|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Diabli hehe kurde to przykleje mojej małej smoczek, żeby nie chorowała
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów a tu taki armageddon?
![]() na niegrzecznych małżów dla Małgonikupiłam 2 swetry, małżowi bokserki i wiecie co upolowałam w tkmaxx?? nosidło ergobaby czarne za 169 zł kij że mam womar eco, ale za taką cenę więc teraz mam zagwozdkę które zatrzymać a które sprzedać![]() małemu ząb daje popalić, 3 razy już był calgel i wyczuwał lewą jedynkę na dole pani w sklepie doradziła mi gryzak w smoczku z dr brownao taki http://allegro.pl/dr-browns-brown-s-...516419012.html mały go ssie i chyba mu lepiej więc polecam ![]() a ! i kupiłam młodemu szeleszczącą książeczkę z rossmana i kuleczkowe centrum z playskool za 99 zł było na promocji ![]() http://mimi.com.pl/sklep/zabawka/4418 wrrr właśnie sobie rozcięłam palec o puszkę tunczyka
|
|
#3483 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko wapno przychodzi mi do głowy. |
||
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się mojego zapytałam czy jest mężczyzną, przytaknął więc mu nie składam życzeń, taki mały odwet za rocznicę ślubu
Pearl oby leki w domku pomogły. Co ja to ... a, nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem już 3ci dzień wieczorami lecę na 2 cycki. Popołudniu jadla z jednego 12 minut i się wyrywa, czerwieni, warczy to ją myk do drugiego i jeszcze 9 minut jadła. Teraz znowu na dwa bo pewnie jej brakło i tak się zastanawiam czym ja ją nakarmię w nocy ![]() najgorsze, że rano to tak sobie ciamka, zmusić do jedzenia się nie da, zajada po 7 minut i koniec a wieczorem nadrabia no i z czego ma nadrobić. No chyba, że się zapotrzebowanie zwiększa? Mamusie kp kwiecień/początek maja też tak miałyście?
|
#3485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa i z zabaw mloda lubi jeszcze nakrywanie tetra(tak od góry z wiaterkiem hehe) "gdzie jest nelusia? nie ma nelusi, aaaa jest" |
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak przykro czytać jak bliscy tak ranią Szkoda, że takich tekstów musisz słuchać, nie martw się i nie przejmuj bo wiesz dobrze, że nie ma czym! Kurcze, szkoda, że mały się tak męczy. Moja też budzi się w nocy co 2 godziny na jedzenie, w dzień też je często co 2,5-3 godziny. Dzisiaj mieliśmy noc że budziła się co 3 godziny, ale nie wyje przy tym, w ciągu dnia marudzi ale nie płacze tak jak Twój. A to chyba nie o jedzenie mu chodzi skoro rzyga to znaczy chyba że się przejada? Może to skok, bliskości szuka czy co? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suuuper. musisz częściej odwiedzać lumpka, bo macie tam niezle perełki.
|
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
O tym pierwsze słyszę. Owijanie u nas już nie działa, za duża jest.
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Colorku - trzymam kciuki żeby się to jakos udało wszystko ogarnąć. daj znac jak będzie możliwość wplaty 1%, szkoda, ze nie mieszkacie bliżej, bo mogłabym zajac się rehabilitacja mowy, uprawnienia do neurologopedii mam...ehh, musi w końcu być dobrze. może jakas fundacja będzie w stanie pomoc? może lokalna gazeta, radio? walczcie...
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buziak, proszę się nie denerwować , dzień już się kończy i jutro będzie lepiej ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- ojoj, trzymam kciuki za posiew! |
|
|
|
|
#3494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Diabli moja mama i teściowa, to co i rusz wyskakują z tymi soczkami (wtf!?), najchętniej już by Młodemu wcisnęły butle pełną cukru. Teściowa mojemu mężowi, jak był mały, w 3 miesiącu dawała mąkę krupczatkę...i żyje chłop i ma się dobrze Póki co zamierzam zrobić sok z moich winogron, bo jest ich cała kupa, ale samo podawanie soczków zamierzam odciągnąć w czasie, jak tylko się da.Co do pensji 60%...będzie cienko, ale jakoś damy radę. Troszkę oszczędności mamy, a w międzyczasie będę szukać innej pracy chyba, bo u siebie pewnie dostanę wypowiedzenie. A tak ni z gruchy, ni z pietruchy...moja kumpela jest w szpitalu ze swoją 6-tygodniową córeczką (a są już ze 2 tygodnie). Okazało się, że Mała nabawiła się bezobjawowego zapalenia płuc...od zachłyśnięcia się mlekiem z piersi. Masakra jakaś, wydaje się aż niemożliwe ![]() Napisałam odwołanie do towarzystwa ubezpieczeniowego i..zapomniałam się podpisać, jutro muszę wysłać jeszcze raz Color przykro mi z powodu mamy Marchewka, no to jesteś prawdziwa Marchewka teraz Też kiedyś przeszłam przez odfarbowywanie czarnych włosów na blond. Miałam specjalny środek, który tak śmierdział, że ło matko! No i jak odfarbowałam, to były rude, no to chciałam pofarbować na szary blond i zrobiły się znowu czarne, ale się wkurzyłam A mój mężu grzecznie poszedł usypiać Młodego...ale za często mu się to nie zdarza ![]() Jak się ma męża, to dzień chłopaka chyba nie obowiązuje, no nie?
|
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i za każdym razem żałuję, że nie mamy (jeszcze) córeczki ![]() dla dziewczynek to dopiero są łupy |
||
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam wam coś na problemy z "teściowa dobra rada"
![]()
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Helena jak płacze na rękach to albo jedzenie albo spanie, może zmęczony jest coś go wybudziło i dlatego ryczy? Moja teściowa raz jak Hela tak się poryczała wzięła ją tak na ręce, że buzią do klatki piersiowej i tak wtuliła główkę i mała się w momencie uspokoiła, dała jej smoka na tych rękach i mała usnęła. Ale trzeba spokoju bo może czuje że się denerwujesz?
|
|
|
|
#3498 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie się to czyta, jednym słowem uwielbiacie wariować ![]() i za 5 mies.Cytat:
czasem nie natkniesz się na nikogo a wolalabym powalczyć ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
a tatuś moglby trochę więcej dbac o interesy syna i nie wyj mamuska, stanowcza postawa lepiej utrzesz im nosa. tak czytam i czytam i chyba wszystkie nasze maluchy maja teraz trudny okres...także badzmy dzielne, jeszcze trochę i znow będziemy mieć grzeczne aniołki (albo zastesknimy za takim marudzeniem hehe) |
||||
|
|
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
Bujam ją na rękach tak, że w sumie całe ciałko stoi w miejscu a tylko głowa jej się szybko kiwa, w paszczy cyc
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Deserek wprowadziłam po wprowadzeniu 4 warzyw (marchew, ziemniak, brokuł, pietruszka). Tak samo jak z marchewką. Najpierw dałam jabłuszko później banan, maliny. Banana ze słoiczka można po 4 m-cu, a normalnego po 9 m-cu. W pierwszym miesiącu życia deserek + zupka powinny wynosić tyle ml ile porcja mleka. 3. odpowiedziałam wyżej. Ilość mleka zmniejszałam stopniowo wprowadzając większą ilość zupki. Aaa i deserki daję ze słoiczka (zupki robię sama). Jeden słoiczek mam na trzy razy. 4. Z glutenem mam problem ale chyba zacznę dawać za jakiś tydzień (czyli po skończonym 5 m-cu). I chyba będę dodawać zwykłą kaszę mannę.5. Ja nie jestem za kaszkami na początek. Wprawdzie jest na nich napisane że są po 4 m-cu życia ale w żadnym poradniku ani książce czegoś takiego nie ma. Tam jest że po skończonym 6 mc-u czyli od 7 m-ca życia. Podsumowując na początek wprowadzania diety poszła: marchewka, ziemniak, brokuł, pietruszka, jabłka, maliny, banan. W kolejnym miesiącu czyli po skończeniu 5 m-ca dodam mięsko, gluten, brukselka, cukinia, kalafior, seler, jagody, dziką różę. Po skończonym 6 m-cu wprowadzę kaszki. I tu się jeszcze zastanawiam czy te z opakowania owocowe, czy jaglana + owoce. Czy raz to raz to. Do kaszki będę dodawała owoce. Burak, por, gruszka, żółtko z jajka. Nad rybą się zastanawiam czy po 5 czy po 6 m-cu życia. |
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"idzie zima, a mamy prz zyciu kur.wi.ca trzyma" daj znac, oby skonczylo się na antybiotyku. |
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa jeszcze Wam napiszę, że byłam u fryzjera
wiem, że włosy i tak będą lecieć ale czuje się 5 lat młodsza bo taką fryzurę miałam 5 lat temu - grzywka i włosy do brody coś jak bob i taaak mi lekko
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie usypiam na cycu
|
|
#3504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz urządził koncert przed spaniem, usypiał mąż dobre 30 minut po czym stwierdził że to nie jest jego dziecko a jakiś diabeł wcielony dłuuuuuugiego spania Cytat:
Cytat:
|
|
#3505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze lepiej posluchac jakiegos hiciora i choć na chwile oderwać się od jekow...Cytat:
ale nie podpowiadam, bo u nas nigdy nie było problemu z usypianiem na rekach. dzięki za przypomnienie. te kupony sa chyba do końca października, wiec musze isc w końcu po słoiczki ![]() dzisiaj bylam, ale o nich zapomniałam. nie wiem czy w każdym rossmanie, ale w promocji sa pampersy baby active chyba za 42,90 ja mojemu nawet nie mowilam, bo to już jednak mezczyzna |
||
|
|
|
#3506 |
|
Rozeznanie
|
Karp też nie poleca kiwania z cycem w paszczy, jednak smoczki u nas są w niełasce. Samo kiwanie nic nie daje, więc pomagam sobie, jak mogę.
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
koniecznie.Cytat:
swietna cena nosidełka. daj znac jak będziesz ktores sprzedwac
|
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Karola znów ma problem ze spaniem
i kurcze pochwaliłam się ostatnio że u nas kupy są codziennie i dziś nie było a wczoraj tylko mały bobek no ale jeszcze nie marudzi.W ogóle to się zastanawiam czy nie mamy już skoku. Niby ma być za tydzień ale niunia jest bardzo marudna i jakaś taka inna ![]() loney świetne zakupy. Trzymajcie kciuki żeby moja córusia była jutro grzeczna to się wybiorę na łowy ![]() color mam nadzieję że uzbierasz sporo kasy i z mamą będzie ok. Karola też się rwie do siadania, do tego stopnia że jak jej podaję moje palce to się łapie i sama podciąga do siadania. Czasami jej pozwalam chwile "posiedzieć" ale jak teraz ma leżeć to złości się coraz bardziej. Veronic współczuję bardzo. Ciężko masz z synkiem. nuna myślę że u was to skok. I nas było dokładnie to samo. |
|
|
|
#3509 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Justi ściskam mocno.
tak czytam i czytam i mam wrażenie że wszystkie maluszki mają skok ![]() zmykam spać deb a te zniżki na słoiczki hippa też chcesz? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

na niegrzecznych małżów
dla Małgoni
kij że mam womar eco, ale za taką cenę
pani w sklepie doradziła mi gryzak w smoczku z dr browna

No ale najpierw to spojenie, a potem jak już było trochę lepiej to wyjechaliśmy, jesteśmy od września w kato i nie umiem się z mężem wybrać żeby mnie podrzucił - nie żebym się tłumaczyła

Biedna jesteś 
r za chrzciny

I kolejny dzień tak, już nie wiem, co z tym zrobić, a zasypia około 21... No i zasypianie oznacza najpierw wielki płacz - czy to w dzień, czy na noc