|
|
#3481 | |||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Cytat:
nic, kompletniebunt 3 latka za to, i teraz bunt 4latka a co masz na myśli? się składa, że jestem specjalistKOM i na moje oko to zmęczenie + senność + prawdopodobnie zbyt gorąca mamusia jakkolwiek to brzmi Cytat:
a reszta zachowań idzie lawinowo już, dziecko nie słyszy i swój świat sobie tworzy Cytat:
to, że nikomu nie powiedzą nie spowoduje zniknięcia problemu ![]() btw, można do mopsu zgłosić taką sprawę jak Gojka opisuje - że rodzice nie leczą dziecka, jest to zaniedbanie opieki anonimowo choćby Cytat:
![]() Cytat:
NO i HJE gratuluję wchodzenia i wychodzenia z łóżeczka
|
|||||
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, ja biore cienszą kurtałke w r. 86, najwyzej pod spod ciepły sweterek załoze w chłodniejsze dni.
Co do cycołapów- mam podobne doswiadczenia odkąd skonczyłam kp ![]() Jeszcze bede sie chwalic- dziec posiadł nową umiejetnosc- z głosnym krzykiem GEM biegnie w strone lodówki i robi puk puk, oznajmiajac iz jest głodny i zyczy sobie kanapke z owym gemem
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w ogóle jak duuuużo gada wielkie dla Bartusia
|
|
|
|
|
#3485 |
|
Rozeznanie
|
Ja z wielką niecierpliwością czekam na skok rozwojowy
przewiduję że takowy nastąpi, bo mlody intensywnie trenuje puszczanie się i wyrzucił ze swojego słownika wszystkie słowa zostawiając tylko nie i mama (na jedzenie, że niby am am :P) a szkoda, bo juz fajnie wolał ze chce spać na przykład. Ponadto rozbraja mnie jak siada, kiwa się na boki i śpiewa "na na na" intonując odpowiednio ![]() Miałam coś oglądać, ale nie wiem co, zmęczona jestem i czekolady mi się chce :P niedługo wróci tż a ja juz się stresuję, muszę go unikać bo za bardzo potem przeżywam jak coś się dzieje. |
|
|
|
#3486 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też planuję zakup tylko musze się udać najpierw do jakiegoś stacjonarnego żeby przymierzyć. Już obczaiłam gdzie są tylko średnio po drodze więc muszę to jakoś z mężem zaplanować. Daj znać jak się sprawują - czy nie są za sztywne przy karmieniu?Cytat:
Cytat:
Ale może jest miejsce z jakimś placykiem zabaw czy coś takiego że dzieci się bawią a jest miejsce z ławeczkami żeby można zostawić torby i trochę przycupnąć. No chyba że wszystkie byśmy pobrały tżtów i wtedy oni przejmują brzdąców a my się rozsiadamy na jakiejś kawce/herbatce ![]() A Ty skąd jesteś dokładniej? I co dziewczyny myślicie o spotkaniu w zoo? Ja pomyslałam o nim ze względu na to że to co miałyby dalej z dojechaniem przynajmniej zaliczyłyby od razu jakąś atrakcję dla dzieciaczka, którą i tak miałyby ochotę odwiedzić. |
|||
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Majulmi pewno, że dam znać
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynki, ode mnie tyle, klub postaram sie nadrobic, ale gdyby mi sie nie udalo- to sie nie gniewajcie ![]() ![]() Tyle naskrobane, ze jak weszłam teraz i zlookałam to mi włosy na nogach dęba stanęły a w sobote goliłam takze tego....Dobranoc |
|
|
|
|
#3489 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Czesc!
