Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 08:24   #3481
Elusiek
BAN stały

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
do niedawna bąki i ból brzuszka to była nasza zmora
od środy odstawiłam całkowicie nabiał..
jest o niebo lepiej
jeszcze troszkę pokatuję się tą dietą i zaczne testowac male ilosci nowych produktow

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Mój Maluszek leży na macie.. skończyła mu się muzyka, chciałam mu włączyć.. patrzę a on leży w tej ciszy, gapi się na małpkę i delikatnie ją dotyka, a jak się ruszy to zabiera rączkę
do tej pory tylko radośnie wymachiwał wszystkimi kończynami.. nóżkami uderzał rytmicznie w grzechotkę
mój nie toleruje żadnych muzyczek w karuzeli lub innych zabawkach, najbardziej lubi mieć ciszę i wtedy wymachuje rączkami i nóżkami, a czasami próbuje dotknąć jak jest włączona muzyczka to zaczyna wariować i nie może się skupić na zabawkach- facet nie ma podzielnej uwagi

Jutro na drugie szczepienie jedziemy, nastraszyłyście mnie tymi szczepionkami, jeszcze moja pediatra ma urlop to nie wiem na jaką trafię

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-07-23 o 08:26
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 09:04   #3482
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
mój nie toleruje żadnych muzyczek w karuzeli lub innych zabawkach, najbardziej lubi mieć ciszę i wtedy wymachuje rączkami i nóżkami, a czasami próbuje dotknąć jak jest włączona muzyczka to zaczyna wariować i nie może się skupić na zabawkach- facet nie ma podzielnej uwagi

Jutro na drugie szczepienie jedziemy, nastraszyłyście mnie tymi szczepionkami, jeszcze moja pediatra ma urlop to nie wiem na jaką trafię
My też jutro. ALe na szczęscie mój już wrócił z urlopu. Ja kazę pielęgniarce pokazać czym będzie ją szczepić i na wszelki wypadek odpiszę sobie te serie. Bo akurat mała ma dostać skojarzoną i tą żółtaczkę.
Powiedzcie mi o co chodzi z tymi szczepionkami 5w1 czy 6w1 i ile kosztują?? Wie ktoś? Bo ta normlana skojarzona to 3w1 jest tak??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 09:08   #3483
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ju zapomniałam Ci napisać, ale chyba P. gadał dziś z Twoją teściową (jeśli to była ona) jak szukaliśmy drogi do spółdzielni w Ch-cach
a chociaż dobrze Was pokierowała?
Cytat:
nie ważne jak będzie miał na imię, milion chłopców teraz urodzonych na wyspach będzie miało tak samo na imię
dokładnie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
mam pytanko do dziewczyn ktore maja karuzele z tiny love ( lesne zwierzeta) czy jak wlaczacie zeby sie krecila to bardzo slychac ten mechanizm? bo u mnieraczej tak i nie wiem czy to normalne czy po prostu jestem przewrazliwiona i mnie to denerwuje ?
ja mam inną z TL i też słychać mechanizm ale chyba nie jakoś szczególnie mocno
Cytat:

Mój Maluszek leży na macie.. skończyła mu się muzyka, chciałam mu włączyć.. patrzę a on leży w tej ciszy, gapi się na małpkę i delikatnie ją dotyka, a jak się ruszy to zabiera rączkę
do tej pory tylko radośnie wymachiwał wszystkimi kończynami.. nóżkami uderzał rytmicznie w grzechotkę
super
Cytat:

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
My też jutro. ALe na szczęscie mój już wrócił z urlopu. Ja kazę pielęgniarce pokazać czym będzie ją szczepić i na wszelki wypadek odpiszę sobie te serie. Bo akurat mała ma dostać skojarzoną i tą żółtaczkę.
Powiedzcie mi o co chodzi z tymi szczepionkami 5w1 czy 6w1 i ile kosztują?? Wie ktoś? Bo ta normlana skojarzona to 3w1 jest tak??
a nie wpisują Wam w książeczkę szczepień???
5w1 około 100-120zł zależy, nie wiem jak 6w1, na 3 w 1 chyba można się później zdecydować nie mam pojęcia, my szczepimy refundowanymi.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 09:14   #3484
salviae
Zadomowienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Motylku nie uciekaj, kazda z nas czasem smeci, po to wszystkie tu jestesmy, by sie wspierac!!!

Tez mamy peugeota kombi, ale na maksa stuningowanego obnizony tak ze szoruje po asfalcie na dziurach, felgi robione na zamowienie, zderzaki, jakies poszerzenia tez... o srodku nie wspomne, masakra ;p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O Vil widze, ze twoj maz ma podobne pasje do mojego teraz mamy trzy auta, moje, jego zwykłe i to , fajne jest ale to ile kasy i czasu w nie włożył mnie przeraza i do tego nie mozemy z nim jezdzic na zloty bo wyje tak, ze mały by słuch stracil, a ostatnio usłyszałam, że jestem za gruba bo drze po asfalcie jak jechalismy razem moglby sobie tansze hobby znalezc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 296106_477323735669646_1705041555_n.jpg (101,9 KB, 29 załadowań)
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 09:17   #3485
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem ile ważę obiecałam sobie, że przez miesiąc nie bęę się ważyć i czuję jakbym straciła kontrolę nad życiem. Chciałabym ważyć 7 kg mniej niż przed ciążą jestem monotematyczna
ambitny cel. ja się zważyłam wczoraj po miesiącu i się cieszę że wagę mam przeciwciążową mimo mojej zabójczej diety. cale szczęście mały ssak pochłania te wredne kalorie :P

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
matki wyszczuplające to myyyy!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dziewczyny co jest k*rwa ze mną nie tak i z moim dzieckiem? ;(
Czy ja komuś krzywdę zrobiłam, że mnie to wszystko spotyka? Mało się nacierpiałam?
A więc, moje dziecko od tygodnia jest tak męczące, że przechodzi ludzkie pojęcie. Tak wyje, że mam dość...Spi po 20 minut po czym się wybudza z odruchem moro, Nawet w nocy, gdzie spała po 6-8 godzin.
Pomyślałam, że to od leków co dostała i pojechałam sobie prywatnie na wizytę do neonatolog co pracuje w szpitalu, jak usłyszała co dostalismy i w jakiej dawce to nie mogła uwierzyć ;( Dawka jednego leku dla roczniaka,drugiego dla 5 roczniaka ;( Mówi, że nic dziwnego, że tak mi dziecko reaguje, bo po prostu przedawkowaliśmy leki ;( mamy dużo pić, by to wypłukać, i do poniedziałku zrobić USG przezcięmiączkowe, zaliczyć neurologa i komplet badania krwi a jak na złość samochody u mechanika, znów...a rodzice wyjeżdżają i będę musiała się prosić by mnie ktoś podwoził...
Zapytałam też o to, że śpi czasami z półotwartymi oczami i że aż jej białka widać, o głużenie i uśmiechanie - stąd USG przezcięmiączkowe i kontrola u neurologa...
JEZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO MAM DOŚĆ, ciekawe czym sobie na to zasłużyłam ;(
A no i mówi, że ma bardzo luźne stawy biodrowe i czy kontrolowalismy,a ja że tak w 3 tyg i teraz mieliśmy iść, a ona "koniecznie"
A i najlepsze, pyta się mnie o karmienie i sama stwierdziła, że karmię piersią i zapisuje, a ja mówię, że już nie karmię, a ona ooo to szybko (i tu już była babka na minusie łącznie z tym, że dziecko ubrane na różowo, a ona do niego jak do chłopaka ) ale jak jej opowiedziałam naszą historię to mówi, że już się nie dziwi. Ogólnie babka bardzo w porządku, tylko kuźwa prywatnie leczy...

- z ciekawostek, dłonie mogą być zimne, stopy nie...
biedna Matylda

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wygrałam dla Bartosza matę edukacyjną
Załącznik 5335982
gratulacje

Cytat:
Dziewczyny opuszczam Was. Tak będzie lepiej i dla mnie i dla Was bo nie będę smęcić.
Dziękuję Wam za to, że byłyście, odezwiemy się jak wyjdziemy na prostą!
smęć po to jesteśmy, a jak Ciebie zabraknie to będziemy tęsknić
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 09:19   #3486
puchatkowa
Zakorzenienie

Dzięki za wszystkie odpowiedzi odnośnie tego czym myjecie włosy maluszków
Kupiłam Hippa i będziemy robić do niego drugie podejście. Na początku położna kazała zmienić na coś z emolientów bo Mała się złuszczała ale myślę, że to nie było koniecznie bo musiało jej się złuszczyć to co powinno i byłoby ok pewnie i bez emolientów

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Puchatkowa pisałaś o mieszaniu mleka przy przechodzeniu na inne. Ja nic nie mieszałam, bo nie wiedziałam, a zmieniałam mleko 3 razy. Dwukrotnie zdarzyło nam się mega zatwardzenie. Po opiniach w necie spróbowaliśmy przejść w końcu na Bebiko i to bardzo trafny wybór. Zostajemy przy tym mleku.Kupki idą gładko, bączki non stop, Mały pije az mu się uszy trzesą. No i aspekt ekonomiczny też nas cieszy
A z mieszaniem to w ogóle dziwnie. Na opakowaniu mleka napisane, zeby nawet nie przesypywac do puszek po innym mleku, no to mieszac się też przecież nie powinno, tak na chłopski rozum biorąc
Komiksowa o tym mieszaniu mleczka to tutaj na wątku wyczytałam (chyba Motylek o tym pisała).
A to zatwardzenie długo u Was trwało?
Bo ja zmieniam Młodej mleczko (teraz na Nan Pro HA) i mieszam żeby przejście było łagodne a kupy od niedzieli nie było
Jakich mlek używałaś wcześniej, że piszesz, że dopiero Bebiko podpasowało Waszemu Małemu?

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Specjalnie dla majowo- czerwcowych ciotek
przedstawiam Wam Zuzanne
Śliczna Zuzanna

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 09:22   #3487
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Kupiłam Hippa i będziemy robić do niego drugie podejście. Na początku położna kazała zmienić na coś z emolientów bo Mała się złuszczała ale myślę, że to nie było koniecznie bo musiało jej się złuszczyć to co powinno i byłoby ok pewnie i bez emolientów
nam Młody też się łuszczył ale położna powiedziała, że do miesiąca ma prawo złuszczyło się to co miało i spokój żadnych emolientów nie używałam, smarowałam olejkiem migdałowym

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 09:36   #3488
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
a nie wpisują Wam w książeczkę szczepień???
5w1 około 100-120zł zależy, nie wiem jak 6w1, na 3 w 1 chyba można się później zdecydować nie mam pojęcia, my szczepimy refundowanymi.
Wpisują ale jak juz poda a ja chcę wiedzec co jej podaje. Z tego co mi położna mówiła to 3w1 kosztuje chyba 107zł, a 6w1 196zł bodajże. Sama nie wiem już o co chodzi.

Laura

Stary 2013-07-23, 09:40   #3489
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
motylku mój tez śpi z pol otwartymi oczami to coś złego?
nasz też, nie uważam żeby było coś nie tak

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
O Vil widze, ze twoj maz ma podobne pasje do mojego teraz mamy trzy auta, moje, jego zwykłe i to , fajne jest ale to ile kasy i czasu w nie włożył mnie przeraza i do tego nie mozemy z nim jezdzic na zloty bo wyje tak, ze mały by słuch stracil, a ostatnio usłyszałam, że jestem za gruba bo drze po asfalcie jak jechalismy razem moglby sobie tansze hobby znalezc
oooooo jak dobrze że ktoś mnie rozumie my mamy tylko to, co poniżej, ale: jest jedyne, wymuskane, więc nie ma opcji żeby ktokolwiek poza mężem prowadził, a czasem jest problem wjechać pod nim bo szura po wjeździe .... ostatnio musiał wyjmować deseczki z bagażnika i po deseczkach wyjeżdzać z dziury
był teraz właśnie na weekend w Kielcach na zlocie i zaś jakieś nagrody nałapał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1005751_698378353510880_1471065752_n.jpg (81,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 941247_670006083014774_184287243_n.jpg (110,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 292356_670006119681437_377632759_n.jpg (95,2 KB, 23 załadowań)

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 09:50   #3490
salviae
Zadomowienie

Cytat:

oooooo jak dobrze że ktoś mnie rozumie my mamy tylko to, co poniżej, ale: jest jedyne, wymuskane, więc nie ma opcji żeby ktokolwiek poza mężem prowadził, a czasem jest problem wjechać pod nim bo szura po wjeździe .... ostatnio musiał wyjmować deseczki z bagażnika i po deseczkach wyjeżdzać z dziury
haha, od czasu jak się poznaliśmy miał 3 w tym stylu, teraz przeszedł na oldschool mnie zawsze to śmieszyło, ciemne szyby, głośne wycie i groźni faceci "nie, nie tu nie możemy jechać bo tu autem nie wjade" , "kurde, kurde jak stąd teraz wyjechać"- kup se normalne auto albo przeprowadz sie do Niemiec gdzie nie ma dziur w drogach

a samochodzik zacny, widze, że też miał sesje, coś mi się wydaje, że naszemu też za niedługo się trafi :P
Kubuś
Stary 2013-07-23, 09:59   #3491
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

to chyba wolę jednak pasję mojego małża - piłkę nożną - zdecydowanie tańsza

Vil ale bardzo ładnie się Wasza bryka prezentuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 10:24   #3492
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:

to masz okropnego męża my też mamy zabawkę, ale ja prowadziłam ją za namową męża, niewielu osobon daje prowadzić, ale swojej żonie. nie ma opcji żeby nie dał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lancer-evo-big.jpg (18,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 462615_572873206090838_1463730847_o.jpg (125,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 966119_572873319424160_1945017717_o.jpg (128,7 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez barwineczek
Czas edycji: 2013-07-23 o 10:27
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 10:26   #3493
salviae
Zadomowienie

Cytat:
to masz okropnego męża my też mamy zabawkę, ale ja prowadziłam ją za namową męża, niewielu osobon daje prowadzić, ale swojej żonie. nie ma opcji żeby nie dał
nie wiem co napisać to juz totalny kosmos jest
Kubuś
Stary 2013-07-23, 10:26   #3494
barwineczek
Wtajemniczenie

ja mówie mojemu P.,że chce się przejechać Evunią, no to pojechaliśmy na nieuczęszczaną drogę i ... spróbowałam ruszyć i ... masakra zatrzymałam samochód i powiedziałam, że nigdzie nie jade, bo się nie da. Na pierwszych trzech biegach trzeba mieć non stop nogę na gazie bo zaczyna się krztusić i dławić. Na co małż powiedział, że mam jechać, nigdzie się nie przesiada, bo muszę to poczuć i się nauczyć. Ze łzami w oczach ruszyłam bo się bałam. Musiałam zapomnieć jak się jedzie samochodem i słuchać męża bo inaczej nie było mowy żeby jechać.
ten samochód poprostu nie lubi stac w miejscu, on ciągnie do przodu nawet gdy się hamuje. Nie wiem czy bym jeszcze raz się odważyła, ale pewne doświadczenie mam zaliczone. Za to jeżdziłam z mężem jako pilot na niewielkie rajdy. Raz nawet koło nam się po drodze urwało, dobrze, że na dojazdówce a nie OS-ie

Edytowane przez barwineczek
Czas edycji: 2013-07-23 o 10:35
Stary 2013-07-23, 11:04   #3495
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
nam Młody też się łuszczył ale położna powiedziała, że do miesiąca ma prawo złuszczyło się to co miało i spokój żadnych emolientów nie używałam, smarowałam olejkiem migdałowym
No dokładnie, dlatego głupio zrobiłam, że dałam się tej położnej na emolienty skusić, mimo, że i ona sugerowała, że do miesiąca ma prawo się łuszczyć, ale żeby w emoliencie spróbować wykąpać. No to matka spróbowała i nie wiem czy nie przez to potem nam się potówki porobiły (tak mi sugerowała później lekarka )

A propo samochodów to mój mąż też sobie rajdówkę buduje ale od czasu porodu Lenki nie za bardzo ma na to czaus a mimo to jakoś nie narzeka - chyba mu to teraz nawet na rękę, że ma dla kolegi (który mu pomaga przerabiać to autko) dobrą wymówkę, że nie przyjdzie do garażu

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:23   #3496
ankaaa206
Wtajemniczenie

barwniczek ale bryka!

moj Nikoś ma dzień marudera, usnął mi na rekach ale już piszczy z pokoju
czasami by się przydał słownik niemowląt

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:23   #3497
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
No dokładnie, dlatego głupio zrobiłam, że dałam się tej położnej na emolienty skusić, mimo, że i ona sugerowała, że do miesiąca ma prawo się łuszczyć, ale żeby w emoliencie spróbować wykąpać. No to matka spróbowała i nie wiem czy nie przez to potem nam się potówki porobiły (tak mi sugerowała później lekarka )

A propo samochodów to mój mąż też sobie rajdówkę buduje ale od czasu porodu Lenki nie za bardzo ma na to czaus a mimo to jakoś nie narzeka - chyba mu to teraz nawet na rękę, że ma dla kolegi (który mu pomaga przerabiać to autko) dobrą wymówkę, że nie przyjdzie do garażu
a może chce kupić rajdówkę z homologacją??

ja używam emolientów od początku i niczym już nie smaruję i ma srórę piękną
tylko buzię myję wodą przegotowaną i maścią cholesterolową smaruję
Stary 2013-07-23, 11:27   #3498
diabli
Zakorzenienie

nie chce straszyć, ale zobaczcie http://www.wiadomosci24.pl/artykul/j...x_b_78836.html

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/e...ke_276865.html

naprawdę boje się szczepien...

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-07-23 o 11:32
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:41   #3499
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Widzę masowe zainteresowanie cyckonoszami
Mnie tez juz denerwują te sportowe, a taki "wyjściowy" mam tylko jeden. Muszę coś kupić..
Zastanawiam sie tez nad matkami wyszczuplajacymi bo mnie dobija ta oponka
Tez macie jeszcze oponka ?
Co do zaproszeń, nie miałam czasu tego ogarnąć i tez kupiłam w empiku

Cytat:
Banka po co Ci holter?

Ciekawa jestem ile ważę obiecałam sobie, że przez miesiąc nie bęę się ważyć i czuję jakbym straciła kontrolę nad życiem. Chciałabym ważyć 7 kg mniej niż przed ciążą jestem monotematyczna
ja się nie ważyłam przez 2 tygodnie, jak stanęłam w piątek na wagę to pomyślałam że chyba drugie dziecko w drodze dziś pierwsze 40 minut ćwiczeń, na szczęście Adi spał to nie widział jak mamuśka się pogrąża i kaleczy przy ćwiczeniach Chodakowskiej, choć po cesarce to jeszcze omijałam te ćwiczenia które były na dolną partię brzucha

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:

ja mam w karcie szczepień sam Euvax bez literki B, to są tego dwa rodzaje?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 11:41   #3500
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
popłakałam się jak przeczytałam ten artykuł o chlopcu najchętniej wcale bym Nikiego nie szczepiła

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:45   #3501
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
popłakałam się jak przeczytałam ten artykuł o chlopcu najchętniej wcale bym Nikiego nie szczepiła

ja nie dałam rady doczytać....
Stary 2013-07-23, 11:52   #3502
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
serie i nazwe na pewno masz wpisane w karcie szczepien (w książeczce z tylu).
szczepionka 5w1 to infanrix albo pentaxim - w dozie 148zl albo 120.
możesz również kupic 6w1 infanrix hexa, 232zl (wtedy jest razem z zoltaczka).

o skojarzonej 3w1 nie slyszalam zobacz sobie na str. 64 w książeczce (DtaP-IPV/HIB) - chyba o to Ci chodzi. to jest blonnica tezec, krztusiec (DTP) plus Hib i wlasnie zoltaczka osobno. możliwe, ze ta nazwa DTP Cie zmylila i dlatego mówisz o 3w1.

gdybym teraz miała szczepic to chyba zamieniłabym euvax b (zoltaczkowy) na ten engerix który tu dziewczyny polecaly... my już zoltaczke mamy za sobą została nam jej ostatnia trzecia dawka w 7 miesiącu.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Wpisują ale jak juz poda a ja chcę wiedzec co jej podaje. Z tego co mi położna mówiła to 3w1 kosztuje chyba 107zł, a 6w1 196zł bodajże. Sama nie wiem już o co chodzi.
czyli 3w1 to 5w1 bo tak kosztuje ok. 110-140zl. a 6w1 jest drozsza i w okolicach 200 wlasnie. dzisiaj będę kupowala to dam Ci znac, bo chce podjechać do Ziko.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
ja mam w karcie szczepień sam Euvax bez literki B, to są tego dwa rodzaje?
to to samo.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:06   #3503
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Specjalnie dla majowo- czerwcowych ciotek
przedstawiam Wam Zuzanne
Kolejna skiczna ksiezniczka w slicznej sukience

Cytat:
śliczna czarnulka Jeszcze raz GRATULACJE

---
Moj Maly Ksiaze wytrzymal na macie (sam) ponad godzine jestem w szoku... pozytywnym
czekam na takie momenty u nas, ale dzisiaj nawet kawę zdążyłam zrobić, jak Młodego wrzuciłam do nosidelka

Cytat:
nie wszystkie ja chcę 8 kg mniej ale póki co idę w odwrotnym kierunku
JA też, ja też...ale to niewykonalne

Cytat:
Bańka mi się żyć nie chce...

Dziewczyny opuszczam Was. Tak będzie lepiej i dla mnie i dla Was bo nie będę smęcić.
Ej kaman, my wszystkie tu marudzimy, najwyżej zostaniesz top marudą miesiąca

Cytat:
byliśmy dzisiaj zbadac Nelce bioderka. pierwszy raz. wszystko ok, kontrola za 6 tygodni. pan doktor mnie rozbawil, bo pytal czy dziecko urodzone bez komplikacji...wiec odpowiadam szczerze, ze TAK, ale cc. na to on spojrzał na mnie i mowi, ze Polska jest jeszcze na tyle demokratycznym krajem, ze cc nie jest fizjologicznym porodem wyjasnilam wiec, ze to ze względu na mame, a nie dziecko i ona zadnych komplikacji nie doswiadczyla hehe.
.
Miałam to samo, też powiedziałam, że poród prawidłowy, no bo przeżyłam, Młody ma się dobrze, ale pan doktor sprowadził nas na ziemię, że jednak cesarka to zdecydowana nieprawidłowość. No niech mu będzie U mnie nie było żadnych kolejek, weszłam przed czasem nawet, 3 minuty i po sprawie.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
p.s. a u mnie na półce już bromergan od ginekolog, na razie leży i czeka...się zobaczy czy i kiedy użyję.
I stoi i kusi...ale może jednak Twoje cyce dadzą radę, a Tobie ogólnie też będzie lepiej, humor wróci i uśmiech na twarzy.

Cytat:

Komiksowa o tym mieszaniu mleczka to tutaj na wątku wyczytałam (chyba Motylek o tym pisała).
A to zatwardzenie długo u Was trwało?
Bo ja zmieniam Młodej mleczko (teraz na Nan Pro HA) i mieszam żeby przejście było łagodne a kupy od niedzieli nie było
Najpierw Nan Pro 1HA, potem Humana HA, potem Nan Pro 1 i teraz Bebiko. Kupy były codziennie, tylko 2 razy Młody się strasznie męczył. Jednej nocy przez 5 godzin nie mógł zrobić. W międzyczasie przysypiał, ale i tak się męczył. Teraz mamy po 4 kupy dziennie, dzisiaj od rana już 3 poszły, kolor musztardy Po Humanie potrafił nawet zieloną strzelić. Także nie wiem, no chyba to Bebiko naprawdę jest w porządku. Dużo czytałam pozytywnych opinii o tym mleku.

Ale macie fury! Ja chyba jestem jedyna tutaj, która nie ma samochodu. Spredałam na złom za 300 zł po tym, jak nas po raz kolejny mechanik zrobił w konia, a mężu nawet prawka nie ma.

Barwineczek pośmigałabym taką bryką, super!
Stary 2013-07-23, 12:06   #3504
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ale kosmiczna bryka!

Cytat:
mnie przerażają akie historie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:20   #3505
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Nie wiem ile ma wzrostu teraz. Dowiem się pewnie na szczepieniu To mój słodki pulpecik

Dziewczyny czy miesięczne dziecko powinno się wybudzać w nocy na karmienie? Jak młoda mi padnie po kilku godzinach płaczu to śpi czasem od 23 do 4 rano i nie wiem czy ją budzić czy niech śpi? Myślę, że o 4 rano też nie budzi się na karmienie tylko wybudzają ją bączku. Wczoraj piła na noc moje odciągnięte mleko bo za nic nie chciała cyca ciagnąć. Zjadła najpierw 80 ml prawie, potem krzyczała to dostała jeszcze 30. Jak tak długo śpi to mam wyrzut, że może ją głodzę?
ja nigdy nie wybudzałam, jak zgłodnieje to sam się budzi je i idzie dalej spać

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

Ale macie fury! Ja chyba jestem jedyna tutaj, która nie ma samochodu. Spredałam na złom za 300 zł po tym, jak nas po raz kolejny mechanik zrobił w konia, a mężu nawet prawka nie ma.
my też nie jesteśmy zmotoryzowani, jak tż zgubił kluczyki z blokadą silnika i ich dorobienie przewyższało wartość naszego Twingo to pozbyliśmy się auta

Pierwszy raz mi się nudzi od urodzenia Adiego Chata wysprzątana, obiad jeszcze z chrzcin więc nie mam co gotować, wszystkie książki w domu przeczytane, Adi wstał o 2 potem 6, o 10 coś przegryzł i śpi cały czas rozumiem że niskie ciśnienie i do kitu pogoda ale mógłby się tak obudzić

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-07-23 o 12:25
Stary 2013-07-23, 12:38   #3506
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Też się boję a to już jutro. teraz to sie zastanawiam nad ta 6w1...
A Nelka jeszcze nie była szczepiona??

Laura

Stary 2013-07-23, 12:47   #3507
Veronic
Wtajemniczenie

hej

Cytat:

Motylek nie opuszczaj nas Przecież możesz tu pisać co chcesz i kiedy chcesz... zawsze to jakoś łatwiej jak można się komuś wyżalić//..
w końcu na pewno wyjdziecie na prostą !

---diabli- wstawiasz takie straszne info o tych szczepionkach...
jakoś nigdy wcześniej nie wgłębiałam się tak mocno w ten temat...

W był szczepiony wadliwą serią euvaxa ...

dzisiaj na 16 mamy kolejne szczepienia...ciekawe jak to zniesie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:48   #3508
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Też się boję a to już jutro. teraz to sie zastanawiam nad ta 6w1...
A Nelka jeszcze nie była szczepiona??
To zapytaj sie jaka szczepionke maja i jaki typ no chyba tych juz nie beda mieli

Ja juz bez holtera ulgaa maly jak sie Nudzi i jest spiacy to drze sie jak opetany masakra przewijak go uspokaja chyba zdemontuje go i wsadze do lozeczka hee moze bedzie lepiej zasypial
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 13:03   #3509
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
www.youtube.com/watch?v=ym9hL8ZgB3g czy Wasze maluchy trzymają tak łepek wysoko mając 2 miesiące?

mojemu stukną zaraz 3 miesiące i tak nie trzyma nie oglądam już takich filmików bo dołują, każde dziecko rozwija się w swoim tempie, jedne szybciej drugie wolniej. Na chrzcie ciotka chwaliła się swoim wnukiem, że potrafi to i tamto, aż ktoś ja podsumował że pewnie w wieku 2 lat będzie umiał już e-maila napisać do niej. A ta nie skumała że jaja z niej robią, to powiedziała że pewnie tak i śmiech wszystkich w pokoju wywołała
Stary 2013-07-23, 13:07   #3510
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
To zapytaj sie jaka szczepionke maja i jaki typ no chyba tych juz nie beda mieli
Tak właśnie zamierzam zrobić. Każę jej pokazać te szepionki zanim cokolwiek poda małej.

Cytat:

Kochana zawsze lepiej się wyżalić. Myślę, że żadniej z nas nie przeszkadza. Każda pisze o problemach i zawsze możemy się czegoś nauczyć.

O co chodzi z tymi zimnymi stópkami?? Mi położna mówiła że mogą być chłodne jeżeli kark jest ciepły.

A ja dziś na 15 do gina na kontrolę. Ciekawe ile mi zejdzie. Zostawiłam zapas mleka dla małej no i w zamrażarce też coś jest jakby co.

Laura

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-07-23 o 13:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości