|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Pradip - tutaj troszkę inaczej one wyglądają, ale to pewnie jedno i to samo. Jak już pisałam nie widziałam różnicy w użytkowaniu, zapachu, wyglądzie. Sensitive mają białe rzepy, a te drugie mają żółte.
to wyślę ci namiary na priv - dziękuję ślicznie ja dziś w sklepie szukałam tłuczka do mięsa - oczywiście nigdzie nie mogę tego dostać, no i zamiast tłuczka kupiłam szklanki ![]() ![]() Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-03-16 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No zakupy bardzo zbliżone ![]() Na wyspach nie używa się tłuczków? To tak jak w Hiszpanii nie znają czegoś takiego jak ubijaczka do ziemniaków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
Tutak ubijaczek o ziemniaków jest dostatek, ale tłuczka nie mogę znaleźć a szukałam chyb a w 5 różnych sklepach...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
![]() Izetko wszystkiego najlepszego kochana ![]() ![]() Jak smacznie wyglądał ten torcik ![]() Malgos niezłego stracha napędził Wam syneczek ![]() Justii laseczka z Ciebie i stroisz tego chłopaka ![]() ![]() Tak w ogóle to zaczęłam plamić mimo brania luteiny, więc nie muszę chyba już nic więcej pisać ... Ale spoko już się pogodziłam ![]()
#3485 | |
Zadomowienie
|
Pradip-ojjj myślę, że i mi szybko zleci
![]() ![]() ![]() Małgoś-to zrobiłaś zakupki ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Fionka - może to plamienie jeszcze nic nie znaczy?
zostawiłam wam coś w klubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie niedługo gin będzie chciał widywać Cię częściej chociaż Aldrin kazał jeszcze za miesiąc przyjść. Małgoś ile stron? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Pradip - juz mam 2 w Wordzie... a to dopiero połowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to jest trochę chore, że lekarze robią cc na życzenie pacjentki. ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
My pieluch 1 używaliśmy dość długo, dopiero od 2-3 tyg używamy 2 i jak dla mnie są One jeszcze dość długie w kroku, ale 1 są za małe w bioderkach ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
Justii - dobrze mówisz, że jeśli lekarz widzi wskazania do cc to tak powinien zarządzić i dziwne, że zostawia decyzję pacjentce. Tym bardziej wydaje mi się, że ciężko ją podjąć szczególnie w przypadku pierwszego dziecka, bo tak na serio nie ma się pojęcia na co się człowiek decyduje - nie ma się żadnego doświadczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chciałam od początku rodzić sn, ale moje zdrowie mi na to nie pozwoliło, ale wiem co to odejście wód płodowych, wiem co to bóle przy których darłam się i wykrzywiałam palce u rąk no i wiem co to cc, więc jak to u mnie bywa musiałam mieć wszystko co tylko możliwe. Jedno jest dla mnie chore, tym co trzeba to nie robią cc, a tym kobieta co moga rodzic sn to proponują cc - chore. Meduzka - nie odbierz tego źle, ale jakoś dziwne podejście ma Twój lekarz, tak jak by chciał mieć czyste sumienie i każe podjąć Ci decyzję o której Ty tak naprawdę nie masz zielonego pojęcia. Dziecko po cc nie jest wymęczone, ale musi być odśluzowane co nie jest ani przyjemne ani dobre. Marcel sam się oczyścił bo odeszły mi wody, ale po wymiotach w szpitalu był odśluzowywany i wiem jak On to znosił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zadomowienie
|
To i ja się wypowiem
![]() Moim zdaniem skoro nie ma przeciwwskazań do porodu sn, to trzeba rodzic sn. Cc dla mnie to ostatecznośc...nie dośc, że to jednak operacja to często bywa ciężej z laktacją, z dochodzeniem do siebie...ja tam wole urodzic sn... bóle i to wszystko to jest tylko kilka godzin, które migną jak chwila...jak słucham dziewczyny rodzących sn to mówią, ze boli, ale szybko śmigały i dochodziły do siebie, a te które rodziły cc wcale tak super tego nie wspominają... ![]() ![]()
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieluch paczkę mam z tesco i pewnie kupię jeszcze 2 różne i będę wypróbowywać a Ty od jakich Pampersów zaczynałaś białych czy zielonych? Ja tam nie neguję niczyjej decyzji o porodzie. Sama tak jak pisałam nie darowałabym sobie gdybym mogła rodzić normalnie a dla własnego widzimisię wybrała cc ale to ja. Bardziej się dziwie tak jak to super napisałaś czemu lekarze wtedy kiedy trzeba nie robią cesarki (i potem dzieje się to czego właśnie się boje, ze po kilkunastu godzinach męki i tak tną kobiety albo używają próżnociągów bo już za późno na odwrót) a kiedy nie trzeba to pozwalają bo pacjentka chce bo tak. Choć żeby nie było paniczny strach przed porodem może być da mnie powodem do cc pomimo że nie do końca taki strach rozumiem. Justii jak sie udał wypad do rodzinki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
Wtajemniczenie
|
O Matko kochana widzę ,że zaraz zostanę tu zlinczowana za to ,że zastanawiam się nad rodzajem porodu.
A jeżeli chodzi o wskazania to je mam Justii. Ale mam prawo wyboru czy próbować naturalnie czy rodzić cc !!!
#3497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
Meduzka - nie gniewaj się, tak sobie dyskutujemy tutaj i bardziej chodzi o podejście lekarzy, bo co my tak na prawdę wiemy o porodach kiedy wcześniej się tego nie doświadczyło? Teraz mam jakiekolwiek pojęcie choć każdy poród jest inny, nawet u tej samej kobiety.
Ja mogę wiele powiedzieć na temat boli porodowych, bo pomimo 40 godzin (pewnie 20 z tego było bardzo mocnych) nadal zdecydowałabym się na sn. Jeśli masz wskazania do cc to co w takim razie radzi lekarz? Przechyla się na jakąś stronę? Oczywiście, że to ty wybierzesz, ale ja bym cię namawiała do sn, bo mimo wskazań masz nadal wybór ![]() Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-03-16 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po imprezie dobrze, Marcelek miał swój leżaczek, więc ikt mi Go na rekach nie nosił ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że masz prawo wyboru i zrobisz jak będziesz uważać, chyba trochę hormony Ci buzują bo te !!! nie są tu potrzebne. Ja nie naskoczyłam na Ciebie, dla mnie było po prostu dziwne to co napisałaś tzn w jaki sposób to napisałaś. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Masz rację najważniejsze to mieć już maleństwo przy sobie, móc je utulić i spełniać się w robi matki. Ból jest chwilowy i za chwilę minie, a małe szczęście zostanie z Nami na zawsze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Amen ![]()
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
Malgos - zakupiłam drugi laktator Medele
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Zadomowienie
|
Justii-a jakich używasz butelek???i jakich pojemności???
#3505 |
Zakorzenienie
|
Butelki mamy antykolkowe - Dr. Brown's Natural Flow - dla Nas rewelacja, mamy dwie, dużą i małą, mała lepsza bo poręczniejsza
![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Zmykam dziewuszki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Wtajemniczenie
|
Mnie to w sumie nie interesuje, jeżeli ktoś chce cesarkę to niech sobie ja ma tylko niech najpierw się zapozna jakie są wady i zalety zarówno cc jak i sn. Wkurza mnie tylko to że jak kobieta rzeczywiście potrzebuje cesarki a lekarz się uprze że nie albo czeka do samiuśkiego końca a później mamy w wiadomościach kolejne przypadki. a już zupełnie nie rozumie jak laska ma wskazania do cc a upiera się że ona musi naturalnie, nie wiem po jakiego.
Ja osobiście po porodzie Nadii miałam tak zoraną psyche, że dziwię się sobie że zdecydowałam sie na drugie i pewnie gdybym mogła to wybrałabym cc na życzenie, mimo że mąż uważał że głupia bym była, bo to w końcu poważna operacja. No ale że w Anglii czegoś takiego nie ma jak cc na życzenie, więc nie miałam o czym marzyć i musiałam się nastawić na sn, na szczęście poród Darii był tak ekspresowy że nawet nie miałam czasu się zastanawiać jak mnie bardzo boli bo trzeba było pruć do szpitala (wymarzona akcja Izetki ![]() A i tak na trzecie już bym się nie zdecydowała, bo psycha mi siada od ich zachowania, Nadia mi dzisiaj sofę wymazała olejem po frytkach ![]()
#3507 |
Zakorzenienie
|
Justii - i jak się sprawuje Medela? który model mini czy swing?
![]() tu przyznaję rację, że na początku im mniejsza butelka tym lepsza ja mam takie 130ml i pewnie jeszcze trochę będziemy ich używać, bo teraz tylko dokarmiam bardzo rzadko Fikusek - ten drugi poród to miałaś wymarzony ![]() ja się nie dziwię, że ty masz psychicznie dość .... my po prostu próbujemy Meduzce podjąć decyzję bo nie ma co ukrywać, że namawiamy do sn ![]() ![]() dziewczyny miałam wam jeszcze pisać, żebyście zanim kupicie niedrapki sprawdziły pajace, bo tutaj w sumie wszystkie mają taki odwijaną końcówkę rękawka, więc szkoda wydawać kasy. Ja miałam taki dwupak i mały miał tylko w szpitalu, w domu może raz mu odwinęłam rękawek, a poza tym ich nie stosowałam, choć miał długie pazurki Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-03-16 o 23:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Wtajemniczenie
|
Ja niedrapek wogóle nie używałam, jakoś niepotrzebne były a małe się nie drapały.
Małgos teraz mamy kryzysik bo Daria sie non stop domaga uwagi i chce być noszona, jak wyjdę z pokoju to od razu płacz, Nadia trochę zazdrosna a jak leża jedna obok drugiej i Daria zacznie ja pyrkać to jest istna awantura, co to będzie jak młoda zacznie chodzić, wtedy to dopiero będę wariować. Meduzka, jeżeli nie masz wskazań do cc to spróbuj naturalnie, szybciej dojdziesz do siebie, wiem że strach przed bólem jest ogromny, ale da się wytrzymać mówi to ta która na każdy ból tabletki łyka, bo go nie cierpi, ale jeżeli będzie najmniejsze wskazanie do cc, to się nawet nie wahaj. Oczywiście decyzja należy do ciebie. Dzielna z ciebie kobitka, na pewno dasz radę na cokolwiek się zdecydujesz.
#3509 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie już z pracy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kochany mąż że zajął się młodym a ty mogłaś się wyspać ![]() termin mam na 4 czerwca a dużego nie chce, bo mój lekarz nie jest za cc i słyszałam, że w styczniu dziewczyna rodziła 4,600 dziecko i to naturalnie, więc zaczynam się bać ![]() Co do pracy to jak tylko będę musiała leżeć to od razu pójde na zwolnienie ![]() ![]() Cytat:
![]() Twój jeszcze masz czas na rośnięcie nic się nie martw ![]() tak tynkowaliśmy co prawda w lekkim deszczu ale się udało skończyć ![]() ![]() oczywiście jak będziesz wiedzieć coś o tej niani to koniecznie daj znać ![]() ![]() Cytat:
![]() też myśle, że jakby było źle to kazałby leżeć a on tylko powiedział, że szyjka się skraca i zmiękcza ale jeszcze mam się nie martwić, więc chyba nie jest tak źle ![]() umarłabym ze stresu chyba ![]() słodziak ![]() Cytat:
![]() torcik wygląda pysznie ![]() Cytat:
![]() Możesz sobie sama podejmować decyzję? Cytat:
Cytat:
![]() ufff nadrobiłam ![]() czekam na relacje z porodu ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Super że nie dajesz innym przyzwyczajać małego do noszenia czy bujania ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nadia ewidentnie nie lubi tej sofy i nie może doczekać się nowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Super że udało się otynkować ![]() ![]() Ale to Ty byś chciała tą nianię z monitorem za 250zł? Mąż zaczął dziś temat imienia... |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.