|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() Gianna M gratuluję super - zgrabnego brzuszka ciążowego ![]() mmhym cudny dzieciaczek! trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ![]() justine_87 ufff dobrze że to "tylko" stan zapalny tzn. cieszę się ze z dzidzią wszystko ok ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() asienka brawo za wizytę i wspaniale wieści ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
dzięki za liczne odpowiedzi odnośnie kawy
![]() Ale cudne dzieciaki już widać na tych zdjęciach ![]() Ja mam nadzieję swojego Bąbla zoabczyć jutro Fajne brzuchy, chociaż to dopiero początek, teraz jeszcze wyglądamy jak po dobrej porcji bigosu ![]() ![]() (swoją drogą, niefajny moment, bo w wiele rzeczy już się nie mieszczę, wyglądam właśnie jak z konkretnym wzdęciem), ale na ciążowe rzeczy jeszcze za wcześnie. Więc póki co maskuję ![]() Warto smarować już teraz oliwką (polecam babydream z rossmana - śmiesznie tania, b.fajny skład), rano i wieczorem.Po pierwszej ciąży nie miałam ani jednego rozstępa Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Zakorzenienie
|
macie rację, tego mojego brzuszka za bardzo nie widać, choć niedawno był wklęsły, a teraz już co nie co wystaje. a że drobina ze mnie (rozm. 34) to i może efekt jakbym więcej zjadła...
ależ mi Pola narobiłaś smaka na bigos ![]() będę o nim śnić ![]() Cytat:
![]() a propos cycków. to nie fair że moje nadal mikrusie nie rosną ![]() ![]() btw z całego serca polecam staniki z alles mama - kocham je normalnie. no i zamiast robić ciasto i paprykę marynowaną (całe szczęście poprasowałam stertę ubranek Zu) to ja tu z Wami gadu gadu... idę spać.. dobrej nocy ![]() i bez głupich snów! a jeszcze w temacie snów - mam mega erotyczne z moim mężem, albo.... miłością z lo ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- i jeszcze coś Wam podrzucę na bezsenne noce http://www.srokao.pl/ fajne analizy składu kosmetyków, w tym produktów dla maluchów.
![]() |
#3484 |
Raczkowanie
|
Witam
Szykowanie do przedszkola nie wiem jak będę teraz nadrabiać masakra ![]() ![]() ![]() Miłego dnia powodzenia na dzisiejszych wizytach i dobrego samopoczucia dla wszystkich Mamusiek
#3485 |
Rozeznanie
|
AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Mona1 tak prosze dopisz chlopca
![]() Nie no, kurtka "granat" jest najlepsza :p poprawia humor z rana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3486 |
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Witam z rana
![]() Jeśli chodzi o ubrania ciążowe to zamówiłam sobie kilka, chyba z 6 par bawełnianych, nieprześwitujących legginsów w różnych kolorach. Mam zamiar dokupić sobie takich luźnych, dłuższych sweterków i w tym przechodzić całą zimę. Ale jako kurtkę to nie wiem co założę, chyba worek od ziemniaków ocieplany, bo nic mi się nie podoba, wszystkie kurtki ciążowe są śmiechu warte ![]() ![]() Dzieciątko- akrobata najlepsze! ![]() ![]()
#3487 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja myślę, że dziewczynom będzie przykro jak je wykreślimy z listy. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...C4%85%C5%BCowy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będę wyglądać jak kula do kręgli ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygląda jak wielki granat. wystarczy wyciągnąć zawleczkę i wybuchnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Rozeznanie
|
AW: Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Teraz ostatnio kupilam bardzo fajna kurteczke w C&A na jesien, wzielam poprostu w rozmiarze L wiec długo ponosze. Wydaje mi sie ze niekoniecznie trzeba kupowac tylko i wyłącznie odzież ciążowa, bo jak ktos jest drobniejszy to wejdzie w normalna odzież ale większych rozmiarów. ..hmmm mam nadzieję. Bo ciążowa moda jest strasznie szara i ograniczona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3490 |
Wtajemniczenie
|
Hej laski
Wczoraj zapomnialam podziekowac za kciuki, jak juz pisalam przydaly sie ![]() ![]() ![]() trisdom pewnie, uciekaj na zwolnienie Co za konowal, ten twoj szef ![]() cisnienie masz rzeczywiscie wysokie, u mnie znowu odwrotnie, caly czas mam 100/60 i w tych granicach brzuchatka witaj Ale mnie nastraszylyscie z tymi salatami mix, my czasem kupujemy, zwlaszcza w lato, i nigdy nie mylam, bo wlasnie pisze, ze myte ![]() ![]() Pisalyscie jeszcze o chorobie lokomocyjnej, u mnie na szczescie w porzadku, ale ja tylko autem jezdze ![]() ![]() justine jeszcze nie doczytalam jak z twoim palmieniem ale masz bole glowy Moja kolezanka miala podobnie od poczatku ciazy i okazalo sie, ze miala za niskie zelazo Zaczela je brac i bole minely jak reka odjal Moze u Ciebie jest podobnie ??
![]() |
#3491 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Dziewczyny co się spojrze na kurtkę-granat to zalewam się łzami ze śmiechu
![]() Miłego dnia i dzięki za miłe słowa w kierunku mojego akrobatycznego dziecka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3492 |
Moderator
|
Nadrobiłam brzuszki i maleństwa - wszystkie przecudowne
![]() Ale maggie - Ty to chudzinka jesteś, ja taką figurę w LO miałam, a potem zaginęła bezpowrotnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Podczytuję Was od kilku dni i nie mogę się doczekać kiedy do Was dołączę. Dzisiaj mam wizytę i jak będzie wszystko ok poproszę o wpisanie na listę ![]() i przedstawię się. Serdecznie Was ![]()
#3494 | |||||
Zadomowienie
|
Witam się w 13tod, więc w II trymestrze
![]() Nie, nie znam, ale wróżę sobie dziewuszkę ![]() ![]() Cytat:
![]() A na ciągłe zwolnienie kiedy planujesz przyjść? I tez czekam, aż mi smaki wrócą.. Świetne zdjęcie ![]() A wiecie może jak przechowywać te zdjęcia, żeby przetrwały dłużej? Bo ponoć one zachowują się troszkę jak paragony... wybielają się. Prawda to? Cytat:
![]() O kurtkę boję się jak Wy wszytskie, natomiast nie wiem co z dołami zrobić, bo ja nie znoszę organicznie legginsów... ![]() A zimno mi nie jest, właśnie raczej pocę się dość mocno ![]() Cytat:
![]() Ciekawe, jak każdej z nas inaczej brzuszek rośnie, ogólnie ciekawe, że ile kobiet, tak dwóch takich samych ciąż nie znajdziesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gdzie Ty Side przepadłaś? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Wtajemniczenie
|
Co do ciuchow ciazowych to u mnie nie ma tak zle, poprzednia ciaze mialam w tym samym czasie
![]() Co do kawy, ja bylam - jestem strasznym kawoszem, tz tez, dlaetgo sprawilismy sobie automat cisnieniowy Pilam czarna bez cukru a teraz zaczelam pic z mlekiem i juz mi za bardzo nie podchodzi ![]() tasia dobrze, ze juz ok i oby tak zostalo A z ciuchami bedziesz miala motywacje po ciazy, zeby szybko w nie wskoczyc aniany witaj
![]() rety, tyle nas jest, ze ja juz nie ogarniam ![]()
![]() |
#3497 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Piekne macie brzuszki. Mój też juz duży. W ostatnie spodnie się mieszcze i zastanawiam sie czy kupic sobie ten pas ciązowy, który pokazałyscie. Mi tez szkoda kasy na ciuchy ciązowe. Zamierzam kupic sobie kilka par leginsów ciązowych ocieplanych i ciepłe dłuższe sweterki i tak przechodze zimę. Kurtke będe musiała kupić, bo w mój płaszczyk się nie dopnę. Taka mi sie podoba i na pewno będe mogła ją nosić po ciązy http://4mums.pl/p/81/555/kurtka-ciaz...z-ciazowa.html W piatek ide do połoznej i juz nie moge się doczekać. Będziemy słuchac serduszka detektorem. U mnie juz 15tc. Któras pisała że ma męża daleko od siebie, wiec jestesmy w podobnej sytuacji. Mój pracuje 700km od domu i przyjeżdza na 3dni co 2-3tyg. Ale bardzo duzo rozmawiamy telefonicznie a jak juz jest w domu to spędzamy razem czas bardzo aktywnie. Miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie!
Z tymi ciuchami ciążowymi to jakaś masakra jest. Nie wiem jak w sklepach, ale w necie to zbytnio wiele wyszperać nie można. ![]() Też na razie wciskam się w normalne ciuchy ale patrząc na moją piłeczkę z przodu (nie tylko ciążową niestety) to marne szanse żebym zimę przekicała w normalnych ciuszkach. Boję się, że już tylko koc z dziurą na głowę mi zostanie w roli ponczo. ![]() ![]() Widziałam gdzieś na necie kurtkę z takim odpinanym panelem (wstawką z przodu na suwaczki) więc i po ciąży można ponosić. Może coś takiego? Ten patent z sh jest dobry. A czy kupujecie tam też kreacje dla swoich Fasolek? |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Wyszłam wczoraj ze szpitala. Na USG pan doktor chcial zmiezyc nosek i kark ale male wiercilo sie jak śròbka ![]() W ogole ordynator mi zaproponował zebym sie zapisala do nich do poradni. Za darmo. I juz mam ustalone nastepne USG 11.09. I wizyte u jakiegos lekarza na 20.09. Chyba dobrze zrobilam? Z dzieckiem wporzadku. Ma 5 cm. Krwawienia nie ma ale mam jeszcze w szyjce jakies brazowe resztki. Niby nie musze lezec plackiem ale postanowiłam jednak ten tydzien lezec zeby sie wszystko uspokoilo. Caly czas boje sie kolejnego krawienia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Wtajemniczenie
|
Light, mmhym, pola i inne ktore pominelam - z gory przepraszam trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() filupka gratuluje synka ![]() justine to teraz odpoczywaj i miej wszystkich w ![]() ![]() ![]() maggie ogromny brzuch ![]() mmhym mi zdjecia po 5 latach nie wyblakly Trzymam normalnie w ksiazce z ciazy czy jak to sie tam nazywa ![]() 4000km ?? gdzie Cie wywialo To mnie pocieszylas, oby i u mnie tak bylo Aaa i ja tez naleze do wiesniar ![]()
![]() |
#3501 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My powiedzieliśmy w niedzielę najbliższej rodzinie, mieliśmy rocznicę ślubu i była okazja akurat. Było też pierwsze macanie brzuszka przez "obcych" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, rzadko piszę, ale nie usuwajcie mnie z wątku, dobrze? ![]() ![]() Mona, poproszę o dodanie mojego terminu wizyty - 17.09 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
moje dziecko ma większość ubranek z sh. nowe to jedynie dostała od kogoś. w tym początkowym okresie jak maluch tak szybko rośnie szkoda kasy na nowe ubranka. tym bardziej, że ceny powalają. mam takie fajne ciuchy w pobliżu pracy, gdzie można upolować ubranka zupełnie niezniszczone bez śladów użytkowania za malutkie pieniądze. tylko później dobrze wyprać trzeba (na początku 2 razy w normalnym proszku i na koniec w loveli). kocham ubranka z next ![]() Cytat:
leż i odpoczywaj! maluszek już pokaźnych rozmiarów! ![]()
![]() |
#3503 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam Dziewczynki
![]() Tak piszecie że nie daje rady nadążyć za wszystkimi ![]() Cytat:
![]() ![]() Piękny brzusio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeju jaka ty szczupła ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ta kurtka jest ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiecie co? chyba zaczynam czuć te "motylki w brzuchu" ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() popłakałam się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny macie ładne brzuszki a ich zawartość jest cudowna ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() A ta ciążowa kurtka granat mi przypomina wędzoną szynkę ![]() Piękne macie dzieciaczki i brzuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Przyczajenie
|
Hej!jestem tutaj nowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | ||||
Zadomowienie
|
teQiba trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a ubranka z Next'a są cudowne ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny staram się dokładnie czytać wszystkie posty ale wiecie jak to jest z tym ciążowym mózgiem ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-09-03 o 10:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zadomowienie
|
Zdjęcie kurtki jest cudowne. Faktycznie tylko zawleczki brakuje
![]() ja już nie plamię, brzuch mnie pobolewa, mdłości i wymioty nie odpuszczają. Na dodatek doszedł ból w dole pleców po lewej stronie. Jest okropnie, aż się siedzieć nie da. Jakoś muszę się przemęczyć. Gratuluje wszystkich wizyt i ślicznych dzieciaczków!!!!! Zdjęć usg nie wolno laminować. Powinno się je trzymać w jakiejś teczce albo książce.
#3510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie jest 17tyg 4d ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.