|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
więc był z siebie dumny że ledwie mnie dotknie - a ja przeżywam rozkosz
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
|
|
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
ojj ten czas raczkowania
Tylko, ze to trwa u nas do dziś hehhe i jeszcze dochodzi to, że jak mały coś chce to on se krzesło podstawi i sięga dopiero trzeba mieć oczy dookoła głowy, dziś wlazł mi do szafki z pościelą taką wysuwaną dość wysoka, z tapczana do srodka bo ona tak z boku jest No i jak go nie dzwigać????? U nas to straszny problem, mimo woli muszę go dzwignąć czasem a strasznie się boję...My po zupce mmmm pychotka ) F. też wmucił całą miskę )
|
#3484 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ale upodobania to widzę, że mają te same Moja jeszcze uwielbia męża pada od ps3 Zazdroszczę, że jeszcze karmisz |
||
|
|
|
#3485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
patul23 - nie byłam świadoma tego iż można karmić piersią jedno dziecko i być w ciąży z drugim
- człowiek co dzień dowiaduje się nowych rzeczy
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Co do porzadkow i obowiazkow domowych, to my obydwoje z mezem pracujemy, wiec sie tym dzielimy. On wraca pozniej z pracy niz ja, wiec ja gotuje obiad (zreszta ja lubie gotowac), ale jak nie ugotuje to tez nigdy draki nie ma, cos tam innego wymyslamy, a zmywa potem najczesciej maz. Sprzatamy w weekendy i razem, po polowie mieszkania. Ostatnio maz sie zajmuje lazienka i salonem (bo to takie ciezsze troche), a ja obrabiam kuchnie (no bo ja tam urzeduje
) i sypialnie. A reszty pomieszczen az tak nie uzywamy, wiec co tydzien nie pucujemy. Idzie sie z nim dogadac w tej kwesti, choc czasem cos tam trzeba mu przypomniec. Ale, mnie tez! Balaganiara jestem i nie odkladam rzeczy na miesjce. A pranie wstawia czesciej ode mnie, ja jakos nigdy nie pamietam...Ciekawa jestem jak bedzie po urodzeniu dziecka jak ja bede w domu, a on w pracy... mam nadzieje, ze sie nie pozabijamy o te domowe obowiazki (bo pewnie mnie sie bedzie wydawac, ze skoro zajmuje sie dzieckiem, to maz pominien mi pomoc w sprzataniu domu, a jemu, ze skoro on pracuje a ja nie, to ja powinnam ogarnac mieszkanie)... U Was cos sie dziewczyny zmienilo po pierwszym dziecku?
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ilkas, tak przeczytałam opis, na jakim etapie jest Twój maluszek i dopiero zdałam sobie sprawę z tego, jak duże mają opóźnienie dziewczynki brata
Są z kwietnia, urodziły się o miesiąc wcześniej... temat tego, że się wolno rozwijają cały czas jest na tapecie, ciągle je rahabilitują i się martwą o nie... ja nic takiego nie widziałam, są malutkimi dzidziusiami, wesołymi, ślicznymi... ale całymi dniami leżą, jak dają je na brzuszek, to jedna ledwo co przyjmuje pozycję do raczkowania, ale ledwo się kiwa, a druga to nawet tego nie potrafi, nawet jak ją się samemu ustawi do tej pozycji, to nie daje rady, ledwo główkę podnosi... myślałam, że po prostu są jeszcze małe, a tu widzę, że nie aż tak ale mi się ich teraz szkoda zrobiło
|
|
|
#3490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
leże sobie kulturalnie w sypialni a tu mąż mi wparował ze śmierdzącą kawą do pokoju
|
|
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
Mąż zaczął gotować, bo ja nie miałam zbytnio na to czasu, ja opiekowałam się Kazikiem, fakt nie był i nadal nie jest ciężkim dzieckiem, ale ten czas w domu tak szybko leci, że jeszcze dobrze się nie obejrzałam a On wracał z pracy
To mój mąż wstawał w nocy do dziecka, bo chciał i wydaje mi się że dawało mu to satysfakcję, czasami sam mówił że zazdrości mi tego że moge tyle czasu spędzać z Synem. Z każdą nową umiejętnością czekałam na Niego, nawet jeśli Kazik przewracał się na brzuch od rana, robiłam tak żeby to wyglądało tak jakby to właśnie na Niego czekał ze swoją nowością... widziałam jak ważne to jest dla mojego Męża być świadkiem Całe szczęście pierwszy krok zobaczyliśmy wspólnie, ja wrzucałam pranie do pralki a mąż chował torbę do szafy. Teraz ja dbam o dom i gotuję (o ile nie wymiotuję) a mąż bawi się z Kazikiem w wyścigi i inne takie Zobaczymy jak to się zmieni od maja
|
|
|
|
#3493 |
|
BAN stały
|
Monita01 u nas przed urodzeniem Mili było dokładnie tak samo jak opisałaś jak to jest u Was. A właśnie odkąd się urodziła i ja jestem w domu więcej (bo pracuję tylko 3 dni w tyg, a mąż 5 dni) to właśnie na mnie spadło więcej obowiązków. I ja się z tym zgadzam, no bo mam więcej czasu niż on na domowe obowiązki. Ale czasem też jestem zmęczona, albo czegoś nie zdążę zrobić więc jak wtedy marudzi i narzeka to mam ochotę pochlastać
Przecież robotem nie jestem...VwVampirka hm..ale mają medycznie stwierdzone opóźnienie? Coś im jest fizycznie czy o co chodzi? Z jakiego powodu je rehabilitują? Bo wiesz..z jednej strony to każde dziecko idzie swoim tempem..każde w swoim czasie zaczyna raczkować, chodzić.. Moja np do tej pory jest bezzębna mimo, że niedługo kończy już 9 miesięcy... i większość dzieci w jej wieku ma już kilka zębów. No ale nie przejmuję się tym co piszą książki "kiedy dziecko powinno", tylko słucham lekarzy. Jeśli mówią, że jest ok..to jest ok.
|
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
Monita u nas w zasadzie nigdy nie było jakichś sprzeczek o sprzątanie. Mój TZ jest bardzo ugodowy. Zawsze sobie dzieliliśmy obowiązki
Jeśli chodzi o pranie, to ja je tylko sortuje i rozwieszam hehe i to nie zawsze wieszam No ale jak on jest w dzien wolny w domu to widzi ile czasu zajmuje zabawa z małym i jak to wygląda, już nie raz stwierdził, że woli iść do pracy bo by nie wytrzymał. Ja to się smiałam z niego zawsze, ze se kawy nawet przy małym nie potrafił zrobić ale teraz już daje rade hehe. Jeszczzeeee gdy dziecko jest takie malutkie, lezy i tylko je, ewentualnie placze to wg mnie jest to najmniej absorbujący czas. Mozesz spokojnie cos porobic, czuje się zmeczenie z niewyspanych nocy spowodowane karmieniem ale jednak jak posprzątasz czy cos to taki okruszek nie nabałagani w przeciwieństwie do dwulatka. Przynajmniej tak jest u nas.
|
#3495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też już myślę o nowym tytule naszego wątku. Podoba mi się pomysł, by było w nim coś o poznaniu płci dzieci... tylko nie mogę znaleźć fajnego rymu... Na razie mam takie coś: "Jak ten czas szybko leci, już poznajemy płeć naszych dzieci. Mamusie V-VI.2014 cz.3"
|
|
|
#3496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Konrad ma już dwa ząbki, ale z motorycznością raczej słabo u niego. Siedzi z podparciem chwilę, sam jeszcze nie. |
|
|
|
|
#3497 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Szalone Dzieci zabawiać a nie całe dnie na kompie ![]() Cytat:
![]() Ale Dwakolory napewno szła wczoraj do szpitala, tak pisała więc nei wiem czy się odezwie. Zresztą dziewczyny nie napierajcie, jak u Was sie źle działo to kilka z Was też sie wyłączała. Ja poprzedniej ciązy też nie chciałam prowadzić na forum. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I witaj ![]() Byliśmy z Tżtem... po grę ![]() Przy okazji obejrzałam wózki i chyba się zdecydowałam na Olafowy A i kupiliśmy Olafkowi ciuchcie z torami na Mikołaja ale nie wiem czy dotrwa, bo próbuje rozbroić, tak się cieszy a Tż twardo nie pozwala mu rozłożyć
|
|
#3498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ilkas, coś mają stwierdzone... Zespół czegośtam... nie jest to choroba na całe życie, ale jak ich nie będą rehabilitować, to będą mieć problemy później...
AAAAAA przegapiłam obiad, a za pół godz. mąż wraca AAAAAAAAAAAAAAAA
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc lecę do okna że niby przewietrzyć trzeba po nocy (bo jedna nie wie o moim stanie - i niech tak jeszcze zostanie )
|
|
#3500 |
|
Raczkowanie
|
No i ze spacerku nici, bo się rozpadało
|
|
|
|
#3501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja napisalam do Magdi bo teraz jest aktywna no i bardzo czekam na wiesci od niej. Ale Madziula ma rację. Nie ma co napierać... |
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 dni juz leze w lozku i malo co wstaje. strasznie mi nie dobrze, jestem wrazliwa na wszystkie zapachy |
|
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy, jak to u nas bedzie z tymi obowiazkami... Moj TZ raczej nic mi nie wypomina, ze nie zrobione, czasem tylko klocimy sie o to, ze mi np. wydaje sie, ze caly tydzien zmywam nieamalze tylko ja, a jemu, ze to wlasnie on zmywa wiekszosc czasu
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
oj mam taką nadzieję, że mi przejdzie. chociaz moja siostra przerzygała całą ciążę ...
|
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Ja natomioast chyba sie rozkladam, cos czuje, ze mnie przeziebienie bierze... zreszta w parcy mi dzis dwie osoby powiedzialy, ze mam zmieniony glos... mam nadzieje, ze przez weekend sie podkuruje
|
#3508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie to chyba wtedy było najgorzej, potrafiłam nawet wodę zwrócić... ale z czasem czułam się lepiej, teraz zdarzy mi się czasami, jak mi coś zaleci. No i mam powtórkę z pierwszej ciąży, kawa mi pachnie a zazwyczaj śmierdzi, a czosnek mi śmierdzi a zazwyczaj pachnie i tak samo jak za pierwszym razem ciągnie mnie na kwaśne i słone, za pierwszym razem ciągnęło mnie tak bardzo do kwaśnego że kapustę kiszoną jadłam od śniadania po kolację... ![]() Nie martw się to zaraz minie
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wciągnęłam miseczkę spaghetti
Mój braciszek mi przyniósł... Kochany gnojek![]() ![]() Fame - jak już wcześniej pisałam cola może pomóc
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-11-07 o 15:15 |
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

więc był z siebie dumny że ledwie mnie dotknie - a ja przeżywam rozkosz

Tylko, ze to trwa u nas do dziś hehhe i jeszcze dochodzi to, że jak mały coś chce to on se krzesło podstawi i sięga
No i jak go nie dzwigać????? U nas to straszny problem, mimo woli muszę go dzwignąć czasem a strasznie się boję...
- człowiek co dzień dowiaduje się nowych rzeczy
lubią udawać samców alfa a w razie draki lubią być głaskani po główce
Są z kwietnia, urodziły się o miesiąc wcześniej... temat tego, że się wolno rozwijają cały czas jest na tapecie, ciągle je rahabilitują i się martwą o nie... ja nic takiego nie widziałam, są malutkimi dzidziusiami, wesołymi, ślicznymi... ale całymi dniami leżą, jak dają je na brzuszek, to jedna ledwo co przyjmuje pozycję do raczkowania, ale ledwo się kiwa, a druga to nawet tego nie potrafi, nawet jak ją się samemu ustawi do tej pozycji, to nie daje rady, ledwo główkę podnosi... myślałam, że po prostu są jeszcze małe, a tu widzę, że nie aż tak

Przecież robotem nie jestem...
Dzieci zabawiać a nie całe dnie na kompie
wczoraj pisałam do niej PW ale mi nie odpisała jeszcze. 

Mój braciszek mi przyniósł... Kochany gnojek