|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Cytat:
Moja mama myśli o tym, żeby ubrać kolorową bluzkę i do tego jakąś garsonkę i spódnice. Czy Wasze mamy ubierają sukienki? Cytat:
|
||
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama ubiera sukienkę
IMO wesele to nie okazja, na którą się wkłada spódnicę + bluzkę i żakiet |
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moge zapytać ile za nią dałas? jest naorawde wow A, jestesmy tez juz zapisani na nauki, do ojców Franciszkanow 28-29 czerwca Mielismy z TZ swietowac podpisanie umowy
|
|
|
|
|
#3484 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
Kaigara moja mam najlepiej poszłaby w spodniach
Ale doszła do wniosku, że raczej nie wypada. Rozmawiały ostatnio ze swoją siostrą (jej syn/mój kuzyn miesiąc przed nami ma ślub), to ma taki sam problem. Doszły do wniosku, że do kościoła ubiorą sukienkę, a na salę wskoczą już w spodnie ![]() A jak sukienka - to tylko z krótki lub nawet dłuższym rękawem. Źle się czuje w odkrytych ramionach, twierdzi, że w jej wieku już nie wypada ![]() I tu zgodzę się z Wami - kupić coś ładnego na kobietę (nie na dziewczynę), co by nie wyglądało jak dla dużo starszych pań graniczy z cudem !!
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Mhall piękna suknia, welon jak najbardziej do niej pasuje
Jeśli chodzi o sukienke dla mamy, to fakt - jest ciężko. Ja z mamą będziemy chyba szły do takiego sklepu gdzie szyją też pod zamówienie, poprzymierza tam coś, będzie wiedziała między innymi w czym się dobrze czuje i wtedy powie babce jaki fason kolor itp i mam nadzieję, że to uszyją (i za dobrą cenę )
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
ja z moją jeszcze nie rozmawiałam co ubiera... sama nie zapytała mnie o sukienkę.
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Bytom, The Piano mialam dzis zrobić zdjęcia bo na zywo wygląda duzo piękniej, ale zapomniałam cena na os 245zł ze wszystkim (wodka b/o, piwo b/o, napoje b/0, tort, ciasta, slodycze, nocleg dla PM, mercedes czarny dla PM, kwiaty na stolach, wystroj sali, barman, fontanna czekoladowa). Jestesmy zadowoleni ![]() Cytat:
była w zeszłym roku u swojego brata na weselu w kombinezonie (ecru dol, zlota góra) i zrobila szał wszyscy sie zachwycali ona akurat kupowała w Promod, tam zawsze jest na wiosne/lato pełno pieknych kombinezonow sama mam jeden, ale czarny, bardziej wieczorowy
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja mama szuka sukienki, ale ja ją widzę też w eleganckich spodniach i fajnej tunice Ale poza tym na pewno będzie miała jakąś sukienkę, taki spodniowy strój to na przebranie, choć nie wykluczamy też spódnicy plus bluzki, ale nie taki komplet garsonkowy z żakietem, tylko jakieś fajne zestawienie, nie stricte komplet trzyczęściowy.
|
|
|
|
|
#3491 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajny pomysł tylko u nas tylko to przyjęcie (u Ciebie też, dobrze myślę? ) i chyba nie za bardzo ma sens przebieranie się tylko do jedzenia? Ona nie tyle sukienek nie lubi, co nie chce wyglądać grubo, a jakoś nie może znaleźć takiej, w której dobrze by się czuła. Zawsze wydawało mi się, że żakiet jest elegancki. ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Gratulacje. ![]() O czymś takim jak kombinezon nie pomyślałam, ale do tego chyba trzeba mieć idealną figurę? |
||
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim obecnym sklepie nie ma kombinezonów raczej ![]() Wiekszosc nowoczesnych kombinezonów ma dosc swobodny fason. Nigdzie sie nie opinaja ani nic tylko ladnie opływaja sylwetke ta kolezanka jest w prawdze szczuplutka, ale za to ma 150cm wzrostu a w kombinezonie wygladala super ja z kolei mam 170 cm i rozm 48 a jak gdzies ide w kombinezonie to same pochwaly zbieram i sama sie tez dobrze czuje ale przede wszystkim do kombinezonu trzeba się przekonac i uwierzyć, ze to fajna rzecz u nas w Polsce niestety dosc malo popularna ![]() Ale tak jak mowie, w sezonie zawsze są w Promod, czasami widzialam piekne w HM |
|
|
|
|
#3493 | ||
|
Zadomowienie
|
czekolada chwal sie koniecznie
wszystkie nie możemy się doczekać ![]() ![]() Widze że na tapecie temat sukienek dla mam to istna ma-sa-kra! moja mama nosi rozmiar 48 a tu to w ogóle kompletna porażką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pysia gratuluje podpisania pierwszej umowy
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2014-02-08 o 21:09 |
||
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sukienek. Moja Mamcia też przeżywa swoją kreację. Chciałaby jakąś albo jasną sukienkę, albo koralową, lekko przed kolano, raczej dopasowaną. Rozmiar 38/40. pysia Gratuluję umowy!
