![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Bo tak na prawdę nie wiem czy są jakiekolwiek leki, które można bez stresu brać w ciąży, zawsze coś.
A co do fotelika to mój syn jeździ w Romerze King bodajże, on jest normalnie montowany przodem, ale mam koleżanki, które mają ten montowany tyłem i są bardzo zadowolone. Podobno są bardzo bezpieczne.
#3482 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedys byłam strasznie nieodpowiedzialna i w ogóle pasów nie zapisałam, wlasnie od ciazy nauczyłam sie zapinać... Jednak wydaje mi sie, ze bezpieczniej w pasach niż bez nich. Zapisałam do 9 msc, po prostu pas szedł pod brzuchem 😉
Jestem z okolic zielonek, czyli pn czesc 😉 A ile nas jeszcze z krk? Mój lekarz czasem na lubelskiej, czasem mehoffera. Chodzę do Artura świstaka 😃
#3483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3484 |
Konto usunięte
|
Jeszcze ja i Sikorka
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3486 |
Zadomowienie
|
co do fotelika,to my dla Hani,ktora jest drobniaczkiem mamy graco i iestesmy bardzo zadowoleni...bo skonczyly sie placze w trasie,a z tego co Maz sprawdzal,to ma dosc dobre opinie i chyba sporo punktow w testach...jak Hania pojdzie spac,to zerkne dokladnie co to za model.
Co do wizyt i usg to ja chodze do luxmedu i tam wizyta osobno i usg osobno. Teraz ze wzgledu na torbiel pepowinowa dostalam skierowanie na badania prenatalnena nfz i bede je miala 17.01 tez w luxmedzie. Gdyby nie to,ze mam miesniak to byloby to moje pierwsze usg,a tak bylam jeszcze w 7tyg i tam sie ta torbiel pokazala wiec mam stresa czekajac na to usg. |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3488 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja na następnej wizycie zapytam się lekarza jak to będzie u mnie z tym usg, mam nadzieję że będzie na każdej ![]() Ja tak pisałam wcześniej, że się świetnie czuję, a dziś dopadły mnie takie bolesne kłucia jakby w pośladku ![]() ![]() Co do fotelików to się nie wypowiem, nie mam zielonego pojęcia jak ze wszytskim zresztą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Raczkowanie
|
ale dzis naskrobalyscie
![]() Odzywala sie bodajze Paulinka, ktora na ip ostatnio pojechala? Nie widzialam zadnej inf.Mam nadzieje ze wszystko dobrze u niej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Raczkowanie
|
Ja przyznam w pasach nigdy nie jeździłam a wydatek na adapter dla mnie zbędny w pierwszej ciąży, teraz pewnie tez dam sobie z tym spokój ale każdy robi jak uważa nie namawiam do takiego postępowania jak moje
![]() ![]() Z tego co wiem można kupić fotelik z opcją jazda tyłem do kierunku i starszemu dziecku z czasem można go też odwrócić na przód do kierunku jazdy. Słyszałam że im dłużej tak dziecko jeździć to lepiej dla jego kręgosłupa ale sama nie zastosowałam się do tego z niewiedzy. Moja Oliwia jeździła chyba (pamięć zawodzi) do 11 mc w maxi cosi 0-9kg potem zaczęła jeździć w maxi cosi ale tym dla starszych dzieci a teraz jeździ w recaro monza 2, 15-36 i ten dopiero ma isofix bo nie ma 5-cio punktowych pasów jak poprzednie a poprzednie trzymał pas pasażerski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- No właśnie nie, chyba że coś mi umknęło. Ja z tego co tylko kojarzę krwawienie ustąpiło i miała czekać do poniedziałku czyli wczoraj na usg i cisza :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
Tez wlasnie weszlam spr czy Palinka cos napisala a tu nie ma nic
![]()
![]() |
#3495 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie zasada jest taka - o ile niczego nie pomyliłam - , że fotelik zmieniamy na większy jeśli dziecko siedzi stabilnie i przekroczy wagę lub jeśli wystaje dziecku głowa. Nogi mogą wystawać i nie ma to nic do rzeczy przy zmianie fotelika. A co do następnego fotelika to kupiliśmy fotelik firmy Axkid Duofix - przy okazji odwiedzin u rodziny wskoczyliśmy po drodze do Wrocławia do p. Andrzeja z osiemgwiazdek ( link do www oraz link do bloga ). Zastanawialiśmy się między fotelikami Be Safe a Axkid. W sumie w aucie przymierzaliśmy 3 czy 4 foteliki; ale wygrał Duofix. Fotelik mamy zamontowany na pasy (jak zamontowaliśmy inny fotelik na isofix to odstawał kilka cm, więc p.Andrzej nam go odradził) i synek może w nim jeździć przodem lub tyłem do kierunku jazdy. Wagowo jest od 9 do 25 kg. Synek cały czas jeździ tyłem i nie ma z tym żadnego problemu. Dla bliźniaków zostawimy fotelik z Cybexa (o ile będzie pasował do wózka), a drugi dokupimy z firmy Be Safe Izi Go (najlepiej z bazą, jeśli jest). Muszę tylko sprawdzić czy do wózka będą pasować 2 foteliki różnych firm. A jako fotelik następny również planujemy 2 foteliki RWF (montowane tyłem do kierunku jazdy). Może z Axkid; no chyba że do tego czasu pojawi się coś godnego uwagi. Aha no i planuję jak najdłużej wozić dzieci tyłem do kierunku jazdy, czyli do 25kg. Szkoda, że trzecie foteliki (15-36 kg) - z tego co słyszałam - są już tylko montowane przodem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() --- Spędziliśmy dziś miło wieczór ze znajomymi, niedawno dopiero pojechali; więc wskoczyłam tylko na chwilę. Dobranoc! ![]()
28.10 - II kreseczki ![]() ![]() 05.12 - 2 serduszka ![]() ![]() 20.01 - Córeczki ![]() ![]() ![]() ![]() 28.01 - Pierwsze ruchy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasze 1860g i 1810g szczęścia ![]() ![]() Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-01-07 o 00:01 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Rozeznanie
|
Fuertka88 niestety tak jest tutaj i dwa USG to standard.Najważniejsze aby było zdrowe
![]()
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez sagarmathaa Czas edycji: 2015-01-07 o 07:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jeżdżę jako kierowca i mi to generalnie bez pasów jechać to dziwnie tak ![]() Mnie męczą zatoki cały czas. Ale wlaśnie - nie mam kataru, ani bólu gardła tylko okropny ból głowy. Wczoraj od 18 miałam mega zjazd...... Też sobie parówki robię - jak trochę wygrzeje głowę to mi ból schodzi. A i jeszcze mam pytanko do dziewczyn które rozpoczęły już 2gi trymestr - łykacie nadal kwas foliowy? Bo ja chyba słyszałam, że w 2gim trymestrze to już nie trzeba.. a zapomniałam się gina ostatnio zapytać. I jeszcze.. zauważyłam, że mi się cera sypie :/ zawsze miałam cerę ok. tzn. czasem mi wyskoczyła jakaś krostka, zaskórnik. ale stosowałam żele, toniki - antybakteryjne i było ok. A ostatnio jakieś takie widzę - czerwone policzki mam, w ogóle - cała skóra na twarzy mi się jakoś zaróżowiła... nie podoba mi się to. Takie jakby przebarwienia mi się robią :/ Polecacie jakiś kosmetyk? Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2015-01-07 o 08:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Rozeznanie
|
ja biore nadal kwas foliowy i jod na recepte. kwas nie szkodzi a jak wyniki bede miala kiepskie to na wizycie spytam sie czy mam brac dodatkowo cos innego
![]() z serii prenalen sa jeszcze tebletki do ssania na gardlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Rozeznanie
|
Ja też miałam bóle w pośladku. Zaczęły się już w drugim miesiącu. Na początek sporadycznie. W grudniu już przez ten ból kilku nocy nie przespałam, a ostatnio zniknęły. Myślę, że maluszek mógł uciskać na jakiś nerw, a teraz się przesunął i przestało boleć
![]() Mój termin porodu przesunął się na 28.06-Fuertka możesz zmienić na pierwszej stronie ![]() Ogólnie cieszę się, że większość nieprzyjemnych objawów już minęła. Niestety ciągle borykam się z kiepskim nastrojem. Przed ciążą leczyłam się na depresję, a teraz cały czas chodzę przygnębiona, często płaczę i wszystko wytrąca mnie z równowagi. Boję się, że znowu wpadnę w depresję.
#3501 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Właśnie dotarłam do domu ![]() Wszystkie dolegliwości minęły. Mam się oszczędzać, nie dźwigać, zachować wstrzemięźliwość ![]() Niestety nie doczekałam się USG w szpitalu ![]() Jutro idę sobie prywatnie na USG, dla mojego wewnętrznego spokoju. Dziękuję za trzymane kciuki. Muszę Wam powiedzieć, że od teraz to chyba już spokojna do końca nie będę a najchętniej to bym się pod USG podpięła na 24/7 ![]()
![]() |
#3502 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kiepskich nastrojów... Może pomyśl o jakichś wizytach u psychologa??? Chociaż przy tych cenach za wizyty to naprawdę... ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro to tak zdrowo.... hmmm Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja w pon nie wytrzymałam... miałam nie kupować ciuszków za nim nie poznam płci. ale byłam w lumpie i upolowałam bodziaka za 2 zł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm... moze zmienila sie polityka luxmed, bo w 2011 w pierwszej ciazy tam wlasie chodzilam to moja lekarka na kazdej wizycie robila usg, ktore bylo dostepne w gabinecie ... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
A ja byłam dzisiaj u lekarza i dostałam antybiotyk. Cała infekcja schodzi mi w dół, teraz mam zapalenie oskrzeli. Niestety,tak sie wlasnie u mnie skończyło leczenie domowymi sposobami.
#3506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() A poznaliście już płeć ?? |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
#3510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.