![]() |
#3481 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Lena tez bym przepisała do innej przychodni.
U nas 1,5 h na spacerze zaliczone. Dziecko podjadlo cyca i bedziemy troche chałupe ogarniac. Wyniki z krwi ok ![]() Przyszła nam pilka oball bardzo sie Oliwce podoba tylko denerwuje sie jak chce do buzi wlozyc a ona za duza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Konto usunięte
|
Madzia no bo to rzadkość chyba żeby dziecko na mm się tak często w nocy budziło
![]() Kiedyś opiekowałam się 5-cio mies. dziewczynką, podczas gdy jej rodzice mieli własne wesele. Pamiętam, że budziła się w nocy 1 raz, dałam jej butlę i pospała do rana. Żadnych innych jęków ani pobudek nie było. Kuzyn mojego tza ma córkę urodzoną na początku maja i też ma 1 pobudkę tylko na butlę. Jakbym miała pewność że Młody po przejściu na mm tak by spał to bym się chyba zdecydowała. Australia, a jak Marysia teraz sypia? Lepiej niż na cycu czy nie ma różnicy? |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Konto usunięte
|
Ja od 6 mc podaję bioaron od 6mc i tam jest 600jednostek wit d. Teraz mi obie pediatry mówiły, by Hani już wiecej podawac bo jest spora, wiec od 4 mc podaję jej co drugi dzień 2x400j.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
My mamy kapsułki twist off i taką jedną 400 podajemy.Jak nie zapomnę to zapytam jutro na szczepieniu o to dawkowanie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
A ja nie mam pojęcia ile daje. Mam taka fajna do psykania do buzi. Psykam raz.
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Miszka te cukierki to taki coś jak zastygnięte rofi, a w srodku lejsce? Cos mi sie kojarzy ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Sliweczka, współczuje ze kościół ją pochłoną ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Dziewczyny jesli nie macie kremu na zimno polecam najzwyklejszą wazeline. Super chroni. Ja czekam na przesylke z kremem z weledy, wiec smaruje wazeliną. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- I przyznam, ze chyba z 2,5 zapominam psikac tą witamine :/
![]() |
#3486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ostatniego pytania - ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | ||
Ania
|
Cytat:
Czyżby Twoja Hania przestawiła się z jedzeniem na noc? mówisz, że w dzień je mniej.. oby jak najmniej pobudek w nocy ![]() Cytat:
![]() No i chyba jakieś cytaty mi zjadło. My dziś siedzimy w domu, musiałam załatwić sprawę i mama moja siedziała z Hanią i moim siostrzeńcem, więc siedzimy w domu- teraz już nieprzyjemnie na dworze, przynajmniej u nas.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Asiek Ty karmisz tylk butlą, jeśli dobrze pamiętam i co przesypia Ci noc? Kupiłam książkę o BLW, moja mama podczytywała i stwierdziła, że moze to nie takie glupie, a była sceptyczna. Dziś maż chce jechać na basen, z jednej strony fajnie, z drugiej strony boję się czy to ogarniemy. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Miszka pisałaś o tym, ze przy pierwszym dziecku robiłaś wiele rzeczy jak automat i z czasem zaczęło to mijać, pamiętasz może kiedy to u Ciebie było?
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Raczkowanie
|
Lena a na bioderko zalecili Wam szeroko pieluchować? Ćwiczeń szukaliście sami czy coś podpowiedzieli?
O ośrodku to już chyba wszystkie napisały ![]() Asiek121 ooo to ten walec muszę sprawdzić u siebie, wygooglowałam, wygląda fajnie ![]() zabciajs fajnie, że mąż miał okazję zaliczyć jakiś pierwszy raz córci ![]() ![]() ![]() Asiek121 dziękuję za radę ![]() ![]() Honcia ![]() ![]() ![]() ![]() zebrah oby teraz było już tylko dobrze ![]() Cierpliwość wyczesany bałwan!!! ![]() ![]() sliweczka jak tam? Synek już lepiej czy dzień marudy trwa w najlepsze? MariaF W tygodniu nie ma kto z Tobą zostać do pomocy, jak dziewczyny marudzą?? Daj znać czy udało się Wam z basenem. ![]() Co do zabawek - szukamy dla dzieci tego co najlepsze i najbardziej je rozwija, a te na koniec i tak będą się pewnie najlepiej bawić pokrywką od garnka ![]() Fajne planujecie święta, pozbieranie rodziny i mi się marzy, ale to najwcześniej w nowym domu. Taka już u nas tradycja, że kto się wprowadzi to urządza pierwszą wigilię. Znając podejście mojego męża do kredytów, to najwcześniej na komunię Patrysi się wyrobimy ![]() dzięki za kciuki dziewczynki ![]() ![]() ![]() fiazo udanej imprezy ![]() Edytowane przez kacian Czas edycji: 2016-11-15 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku twarde i w środku toffi, ptchota |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
Przyszły mi pierwsze puzzle z alli. Moje pierwsze zamówienie
![]() Są super. Bialo czarne, czekam jeszcze na różowe.
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
Rozeznanie
|
Kacian- mieliśmy taki osobny pokoik z widokiem przez szyby na inne mamy i na korytarz, wyłożony białymi kafelkami z bzyczącą świetlówką. Brakowało tylko kapiącego kranu do ześwirowania
![]() Osobne łóżko dla mamy - dla dziecka do pół roku jak się karmi piersią pobyt mamy gratis. Leoś i tak spał ze mną, tak jak w domu. Hiciorem była pani salowa, gdy zobaczyła jak Leoś leży na brzuszku w łóżeczku i się bawi, to mówi do siebie: "kto to widział na brzuszku tak kłaść takie małe dziecko!" (sąsiadka z boksu obok mi opowiedziała, bo ja akurat wyszłam do kuchni) ![]() Oj zaczyna się czas na Mikołaja i chrześniaków... Całe szczęście mąż ma coś dostać z pracy dla dzieci i u mnie też jest paczka w pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Rozeznanie
|
Asiek od czwartku rano i w poniedziałek po południu wyszliśmy.
Dziewczyny zastanawiam się czy warto inwestować w markowe zabawki? Sprzedawałyście używane jak już dziecko przestało się bawić? |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67564496]Ja od 6 mc podaję bioaron od 6mc i tam jest 600jednostek wit d. Teraz mi obie pediatry mówiły, by Hani już wiecej podawac bo jest spora, wiec od 4 mc podaję jej co drugi dzień 2x400j.[/QUOTE] Dziś na grupie karmienie piersią dziewczyna napisała,że jej 7 tyg synek sie bardzo poci, no i się okazało,że podawała mu od początku 600 j-.tyle się podaje od 6 miesięcy, szukałam potem posta i wykasowala. Nawet nie przeczytała ulotki leku,który podawała swojemu dziecku... Cytat:
Chyba trochę za późno,ale życzę miłego spotkania:-* |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi Lala przyszła i 3 czapeczki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1 g maści zawiera: substancja czynna - 25 mg witaminy F, substancje pomocnicze - euceryna bezwodna, woda oczyszczona, olejek lawendowy. U nas w szpitalu sypali niemowlęta talkiem więc bym się nie sugerowała szpitalami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Konto usunięte
|
Nie miałam czasu rano pisać boo...
Hania od 1 do 3 w nocy gadala do jaska, kołdry. Padła, o 5 mężowi zaryczal budzik. Jak zwykle,zanim go wyłączył ja nie spałam, Hania tez nie. Postanowil jeszcze się drzemnac, ale nie wyszlo mu. Skoro miał budzik na 5 to niech wstaje. Dziś miał wolne więc wręczyłam mu rozesmiana i posrana Hanie i uwaga... spałam do 9!!! Mąż ogarnął mlodsza, starsza przyszła do mnie i spała ze mną. A o 10 bylam umowiona z mamą na zakupy. O 13 powrot, obiad, spacer i takie tam i teraz usypiamy dziolszki. Fajny dzień, bo się wyspalam!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67577081]Nie miałam czasu rano pisać boo...
Hania od 1 do 3 w nocy gadala do jaska, kołdry. Padła, o 5 mężowi zaryczal budzik. Jak zwykle,zanim go wyłączył ja nie spałam, Hania tez nie. Postanowil jeszcze się drzemnac, ale nie wyszlo mu. Skoro miał budzik na 5 to niech wstaje. Dziś miał wolne więc wręczyłam mu rozesmiana i posrana Hanie i uwaga... spałam do 9!!! Mąż ogarnął mlodsza, starsza przyszła do mnie i spała ze mną. A o 10 bylam umowiona z mamą na zakupy. O 13 powrot, obiad, spacer i takie tam i teraz usypiamy dziolszki. Fajny dzień, bo się wyspalam!!!![/QUOTE] Brawo! W końcu odrobinę egoizmu wykazalas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67577081]Nie miałam czasu rano pisać boo...
Hania od 1 do 3 w nocy gadala do jaska, kołdry. Padła, o 5 mężowi zaryczal budzik. Jak zwykle,zanim go wyłączył ja nie spałam, Hania tez nie. Postanowil jeszcze się drzemnac, ale nie wyszlo mu. Skoro miał budzik na 5 to niech wstaje. Dziś miał wolne więc wręczyłam mu rozesmiana i posrana Hanie i uwaga... spałam do 9!!! Mąż ogarnął mlodsza, starsza przyszła do mnie i spała ze mną. A o 10 bylam umowiona z mamą na zakupy. O 13 powrot, obiad, spacer i takie tam i teraz usypiamy dziolszki. Fajny dzień, bo się wyspalam!!!![/QUOTE] Juhu! ![]() Teraz dłuższą chwilę Marysię usypiałam na rękach a ta cały czas nawijała i nawijała, w końcu mi się cierpliwość skończyła, więc odłożyłam do łóżeczka a ta cholera na bok się odwróciła i zasnęła! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Rozeznanie
|
Australia hahaha ginekolog. Dobre
![]() Miszka a ile to jm witD ? Bo każdy preparat ma chyba inna zawartość bo u mnie devikap ma 500j w kropli a któraś z dziewczyn mówi 2krople =400j. |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podeslij trochę tych pyszności😋 ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Maria, pytalas mnie kiedy, napiszę potem na spokojnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fote puzzli zrobie jak przyjdzie reszta, bo narazie ich nie ukladam-zrobilam skrzyneczke ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Chłop ZNÓW chory. Plusy-łóżko mamy dla siebie.
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ne,nie. Idziemy jutro do przychodni zapytać się co potrzeba do przeniesienia. To "odparzenie" jakies dziwne jest. Wcześniej były placki czerwono-suche więc uznałam że odparzenie. Teraz zrobiły się krostki malutkie i objęły większą powierzchnie. Wygląda mi jak uczulenie. Nie wiem o co chodzi. Nic nowego nie stosowałam. Pieluchy z nowej paczki ale te same co zawsze. Wzielam teraz inna paczkę by zobaczyć czy pomoże ale słabo to widze. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.