|
|
|
|
|
#3495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Dziękuję! Właśnie to chciałam usłyszeć |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Może to niezbyt idealne miejsce na ślubne zakupy, ale jak. Wasze mamy sa pelniejsze to polecam dział odzieżowy w Tesco
![]() Ja ostatnio jedynie tam kupuje eleganckie rzeczy kupilam juz tam sukienke na slub siostry, urodziny cioci na sali, stroj na rozmowy kwalifikacyjne, elegancką koszule rozmiarówka dobra, a gatunkowo naprawde fajne rzeczy (mowie to ja-maniaczka ciuchow ). Czasami cos ladnego eleganckiego znajdzie sie tez cos w Kappahlu No i w Bon Prix (trzeba czytac komentarze pod ciuchami!!!). ![]() Ok, królewicz wstał idziemy świętować Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-02-08 o 21:23 |
|
|
|
#3497 | |
|
Rozeznanie
|
Też pokażę mamie tę stronkę od Was
Spróbuję ją namówić na sukienkę, niech też wygląda pięknie Cytat:
Często mają dużo lepszą jakość te ubrania niż "szmatki" z h&m czy innych tego typu sklepów
|
|
|
|
|
#3498 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nie było mnie parę dni, więc nie nadrobię, bo tego jest tak dużo! Dzisiaj zamówiłam firmę dekoratorską do kościoła. Nie wiem czy pamiętacie ale pisałam Wam że mam środkowy ślub, pierwszy i ostatni ślub biorą taką dziewczynę z mojej rodzinnej miejscowości ale mi absolutnie się nie podoba jak ona ubiera. Najpierw rozważałam pójście na kompromis i dorzucenie się do ich dekoracji. Ale dzisiaj przejechałam się do tej firmy która mi się podoba i po obejrzeniu katalogów już wiedziałam że moim marzeniem jest by oni stroili mi kościół bo naprawdę są w tym świetni! No i się wyłamałam, będę mieć inną dekorację, a ta firma mi powiedziała że ich jest sporo osób więc ubrać kościół zajmuje im 10 minut i gwarantują mi że zdążą ze wszystkim ![]() ![]() Zamówiłam też zawieszki na alkohol, za 3 tygodnie zamówię zaproszenia z tej samej serii
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
elrosa po prostu piękne te Wasze obrączki!
