Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 19:50   #3481
chansons
Zadomowienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Kasian ja też, ja też się spakowałam!!!!!!!!!!! MamoKtosia bądź ze mnie dumna
(i zmyliłaś mnie tą małpą, następnym razem pisz w rodzaju męskim)
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 19:55   #3482
agus7ia
Raczkowanie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Martuszka gratulacje.

Kurcze ja mam dzis jakies sensacje w brzuchu. Czuje sie jakbym dodatkowego balonika w srodku miala, oczywiscie po za dzieciem
Stary 2014-05-07, 20:05   #3483
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
monija Przepraszam za zamieszanie, ale już dawno miałam poprosić, żebyś zmieniła mi termin porodu. Bo mam wpisany 13 a tak naprawdę powinien być 10 maja. Kiedyś tam na początku się gdzieś machnęłam, ale wypadałoby wyznać prawdę i poprawić
Aha, i możesz moje imię dopisać: Karolina [COLOR="Silver"]
Prosze

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
Kasian ja też, ja też się spakowałam!!!!!!!!!!! MamoKtosia bądź ze mnie dumna
(i zmyliłaś mnie tą małpą, następnym razem pisz w rodzaju męskim)
ja nie Ktosiowa
ale jestem z Ciebie dumna

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!

Edytowane przez monijaaa
Czas edycji: 2014-05-07 o 20:08
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:05   #3484
MamaKtosia
Zadomowienie

Martuszka ogromne gratulacje!!!

kasian86, niegrzeczna88
moja też nie jest fanką jedzenia, ale ja to już olewam, chce jeśc to je, nie chce to nie, w nosie to mam

ilkas brawo za wizytę, a Ty kiedy byś sobie życzyła urodzić?

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Ja przedrzemałam dziś pół dnia, od 14 do 17
Co ja będę w nocy robić?
Może rodzić?

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Dlatego ja szczęśliwa, że u mnie od wód idzie
Jeżeli chodzi o czopa to ja go ani razu nie znalazłam
Początki rodzenia mamy widzę takie same, szkoda tylko, że nam się czasy bardziej nie uśredniły - byłoby idealnie

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
A po odejściu wód, jak nie mają niepokojącego koloru to kiedy powinnam jechać do szpitala? Bo wiem, że skurcze to się później dużo pojawiają?
4-5 godzin od odejścia wód pojawiasz się w szpitalu, chyba, że wcześniej są mocne regularne skurcze co parę minut no to wiadomo, że jedziesz wcześniej

kasian, chansons - dzielne dziewczyny brawo za torebeczki!
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:09   #3485
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie

Z Leosiem wszystko ok. Waży 3 kg Ogólnie wagą wychodzi młodszy niż z om ale od ostatniej wizyty przybrał tyle ile trzeba więc mam się ponoć nie martwić
Szyjka dalej skrócona, ale jest I miękka się zrobiła. Do tego wszystko mi się ponoć obniżyło. Miałam też ktg, i jakieś tam lekkie skurcze już są. Raz jeden długi skurcz doszedł do 70. Lekarz powiedział, że jeszcze nie rodzę hehe, ale że widać, że wszystko się już ładnie przygotowuje

no to brawa za wizytę

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Przekazuję dobre wieści

Dzisiaj o 15.40 przyszła na świat Zuzia, córeczka MARTUSZKI 2650g, 50cm

jej nowy maluszek witamy Zuzie na świecie
Stary 2014-05-07, 20:12   #3486
chansons
Zadomowienie

Hehehe, czuję się doceniona Dzięki dziewczyny:P
Najtrudniejsza w tym wszystkim była decyzja co włożyć do torby najpierw.. Nad pustą modliłam się kwadrans i nie wiedziałam od czego zacząć..

Myślicie, że staniki do karmienia będą potrzebne w szpitalu? Tam i tak się chyba siedzi cały czas z cycem na wierzchu..?
06.2011
05.2014
Stary 2014-05-07, 20:15   #3487
Seksta
Rozeznanie

Ja też ja też dopakowalam torbę! Tata kazał mi napisać listę czego mi brakuje i jutro kupi tj wody z dziobkiem i jakieś batoniki muesli.

