|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Neni
dla Kubusia za przyrost wagi ![]() Elain kciukam, żeby to charczenie u Igorka było przejściowe i niegroźne. Fajnie macie z tą położną/połoznymi z SR. Widzę, że są bardzo pomocne ![]() AgaPlast przystojni chociaż byli? bo jak nie to się nie przejmuj Karolajn za uporządkowanie i organizację wizyt ![]() Cynamonowa zaczerpnę z Waszych pomysłów co do spędzania czasu na macie. Ale nie rozumiem, jak to możliwe, ze Adaś tekstu piosenek nie pamieta ![]() Rasha za łóżeczkoMisiaczka doczytałam o spawie imienia vs Twoja teściowa moja np. długo nie narzucała się wcale ale jak pojawiła sie ostatnio poważna propozycja imienia to "mimochodem" w rozmowach przemyca informacje ile to w naszym otoczeniu jest dzieci o tym imieniu. Że takie popularne, że gadała z listonoszem i nawet jego syn ma takie imię, bla, bla, bla biedna nie wie, że mnie to jeszcze bardziej motywuje, zeby to imię zostawić ![]()
|
|
|
|
#3482 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Ja zastrzegłam od razu ze za kilka dni rodze i po sadach sie ciagac nie bede ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- [QUOTE=sammi24;42019763]Neni dla Kubusia za przyrost wagi ![]() AgaPlast przystojni chociaż byli? bo jak nie to się nie przejmuj A nie bardzo dlatego troche zła byłam ze mi mega lenistwo przerwali
|
|
|
|
|
#3483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Cytat:
kosztowało mnie to sporo trudu (cierpliwości i kilku wizyt w poradni laktacyjnej) aby dobrze małego przystawiać i pilnowac aby na cycu nie spał i do tego przełykał. Wcześniej potrafił wisieć ok godziny i po godzinie wyć że głodny... Z ulewaniem i wymiotami dziewczyny odpisywały na pewno. Ja się nie wypowiadałam, bo nie mamy z tym problemu. a jak wyskakuje CI błąd to możliwe że zdjęcie jest za duże. Cytat:
hyhy ostro. a co przeskrobała?
|
|
#3484 |
|
Zadomowienie
|
A łóżeczko miałam rozkładac w weekend ale tak nam sie nie chciało ze szok
rozłozymy na dniach. Dzisiaj mam tylko w planie wyprasowac rzeczy do łózeczka al narazie to tez tylko plany ![]() Ogólnie to stwierdziłam ze te ostatnie dni to naprawde trzeba sie polenic bo potemm nie bedzie juz okazji a mycie szafek i okien zostawiam na 2-3 dni przed spodziewanym porodem
|
|
|
|
#3485 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
Nie wniikałam co sasiadka przeskrobała ale wywnioskowałam po pytaniach ze chyba o kase idzie. Chyba komus cos wisi i to grubo skoro policja w to weszła. No niestety takie czasy
|
|
|
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
Do mnie dzisiaj szefowa dzwoniła pytać jak się czuję itp.
No i gdy zapytałam, co u niej to opowiedziała, że jest po urlopie i takie tam, no i że w pracy otwierają nową spółkę. I że już myślała, gdzie mnie osadzić jak wrócę a ja niestety ale nie wracam już do nich hehe
|
|
|
|
#3488 |
|
Rozeznanie
|
I co robisz żeby ladnie jadl i nie zasypial?
|
|
|
|
#3489 |
|
Zadomowienie
|
A i pewnie to pytanie juz sie pojawiło wiec pewnie tylko ponowie.
Jak sie ubierałyscie do porodu? Bo ja mam taka cienka sukienke z bawełenki prawie przezroczysta i nie zali mi jej bedzie jakby co a na te upały jak se o k oszuli pomyslałam to juz sie spociłam. Z drugiej stron jak czytam wasze opisy to podłaczaja do ktg itd i tu mi bardziej pasuje cienka koszula tz bo na badania i po porodzie to sob ie rozepne i cycki na wierzchu brzuch goły i mała sie tuli a taka sukienke czy koszule to pewnie trzeba zdjac albo podciagnac pod brode. ![]() A daja cos jakis papier czy cos zeby sie troche nakryc od pasa w dół? Czy lepiej samemu se spakowac jakac pieluszke czy cos? |
|
|
|
#3490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy będzie zagracone teraz, czy za dwa tygodnie nie ma chyba różnicy ![]() Ja tydzień temu miałam potrzebę założenia ochraniacza na łóżeczko, prześcieradełka. Teraz przynajmniej wiem, że wszystko jest przygotowane Tylko przykryłam łóżeczko żeby się nie kurzyło ![]() A i przynajmniej się materacyk wietrzy, bo tak był zafoliowany Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-07-30 o 14:38 |
|
|
|
|
#3491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uspokoiłas mnie z cycusiami
|
|
|
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
[B]strawberry ty rodziłas w toruniu moze mi na priv przeslesz szczegóły odnosnie akcji po
?
|
|
|
|
#3493 | |
|
Wtajemniczenie
|
angelak86 - witaj
Cytat:
![]() Idzia super, że jutro cc ![]() Kejt za Ciebie mocne kciuki też żeby się rozkręciło albo zdecydowali o cc ![]() ciekawe jak tam Sam
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hej dziewczyny ja jeszcze jestem w szpitalu bo hemoglobine mam b.niska 7.3 i zastanawiaja sie nad transfuzja zeby mnie wzmocnic. Maly dzis ciut stracil na wadze i musze go dokarmiac...ech no ale walcze...coby jutro do dpmu isc by hemo wzrosla ciut.prosze o kciuki.
Shestiger,Domciatko Evagwiazdka wielkie gratulacje.. Nie mam nawet kiedy nadrabiać...ale nadrobie i nawet bede na biezaco. Pozdrawiam Was dobre duszyczki. Dwupsczki kciuki dla Was,rozpakowane...dziecko to trudna sprawa,ale damy rade.:beer: z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3495 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mały chwilowo śpi, babcia też Mąż w pracy![]() Mam chwilkę żeby ponadrabiać |
||||
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne info od stokrotki:
Akcja stanęła w miejscu, nie mam skurczy i przenieśli mnie z porodówki na ginekologię. Jutro rano oxy podłączą. Przynajmniej pozwolili zjeść, bo głodna byłam
|
|
|
|
#3497 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby coś ruszyło ![]() Cytat:
![]() To nastawienie to najgorsza rzecz na świecie, więc ja staram się na nic nie nastawiać. Po prostu CZUJĘ, że urodzę przed terminem Cytat:
![]() A co do wymazu, to chyba też mogę się grzybka obawiać Dawno mnie nie odwiedzał![]() Też miałam ambitny plan, żeby porobić zapasy Ale niestety gabaryty mojej lodówki zniszczyły moje marzenia, ewentualnie mogłabym zamrozić danonka na zaś ![]() Cytat:
Zwłaszcza, że tak jak sama piszesz, nie wiadomo, jaka będzie kondycja psychiczna/fizyczna, bo jak widać porody bywają strasznie różne![]() Cytat:
![]() Ciuszki uprane, więc mam święty spokój, gdybym teraz miała to robić to ![]() zawsze coś ![]() Cytat:
Cytat:
Ale z tego co słyszałam w większości szpitali liczą przede wszystkim skończone tygodnie. Nie mniej chcąc się pocieszyć, jak już blisko ja skupiam się na rozpoczętych ![]() Cytat:
![]() Ubrałam je całkiem chyba ze 2 tyg temu Ale teraz już nic nie muszę robić, przewijak przecieram z kurzu, a jak małego będę chciała położyc do łóżka to taka rolką ściągającą paproszki przejadę prześcieradło i wsio
|
|
#3498 |
|
Zadomowienie
|
strawberry ty rodziłas w toruniu moze mi na priv przeslesz szczegóły odnosnie akcji po
?a i co ci sie przydało w szpitalu? dla małej i ciebie? |
|
|
|
#3499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ładnie cię ten poród wykończył ![]() Cytat:
Oby jutro oksy fajnie zadziałała
|
|
#3500 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Hey Dziewczynki!
Jest jakis limit cytatów w poście? Jestem przekonana, ze bylo tego wiecej! Nadrabiam od 3 dni a tu oo..... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42014043] https://www.dropbox.com/sc/2rulkafwn70menl/ju4qIaVaYg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cudaczek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o obrzęk piersi- również to u nas zauważyłam- dzisiaj mam wizytę położnej to ją jeszcze o to wypytam. Dziewczynki mialam tyle nacytowane od 3 dni a tu d*** Aramalgos- póki pamiętam. Pytałaś o KTG w szpitalu. Na Inflanckiej wygląa to tak, że musisz teraz zadzwonić do przychodni i umówić się na dzień terminu na KTG. Robią to w przychodni, nie w szpitalu. Uwaga- bardzo ciężko się dodzwonić, jak masz okazję to warto zapisać się osobiście. Z miejscami itp nie ma problemu ;-) Nr tel znajdziesz na stronie www szpitala- infolinia
|
|
#3501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Madi kcukasy zeby samo skoczyło bez transfuzji |
|
|
|
#3503 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z portfela.Ale to było 8 lat temu. Nie mam pojęcia skad u tego kolesia moj dowód. ![]() Cytat:
Twee huczalam z TZ z tekstu o danonku
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3504 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tweed to Ty mało gościnna jesteś, skoro dawno grzybka nie było ![]() ![]() Paulinka jest limit cytatów, ja to tez nie raz boleśnie odczuwam
|
||
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Szkoda, że to niestety prawda ![]() Cytat:
![]() Paulinka, są limity, też mi zżerało niejednokrotnie ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Dziewczyny mam bardzo ważną sprawę!!! Co lepiej zrobić na obiad: burrito czy ryż z jabłkami?
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
Misiaczka teściowa ogólnie nie jest szkodliwa, tzn zdarzały się ostatnimi czasy rzeczy, których nie mogłam przeboleć, a które działy się m.in. za jej sprawą ale widzę, że z "naszym" imieniem zaczyna walczyć
i to jest taka walka podjazdowa trochę, to mnie najbardziej denerwuje Z tym dowodem dziwna sprawa Ja zmykam na trochę, muszę iść po zakupy, dzisiaj zapiekanka makaronowa na obiad. A tak mnie na sen zbiera...jeszcze Tżtowi obiecałam powprowadzać jakieś faktury z pracy chyba porozkładam te moje dzisiejsze plany na 2 dni
|
|
|
|
#3507 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jest git co najlepsze ![]() Pomimo, że od 2 doby po pordzie śmigam normalnie i czuję się świetnie -nie mamy czasami z TŻ kiedy zjeść A teraz jak on ma popołudniówki to nie wyborażam sobie siedzieć sama samiuteńka z Małym ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za szybką akcję!! ![]() Cytat:
A wystroiłam się w koszulę w kolorze red w razie W Ale nawet plamki nie miała ![]() Cytat:
Trzymam kciuki żeby hemo rosła ![]() Cytat:
Może jutro pójdzie?![]() Dziś moja waga pokazała 10 kg mniej, czyli ważę 62 kg A w talii mam 74 cm -praktycznie nie mam brzucha No aż sobie poklaszczę ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-30 o 15:10 |
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
ALE WYSYP PO BURZACH
![]() ************************* ************************* ********** Domciatko, Katerine Domcia, przeczytalam na tel. i poryczalam sie rano z radosci , jaką ma buzinkę slodka malenka Samantha, co u Ciebie??? Pewnie spisz i odpoczywasz albo juz masz synusia kolo siebie (oby!!). Biedna Ty kochana, trzymaj sie! Stokrotka, Kejt - kciukasy mocniaste, zeby juz nic nie stopowalo i szybciutko maluszki dolaczyly do Was!! Mela, SIOSTRO MOJA ASTRONOMICZNA, prosze Cie pisz jak idzie, bo ja tu jajko zniose!!! normalnie odkad przeczytalam, ze masz skurcze co 5 minut, rece mi sie trzasc zaczely . Ja na tel., mam godzine do tylu podglad postow, nie na biezaco, ale teraz wlasnie tescie pojechali a wrzaskun zasnal Idzia, sciskam Cie mocno i tez czekam na radosna wiadomosc
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Domi gratulacje,szkoda ze musialo sie skonczyc cc ale po tylu godz bolu to soe nie dziwie eazne ze z Wami wszystko ok!:-***Sara sliczna )she,katerine gratulacje ![]() mela zycze aby szybko poszlo i bezbolesnie w miare Ktos pytal o rytm dnia,no my sie dostosowujemy do malej ...moze kiedys to sie zmieni napewno rano po drzemce robimy kosmetyke...kremiki itp a wieczor kapiemy..reszta wycjodzi w praniu:-P neni gratulacje wagi:-P moja cora zjadlawczoraj o 20obidzila soe raz o 3a pozjiej o 6 rano dala pospac i spala cala noc u siebie.stwierdzilam ze pomecze soe troche w nocy (bo mala musi zjesc jak przysnie to musze poczekac az dobrze usnie i ja przenosze przy tym ja musze sie trzymac i nie usnac:-P
|
|
|
|
#3510 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla nowej kluseczki wątkowej Cytat:
no i głaskanie, przytulanie, opowiadanie, ot tyle narazie. Od dzis zaczynamy intensywnie leżaczkowanie na brzuszku bo nam pediatra zalecił Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

dla Kubusia za przyrost wagi 
bo jak nie to się nie przejmuj
moja np. długo nie narzucała się wcale ale jak pojawiła sie ostatnio poważna propozycja imienia to "mimochodem" w rozmowach przemyca informacje ile to w naszym otoczeniu jest dzieci o tym imieniu. Że takie popularne, że gadała z listonoszem i nawet jego syn ma takie imię, bla, bla, bla
biedna nie wie, że mnie to jeszcze bardziej motywuje, zeby to imię zostawić

KCIUKI DLA ADASIA
Czy będzie zagracone teraz, czy za dwa tygodnie nie ma chyba różnicy