Atomoowka i to za pyszną muffinę - barrrrdzo czekoladową i z wiśniami kandyzowanymi cornflower dziękuję będziemy mieli babeczki na kruchym cieście z masą budyniową i owocami zamiast tego - serio, nawet te babki cukierniczki się dziwnie na nią patrzyły jak tego focha strzelała a mi już się nie chce bić o takie pierdoły postanowiłam więc, że muffiny będą tak czy siak ale na początku na winietki, a co! Z zespołem spotkanie udane, mam dobre przeczucia! aneczka też chcę taką sukienkę! eh, cudo! czekooczekoladatrzymam kciuki aby udało się znaleźć model TEJ JEDYNEJ w optymalnej cenie, choć ja pewnie już bym na cenę nie patrzyła, gdybym poczuła z sukienką "to coś"! czekam niecierpliwie na fotki! Postanowiłam, że do końca lutego znajdę sobie makijażystkę i już w marcu zrobię sobie próbny - żebym w razie czego miała czas szukać kogoś innego i zastanawiam się też nad zmianą fryzjerki, bo w sumie słusznie zauważyłyście, że powinna służyć mi radą a nie "jak pani coś wymyśli, to pani przyjdzie".Zrobiłam dzisiaj takie niby zaproszenia dla rodziców - w sumie nie planowałam bo oni wykładają $$$ i tak myślałam, że bez sensu, ale jak adziia wysłała mi tekst do środka to zmieniłam zdanie, a TŻ też się pomysł spodobał i wiem, że takie pierdoły cieszą rodziców mimo wszystko
|
#3500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() edit. Warto zapraszać rodziców. Moi na początku nie chcieli zaproszeń, potem zmienili zdanie. Więc dostali i się ucieszyli i ja też, że mogłam im je dać byłam zadowolona. Rodzice narzeczonego nie chcieli i ciągle mówili, że to głupie i że mamy im nie dawać, bo go NIE CHCĄ. A potem... nagle im się odwidziało i zachciało, bo się dowiedzieli, że moi dostali. Edytowane przez Kaigara Czas edycji: 2014-02-08 o 22:19 |
|
|
|
|
#3501 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
tylko w jasnym kolorze i stacjonarnie...Albo coś takiego ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zawsze trzeba pamiętać, że jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził i masz rację, pewnie będzie im miło i przyjemnie, że jednak taki gest wykonujemy
|
|
#3503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko muszę im powiedzieć że chcę kwiaty z różem bo róż to mój kolor przewodni
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3504 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba sie zmówiny udało, bo wszystkie czekamy na te suknię, a Ciebie nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2014-02-08 o 22:42 |
|||
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama chyba tez bedzie zamawiac z tego sklepu co wstawialyscie
![]() Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
#3506 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję!
Kochane! Już pośpiewane w sali weselnej. Ogólnie to niestety źle mi się śpiewało, ale reszta super. Jedzenie i obsługa na 5! Jestem happy!
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
M&G 27 sierpnia 2015 ![]() Wiek: Ja: 87', On 84' W związku od: 05.08.2009 Zaręczyny: 06.10.2013 Ślub: konkordatowy, parafia pw. Opatrzności Bożej w Katowicach Wesele: restauracja The Piano w Bytomiu Kolor przewodni: fiolet i ecru Muzyka: Dj Marek (najprawdopodobniej) Pierwszy taniec: I love you, Celine Dion (najprawdopodobniej) Suknia: odkupiona od wizażanki, szyta na wzór San patrick Bahamas Welon: a własciwie dwa, jeden katedralny długi, drugi potrójny 100cm, obydwa wysoko upiete Na ramiona w razie chłodu: żakiet cekinowy Camaieu Buty: zakupione, kolekcja ślubna Ryłko, 5cm Bukiet: z broszek Makijaż: fioletowy smokey eye lub mocno różowe usta Fryzura: klasyczny kok Pan Młody: klasyczny czarny granitur, fioletowy krawat i fioletowe skarpetki Foto: Jarosław Grządka-plener, do kościoła i na wesele wciąż poszukiwany ![]() Obrączki: najprawdopodobniej klasyczne złote Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-02-17 o 18:18 |
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Kishlaczkowa, poprosze o dołączenie wyżej dodanego postu do pierwszej strony
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mhall piękna ta sukienka! cudo
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama na pewno idzie w sukience na wesele
uwielbia sukienki, mimo, że nosi rozmiar 46-48 myślę, że z jej sukienką będzie ciężej niż z moją ale tą stronkę co pokazałyście też jej podeślę!
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

To dobrze, że się tak cieszysz
Mama jest trochę przy kości, a przy tym ma problemy skórne i chce mieć sukienkę z rękawkiem minimum do łokcia, a do tego długość do pół łydki. Znalazłyśmy kilka świetnych sukienek, ale wszystkie do kolan... Jeśli Twoja mama nie ma tak wygórowanych oczekiwań, to możecie zerknąć tutaj
Komentarze klientek bardzo dobre.
Wcale się nie dziwię Twojej ekscytacji
to będzie taki: 

Próbowałam ją namówić na zakup jakiejś, ale się nie dało. 

tylko w jasnym kolorze i stacjonarnie...