..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::.. - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-20, 10:50   #3541
201803260919
BAN stały

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

Cytat:
Napisane przez kala2505 Pokaż wiadomość
Ahcak : gratuluję 50 dnia na dietce!!!! Bravooo!!!

Witam wszystkie plażowiczki,chciałam Wam się spytać po pierwsze o co chodzi z tym słodzikiem?!?!?!?! Że ten niby można a tamten nie??

A po drugie: Czy bez książki o SB dam radę korzystając tylko z neta?? Czy na tych stronkach o SB jest wszystko zawarte?? Buziaczki i pozdrawiam Was cieplutko w ten brzydki dzień...
co do słodzika to podobno nie mozna takiego ktory w skladzie ma MALTODEKSTRYNE

a co do ksiazki to nie musisz kupowac, jesli przejrzysz watki na wizazu o plazy, to bedziesz wszystko wiedziala i rowniez bedziesz na czasie z modyfikacjami - a książka moze Ci sie trafic z przeterminowanymi zasadami wiec nie ma koniecznosci kupowania
ale z drugiej strony ciekawe sa tam wyjasnienia na temat ogolnego dzialania diety, jak wplywa na organizm i dlaczego ma takie a nie inne zasady + przyklady dzialania z zycia wziete
201803260919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 10:53   #3542
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

No niestety te kupne gotowe rzeczy mają różne dziwactwa w sobie, zanim sie było na SB to się rzadko patrzyło na etykiety, nie? A teraz hehehe czytamy jak podręcznik z chemii :p Nie wiem, czy znajdzie sie jakiś chrzan bez cukru, no chyba że sie samemu utrze to będzie No ale 10 deko sie nie zje, w przewodniku jest napisane,ze 2 łyżeczki są korzystne (W=3, C=2, T=1,) No i musimy brać poprawkę, że South Beach to dieta amerykańska i wszystko układane na podstawie tamtejszych produktów, które mogą sie różnic od polskich. Więc czytamy etykiety Dziewczyny albo wszystko same robimy

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 10:53   #3543
201803260919
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Właśnie zajrzałam na słoiczek chrzanu, który stoi w mojej lodówce i szok - zapchany jakimiś zagęszczaczami, spulchniaczami, kwaskami i słodzikami (sacharynian sodu i coś tam jeszcze)... W sumie 15 g węglowodanów w 100 gramach O.O

A ja naiwna myślałam że chrzan tarty składa się z .. tartego chrzanu
no wlasnie, zawsze najlepiej patrzec na sklad produktu i wszystko bedzie sie wiedziec - oczywiscie jesli producenci nie klamią

a ja wlasnie sobie spałaszowałam wiesniaka z aromatem waniliowym - pysia pysia!!!!
201803260919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 10:58   #3544
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

Chrzan można jak najbardziej. ale taki ze słoika. Nie mówię o takim domowej roboty ze smietana chyba ze zrobisz sobie miksturę chrzan+maślanka naturalna albo jogurt zamiast śmietany + jajka starte i tez cos wyjdzie.

poza tym chrzan, curry, pieprz, pieprz cayenne, chilli i chili cayenne i gorczyca podkręcaja metabolizm więc warto je stosować.

kala2505 bez książki dasz radę na pewno. Ja w tym tygodniu sobie ją dokupiłam a wcześniej wyczytałam wszystkie dostępne www o tej diecie i na kartce wypisałam dozwolone i zabronione produkty. poza tym wczoraj ahcak podała strone na wizażu z przepisami i tam tez można zajżeć aby poczytać kilka cennych smacznych uwag.

a co do KETCHUPU to w książce o diecie SB jest podany przepis na taką miksturę własnoręczną i całkiem nieżźle smakuje.
Stary 2008-02-20, 11:05   #3545
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

a jest tam jakiś keczup śliwkowy jak sie robi przypomniało mi się... keczup ze śliwek hmm...
glizdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 11:25   #3546
kala2505
Zakorzenienie

Oj dziewczynki dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi jak narazie czytam wątki i przeglądam internet i się szykuję do tej wspaniałej dietki... A co do czytania etykieteki to można oszaleć czasami... Ja już jestem na dietce od jakiegoś miesiąca i niektóre etykietki znam na pamięć już!!! Ostatnio to nawet czytałam etykietkę balsamu do ciała i szukałam ilości kalorii... ... hehe
kala2505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 11:37   #3547
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już jestem na dietce od jakiegoś miesiąca i niektóre etykietki znam na pamięć już!!! Ostatnio to nawet czytałam etykietkę balsamu do ciała i szukałam ilości kalorii... ... hehe
Jak wejdziesz na forum biochemii, to na etykietach kosmetyków będziesz szukac czego innego

Ja niestety przez wizaż zostałam składnikomaniaczką Nie kupię jak nie sprawdzę i nie zaakceptuje składu
Stary 2008-02-20, 11:41   #3548
kala2505
Zakorzenienie

mnie też to spotyka coraz częściej :P ludzie czasami patrzą an Ciebie jakbyś z jakiegoś sanepidu była hehe

mam jeszcze jedno pytanko czy ktoś wie jak zrobić awatara?? Bo nie chce mi się wczytać wiem że to nie wątek do takich spraw ale kto może wiedzieć lepiej niż Wy ) jak chcecie to wykasuję ten post. z góry dziękuję
Stary 2008-02-20, 11:42   #3549
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też to spotyka coraz częściej :P ludzie czasami patrzą an Ciebie jakbyś z jakiegoś sanepidu była hehe
Najważniejsze, żebym ja wiedziała co jem i czym się smaruję
Cytat:
:mam jeszcze jedno pytanko czy ktoś wie jak zrobić awatara?? Bo nie chce mi się wczytać wiem że to nie wątek do takich spraw ale kto może wiedzieć lepiej niż Wy ) jak chcecie to wykasuję ten post. z góry dziękuję
może plik za duży próbujesz załadować?
Stary 2008-02-20, 11:48   #3550
kala2505
Zakorzenienie

hihi :dokładnie jesteś tym co jesz i czym się smarujesz :P hehe

Plażowiczki,czy wiecie może czy jak się stosuje therm line II to można robić dietkę SB?!? SPodziewam się że raczej nie ( bo przecież zawiera kofeinę,nie?) ale chciałam spytać profesjonalistek dzięki
Stary 2008-02-20, 11:51   #3551
hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ghostdog Pokaż wiadomość
po prostu wkladasz do mikrofalowki
Mikrofalówka pozbawia żywności większości witamin i odżywczych składników.
Cytat:
Napisane przez white coffee Pokaż wiadomość
poprosimy o przepis na sos do spagetti
Proszę bardzo
Napiszę na początku, że jest to przepis przygotowany do właścicielek t-h-e-r-m-o-m-i-x-u, ale uważam osobiście, że można go zrobić także używając zwykłego miksera.
No to lecimy, najpierw ten do t-h-e-r-m-o-m-i-x-a...
Składniki:
- 2 ząbki czosnku
- 50 g cebuli
- 600 g pomidorów bez gniazd
- 80 g oliwy z oliwek
- 10 g soli
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej (myślę, że można spokojnie ją zastąpić to inną mąką, żytnią, tak?)
- 1/2 papryczki chili w zalewie (nie szalejcie z nią tak, bo od tej papryczki właśnie zależy poziom ostrości sosu! )

Wykonanie:
- czosnek, cebulę i pomidory włożyć do naczynia i zmiksować - czas. 20 s, obr. poz. 8
- dodać pozostałe składniki i dusić, nie przykrywając MT - czas 20 min, temp. Varoma, obr. poz. 2

i wykonanie dla zwykłego miksera
- czosnek, cebulę i pomidory włożyć do naczynia i zmiksować - czas. 20 s, obr. prawie najszybsze
- wrzucić pozostałe składniki i zmiksować - czas. 5 s, obr. prawie najsłabsze
- wrzucić wszystko do garnuszka i gotować 20 min.

koniec smacznego

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Wow dziś już 50 dzień na plaży, ale to szybko minęło, więc mam dziś taka okrągłą rocznicę hehehe

gratuluję
przydałoby się... ale nie wolno
Cytat:
A po drugie: Czy bez książki o SB dam radę korzystając tylko z neta?? Czy na tych stronkach o SB jest wszystko zawarte?? Buziaczki i pozdrawiam Was cieplutko w ten brzydki dzień...
of course! tylko czytać
aa i dla kogo dzień brzydki, dlatego brzydki a na dolnym śląsku słońce wszędzie! I niebo bezchmurne! O! I zaraz idę biegać z piesiem

a teraz coś o mnie...
wczoraj przyszła waga taka fajna z pomiarem tłuszczu i masy mięśniowej i wody w organizmie. Dzisiaj się zważyłam a tu... 65,4 kg weszłam na tą starą wagę a tam 63,5 kg... zostałam okłamana! żal.ru Znikam ćwiczyć... papaa
A6W -0-

hkmghmkghkmgkghkghkgkg jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-20, 11:56   #3552
kwakwa_1
Rozeznanie

GG do kwakwa_1

Hej,

dziś jade na zakupy takie większe i mam problem z listą. No bo na sSB nie jestem ale chciałabym zdrowo i odchudzająco jeść. I nie wiem co kupić. Np jaki ryż? Jaki makaron? czy rybki w puszkach np w pomidorach czy oleju są ok"? Jakie wędlinki wybierać? ryba po grecku może byc? Jakie pieczywo? co tu sobie kupić żeby było ok? które serki?

musze sobie zrobić listę

co kupujecie??
kwakwa_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 12:02   #3553
hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwakwa_1 Pokaż wiadomość
Hej,

dziś jade na zakupy takie większe i mam problem z listą. No bo na sSB nie jestem ale chciałabym zdrowo i odchudzająco jeść. I nie wiem co kupić. Np jaki ryż? Jaki makaron? czy rybki w puszkach np w pomidorach czy oleju są ok"? Jakie wędlinki wybierać? ryba po grecku może byc? Jakie pieczywo? co tu sobie kupić żeby było ok? które serki?

musze sobie zrobić listę

co kupujecie??
ryż brązowy bądź dziki
nie olej, tylko oliwę z oliwek
makaron z pełnego przemiału bądź żytni
rybka tak ale zobacz na skład, czy ma cukier, ja preferuję wędzoną
oo albo tuńczyk w sosie własnym, też jest ok
pieczywo żytnie bądź ciemne, a najlepiej to w ogóle
serki z niską zawartością tłuszczu, patrz na skład!
kefiry, maślanki, jogurty naturalne, jaaajka, warzywka; uważaj na kukurydzę i buraczki, orzechy: ziemne, migdały... jest tego dużo! Owoce: jabłka, grejpfruty, pomarańcze, kiwi, banan - ale nie szalej z nim bo ma dużo kcal, aczkolwiek jest bardzo odżywczy, owoce egzotyczne podobno w ogóle są bardzo odżywcze, winogrona mają dużo cukru, więc lepiej nie, itd. itd.
A6W -0-

hkmghmkghkmgkghkghkgkg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 12:09   #3554
kwakwa_1
Rozeznanie

GG do kwakwa_1

dzięki ;-) juz robię zdrową liste ;-) jak kupie wszystko to moe się jednak do Was dołacze - przyałoby się podkręcić troszkę metabolizm ;-)

jak macie jeszcze jakieś zdrowe zamienniki to piszcie - będę bardzo wdzięczna ;-)
kwakwa_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 12:20   #3555
kala2505
Zakorzenienie

proszę używać opcji edytuj lub multicytowania

Cytat:
Napisane przez hkmghmkghkmgkghkghkgkg Pokaż wiadomość
aa i dla kogo dzień brzydki, dlatego brzydki a na dolnym śląsku słońce wszędzie! I niebo bezchmurne! O! I zaraz idę biegać z piesiem

a teraz coś o mnie...
wczoraj przyszła waga taka fajna z pomiarem tłuszczu i masy mięśniowej i wody w organizmie. Dzisiaj się zważyłam a tu... 65,4 kg weszłam na tą starą wagę a tam 63,5 kg... zostałam okłamana! żal.ru Znikam ćwiczyć... papaa

No w Poznaniu jest strasznie przygnębiająca pogoda... :[ a FUJ!!!
a co do wagi to chyba bym się na tej starej warzyła hihi PS: Ciekawe jak te wagi ten tłuszcz i wodę mierzą?!?!?! jakieś kłamczuchy straszne

Cytat:
Napisane przez kwakwa_1 Pokaż wiadomość
dzięki ;-) juz robię zdrową liste ;-) jak kupie wszystko to moe się jednak do Was dołacze - przyałoby się podkręcić troszkę metabolizm ;-)

jak macie jeszcze jakieś zdrowe zamienniki to piszcie - będę bardzo wdzięczna ;-)
Wszystko się da jakoś zamienić ja też nie jestem JESZCZE na SB (ale już niedługo ) staram się zamieniać wszystko na light : kupiłam sobie zamiast chleba zwykłego chlebek wasa, jest pyszny i nawet mój chłopak mi podjada :P majonez light(bo do sałetek łyżeczka musi być ) jogurty też light... a co do ryby to tylko w sosie własnym!!! Te w oleju mają mnóstwo tłuszczu i kalorii... Buziaczki

Edytowane przez agatka-a
Czas edycji: 2008-02-20 o 13:07 Powód: j.w.
Stary 2008-02-20, 12:26   #3556
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Napisane przez kala2505
majonez light(bo do sałetek łyżeczka musi być )
Z majonezem jest wyjątek i zdrowszy i lepszy w diecie jest zwykły

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 12:30   #3557
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

Cytat:

też tak słyszałam
Stary 2008-02-20, 12:58   #3558
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn że zwykły majonez jest lepszy??? To się tyczy diety SB czy ogólnie ??
Stary 2008-02-20, 13:06   #3559
agatka-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Właśnie zajrzałam na słoiczek chrzanu, który stoi w mojej lodówce i szok - zapchany jakimiś zagęszczaczami, spulchniaczami, kwaskami i słodzikami (sacharynian sodu i coś tam jeszcze)... W sumie 15 g węglowodanów w 100 gramach O.O

A ja naiwna myślałam że chrzan tarty składa się z .. tartego chrzanu
to wszystko po to aby przedłużyć termin ważności, no i oczywiście...polepszyc smak
Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Jak wejdziesz na forum biochemii, to na etykietach kosmetyków będziesz szukac czego innego

Ja niestety przez wizaż zostałam składnikomaniaczką Nie kupię jak nie sprawdzę i nie zaakceptuje składu
ja mam dokladnie tak samo, moja mama zanim kupi jakis krem dzwoni najpierw do mnie abym na skład luknęła

Cytat:
większośc rzeczy light jest gorsza pod wzgledem składu od normalnych produktów
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-20, 13:10   #3560
PriVativ
Zadomowienie

hej laseczki. Nie mam pomysla co dzis na obiad Kompletnie niewiem co zrobic Wiem ze piers z kurczaka ale jak to juz niewiem ehhhh A to dlatego ze bylam dzis taka zalatana i zapomnialam zrobic zakupow by zapelnic lodowke w polanie byl; inny obiad ale coz....
Stary 2008-02-20, 13:14   #3561
kaska87
Zakorzenienie

a ja disiaj się zdenerwowałam poszłam na zajęcia sportowe i nie ćwiczyliśmy bo to 1 organizacyjne zajęcia

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 13:17   #3562
Aga_20
Raczkowanie

Witam, pozwolcie że się do was przyłączę

Przestudiowałam już cały wątek ( plus pierwsz juz zamknięty), przeszukałam internet i czuje sie w miare obkuta (choć należy się jeszcze spodziewać 1000-ca pytań do... )

Przeszłam na SB 18.02 w poniedziałek- rzeczywiście baardzo smaczna dieta, juz samo przyżądzanie tych potraw odbiera mi chęc na węglowodany

Odchudzam się praktycznie od zawsze, ciagle jakieś 1000 kcal, kopenhaskie- wszytko z marnym skutkiem bo nawet jak coś schudłam to potem to automatycznie wracało z nawiązką
Byłam strasznym węglowodanożercą...przez sesje potrafiłam nawet zjeść w 30 minut cały chlebek (co prawda ciemne bo pszennych nie lubie ale to tylko mniejsze zło).
Poprostu traktowałam swoj organizm jak śmietniko- odkurzacz

SB to naprawde świetna dieta...mimo tego, że dzis mija mi dopiero 3 dzień to juz nie mam ochoty na chlebek czy makaron (bez, ktorych wczesniej nie mogłam żyć)

Pierwsze ważenie i mierzenie w poniedziałek czyli rowny tydzień od rozpoczęcia I fazy...zobaczymy co z tego wyniknie

A dzisiaj:

-omlet z 3 jajek z pieczarkami, pomidorkiem, tartym parmezanem i szczepiorkiem

-kawa(niestety jestem juz uzależniona i jak nie wypije rano kawy to jestem nie do życia.)- ale na szczęście tylko raz dziennie z mlekiem 0,5% i 2 słodzikami

- duuużo brokułow z tartym serkiem

- filet z piersi z kurczaka z pieczarkami

-jogurt naturalny z cynamonem

- jajecznica z 2 jajek

Wiem, że poki co to strasznie ubokie menu ale moi rodzice nie rozumieją jak mozna życ o "samym" białku i pierwsze zakupy zrobie dopiero we wtorek (ojj nakupuje sobie tych wszytkich pyszności)..moi rodzice to wstrętne węglowodaniuchy

No...troszke sie rozpisałam

wzrost: 174 cm
data rozpoczęcia: 25.02.2009
Aga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 13:17   #3563
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja disiaj się zdenerwowałam poszłam na zajęcia sportowe i nie ćwiczyliśmy bo to 1 organizacyjne zajęcia
a jaki sport tam się miało uprawiać?? te sinie bzitkie nie ciały ćwicić
Stary 2008-02-20, 13:18   #3564
agatka-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
hej laseczki. Nie mam pomysla co dzis na obiad Kompletnie niewiem co zrobic Wiem ze piers z kurczaka ale jak to juz niewiem ehhhh A to dlatego ze bylam dzis taka zalatana i zapomnialam zrobic zakupow by zapelnic lodowke w polanie byl; inny obiad ale coz....
a moze pokrój w kosteczke i zrob placuszki z jajkiem, szczypiorkiem, pieczarkami...
Stary 2008-02-20, 13:20   #3565
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glizdka Pokaż wiadomość
a jaki sport tam się miało uprawiać?? te sinie bzitkie nie ciały ćwicić
mieliśmy grac w kosza to wiadomo trochę się polata i coś sie zawsze spali tych kalorii

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 13:22   #3566
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

Cytat:
Napisane przez agatka-a Pokaż wiadomość
a moze pokrój w kosteczke i zrob placuszki z jajkiem, szczypiorkiem, pieczarkami...
a jak sie je robi??? proszę o przepis bo akurat mam pieczarki i szczypiorek w domku to bym też sobie zrobiła
Stary 2008-02-20, 13:24   #3567
agatka-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glizdka Pokaż wiadomość
a jak sie je robi??? proszę o przepis bo akurat mam pieczarki i szczypiorek w domku to bym też sobie zrobiła
normalnie pokroić w kawałki pierś, rozbełtać z 2 jajka (ewentalnie jajko i 1 bialko), dodać warzywka jakie się ma i kłaśc masę na teflon
Stary 2008-02-20, 13:34   #3568
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

mmhhyy no nooo to sobie zafunduję dziś takie cuś na obiadek
Stary 2008-02-20, 13:35   #3569
onaella
Zakorzenienie

czesć Dziewczynki

u mnie dziś powinna kończyc sie pierwsza faza, ale przedłużam do soboty albo niedzieli. przez te dwa tygodnie spadlo mi 5/6 kg , 2 cm na brzuszku i nic niestety na udkach . to są wymiary wczorajsze bo dziś sie nie waże bo mam okres wiec waga może troszkę oszukiwać, mierzyć sie tez nie chce - bo zamast brzusia mam balonik

teraz ide robic obiadek - sosik pieczarkowy z piersiami!

Ahcak - GRATULUJE, przede wszsystkim wytrwalości
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 13:39   #3570
Agneska
Rozeznanie

Dot.: proszę używać opcji edytuj lub multicytowania

Cytat:
No w Poznaniu jest strasznie przygnębiająca pogoda... :[ a FUJ!!!
a co do wagi to chyba bym się na tej starej warzyła hihi PS: Ciekawe jak te wagi ten tłuszcz i wodę mierzą?!?!?! jakieś kłamczuchy straszne (...)
U mnie na południu Polski zrobiła się pogoda ładna po godzinie 12-tej. Strasznie się ucieszyłam jak wychodząc z basenu ujrzałam słoneczko. Przyjechałam szybko do domu, wypiłam koktajl białkowy, podsuszyłam porządnie włosy i wzięłam moją psinę na spacer Przed chwilą wróciłyśmy i siadłam na chwilkę na Wizaż

Jeżeli chodzi o sposób ważenia przez te wagi elektroniczne wody i tłuszczu, to z tego co wiem, głównie polega to na przebiegającym przez ciało impulsie elektrycznym (takim którego się nie czuje). Inaczej odbija taki impuls woda, tłuszcz, a jeszcze inaczej mięśnie. Trzeba dlatego stanąć gołymi stopami na specjalnym miejscu na wadze. Dzisiaj ma mi przyjść z allegro taka waga, więc Wam powiem jak to działa i czy wskaże więcej niż moja stara (tego się obawiam)

Nie było mnie pół dnia na tym wątku a tu tyle postów, że czytałam chyba z 10 minut Fajnie, że jesteście takie aktywne, bo przynajmniej wątek nie umiera i zawsze można liczyć na Waszą pomoc

Jeżeli chodzi o mnie, to na SB jem bardzo mało - niestety nie lubię jajek i jak już trzeci dzień pod kolej jest omlet czy jajecznica, to aż mnie mdli na samą myśl. Jutro zjem serek biały z rzodkiewką czy pomidorem. Na obiady też nie mam pomysłów, bo ogólnie to ja jestem niejadek i nie lubię wielu rzeczy.
W życiu nie zjadłabym np. ketchupu, majonezu, musztardy, chrzanu, a nawet śmietany - to jeżeli chodzi o dodatki.
Z warzyw nie jadam brokułów, cukinii, nawet ogórka zielonego. Mięsa i ryb nie jem
Moją dietę dotychczas stanowiły głównie owoce, makarony, kasze, ryże, ziemniaki, no i pieczywo. Więc jak odrzuciłam to wszystko, to naprawdę mam duży problem z przyszykowaniem czegoś
Dlatego też nie mam zielonego pojęcia co zjem dzisiaj na obiad - chyba normalnie tuńczyka z puszki, bo to jedyna ryba, którą jem...
No, albo ugotuję tego kalafiora, którego mam w planach od poniedziałku. Zaraz będę musiała coś wymyślić.

Przepraszam za zawracanie głowy, ale ja jestem naprawdę ciężkim przypadkiem

Pozdrawiam

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości