|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
ż o n a i d e a l n a
|
Dot.: Kiedy nowy rok nastanie to dwa lata nam zostanie czyli PM 2016! Cz. 4 :D
Lilly masz dużo racji
![]() ![]() Idę na basen dziś ![]()
![]() |
#3482 |
Dostojna peema.
|
Złoty środek no i mężczyźni są dość zapobiegliwi. Widać dobrze na przykładzie tego wątku, że panowie nie rwą się do oświadczyn. Już o tym pisałam. Przyczyny ponoć są głównie ekonomiczne jednak po wysłuchaniu wielu historii na ten temat stwierdzam, że nie tylko. No ale oni się do tego nie przyznają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |||||||||
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja mama uwielbia "singlowanie" i długo ubolewała że sobie nie singluje z koleżankami singielkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do bawienia się do trzydziestki, to ja też uważam to za niepoważne podejście do życia. jednak są ludzie, którzy są tak długo sami nie z powodu własnego widzimisię, tylko czasami nie są w stanie znaleźć dla siebie partnera po prostu, albo rozstają się i trafiają na rynek wtórny. też nie każdy ma możliwość ustatkować się przed trzydziestką, dużo się mówi teraz o ludziach koło 30-35, którzy są w takiej sytuacji finansowej, że nie mają perspektyw na usamodzielnienie się w najbliższym czasie. to też jest w dużej części kwestia wychowania i wzorców w rodzinie, że ludzie uważają za "wolność" bycie samemu, a bycie w związku za co - zniewolenie? ale to i tak chodzi raczej o mężczyzn, dziewczyny raczej nie miewają potrzeby hulać do trzydziestki. odebrałam to, że odnosisz się od obowiązków, bo napisałaś o klasycznym modelu rodziny w opozycji do równouprawnienia i feminizmu
![]() |
#3486 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Też mnie irytuje,że bycie w związku jest uważane za "zniewolenie" ![]() ![]()
![]() |
#3487 |
Dostojna peema.
|
Lolusl, ty często się odnosisz do równouprawnienia i feminizmu, to mnie ciekawi:P co ci te ''pojęcia'' zrobiły i jak je w sumie rozumiesz? ;D
Feministek nie trawię tych które widzę w tv ale to raczej ze względów ideowych bo mam mocno prawicowe poglądy. A o co chodzi z tym równouprawnieniem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Właśnie znalazłam super prace na przyszły semestr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Dostojna peema.
|
Ja z kolei nie mam problemu z tym, że ktoś mi mówi iż pewnie mam ograniczenia przez związku bo tak jak tu już kiedyś dyskutowałyśmy, ja mam wszystko w odpowiednich według mnie proporcjach. Jasne, że najważniejsze chwile i najwięcej mojego wolnego czasu jest poświęcone tż ale nie mam zamiaru z siebie robić dziewczyny, która będzie w wieku 21 siedzieć, gotować obiadki, zaglądać w oczy non stop ukochanemu a znajomych widzieć raz na miesiąc. Dziś właśnie koleżanka mówiła mi, że jej dobra kumpela najlepsza przyjaciółka odkąd ma chłopaka spędza czas praktycznie tylko z nim i ciągle sobie mężują i żonują i ostro to zjechałam, dla mnie to jakaś masakra
![]() Poziomka, super pomysł!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3491 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o Syberii mogę Ci poopowiadać, jak chcesz, ale to raczej na FB, żeby tu nie robić offtopa. tak w skrócie to ja nazwałam Rosję imperium chaosu, a R mówi, że to kraj wielkich jaj. było tam fajnie, ale jak wracaliśmy, to aż się za nami kurzyło i już nie zamierzam wracać do Rosji w przyszłości. wczoraj TŻ pytał o podróż poślubną, że kiedyś mówiłam, że marzyła mi się podróż koleją transsyberyjską (zaliczone 2x 3,5 dnia, czyli połowa trasy), teraz wredol śmieje się, że zrobi mi niespodziankę i tam pojedziemy. ta, najlepiej w lutym od razu po ślubie, kiedy w wagonach jest 28 stopni, a w toalecie -20 i nie ma wody, bo zamarza ![]()
![]() |
#3493 |
Dostojna peema.
|
Co do feministek to Korwin super pocisnął jedną:
http://www.youtube.com/watch?v=okP_EaJGry8 Ekstra jej dogadał, widać iż babka nie ma argumentów tylko puste hasła ![]() Żeby nie było - uważam, że mądrze prawi z tym, że kobiety mniej nadają się do pracy. Jest to oczywiście kontrowersyjne hasło ale chodzi tu pewnie po protu o warunki fizyczne i ciężko z tym dyskutować ![]() Edytowane przez Lilly Greace Czas edycji: 2014-01-08 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Japońska rzepa
|
Szczerze? Feministki,które znam,to nie są feministki,tylko kobiety,które za cel wzięły sobie udowodnić,że faceci to g*wno. A chyba nie taki jest cel feminizmu,dlatego ja osobiście śmieję się z tego. Jak ktoś reprezentuje prawdziwy feminizm,taki propagujący równość (chociażby w pracy), podaje mądre argumenty,to ja jestem za. Ale jak jedyny argument to :"Faceci to debile, kobiety powinny rządzić światem", no to ręce opadają.A mam na roku laskę,która dokładnie takimi słowami swój feminizm okazuje. Dla mnie to feminizm w cudzysłowiu.
#3495 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
feminizm nie jest przeciwko mężczyznom, jest ZA kobietami.
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
ja się nigdy nie utożsamiałam z feminizmem i nigdy nie będę
![]() robię tylko to co uważam za słuszne ![]() ![]() mam koleżankę zdeklarowaną feministkę i mnie wkurza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Dostojna peema.
|
Ja mam prawicowe i związane z religią na zasadzie jestem przeciwko aborcji i eutanazji, co do in vitro raczej aktualnie przeciwko aczkolwiek nie wojuję w tej sprawie dopóki ta sytuacja mnie nie dotknie (mam nadzieję, że nie dotknie). Natomiast uważam, że biskupi KK wpieprzają się do polityki jak mogą i bardzo mnie to irytuje jako członkinię tej wspólnoty.
Nie jestem za legalizacją małżeństw homoseksualnych absolutnie. Nie popieram także tak zwanej prawicowej młodzieży, wszelkie organizacje typu Młodzież Wszechpolska czy Kobiety dla narodu budzą we mnie negatywne odczucia. Nie jestem wyborcą żadnej z wiodących partii. Najchętniej założę swoją. :P A i uważam się za patriotkę ale nie biorę udział w żadnych marszach niepodległości i tego typu imprezach bo są one moim zdaniem sceną dla aktorów typu ludzie wykrzykujący slogany przeciwko UE, gender, homoseksualistom itp i niezależnie od moich poglądów na te tematy nie chcę brać udziału w takiej walce politycznej np 11.11 który jest dla mnie ważną datą. ![]() Edytowane przez Lilly Greace Czas edycji: 2014-01-08 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale warunki fizyczne nie są potrzebne do wykonywania każdej pracy. Istnieją statystyki, które pokazują, że kobiety otrzymują niższe wynagrodzenie będąc na tych samych stanowiskach, co mężczyźni. Ciężej im również otrzymać tę pracę - gdy na stanowisko aplikuje młoda kobieta i młody mężczyzna z takimi samymi kwalifikacjami, to pracę otrzyma w 99% mężczyzna - bo kobieta zaraz wyjdzie za mąż, urodzi dziecko, a pracodawcy się taki pracownik nie opłaca. I z takimi problemami powinien walczyć zdrowy feminizm. Chociaż nie - to powinno być zadanie rządu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Dostojna peema.
|
Alancia, no ja nie oceniam całego Korwina bo nawet nie znam jego poglądów w całości ale ten pocisk mi się podobał.
