|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I dobrze, ze możesz liczyć na pomoc Mamy ![]() A kupy Gluciatka też są wodniste, ale od zawsze takie robi a oprócz tego nic mu nie jest więc myślę, ze mieścimy się w normie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nosimy tylko jak bardzo się złości czyli rzadko, od tego ma Dziadków ![]() No i ładnie leży i obserwuje karuzelkę, gada z miśkami i próbuje je kopać ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3452 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Aaaa i całkowicie zanikł mi syndrom wicia gniazda ![]() ![]() ![]() Zaraz zabieram się za ogarnianie chatki, mam hałdę ciuchów do prasowania, bo przez te upały nie odważyłam się odpalać żelazka, a chcę jeszcze wyparzyć laktator (swoją drogą - z tego co pisałyście wystarczy go wrzucić do wrzątku na 10min, tak?). Moja mama też dzwoniła codziennie, ale przestała, jak słyszała mój zniecierpliwiony głos w słuchawce ![]() ![]() Ja się np. zarzekałam, że nie chcę nikogo w domu przez tydzień, dwa po porodzie małego, ale okazało się, że szkolenie tżta może potrwać nawet 2 tygodnie (5.08-16.08 ![]()
![]() |
#3453 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Młody potrafi też przez pół godziny oglądać czarno- białe obrazki dla noworodków, lubi też oglądać sufit ![]() ![]() ![]() Domi, Katerine, Eva- ogromne gratulacje Dziewczyny! Stokrotka, Kejt, Idzia- trzymam kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pogrubionego, też liczę, że istnieje taka zależność ![]() I trzymam kciuki, żeby Twoja kluska powoli się pakowała do wyjścia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3455 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Witam z oddziału patologii
Przyjęli mnie ok 11:30 podobno mam 3 cm a nie 4 rozwarcia. Szyjka zgladzona Skurcze co 5 min. Ja oszaleje. Trzymajcie kciuki żeby mi się szybko ruszyło. Bo boli strasznie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3456 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() ![]() Trzymamy kciuki mocno, żeby malutka sama wyskoczyła! ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Kurcze, obfita końcówka miesiąca ![]() Wszystkie się jak ognia boją tego sierpnia czy co? ![]() ![]()
![]() |
#3457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() także cierpliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3458 |
Zakorzenienie
|
czytam o Waszych skorczach i sama odczówam delikatne skorcze ale sa delikatne i krotkie . jeszcze musze wytrzymac do niedzieli to bedzie skaczony nasz pokuj i Wiktorii i moge rodzic
![]()
#3459 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Poranne dziabanie pogonilo chyba.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3460 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
trzymam mocno kciuki
#3461 | |||||||
Rozeznanie
|
Cześć,
Ale w nocy była burza! Normalnie było jaśniej w mieszkaniu niż za dnia. Aż zaczęłam się bać... Mąż był na nocce a ja sama z Gosią. Na szczęście malutka spała sobie smacznie i nie obudziły jej grzmoty i błyski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczności! ![]() Cytat:
![]() Ładna waga Karolka! Mój Jaś pewnie będzie miał podobną. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Doczytałam, że odesłali Cię do innego szpitala... Nareszcie! Piękna ta Twoja Sarenka! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam do was pytanie czy wam na dole brzucha też zrobiła się taka miękka skóra? jakoś tak dziwnie to wygląda ![]() w ogóle to ktoś chyba u mnie słońce włączył :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
mela
![]() idzia jutro będzie bobas ![]() tweed ja też jestem zmęczona i rozleniwiona... prawie już na kanapie zasnęłam..ale że siostra jest, to zaczęłam ryż do leczo gotować, żeby razem zjeść..chyba dzisiaj się nudzi ze mną, taka drętwa jestem.. no a ja może nie, że się sierpnia boję, ale nastawiłam się, że urodzę w lipcu i jakoś mi ten sierpień po prostu nie pasuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie. Ostatnie bo na poprzednie i tak nikt nie odpowiedział. Wprowadzacie swoim maluchom już jakiś rytm dnia? Że np o tej i o tej jest pora jedzenia, o tej spacer, o tej kąpiel itp? I jeżeli tak to trzymacie się tych godzin? A co jeżeli jest pora karmienia i maluch śpi? Budzicie? A może po prostu to maluch ustala kiedy chce jeść a kiedy chce spać i wtedy karmicie na żądanie?
Ja bym chciała mieć taki rytm dnia ale Mała czasem zje mniej i śpi np tylko 1 godz a czasami naje się do syta i śpi po 3-5 godz. Nie mam pojęcia jak to wprowadzić. I jeszcze jedno. Czy Wasze dzieciaczki też maja powiekszone piersi? Któraś się pytała o zaczerwieniony ślad po szczepionce. Antonina ma taką czerwoną kropeczke i położna mówiła że tak może być do ok 3 miesiąca. Shestiger,Katerine2,domci atko Gratuluje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Zakorzenienie
|
Mela: kciukasy!!!
Strawberry: powiedzmy że ten rytm jakoś się sam ustalił...północ, 3-4, 6-7 karmienie... potem trochę aktywności zwykle.. 11-12 karmienie czasami jakaś aktywność jak nie było rano.. 15-16 karmienie aktywność..19-20 karmienie z jednej piersi, kąpiel, bajki, karmienie i tak schodzi do 21-22. A jakie było poprzednie pytanie? bo wydaje mi się że odpowiadałam..
#3466 |
Zakorzenienie
|
lece na zakupy albo skorczybyki sie rozkreca albo przejda
![]()
#3467 |
Zakorzenienie
|
Jutro rano ide do pediatry.. kurde mały mi charczy przy karmieniu.. zaczęłam nawilżać mu nosek, troszkę glutków też sie pojawiło to odssysam fridą, ale i tak się martwię. W pt mam dopiero patronażową wizytę, ale nie chciałam juz do niej czekam. I jutro jedziemy na szkolenie ze skoków rozwojowych do położnej która prowadziła SR.
![]() A póki co zrobiłam obiad - ristotto z cukinią ![]() Która mówiła że Grimm ogląda? bo ja się własnie zachwyciłam 2 serią. Leci na C+ ale jako że akurat o 20tej to dzisiaj online obejrzałam i korci mnie aby dalej oglądać. Na kompie to nie to samo co w TV ale w niedziele cieżko mi do 22 na powtórki dotrwać.
#3468 | ||||
Zadomowienie
|
Dzięń dobry
![]() strasznie mi cięzko ostatnio przysiąść na wizażu. Chyba muszę urodzić żeby wreszcie na d.pie klapnąć ![]() DOMI GRATULACJE!!!!! ![]() ![]() Tak się wymęczylyście ale wreszcie jesteście razem ![]() Czarowniczko ![]() Tweed ja prawdopodobnie nie mam gbs (prawdopodobnie, bo lab wpisał inny pesel w mój wynik i wychodzi na to, że jestem 55letnią kobietą w ciąży, mają to wyprostować do czwartku ![]() ![]() Sam, Idzia, Kejt, Stokrotka, Mela ![]() ![]() ![]() ![]() Kallisto, Perse, She, Oliath sliczne te wasze pociechy ![]() Lemurki kciuki, żeby maluszek posiedział w brzuszku ![]() Cytat:
GRATULACJE !!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
GRATULACJE!!! ![]() SHESTIGER GRATULACJE!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj miałam ciężką noc, obudziałam się o 1.00 z bólami ale czułam, że to jakieś przepowiadacze, mąż się obudził kiedy chodziłam po domu i nie zasnął do 4.00 ![]() ![]() Nie pospałam nad ranem bo koleżanka przyjechała w odwiedziny o 9.00 i posiedziała 3 h, potem poszłyśmy na zakupy do apteki, taka tam atrakcja ![]() Planuję dzisiaj pogotować zupy do słoików na zapas, jakieś mięsa porobić i pozamrażać, kapustę młodą do słoików. No zapasy jakieś porobić żeby wykorzystać to dzisiejsze okienko w upałach ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-07-30 o 13:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | ||
Zadomowienie
|
![]() A swoją drogą nie znałam wcześniej piosenki "Kołysanka dla ET"- zawsze jak śpiewamy ją z mężem Adasiowi to mamy niezły ubaw z tego kawałka tekstu: "To nic, że masz trochę mniej ładną twarz Mnie się bardzo podobasz i już (...)" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tweed- ja sobie nie wyobrażam zaraz po powrocie ze szpitala być sama z takim maleństwem ![]() ![]() ![]() strawberry- u nas Adaś wprowadza rytm dnia ![]() ![]() ![]() Wieczory za to są zawsze takie same u nas- między 18.30- 19.30 (kwestia kiedy wstanie) chwila zabawy, potem idziemy się kąpać, po kąpieli masuję i balsamuję ciałko Młodego, jedzenie + przysypianie przy piersi, drzemka na brzuchu mamy przez około 20-30 minut i odkładam Adasia do łóżeczka. I tak śpi od 2,5 do 4 godzin i budzi się na kolejne jedzenie. Aha- no i zawsze zasłąniam roletę w pokoju żeby Młody wiedział, że jest "noc" i kojarzył wszystkie te elementy z tym, że trzeba iść spać ![]() Co do powiększonych piersi u dzieci- to wszystko przez nasze hormony ciążowe, które dostają się do organizmu maluszka przez nasz pokarm. Wszystko się unormuje - nie martw się ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3470 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
A nasz rytm dnia wlasnie zostaje zaburzony..tak ladnie mi noc przespala do 8.30 a teraz non stop spi. Przebralam pampera na spiocha,na spiaco zjadla bo szukala cycka i przy nim zasnela i dalej spi. Wiec pewnie bedzie w nocy wojowac,bo nie bedzie sie jej chcialo spac :banghead: Poumawialam sobie wizyty u lekarzy dla malej :p wrzesien-usg brzucha,pazdziernik kardiolog a za tydzien szczepienie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczesniej pytalam o ulewanie/wymioty, i jak wstawic zdjecie bo wyskakuje mi blad i o cos jeszcze chyba ale juz nie pamietam. Jezeli odpowiadalas to przepraszam, musialo mi umknac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Zadomowienie
|
właśnie nawiedziła mnie policja wypytac o byłą sasiadke.
Przywitałam ich w wypasionym dresie za krótkiej koszulce rozczochrana z syfem w domu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do samopoczucia. Mam to samo ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 |
Zadomowienie
|
Na GBS czekałam tydz. nie wychodowali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie gratulacje dla Domci i Katerine. ![]() A u nas dzis chlodniej i o niebo lepiej sie czuje. Wlasnie zaczal padac deszcz, moze chociaz powietrze zrobi sie rzeskie. Wogole dostalam rano wku... obudzilam sie o 6 z takim nawalem w cyckach, ze szok (ktos tu cos mowil o kryzysie 3 tygodnia ![]()
![]() |
#3476 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzwoni domofon (około 12, oboje z TZ w pizamach bo lezelismy jeszcze w łóżku) i słyszę "straż graniczna, możemy wejść?". Pomyślałam ze koleżanka robi sobie jaja i mówię "wchodz". Otwieram a tam 2 obce mi babki pakują sie mi do domu. Ustanowiły sie na sofie, nie przedstawiły tylko pytanie od razu czy pracuje i gdzie. To pomyślałam ze moze ZUS mnie kontroluje i potajniacku przyszły ![]() Ale potem okazało sie ze jestem świadkiem w sprawie przeciwko zupełnie mi obcemu falszerzowi dokumentów bo miał na swoim komputerze skan mojego dowodu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nasz rytm dnia też właśnie poszedł w ... Niepotrzebnie Młodego w trakcie czuwania wzięłam na spacer ![]() ![]() Uciekam- jakieś pranie wstawię i może sama się zdrzemnę skoro Młody dzisiaj taki łaskawy i śpi bez przerwy ![]() Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Zadomowienie
|
Tez kozystam ze zmiany pogody i mam zamiar prasowac tylko zmusic sie nie moge
![]() A zapasy to robie juz od jakiegos czasu zawsze cos zamroze albo wiecej kupie ![]() zwłaszcza ze TZ mnie opuszcza i bede zdana sama na siebie a nie wierze za bardzo w zakupy przez net. Zawsze sie boje ze mi przywioza cos zgniłego albo zepsutego ![]() A co do KP to jecie takie rzeczy jak nalesniki czy racuchy czy ogólnie bez smażonego? elaine z tego co kojazre to ty tez bezmiesna jakies specjalne zapasy robiłas? warzywa na patelnie próbowałas czy raczej wszystko gotowane? |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Raczkowanie
|
a powiedzcie mi sierpniówki czy macie już rozłożone łóżeczka? U nas jeszcze 2 tygodnie, mieszkamy w kawalerce więc miejsca za dużo nie ma, ale tak okrutnie korci mnie żeby już je poskładać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.