![]() |
#3481 |
Niewyczymie.
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
![]() fajnie się ten rok zaczyna, dzisiaj śpimy w baszcie zamku ![]() Karkki ![]() 1. didki właśnie na łyżwy lecą ![]() 2. ale i tak mi zwracają uwagę, że chodzę jak facet i za szybko... ![]() ![]() a widzieliście dzieci płaszczki? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2016-01-02 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. słooooooooooooodkie ![]() ![]() ![]() Bett- jesteś piękna! ad focia z Brc, a długie nogi to i długie kroki, nie szukaj dziury w całym!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
To ja :)
|
Cytat:
![]() Dzieci płaszczyki urocze ![]() Wróciłam z pogrzebu, zimno.
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie wczoraj szlag trafił, tata mi opowiedział ze w sylwestra za dnia psy ludzi mieszkających dwa domy od nas (a od kiedy pamiętam zawsze trzymają stada kundli ganiajacych wszystko co się rusza jak tylko uciekly z podwórka, nawet właścicieli gryzly, z duszą na ramieniu jeździłam rowerem do szkoły modląc się żeby brama byla zamknieta) prawie zagryzly znajomego idącego piechota. Tata uslyszal krzyki to pobiegl z kijem i odegbal sforę. A tamci chuje NIC nie zrobili, tylko zona wyszla zagwizdala na psy i zamknela je na podwórku. Obrocila się dupa i poszla do domu. Dopiero jak tata zaprowadził rannego do sąsiadki to ta zadzwonila po pogotowie i policje. Mam nadzirje ze te s☠☠☠☠ysyny dostana wszelkie możliwe kary za niebezpieczeństwo i nieudzuelenie pomocy, pól wsi się zlecialo zeznawać policji ze juz wczesniej zglaszani biegające luzem ostre psy, ludzi aż nosili ze złości podobno.
Poszkodowany idzie do sadu po odszkodowanie
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-01-02 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Od rana jestem PRAWIE jak po wizycie w gabinecie medycyny estetycznej i litrze kwasu hialuronowego ![]() ![]() To moja reakcja na całkiem zacne słodkie wino co je wczoraj Ciotka przywiozła a mnie licho podkusiło sprawdzić czy nadal jestem uczulona na białe winogrona. No cóż, wychodzi na to, że mogę pić tylko różowego szampana ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokój w baszcie wychodzi 2 razy taniej od większości hoteli, i kilkadziesiąt złociszy od innych apartamentów ![]() w dodatku nie chcieli pieniędzy z góry, bo kasa już była wyłączona, a kazali przed południem przyjść, bo w cenie jest jeszcze wejście na foto-wystawę i całą ekspozycję ![]() na razie tylko klucze odebrałam, ale postaram się króżganek i basztę obfocić Cytat:
aby zastać kredens z zastawą śniadaniową i nawet w lodówce coś się znalazło ![]() a sposób jest taki ![]() tylko na @ nie odpisują i telefony też wybiórczo odbierają ![]() Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2016-01-02 o 17:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | ||||
Panaroja
|
snad niechcącego zamknięcia kompa z napisanym postem
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ziąb ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
wypełzłam dzisiaj ze swej nory do sklepu, to założyłam leginsy pod spodnie, żeby nie przemarznąć
![]() Pierniczę, jutro zostaję w łóżku i czytam książki i oglądam filmy ![]()
#3490 | |
|
Cytat:
![]() Choć owszem, dojrzałam do zimowych butów i kurtki. Od poniedziałku raczej zacznę je nosić, bo po pół godzinie na cmentarzu, dość rześko mi było.
![]() |
#3491 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3492 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3493 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
No raczej
![]() ![]()
#3494 |
|
Pewnie znów w weekend, to się nakryję kotamy w domu i damy radę
![]() Albo włączę w końcu ogrzewanie. Mamy tak ciepłe mieszkanie, że do tej pory nie było takiej potrzeby.
#3495 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3496 | |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego wszystkmn w nowym roku
![]() Dobry ![]() Wrocilam ![]() Było super ![]() Wyjazd wyskoczyl niespodziewanie we wtorkowe popołudnie, a zakńczyl się dziś po poludniu ![]() Dzięki za podpowiedzi prezentowe wszystkim. W sumie stanęlo na zestawie oliw smakowych i olei dyniowy, z orzeszkow arachidowych, z orzecha wloskiego, jakieś octy balsamiczne dwa...no kuzyn zachwycony i jego żona też. Ostatnio odpuszczają sobie takie pierduty, bez których można się obejść.... Ale też bym sobie odpuszczala, jak by mi się takie mieszkanie trafiło , nawet bym chyba na samych bulkach mogła żyć. Stara przedwojenna kamienica w centrum miasta, 3, 60 wysokości, kominek w salonie, wysokie okna, dwie lazienki 180 metraow powierzchni, coś pięknego ![]() I najlepsze dla mnie ( chyba nawet Rejcz by pokochala) salon wielki a ma tylko jedno oknoi. Niby duże, na skośnej ścianie, ale...zaraz obok jest fragment drugiej ściany, tak zmajstrowany, że cały czas robi cień i wsalonie jest półmrok,, żadnych zmarch i syfów nie widać, na nikim ![]() ![]() ![]() Za to kuchnia nadrabia brak światła dziennego,, dwa olbrzymie okna i parapety 60 cm szerokości ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję ,że się uda....dobrze ,że Twój tato byl niedaleko.... Ja przez podobną akcję musialąm uśpić Kajtka niedawno....tak się pochamrały z czesterem,że nie mogliśmy z tatą ich rozdzielić.....dopiero na koniec się udalo...wet mogł już tylko uśpić Cześka, a Kajtek....ja musiałąm podjąć decyzję....no i też zaraz zostal uśpiony... Jakoś nie bylam w stanie sobie wyobrazić, że mnie nie ma w domu, listonosz albo ktoś inny nie domknie furtki, pies wyjdzie ( a zdarzylo się kilka razy) będzie jechalo jakieś dziecko z kundliskiem swoim rowerem czy szlo, Kajtek zaatakuje, dziecko będzie chcialo rozdzielić i do tragedii dojdzie...ciągle by mi to siedziało z tylu głowy...Albo Bartka maly przejdzie do nas w lato ze swoim psem, i też dojdzie do tragedi..tak że za jednym zamachem stracilam niedawno dwa psy.... Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2016-01-02 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Chciałam powiedzieć że Polly ma najcięższą robotę pod słońcem ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3499 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale nie zazdroszczę. U mnie nie miał by kto tego sprzątać ![]() 2. Współczuję ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Opuchlizna wreszcie zniknęła (Claritine i 3 wapna) i już mogę normalnie mówić ![]() ![]() Nie rozumiem kobiet, które dobrowolnie i to jeszcze za ciężkie pieniądze, pozwalają sobie coś takiego robić ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płaszcz byl w sam raz A ten spadek temperatur o 20 stopni w ciagu kilku dni to stanowczo za dużo. Glowa mnie non stop boli i zle się wciąż czuje ![]()
![]() |
#3501 | ||
Zakorzenienie
|
Macham znad lenia.
QUOTE=Murszafka;53971235]Rysuję, rysuję, już zbieram materiał na stronkę na FB ![]() ![]() ![]() A wiesz, że wczoraj zastanawiałam się nad rysunkami jakimiś do domu? ![]() Cytat:
![]() ![]() Świetnie je obejrzeć wszystkie razem ![]() Za wyleczenie paluszka ![]() Cytat:
![]() ![]() Czyli zdrobnienia adekwatne ![]() ![]() Osz kude, horror ![]() Bardzo współczuję ![]()
![]() |
#3502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W dzień lubię jasne pomieszczenia, wolę zaciemniać żaluzjami, niż mieć wieczny mrok, jak w części jadalnej kuchni: jest w takim rogu, że o 15stej włączamy swiatło do obiadu, żeby widzieć co jemy ![]() Ale kamienice - piękna rzecz, tylko chyba drogo ogrzewanie wychodzi, niemniej, to w końcu mieszkania nie na każdą kieszeń. Gratulejszyn dla tej pary, i prezent zacny! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Piers do przodu
|
Rachel - niekoniecznie koszt ogrzewania jest duży
![]() ![]() ![]() :hi Baru spod kocyka ![]()
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydawało mi się, że ze względu na wysokość pomieszczeń jest więcej przestrzeni do ogrzania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
powróciłam
![]() było cudnie ![]() na samej starówce, a odcięci od wszystkich, nawet portiera w nocy nie spotkaliśmy. wiało, wszystkie furtki i drzwi skrzypiały, odpaliliśmy ogrzewanie na maxa, rano królewskie śniadanie, wycieczka po muzeum i do domu ![]() parę zdjęć w albumie, ale z rana. chyba pierwszy raz w życiu nie marznę w zimie, tłuszcz izoluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Chyba raczej cudzy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie potwierdzam ![]() Mi tam zawsze zimno mimo różnicy kilkunastu kg. A ostatnio po latach regularnych ćwiczeń wręcz mi ciut cieplej, jakoś krążenie i przemiana materii lepsza czy co
![]() |
#3509 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3510 | |||
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Cytat:
![]() a tam kocham pólmrok w pomieszczeniach. Nawet u siebie mam od pólnocnej strony, a w saloniku maałe skośne okno, no ale i tak za dużo swiatła dla mnie, moglo by być jeszcze mniej ![]() 2. No właśnie nie jest żle, ale to pewnie zalezy od wielu czynników...i chyba od wlaściciela...u nich babka ogarnięta, dba i nie zdziera jaokś z lokatorow...teraz będzie remontowała klatkę schodową, wcześniej bramy zrobila , mają zakas palenia na klatkach schodowych, bo niepalącym może przeszkadzać...w sumie za sam wynajem płacą 1080 zł, plus inne opłaty i wynosi ich to 1500 lącznie z kablówką. A za poprzednią klitko ruderę placili ledwo stówę mniej, plus była kotlownia i palenie w piecu, żeby ogrzać....też centrum miasta. Jedynyy haczyk, nie haczyk byl taki że musieli spłacić zadłużenie po poprzednim lokatorze.I umowa skonstruowana tak,że mogą mieszkać dożywotnio, chyba że przez rok nie będą placić . Cytat:
Cytat:
![]() 2. Mój mnie jakoś nie izoluje, wręcz przeciwnia ![]() Chyba kupię pierwszą w życiu czapkę .. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.