Teraz popadnę ale uważam, że miło by było gdyby kobiety które mogą sobie na to pozwolić rodziły dzieci zamiast spełniać się tylko i wyłącznie zawodowo bo niedługo ten naród totalnie upadnie przez brak dzieci :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do eutanazji - pamiętam taką sprawę, gdy ciężko chory mężczyzna walczył w sądzie o prawo do zakończenia swojego życia. Dostał odmowę i kurczę, widoku jego twarzy, gdy się dowiedział, że nie może umrzeć (!!!) nigdy nie zapomnę. Wierzę, że jest takie cierpienie, którego żaden zdrowy człowiek ustalający prawo nie zrozumie i jeśli człowiek naprawdę chce umrzeć, to to cierpienie musi być ogromne. In vitro - ciekawe masz podejście ![]() Co do całej reszty - we wszystkim się zgadzam, szczególnie z ostatnim zdaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
PeEma
|
Cytat:
A co do Korwina, to moim zdaniem to burak, nietolerancyjny, tępy, zakompleksiony facet, nacjonalista, który najchętniej wybiłby w pień wszystkich, którzy się z nim nie zgadzają. Polska to nie miejsce dla takich ludzi. Powinniśmy walczyć o tolerancję, a nie popierać ludzi takich jak on. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masz trochę racji, ale na szczęście nie można nikomu nic nakazać w tym temacie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Co do eutanazji to ja kojarzę zupełnie inny przykład, nie wiem jak się ten facet nazywa ale ogólnie chciał umrzeć, był przykuty do łóżka a bodajże Anna Dymna i ludzie z jej fundacji zmienili zupełnie jego życie i teraz się nim cieszy. Ogólnie mój pogląd jest prosty - Panem życia i śmierci jest dla mnie Bóg i nie człowiek ma tym rozporządzać. Jeżeli ma się taki pogląd to te kwestie in vitro, aborcji i eutanazji są dość oczywiste. Nie potępiam ludzi stosujących in vitro, nie uważam ich dzieci za gorszych, nic z tych rzeczy. Po prostu ja bym się na to nie zdecydowała, tak uważam. Aborcja i eutanazja to wiadomo. ![]() Kognisia - jak dla mnie wszyscy ci politycy, skrycie lub zupełnie jawnie wybiliby każdego, kto się z nimi nie zgadza. W ogóle nie lubię polityków, w Polsce ludzie nie umieją rządzić i tyle. Problem nie dotyczy kwestii PO czy PiS tylko tego, że nigdy nie umieli, nie umieją i nie będą umieć. Wystarczy sięgnąć do historii, sarmacja i w ogóle. Niestety jak dla mnie stereotyp Polaka jako tego, który chce korzyści tylko dla siebie niczym świnka przy korycie jest prawdziwy. Edytowane przez Lilly Greace Czas edycji: 2014-01-08 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sumie sama chciałabym się stosować do tego wszystkiego, co mówisz, bo też wierzę w Boga, ale nie mam pojęcia, jak zachowałabym się w którejś z tych sytuacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Poza tym wspierała mnie ciotka (siostra mamy, jest w wieku naszych TŻtów), która poślubiła swojego męża mając 20 lat, a on 26. Rozumiem, że u Ciebie musiało to trochę gorzej wyglądać (Ty miałaś 14, on 20, z tego co wyczytałam na początku ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Dostojna peema.
|
Ja w ogóle nikogo nie potępiam kto łamie te zasady, po prostu nie zgadzam się z nimi. Wyjątkiem dla mnie są kobiety wykonujące aborcje bo po prostu nie chcą mieć dzieci. To jest dla mnie straszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
PeEma
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Żona Gargamel
|
Ja się nie wypowiadam bo wątki polityczno-religijno-ideologiczne zazwyczaj się źle kończą i mi ciśnienie podnoszą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.