Szampony do włosów

Organic Shop Orchid & Jojoba, Color Shampoo Szampon do włosów farbowanych i matowych 'Złota orchidea'

• 1 stycznia 2022 o 18:56
    Bardzo dobry i tani szampon
    Moje włosy są trwale farbowane prawdziwą henną. Ten szampon super się sprawdza, bo nie spiera koloru i jednocześnie nadaje blask. Mam już rzadkie włosy i po umyciu zyskują objętość. Lubię szampony tej marki i używam ich naprzemiennie.
    • skład
    • nadają blask włosom
    • nie plącze włosów
    Wady:
    • opakowanie z zakrętką
    • dostępność online
  • 22 listopada 2020 o 17:20
    Szampon w duecie z odżywką sprawia, że włosy są nawilżone, odżywione, zyskują miękkość i blask. W dodatku są to kosmetyki naturalne z dobrym składem w niskiej cenie. Niestety słabo dostępne.
    Co prawda nie mam włosów farbowanych, ale regularnie je hennuję od kilku miesięcy. Mimo to skusiłam się na zakup duetu szampon i odżywki z jojobą i orchideą ze względu na to, że moje włosy lubią się z kosmetykami tej marki. Kolejny raz się na ich nie zawiodłam. Szampon w duecie z odżywką sprawia, że włosy są nawilżone, odżywione, zyskują miękkość i blask. W dodatku są to kosmetyki naturalne z dobrym składem w niskiej cenie. Niestety słabo dostępne, więc zawsze kupuję je podczas zakupów w sieci. OPAKOWANIE Opakowania produktów tej marki są tak charakterystyczne, że nie pomylimy ich z żadną inną. Podobają mi się kontrastowe elementy i piękna grafika – mamy tutaj biel i czerń z dodatkiem żółci z grafiką przedstawiającą subtelne, delikatne kwiaty orchidei. Butelka z zakrętką nie jest zbyt wygodnym rozwiązaniem biorąc pod uwagę gęstość szamponu oraz trudność jego wydobycia z takiego opakowania. Otwór jest odpowiedniej wielkości, nie za duży, jednak i tak szamponu wylewa się za dużo. Pompka o wiele lepiej by się tu sprawdziła i dlatego zawsze po zakupie produktów tej marki używam pompki z innego produktu, która pasuje do tej butelki. To pozwala na komfortowe i wygodne korzystanie z kosmetyku bez uciążliwości jakich przysparza jego podstawowe opakowanie bez ulepszeń. Znajduję jeszcze jedną wadę - naklejka z opisem polskim jest papierowa i w miarę używania rozmięka się pod wpływem wody kiedy chwytamy butelkę mokrymi dłońmi, staje się nieczytelna i schodzi. SZAMPON Zawartość składników pochodzenia naturalnego w tym produkcie to aż 99%, skład jest przyjazny dla włosów i skóry, a cena zachęca do wypróbowania. Za to własne lubię produkty tej marki i cieszę się, że ją poznałam, bo udowadnia, że można mieć kosmetyk z dobrym składem za niewielkie pieniądze. Szampon nie zawiera barwników, jednak ma lekko złotawy kolor i postać gęstego, przezroczystego żelu. Ma delikatny, kwiatowy zapach w którym najbardziej wyczuwalna jest orchidea, pozostaje on na włosach przez dłuższy czas. Szampon mimo dobrego składu bez SLS czy SLES bardzo dobrze się pieni w porównaniu z innymi szamponami o naturalnym składzie. Stosuję go jako codzienny szampon, czyli praktycznie do każedgo mycia, raz na jakiś czas sięgam po szampon z SLES/SLS dla dokładniejszego oczyszczenia skóry głowy. Szampon od Organic Shop delikatnie, ale dokładnie oczyszcza włosy i nie wzmaga ich przetłuszczania czy nie powoduje przyklapu. Dla mnie oczyszcza idealnie. Ważne jest dla mnie to, że nie plącze włosów. W duecie z odżywką wygładza, nawilża, delikatnie podbija naturalny blask włosów. Są one lekkie, ale dociążone. Produkt jest wydajny mimo codziennego stosowania – wystarczył mi na około miesiąc, co jest dobrym wynikiem. Plusem jest świetny skład, w którym znajdziemy wodę różaną, wodę z kwiatów malwy, hydrolizowane proteiny pszenicy, olej jojoba, ekstrakt z orchidei, glicerynę. Problemem jest jedynie dostępność – nie ma go w mojej okolicy stacjonarnie i muszę go kupować przez internet. PLUSY nawilża, wygładza, dociąża zwiększa blask włosów ładny zapach zapach utrzymuje się na włosach dobrze się pieni dobry skład niska cena MINUSY słaba dostępność opakowanie jest niepraktyczne
  • 11 czerwca 2020 o 10:58
    Szampon do włosów farbowanych
    Szampon ma żelową, gęstą konsystencję i przyjemny zapach. Odkręcany korek jest mało poręczny, a przez duży otwór trudno dozować odpowiednią ilość produktu. Mam farbowane włosy i niestety zauważyłam, ze ładnie zmywa kolor farby. Koniecznie po szamponie należy użyć dobrej maski lub odżywki bo bez tego trudno będzie rozczesać włosy. Dobrze domywa i oczyszcza skórę głowy. Mnie ten szampon nie zachęcił do ponownego zakupu mimo, iż nie zawiera silikonów, parabenów czy sls.
  • 14 maja 2020 o 15:48
    Godny swojej ceny
    Szampon dostałam od mamy w prezencie i początkowo nie byłam do niego przekonana. OPAKOWANIE: Design dosyć prosty ale ładny. Jeśli chodzi o butelkę i dozowanie produktu to tutaj jet to dla mnie niewygodne. Za duża dziurka do wydobywania produktu (nawet jeśli jest gęsty). ZAPACH/KONSYSTENCJA: Konsystencja jest bardzo gęsta. Chyba nigdy nie spotkałam się jeszcze z tak gęstym szamponem. Zapach jet bardzo ładny, delikatny - trochę jak olejek arganowy. DZIAŁANIE: Szampon bardzo słabo się pieni co jet plusem i minusem. Szampon ma bardzo dobry skład przez co wybaczam brak pienienia się. Włosy po jego użyciu mam wrażenie jakby były grubsze i mocniejsze. Szampon bardzo dobrze oczyszcza skórę i włosy. Co najważniejsze nie obciąża włosów, a nawet powiedziałabym że delikatnie nadaje im objętość, oraz nie podrażnia skóry głowy. PODSUMOWANIE: Szampon ma bardzo dobry skład co jest dużym plusem i ma dobrą cenę. Pewnie jeszcze nie raz po niego sięgnę, ale będę go używała co jaki czas a nie regularnie.
    • nie obciąża włosów
    • nie podrażnia skóry głowy
    • skład
    Wady:
    • słabo się pieni
  • 8 kwietnia 2020 o 20:00
    Świetny
    To już mój drugi szampon z Organic Shop i jestem nim równie zachwycona, co poprzednim. Szampon ma piękny zapach i gęstą, żelową konsystencję. Opakowanie jest całkiem wygodne i ma ładny design. Cena jest bardzo przystępna. Szampony z Organic Shop mają świetne składy. Ten jest szamponem średniej mocy (jeden detergent średniej mocy w kierunku silnej, dwa łagodne). Szampon ma też w składzie wodę różaną, ekstrakt z malwy, olej jojoba, ekstrakt ze storczyków, witaminę E, proteiny pszeniczne, glicerynę, oraz - tradycyjnie - substancje zapachowe, konsystencjotwórcze i konserwanty. Szampon bardzo dobrze oczyszcza skórę i włosy, ale nie podrażnia nadmiernie skóry, nie wysusza jej oraz nie niszczy włosów. Dobrze się pieni, jeśli dla kogoś taka właściwość ma znaczenie. Dobrze się rozprowadza i łatwo spłukuje. Dodatkowo nadaje włosom objętości, co może być sprawką protein. Bardzo polecam!
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza włosy i skórę
    • Nie niszczy włosów
    • Nie wysusza skóry, nie podrażnia
    • Skład
    • Objętość