|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczamy , wcieramy i o życiu rozmawiamy - część XI porostomaniaczek !!!!
Cytat:
100 ml raczej do lodówki albo jak z tym niby flavo C, część przelej do malutkiej buteleczki na kilka dni a resztę do lodówki. Chociaż Ty sporo "lejesz", szybko Ci zejdzie ![]() Ja będę robiła chyba tylko raz w tygodniu, chociaż sama nie wiem, może się przekonam. Tak czy inaczej to raz w tygodniu zrobię porcyjkę. Nie masz jakiegoś konserwantu? Kup kiedyś przy okazji zakupów na BU czy gdzie indziej. Mała buteleczka kosztuje chyba 8 zł a wystarcza na bardzo długo. Ja konkretnie biorę ten i nic złego z miksturami się nie dzieje. http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/FEOG/208 ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() jakby tego nie zrobić, nie da się uniknąć okien sąsiadów. Dlatego mówię, że jestem "podglądaczem" chociaż nie siedzę z lornetką na tarasie ![]() Na marginesie jedni sąsiedzi mają cudny ogród zimowy na samym dachu kamienicy . Zazdroszczę, moi pierzaści przyjaciele mieliby tam raj ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczamy , wcieramy i o życiu rozmawiamy - część XI porostomaniaczek !!!!
Cytat:
![]() ![]() Włożyłam wcierkę kawową do lodówki, ale już widzę, że starczy mi na tydzień, bo oczywiście nie znam umiaru i jak mi nie spływa po czole to wydaje mi się, że nie zadziała ![]() Kupię ten konserwant przy okazji ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A Effaclariu tez w latach mlodzienczych uzywalam, razem z plynem Effaclar do mycia buzi i zdzialal cuda. Choc laczylam go z jakims drugim kremem na noc, kreconym na zamowienie i z antytradzikowymi smierdzacymi antybiotykami-tabletkami tez na zamowienie. Wiec to caly zestaw pomogl. Ale Effaclar jest ok ![]() Cytat:
![]() [1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;49075219]Bosko ![]() Wpadam tu czasem poczytać o innych włosach, bo moje doprowadzają mnie na skraj załamania ![]() A czym dokladnie zalamuja Cie te wlosy? Rosnac nie chca, tak jak moje? ![]() Fela, daj znac jak bylo na kawie. ![]() Ja dokonalam dzisiaj takiego oto zakupu w Yves Rocher : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...t-cheveux.html MAska jest i do twarzy i do wlosow, a z recenzji na kwc wynika, ze lepiej dziala na twarz ![]() ![]() ![]() No a przy okazji tej wizyty w sklepie zanotowalam sobie, zeby spytac Was czy warto zebym kupila takie cosie o takich skladach: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html http://www.yves-rocher.pl/szampon_st...usr&qrtc_pos=1 (Tego drugiego nie moge znalezc na kwc, jakos koslawo szukam chyba) Znowu wydaje mi sie, ze sa spoko, ale ja ze skladami to jak z wierszami - wiekszosc czytam i ni huhu nie rozumiem. ;p Wiec ![]() ![]() ![]() ![]() ps. czy SLS nie jest toksyczny dla srodowiska? Dosc mocno zdziwilo mnie, ze najbardziej eko szampon Yves Rocher, ktory ma certyfikat Ecolabel, i ktory nazywa sie 'I <3 my planet' ma na drugim miejscu po wodzie zaraz SLs... ![]()
![]() |
#3484 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Byłam pod koniec września podciąć końcówki i wszystko było super, nawet fryzjerka obcięła mniej niż chciałam. Miesiąc później się przyglądałam i też było OK. Normalnie nie rosną 1cm przez miesiąc, na Revalidzie urosły trochę więcej. W tym misiącu przyjrzałam się końcówkom i są porozdwajane na kilku centymetrach (głównie to są jeszcze zgrubienia, ale z części już wystaje 1-2mm "włos"). Chyba powinnam się pogodzić, że dłuższe nie będę, bo zawsze jak miałam taką długość to końcówki nie chciały współpracować, ale wcześniej nie zabezpieczałam ich codziennie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
koci świat
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;49079715]Mogą pomóc już tylko nożyczki, pewnie 10 cm będzie do ścięcia
![]() Byłam pod koniec września podciąć końcówki i wszystko było super, nawet fryzjerka obcięła mniej niż chciałam. Miesiąc później się przyglądałam i też było OK. Normalnie nie rosną 1cm przez miesiąc, na Revalidzie urosły trochę więcej. W tym misiącu przyjrzałam się końcówkom i są porozdwajane na kilku centymetrach (głównie to są jeszcze zgrubienia, ale z części już wystaje 1-2mm "włos"). Chyba powinnam się pogodzić, że dłuższe nie będę, bo zawsze jak miałam taką długość to końcówki nie chciały współpracować, ale wcześniej nie zabezpieczałam ich codziennie ![]() nie płaczkaj ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zadomowienie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;49079715]Mogą pomóc już tylko nożyczki, pewnie 10 cm będzie do ścięcia
![]() Byłam pod koniec września podciąć końcówki i wszystko było super, nawet fryzjerka obcięła mniej niż chciałam. Miesiąc później się przyglądałam i też było OK. Normalnie nie rosną 1cm przez miesiąc, na Revalidzie urosły trochę więcej. W tym misiącu przyjrzałam się końcówkom i są porozdwajane na kilku centymetrach (głównie to są jeszcze zgrubienia, ale z części już wystaje 1-2mm "włos"). Chyba powinnam się pogodzić, że dłuższe nie będę, bo zawsze jak miałam taką długość to końcówki nie chciały współpracować, ale wcześniej nie zabezpieczałam ich codziennie ![]() Moze jednak cos sie wymysli ![]() A jakiej dlugosci masz wlosy, jak sie obetnie 10 cm to bedzie bardzo drastycznie widac? '(ja mam np takie ledwo do ramion, szyje przykrywaja i 10 cm u mnie robiloby mi zupelnie krotka czupryne..z powrotem. ![]()
#3487 |
Konto usunięte
|
Ja mam trochę dłuższe, podejrzewam ścięcie do okolic ramion.
Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 Czas edycji: 2014-11-25 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I chyba ślepnę, ale składów nie widzę ![]() Nie jest toksyczny, ale dziwi mnie, że jest w kosmetyku certyfikowanym, bo to sztuczna substancja.
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;49080217]Ja mam trochę dłuższe, podejrzewam ścięcie do okolic ramion.[/QUOTE]
A nie przesadzasz z tymi zniszczeniami? Bo włosy na zdjęciu wyglądają ślicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
koci świat
|
zxcvbnmasd - włoski śliczne i też nie widzę żeby zniszczone aż tak bardzo były
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Zadomowienie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;49080217]Ja mam trochę dłuższe, podejrzewam ścięcie do okolic ramion.[/QUOTE]
Aha. Na zdjeciu z daleka tragedii nie ma ![]() ![]() Cytat:
Ten drugi, przeciw wypadaniu sklad ma Taki: INCI: aqua, ammonium lauryl sulfate, polyacrylate-1 crosspolymer, cocamidopropyl betaine, decyl glucoside, coco-glucoside, glycol distearate, glyceryl oleate, perfum, sodium benzoate, glycerin, citric acid, polyquaternium-10, guar hydroxypropyltrimonium chloride, glyceryl stearate, lupinus albus seed extract, sodium chloride, salicylic acid, aesculus hippocastanum seed extract, geraniol Ten pierwszy -jak na zdjeciu, tylko zamiast tego Malva ekstrakt, szampon do wlosow suchych ma ekstrakt z pszenicy. (zdjecie wzielam z notki anwen o szamponie na objetosc, a tam tym skladnikiem aktywnym ma byc ta malwa wlasnie. na odzywcze dzialanie ponoc ta pszenica? ) moga byc? ![]() ps. Melduje, ze pierwsze zastosowanie maski na buzie - piekny zapach, bez podraznien. Poki co, niczego wiecej, ale dobre i tyle ![]()
Książki 2015 5/52 ![]() Edytowane przez MeredithGrey Czas edycji: 2014-11-25 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny w ten bardzo zapracowany dzień
![]() Idę jutro do fryzjera trochę wyrównać to nieszczęsne cieniowanie ![]()
#3494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba go kupie, jeszcze jak piszesz , ze Ci wlosy szybciej rosly. Nie mam innego pomyslu na razie. Jakbym byla w PL to kupilabym ten szampon ze Skrzypem ![]() ![]()
![]() |
#3495 |
koci świat
|
ja na twarz takie cudo teraz testuję
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...dukujacym.html opinie bardzo różne - od zachwytów po nienawiść ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3498 | |
koci świat
|
nooo
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Też mnie zszokowała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Wtajemniczenie
|
Widzialyscie moze co Richardson/Zamachowska/jak jej tam zrobila z wlosami?
o tu! Jakbym mieszkala w PL, juz bym zadzwonila do fryzjera! Moja ukochana fryzurka ![]() Dla porownania ta sama pani w wersji przed
Zapuszczam włosy ![]() 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! ![]() Denko 2016 suma: 0/157 ![]() ![]() Recrea 5%-28.09. Edytowane przez Felicja Czas edycji: 2014-11-25 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | ||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Nie lubie tej pani, ale trzeba przyznac, ze zmiana meeeega korzystna. Oj, Felka, ja ostatnio jak glupis przegladalam pixie cuts na pinterescie i tez juz miałam ochote ciachac ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() Kup, kup, obie rzeczy wystarczają na bardzo długo. Też muszę zrobić zakupy ale część chcę z ZSK a część z BU. Bez sensu, muszę pokombinować. A co do akcji to zacznę od grudnia, bo mam jeszcze ampułki Radicala. Może te dwa tygodnie przed świętami pociągniemy? ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale pamiętaj! Nam jest lepiej w długich! ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Ja zapomniałam o zrobieniu zdjęć jak TŻ był, a że teraz będzie u mnie dopiero w następnym tygodniu to musiałam sama fotę zrobić ![]() Ale Scrabble jesteś najlepsza! Poszłam dziś do Rosska, biorę do rąk ten krem z BD w niebieskim zakręcanym pudełeczku i tak! To jest to! Cynk na 3 miejscu i cudownie gęsta konsystencja ![]() Ja też właśnie często tak mam że parę rzeczy chciałabym z BU a pare z ZSK i kończy się na tym, że daruje sobie zakupy... Pociągniemy cały miesiąc ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Wtajemniczenie
|
Co do szamponow z kofeina, to ja mam saszetki szamponu Ketoxin. Ile w tym kofeiny, to nawet najstarsi gorale nie wiedza, ale po myciu wlosy sa ok.
Irytuja mnie te moje klaki. Raz ze leca ze mnie jak nie wiem (dywan w lazience z nich mam) to juz i tak cienkie strasznie... Musze w ogole chlasnac sobie henne, bo juz ponad 1,5 miesiaca od farbowania poprzedniego.Tylko nie mam w czym jej rozrobic, szkoda mi nowych salaterek...
Zapuszczam włosy ![]() 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! ![]() Denko 2016 suma: 0/157 ![]() ![]() Recrea 5%-28.09. |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja robię w czym złapię i pod ręką mam , łącznie z talerzami białymi i ani razu mi jeszcze nie przyfarbowała henna nic ceramicznego ![]() ja dzisiaj olejek marchewkowy na włosach , w sumie nie lubię jego zapachu , za to po spłukaniu i umyciu mam dwa razy więcej włosów- busz mi się robii do dosłownie ![]()
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czemu Ci tak lecą? Podobno wcierka kawowa też jest na wypadanie więc do dzieła, kawe w NO na pewno masz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
nibyżona
|
dziewczyny padam. o 12 skończyłam zajęcia, a dopiero w domu jestem, bo musiałam czekać 3h (jedyny plus, że dzięki temu prawie skończyłam książkę) na głupiego opiekuna praktyk
![]() rano było tylko 5 włosów ![]() kupiłam też spinki żabki do włosów, bo tak używałam wsuwek - wyglądam jak głupek, ale może będzie lepiej moim kudełkom. padam na twarz, zakopię się pod kołdrą ![]()
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja idę wetrzeć kawę (chociaż przydałoby się bardziej wypić...) i do nauki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nie to samo, mam już listę zakupów a w końcu daję spokój. Na BU mogliby mieć więcej półproduktów i byłoby fajnie a tak częściej biorę półprodukty z ZSK i sama kręcę co mi trzeba. Gdybym wierzyła, że moje też ruszą, mogłabym wcierać nawet 2 razy dziennie ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() Poza tym to najlepszy krem na podrażnienia po depilacji.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.