|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Czekoladka, 29.11
No i chyba nie moge cwiczyc, bo wczoraj troche pocwiczylam, króciutko i tak mnie w nocy plecy bolały, ze sie ruszyc nie moglam ;/ |
|
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dziewczyny III trymestru!
Mnie do 100 dniówki zostało 10 dni, ależ to leci ![]() Siedze od rana przeglądam wózki aby wagowo jak najmniej ważył i szczerze mówiąc jestem w czarnej d.... Jednak na trzecie piętro nie wezmę prawie 20kg nie mając gdzie go niżej zostawić.. Co polecacie z tych mało ważących? Leniwa niedziela to zaczynam spisywać co nam potrzeba
|
#3483 |
|
Wtajemniczenie
|
Alekaz ciezko powiedziec... moze jakis zloty lancuszek z medalikiem, bo w koperte to lekko 5 stow trzeba wsadzic
.. tymbardziej ze maja Ci dac po malej jakies tam rzeczy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3484 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w III trymestrze
![]() ![]() Powiem Wam ze moj maz to jednak gamoń jest... Pokazałam mu wczoraj ten fotelik a on oczywiście do mnie z tekstem "jak chcesz to kup ja sie nie znam" (jak zwykle wszystkie decyzje podejmuje ja) wiec tłumacze jak krowie na rowie za i przeciw żeby pomógł wybrać. Dziś poszłam pokazuje mu zdjęcie i mowię ze w sumie to i do mojego i do jego auta ładnie kolorystycznie pasował a on do mnie: "To jest do auta? I tyle sie zastanawiasz?!" - kazał zamawiać ![]() On myślał ze to sie wpina do wózka zamiast spacerowego siedziska ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Tak wiec już sie zarejestrowałam i klikam
|
|
|
|
#3485 |
|
Wtajemniczenie
|
Lola no nieźle
ojjj Ci mężczyźni Co tu dziś zjeść na obiad... chyba namówię małża na rybkę z frytkami... nie chce mi się dziś siedzieć w garach... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja 2 lata temu na chrzciny dalam kase i tort z pampersow ![]() Cytat:
|
|
#3487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasia - zazdroszcze wam tych rybek z frytkami jeszcze nad morzem świeżutkie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 | |||
|
Raczkowanie
|
Wy już w III trymestrze? A ja dopiero wczoraj zaczęłam 6 miesiąc.
Cytat:
"No, noworodków się nie ubiera, tylko owija w takie beciki i inne." Cytat:
A poza tym włączył mi się patriotyzm dzielnicowy i największą dzielnicą Wrocławia było nie Psie Pole, ale Fabryczna Cytat:
Niestety herbata też utrudnia wchłanianie żelaza, więc można ją pić w jak najdłuższych odstępach od tabletek. Albo w ogóle zrezygnować z teiny i pić herbatki owocowe lub ziołowe. Ważne, żeby popijać żelazo taką ilością wody, jak podano w ulotce. Jak szklanka, to szklanka. Niestety żelazo ma skutki uboczne w postaci problemów z układem pokarmowym, więc jest to ważne. Jak układ pokarmowy będzie ci bardzo dokuczał, to lepiej przyjmować żelazo w trakcie posiłku niż na czczo. A w ogóle, jakie żelazo bierzesz? |
|||
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Aleska
padłam z Twojego faceta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- A herbaty to wcale nie piję... może dla mnie nie istnieć tak jak kawa... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Policzylam dokladnie ubranka i tak :
rozm. 56 - pajacyki 3 szt. - śpioszki 5 szt. - body z dł.rekawem 4 szt. - body z kr. rekawem 7szt. - kaftaniki/bluzeczki 6szt. - polspiochy 6 szt. wszystko po starszej, dokpilam jeszcze w sh rozm. 62 - pajacyki 9szt. - śpioszki 6szt. - body z dł. rekawem 8szt. - body z kr. rekawem 6szt. - kaftaniki/bluzeczki 7szt. -polspiochy 7szt. rozm. 68 -pajacyki 9szt. -body z dł. rekawem 7szt. - body z kr. rekawem 2szt. -polspiochy 2szt. rozm. 74 -body z kr. rekawem 4 szt. - leginsy 1 szt. -spiochy 3 szt. komplety -dresiki na 68 4 szt. 2 sweterki, 2 sukienki, 1 spodniczka, 2 pary rajstopek no i multum skarpetek i czapeczek 2 kombinezony 62 i 68 , kurteczka 68 i spodnie ocieplane 68(ale to nie wiadomo czy sie zalozy) tak mysle ze w rozm. 56 i 62 powinno styknac , wiec bede kupowac wieksze, to tyle co wyciagnelam po corce, reszta jest schowana w reklamowkach na potem
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-08-03 o 11:54 |
|
|
|
#3492 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dla reszty dziewczyn co go zaczynają też Cytat:
Ja z witamin brałam prenalen classic, a teraz przerzuciłam się na vita-miner prenatal+dha w gemini na 30 dni kosztowały niecałe 20 zł, więc cena mnie skusiła. Ja wózek też kupuję używany, ale nie wyobrażam sobie nie mieć gondoli, ale napewno będę często wychodziła o ile pogoda pozwoli chociażby do sklepu, no i dziecko potrzebuje powietrza świeżego przecież. Za 500-600 zł można u nas dostać super wózki nawet 3 w 1 w komisie, gdzie nawet spacerówka czasami jest nieużywana więc już nie napinam się na nowy. Za to łóżeczko kupię sobie nowe ładne. A ja sobie leżę, a już tak mnie nosi, że masakra moje największe marzenie teraz to żeby mogła za 2 tyg chociaż o domu się trochę kręcić i pojechać z mężem autem na zakupy nic więcej. 14 mm wizytę więc odliczam i czekam tylko na dobre wieści.
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko leż, a moze akurat na nastepnej wizycie gin da ci zielone swiatlo zeby wyjsc chociaz na dwor
ide na dwor nalac wode do basenu to skwar
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
Martha - na pewno mała sobie tylko odpoczywa
Mój Junior wczoraj chyba słyszał jak narzekam, że mi spać nie daje, bo dziś w nocy był grzeczny hehe no.. TŻ myślał, że to działa tak, że ciuszki sa pogrupowane na wiek dziecka, tj. 0-1 roku, 1-2lat itd.i jak jest niemowlę to się wybiera XS, później S, kolejno M i tak do roku ahahahaha Paulina - co do wyprawki do szpitala, to zależy od szpitala. Musisz obczaić czy w Twoim szpitalu dają ciuszki dla maluchów na pobyt czy nie (tak samo jak i wkłady poporodowe), bo to różnie bywa, ale przeważnie w szpitalu są dostępne i raczej radzi się by swoich nie ubierać (dopiero na wyjście) z tego względu, że później giną. Także jak mają, to bierzesz ciuszki tylko na wyjście. silesianna - wow, to wyszło że wypiłaś aż 10,5 litra wody w 2,5 doby nieźle! Ja sobie do szpitala zapakuję 2 duże + 2 te właśnie sportowe. Kolejnego dnia mi TŻ dowiezie, bo u mnie teraz w szpitalu szło tak niecałe 2 duże butle dziennie.właśnie a propos tej butelki bobble - Futbolowa, Silesianna - myślicie że ten filtr oczyszcza też wodę z ewentualnych syfów takich szpitalnych albo w pociągu? Żeby kurcze jakiegoś choróbska nie dostać... :/ fiorella - mam taką nadzieję Najgorzej, że te oferty mieszkań bardzo szybko znikają... ela - mam dokładnie w 100% takie samo zdanie odnośnie gondoli i ogólnie wózka. ![]() korzystaj z wyjazdu unheeded, Kasia, martha - mi położna z ginekologii ze szpitala powiedziała, że do 26 tc całkowita normą jest żeby nie czuć ruchód dziecka nawet przez kilka dni. ![]() Justynaw - ja zamierzam uzywać tetr dużo, także będę miała 25-30 sztuk. Flaneli biorę tylko 5 sztuk. Musisz dopasować to pod siebie ![]() anuszka - ee ale dlaczego się krzywisz, że masz zamkniętą szyjkę?! Przecież to SUPER wieści. nie narzekaj. Każda urodzi w swoim czasie i dla dobra dzieci lepiej żeby to było w terminie a nie dużo przed! ![]() manieczka - Ty tańczyłaś wczoraj, to mały chce dziś sobie potańczyć ![]() Kasiu - też mam alergię :/ Na noc zakrapiam sobie do nosa krople jakie mi zlecił lekarz, ale niestety do tego dochodzi alergia skóra i teraz ciągle mam łapy czerwone. z kremem robionym z recepty na zamówienie w aptece normalnie się nie rozstaję, w nocy to go pod poduszką mam ![]() co do żelaza - ja biorę (Sorbifer Durules 3 tabl.) i gin mi powiedział, że musi być odstęp między zjedzeniem posiłku białkowego (o produktach z pełnego ziarna nic nie mówił) a tabletka, bo inaczej się nie wchłonie. Tzn. musisz mieć przerwę chociaż 1,5h. Ja rano brać go nie mogę, bo biorę euthyrox. Poza tym z uwagi na moje skutki uboczne, tj. duże mdłości po żelazie wieczornym gin pozwolił mi brac je z posiłkami (wtedy wchłonie sie mniej, ale się wchlonie, a lepiej tak niż jak zwymiotuję wszystko), ale nie białkowymi. Dodatkowo powiedział, że spokojnie mogę brać po 2 tabletki na raz. Ja biorę tak: 1 tabl. ok. 40min przed obiadem 1 tabletka (wtedy jest ok), a na wieczór 2 tabl. ale już w trakcie posiłku i dopiero ok. 1,5h poźniej biorę witaminy prenatalne oraz inne leki, bo nie można tego łączyć. Aleaa - mój nie waży 20kg, tylko jak dobrze pamiętam coś ok. 14kg. Mam wózek polskiej firmy Bexa. aleska - hahahaha Twój też niezły ![]() Dziewczyny, mam pytanie do tych spuchniętych w ciąży: Czy po porodzie od razu Wam schodziły te obrzęki czy tak stopniowo przez kilka tygodni? Pytam z tego względu, iż rodzę w tym prawie zimowym okresie i martwię się trochę o buty. W tej chwili jedyne buty, jakie mieszczą mi się na stopach to luźne sandały Juniorowi chyba smakowało moje dzisiejsze śniadanko z TŻ - bułeczki z takim prawdziwym białym serem, jogurtem naturalnym i warzywami z działki: pomidorkiem, ogórkiem i szczypiorkiem tak mnie zaczął wypychac że aż polewę z TŻ mieliśmy
Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-08-03 o 12:19 |
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara noooo takie zdrowe i pyszne sniadanko to sie mu nie dziwie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jestem spuchnieta , ale nie az tak, pewnie pod koniec bedzie znowu hardcore ![]() mialam isc na dwor, ale czekam az mloda zje nektarynki
|
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
manieczka - zdrowe i jakie pyszne
![]() czekoladka - ja właśnie zakładam, że będzie jeszcze gorzej niż jest teraz, bo póki co widzę kostkę, ale właśnie stopy mam mocno spuchnięte (co widać po butach szczególnie), całe w żyłach dużych, na kostkach i łydach też obrzęki. Już mnie wkurza to przez to, że nie moge sobie butów normalnych założyć, a co dopiero przy TP... dlatego pytam, bo nie wiedziałam czy na tę zimę to zostają mi już tylko niekobiece śniegowce czy też jest szansa, że po porodzie wyskoczę sobie do sklepu i kupię jakies kozaki... Dziękuję za odp. Serce mi dziś łomocze okropnie, ciężko mi się przez to oddycha. Rany, gdzie jest ta przyjemność z tego naszego stanu??? :P |
|
|
|
#3498 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam się, czy na jesień (zimną) rozwiązaniem nie będą jakieś buty typu emu. Ale co w porze przejściowej, gdy w sandałach za zimno, a w emu za gorąco? |
||
|
|
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
aleska - spójrz post wyżej :P Też mam takie rozważania
![]() Właśnie nie wiem co ja na siebie założę np. w październiku W szpitalu gin. widziałam, że ciężarne z duużymi brzuszkami to popylają teraz w sukienkach i... takich zwykłych klapkach no a w październiku czy listopadzie raczej klapek nie założę. Kiepsko.Chyba zostają jakieś kalosze ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- oooo patrzcie co znalazłam :P http://baby-shower.pl/buty-dla-kobiet-w-ciazy |
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze mysle o kurtce, zadnej zapiac nie moge(wszystkie w rozm. 36, a teraz to chyba ze 42 mam ) wiec nie wiem w czym bede smigac, narazie chce kupic jakis grubszy sweter na jesien zeby zakladac zmiast kurtki-pokazywalam chyba kiedys na allmnie meczy zgaga....
|
|
#3501 |
|
Wtajemniczenie
|
czekoladko ja na szczęście trafiłam na takie sandały, że one są dziwnie bardzo luźne wszędzie
długością wkładki są ok, generalnie nie wyglądają na za duże, choć czasami mam wrażenie, że gdzieniegdzie mi się pasek zsuwa, ale dla mnie to dobrze, choć w nie mieszczę jeszcze stopę ![]() Co do kurtki to TŻ do mnie wczoraj: a Ty masz jakąś kurtkę ciążową na jesień? stwierdziłam, że chyba tylko pałatka byłaby dobrym rozwiązaniem ![]() ![]() |
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara nie mogę z Ciebie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3503 |
|
Rozeznanie
|
Oplułam tablet ze śmiechu, ale być może to będzie rozwiązanie
))))))
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
hahaha Kiara dobre
![]() Pójdę chyba do harcerek moich pożyczyć w razie czego :P
|
#3505 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie z zatkanym nosem i bolacym gardlem
![]() Narazie siedze pod kocem z herbata z miodem i cytryna, ale obiecalam dziewczynom z pracy, ze pojde dzisiaj z nimi do tureckiej restauracji nie mam wyjscia musze isc ![]() aleska zwracam honor, zapomnialam o Fabrycznej ![]() Co do butow to mam ten sam problem, mieszcze sie tylko w jedne baleriny, wiec zabardzo nie wiem, co zrobic na jesien ![]() Mala juz w drugim tygodniu pazdziernika bedzie terminowa, wiec kto wie, moze nie gede musiala w deszczu w balerinach latac ![]() manieczkasuper, ze wesele bylo udane ![]() Tz malej pokoj zaczal remontowac, wiec moze za pare tygodni pochwale sie efektami ![]() Milego dnia
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u nas burza, co prawda jeszcze nie pada o ile wogole bedzie , grzmoty sa i blyskawice ale chyba bokiem przejdzie
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Rosalie zdrówka życzę!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3508 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Dziewczyny! Robię zakupy na gemini, bo moje leki mi się kończą, wiec jednak od razu dla dziecia kupię.. i mam pytanie jak z tymi proszkami? Chciałabym Jelp/Dziudziuś/Biały Jeleń. Loveli nie chcę. Dziudziś chyba wychodzi najtaniej i dlatego myślałam głównie nad nim. Ale jakie jest Wasze doświadczenie w tym temacie? Dziudziuś jest ok czy brac Jelp? edit: i jeszcze jedno - sudocrem kupujecie jakiej pojemności? Ja będę miała dla malucha na pewno też taki robiony apteczny krem na receptę z witaminami - mama ma mi wypisać. On jest taki tłusty, idealny do wszystkiego -pupy, buzi itd. Dlatego nie wiem ile tego sudocremu brac? Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-08-03 o 13:54 |
|
|
|
#3509 | |||||
|
Zakorzenienie
|
To z kompa musze. Postaram sie
ale tam sa tylko rzeczy ktorych mi brakuje, bo troche mam po starszej Cytat:
Cytat:
bo w wodzie z cytryna wit C jest niewiele. A najprosciej kupic zwykla witamine C 200mg i lykac tabletke do kazdej tqblety zelaza Cytat:
Z hiperlekkich - boogaboo cameleon, wg mnie jest paskudny, ale to kwestia gustu, ma nierozkladana spacerowke, ale niektorym to nie przeszkadza, i ma dramaatycznie malenkie przednie kolka i dziecko musi w tym latac, nie ma opcji. Slaby wozek na zime imo, ale wazy tylko 9kg. Za to kosztuje ze 4tys chyba??? Moze byc tez peg perego pliko p3 w wersji z gondola, wazy z 10kg. Ale tez amortyzacja slaba wg mnie jak na noworodka. Albo mozesz robic jak ja... mialam wozek w standardowej wadze (14, 5kg) do 20kg bylam w stanie wniesc, ale pozniej juz slabo. Wiec na klatce wypinalam gondole i wnosilam osobno co pol pietra - sama kondole i sam stelaz. Nalatalam sie jak dzika 2 razy wiecej po schodach ale to akurat niezle robi na lydki a jak malwa miala z pol roku to ja przesadzilam do spacerowki ktora byla przeszlo 3kg lzejsza - takze moze szukaj wozka, w ktorym spacerowa wersja jest lzejsza od gondoli, bo im dziecko wieksze tym wiekszy problem. (W moim tak wlasnie jest - jedo fyn; a np. Chyba tako laret juz ma prawie taka sama wage spacerowki i gondoli...)Kiara moze i waga samevo Twojego wozka to 14kg ale doloz do niego 4kilogrwmowego noworodka a z czasem 8kiogramowego niemowlaka, picie na droge, cbusteczki czy pieluche, a nie daj Boze jakies zakupy... to i do 30kg sie dochodzi Cytat:
Ja biore ferrum lek 300mg dziennie i biofer folic 4x18mg dziennie.... Z ferrum jest inaczej, bo jego sie nie popija/polyka, tylko rozgryza i zuje, bo sie wchlania z jamy ustnej, dlatego jest lepiej przyswajalny i nie obciaza zoladka i watroby tak mocno... Cytat:
malo kto mi w to wierzyc ale wypijalam podczas kazdego karmienia okolo litra wody, tak mnie suszylo. Michal kupowal zgrzewki hurtowo. Co do butelki bobble - w niej jest taki sam filtr jak w np.dzbanku britta. Co oznacza ze oczysci kazda tzw.wode miejska zdatna do picia. Czyli w szpitalu, hipermarkecie, szkole czy urzedzie bym sie nie bala bo to ta sama woda ktora mamy w domu w kranie. W pociagu juz nie, bo to rwczej nie jest woda zdqtna do picia. Tak wamo bym nie korzystala z przefiltrowanj wody w egipcie, tunezji czy w jaworkach pod szczawnica bo tqmta woda nadaje sie do piciw dopiero po przegotowaniu Jesli chodzi o obrzeki to mi po porodzie lekarz mowil ze schodza do 3 tyg po porodzie. U mnie mniej wiecej tak bylo. |
|||||
|
|
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba w dzidziusiu pralam...
Wczesniej bylo o emolientach.. podpinam sie pod zdanie zeby nie przyzwyczajać do nich dziecka jak nie potrzeba. Uzywalam hippa wczesniej wiec chyba i teraz tak zrobie. Szczerze to tez zastanawiam sie nad proszkiem dzieciecyn... sa te sensitive moze w takim? Nie wiem jeszcze.... Leze w pokoju. Wrocilismy z plazy bo taki skwar... tz poleciał po jakis obiad Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

jeszcze nad morzem świeżutkie 

ja tez pochodze z Psiego Pola, a w ktorej czesci dokladnie Twoj Tz mieszkal (Zakrzow, os Jana Sobiekego, Rozanka, Kielczow?),Psie Pole to najwieksza dzielnica Wroclawia pidzielona na male poddzielnice
padłam z Twojego faceta
23.06.2011
01.06.2013

Najgorzej, że te oferty mieszkań bardzo szybko znikają...
tak mnie zaczął wypychac że aż polewę z TŻ mieliśmy 

długością wkładki są ok, generalnie nie wyglądają na za duże, choć czasami mam wrażenie, że gdzieniegdzie mi się pasek zsuwa, ale dla mnie to dobrze, choć w nie mieszczę jeszcze stopę