A i kolejny postęp- kupiłam dziś nianię z monitorem oddechu ( angelcare ) i bazę isofix family fix, czyli chyba wszystko miałam to zrobić jakieś 2 miesiące temu ale....nie chciało mi się
A materaz kupiłam ten co któraś z Was- Fiki Miki Fikusny Sen piankowy, zalozylam ochraniacz i prześcieradło- jestem z siebie dumna
Tż czeka aż Wojtek wyskoczy- w weekend maluje jego pokój ale łóżeczko i przewijak czeka już u nas na dole więc swobodnie może wychodzić
kasian ja próbkę podkładu i tusz do rzęs na wyjście ze szpitala spakowałam

chansons u mnie w szpitalu wymagaja dwóch do karmienia i z tego co rozmawialam z koleżanką która rodziła tam tydzień temu- rzeczywiście egzekwuja no a tak to lezysz w koszuli bez gaci podczas obchodu, potem siup siateczkowe.

TP 15.05.2014 majowa mama!

Edytowane przez Seksta
Czas edycji: 2014-05-07 o 20:17
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 20:15   #3488
MamaKtosia
Zadomowienie

chansons bierz staniki! Inaczej jak Cię zaleje nawał mleka to sobie biust naciągniesz i będzie wisiał
Stary 2014-05-07, 20:17   #3489
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Madziuuula, MamaKtosia chyba wezmę z Was przykład i też nie będę schizować jak nic nie zje

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
Hehehe, czuję się doceniona Dzięki dziewczyny:P
Najtrudniejsza w tym wszystkim była decyzja co włożyć do torby najpierw.. Nad pustą modliłam się kwadrans i nie wiedziałam od czego zacząć..

Myślicie, że staniki do karmienia będą potrzebne w szpitalu? Tam i tak się chyba siedzi cały czas z cycem na wierzchu..?
i jeszcze ja gratuluję ci spakowania torby
ja nie biorę staników do szpitala

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
chansons bierz staniki! Inaczej jak Cię zaleje nawał mleka to sobie biust naciągniesz i będzie wisiał
kurdę , teraz to mi poryłaś banię nawał mleka to ja miałam dopiero jak do domu wróciłam i to może w 7 dobie
czyli co mam wziąć, holerka?

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:20   #3490
MamaKtosia
Zadomowienie

niegrzeczna88 nie schizuj nie zagłodzi się.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

niegrzeczna no ja biorę bo mi od początku biust rozsadzało tzn. nie wzięłam staników od razu do szpitala, ale na drugi dzień goniłam po staniki TŻta i póki nie przyjechał to sobie siedziałam i trzymałam te piersi bo takie pełne były, że się chodzić nie dało. Stanik pomógł bardzo, bardzo.
Stary 2014-05-07, 20:23   #3491
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

niegrzeczna no ja biorę bo mi od początku biust rozsadzało tzn. nie wzięłam staników od razu do szpitala, ale na drugi dzień goniłam po staniki TŻta i póki nie przyjechał to sobie siedziałam i trzymałam te piersi bo takie pełne były, że się chodzić nie dało. Stanik pomógł bardzo, bardzo.
kurcze może faktycznie spakuje, dużo miejsca nie zajmą a w razie W będę spokojniejsza

IGA

Maja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 20:25   #3492
chansons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
A i kolejny postęp- kupiłam dziś nianię z monitorem oddechu ( angelcare ) i bazę isofix family fix, czyli chyba wszystko miałam to zrobić jakieś 2 miesiące temu ale....nie chciało mi się
A materaz kupiłam ten co któraś z Was- Fiki Miki Fikusny Sen piankowy, zalozylam ochraniacz i prześcieradło- jestem z siebie dumna
Tż czeka aż Wojtek wyskoczy- w weekend maluje jego pokój ale łóżeczko i przewijak czeka już u nas na dole więc swobodnie może wychodzić
kasian ja próbkę podkładu i tusz do rzęs na wyjście ze szpitala spakowałam

chansons u mnie w szpitalu wymagaja dwóch do karmienia i z tego co rozmawialam z koleżanką która rodziła tam tydzień temu- rzeczywiście egzekwuja no a tak to lezysz w koszuli bez gaci podczas obchodu, potem siup siateczkowe.
my w końcu kupiliśmy sam monitor oddechu z angelcare (na nianię mamy za małe mieszkanie) I cały czas waham się co z tą bazą.. tż mi nawkręcał, że i tak będziemy ją musieli wypinać na noc z auta:/ (niestety złodzieje lubią nasze osiedle, a taka baza to jednak spora kasa..) No i teraz sama nie wiem, czy się opłaca..
No i jeszcze muszę lecieć po karmniki... ehhh

Cytat:
a może bardziej niż teraz

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
i jeszcze ja gratuluję ci spakowania torby
ja nie biorę staników do szpitala

kurdę , teraz to mi poryłaś banię nawał mleka to ja miałam dopiero jak do domu wróciłam i to może w 7 dobie
czyli co mam wziąć, holerka?
dziękuję
06.2011
05.2014
Stary 2014-05-07, 20:36   #3493
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula no bawią się ze mną w kotka i myszkę ;/ Teraz znów od 20.20 do 21 co 10 min a teraz cisza ;/
Kurcze z Oskarem to jak się zaczęły to regularne i wiadomo że jechać a tu

Carolyna miałam nianię z Fisher Price i osobiście nie polecam bo szumiała, teraz mam z BabyOno i jesteśmy zadowoleni o taką jaką Justiwi wkleiła.

Niegrzeczna chyba taki dzień bo mój to dziś maruda pierwszej wody.

Kasian za torbę . A za poród rodzinny musicie płacić??
Stary 2014-05-07, 20:46   #3494
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Chansons no ja też się czuję doceniona, niby nic a cieszy

Swoją drogą Seksta dobrze, że przypomniałaś, bo też muszę dokupić jeszcze jedną wodę dla siebie nie biorę jedzenia, dla męża spakowałam dwa snikersy, musi mu wystarczyć

Niegrzeczna, ja cyckonosze spakowałam zresztą ja w ogóle nie lubię chodzić bez stanika, także muszą być

Nikii no musimy płacić, niby to jest opłata za ubranko dla tatusia w sensie fartuszek, paputki i czapeczka i to kosztuje 150 zł

Ja się staram nie schizować z tym Hani jedzeniem, ale ona potem łazi po wszystkich i od każdego chce próbować, no to kurde wstyd jak nic jak moja mama sobie je jogurt naturlany a ta przylatuje - biedne zagłodzone dziecko - i się wydziera "am, am" chociaż w zasadzie... robi tak czy jest najedzona czy nie

Idę spać dziewczęta, do jutra
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:49   #3495
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Kasian dobranoc

Chansons i Seksta za spakowane torby moja już też od kilku dni gotowa

MamoKtosia chłop od dziś na Śląsku w delegacji więc nie mogę rodzić. Poza tym dopiero jutro idę do fryzjera, więc tym bardziej poród na kiedy indziej muszę przełożyć

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:55   #3496
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Niegrzeczna, ja cyckonosze spakowałam zresztą ja w ogóle nie lubię chodzić bez stanika, także muszą być
no ja też nie lubię ale jak mam piżamkę i leżę cały czas w łóżku to mi nie przeszkadza
ale wezmę posłucham Was, znaczy się najpierw muszę iść je kupić dopiero

i doczytałam że płacicie 150 zł za poród matko czemuż to tak?

IGA

Maja

Stary 2014-05-07, 21:03   #3497
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
i doczytałam że płacicie 150 zł za poród matko czemuż to tak?
To jest generalnie niezgodne z prawem Nowa ustawa od 2012 roku znosi tego typu opłaty ale właśnie są szpitale, gdzie pod pretekstem niezbędnego fartuszka i ochraniaczy na buty wyciąga się pieniądze od ludzi. Ciekawe co by zrobili, jakby ktoś przyjechał ze swoim fartuchem ochronnym?to co?nie wpuszczą go bo nie kupił za 150zł kawałka watoliny?

Stary 2014-05-07, 21:05   #3498
ilkas
BAN stały

Justiwi, no w sumie niekoniecznie szybciej...bo jednak Milę przenosiłam Także różnie może to być No w każdym razie trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę i za szyjkę

Niegrzeczna, współczuję ciężkiego dnia z Igą..bo wiem jak to jest jak starszak czasem daje popalić Jutro będzie lepiej I zaciskam kciuki za badania!

Czytam o tych Waszych "niejadkach"...i u mnie zupełnie na odwrót. Moja Mila wiecznie krzyczy "am"!! I to czasami jest takie głośne, z przytupem, że na jednej nodze muszę szybko jej coś szykować A ona stoi...patrzy jak jej np obieram owoc..mlaska i się tak cieszy jak nigdy na nic... Z jednej strony fajnie...ale muszę to też kontrolować...żeby potem nie było z tego problemów... Także widzicie..i tak źle..i tak niedobrze..

Carolyna , ja mam nianię angel care. Kupiłam używaną na allegro, bo nowa jest bardzo droga i szkoda mi było tyle kasy. Trochę się bałam kupić używkę, ale wszystko było ok. Niania działa bez zarzutu do teraz. Na wakacje również ją brałam bo wynosiłam na zwenątrz jak robiliśmy grilla a Mila spała już w pokoju. Nigdy nie miałam problemu z jakimiś szumami... hm..właściwie nie wiem co jeszcze napisać, no bo nie mam się na co poskarżyć

Chansons
, też się spakowałaś? Ejjj...no bo ja dalej nie
Czy ktoś się jeszcze nie spakował?

Ktosiowa, jeśli Leon weźmie pod uwagę koncert życzeń to 14.05 mi się bardzo podoba
W grę jeszcze wchodzi 16.05 (czyli właściwi tp – bo Mila też jest z 16, więc tak ładnie by było ). No i od biedy może też być 19.05 – bo to urodziny mojego TŻ – ale wtedy już bym była przenoszona a to w sumie mi się nie uśmiecha

Zjadłam krewetki właśnie i Leoś oszalał w brzuchu! Ałaaaa..boli
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 21:06   #3499
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest generalnie niezgodne z prawem Nowa ustawa od 2012 roku znosi tego typu opłaty ale właśnie są szpitale, gdzie pod pretekstem niezbędnego fartuszka i ochraniaczy na buty wyciąga się pieniądze od ludzi. Ciekawe co by zrobili, jakby ktoś przyjechał ze swoim fartuchem ochronnym?to co?nie wpuszczą go bo nie kupił za 150zł kawałka watoliny?
no u nas w szpitalu fartuch kosztuje 10 zł , zresztą nawet za niego nie płaciłam bo teściowa nam przyniosła no ale 150 zł, ręce opadają..

IGA

Maja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 21:08   #3500
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
MamoKtosia chłop od dziś na Śląsku w delegacji więc nie mogę rodzić. Poza tym dopiero jutro idę do fryzjera, więc tym bardziej poród na kiedy indziej muszę przełożyć
Nie no w takim wypadku to oczywiste, że przekładamy rodzenie

Cytat:
Ja się staram nie schizować z tym Hani jedzeniem, ale ona potem łazi po wszystkich i od każdego chce próbować, no to kurde wstyd jak nic jak moja mama sobie je jogurt naturlany a ta przylatuje - biedne zagłodzone dziecko - i się wydziera "am, am" chociaż w zasadzie... robi tak czy jest najedzona czy nie
Eee procedure daj gryza na żebraka to chyba wszystkie dzieci stosują
Stary 2014-05-07, 21:11   #3501
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Nie wiem dziewczyny ale obawiam sie ze w moim przypadku moze nie byc czasu na wyklocanie sie o ta kase (pomimo tego ze moj maz bardzo lubi takie akcje ), bo obawiam sie ze zanim dojedziemy, wszystkie formalnosci sie zalatwi itp to ja juz bede w koncowej fazie porodu, takze dupa z tym - wezme ta kase i zaplacimy, niech bedzie moja strata

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 21:11   #3502
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
no u nas w szpitalu fartuch kosztuje 10 zł , zresztą nawet za niego nie płaciłam bo teściowa nam przyniosła no ale 150 zł, ręce opadają..
No dokładnie...szkoda gadać

Stary 2014-05-07, 21:11   #3503
chansons
Zadomowienie

Cytat:

Nikii no musimy płacić, niby to jest opłata za ubranko dla tatusia w sensie fartuszek, paputki i czapeczka i to kosztuje 150 zł

po pierwsze te opłaty są śmieszne:/ justiwi dobrze mówi, spróbuj przemycić swój fartuszek.. U nas niby poród darmowy, ale szkoła rodzenia 300 zł

Co do zaznaczonego to wybacz, ale Hania jest genialna

Cytat:
Chansons i Seksta za spakowane torby moja już też od kilku dni gotowa
06.2011
05.2014
Stary 2014-05-07, 21:14   #3504
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Ilkas dziękuje za kciuki
Cytat:
Nie wiem dziewczyny ale obawiam sie ze w moim przypadku moze nie byc czasu na wyklocanie sie o ta kase (pomimo tego ze moj maz bardzo lubi takie akcje ), bo obawiam sie ze zanim dojedziemy, wszystkie formalnosci sie zalatwi itp to ja juz bede w koncowej fazie porodu, takze dupa z tym - wezme ta kase i zaplacimy, niech bedzie moja strata

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pewnie nie raz nie ma sensu się wykłócać, jeszcze w takiej chwili

dobranoc dziewczyny też uciekam spać

IGA

Maja

Stary 2014-05-07, 21:15   #3505
MamaKtosia
Zadomowienie

ilkas ziomek pakuj tę walizę bo przeginasz

A co do tp a rzeczywistości to jutro na blogu będzie wpis o różnych statystykach i takich tam. jakby kto był ciekawy.
Stary 2014-05-07, 21:17   #3506
chansons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Czytam o tych Waszych "niejadkach"...i u mnie zupełnie na odwrót. Moja Mila wiecznie krzyczy "am"!! I to czasami jest takie głośne, z przytupem, że na jednej nodze muszę szybko jej coś szykować A ona stoi...patrzy jak jej np obieram owoc..mlaska i się tak cieszy jak nigdy na nic... Z jednej strony fajnie...ale muszę to też kontrolować...żeby potem nie było z tego problemów... Także widzicie..i tak źle..i tak niedobrze..

Chansons
, też się spakowałaś? Ejjj...no bo ja dalej nie
Czy ktoś się jeszcze nie spakował?
Ale to opisałaś, wyobraziłam sobie Milę, jak mlaska

A jeśli chodzi o torbę to rozumiem, że poczułaś presję
06.2011
05.2014
Stary 2014-05-07, 21:21   #3507
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
A co do tp a rzeczywistości to jutro na blogu będzie wpis o różnych statystykach i takich tam. jakby kto był ciekawy.
ja, ja, ja

a pytałam się mamy jak to się u niej zaczęło i dwa razy od skurczybyków tak bym nawet chciała, bo tż panikuje że mi wody w łóżku odejdą a materac był drogi i każe mi spać na podkładzie - jakby to coś mogło pomóc - chyba jedynie jego uspokaja

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 21:21   #3508
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Przekazuję dobre wieści

Dzisiaj o 15.40 przyszła na świat Zuzia, córeczka MARTUSZKI 2650g, 50cm
dla nowej mamy!! Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
A nir wiem jak to będzie, przed chwilą kolejna część czopa wylazla. Będę czekać na rozwój akcji, zrobię dziś henne brwi, pedicure żeby jakoś wyglądać jak się zacznie. A i jutro wizyta więc ogarnę szanowna

Co do twardnienia brzucha to od jakiegoś czasu mam wrażenie że Wojtek już totalnie nie ma miejsca i ciągle mam twardy

A przed snem napije się shake czekoladowego jakby miały mnie czekać dni na porodowce
No to za rozwiniecie akcji Jak juz pisalam - 7 maja to super data

Cytat:
Vampirka jest coś takiego jak pieluchy tetrowe muślinowe, podobno świetnie się sprawdzają przy karmieniu w terenie jako osłona. Dla mnie też machanie cycem przy innych ludziach nie wchodzi w grę na chwilę obecną, ale na pewno choćby w parku przy Garnizonie znajdzie się jakaś zaciszna ławka, gdzie w razie potrzeby nakarmisz małą. Oczywiście żeby tylko pogoda była normalna.
Nawet w tej naszej pożal się galerii w rynku nie ma pokoju dla matki z dzieckiem
Ech, Polska widze nadal daleko za innymi krajami... Przykre
Tu w UK to chyba karmilam juz wszedzie W parku, w centrum handlowym, w kawiarni i w restauracji - jesli byly pomieszczenia do tego przeznaczone oczywiscie korzystalam, jesli nie - zakrywalam Nino pieluszka tetrowa i jazda!
Nigdy sie nie spotkalam z jakimis spojrzeniami czy podtekstami - po prostu karmilam dziecko w sposob najlepszy w danej sytuacji

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
jakby się któraś pokusiła o wyrażenie opinii o nianiach to dodam, że zależy mi na takiej która by służyła zarówno w domu jak i na zewnątrz
Ja mialam do tej pory Motorole - stary model, juz go nie produkuja, wiec nie podam dokladnej nazwy ale sluzyla mi fantastycznie przez prawie 3 lata i nadawala sie swietnie rowniez do ogrodka, bo miala zasieg do 300m
Teraz znow mam Motorole - MBP16. Wierze, ze sie nie zawiade i tym razem

Cytat:
dobre i pomidory dobrze że coś je
moja najczęściej na śniadanko je chleb z ogórkiem jak go widzi to krzyczy "gulka"haha , albo parówki ale też bardzo lubi pomidory najgorzej nam idzie ze serem żółtym pluje dalej niż widzi

najpoźniej chyba do 2 godzin od odejścia wód trzeba jechać do szpitala
Co do jedzenia i niejedzenia to ja bym mogla jakis niezly horror napisac jesli chodzi o moje dziecko Teraz po prostu jest powiedziane - zjedz to co masz na talerzu - nie? To zapraszamy na kolejny posilek za 3-4 godziny. Zero przegryzek w tym czasie.
Nie wmuszam, bo ze mna stosowano takie metody i do dzis mam wstret do niektorych dan tylko dlatego, ze musialam je jesc na sile.

Co do czasu stawienia sie w szpitalu, tu w UK troszke chyba przesadzaja, bo jesli wody sa ok i nie ma skurczy to nawet 24h mozesz czekac

Ja dziewczyny padam na pysior po dzisiejszym dniu
Mialam bardzo pracowity ranek i popoludnie i nawet nie moglam sie zdrzemnac na chwilke, bo mi szkoda czasu bylo
Teraz juz ledwo na oczy widze i ide spac ale chociaz zadowowlona jestem z dnia
Moja torba tez juz spakowana, brakuje tylko ksiazki ciezarnej i moze wody i przegryzki no ale to mozna na ostatnia chwile zapakowac

Dobranoc wszystkim!

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 21:38   #3509
asia27100
Zakorzenienie

pomalowałam paznokcie u stóp

dobrze, ze bezbarwnym, bo jakbym wzieła moje ulubione czerwienie, to bym wyglądała, jakby mi ktos palce poodcinał...

ja kcem się już normalnie zgiąć....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 21:41   #3510
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
pomalowałam paznokcie u stóp

dobrze, ze bezbarwnym, bo jakbym wzieła moje ulubione czerwienie, to bym wyglądała, jakby mi ktos palce poodcinał...

ja kcem się już normalnie zgiąć....

ja też

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości