|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
No w sumie kłoćiliśmy się często po 3 latach...
A teraz po 5 bierzemy ślub ![]() Wierzę, że każde kłótnie przetrwamy ![]() Elrosa śliczne obrączki
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
Nam 3 lata minie zaraz po ślubie więc mam nadzieję że kryzysu nie będzie
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
u nas było kilka mini kryzysów, ale każdy przeszliśmy. po każdej kłótni, jestem co raz bardziej pewna, że to TEN JEDYNY. także mam nadzieję, że już do końca będzie cudnie i nie dopadnie nas zobojętnienie i znudzenie, że nie staniemy się sobie obcy jak wiele małżeństw, które znam....
|
#3394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyżbyś była studentką architektury? ![]() Z moich obserwacji związków wynika, że jak sie człowiek (nie)postara to i co rok, jak nie częściej, można kryzys przechodzić ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Dziękuje wszystkim dziewczynom za komentarze o sukni i bolerku. Dziś natknęłam się na jeszcze jedne zaproszenia i chyba je kupie Są moje kochane groszki, jest kolor lila i cena 1,39zł Także wszystkie wypiszę ręcznie.
|
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W dzień ślubu stuknie nam 7 lat. To co pobierzemy się, by za chwilę się pozabijać
|
|
|
#3397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także nie ma sie czego bać
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do obserwacji to się zgadzam, trzeba troszkę pracować nad sobą i związkiem.
|
|
#3399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moze ten kryzys byl w niedziele, bo do srody sie do siebie nie odzywalismy
|
|
|
#3400 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A szkoda, bo to taki super rys indywidualny pary. ![]() Cytat:
Ale pokonaliśmy go i dalej chcemy się pobrać, a to najważniejsze ![]() Cytat:
Ja też sama wypisywałam, ładnie to wyszło. Najgorzej tylko z nazwiskami, nigdy nie wiadomo czy odmieniać czy nie odmieniać, bo różni ludzie mają na to różne spojrzenie i nie przekonuje ich to że każde nazwisko się odmienia w języku polskim. ![]() Cytat:
(Takie są moje obserwacje )
|
||||
|
|
|
#3401 |
|
Wtajemniczenie
|
Coffee lover ja z atrakcji przewiduje tylko mnie i TŻ ta
![]() Niulka gratki załatwionych spraw. Mala czarna to brawo i wielki gratulacje Puchacz zartujesz prawda? 2 zl za mufinke? U nas ceny od 6 do 12 zl za sztuke. Zdzierstwo. Elrosa świetne obrączki. Gratki Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalk now Free
|
|
#3402 |
|
Zadomowienie
|
coffee lover, w każdym salonie można kupić z wieszaka. Teraz, bo wprowadzają nową lub po prostu wolą sprzedać tę z wystawy (jak jest jakaś mniej chodliwa) i zamówić w to miejsce jakąś inną.
Ja też nie mam sukni, waham się, też 26.07. Też chodzę sama :/ kasia1201, wyglądasz super. Mnie powiedzieli, że do rybek mam za szerokie biodra Elrosa, pięknie wyglądają, gratki ![]() 4 lata, 3 kryzysy |
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest trudno, często narzekam, że nie mam życia przez te studia. no ale coś za coś lubię to co robię, to dla mnie ważne
|
|
#3404 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam małe wesele, zaproszonych gości będzie ok. 70, więc już chyba wolę dopłacić te 30zł i mieć gotowe winietki, niż męczyć się samej Tym bardziej, że mam dwie lewe ręce do prac manualnych...Cytat:
Dlatego jednak wolę dać winietki ![]() Cytat:
Cytat:
Z "założenia" powinny mi się nie podobać, bo nie lubię satynowanych (tak to się nazywa?), ale podobają mi się!
|
||||
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3406 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Schowałam ją do swoich inspiracji! Cytat:
My z Tż grawerujemy sobie "DBAJMY 27.09.2014" Cytat:
A mi się odechciało ćwiczeń i odchudzania Jestem przed @ i najchętniej wchłonęłabym wszystko co czekoladowe ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Muszę się pochwalić! Dziś na próbie zespołu,w którym śpiewam po raz pierwszy zaśpiewałam piosenkę, którą zaśpiewam na weselu dla mojego Ukochanego TŻ!! A jutro występ w moim weselnym hotelu!!! Oby się wykazali na tej sali! ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Maaatko jaka tu cisza nastała! Dobranoc Koleżanki!
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pędzicie jak pendolino
![]() Ostatnio czas mi tak leci, że zanim się obejrzę z poniedziałku robi się piątek. Jutro jedziemy oglądać samochody w końcu trzeba coś kupić ![]() Widziałam, że znowu był temat obrączek na tapecie. Miałam jakiś czas temu ciśnienie, żeby już pojechać i kupić, a teraz zaczynają mi się tradycyjne podobać... No i trzeba nad grawerem pomyśleć, a na rozmiarze 8 (ewentualnie 9) nie poszaleję... ![]() iza współczuję takiej sytuacji z małą. Ja mam taki odchył, że jak usypiałam chrześniaka albo chodziłam z nim na spacery co 30 sekund zaglądałam czy oddycha... Bo też miał niestety przejścia ![]() Zamówiliśmy tę pieczątkę (stempel) na kopertę. Elrosa - też chyba taką zamawiałaś? Jakiej średnicy? Chciałam taką nie za dużą 2,5 albo góra 3 cm. Ale napisali mi, że może się wzór zlewać i w końcu wyszło, że zamówiła 4 cm. Ale wygląda ekstra Wrzucę potem fotki jak zrobię. Wzięłam swoje ślubne buty do rozchodzenia w pracy. Niestety chyba nie wyjdzie... I gdzie ja teraz znajdę pomarańczowe szpilki?edit: w załączniku pieczątka, na kopercie. Z tym, że kolor kopert który wybraliśmy to ten różowy obok. A to na próbę było.
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2014-02-08 o 00:27 |
|
|
|
#3409 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo to zależy do jakiego biura potem trafisz, i w jakim mieście. Najlepiej iść do urzędu do wydziału arch i urbanistyki- tam nawet pozwolą Ci być matką, i wrócić do pracy po porodzie ![]() Ja jestem po obronie przeszło 6 lat, a w zawodzie jeszcze dłużej. Ale fakt trzeba to kochać, bo można się czasem wykończyć. To trudny rynek dla kobiet- trza być twardym nie mientkim Powodzenia ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Ja też nie mogłam się doczekać noszenia, tym bardziej że mój kupił moją obrączke wraz z pierścionkiem zaręczynowym Jego obrączke zakupiliśmy 3 dni przed ślubem? więc on na takie pokuszenie nie był wystawiony ( mamy nie komplet - dwa zupełnie rożne style- dla każdego coś mu pasującego )Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#3410 |
|
Rozeznanie
|
Cude- ja mam bardzo szerokie biodra. Nie zgadzam się z tym że rybki nie są dla nas- rybka podkreśla kobiece kształty, ale dobrze je najpierw mieć
Moim zdaniem powinnaś przymierzyć chociaż
|
|
|
|
#3411 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3412 |
|
BAN stały
|
Kasia o ile najpierw wejdzie w rybkę
, ja nie weszłam, mam wymiary 92-65-99 ![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
#3413 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty jesteś chyba taką moją motywacją. Bo ślub w ten sam dzień, a ja jestem do tyłu. Mamy wszystkie usługi zaklepane, prócz florystki i suknie moją i na tym koniec ![]() Czy Ty już rozdajesz zapro? Cytat:
Myślę, że na tym różowym wyjdzie jeszcze lepiej ![]() A tych butów napewno nie da się rozchodzić? Nie ma jakiś preparatów, co by je zmiękczyły?
gdzie chcesz nocą iść? ![]() Edytowane przez Lg_ago Czas edycji: 2014-02-08 o 08:35 |
|||
|
|
|
#3414 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Gratuluję Wam kolejnych "załatwionych spraw" ![]() Widzę, że pisałyście o teściowych, które to "przypadkiem" dopraszają gości... Moja też zafundowała nam taką atrakcję jak przyjechali do rodziców Tż (po kilku latach niewidzenia się) znajomi, których ja do tej pory w ogóle nigdy na oczy nie widziałam. No, a teściowa postanowiła ich zaprosić na nasze wesele... "bo ona tak tylko powiedziała, nie wiedziała że oni tak chętnie by przyszli", a po całym zajściu powiedziała Tż, "dopisz ich do listy z naszej strony" Nosz kurde, myślałam że coś mnie trafi jak się o tym dowiedziałam. A jeszcze kilka tygodni wcześniej na spotkaniu z moimi rodzicami mówiła "wy się dokładnie zastanówcie nad listą gości, bo to jednak nie małe koszta są" (wesele w większości finansujemy sobie sami). No, a potem takie coś Dziewczyny proszę Was o opinię Chodzi właśnie o osoby przy stole PM. Obok nas będą siedzieć świadkowie z żonami. A później (jeżeli już) rodzice. Problem w tym, że moi rodzice woleliby siedzieć w "swoim towarzystwie". Rozumiem ich i chce żeby oni również dobrze się bawili. Moja mama nie lubi być w centrum uwagi i wiem, że dużo stresu będzie ją kosztować siedzenie przy naszym stole więc chciałabym jej tego zaoszczędzić. Z kolei teściowa sobie nie wyobraża żeby z nami nie siedzieć (niestety), "bo jak to tak bez rodziców przy stole PM, to tak, jakbyście byli sierotami". Na weselu brata Tż (we wrześniu 2013) siedziała zaraz koło Państwa Młodych, więc "jak u jednego siedziałam przy stole PM, to i u drugiego też będę siedzieć". Moi rodzice powiedzieli nawet, że mogą mieć wtedy osobny stół i siedzieć tylko z rodzicami S. (taki kompromis zaproponowali). Sama już nie wiem co robić Kurcze wiem, że wszystkim nie dogodzę. Z nowości ślubnych - zamówiliśmy namiot na polter. Jeśli chodzi o atrakcje na weselu to ostatnio dość poważnie zastanawiamy się nad fotobudką i albumem gdzie goście zostawialiby nam zdjęcia na pamiątkę Przepraszam za długość posta ![]() Witam nowe PM-ki Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2014-02-08 o 09:38 |
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój przyszły mąż też jest z branży i planujemy razem pracować pod własnym nazwiskiem. A co do trudnego rynku dla kobiet- o tym przekonałam się niejednokrotnie na studiach... A Ty jesteś zadowolona z zawodu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-02-08 o 09:27 |
|
|
|
|
#3416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio to wiadomo, że wszystko zależy od zaangażowania Elrosa śliczne obrączki! kurcze jakbym takie miala w domu też bym chciała je oglądać i przymierzać ![]() say-hello świetne studia no i perspektywa pracy na przyszłość z Mężem Cytat:
Cytat:
![]() Co do grawerów my weźmiemy coś z naszego ulubionego tekstu, możliwe, że: na jednej: jesteśmy jedno, a na drugiej jedno z żelaza lub na jednej (mojej) "jak w pięknych wierszach", u TŻ "jak na obrazach" - to mi się mega podoba bo ja mam duszę polonistyczną, TŻ artystyczną i by pasowało, ale długieeee dość
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2014-02-08 o 09:03 |
|||
|
|
|
#3417 |
|
Rozeznanie
|
Hej, strasznie mam malo czasu po powrocie do pracy
wiec przejrzalam tylko na szybko..Enzunio piekna sukienka na poprawiny ![]() Dotka gratulacje zamowienia obraczek, bardzo fajnie sie prezentuja no i białe złoto Kasia nie strasz kryzysami :p bo wg tego nam wypadnie pierwszy 4 miesiace po slubie haha!Elrosa Twoje obraczki tez bardzo ladne! Gratki ![]() Mala_Czarna gratulacje! ![]() Iza straszne to co piszesz, dobrze, ze wszystko sie ok skonczylo, cenna porada odnosnie tego monitorka. Say super kierunek, no i perspektywa wspólnej firmy z mężem ![]() Co do graweru my nie mamy, TZ nie chcial, poza tym moja obraczka jest za cienka, bo 2.5mm. Usadzanie-bedziemy siedziec, ze swiadkami i ich partnerami. Offtopujac: czy ktoras z Dziewczyn uzywajaca kwasu migdalowego miala silna reakcje na niego? Mimo uzywania kremu z wysokim filtrem moja buzia zrobila sie okropnie czerwona i napieta, strasznie sucha, ale nie luszczy sie tylko okropnie swedzi.. To tak ma byc? Uzywalam go 9 nocy, narazie odstawilam od 2 bo nie chce sobie pol twarzy wydrapac. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#3418 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
mala_czarna_21 gratulacje
![]() Cytat:
noo to ładnie ![]() ja w rybkę weszłam, ładnie wyglądałam, ale nie czułam się za dobrze.. tak więc próbować trzeba
Edytowane przez myboyismine Czas edycji: 2014-02-08 o 09:40 |
|
|
|
|
#3420 | ||
|
BAN stały
|
Elrosa piękne obrączki!! Dopiero zauważyłam bo sweszłam na kompa
Cytat:
A może kup taneczne? Cytat:
za namiot na Poltra, my robimy na tarasie. Dużo jedzenia zamawiacie/robicie? My na razie załatwiliśmy panią od ciast, bierzemy 4 blachy, wydaje mi się za dużo na te kilka godzin, ale mama mówi, że nie wiadomo ile osób przyjdzie...Co planujesz w ogóle do jedzenia?? Polter spędza mi sen z powiek, cieszę się na niego bardziej niż n a wesele, mimo, że na początku tak się broniłam ![]() Moja teściowa też nie chciała siedzieć koło nas bo w regionie TŻ nie ma takiego zwyczaju, ale powiedziałam jej co o tym myślę , no i stwierdziłam, że posadzę koło nich ich rówieśników i będą zadowoleni choć trochę, bo UWAGA... chcieli siedzieć koło swoich znajomych , niepoważni...Co do tego na biało, to mamy 9 osób tak doproszonych... właśnie znajomych rodziców TŻ, no nic, czasem lepiej ustąpić, chociaż w☠☠☠☠ia mnie to niezmiernie... uważam ,że to bardzo nie w porządku wobec nas. Ale ustąpiłam, w przyszłym tygodniu zawozimy zaproszenia do rodziców TŻ, oni je będą rozwozić, bo my tych ludzi nawet nie znamy... Dziękuję, oby na żywo też była taka ![]() Już kupiłam przepiękną księżniczkę |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

.

A szkoda, bo to taki super rys indywidualny pary. 

Dlatego jednak wolę dać winietki 

, niepoważni...