|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Hej.
U nas pobudka o 9:20 ale za to nie spaliśmy od 1 do 6 ![]() Jak przeżyje dzisiejszy dzień? Tego nie wie nikt ![]() Marsi-dziękuje że o mnie pomyślałaś ![]()
#3482 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mało tego - Agu 4 lata prawie, a też nie chce sama, to nie. Jak oboje jesteśmy to albo jedno przy jednej, drugie przy drugiej, albo jak wczoraj Dorka padała więc poszłam położyć, a potem tata Agatkę dopiero, a jak sama jestem to ostatnio nam się sprawdza (właśnie dlatego, że A. nie chce sama usypiać) że ja kładę młodszą, starsza jakąś baję w naszym pokoju ogląda, a potem zgarniam ją i kładę gdy młodsza śpi Cytat:
a to faktycznie, przepraszam ![]() ale badanie naprawdę nic nie boli, pomijam, że Agu miała je robione gdy prawie 2m5 roku miała i darła się jak dzika ![]() ![]() Cytat:
nic to, że właśnie tata usypia ![]() a potem to się zmienia: mama ma ząbki umyc, nie tata! mama ma uczesać, tata ty nie ![]() Cytat:
oooo cholera ![]() ![]() Cytat:
u nas wiercenie wielkie przed zasypianiem, ale u nas to ewidentnie skok jest, ruchowo ruszyła jak strzała i to wcale nie tępa dzida ![]() Dorka tylko Mama ![]() Nie, ew. nad ranem do nas idzie, ale to zgarniam i tyle. Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a słuchaj, może on ma chorobę lokomocyjną? Ojjj ![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() no w końcu pogoda ładna ![]() Ponawiam pytanie o fotelik rowerowy ![]() Debrah wspołczuję ospy:/ oby na dzieciaki nie przeszło! a co do zarażania. dziewczyna, która ze mną była na sali miała styczność z osobą chorą i myślała, że ją do izolatki dadzą. a lekarze powiedzieli, że chory zaraża tylko na dwa dni przed pojawieniem się krost sylwia oczywiście, że na nagrodę czekał ![]() hje brawa dla Polci ![]()
#3484 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46292408]
a słuchaj, może on ma chorobę lokomocyjną? [/QUOTE] A wiesz że myślałam o tym? Ale jak spowrotem jechaliśmy to ewidentnie prawie zasypiał, oczy leciały. Ale nie umiał sam bez uu i ryk! W tamtą stronę podobnie. A co mogę dać na chorobę lokomocyjną? Bo czeka nas komunia i znowu jazda. Cytat:
http://allegro.pl/wloski-fotelik-row...087750961.html Inauguraja była, dzieć skonsternowany, ale dał radę ![]() ![]()
![]() |
#3485 |
Konto usunięte
|
Misiael, taki mamy:
http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-h...182518102.html sprawdza sie świetnie Laurko, teoretycznie nic, w praktyce chyba lokomotiv, tam nie ma nic takiego co by dziecku zaszkodziło, tzn standardowy skład chemiczny (niestety) + wyciag z kłącza imbiru. Benzoesan sodu :/ koszenila jako barwnik, guma ksantonowa jako zagęszczacz, wit. c. Wszystko to znajdziesz w innych lekach dla małych dzieci. Nasza pediatra o tym mi mówiła: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p9529-Heel...y_glowy_50_szt ale to tym bardziej nie testowane na dzieciach |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Debrah, cudownie to ujęłaś!
![]() a tu moja Amelka, drzemkująca;p
![]() |
#3487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-h...182518102.html sprawdza sie świetnie Laurko, teoretycznie nic, w praktyce chyba lokomotiv, tam nie ma nic takiego co by dziecku zaszkodziło, tzn standardowy skład chemiczny (niestety) + wyciag z kłącza imbiru. Benzoesan sodu :/ koszenila jako barwnik, guma ksantonowa jako zagęszczacz, wit. c. Wszystko to znajdziesz w innych lekach dla małych dzieci. Nasza pediatra o tym mi mówiła: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p9529-Heel...y_glowy_50_szt ale to tym bardziej nie testowane na dzieciach[/QUOTE] dzięki Dziewczyny ![]() szaja właśnie na tę firmę patrzyłam i skoro polecasz to chyba wezmę ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Aga trampki kupiłam w pepco, to takie na chwilę do piaskownicy, bo szkoda mi Emelków do piasku. Mała wspołczuję kiepskiej nocy ![]() Nancy my tez od 5.30 na nogach, ale u nas to chleb powszedni. Deli Amelcia jest cudowna ![]() Moja Blanka zasypia sama od 8 miesiąca życia i nie uważam, żebym robiła jej tym krzywdę. Być może ten etap minie i będzie potrzebowała nas do usypiania, ale w tej chwili chce sama (robi nam "papa" jak już leży w łóżeczku), więc nie widzę powodu żeby to zmieniać. Jedynie jak jest chora, to się wtula w nas i usypia. Przepraszam, ale jakoś personalnie to odebrałam... Miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Konto usunięte
|
Fewciu! no przestań
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jakby to powiedzieć ![]() ![]()
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-05-04 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
szaja w Japonii koniec kwietnia poczatek maja jest tzw. Golden Week - kilka swiat nastepujacych po sobie dzieki czemu niektorzy szczesliwcy maja tydzien wolnego; tz mial zeszly wtorek i poniedzialekwolny. M.in. 3.05 jest Dzien Konstytucji (patrz jaki zbieg okolicznosci) a 5.05 jest Dzien Dziecka (w domysle Chlopca). pstryczku my akurat wczoraj bylismy z niedzieciatymi, ba antydzieciatymi, znajomymi na spacerze i dostosowali sie do Yae. lady Yae spi na materacu, wiec ma droge wolna do reszty pomieszczen, zwlaszcza, ze z drzwiami sobie radzi, ale w nocy nie zdarza sie, zeby opuszczala materac, ewentualnie wychodzi poza niego, jednak nie rusza sie dalej. Dziekuje za mile slowa po upadku, dzis opuchlizna zeszla, w ustach rana sie zagoila, zapominamy o sprawie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | ||
Zakorzenienie
|
/Meneq wiesz kto kupił polskiego wedla??????
japoński lotte ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
niestety do wieczornego zasypiania potrzebuje przestrzeni dlatego usypia sam za to stosuję się metody, ktorą kiedyś wyczytałam by czas przed usnięciem wykorzystać intensywnie- dlatego wieczor jest rytuałem, kąpiel, on i TZ razem, potem masaż oliwką, tulenie, mizianie, głaskanie, czytanie książeczek, buziaczki dla maskotek i Leoś odpływa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, wiem. Chyba jakies 5 lat temu!! Lotte chcialo pod szyldem Wedla produkowac gumy do zucia i lody, ale nie wyszlo. Kiedys nawet widzilam torcik wedlowski z japonskim napisem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej. My już po spacerku. Na szczęście dziś nie pada. Wczoraj przez deszcz cały dzień w domu siedzieliśmy.
Tz zrobił wczoraj na kolację pizze. Sam!! ![]() A dziś Daria spała do 9.00. Jeszcze nigdy nie zdarzyło jej się tak długo spać. Oczywiście pobudka w nocy na mleczko była. Debrah , strasznie współczuję ospy ![]() ![]() Cytat:
Masz całkowitą rację ![]() Wiesz, ja z jednej strony tak narzekam i niby chciałabym żeby Daria potrafiła sama zasnąć, ale z drugiej strony kocham to jak ona się do mnie przytula i z takim spokojem zasypia ![]() Wczoraj Tz mówi że on może jej dać wieczorem mleczko i ją uspac. I na początku się zgodziłam. Ale jak już ją wykapalismy to co?? Powiedziałam mu że ja jej dam te mleczko ![]() ![]() Martwi mnie tylko to że jak jestem w pracy to moi rodzice i t. mają często problem żeby ją uspać :/ Cytat:
właśnie. Jakie życie czasem jest niesprawiedliwe... To mnie najbardziej wkurza, że takie rodziny mają dzieci a jak ktoś naprawdę tego pragnie to nie mogą mieć ![]() Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leosio miał 9 mieisęcy jak rozpoczęliśmy naukę, był wtedy jeszcze na uu ale niestety ja mam takie ciało,że ode mnie bije straszne gorąco i maluch się po prostu pry mnie poci ![]() też nie uważam,że krzywdzę moje dziecko skoro sam zasypia bo po prostu potrzebowal tego nawet w nocy jak do mnie przychodzi to tulimy sie, ale za chwilę on wraca do siebie bo jest mu za gorąco i ma problem by przy mnie zasnąć tutaj chodzi raczej o te miłe chwile,że fajnie jest czuć zapach takiego maluszka, dla mnie to po prostu miłe jak mogę go polulać za dnia |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ----------------- Dziś zauważyłam że Daria ma dziewiątego ząbka ![]() Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-05-04 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planujemy z TZ kupić meble do biura i parę pierdółek do kuchni więc uwierz mi że to naprawdę nie problem Caławdeszczu proszę Cię odezwij się? Juz nas nie lubisz ????? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ------- wybralismy jednak wycieczke we trojke, bylismy najpierw w biedrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
![]() jak Wam mija majówka? u nas 2 dni pięknie a wczoraj i dziś zimno jak diabli.... brrrr.... w sumie stwierdzam, że 4 dni wolego to za dużo ![]() ![]() podczytuję Was czasem, przepraszam, że mnie tak mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zadomowienie
|
Hej Królewny
![]() Witam się po długiej nieobecności, trochę wypchnięta przez Marsi, trochę z ciekawości co u Was ![]() Nie to, że nie miałam czasu-szczerze, jakoś nie było mi tu po drodze, nie wiem czemu ![]() Mam nadzieję, że majówka minęła Wam w fajnej, rodzinnej atmosferze, że ciężarówki czują się świetnie a maluszki i te biegające i te w brzuszkach rosną zdrowo ![]() U mnie okej, TŻ dużo pracuje- codziennie do nocy, ja w łikendy w szkole a w tygodniu z Julianką się bawimy (ten wiek jest super!). Także właściwie nic ciekawego, tak tylko chciałam nieśmiało Wam cześć powiedzieć ![]() Deli-Amelka naprawdę tak zasypia gdzie popadnie? ![]() A właśnie, jak teraz wyglądają drzemki Waszych dzieci? My jesteśmy na etapie 1x3 h i bardzo mi to odpowiada bo miałam problemy z usypianiem jej. Wystarczyło przetrzymać 1-2h i zrezygnować z popołudniowej drzemki. 2 tyg się przestawiała ale warto było. |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Meneq- na wizazu widzę reklamę japońskich pieluszek Mioki, znasz je?
![]() ale mam ciążową zachciankę- na drożdzówkę, właśnie piekę tę z przepisu nancy i do tego kompot rabarbarowy ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() dawaj zdjęcie malej, już się stęskniłyśmy za Twoim szkrabikiem u nas tez jedna drzemka 2-do 3 h ale staram się wybudzać, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() pewnie z kimś nas zdradza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda że tak mało Cię ostatnio. Co do drzemek. Daria ma już w dzień tylko jedną drzemkę. Trwa różnie...czasem godzinkę, czasem dwie. A dziś spała tylko 20 min ![]() Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Rozeznanie
|
Cześć!
Mała właśnie odpadła, ja mam kawę i tablet, a tz podbija nowe lądy, grając w Cywilizację. Rzadko mu się to zdarza, ale z tego, co widzę, to przepadł na dzisiejszy wieczór - ma jakiś kłopot z barbarzyńcami i brakuje mu żelaza ![]() Dzień minął spokojnie, trochę spacerowaliśmy, ale zimnica taka, że nie było jakoś szczególnie przyjemnie. Mycha coraz ładniej je, choć dziś także sporo przy piersi za dnia była. Martwię się trochę, że nie umie jeszcze łyżeczką się posługiwać. Widelcem też nie. Dawniej próbowała, a teraz gmera tylko wtedy, jak miseczka czy talerzy są puste. Jak ją zachęcam, by próbowała podczas posiłku, to woli bawić się jedzeniem, które jej z tej lyżki spadnie. Nie wiem, chyba musimy próbować i czekać. Nadrobiłam wszystko: Debrah - współczuję ospy. Oby była jak najmniej uciążliwa i by Amelka się nie zaraziła. I zgadzam się ze wszystkim, co napisałaś o zasypianiu - u nas zresztą jest bardzo podobnie - Mała się wycisza, leżąc przy mnie, pijąc mleczko, kotłując się. Uwielbiam patrzeć, jak sobie odpływa ![]() Fewciu - tylko 100 000? Takie drobniaki to w którejś z kieszeni pewnie mam. Mogłaś mówić wcześniej ![]() Sylwietta - ślicznie napisałaś o Twoim małym Łobuzie ![]() ![]() ![]() Marsi - uwielbiam, jak piszesz o ciążowych zachciankach. Taką drożdżówę to chętnie bym zjadla. Zostaw kawałek ![]() Deli - Amelka jak zawsze cudna ![]() Silver - brawa dla Darii za ząbki ![]() Meduzza, Evel - halo ![]() Miłego wieczoru! |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktore maja stacjonarnego kompa - w jakim pokoju stoi?
Bo sie wlasnie scielam z TZ :/ padl nasz aktualnie jedyny komp i TZ zachowuje sie jak dzieciak, ktoremu popsula sie zabawka. Chodzi naburmuszony, odezwac sie do niego nie mozna i juz rozpacza, ze stracil okno na swiat :/ Planuje kupic kolejnego kompa stacjonarnego, a mi sie nie widzi komp+biurko i zagracanie pomieszczenia :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-05-04 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kocham Twoje poczucie humoru ![]() A co do jedzenia łyżeczką. Daria też nie potrafi. Jak jej daję to tylko miesza nią w jedzeniu i to wszystko ![]() Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Gdzie Bokeh? Gdzieś wyjechała na majówkę?? Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() Według mnie laptop o niebo lepszy. Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
SILVER, ja tez wole lapka, ale TZ ględzi, ze kompy stacjonarne sa lepsze blebleble. Tak jakby do gierek internetowych i youtuba potrzebowal super ekstra hiperwypasiony sprzet :/
Jak on mnie wkuurzaaaaaaa. Dobrze, ze jutro przyjezdza moj tata to bedzie rozjemca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ale i tak dla mnie laptop wygrywa;p
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
MISIA, ale jak potrafi grac w gierki na fb z telefonu to i z lapka ogarnie nieee? :P
Nadrobie jak Kuba zasnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
a widzisz, u nas też drzemka jedna 1-3h, różnie, chociaż dzisiaj mi padła ma pół godziny po południu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.