|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
jak jest włączona muzyczka to zaczyna wariować i nie może się skupić na zabawkach- facet nie ma podzielnej uwagi Jutro na drugie szczepienie jedziemy, nastraszyłyście mnie tymi szczepionkami, jeszcze moja pediatra ma urlop to nie wiem na jaką trafię Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-07-23 o 08:26 |
|
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Powiedzcie mi o co chodzi z tymi szczepionkami 5w1 czy 6w1 i ile kosztują?? Wie ktoś? Bo ta normlana skojarzona to 3w1 jest tak??
|
|
#3483 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
5w1 około 100-120zł zależy, nie wiem jak 6w1, na 3 w 1 chyba można się później zdecydować nie mam pojęcia, my szczepimy refundowanymi.
|
||||||
|
|
|
#3484 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
teraz mamy trzy auta, moje, jego zwykłe i to moglby sobie tansze hobby znalezc
|
|
|
#3485 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi odnośnie tego czym myjecie włosy maluszków
Kupiłam Hippa i będziemy robić do niego drugie podejście. Na początku położna kazała zmienić na coś z emolientów bo Mała się złuszczała ale myślę, że to nie było koniecznie bo musiało jej się złuszczyć to co powinno i byłoby ok pewnie i bez emolientów ![]() Cytat:
A to zatwardzenie długo u Was trwało? Bo ja zmieniam Młodej mleczko (teraz na Nan Pro HA) i mieszam żeby przejście było łagodne a kupy od niedzieli nie było ![]() Jakich mlek używałaś wcześniej, że piszesz, że dopiero Bebiko podpasowało Waszemu Małemu? Śliczna Zuzanna
|
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
złuszczyło się to co miało i spokój żadnych emolientów nie używałam, smarowałam olejkiem migdałowym
|
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Wpisują ale jak juz poda a ja chcę wiedzec co jej podaje. Z tego co mi położna mówiła to 3w1 kosztuje chyba 107zł, a 6w1 196zł bodajże. Sama nie wiem już o co chodzi.
|
#3489 | |
|
Wtajemniczenie
|
nasz też, nie uważam żeby było coś nie tak
![]() Cytat:
my mamy tylko to, co poniżej, ale: jest jedyne, wymuskane, więc nie ma opcji żeby ktokolwiek poza mężem prowadził, a czasem jest problem wjechać pod nim bo szura po wjeździe .... ostatnio musiał wyjmować deseczki z bagażnika i po deseczkach wyjeżdzać z dziury ![]() był teraz właśnie na weekend w Kielcach na zlocie i zaś jakieś nagrody nałapał
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie zawsze to śmieszyło, ciemne szyby, głośne wycie i groźni faceci "nie, nie tu nie możemy jechać bo tu autem nie wjade" ![]() a samochodzik zacny, widze, że też miał sesje, coś mi się wydaje, że naszemu też za niedługo się trafi :P
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba wolę jednak pasję mojego małża - piłkę nożną - zdecydowanie tańsza
![]() Vil ale bardzo ładnie się Wasza bryka prezentuje |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my też mamy zabawkę, ale ja prowadziłam ją za namową męża, niewielu osobon daje prowadzić, ale swojej żonie. nie ma opcji żeby nie dał
Edytowane przez barwineczek Czas edycji: 2013-07-23 o 10:27 |
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to juz totalny kosmos jest
|
|
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mówie mojemu P.,że chce się przejechać Evunią, no to pojechaliśmy na nieuczęszczaną drogę i ... spróbowałam ruszyć i ... masakra
zatrzymałam samochód i powiedziałam, że nigdzie nie jade, bo się nie da. Na pierwszych trzech biegach trzeba mieć non stop nogę na gazie bo zaczyna się krztusić i dławić. Na co małż powiedział, że mam jechać, nigdzie się nie przesiada, bo muszę to poczuć i się nauczyć. Ze łzami w oczach ruszyłam bo się bałam. Musiałam zapomnieć jak się jedzie samochodem i słuchać męża bo inaczej nie było mowy żeby jechać.ten samochód poprostu nie lubi stac w miejscu, on ciągnie do przodu nawet gdy się hamuje. Nie wiem czy bym jeszcze raz się odważyła, ale pewne doświadczenie mam zaliczone. Za to jeżdziłam z mężem jako pilot na niewielkie rajdy. Raz nawet koło nam się po drodze urwało, dobrze, że na dojazdówce a nie OS-ie Edytowane przez barwineczek Czas edycji: 2013-07-23 o 10:35 |
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)A propo samochodów to mój mąż też sobie rajdówkę buduje ale od czasu porodu Lenki nie za bardzo ma na to czaus a mimo to jakoś nie narzeka - chyba mu to teraz nawet na rękę, że ma dla kolegi (który mu pomaga przerabiać to autko) dobrą wymówkę, że nie przyjdzie do garażu
|
|
|
|
|
#3496 |
|
Wtajemniczenie
|
barwniczek ale bryka!
![]() moj Nikoś ma dzień marudera, usnął mi na rekach ale już piszczy z pokoju ![]() czasami by się przydał słownik niemowląt
|
|
|
|
#3497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja używam emolientów od początku i niczym już nie smaruję i ma srórę piękną tylko buzię myję wodą przegotowaną i maścią cholesterolową smaruję |
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce straszyć, ale zobaczcie
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/j...x_b_78836.html http://www.wiadomosci24.pl/artykul/e...ke_276865.html naprawdę boje się szczepien... Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-23 o 11:32 |
|
|
|
#3499 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
ja mam w karcie szczepień sam Euvax bez literki B, to są tego dwa rodzaje? |
|||
|
|
|
#3500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najchętniej wcale bym Nikiego nie szczepiła
|
|
|
|
|
#3501 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczepionka 5w1 to infanrix albo pentaxim - w dozie 148zl albo 120. możesz również kupic 6w1 infanrix hexa, 232zl (wtedy jest razem z zoltaczka). o skojarzonej 3w1 nie slyszalam zobacz sobie na str. 64 w książeczce (DtaP-IPV/HIB) - chyba o to Ci chodzi. to jest blonnica tezec, krztusiec (DTP) plus Hib i wlasnie zoltaczka osobno. możliwe, ze ta nazwa DTP Cie zmylila i dlatego mówisz o 3w1.gdybym teraz miała szczepic to chyba zamieniłabym euvax b (zoltaczkowy) na ten engerix który tu dziewczyny polecaly... my już zoltaczke mamy za sobą została nam jej ostatnia trzecia dawka w 7 miesiącu. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
bo tak kosztuje ok. 110-140zl. a 6w1 jest drozsza i w okolicach 200 wlasnie. dzisiaj będę kupowala to dam Ci znac, bo chce podjechać do Ziko.---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- to to samo. |
||
|
|
|
#3503 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Kolejna skiczna ksiezniczka w slicznej sukience
Cytat:
czekam na takie momenty u nas, ale dzisiaj nawet kawę zdążyłam zrobić, jak Młodego wrzuciłam do nosidelka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie nie było żadnych kolejek, weszłam przed czasem nawet, 3 minuty i po sprawie.Cytat:
Cytat:
Po Humanie potrafił nawet zieloną strzelić. Także nie wiem, no chyba to Bebiko naprawdę jest w porządku. Dużo czytałam pozytywnych opinii o tym mleku.Ale macie fury! Ja chyba jestem jedyna tutaj, która nie ma samochodu. Spredałam na złom za 300 zł po tym, jak nas po raz kolejny mechanik zrobił w konia, a mężu nawet prawka nie ma. Barwineczek pośmigałabym taką bryką, super!
|
|
#3504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3505 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() Pierwszy raz mi się nudzi od urodzenia Adiego rozumiem że niskie ciśnienie i do kitu pogoda ale mógłby się tak obudzić
Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-07-23 o 12:25 |
||
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Nelka jeszcze nie była szczepiona??
|
|
#3507 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Cytat:
Przecież możesz tu pisać co chcesz i kiedy chcesz... zawsze to jakoś łatwiej jak można się komuś wyżalić//..w końcu na pewno wyjdziecie na prostą ! ---diabli- wstawiasz takie straszne info o tych szczepionkach... jakoś nigdy wcześniej nie wgłębiałam się tak mocno w ten temat... W był szczepiony wadliwą serią euvaxa ... dzisiaj na 16 mamy kolejne szczepienia...ciekawe jak to zniesie |
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Ja juz bez holtera ulgaa maly jak sie Nudzi i jest spiacy to drze sie jak opetany masakra przewijak go uspokaja chyba zdemontuje go i wsadze do lozeczka hee moze bedzie lepiej zasypial
|
|
#3509 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mojemu stukną zaraz 3 miesiące i tak nie trzyma A ta nie skumała że jaja z niej robią, to powiedziała że pewnie tak i śmiech wszystkich w pokoju wywołała
|
|
|
|
|
#3510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
Cytat:
O co chodzi z tymi zimnymi stópkami?? Mi położna mówiła że mogą być chłodne jeżeli kark jest ciepły. A ja dziś na 15 do gina na kontrolę. Ciekawe ile mi zejdzie. Zostawiłam zapas mleka dla małej no i w zamrażarce też coś jest jakby co.
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-07-23 o 13:08 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

Ślub 27. X. 2012

teraz mamy trzy auta, moje, jego zwykłe i to
moglby sobie tansze hobby znalezc
jestem monotematyczna