Cytat:
Yae podaje smazone kotlety od tygodnia. Na niewielkiej ilosci tluszczu, po usmazeniu odkladam na recznik papierowy, zeby nadmiar wsiaknal. Nie ma najmniejszych brzuszkowych problemow w zwiazku z tym. ---------- Dopisano o 03:35 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ---------- Cytat:
My co prawda nie-lozeczkowe, bo Yae od urodzenia spi na materacu, ale powoemCi, jak to wyglada u nas. W dzien, jesli obudzi sie z drzemki lub po nocnym spaniu rano, to wtedy wychodzi normalnie z poslania. W nocy nigdy, zawsze zostaje na materacu, nawet jezeli wstanie i chodzi ---------- Dopisano o 03:49 ---------- Poprzedni post napisano o 03:35 ---------- Cytat:
Kciuki! Bedzie dobrze podczas i po szczepieniu! Jak bol po wyrwaniu zeba? Do wytrzymania? ---------- Dopisano o 03:54 ---------- Poprzedni post napisano o 03:49 ---------- Cytat:
Doczekac sie filmiku nie moge! Swietnie to musi wygladac! Podejrzewam, ze Yae tez podobalaby sie taka zabawa ---------- Dopisano o 04:16 ---------- Poprzedni post napisano o 03:54 ---------- majulmi swietna kampania!! U nas z tym wsparciem bylo roznie: tz bardzo wspieral mnie na poczatku kp - znal wartosc siary, ale juz przy pierwszym kryzysie laktacyjnym byl przeciwko mnie, nalegal na dokarmianie mm. Pozniej bylo jeszcze gorzej - kiedy Yae skonczyla pol roku prawie wcale nie przybierala - tz obwinial moje kp i fanaberie poznego rozszerzania diety (zaczelysmy kilka dni przed skonczeniem 7.miesiecy). Yae jest wszystko- i duzo-zerna a przybiera nadal niewiele, ale co najistotniejsze jest zdrowa, silna i stale w ruchu. Przelom nastapil kilka tygodni temu - mam pelne wsparcie tz i zacheca mnie, zebym byla kp do samoodstawienia sie Yae. Wydaje mi sie, ze to zasluga kolegi w pracy, ktorego zona rowniez jest kp a on sam chyba troche bardziej uswiadomiony niz moj tz. ---------- Dopisano o 04:42 ---------- Poprzedni post napisano o 04:16 ---------- neti jak kaszel Antonia? Cala nasza trojka od wczoraj kaszle niemilosiernie - winowajca jest pyl z Chin pm2.5. Czuje, ze mam piaskownice w gardle, stale cos tam przeszkadza; maseczki bezskuteczne. Nie wiem, jak Yae chronic... Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-03-18 o 03:17 |
||||
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.się.
Meneq...kszel Antonia odkąd usnął wczoraj-tragedia. Suchy, duszacy i przypomina mi szczekanie ochrypnietego psa (sorki za porównanie ale zdążyło mi się naprawdę takie słyszeć). Chyba boli go też gardlo..może to cos z krtanią? zaraz go zapisze do lekarza bo to nie żarty, widzę że strasznie go to męczy.... ![]() Dziękuję że pytasz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3491 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
![]() u nas posucha straszna w tym temacie ![]() Cytat:
tez niezly pomysl aczkolwiek mysle ze w domu byloby mniej stresowo. juz widze jak w zoo kazde dziecie rozbiegnie sie w swoim kierunku a my za nimi a "w domu" zamknie sie furtke, rzuci sie stos zabawek na trawe i dziecia nie masz ![]() ale i tak najwazniejsze zeby sie w ogole spotkac, gdziekolwiek ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
MAJULMI ja poddalam wczoraj pomysł spotkania u mnie..no ale to do dyskusje przez wszytskie...charlizz..few cia..pstryk...Lenova(ona już chyba gdzieś dalej..ale może też
)...no i które tam jeszcze MAZWOSZANKI?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3493 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawa dla Poli, u mnie właśnie też od niedawna jest "am" ![]() Cytat:
Współczuję, i rozumiem doskonale, nie odzywamy się z Tż, poza oficjalnymi komunikatami. Jak wróciłam wczoraj z pracy on oczywiście udaję że nic się nie stało, ale ja tak niemogę. Chociaz tyle że ma druą zmianę o prawie się nie widzimy.
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Neti-i jak z tymi bucikamu? zdecydowalas sie? tak wczoraj o nich myslalam no i sama nie wiem. moze jednak kup cos miekciejszego jednak
te walky sa srednio miekkie ale moj Kuba chodzi juz od polowy listopada a jak Antonio dopiero zaczyna to moze lepiej zainwestowac w cos porzadniejszego? no nie wiem juz....
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Dzień zaczęłyśmy o 6:50.
Nocki kiepskie bardzo, chyba nadal te 4rki, dużo pobudek z płaczem, nosiłam ją wieczorem niemal do 24. Co zasnęła to budziła się zaraz. Biedna, niech już wyjdą. |
|
|
|
#3497 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana
![]() Wiciu jeszcze śpi a R pojechał z młodą do lekarza bo się smara i ucho ją zaczęło boleć Pewnie wrócą z antybiotykiem |
|
|
|
#3498 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
dzisiaj chociaż nie pada zaraz zbieramy się na szczepienie a mnie boli cała szczęka:/ i nie mogę jakoś szerzej buzi otworzyć, więc jedzenie odpada![]() Cytat:
Cytat:
też chciałam się zgłosić do DKMS ale nie mogę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja Hania ostatnio nauczyła się jak robi wąż- sssss ![]() Cytat:
jest dziwnie, niby boli, ale nie tak jak normalnie ząb boli tylko tam w środku zęba? nie umiem wytłumaczyć do tego mam jakby węzły powiększone i to też boli:/ no i ten posmak krwi w buzi
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Cytat:
To sa zanieczyszczenia znajdujace sie w powietrzu o wiekszej srednicy niz smog. To zupelnie nowe zjawisko, pojawilo sie w zeszlym roku. Cala wiosne trwac bedzie, za to w lecie bedziemy zasypywani piaskiem z pustyni Gobi, wiec moze pm2.5 tez bedzie. Tyle, ze piasek ani tak nie drapie wstretnie, normalnie co minute trzeba odkaszlnac, bo przeszkadza. Jak kazdy pyl jest niebezpieczne: astma lib nowotwory pluc. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3500 |
|
Wtajemniczenie
|
pstryku Ty okolice Płocka z której strony?
![]() i tak myślę, że może jakby akurat była u Rodziców to też bym się na spotkanie załapała
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi ja myślałam o tym, że jak będzie cieplej to zbójów wziąć też?
![]() Sylwietta witaj z powrotem na pokładzie ![]() Tuulam chore mamy i dzieciaczki
|
|
|
|
#3502 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Dawid wczoraj zasnął o 18:00. Wstał dziś 06:34. W nocy raz około 3 jedzenie?
Co do zębów, to ja nie wiem, czy ósemka, która właśnie mi wyłazi nie pokrzywi mi dolnych jedynek, które już minimalnie są krzywe...
|
|
|
|
#3504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ósemnki baaaaaaaaardzo krzywią zęby, ja bym na Twoim miejscu szybko sie jej pozbyla
|
|
|
#3505 | ||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja daje smazonego kotleta. Tzn robie go po dzieciowemu- np jakis sznycel z indyka, schabu, kuroka przyprawiam ziolami, czosnkiem, szczypta soli. Smaze na pateli ceramicznej bez tluszczu, lub posmarowana olejem jak na nalesniki- zeby blyszczalo. Miesko smaczne, ale nie tluste ani suche. Witam sie z rana, za 3 h musze wyjsc do pracy Moze dzis sie czegos dowiem ? Przytylam ostatnio 3 kilo!!! Takze koniec wpierdalania. Szlaban na lodowke i fast foody po nocy.
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meneq a Ty jak będziesz w pl to w jakim regionie, i czy czasu trochę będziesz mieć zeby ewentualnie na jakies spotkanie się załapać ![]() Tż sam w rano z Oli i mimo że nie gadamy za bardzo to szkoda mi go, bo po II zmianie kładzie się późno spac a tu pobudka za 5 szósta. Licze że uda się dziecko choć o pół godziny przestawić przy zmianie czasu
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pogrubionego- ja przed @ i teraz przez tą pogodę i dupne ciśnienie ponad tydzien ćwiczeń straciłam |
|
|
|
|
#3508 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
przeleciałam Was szybcikiem :p Hope ja uważam, że powinnaś chodzić do kościoła jeśli czujesz taką potrzebę. No i do do TŻ to dziewczyny chyba wszystko powiedziały. ![]() Neti, uściskaj tam od nas chorowitka i daj znać co lekarz powiedział. I dla innych chorowitków też uściski ![]() Neti Hje po raz kolejny mnie normalnie załamuje zachowanie Twojej siostry i mamy Dziewczyny, które otrzymały zestaw Oilan - sprawdźcie pocztę bo przyszły instrukcje. Swoją drogą to nie za dużo czasu na testowanie :p |
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45633601]
autystyczne, ale najpierw bym słuch sprawdziła, bo niesłyszenie, niereagowanie na imię/polecenia- może być niedosłuch/głuchota a reszta zachowań idzie lawinowo już, dziecko nie słyszy i swój świat sobie tworzy [/QUOTE] w sumie nie pomyślałam o tym. Dziekuję, myślę, że jak najpierw o tym wspomnę to może prędzej zaakceptują fakt, że z dzieckiem coś nie tak... I jeśli to nie pomoże to trzeba będzie dalej działać... Cytat:
Od jakiegoś czasu mam takiego maruda, że tragedyja... Wczoraj chce jej zęby nasmarować (ostatnio zawsze tź to robił) a tam mnóstwo nowych zębów... 4,5 tylko 3 jeszcze nie ma... Czyli co? Jest szansa, że za jakiś czas się to wreszcie skończy?? Potrzebuję inspiracji na obiad?? Najlepiej coś z niczego,żeby się nie napracować, bo inne plany na dziś mam niż stanie w kuchni.... w zamrażarce tylko kaczka i piersi kacze, kupa mrożonych warzyw... Wczoraj kasza jaglana z sosem grzybowym, Paulina miała danie ze słoiczka z kaszą. Pół słoiczka jeszcze zostało i kaszy też troche jest, także może być coś bardzo niedzieciowego... Tylko co??? Chce mi się placków ziemniacznych ale to troche pracochłonne... no i czasochłonne przede wszystkim.... Gdzie Black??? Chyba dawno widziałam, żeby coś pisała.... |
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poznan. Ewentualnie bede w Warszawie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

nic, kompletnie
i na moje oko to zmęczenie + senność + prawdopodobnie zbyt gorąca mamusia
jakkolwiek to brzmi 

i w ogóle jak duuuużo gada
dla Bartusia 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
22.05.2008
14.08.2011
Pewnie wrócą z antybiotykiem