|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
![]() Cytat:
u nas przy stoliku mlody tez czesto zasiada Cytat:
Cytat:
dziekuje! ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | ||
Zakorzenienie
|
na nagrode pewnie czeka a nie na pochwały
![]() ![]() Cytat:
![]() Z zasypianiem u nas jest tak, ze jak zmeczony to pada w kilka sekund, ale jak jest ZBYT zmęczony to wlasnie szarpie sie, ucieka, caly pic polega na tym, zeby go przetrzymac, utrzymac na kolanach, zagłaskac, zaszuszac i wtedy sie poddaje i spi momentalnie ![]() Cytat:
![]() ejjjj, wezcie dajcie sobie na wstrzymanie, Bokeh zajrzy i zawału dostanie ![]() wczoraj sie Charlizz chwaliła dwugodzinna pogawedką tel z Całą to moze i dzisiaj wsiakły ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | ||
Zakorzenienie
|
na nagrode pewnie czeka a nie na pochwały
![]() ![]() Cytat:
![]() Z zasypianiem u nas jest tak, ze jak zmeczony to pada w kilka sekund, ale jak jest ZBYT zmęczony to wlasnie szarpie sie, ucieka, caly pic polega na tym, zeby go przetrzymac, utrzymac na kolanach, zagłaskac, zaszuszac i wtedy sie poddaje i spi momentalnie ![]() Cytat:
![]() ejjjj, wezcie dajcie sobie na wstrzymanie, Bokeh zajrzy i zawału dostanie ![]() wczoraj sie Charlizz chwaliła dwugodzinna pogawedką tel z Całą to moze i dzisiaj wsiakły ![]() http://demotywatory.pl/4329857/Wyluzuj ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | ||||
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nic szczególnego: gyrosa na słodko i sałatkę z zupek chińskich,aaaa i jeszcze caprese ale nie wiem, czy to sałatka ![]() oddaje 10 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dobra, dalej nadrabiam... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3456 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() gojka biedna Paulinka ![]() co z tż? i absolutnie nigdy nie pisz, że jesteś zła matką ![]() impreza chyba udana ![]() ![]() tort mi nie wyszedł :/ tż teraz zmywa a ja się rilaksuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do kg, to mogę Ci oddać 10 i Pstryczkowi też 10 (jak chce) ![]() Pola MÓWI "tia" i "nie". Świadomie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() odnośnie nowych słówek ![]() ![]() gdzie zniknęła ellmi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | ||
Zakorzenienie
|
Powoli nadrabiam, będe cytować po kolei:
Cytat:
![]() Co do ospy.. możliwe;/ Choroba wykluwa się ok 14 dni, najbardziej zaraźliwa bywa podobno tuż przed krostkami i zaraz po ich pojawieniu się. Skąd wiem? Właśnie mam..OSPĘ! ![]() ![]() Amelka zdrowa, na razie;/ [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46257896]pacan cudnie ![]() dorasta! a wiesz, fajną atrakcję w necie w Krk znalazłam - ogród doświadczeń, obiło ci się coś o uszy? to w sumie dobrze, że ma nadal krtań ![]() tabletki anty dasz :p a różnie może być z tym chorowaniem Pierwszy raz dzisiaj gotowałam młodą kapustę z koperkiem i boczkiem ![]() Znam ![]() Gdybyś coś chciala wiedzieć to pisz, mogę ją zapytać. Cytat:
![]() Wspolczuję szpitala. Sama chyba rozwazałabym wyskoczenie oknem, gdyby mi ktoś powiedział, że mam nie pozwolić mojemu dziecku chodzić po podłodze, ona by się zapłakała.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
Debrah tak jak Ci pisałam, my póki co zdrowi jesteśmy
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
O zasypianiu dopiszę przy poście Silver. Cytat:
![]() A odnośnie spania : A Silver: co w tym zlego? Skoro nie musisz jej bujać, czyli nie boli cię kręgosłup, nie trwa to godzinami, itp itd. Ja nic złego nie widzę w tym, ze nieco ponad roczne dziecko potrzebuje mamy do zaśnięcia. Przytulenia, ciepla, bliskości mamy. W koncu to podstawa poczucia bezpieczeństwa. Dla mnie to są takie Nasze Chwile, które też budują więź, koją dziecięce lęki, pozwalają spokojnie spać. Dla mnie to taki przywilej, dumna jestem, że moje dziecko mnie potrzebuje, i że ja mogę jej dać spokój, pomóc zasnąć. I korzyść dla mnie : wtulający się mały człowieczek, z pachnącą główką to coś cudownego! ![]() Ja nie zamierzam z tym walczyć. Przecież nawet ja - dorosła baba - jak nie ma Tż na noc w domu bo coś tam coś tam - to czuję się źle i niepewnie w nocy. Milej jest zasnąć przy kimś kochanym. Nie widzę powodu by nie dać tego dziecku. U nas napisałam o poprawie - bo wcześniej wymagało to kołysania + uu, lub noszenia - dosyć długo. Co było jakimś tam wysiłkiem fizycznym już, na tym etapie. Ale Mała nie potrafila inaczej się wyciszyć. Teraz zasypianie na dużym łóżku oszczędza mój kręgosłup, w trakcie tego też mogę wypocząć. Mała się trochę kotłuje, przechodząc od jednego uu do drugiego (oczywiście mówi "tą", "tą", "chciem tą" ![]() ![]() ![]() Często też czytam jej przed snem ostatnio. Jak będzie starsza to też nie będzie mnie to dziwić, będziemy razem czytać bajki, tulić się, a potem Mała zaśnie i ja zaczekam. Ot, tyle. Dlaczego się utarlo, że zasypianie "w samotności" ( to nie to samo co samodzielne...) jest takie fajne? Bo mama ma czas?.. Cytat:
Co do zasypiania to napisalam wyżej. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46275125]Moja mama fundnęła Dorce butki na lato ![]() http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/329640[/QUOTE] fajne |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
Szaja zle mnie zrozumialas. Na badanie mielismy czekac a nie na wyniki. Chlorki robia tam od poniedzialku do srody. My w srode mielismy sie zglosic do instytutu, nikt tego badania nie zlecil. W piatek nas puscili, wiec zeby zrobic to badanie tam za free musilibysmy czekac az do poniedzialku. Jak dla mni bez sensu. Taniej wyjdzie zrobic tu na miejscu prywatnie.
Kurde miszkala u mnie w kamienicy "rodzina", oboje po 21 lat. Niodpowiedzialni gowniarze. Ona w wieku 16 lat w ciaze zaszla, dziecko wychowuja jej rodzice. Syna maja w wieku naszych dzieci, z grudnia 2012. Wynajmuja mieszkanie, obydwoje nie pracuja, bo po co? Pomoc da.. Przed swietami sie wyprowadzili- w koncu spokoj. Dzis sie dowiaduje, ze ona znowu w ciazy. To jej 4 dziecko, jedno poronila.. Dlaczego tacy niepodpowiedzialni moga, a inni, ktorzy daliby dziecku wszystko, co trzeba, kochaliby je, miec dzieci nie moga.. Strasznie to niesprawidliwe, no i przede wszystkim szkoda tej dwojki. Najstarsza miala szczescie, ze dziadki wychowuja Wysłane z mojego Trooper_X40 przy użyciu Tapatalka
#3464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3466 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przewijania : Mała: on płacze niezależnie od tego czy leży czy stoi? Ja malą przewijam z siuśkow na siedząco, na moich kolanach. Jedną ręką trzymam i podnoszę, druga podkładam pampersa. Gadam do niej w tym czasie lub coś daję. Trwa to szybko, bo dziecko nie ucieka. Z kupki w łazience, na stojąco, przy zamkniętych drzwiach. Inaczej ucieka. Na leżąco się nie da. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() --------------- Dziś wrociliśmy z dzialki, z cieszyna. Na dzialce była taka sytuacja. Poszłam się myć, Amelka się obudziła, zanim mogłam wyjść to trochę minęło, a nikt jej nie mógł uspokoić, nawet noszenie przez Tż nie dzialalo. Wolała żałośnie mama i płakała strasznie. Na nowym miejscu widać bardzo bylo jak jestem jej potrzebna. W dzień biegala co sił, podlewała z dziadkiem kwiatki, bawiła się z babcią itp itd, ale ciągle rozglądala się za mamą. Noc jednak jest tylko Nasza. Przyszłam, przytuliłam, cisza w sekundę, zaczęła łapać oddech i przestały kapać łzy. W nocy często się potem budzila, ale nie na uu, trzymała mnie za rękę swoja łapką, wchodziła na mnie i się kładła, alb o otworzyła oczka i tylko "mama?" - jak mówiłam, że jestem to spała dalej. Kocham moją corkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do pogrubionego - to jest takie piękne uczucie... ulgi? Że wiesz, że to dzięki Twojej obecności dzieciątko momentalnie się uspokaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Zakorzenienie
|
No własnie, sama nie wiem jak to nazwać, ale to mi daje takie poczucie...wyjątkowości?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
No dokładnie.
Chociaż nie powiem, żeby Amelka nie miała zdziwionej miny jak rano zobaczyła moją cudną "nową twarz" ![]() ![]() ![]() Nadrobiłam, dopisalam od siebie i mogę zmykać. Branoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
Przecież mama dla dziecka zawsze jest najpiękniejsza! Przynajmniej do czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha, i norma TSH dla młodych osób to nie 4,2 jak w widelkach, tylko ok. 2. ![]() ![]() ![]() Deborah, współczuję choroby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | ||||
Zakorzenienie
|
hejka!
u nas ostatnio poranki fajne - mlody budzi sie rano, patrzy czy ja tez juz nie spie, ja "twardo" spie ![]() ![]() a w ogole dzis bylo tylko jedno uu!!!!! ![]() konic chyba jest bliski ![]() Cytat:
zdjecia som? Cytat:
![]() ![]() u nas swiadomie jest "torba" ![]() Cytat:
Cytat:
oby mala sie nie zarazila ![]() a no wlasnie, ciekawa jestem jak to jest z ta podloga? czemu zabraniaja po niej chodzic? co by mi mogli zrobic jakbym ich nie posluchala? ![]() i ja, i ja!!! ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- sama na pasku! ![]() wszystkie spia? ![]() bylismy wczoraj u t., mlody fajny bo w sumie bawil sie ze wszystkimi azemna najmniej wiec i zjadlam i popilam i odpoczelam ![]() dopiero pod koniec dnia przypomnial mu sie paluszek mamusi ![]() na dzis wtepnie umowilismy sie z t. na wycieczke do "pobliskiego" skansenu. niby sloneczko pieknie swieci (!), temp co prawda szalone 0 ![]() tak sie zastanawiam czy jechac bo o ile nam nie przeszkadza tempo mlodego i to ze zazwycza chce isc w odwrontym kierunku co pozostali ![]() ![]() ![]() i chyba pojedziemy we trojke do miasta, poszwedac sie po straym rynku, pojdziemy na molo i takie tam ![]() jak Wy rozwiazjecie sprawe takich wspolnych wycieczek z osobami niedzieciatymi? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Zakorzenienie
|
I ja sie podpisuje pod Debrah!!!
Dalabym sie pokroic zeby nasze usypianie przy butli na fotelu wrocilo ![]() ![]() ![]() Sylwia slonce, po 7.05. z M.bedziemy jechali do ikei i sami bedziemy kupowac mlodemu ten zestaw wiec mi tylko napisz jakie dokladnie chcesz kolory i ile tego to Ci kupie ![]() ![]() U nas swiadomie jest 'njieeeee' ![]() Wczoraj mielismy proby pierwsze nocnikowania ![]() Dzieki za odp w sprawie spania i lozeczka. Dzisiaj chyba zdemontujemy bok i wstawimy barierke.... Nasz dorosly chlopczyk ![]() Szajus, Dorka nie wychodzi na mieszkanie w nocy??? Gratulacje za pierwsze wejscie na kanape!!! Rozkreca sie dziewczyna ![]() Buziaki:-* Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#3476 |
Zakorzenienie
|
O kurde, ospa??? Bidulka, DEBRAH, trzymaj sie!!
NANCY, super, ze prawie wszystko udane! A co z tortem bylo? ![]() My wczoraj bylismy caly dzien na wsi u rodziny TZ. Kuba najpierw przestraszony, bo masa nowych twarzy, a potem wszystkie rece obskoczyl zachwycony. Wytresowal sobie tescia - siedzac na podlodze wyciaga do niego rece, porusza smiesznie paluszkami u rak, co ma oznaczac, ze chce na rece. A potem spaceruja po domu i Kuba paluszkiem pokazuje gdzie chce isc domagajac sie jednoczescie, zeby tesc nazywal rozne przedmioty. Kubus krzyczy "tetetetetete" dopoki tesc nie nazwie :P Juz sie boje dzisiejszego dnia, bo wczoraj wiekszosc czasu tak spedzil ![]() TZ ma tydzien urlopu, nie wiem jak to zniose psychcznie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zakorzenienie
|
Aha nawijko mialam Ci napisac, babcia mojego M.to chyba sobowtor rosolowy Twojego t.
![]() ![]() ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#3478 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do nocy to znam taką sytuację doskonale, tż w nocy nie ma szans na uspokojenie Kuby... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() więc chyba wybrałabym opcję we trójke do miasta ![]() a co do pogrubionego to ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do tortu to wyszedł z lekka zakalcowaty co prawda wsadziłam w to miejsce więcej wisienek i konfitury ale nie wiem, czy to pomogło ![]() witajcie z rana ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() ewulkaaa Piękne WY! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Silver bardzo dobre wiadomości z nereczką Meneq mój Michaś ostatnio bardzo sobie buźkę obił. Przygryzł obie wargi, krew się lała strumieniami i z noska też. Opuchnięty też był okropnie. Płakał a ja z nim. Na szczęście nic poważnego się nie stało. Buziak dla Yae. Gojka Dobrze że już masz diagnozę, zdrowia dla waszej trójki! Coś jeszcze chciałam ale nie pamiętam ![]() My piątek w górach spędziliśmy. Godzinę drogi tam mamy, młody prawie całą drogę wył. Nienawidzi jeżdzić. Za to tam szaleństwo absolutne. Dużo ludzi, niektórych 1 raz widział. Uśmiechał się na ręce szedł. Nie poznawałam swojego synka! Cudownie się bawił. Z trójki kuzynostwa mój najmłodszy i największy łobuz! Ale pięknie się razem bawili. Szkoda tylko że deszcz potem się rozpadał. Aaa nie pisałam wam. Ostatnio usypiałam młodego, a mąż sobie otworzył piwko, postawił na szafce i poszedł po coś do piwnicy. Miś nie chciał jeszcze spać, więc puściłam go z łóżka. Ja poszłam po coś do kuchni a on do salonu. Wchodzę tam, a ten trzyma puszkę i leje po szafce, dywanie, poduchach. Armagedon ![]() ![]()
![]() |
#3480 |
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana my juz mamy drzemke Julo od 6 urzedowal dzis dzien bez cwiczen chyba pojedziemy na wycieczke do pobliskiej miejscowosci.
Spotkalismy chlopca z podobnymi objawami co Julek i kurcze u nich to poszczepienne i wracamy do punktu wyjscia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.