Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 16:37   #3481
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Mniam uwilbiam!
A jaką?
Ja właśnie trzecią dokładkę leczo sobie nałożyłam

zamówiliśmy 3 bo mamy taką ofertę b za 54 zł
oczywiście jeszcze zostało

HAWAJSKA szynka, ananas, podwójny ser
EXTRAWAGANCKA pieczarki, cebula, pikantna wołowina, szynka, pepperoni,papryka
FLAMBE boczek, cebula, sos śmietanowy

zeżarłam z 5 kawałków ale nie mogłam się powstrzymać- teraz leżę napasiona i ledwo dycham bo chyba na pierwszym kawałku pizzochy już siedzę
Stary 2013-09-27, 16:39   #3482
iwantyou99
Zadomowienie

Dziewczyny czy sa tu ekspertki z dziedziny Zusu?? Mam pytanko a nie chce niepotrzebnie zasmiecac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
zamówiliśmy 3 bo mamy taką ofertę b za 54 zł
oczywiście jeszcze zostało

HAWAJSKA szynka, ananas, podwójny ser
EXTRAWAGANCKA pieczarki, cebula, pikantna wołowina, szynka, pepperoni,papryka
FLAMBE boczek, cebula, sos śmietanowy

zeżarłam z 5 kawałków ale nie mogłam się powstrzymać- teraz leżę napasiona i ledwo dycham bo chyba na pierwszym kawałku pizzochy już siedzę
Matko jedyna! Jak zaraz nie zjem ananasa to umrę!

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 16:40   #3483
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Oby tak było, trzymajcie już kciuki za wizytę.

Stary 2013-09-27, 17:12   #3484
lidkaa82
Zadomowienie

Mezaga ja jestem na zwolnieniu od samego początku ze względu na specyfikę pracy. Pracuje na obsłudze klienta i mam zmiany 10 lub 12 godzinne. Do tego to praca tylko i wyłącznie przy komputerze na tzw hokerze czyli takim jakby barowym stołku. U mnie nie ma możliwosci dostosowania zmian i stanowiska pracy dla kobiety w ciąży wiec już przy pierwszej ciąży zostałam poinformowana że albo oficjalnie nie informuje o swoim stanie i pracuje normalnym trybem albo mam spadać na zwolnienie. Poza tym praca jest bardzo stresująca i jak jest dużo klientów to nie ma możliwosci przez kilka godzin opuszczenia stanowiska, więc wybór był prosty
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 17:25   #3485
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie ogarniam! Cały czas męczy mnie temat laktatora. Chcę mieć jakiś ze sobą w szpitalu w razie nawału (u nas na oddziale jest taki stacjonarny, ale czekać w kolejce, aż sobie sto matek odciągnie... to nie dla mnie, wolę być zabezpieczona). Zrobiłam rozeznanie, wybrałam Philips Avent albo Medela, ale tu się pojawia problem, bo:

a) kupię ręczny, a się okaże, że będę miała tyle pokarmu, że potrzebny będzie elektryczny (więc podwójny zakup - bez sensu)

b) kupię elektryczny, a się okaże, że skorzystam kilka razy i będzie tylko zbierał kurz (a tani nie jest).

I nagle wpadłam na coś takiego (zdjęcie załączam ) Wiem, wygląda prymitywnie Nazywa się "odciągacz pokarmu LUX" () kosztuje od 10 - 20 zł i na pewno nie jest to sprzęt na dłuższą metę, ale myślę, że może się sprawdzić na czas pierwszego szpitalnego nawału, a po tygodniu/dwóch będę już wiedziała, czy przyda mi się normalny laktator ręczny czy elektryczny. Sama sobie bije brawo za ten genialny pomysł. I jednocześnie podpytuje was czy ma to w ogóle jakiś sens?...
Ja kupiłam najzwyklejszy taki jakby z gruszka za 10zl w czasie kryzysu pomoże a będzie czas na zakup lepszego a jeśli nie będzie potrzebny to nie duże pieniądze więc nie będę żałować a boję się zostać na lodzie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
oj tam, od razu baty...

po 1 i tak będziesz karmić swoim mlekiem, więc krzywdy dziecku nie zrobisz, bylebyś je przytulała i miała z nim kontakt, a po drugie, nawet jeżeli mm to jest przecież Twoja sprawa

ja najbardziej nie lubię, jak się matka nie chce przyznać, że ma opory, tylko wymyśla alergie i inne problemy. jeden z argumentów rozumiem, bo jak jest alergia, to i recepta na mleko, które tanie nie jest, ale kosztem swojego samopoczucia ciągać dziecko po lekarzach (chodzi o sytuację, że do skutku, póki któryś nie wypisze recepty- miałam z tym do czynienia) to już trochę mniej.

mogę się nie znać, ale jeżeli 3 lekarzy (i z przychodni i prywatnych) mówi, że jest ok a jeden (też prywatny i nietani) że nie, to jednak większe prawdopodobieństwo jest, że nie ma co się łudzić (żebym teraz ja nie została zlinczowana)

gdzieś słyszałam taką teorię, że mleko nie wypływa z piersi, tylko z głowy (oczywiście niedosłownie) i jeżeli matka nie jest przekonana, to mleka nie będzie, choćby nie wiadomo co robiła
To u mnie to się sprawdza bo ja już mam mleczne cyce a bardzo mi zależy na karmieniu więc może dlatego

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Ja mam takich teściów. Duzo mówią i na tym sie kończy. Nauczyłam sie przez te lata żeby puszczać ich gadanie koło uszu. Najwyżej się miło zaskocze, chociaż słabe szanse
Za to rodzice zawsze odkładają po cichaczu a potem robią nam niespodzianke Sami za wiele nie mają ale pomagaja nam jak mogą. szkoda ze mieszkają 150 km od nas, a że schorowani to rzadko moga nas odwiedzać
Niestety znam ten ból jedyni moi rodzice którzy nas wspierają i pomagają tez mieszkają daleko i niezbyt często ich widuje

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ja dziś zaspałam na krzywą a jak wstałam to od razu śniadanie, więc pójdę w poniedziałek. A taką tabliczkę to bym bez problemu wsunęła

A co do "słownej" matki TŻa to jasne on będzie gadał już mu powiedziałam, widać, że mu głupio i powiedział, że można zapomniała . Ogólnie mój TŻ często się za swoich rodziców wstydzi oni są nazwijmy to "specyficzni". Np. jego ojciec jest strasznym cholerykiem i strassszzznie dużo przeklina. Kiedyś przy obiedzie się mnie pyta czy smakuje mi rosół a ja mówię -tak bardzo. A on "jak ja zrobię rosół to nie ma ch**** żeby ktoś zrobił lepszy" :roll eyes:.
Moja teściowa tak samo klnie jak diabeł czasami aż mi głupio i wstyd za nią

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Rosół jest święty! Moi teściowie 5 rok dochodzą do siebie po informacji ze nie jadam rosołu bo nie lubię

Mój tz też nie znosi rosołu i tez wywołuje takie kontrowersje że jak może nie lubić rosolu więc dla świętego spokoju zjada makaron a rosol zostawia

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja mam plan, zeby koło marca spakować się i zabrać Młodego do Włoch na 10 dni czy 2 tygodnie (mamy tam "zaprzyjaźnione" puste mieszkanie, z którego mozemy korzystać do woli za darmo). Ciekawe czy wyjdzie
Też chciałabym kolo marca jechać z małym na 2tygodnie do rodziców ale zastanawiam się jak to zniesie taką zmianę otoczenia

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Mój teść też dużo przeklina. Nie żeby to było jakieś celowe ubliżanie, on po prostu się tak nauczył i nawet nie myśli o tym co mówi.
Jak pierwszy raz byłam u nich w domu jako dziewczyna tż to byłam totalnie zaskoczona. Bo u mnie w domu nikt nie przeklinał. A tam normalnie w toku rozmowy... 3 zdania w tym 5 przekleństw.
I jak teraz o tym myślę, to on się jakoś nie powstrzymuje przy dzieciach (od siostry tż) czyli i przy moim nie będzie. A ja mu przecież nie powiem: "ej Ty dziadek buzia na kłódkę"
Ja nie będę miała skrupułów tępić teściowej żeby tyle nie przeklinała bo uważam że przy dziecku trzeba się hamować.

Cytat:
Ja mam zadyszke jak rozmawiam z kimś, muszę śmiesznie wyglądać brzuch mi twardnieje głównie jak dużo chodzę lub postoję. Zakupy już nie dla mnie

Mój się budzi różnie, bardzo różnie... ale wieczorem około 22-23

Ja też miałam 75 w 26 tc

Tak, możesz ale musisz szukać adapterów Google prawdę Ci powie chyba. Co do fotelika można z nim jeździć, ale ja bym nie jeździła na dłuższe spacery, w gondoli na pewno dziecku wygodniej.

To ty wczoraj pisałaś, że zaoszczędzisz przy nas MISZCZYNI oszczędziana

Swoją drogą wszystko wykupiłyście! sam braki magazynowe!

Musisz dobrze szukać a jaki masz wózek?

Co co fotelika jestem zdecydowana na taki z regulacją oparcia, dziecko może leżeć, uznałam, że to duży plus. Mam rację?
Mam podobnie tyle że jak szybko mówie i tż się ze mnie zawsze naśmiewa "Nie mów tyle bo się zmęczysz"

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
No przy 50 g nawet w pl mozna byc po sniadaniu, zdrowej osobie cukier sie normuje. 75 g robia dopiero jak 50 wydzie zle.. W polsce czasami to praktykuja.
Miałam 50g i kazali mi być na czczo

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Hej!
Powiedzcie mi Kochane, czy kobieta w ciąży może jeść grzyby??
Bo do tej pory jadłam (uwielbiam!) i wczoraj miałam mały zgrzyt z Teściową.
Przyjechali do nas teściowie w odwiedziny. Na kolację przygotowa≥łam makaron pełnoziarnisty z sosem śmietanowym z kurkami i boczkiem (pycha!)
A moja teściowa na to:
- ale ty Martusiu przecież nie możesz tego zjeść? Kobiety w ciąży nie mogą jeść grzybów. Łucja jak była w ciąży (jej druga synowa), to powiedziała, że grzyby są zakazane.
Odpowiedziałam, że ja jem, a ona może nie lubi i dlatego nie jadła, albo nie chciała jeść, bo była niepewna czy na pewno są jadalne..
A ja grzyby jem i mi doktor nie zakazywał.

Spałaszowałam cały talerz, ona patrzyła na mnie krzywo, ale potem zaczęłam się zastanawiać, że a nuż widelec ma rację....?
Ja tam jem normalnie i kani i rydze smażone, zupki, sosy tyle że ostatnio jak na kolacje pojadłam smażonych rydzy to mnie takie koszmary męczyły że szok jedyny problem że są ciężkostrawne i no najważniejsze żebyś miała pewność co to za grzyby...

-------------------

Jestem taka szczęśliwa jutro jedziemy do moich rodziców w odwiedzinki ostatnio byliśmy u nich w lutym, tak się cieszę
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:09   #3486
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Super,że wszystko OK.
Witamy Lenkę
A co to jest test biofizyczny?
Oceniał płód podczas przedłużonegoUSG połączonego zKTG: czynność serca płodu ,napięcie mięśni płodu, ruchy płodu, ruchy oddechowe płodu, ilość płynu owodniowego .
Stary 2013-09-27, 18:10   #3487
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Nemezis23 no właśnie też czytałam, że w tych modelach memo poprawili te spacerówki. Ale poczekam jeszcze na więcej opinii Bardzo wpadł mi w oko ten wózeczek, bo jest duży, a my do malutkich ludzi nie należymy A masz już go w domu? Jaki kolor wybrałaś ?
Nie mam w domu, odbieramy dopiero w okolicach końca stycznia. Wybraliśmy kolor 330 i do niego srebrny stelaż. W sklepie, w którym zamawialiśmy były próbki materiałów, więc widzieliśmy kolory na żywo. W sklepie stał też wózek w kolorze granatowym z białym stelażem i wyglądał super

Cytat:
Dziewczyny co do badań to mam pytanko za chwile zaczynam 26 tydzien jutro mam zrobic próbę obciążenia glukozy 75g czy to nie za dużo? Słyszałam ze od któregoś tygodnia obciążenie powinno byc 50g glukozy.
Ja mam zrobić 75 g od razu. Przed ciążą też miałam robione to badanie z takim samym obciążeniem. Wtedy sprawdzali też poziom insuliny.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Po lekarzu skoczyłam jeszcze do budowlanego i na małe zakupy
Przedstawiam Wam naszą Lenkę
Super zakupy i śliczna Lenka. Nasza córcia też chyba będzie się tak nazywać

Cytat:
Hej!
Przyjechali do nas teściowie w odwiedziny. Na kolację przygotowa≥łam makaron pełnoziarnisty z sosem śmietanowym z kurkami i boczkiem (pycha!)
A moja teściowa na to:
- ale ty Martusiu przecież nie możesz tego zjeść? Kobiety w ciąży nie mogą jeść grzybów. Łucja jak była w ciąży (jej druga synowa), to powiedziała, że grzyby są zakazane.
Nie widziałam grzybów na liście zakazanych produktów. My jedliśmy kurki takie kupne.
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 18:25   #3488
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
coś takiego znalazłam dla maxi cosi http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=1358
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Lolita, brawa za wizytę i za piękne ciuszki

Ja wklejam obiecany kombinezon, upolowany w Caerfurze za całe 30 zł
Kombinezon ekstra

lolita: gratuluję Lenki

Przypominam o mięśniach K dzisiaj.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:26   #3489
tajeczka
Zadomowienie

u lekarza wszystko ok szyjka spoko, nie skraca się, dał nowe recepty i zwolnienie, w sumie nie było za bardzo gadać
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:36   #3490
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...urtki/106349/1
co sądzicie o takim kombinezonie??

malaMigotkAaa , ależ oszczędzam! robię zakupy on-line , nie tracę paliwka na dojazdy
Ja ten kombinezon tylko niebieski i moim zdaniem jest ok . Kupiłam r.56 żeby mały mi się nie utopił w nim . A w razie czego jak wyrośnie z niego a zima się nie skończy to pojadę i dokupię . Chociaż kolejny planuje kupić polarowy taki przejściowy . Ale w razie czego do sklepu zawsze można skoczyć kupić .

Witam nadrobiłam ale nie miałam siły odpisywać . Jakaś taka zamulona jestem . Z mężem dziś też popełniłam zakupy ( uwielbiam mojego męża po prostu wszystko kupi małemu bałam się , że będzie marudził a tu jak coś fajnego spotykamy to kupujemy )
Stary 2013-09-27, 18:58   #3491
perfuzja
Zakorzenienie

Ja tez juz po wizycie, wszystko w porzadku
Mlody co prawda cały czas ułożony posladkowo, ale mam nadzieje, ze jeszcze sie obroci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 19:27   #3492
upadly_aniol00
Zakorzenienie

co myślicie o takiej koszuli do porodu http://allegro.pl/wyprzedaz-komplet-...562318528.html
Jest na szelkach cycki nie powinny uciec podczas porodu + szlafrok
Stary 2013-09-27, 19:32   #3493
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
co myślicie o takiej koszuli do porodu http://allegro.pl/wyprzedaz-komplet-...562318528.html
Też mam zamiar ją kupić, już postanowiłam, podoba mi się i tyle. Tylko użyję pewnie po porodzie, bo na sam poród wolę coś co zaraz potem wyrzucę.
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 19:36   #3494
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Mlody co prawda cały czas ułożony posladkowo, ale mam nadzieje, ze jeszcze sie obroci
zmykam, poldożyć się bo padnieta jestem po pracy, brzuch mam twardy...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 19:36   #3495
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ja już sama nie wiem jaką na poród kupić nie używam w ogóle koszul , nie lubię więc nawet żadnej nie mam .
Stary 2013-09-27, 19:41   #3496
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już sama nie wiem jaką na poród kupić nie używam w ogóle koszul , nie lubię więc nawet żadnej nie mam .
A t-shirt męża? Albo jakis inny duzy? Nie ma co kupować nic specjalnego na porod, bo pewnie potem pójdzie do kosza.
Stary 2013-09-27, 19:41   #3497
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Kup może jakąś zwykłą, luźną i najtańszą, skoro to ma być jednorazówka. A potem na pewno w szpitalu nadal Ci się przyda koszula i kilka dni po porodzie pewnie też.
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 19:54   #3498
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Jeszcze ma troche czasu,zeby sie obrocic.

Cytat:
A t-shirt męża? Albo jakis inny duzy? Nie ma co kupować nic specjalnego na porod, bo pewnie potem pójdzie do kosza.
Ja wlasnie mialam Radka t-shirt,akurat luzny i siegal duzo za tylek.
Ale i tak nie uzylam,bo przy zzo dali mi specjalna koszule.
Stary 2013-09-27, 20:10   #3499
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja miałam jakieś stare koszulki w dużym rozmiarze,wszystko poszło i tak do kosza,bo było we krwi,wodach plodowych itp....raz rodziłam nawet w skarpetkach .takze myśle,ze noe warto nic specjalnie kupować

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Nie polecam takich koszul,bo piersi "wyłażą" tymi otworami (bynajmniej moje)
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 20:14   #3500
Sheperdess
Rozeznanie

Lolita, Tajeczka i Perfuzja, za badania.

Perfuzja, pewnie się odwróci, ma jeszcze dużo miejsca i trochę czasu.

Może to pogoda ostatnio, ale nic mi się nie chce, a właściwie to na nic nie mam siły. Nawet zakupy w supermakecie mnie wymęczyły. Jak tylko odrobinę pochodzę, to boli mnie brzuch i mam wyrzuty sumienia, że Adasiowi coś się może stać. Wiem, głupie to. Już nie smęcę.

Na pocieszenie kupiłam komplet dla Młodego - bawełniane ogrodniczki i body z dł. rękawem. I sobie maść na sutki, trzeba się przygotowywać do ssaka.
Stary 2013-09-27, 20:19   #3501
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

Nie polecam takich koszul,bo piersi "wyłażą" tymi otworami (bynajmniej moje)
Ja tez takich nie polecam.
Piersi co prawda mi nie wychodzily,ale generalnie bylo to niewygodne rozwiazanie.
Stary 2013-09-27, 20:26   #3502
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Dziękuję

Kombinezon ekstra

lolita: gratuluję Lenki

Przypominam o mięśniach K dzisiaj.
Dobrze ze przypominacie bo ja ciagle zapominam A tak w ogole to chyba Ty schabowego z marchewka robilas? Przeczytalam i polecialam do kuchni schab rozmrazac i marchewke kroic, dzieki Bogu ze mialam wszystkie skladniki bo by mnie skrecilo
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:37   #3503
senira666
Zakorzenienie

Hej. Przez pół dnia nie moglam dostać sie na forum przez tel...

Stary 2013-09-27, 20:40   #3504
mo_nic
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
No przy 50 g nawet w pl mozna byc po sniadaniu, zdrowej osobie cukier sie normuje. 75 g robia dopiero jak 50 wydzie zle.. W polsce czasami to praktykuja.
Dzisiaj byłam na badaniu i musiałam być na czczo. Po 5min od wypicia naszły mnie siódme poty a po 15min zasypiałam

Cytat:
Czytałam że niewygodnie karmi się przez te dziury
Ja obserwuje takie
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-ro...512765337.html
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-po...557723128.html
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-ro...533462420.html
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-ro...549190716.html
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-ro...549208020.html
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-ro...534633548.html
http://allegro.pl/dwupak-2-koszule-n...577671129.html
http://allegro.pl/bawelniany-szlafro...577669084.html
http://allegro.pl/louise-bawelniana-...530349923.html
http://allegro.pl/koszula-nocna-szar...531196570.html
http://allegro.pl/koszula-nocna-fiol...557236231.html

Nie mogę się zdecydować W ogóle jaki rozmiar zamówić? Normalnie nosiłam XS/S teraz między S/M a na poród chyba L

W ogóle Majka tak mi o sobie przypomina że już się przyzwyczaiłam do tych ruchów w brzuchu. Wczoraj aż męża obudziłam żeby przyłożył rękę.....ale się cieszył jak poczuł ruchy

Edytowane przez mo_nic
Czas edycji: 2013-09-27 o 20:42
mo_nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:49   #3505
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie tylko proszę nie śmiać się ze mnie. Czy jak kupię taki fotelik do samochodu to mogę go sobie też przymocować jakoś do wózka żeby coś a'la spacerówkę zrobić jak będzie jeszcze mały? Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi No bo jak np. są wózki 3 in 1 i tam jest pokazane na zdjeciach, że można mocować te foteliki do wózków. To musi być fotelik tej firmy co wózek,czy inny też może być?
Zazwyczaj się da...tylko po co? Dla takiego maluszka nie ma nic lepszego niż gondola.
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam
Wróciłam z połówkowego, wszystko dobrze, książkowo bez zastrzeżeń test biofizyczny 10 pkt, waga 497 g
Dziewczynka jak to doktor stwierdził nie na 100 % tylko na 1000 %
Mała znowu kopała nóżkami aż lekarz się śmiał
Po lekarzu skoczyłam jeszcze do budowlanego i na małe zakupy
Przedstawiam Wam naszą Lenkę
Super!!! Gratulacje
Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Ja wklejam obiecany kombinezon, upolowany w Caerfurze za całe 30 zł
Cena nieduża, ale nie przekonują mnie te spodenki i kurtka. Wolę jednak jednoczęściowy kombinezon rozpinany.
Cytat:
Hej!
A moja teściowa na to:
Odpowiedziałam, że ja jem, a ona może nie lubi i dlatego nie jadła, albo nie chciała jeść, bo była niepewna czy na pewno są jadalne..
A ja grzyby jem i mi doktor nie zakazywał.

Spałaszowałam cały talerz, ona patrzyła na mnie krzywo, ale potem zaczęłam się zastanawiać, że a nuż widelec ma rację....?
spokojnie możesz jeść grzyby (szczególnie jak to kurki czy pieczarki ze sklepu i na pewno się nimi nie zatrujesz).
Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
u lekarza wszystko ok szyjka spoko, nie skraca się, dał nowe recepty i zwolnienie, w sumie nie było za bardzo gadać
No i super że wszystko dobrze
Cytat:
Koleżanki synek obrócił się tydzień przed porodem moja Dorotka też póki co ułożona głową przy moich żebrach i coś się nie kwapi by się odwracać, ale w sumie ma jeszcze na to sporo czasu.
Stary 2013-09-27, 20:56   #3506
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Obawiam się , że w męża koszulce będę tyłkiem świecić przy moim brzucholu a nawet nie wiem czy brzuchol by mi zakryły
. Może na ryneczku jakąś tanią w takim razie kupię .
A ja szukam do karmienia rozpinane nie planuję tych z boku wyciętymi miejscami tylko ten komplet mi się zrzucił w oczy z racji szlafroku bo też nie posiadam i będę musiała kupić . w ogole to i tak chce jakies tańsze kupić ponieważ nienawidzę spać w koszulach więc to tylko raczej do szpitala będą mam upatrzone na allegro po 15-17 koszule .
Stary 2013-09-27, 20:59   #3507
Le La
Zadomowienie

Ufff nadrobilam Was
Gratulacje za dzisiejsze wizyty.

Mąż mnie dzisiaj wyciagnal na grzyby, spacer po lesie super , tylko co chwila lało :/, wrocilam taka zziębnieta, ze szok, ale nazbieralismy pelno grzybkow.
Dopiero co skonczylam je czyscic, z czesci robie sos, a reszta sie suszy w piekarniku...
Wykonczyl mnie ten dzisiejszy dzien, ide pod prysznic i do lozeczka.
Milego wieczoru
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:11   #3508
mo_nic
Przyczajenie

Dziewczyny kupujecie kombinezon i śpiwór czy 2 kombinezony? Ja już sama nie wiem :/ Mam taki śpiwór specjalny do nosidełka z rozcięciami na pasy. Kupić muszę na pewno kombinezon (z nóżkami) ale skoro do marca (tak myślę że do marca będzie potrzebny) Majka i tak sama w nim nie będzie biegać to może lepiej śpiworek
Stary 2013-09-27, 21:19   #3509
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez mo_nic Pokaż wiadomość
Nie mogę się zdecydować W ogóle jaki rozmiar zamówić? Normalnie nosiłam XS/S teraz między S/M a na poród chyba L

Mowisz,ze bedziesz wieksza o tyle rozmiarow?
Ja mam caly czas taki sam rozmir,przed ciaza,w trakcie i po ciazy (XS/S)

Cytat:
Napisane przez mo_nic Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie kombinezon i śpiwór czy 2 kombinezony?
2 kombinezony.
Stary 2013-09-27, 21:23   #3510
mo_nic
Przyczajenie

Cytat:
Mowisz,ze bedziesz wieksza o tyle rozmiarow? Ja mam caly czas taki sam rozmir,przed ciaza,w trakcie i po ciazy (XS/S)
Właściwie to dół noszę M bo poszło mi w biodra a góra została S ale mam już taki brzuch że swoich narządów już nie widzę. Ostatnio jakaś dziewczyna na forum wrzuciła swoje zdjęcie to byłam w szoku jaka jest między nami różnica

Cytat:
2 kombinezony.
a jakie rozmiary? 52-56 i 62-68? dwa takie ciepłe "kurtkowe" czy np. jakiś welurowy?

Edytowane przez mo_nic
Czas edycji: 2013-09-27 o 21:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości