|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 61.
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88815374]Mam podobny problem i jedyne, co dobrze u mnie dziala, to kostka BALEA ph 5,5 Waschstück Sensitive. Cos podobnego jak kostka z rosmanna, ktora kiedys byla dostepna w Polsce. Widze, ze ta kostka balea jest na allegro.
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- O matko, ten fructis ci pomogl? Kupilam go sobie jakis czas temu i po 3-4 myciach tak cierpialam, ze mialam ochote zgolic glowe na lyso.[/QUOTE]Tak, pomógł, ale na chwilę dosłownie. Nie wiem może właśnie ze 2 tygodnie. Później problem tak czy siak wrócił. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3542 |
|
Konto usunięte
|
Brrr. Ja juz chyba wszystko mialam na glowie. Ale na ten fructis bylam zla, bo wcale nie jest taki tani (chyba 4 euro i 4 odzywka), a zareagowalam na niego gorzej niz na najtansze szampony po 2 zlote. Uzywalam juz roznych medycznycj mazidel, bardzo drogich, a i tak potem wracalam do tej kostki balea.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3543 |
|
Konto usunięte
|
[1=9fe3753a27fdab91f294646 f71f38ef6abf24fb7_615a35f 24cb81;88815109]Meble
Wymyśliłam sobie, że w salonie chcę mieć jedną ścianę pokrytą niskimi szafkami, które będą służyć jako storage, ale na których można też usiąść jak kanapa okaże się za mała dla gości. Jak googluję to nie widzę raczej niczego opisanego w ten sposób. Zastanawiam się więc, czy to zazwyczaj jest tak, że na niskiej komodzie można usiąść, więc opisy produktów tego nie podkreślają czy odwrotnie: pomysł jest z jakiegoś powodu niepraktyczny.[/QUOTE]U mnie to bardzo popularne rozwiązanie w Google pod nazwą opbergbank, zitbank met opbergruimte. Nie wiem czy pomogłam, bo to w poganskim języku. Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
#3544 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, myślicie, że mogę zacząć już teraz stosować tonik glikolowy (nigdy nie używałam) czy raczej poczekać parę miesięcy?
Na co dzień używam wysokiego SPF jak coś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zdesperowana, więc pytam tu. Oczywiście u lekarza byłam, stwierdził, że to Stany lękowe, dziękuję, do widzenia.
Od pewnego czasu kilka razy dziennie robi mi się niesamowicie słabo, jest mi niedobrze, ciągnie mnie na wymioty, kręci mi się w głowie, mam mroczki przed oczami, oblewa zimny pot. Czasem dochodzą różnego rodzaju skurcze mięśni. Nie odczuwam głodu. Dziś rano zjadłam na siłę małą kromkę chleba. Ostatnio pojawił się nowy objaw - totalne odrealnienie. W sensie takim, że np. Jestem w sklepie, a czuje jakby mi się to śniło. Nie zmieniałam leków i dawek, biorę regularnie. Nie ma na to wpływu temperatura. Nie jest tak, że występuje tylko w sytuacjach stresowych, podczas zwykłego oglądania yt też. Nie mam pomysłu gdzie się z tym udać, co robić. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3546 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88815385]Brrr. Ja juz chyba wszystko mialam na glowie. Ale na ten fructis bylam zla, bo wcale nie jest taki tani (chyba 4 euro i 4 odzywka), a zareagowalam na niego gorzej niz na najtansze szampony po 2 zlote. Uzywalam juz roznych medycznycj mazidel, bardzo drogich, a i tak potem wracalam do tej kostki balea.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] U mnie na swedzacy skalp ostatnio pomogl specyfik Aveda KLIK, ale to dopiero jest drogie (swoja droga te Fructisy u Ciebie o wiele tansze niz u mnie, bo u mnie one bez promocji kosztuja $11, czyli jakies 7 euro).
|
|
#3547 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiele razy pisałaś, że Twoja dieta nie wygląda za ciekawie, gotowce i te sprawy, może spróbuj po prostu zdrowego odżywiania. Na siłę. Nic nie da diagnoza, kiedy sama nie zaczniesz czegoś z tym robić. Według mnie brakuje Ci składników odżywczych. Ja mam to samo, tylko mi się nie chce nic z tym robić i tu jest problem Dzisiaj zjadłam pół paczki delicji, do których się zmusiłam. I to tyle. Wiem, bardzo mądrze. Wiele dziewczyn Ci też już zwracało uwagę na Twoją dietę i że może być przyczyną wielu Twoich dolegliwości nie tylko tych co teraz opisałaś. A Ty wzgledem diety dalej milczysz jak grób jak Ci się radzi tę drogę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2021-07-19 o 01:06 |
|
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88814841]Wielu rodzicow tak robi, ale nie wszyscy. Moim zdaniem (wiem, ze nie pytalas o aspekt pedagogiczny) to jest nieedukacyjne. Takie mamy czasy, ze swiadomosc wzrasta, pokolenie naszych dzieci wlasciwie na pewno w wieku doroslym bedzie musialo szanowac wartosc rzeczy, bo po prostu zabraknie materialow + w cene produktu bedzie wliczona oplata za slad dla srodowiska, wiec warto ich juz teraz nauczyc szacunku do przedmiotow.
Kupowanie slodycza czy soczku na kazdym spacerze to tez byla taka moda przez ostatnie kilkanascie lat, ale juz mamy plage otylosci, wiec i od tego sie odchodzi. Na takie jednorazowe zakupy to mysle warto kupic jakas gazetke edukacyjna, cos do rysowania, kolorowanke, ksiazeczke. Ale tez tylko wtedy kiedy poprzednia gazetka jest juz przerobiona czy ksiazka przeczytana. Ksiazki mozna potem dalej oddac czy sprzedac, a z gazet mozna sie troche bawic, np. w jakies origami czy pieklo-niebo, plakaty wyciac. ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Moje rodzenstwo tez tak mowilo, ze odda stare zabawki dalej, sprzeda, ale dzieci byly troche rozkapryszone tym ciaglym obdarowywaniem i zawsze plakaly, nie chcialy niczego oddac, nawet jesli sie tym w ogole nie bawily. Trzeba bylo te zabawki wyciagac stopniowo jak dzieci nie bylo w domu, a i tak czasem zauwazaly, ze czegos brakuje.[/QUOTE] Dlatego lepiej mniej kupować niż później zabierać bez ich wiedzy. Pamietam jaka darłam pape bo zauważyłam, że nie mam zabawek czy puzzli jakiś i było mi strasznie smutno. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli w sumie jak nic nie będę kupować, to też będzie ok. Bo rzeczywiście widzę, że te dzieci, które odwiedzam mają sterty zabawek i to nie ma w ogóle sensu. A nie są to dzieci, z którymi bym jakiś kontakt utrzymywała.
|
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie chyba psychiatra w takim wypadku, może leki przestały działać. Widzę, że dziewczyny mówią coś o diecie. Próbuj jeść duzo owoców, warzyw, chude mięso. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez madziaa2809 Czas edycji: 2021-07-19 o 07:31 |
|
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Czy macie doświadczenie z testami na alergie pokarmowe?
Robilyscie, sprawdzałyście? U mnie trochę osób w otoczeniu robiło i sama zastanawiam się, żeby sprawdzić i wiedzieć, czy te rzeczy, które codziennie w siebie ładuję nie powodują przypadkiem moich bólów głowy czy czegoś innego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro lekarz zdiagnozował u Ciebie stany lękowe i nie chce nic na nie poradzić to niestety zostaje Ci zmiana lekarza. Oprócz ewentualnej zmiany leków powinien Cię skierować przede wszystkim na terapię. Sama możesz spróbować znaleźć bodźce które powodują taką reakcję, to mogą być nawet drobiazgi które zobaczysz, a nawet jakieś zapachy. Wiedząc co jest przyczyną możesz próbować unikać tych bodźców, ale nie zawsze jest to możliwe i dlatego konieczna jest terapia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Zespół lęku uogólnionego? Dobrze byłoby zasięgnąć opinii innego lekarza.
|
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzięki temu odkryłam u siebie alergie na pietruszkę i przestałam cierpieć na każdej imprezie po rosole ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.damianparol.com/testy-ig...dodiagnostyka/ |
|
|
|
|
|
#3561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Reszta to już typowo sprawa do lekarza, może zmiana leków? |
|
|
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pyłków to od XX lat te same alergie - brzoza, leszczyna, olcha, babka. pora zacząć odczulanie
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele razy pisałaś, że Twoja dieta nie wygląda za ciekawie, gotowce i te sprawy, może spróbuj po prostu zdrowego odżywiania. Na siłę. Nic nie da diagnoza, kiedy sama nie zaczniesz czegoś z tym robić. Według mnie brakuje Ci składników odżywczych. Ja mam to samo, tylko mi się nie chce nic z tym robić i tu jest problem Dzisiaj zjadłam pół paczki delicji, do których się zmusiłam. I to tyle. Wiem, bardzo mądrze. Wiele dziewczyn Ci też już zwracało uwagę na Twoją dietę i że może być przyczyną wielu Twoich dolegliwości nie tylko tych co teraz opisałaś. A Ty wzgledem diety dalej milczysz jak grób jak Ci się radzi tę drogę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Akurat od jakiegoś czasu zaczęłam jeść w miarę normalnie, może nie ultra zdrowo, ale śniadanie, obiad, kolacja itd. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Bezplatna i latwa do ogarniecia appka na Androida, ktora ma funkcje opalania ciala?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3565 |
|
Konto usunięte
|
jak wypada rozmiarówka carpatree? Czy S jest bardzo wąskie w pośladkach i udach?
|
|
|
|
|
#3566 |
|
Konto usunięte
|
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88815702]jak wypada rozmiarówka carpatree? Czy S jest bardzo wąskie w pośladkach i udach?[/QUOTE]Nie
Ja nie lubię bardzo obcislych strojów, a S jest dla mnie bardzo spoko (jestem między XS a S, biodra 87 cm, udo 51). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3567 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi, szamponu Garnier nigdy nie próbowałam, natomiast Cerkogel tak i niestety nie działa na mnie😕 a jakiś szampon typowo apteczny?
|
|
|
|
|
#3568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, czy się z tym zgadzam, bo jeśli nawet istnieje choćby 10% szans, że test z krwi podpowie mi, żebym nie pchała do każdego dania oleju rzepakowego czy wyżej wspomnianej pietruszki i mi to pomoże, to wydaje mi się, że warto spróbować. To nie są duże wyrzeczenia. Cytat:
Pytam o tę cenę żeby sprawdzić, czy wszędzie jest podobnie, czy są duże różnice. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam zrobić papkę z siemienia lnianego i nałożyć na skalp. Poza tym unikać szamponów z silnymi detergentami. Może jakiś szampon w kostce, w którym detergentem jest SCI? Miodowa mydlarnia ma takie coś, dodatkowo w składzie BTMS, czyli substancja kondycjonująca. Tylko z drugiej strony- one są z dodatkiem glinki, więc pytanie jak Twój skalp na nią zareaguje. |
|
|
|
|
|
#3570 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Mamy z mamą ten sam problem co Ty ( strupy skóry głowy ). Ja używam Urtekram https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rmal-hair.html a moja mama taki Green Pharmacy, szampon przeciwłupieżowy z dziegciem i cynkiem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...brzozowym.html Organic Shop, szampon do włosów, rozświetlający kolor, złota orchidea https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...r-shampoo.html |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.

języku. 
Dzisiaj zjadłam pół paczki delicji, do których się zmusiłam. I to tyle. Wiem, bardzo mądrze. 

Ja nie lubię bardzo obcislych strojów, a S jest dla mnie bardzo spoko (jestem między XS a S, biodra 87 cm, udo 51).