|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
BAN stały
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Cytat:
a co do ksiazki to nie musisz kupowac, jesli przejrzysz watki na wizazu o plazy, to bedziesz wszystko wiedziala i rowniez bedziesz na czasie z modyfikacjami - a książka moze Ci sie trafic z przeterminowanymi zasadami ![]() ale z drugiej strony ciekawe sa tam wyjasnienia na temat ogolnego dzialania diety, jak wplywa na organizm i dlaczego ma takie a nie inne zasady + przyklady dzialania z zycia wziete |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Rozeznanie
|
No niestety te kupne gotowe rzeczy mają różne dziwactwa w sobie, zanim sie było na SB to się rzadko patrzyło na etykiety, nie? A teraz hehehe czytamy jak podręcznik z chemii :p Nie wiem, czy znajdzie sie jakiś chrzan bez cukru, no chyba że sie samemu utrze to będzie
![]() ![]()
#3543 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a ja wlasnie sobie spałaszowałam wiesniaka z aromatem waniliowym - pysia pysia!!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Raczkowanie
|
Chrzan można jak najbardziej. ale taki ze słoika. Nie mówię o takim domowej roboty ze smietana
![]() ![]() poza tym chrzan, curry, pieprz, pieprz cayenne, chilli i chili cayenne i gorczyca podkręcaja metabolizm więc warto je stosować. kala2505 bez książki dasz radę na pewno. Ja w tym tygodniu sobie ją dokupiłam a wcześniej wyczytałam wszystkie dostępne www o tej diecie i na kartce wypisałam dozwolone i zabronione produkty. poza tym wczoraj ahcak podała strone na wizażu z przepisami i tam tez można zajżeć aby poczytać kilka cennych smacznych uwag. a co do KETCHUPU to w książce o diecie SB jest podany przepis na taką miksturę własnoręczną i całkiem nieżźle smakuje.
#3545 |
BAN stały
|
a jest tam jakiś keczup śliwkowy jak sie robi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczynki dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety przez wizaż zostałam składnikomaniaczką ![]() ![]()
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() mam jeszcze jedno pytanko czy ktoś wie jak zrobić awatara?? Bo nie chce mi się wczytać ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
hihi :dokładnie
![]() ![]() Plażowiczki,czy wiecie może czy jak się stosuje therm line II to można robić dietkę SB?!? SPodziewam się że raczej nie ( bo przecież zawiera kofeinę,nie?) ale chciałam spytać profesjonalistek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | ||
Raczkowanie
|
Mikrofalówka pozbawia żywności większości witamin i odżywczych składników.
Proszę bardzo ![]() Napiszę na początku, że jest to przepis przygotowany do właścicielek t-h-e-r-m-o-m-i-x-u, ale uważam osobiście, że można go zrobić także używając zwykłego miksera. No to lecimy, najpierw ten do t-h-e-r-m-o-m-i-x-a... Składniki: - 2 ząbki czosnku - 50 g cebuli - 600 g pomidorów bez gniazd - 80 g oliwy z oliwek - 10 g soli - 1 łyżeczka suszonej bazylii - 1/2 łyżeczki tymianku - 1/2 łyżeczki soku z cytryny - 1 łyżka cukru - 1 łyżka mąki ziemniaczanej (myślę, że można spokojnie ją zastąpić to inną mąką, żytnią, tak?) - 1/2 papryczki chili w zalewie (nie szalejcie z nią tak, bo od tej papryczki właśnie zależy poziom ostrości sosu! ![]() Wykonanie: - czosnek, cebulę i pomidory włożyć do naczynia i zmiksować - czas. 20 s, obr. poz. 8 - dodać pozostałe składniki i dusić, nie przykrywając MT - czas 20 min, temp. Varoma, obr. poz. 2 i wykonanie dla zwykłego miksera - czosnek, cebulę i pomidory włożyć do naczynia i zmiksować - czas. 20 s, obr. prawie najszybsze - wrzucić pozostałe składniki i zmiksować - czas. 5 s, obr. prawie najsłabsze - wrzucić wszystko do garnuszka i gotować 20 min. koniec ![]() ![]() Cytat:
gratuluję ![]() ![]() ![]() ![]() przydałoby się... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() aa i dla kogo dzień brzydki, dlatego brzydki ![]() ![]() a teraz coś o mnie... wczoraj przyszła waga taka fajna z pomiarem tłuszczu i masy mięśniowej i wody w organizmie. Dzisiaj się zważyłam a tu... 65,4 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3552 |
Rozeznanie
|
Hej,
dziś jade na zakupy takie większe i mam problem z listą. No bo na sSB nie jestem ale chciałabym zdrowo i odchudzająco jeść. I nie wiem co kupić. Np jaki ryż? Jaki makaron? czy rybki w puszkach np w pomidorach czy oleju są ok"? Jakie wędlinki wybierać? ryba po grecku może byc? Jakie pieczywo? co tu sobie kupić żeby było ok? które serki? musze sobie zrobić listę co kupujecie??
![]() |
#3553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie olej, tylko oliwę z oliwek makaron z pełnego przemiału bądź żytni rybka tak ale zobacz na skład, czy ma cukier, ja preferuję wędzoną ![]() oo albo tuńczyk w sosie własnym, też jest ok pieczywo żytnie bądź ciemne, a najlepiej to w ogóle ![]() serki z niską zawartością tłuszczu, patrz na skład! kefiry, maślanki, jogurty naturalne, jaaajka, warzywka; uważaj na kukurydzę i buraczki, orzechy: ziemne, migdały... jest tego dużo! Owoce: jabłka, grejpfruty, pomarańcze, kiwi, banan - ale nie szalej z nim bo ma dużo kcal, aczkolwiek jest bardzo odżywczy, owoce egzotyczne podobno w ogóle są bardzo odżywcze, winogrona mają dużo cukru, więc lepiej nie, itd. itd.
![]() |
#3554 |
Rozeznanie
|
dzięki ;-) juz robię zdrową liste ;-) jak kupie wszystko to moe się jednak do Was dołacze - przyałoby się podkręcić troszkę metabolizm ;-)
jak macie jeszcze jakieś zdrowe zamienniki to piszcie - będę bardzo wdzięczna ;-)
![]() |
#3555 | ||
Zakorzenienie
|
proszę używać opcji edytuj lub multicytowania
Cytat:
No w Poznaniu jest strasznie przygnębiająca pogoda... :[ a FUJ!!! a co do wagi to chyba bym się na tej starej warzyła ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agatka-a Czas edycji: 2008-02-20 o 13:07 Powód: j.w. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3557 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() większośc rzeczy light jest gorsza pod wzgledem składu od normalnych produktów |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3560 |
Zadomowienie
|
hej laseczki. Nie mam pomysla co dzis na obiad
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3561 |
Zakorzenienie
|
a ja disiaj się zdenerwowałam
![]()
#3562 |
Raczkowanie
|
Witam, pozwolcie że się do was przyłączę
![]() Przestudiowałam już cały wątek ( plus pierwsz juz zamknięty), przeszukałam internet i czuje sie w miare obkuta (choć należy się jeszcze spodziewać 1000-ca pytań do... ![]() Przeszłam na SB 18.02 w poniedziałek- rzeczywiście baardzo smaczna dieta, juz samo przyżądzanie tych potraw odbiera mi chęc na węglowodany ![]() Odchudzam się praktycznie od zawsze, ciagle jakieś 1000 kcal, kopenhaskie- wszytko z marnym skutkiem bo nawet jak coś schudłam to potem to automatycznie wracało z nawiązką ![]() Byłam strasznym węglowodanożercą...przez sesje potrafiłam nawet zjeść w 30 minut cały chlebek (co prawda ciemne bo pszennych nie lubie ale to tylko mniejsze zło). Poprostu traktowałam swoj organizm jak śmietniko- odkurzacz ![]() SB to naprawde świetna dieta...mimo tego, że dzis mija mi dopiero 3 dzień to juz nie mam ochoty na chlebek czy makaron (bez, ktorych wczesniej nie mogłam żyć) ![]() Pierwsze ważenie i mierzenie w poniedziałek czyli rowny tydzień od rozpoczęcia I fazy...zobaczymy co z tego wyniknie ![]() A dzisiaj: -omlet z 3 jajek z pieczarkami, pomidorkiem, tartym parmezanem i szczepiorkiem -kawa(niestety jestem juz uzależniona i jak nie wypije rano kawy to jestem nie do życia.)- ale na szczęście tylko raz dziennie z mlekiem 0,5% i 2 słodzikami - duuużo brokułow z tartym serkiem - filet z piersi z kurczaka z pieczarkami -jogurt naturalny z cynamonem - jajecznica z 2 jajek Wiem, że poki co to strasznie ubokie menu ale moi rodzice nie rozumieją jak mozna życ o "samym" białku i pierwsze zakupy zrobie dopiero we wtorek (ojj nakupuje sobie tych wszytkich pyszności)..moi rodzice to wstrętne węglowodaniuchy ![]() No...troszke sie rozpisałam ![]()
![]() |
#3563 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Zakorzenienie
|
a moze pokrój w kosteczke i zrob placuszki z jajkiem, szczypiorkiem, pieczarkami...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3566 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
BAN stały
|
mmhhyy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
czesć Dziewczynki
![]() u mnie dziś powinna kończyc sie pierwsza faza, ale przedłużam do soboty albo niedzieli. przez te dwa tygodnie spadlo mi 5/6 kg ![]() ![]() ![]() teraz ide robic obiadek - sosik pieczarkowy z piersiami! Ahcak - GRATULUJE, przede wszsystkim wytrwalości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |
Rozeznanie
|
Dot.: proszę używać opcji edytuj lub multicytowania
Cytat:
![]() ![]() Jeżeli chodzi o sposób ważenia przez te wagi elektroniczne wody i tłuszczu, to z tego co wiem, głównie polega to na przebiegającym przez ciało impulsie elektrycznym (takim którego się nie czuje). Inaczej odbija taki impuls woda, tłuszcz, a jeszcze inaczej mięśnie. Trzeba dlatego stanąć gołymi stopami na specjalnym miejscu na wadze. Dzisiaj ma mi przyjść z allegro taka waga, więc Wam powiem jak to działa i czy wskaże więcej niż moja stara (tego się obawiam) ![]() Nie było mnie pół dnia na tym wątku a tu tyle postów, że czytałam chyba z 10 minut ![]() ![]() Jeżeli chodzi o mnie, to na SB jem bardzo mało - niestety nie lubię jajek i jak już trzeci dzień pod kolej jest omlet czy jajecznica, to aż mnie mdli na samą myśl. Jutro zjem serek biały z rzodkiewką czy pomidorem. Na obiady też nie mam pomysłów, bo ogólnie to ja jestem niejadek i nie lubię wielu rzeczy. W życiu nie zjadłabym np. ketchupu, majonezu, musztardy, chrzanu, a nawet śmietany ![]() Z warzyw nie jadam brokułów, cukinii, nawet ogórka zielonego. Mięsa i ryb nie jem ![]() Moją dietę dotychczas stanowiły głównie owoce, makarony, kasze, ryże, ziemniaki, no i pieczywo. Więc jak odrzuciłam to wszystko, to naprawdę mam duży problem z przyszykowaniem czegoś ![]() Dlatego też nie mam zielonego pojęcia co zjem dzisiaj na obiad - chyba normalnie tuńczyka z puszki, bo to jedyna ryba, którą jem... No, albo ugotuję tego kalafiora, którego mam w planach od poniedziałku. Zaraz będę musiała coś wymyślić. Przepraszam za zawracanie głowy, ale ja jestem naprawdę ciężkim przypadkiem ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.