|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Niutka- trzymamy kciuki, żebyś do połowy października dała radę ![]()
![]() |
#3422 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie ja też mam mocno niskie ciśnienie (standardowo 90/60) i uwielbiam dobrą kawę (zwłaszcza, gdy mogę ją wypić w spokoju, czyli Antoś się czymś zajmie)....
ale tak mi mąż uświadomił, że w pierwszej ciąży tą kawę mocno ograniczyłam jednak - do dwóch w tygodniu mniej więcej, i że Antoś był spokojny bardzo i pogodny i niepłaczący że to jkiś wpływ może miało ....tylko, że wtedy mogłam zdecydowanie więcej polegiwać... |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Po północy byliśmy juz w domku... dzisiaj spanie do 11, a teraz wstawiłam chyba już 4ta pralkę prania ![]()
#3424 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I na 1000% nie usuniemy ![]() Cytat:
![]() ![]() A kawę piję około 2-3 razy w tygodniu rozpuszczalną z mlekiem, ale herbaty czarne pije dziennie 2 czasem 3. Z tym, że to Saga, więc... słabizna. ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | ||
Zakorzenienie
|
trisdom -
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w swoim życiu wypiłam 1 kawę i do dzisiaj mi się nią odbija ![]() i jak było?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Mikołajek ![]() 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2013-09-02 o 14:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zadomowienie
|
justine_87, (t)asia jak się czujecie, czy upławy ustąpiły? Tak się przejęłam Wami wczoraj, że w nocy śniło mi się że też dostałam krwawienia
![]() Dziewczyny piszecie dziś dużo o kawie, ja piję 1 (z mlekiem) dziennie, staram się by była z ekspresu ![]() ![]() ![]() ![]() Kochane nie martwcie się nie będę nikogo usuwać z listy ![]() Witam nowe mamusie i życzę dużo siły i zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | ||
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Dzisiaj od rana już nic się nie działo. Brzuszek pobolewa, ale nie ma tragedii. Wizytę mam za tydzień, mój gin jest akurat na urlopie. Jeśli coś jeszcze będzie się działo to pójdę do innego. Na razie leżę i odpoczywam. Pojechałam tylko do sklepu po zakupy a tak nie ruszam się z łóżka. Cytat:
Dziewczyny ale fajne brzuszki! Do 14 tc u mnie jeszcze daleko ale czuje że mój będzie trochę większy. Nie jestem co prawda taka szczuplutka ale brzuch od zawsze mi odstaje ![]() Cytat:
![]() ![]() Niutka25 mój mąż wyjeżdża na 1,5-2 tyg, wraca na 2-3 dni i znowu wyjeżdża. Nie raz było tak że w ciągu miesiąca był w domu przez 3 dni. Staramy się często rozmawiać przez telefon, ale wszystko generalnie jest na mojej głowie. Moja praca, jego firma, budowa domu i wszystkie sprawy papierkowe. Także łatwo nie jest. Oczywiście jak tylko może to mi pomaga, ale czasami chciałabym się do niego przytulić wieczorem i usłyszeć- mysza, wszysko będzie ok. pola_m ja codziennie piłam ze 3-4 kawy. Na początku ciąży mi się powoli odechciewało. A teraz nie piję w ogóle. Nawet jak w gościach mi bratowa zrobiła to wypiłam tylko pół bo więcej nie mogłam. Dziewczyny ![]()
![]() |
#3429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzis chcialam sie zarejestrować na połówkowe w Polsce to mi powiedzieli, że nie mogę bo za wcześnie 19 tydzień. Będę w Pl od 21.09 do 1.10, a pindzia w rejestracji powiedziała, że najwcześniej 3 października może mnie zapisać i nie wie czy to nie za wcześnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() baja cudny brzuszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też już chyba z 8 lat się uczyć mówić wprost o co chodzi, nie zawsze wychodzi no ale ![]()
![]() |
#3432 |
Moderator
|
Ja piłam przed ciążą kawę rozpuszczalną, potem zmieniłam na inkę, ale tak mi zbrzydła że teraz już wcale nie piję bo na wspomnienie smaku inki się wzdrygam
![]() Na początku było mi ciężko rano rozbudzić się do pracy, ale już się przyzwyczaiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | ||||
Zakorzenienie
|
A gdzie brzuch?
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję,ze już będzie czysto i to tylko jednodniowy wybryk Twojego organizmu ja czasem też ![]() a córka szefowej częsciej poza biurem niż w pracy ![]() ![]() dzisiaj mnie obudzili o 9, odebrała telefon, nikt się nie odzywał to się rozłączyłam. Potem próbowali jeszce kilka razy, ale nie miałam zasięgu i nie dało rady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() na początku mnie odrzucało. teraz rozpuszczalna mi nie podchodzi, ale do parzonej wróciłam ![]() Jako tako ![]() Muzyka nie dla mnie - za mało disco polo - mogę teraz wyjść na wieśniarę, ale widać różnicę, jak się ludzie bawili przy tym a jak przy zagranicznych piosenkach ![]() na poprawinach tylko obiad, i przystawki na stole - nic dla mnie - same jakies rolady mięsne, szynka w galarecie etc. No i ciasto na osobnym stole - ciągle tam chodzilam ![]() Wczoraj pierwszy raz ktoś, poza TŻ, dotykał mój brzuch i sie zastanawialam co ich tak podnieca ![]()
![]() |
#3434 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to tak z MC trochę się bałam bo jednak dużo się mówi, że te kotlety z jakiś świństw robione... A tak to pizzy też jakoś specjalnie nie unikam, a kebab już od dawna mi się śni tylko wciąż nie mamy kiedy podjechać do jakiegoś Sfinksa czy Skarabeusza ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zakorzenienie
|
#3436 |
Raczkowanie
|
hej, ja kawy nie piję wcale - teraz, jakoś nie mam ochoty. Za to mam wielką ochotę na ciasto czekoladowe i chyba wybiorę się do telegrafa po jakiś pyszny kawałek.
Odnośnie pizzy to mi się zbierana ochota na nią od jakiś 2 tyg, ale czekam na koleżankę która wraca ze stanów i wtedy zamówimy ze dwie duże i dam się ponieść w jedzeniu kawałków ![]() Ja też miałam ciążowy sen. Śniło mi się że jestem na porodówce i że rodzę. Takie miałam skurcze że szok, położna kazała mi przeć. Zaczęłam, ale dobrze że nie skończyłam, bo się przebudziłam. I okazało się, że tak mnie ciśnie siku na kibelek że o mały włos nie zmoczyłam łóżka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]()
![]() |
#3438 |
Raczkowanie
|
Witam witam
uff.. po przedszkolu tragedii nie było tylko zsiusiał się dwa razy ale po za tym ok ![]() Kawy nie piję wogóle bo nie lubię ![]() biorę się za prasowanie ale mi się strasznie nie chce.. Co do ciuchów to sama nie wiem większość to pewnie wezmę od mamy tak jak w 1 ciąży na pewno kurtkę zimową bo szkoda kasy chyba że znajdę coś w lumpku a spodnie może kupię może nie jak się trafi narazie to getry / ![]()
#3439 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za komplementy dot.brzuszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Rozeznanie
|
Witajcie !
Mozna dolaczyc do Was? O ciazy wiem od dawna, ale jakos do mnie to nie docieralo do tej pory.... Pozatym caly czas mecza mnie nudnosci, bole glowy, kamienie w zoladku... To jest moja druga ciaza, I w pierwszej nie mialam takich atrakcji.... a moze teraz przy dziecku, I szybszym trybie zycia, inaczej odczuwam to wszystko? Postaram sie byc na biezaco z Wami, ale widze ze jest nas calkiem spore grono, ciezko bedzie zapamietac wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie. Moje kłucie ustało, w badaniu nic złego więc mam obserwować ale nie panikować.
Moje dziecie jest duże już, według OM 10t4d a według USG 11t3d ![]() ![]() Na genetyczne jestem umówiona za 1,5 tyg.
#3443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja będę dostawać ubrania od cioci która jest trochę większa ![]() ALE... co wam powiem... sposób mojej koleżanki na rosnący brzuch. Jak ona była w ciąży to nie kupowała żadnych ubrań jedynie taki pas którym się właśnie ten brzuch zakrywało a bluzki sobie podwijała do góry i jej się nie niszczyły... dopiero niedawno się o tym dowiedziałam od niej a ja się wiecznie zastanawiałam co ona ma za te koszulki że wszystkie identyczne ![]() magduś2 to świetnie! gratuluję brykacza ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-09-02 o 17:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moje też zdziwiało pięknie na USG ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
co do ciuchów ciązowych, ja z ostatniej ciąży mam jedną spodnice ciążową i tyle, dostalam ją od tesciowej
![]() rajstopy kupowalam po prostu większy rozmiar ..kurtkę mam bo kupilam ją rok temu miesiąc przed porodem więc akurat znow sie przyda bo o rozmiar większa kupilam z paskiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ile będziesz płacić za genetyczne badania? A co do ciuchów to się cieszę, że trafiłam na jesień/ zima bo ubiorę rajtki i na to sukienkę jakąś z lumpexu i będzi git elegancka mama ![]()
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-09-02 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() asienka213, filupka czekamy na dobre wiesci po Waszych wizytach ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-09-02 o 18:21 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 | |||
Zakorzenienie
|
i ja
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będę musiała zrobić kolejne podejście ![]() Też jestem sknera i szkoda mi kasy na nowe ciuchy na kilka miechów ![]()
![]() |
#3449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiście, że mam ![]() za usg 200zł, za test Papp-a z krwi 500zł... Schowek01.jpg
![]() |
#3450 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki,
Mamy juz coreczke, za miesiac konczy 2 latka. Ja jestem w 10 tygodniu ciazy, termin wyznaczony na 1 kwietnia. A ze jestem w USA, to badania I wizyty jakos inaczej tutaj wychodza niz u was w PL. Tez musze zrobic przeglad ciuchow ciazowych, cos tam mam z poprzedniej ciazy.... narazie mieszcze sie jeszcze w normalne ciuchy, chociaz brzuszek juz wystaje. ale ze upaly u nas, to luzne bluzki, I wszytsko gra ![]() Tez w weekend bylismy na weselu, u znajomych... I tez wiesniara jestem, bo ja to lubie sie bawic do disco polo, albo starych przebojow, Jantar, Krawczyk itp. A tutaj to typowo amerykanskie wesele, wiecej dyskotekowej muzyki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.