmoze, bo juz mnie nie chciala drugi raz kuc Aa i termin na 18 kwietnia ogolnie jestem bardzo zadowolona z wizyty, lekarz wszystko mi wytlumaczyl, jakie badania mam jeszcze robic, czego unikac i takie tam Choc za wiele nie musial, bo troche jeszcze pamietam

A moja mama ma dzis urodzinki i w prezencie dowiedziala sie, ze zostanie drugi raz babcia tz tesciom tez juz powiedzial, bo oczywiscie jak ja to i on musi A tesciowa jest w sanatorium i musielismy tam extra jechac przez jego widzimisie no, ale chlopak przynjamniej usnie spokojnie
za udaną wizytę i poinformowanie rodziców

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
wygląda jak wielki granat. wystarczy wyciągnąć zawleczkę i wybuchnie
Gdzie Ty Side przepadłaś?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:15   #3495
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Pisalyscie jeszcze o chorobie lokomocyjnej, u mnie na szczescie w porzadku, ale ja tylko autem jezdze A w grudniu chcemy jechac do pl a to 1200 km
Nic się nie martw, ja teraz na wakacjach zrobiłam prawie 4000 km w aucie i tylko raz było mi źle

Cytat:
Napisane przez dentina Pokaż wiadomość
Witam
i przedstawię się.

Serdecznie Was
No to trzymam kciuki

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:26   #3496
asienka213
Wtajemniczenie

Co do ciuchow ciazowych to u mnie nie ma tak zle, poprzednia ciaze mialam w tym samym czasie jak juz dziewczyny pisaly mozna ubierac grube rajstopy czy leginsy i jakas tunike na golf, sukienki Najgorzej to chyba z kurtka

Co do kawy, ja bylam - jestem strasznym kawoszem, tz tez, dlaetgo sprawilismy sobie automat cisnieniowy Pilam czarna bez cukru a teraz zaczelam pic z mlekiem i juz mi za bardzo nie podchodzi wiec pije jedna filizanke dziennie i to nie codziennie Choc z moim cisnieniem nie ma przeciwskazan Po ciazy pewnie wroce do swych upodoban a poki co wlasciwie zrezygnowalam z kawy

tasia dobrze, ze juz ok i oby tak zostalo A z ciuchami bedziesz miala motywacje po ciazy, zeby szybko w nie wskoczyc

aniany witaj

rety, tyle nas jest, ze ja juz nie ogarniam

Stary 2013-09-03, 08:34   #3497
111kicia111
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!

Piekne macie brzuszki. Mój też juz duży. W ostatnie spodnie się mieszcze i zastanawiam sie czy kupic sobie ten pas ciązowy, który pokazałyscie. Mi tez szkoda kasy na ciuchy ciązowe. Zamierzam kupic sobie kilka par leginsów ciązowych ocieplanych i ciepłe dłuższe sweterki i tak przechodze zimę.
Kurtke będe musiała kupić, bo w mój płaszczyk się nie dopnę. Taka mi sie podoba i na pewno będe mogła ją nosić po ciązy http://4mums.pl/p/81/555/kurtka-ciaz...z-ciazowa.html

W piatek ide do połoznej i juz nie moge się doczekać. Będziemy słuchac serduszka detektorem. U mnie juz 15tc.

Któras pisała że ma męża daleko od siebie, wiec jestesmy w podobnej sytuacji. Mój pracuje 700km od domu i przyjeżdza na 3dni co 2-3tyg. Ale bardzo duzo rozmawiamy telefonicznie a jak juz jest w domu to spędzamy razem czas bardzo aktywnie.

Miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:37   #3498
Brzuchatka
Raczkowanie

Witam Was wszystkie!

Z tymi ciuchami ciążowymi to jakaś masakra jest. Nie wiem jak w sklepach, ale w necie to zbytnio wiele wyszperać nie można.

Też na razie wciskam się w normalne ciuchy ale patrząc na moją piłeczkę z przodu (nie tylko ciążową niestety) to marne szanse żebym zimę przekicała w normalnych ciuszkach. Boję się, że już tylko koc z dziurą na głowę mi zostanie w roli ponczo. Już mi się płakać chce

Widziałam gdzieś na necie kurtkę z takim odpinanym panelem (wstawką z przodu na suwaczki) więc i po ciąży można ponosić. Może coś takiego?

Ten patent z sh jest dobry. A czy kupujecie tam też kreacje dla swoich Fasolek?
Brzuchatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:45   #3499
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
nadzwyczajna nie mysl o przeszlosci, o tym ze krotko jestescie ze soba-to neiwazne. Ja z moim mężem tez nie ejstem jakos długo a juz drugie dziecko w drodze,też bylam kobietą po przejscich i to doslownie bo po rozwodzie ..a moj maz jest dla mnie prezentem od losu i mimo ze sie klocimy to wiem, ze zawsze bedziemy razem bo moj mąz okazuje mi tyle milosci, ciepla i wogole pozytywnych uczuc ze nigdy nei myslalam ze coś takiego mnie spotka .
tak więc ciesz się fajnym facetem , kolezankami sie nie przejmuj a humory to hormony ciązowe .dasz rade.
No wlasnie wczoraj jak wracaliśmy ze szpitala to mielismy okazje porozmawiac poważniej. Bardzo mi zalezalo zeby on sie otworzyl i zeby pewne tematy nie byly tabu, zebysmy nie udawali ze nie ma niektórych problemow.

Wyszłam wczoraj ze szpitala. Na USG pan doktor chcial zmiezyc nosek i kark ale male wiercilo sie jak śròbka
W ogole ordynator mi zaproponował zebym sie zapisala do nich do poradni. Za darmo. I juz mam ustalone nastepne USG 11.09. I wizyte u jakiegos lekarza na 20.09.
Chyba dobrze zrobilam?

Z dzieckiem wporzadku. Ma 5 cm. Krwawienia nie ma ale mam jeszcze w szyjce jakies brazowe resztki.
Niby nie musze lezec plackiem ale postanowiłam jednak ten tydzien lezec zeby sie wszystko uspokoilo. Caly czas boje sie kolejnego krawienia.

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-03, 08:46   #3500
asienka213
Wtajemniczenie

Light, mmhym, pola i inne ktore pominelam - z gory przepraszam trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

filupka gratuluje synka

justine to teraz odpoczywaj i miej wszystkich w a szefa w szczegolnosci zdjecie z granatem bombowe

maggie ogromny brzuch ja bym w ogole nie powiedziala, ze w ciazy jestes Co do cyckow to lacze sie w bolu

mmhym mi zdjecia po 5 latach nie wyblakly Trzymam normalnie w ksiazce z ciazy czy jak to sie tam nazywa
4000km ?? gdzie Cie wywialo To mnie pocieszylas, oby i u mnie tak bylo

Aaa i ja tez naleze do wiesniar

Stary 2013-09-03, 09:05   #3501
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez aniany Pokaż wiadomość
Witajcie !
Mozna dolaczyc do Was?
O ciazy wiem od dawna, ale jakos do mnie to nie docieralo do tej pory.... Pozatym caly czas mecza mnie nudnosci, bole glowy, kamienie w zoladku...
Współczuję nudności - przeżywam to samo... Na mnie działa tylko ciągłe podjadanie czyli mini porcja jedzenia średnio co godzina...Ciekawe kiedy przekroczę moją zalecaną wagę przy takim tempie jedzenia...

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Moje kłucie ustało, w badaniu nic złego więc mam obserwować ale nie panikować.
Moje dziecie jest duże już, według OM 10t4d a według USG 11t3d ma już 4,5cm i jest prawdziwym akrobatą- do usg ustawiło się... na głowie
Na genetyczne jestem umówiona za 1,5 tyg.
super, że jest wszystko ok. Cudne dziecię z tego twojego akrobaty

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
A co do ciuchów to się cieszę, że trafiłam na jesień/ zima bo ubiorę rajtki i na to sukienkę jakąś z lumpexu i będzi git elegancka mama
Ja też postawię na kryjące rajstopy i sukienki, mam kilka z wysokim stanem więc będą akurat. Nienawidzę legginsów, mam wrażenie jakbym w samych rajtkach wyskoczyła

Cytat:

Ta mnie rozbroiła
o matko!

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
moja córcia dziś poszła pierwszy raz do przedszkola, bardzo to przeżywałam. po trudnym rozstaniu było ok, aż do leżakowania, tam załapała dołka i się rozkleiła bardziej ("mamusiu, słyszałaś jak ja i ta Julka w bluzce z ptaszkiem płakałyśmy głośno???"), ale zaraz o 14 mąż ją odebrał. powiedziała, że jutro też pójdzie.
przyzwyczai się mój siostrzeniec na początku nie lubił przedszkola, a teraz od 1 lipca codziennie pytał, kiedy w końcu będzie mógł tam pójść, bo koledzy czekają
Cytat:

Chcialam wam tylko napisac, ze u mnie wszystko ok jestem w 7t3dc, fasolka ma niecaly centymetr, serduszko bije Moje wyniki tez ok, zelazo ksiazkowe, na nastepnej wizycie czyli 30.o9 bede robic jeszcze toxoplazmoze, bo juz mnie nie chciala drugi raz kuc Aa i termin na 18 kwietnia ogolnie jestem bardzo zadowolona z wizyty, lekarz wszystko mi wytlumaczyl, jakie badania mam jeszcze robic, czego unikac i takie tam Choc za wiele nie musial, bo troche jeszcze pamietam

A moja mama ma dzis urodzinki i w prezencie dowiedziala sie, ze zostanie drugi raz babcia tz tesciom tez juz powiedzial, bo oczywiscie jak ja to i on musi A tesciowa jest w sanatorium i musielismy tam extra jechac przez jego widzimisie no, ale chlopak przynjamniej usnie spokojnie

pokolorowanch snow
za dobre wieści i za przekazanie informacji

My powiedzieliśmy w niedzielę najbliższej rodzinie, mieliśmy rocznicę ślubu i była okazja akurat. Było też pierwsze macanie brzuszka przez "obcych"

Cytat:
Witam
i przedstawię się.

Serdecznie Was
trzymamy kciuki by wszystko było ok.

Cytat:
Co do kawy, ja bylam - jestem strasznym kawoszem, tz tez, dlaetgo sprawilismy sobie automat cisnieniowy Pilam czarna bez cukru a teraz zaczelam pic z mlekiem i juz mi za bardzo nie podchodzi wiec pije jedna filizanke dziennie i to nie codziennie Choc z moim cisnieniem nie ma przeciwskazan Po ciazy pewnie wroce do swych upodoban a poki co wlasciwie zrezygnowalam z kawy
ja też zrezygnowałam z kawy, bo mi nie smakuje. Źle mi z tym, bo nie dość że uwielbiałam kawę w każdej postaci to dzięki niej nie miałam nigdy problemu z wypróżnianiem, a teraz muszę nadrabiać piciem kakao i jedzeniem płatków z mlekiem

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Też na razie wciskam się w normalne ciuchy ale patrząc na moją piłeczkę z przodu (nie tylko ciążową niestety) to marne szanse żebym zimę przekicała w normalnych ciuszkach. Boję się, że już tylko koc z dziurą na głowę mi zostanie w roli ponczo. Już mi się płakać chce
koc jest dobrą opcją - dostaliśmy na rocznicę taki ogromny polarowy to będzie akurat

Dziewczyny, rzadko piszę, ale nie usuwajcie mnie z wątku, dobrze? Czytam was regularnie, ale jakoś czasem ciężko przebić się przez tyle postów...

Mona, poproszę o dodanie mojego terminu wizyty - 17.09
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:15   #3502
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie!

Z tymi ciuchami ciążowymi to jakaś masakra jest. Nie wiem jak w sklepach, ale w necie to zbytnio wiele wyszperać nie można.

Widziałam gdzieś na necie kurtkę z takim odpinanym panelem (wstawką z przodu na suwaczki) więc i po ciąży można ponosić. Może coś takiego?

Ten patent z sh jest dobry. A czy kupujecie tam też kreacje dla swoich Fasolek?
tak tak tak!
moje dziecko ma większość ubranek z sh.
nowe to jedynie dostała od kogoś.
w tym początkowym okresie jak maluch tak szybko rośnie szkoda kasy na nowe ubranka. tym bardziej, że ceny powalają. mam takie fajne ciuchy w pobliżu pracy, gdzie można upolować ubranka zupełnie niezniszczone bez śladów użytkowania za malutkie pieniądze. tylko później dobrze wyprać trzeba (na początku 2 razy w normalnym proszku i na koniec w loveli). kocham ubranka z next
Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
No wlasnie wczoraj jak wracaliśmy ze szpitala to mielismy okazje porozmawiac poważniej. Bardzo mi zalezalo zeby on sie otworzyl i zeby pewne tematy nie byly tabu, zebysmy nie udawali ze nie ma niektórych problemow.

Wyszłam wczoraj ze szpitala. Na USG pan doktor chcial zmiezyc nosek i kark ale male wiercilo sie jak śròbka
W ogole ordynator mi zaproponował zebym sie zapisala do nich do poradni. Za darmo. I juz mam ustalone nastepne USG 11.09. I wizyte u jakiegos lekarza na 20.09.
Chyba dobrze zrobilam?

Z dzieckiem wporzadku. Ma 5 cm. Krwawienia nie ma ale mam jeszcze w szyjce jakies brazowe resztki.
Niby nie musze lezec plackiem ale postanowiłam jednak ten tydzien lezec zeby sie wszystko uspokoilo. Caly czas boje sie kolejnego krawienia.

bardzo dobrze zrobiłaś.
leż i odpoczywaj! maluszek już pokaźnych rozmiarów!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:29   #3503
kate1623
Zadomowienie

Witam Dziewczynki
Tak piszecie że nie daje rady nadążyć za wszystkimi

Cytat:
Cześć wszystkim. Dawno sie nie odzywalam bo bylam u mamy kilka dni a tam nie mialam internetu.
Dzis bylam na badaniach genetycznych i wszystkie wyszly bardzo dobrze, karczek, nosek, płuca, serduszko, mózg. Aż sie popłakałam na wizycie ze szczescia. I najprawdopodobniej bedziemy miec chłopca. ..na dzien dzisiejszy. To dopiero 13 tydzień ale pan lekarz stwierdził, że widzi chłopca :thumbup:
Jestem przeszczesliwa
Gratulację ja czekam na 11.09 żeby zobaczyć płeć

Cytat:
Hej

A taki mam brzusio
Piękny brzusio

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Zdjęcie super! Też się pochwalę w takim razie

Ja wklejam też zdjęcia. Na górnym profil mego dziecka, na dolnym całość
super

Cytat:
podzielam dylemat.
w pierwszej ciąży brzuszek wyskoczył mi gdzieś pod koniec kwietnia (to był koniec 5mc) więc kupiłam kilka sukienek (pokochałam maxi miłością bezgraniczną) i jedne jeansy rozmiar większe niż normalnie nosiłam (bo mi się uda przestały mieścić w nogawki) tylko takie z mocno obniżonym stanem i bez ani jednego ciążowego ciucha dotrwalam do rozwiązania. a teraz ten patent nie przejdzie. i o ile może faktycznie jakieś ocieplane leginsy (bleee nie lubię nawet w tunikach bo czuję się jakbym tyłkiem świeciła). najgorzej, że spadochron trzeba będzie kupić. już sobie wyobrażam jak będziemy wyglądały komicznie w tych zimowych kurtkach
BTW czy Wam też jest tak okropnie zimno?
jestem typowym zmarzluchem, ale z zuzanką dla odmiany porozbierana chodziłam. a teraz? kurcze... druga ciaża pod każdym względem diametralnie inna

szczęściara... plan też taki był, ale wyszło wcześniej
a kawkę jedną dziennie latte (kocham kawę) piję.
wychodzę z założenia, że wszystko z umiarem i rozsądkiem dozwolone

jakie piękne imię

13tc jakby nie było
Tak mi też jest ciągle zimno, ale z drugiej strony muszę mieć pootwierane okna bo mnie dusi

jeju jaka ty szczupła i to na dodatek druga ciąża dziewczyno jak Ty to robisz?

Cytat:
I ja wrzucam fotki - Dzidziola i brzuchola
Mam też brzuch jak w 5 miesiącu...
superaśne uwielbiam zdjęcia maluszków

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mi też właśnie szkoda kasy. Póki co kupiłam sobie jedne przyduże spdnio-leginsy (takie spodnie na gumce ). Najwyżej będę na okrągło chodzić w jednych

Ja zamierzam iść do szmateksu. Przed ciążą zawsze się dziwiłam po co im tyle takich wielkich ubrań. Teraz zapoluje na te wielkie sweterki. Kto wie może i jakaś kurtka się trafi?

Mnie też zima przeraża. Buty to założysz i po ciąży, ale kurtkę Potem będzie tylko zagracać szafę

No właśnie też chcę te pasy. Są na allegro:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...C4%85%C5%BCowy

Marzę o niej
Będę wyglądać jak kula do kręgli
No masakra z ciuchami, ale właśnie dziś spadła mi koleżanka z nieba . Rodziła w tym roku w styczniu więc ma trochę zimowych-ciążowych ciuszków i mi pożyczy. Zaczynałam się już zalamywać, że będe musiala wydać kupę kasy na coś co później walnę w kąt

Ta kurtka jest no nie niewiem co powiedzieć

Cytat:

Chyba dobrze zrobilam?

To bardzo dobrze, że już wychodzisz teraz odpoczywaj kochana. Też mam usg 11.09 . Juz nie mogę się doczekać.

Wiecie co? chyba zaczynam czuć te "motylki w brzuchu" .Dzisiaj rano jak kichnełam to z kolei poczułam takie 2 puknięcia z lewej strony brzucha. Nie mam pojęcia czy ja sobie to wkręcam bo już bardzo czekam na jakieś ruchy czy to było naprawdę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:03   #3504
monkaa321
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Ale, że jak? Bluzki zwinięte nad brzuszkiem nosiła? Przecież to chyba niezbyt wygodne i chyba widać taki wałek pod piersiami?
nie było widać żadnego wałka, nie wiem jak ona to robiła ale ja myślałam że to zwykła bluzka jest
Cytat:
To dopiero 13 tydzień ale pan lekarz stwierdził, że widzi chłopca :thumbup:
Jestem przeszczesliwa

witamy chłopczyka!

Cytat:
mojej kruszynie jeszcze połowy brakuje...

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Jak uzbrojony granat
popłakałam się

Cytat:
Witam się w 13tod, więc w II trymestrze Ale lepiej pod względem mdłości na razie nie jest...
gratuluję

Cytat:

Chyba dobrze zrobilam?

bardzo dobrze zrobiłaś super że u Ciebie już dobrze wypoczywaj i pisz nam co tam porabiasz

dziewczyny macie ładne brzuszki a ich zawartość jest cudowna żałuję że na ostatniej wizycie zdjęcie wyszło niewyraźnie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:11   #3505
cobra115
Zakorzenienie

cytowałam i mi wszystko wsysło

A ta ciążowa kurtka granat mi przypomina wędzoną szynkę

Piękne macie dzieciaczki i brzuszki
Stary 2013-09-03, 10:26   #3506
opka
Przyczajenie

Hej!jestem tutaj nowa w środę zaczynam 9 tydz
opka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:29   #3507
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez opka Pokaż wiadomość
Hej!jestem tutaj nowa w środę zaczynam 9 tydz
Cześć zapraszamy, opowiadaj o sobie
Stary 2013-09-03, 10:45   #3508
mona1
Zadomowienie

teQiba trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę

Cytat:
Witam
i przedstawię się.

Serdecznie Was
W takim razie życzę Ci samych dobrych wiadomości, zapraszamy do nas

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, rzadko piszę, ale nie usuwajcie mnie z wątku, dobrze? Czytam was regularnie, ale jakoś czasem ciężko przebić się przez tyle postów...

Mona, poproszę o dodanie mojego terminu wizyty - 17.09
Oczywiście że Cię nie usuniemy termin wizyty wpisałam, będziemy tu wszystkie kciukać za Was

Cytat:
tak tak tak!
moje dziecko ma większość ubranek z sh.
nowe to jedynie dostała od kogoś.
w tym początkowym okresie jak maluch tak szybko rośnie szkoda kasy na nowe ubranka. tym bardziej, że ceny powalają. mam takie fajne ciuchy w pobliżu pracy, gdzie można upolować ubranka zupełnie niezniszczone bez śladów użytkowania za malutkie pieniądze. tylko później dobrze wyprać trzeba (na początku 2 razy w normalnym proszku i na koniec w loveli). kocham ubranka z next

bardzo dobrze zrobiłaś.
leż i odpoczywaj! maluszek już pokaźnych rozmiarów!
uwielbiam ciucholandy!!! zamierzam tam kupować nie tylko ubrania dla siebie na czas ciąży ale i dla maleństawa właśnie dziś zakupiłam pierwszy ciuszek do wyprawki, taki rampers (chyba tak się to zwie) z firmy Mamas and Papas w ogóle nie zniszczony za 1 zł tylko zastanawiam się w ilu stopniach to prać? mam w pralce taki program "dziecięce" 90 stopniduzo mi się widzi....
a ubranka z Next'a są cudownejak poznam płeć to na 100% zamówię coś z ich strony, oprócz tego na ciuszkach będę polować na Nexta też

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Wiecie co? chyba zaczynam czuć te "motylki w brzuchu" .Dzisiaj rano jak kichnełam to z kolei poczułam takie 2 puknięcia z lewej strony brzucha. Nie mam pojęcia czy ja sobie to wkręcam bo już bardzo czekam na jakieś ruchy czy to było naprawdę
który tc u Ciebie?

Dziewczyny staram się dokładnie czytać wszystkie posty ale wiecie jak to jest z tym ciążowym mózgiem gdybym przeoczyła jakąś prośbę o wpisanie na listę lub do kalendarza wizyt z góry porzepraszam i proszę o pw

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-09-03 o 10:49
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:46   #3509
(t)asia
Zadomowienie

Zdjęcie kurtki jest cudowne. Faktycznie tylko zawleczki brakuje

ja już nie plamię, brzuch mnie pobolewa, mdłości i wymioty nie odpuszczają. Na dodatek doszedł ból w dole pleców po lewej stronie. Jest okropnie, aż się siedzieć nie da. Jakoś muszę się przemęczyć.

Gratuluje wszystkich wizyt i ślicznych dzieciaczków!!!!!

Zdjęć usg nie wolno laminować. Powinno się je trzymać w jakiejś teczce albo książce.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:50   #3510
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
uwielbiam ciucholandy!!! zamierzam tam kupować nie tylko ubrania dla siebie na czas ciąży ale i dla maleństawa właśnie dziś zakupiłam pierwszy ciuszek do wyprawki, taki rampers (chyba tak się to zwie) z firmy Mamas and Papas w ogóle nie zniszczony za 1 zł tylko zastanawiam się w ilu stopniach to prać? mam w pralce taki program "dziecięce" 90 stopniduzo mi się widzi....
a ubranka z Next'a są cudownejak poznam płeć to na 100% zamówię coś z ich strony, oprócz tego na ciuszkach będę polować na Nexta też

który tc u Ciebie?
Też lubię ciucholandy, ale jakoś nie umiem w nich szperać

U mnie jest 17tyg 4d

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości