|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
może ten link będzie lepszy?
http://www.pamperspremium.pl/konkurs...ge?image=16920 jest 3 zdjęcia w galerii
![]() |
#3542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak już go wystroisz w tą koszulę z reniferem to wrzuć zdjęcie koniecznie ![]() A jak siedzę i myślę co mam upichcić, jakiś spadek formy mam i nie mogę się zdecydować ? Pieczecie jakieś mięska- schab ze śliwką np ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chcę zrobić schab nadziewany czosnkiem i boczkiem, a szynkę może ze śliwką, albo morelą...a może z żurawiną. Kurcze, byliśmy z TŻ na zakupach spożywczych-świątecznych. Wydaliśmy kupę kasy, a dalej mi się wydaje, że masy rzeczy mi brakuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dziwne ale odkąd Bartuś się urodził to myślałam o tych świętach jak to fajnie będzie bo pierwsze jego święta. Ale im bliżej tym mniej odczuwam radość. zdjęcie wrzucę, koszula z gatunku wesołych - nie mogłam się jej oprzeć ![]() Cytat:
ja na szczęście nie urządzam świąt, tzn. właściwie to fajnie by było zaangażować się w przygotowania ale wszystko robi moja mama (jej się nie da pomóc). Nawet na pieczenie pierniczków nie bardzo mam ochotę - ale obiecałam sobie że to będzie nowa świecka tradycja - pieczenie pierniczków z synkiem - więc wypróbuję przepis.
![]() Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2009-12-21 o 09:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja mama piecze zawsze schab zamiast kupować gotowe wędliny, ale bez śliwek, z dużą ilością czosnku |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Zakorzenienie
|
Zuza, skoro to Twoje zdjęcia, to powiem Ci, że Twój synek jest prześliczny!! Wielki buziaki dla niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z cenami jest masakra ![]() ![]() Prawie nic nie kupiłam a wydałam tyle kasy, że szok ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale stwierdziliśmy z TŻ, że nie będziemy się tak żyłować na święta-chcemy je spędzić miło, bez sępienia, jedząc same pyszne rzeczy... Tylko ja się zastanawiam kiedy ja to wszystko zrobię. W planie mam keks (do którego bakalie będę kroić z 3 godziny), 2 pieczone mięsa, galaretę z kurczaka, śledzie, krokiety ziemniaczane...no i właśnie się zastanawiam nad pierogami... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja na pierogi nie jestem gotowa ![]() ![]() ![]() Też chciałam jechać do Ikei, ale ze względu na finanse odpuściłam, bo zdaję sobie sprawę że popłynęłabym tam... Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-12-21 o 10:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc zastanawiam się nad pierogami...ale obawiam się, że nie będę miała kiedy zrobić...Mam za dużo roboty... Ja np. lubię pierogi z mięsem, ale nie jem, bo kupnych się boję, nawet z pierogarni...z mięsem tylko domowej roboty! Ikea to niestety taki wysysacz kasy. My kupiliśmy dosłownie kilka rzeczy...ehhhh A jeszcze na zakupy spożywcze muszę jechać raz i prezenty pokupować...bo mam tylko dla siostry i szwagra... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak w ogóle to wygląda jak ja jak miałam parę miesięcy - porównywałam zdjęcia , moja mama mówi że robi nawet identyczne miny ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje ulubione to z pieczarkami i kapustą i ruskie ![]() ![]() Cytat:
A mały uroczy jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
|
a wkleję wam zdjęcie mojego śmieszka
a w ogóle co tu tak pusto?
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
No uroczy jest-pysiaczek
![]() A propos Ikei, to niestety jakość mebli jest dość marna. Dodatki są super ![]() ![]() ![]() A propos prezentów, to pierwszy rok, kiedy nie dostanę na święta nic typowo dla siebie, tylko wszystko 'domowe' ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale w końcu się po swojemu urządzasz i będziesz u siebie i na swoim, więc doceń. A jak staniecie na nogi i tż znajdzie pracę, to sobie kupisz coś "typowo dla siebie" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzbogacę się o firanę, zasłony, wypasionego mopa, kieliszki...super...sama powybierałam te rzeczy. Cieszy mnie zbieranie rzeczy do domu ![]() Dziewczyny, jakie jest Wasze zdanie o butach typu emu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ButterBear;15977773]No uroczy jest-pysiaczek
![]() A propos Ikei, to niestety jakość mebli jest dość marna. Dodatki są super ![]() ![]() ![]() A propos prezentów, to pierwszy rok, kiedy nie dostanę na święta nic typowo dla siebie, tylko wszystko 'domowe' ![]() Nie, dziwnie a normalnie, zawsze jest tak jak się człowiek urządza ![]() Fajnie masz, że sama sobie wybierasz te prezenty, u mnie kiedyś tak nie było, w zwiąku z tym większość rzeczy musiałam oddać dalej, bo nie były w moim guście... Np. na ostatnią gwiazdkę dostaliśmy wazon szklany- ręcznie malowany, obrzydliwy ![]() ![]() Cytat:
Nigdy mnie nie było na nie stać, ale z czysto snobistycznych pobudek chętnie bym sobie takie kupiła, no i ta ciekawość , czy one naprawdę są tak wygodne i genialne. MOze kiedyś , wiem że ceny za nie kształtują się od 600 do 1000 zł. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się kompletnie nie podobają, zwłaszcza jak ktoś ma tendencję do koślawienia, bo to cholernie widać w tych butach. Ich jedyny plus, to ciepło pewnie, przynajmniej na takie wyglądają. Na szczęście u nas mrozy są rzadko i krótko, więc nie ma potrzeby dla mnie kupować takie buty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostałam kiedyś na urodziny paskudne filiżanki od chrzestnego. nie wiem co mu w ogóle do głowy strzeliło...stoją gdzieś na szafie teraz i się kurzą-nie wiem co z nimi zrobić, bo na prawdę są szpetne... Cytat:
![]() Jeszcze takie mi się spodobały: http://www.luuluu.pl/kozaki_botki_kb...lack-p938.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam wiele nietrafionych prezentów, najbardziej mnie wkurza jak ktoś się sili na oryginalność a dla kogoś jest to właśnie szpetne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama ma niestety odmiennie zdanie, w tym roku kupiła mi prezent niespodziankę, bo nic ze mną nie ustaliła, chociaż ja już miałam obmyślone, co potrzebuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj widziałam taką w ikei właśnie-szurała nogami po ziemi, buty emu całe przydeptane...wyglądała paskudnie. Ale myślę, że jak ktoś chodzi normlanie, to są ok ![]() Cytat:
![]() O tak, najgorzej jest z prezentami, jak ktoś kombinuje za bardzo i chce być za dobry... Głupio, jak dostanie się jakieś badziewie, wsadzi za szafę, a potem w czasie odwiedzin jest gadka 'gdzie masz te piękne kieliszki', albo' czemu ten wspaniały wazon nie stoi na komodzie?' ![]() Cytat:
W zeszłym roku była o to akcja z TŻ, bo kupił mi torebkę w ramach niespodzianki no i...trochę nie trafił...i on już wie, że niespodzianki, to nie ze mną...Bo ja nie umiem ukrywać rozczarowania, jak odpakowuję prezent i mi się nie podoba... |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostaje Ci wierzyć, że prezent będzie trafiony ![]() ![]() MY w tym roku nie kupujemy prezentów w ogóle, tylko dla dzieci, ogólnie na każdą wigilię (do mojej mamy i teściów) zabieramy po flaszce, plus wkład w postaci kilku dań i tyle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o prezenty w mojej rodzinie, to mama jest najgorsza pod tym względem - jak dziecko normalnie. Nie ma małych dzieci w rodzinie, a mama przyspiesza kolację, żeby szybko prezenty rozpakować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym ostatnio mieliśmy kolejną akcję z ojcem TŻ, więc już mam całkiem dość ich...i mojej strony już nic bezinteresownego i dobrego ich nie spotka...tak jak nas z ich strony... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie przepadam za prezentami wigilijnymi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- [QUOTE=ButterBear;15979116]Widzę, że to święta zmian. Wy bunt z prezentami, ja bunt z ciastem dla teściów ![]() Poza tym ostatnio mieliśmy kolejną akcję z ojcem TŻ, więc już mam całkiem dość ich...i mojej strony już nic bezinteresownego i dobrego ich nie spotka...tak jak nas z ich strony...[/QUOTE] Co znowu odwalili ? ![]() Ja zażądałam od Tża,aby zadzwonił i przekazał swojej rodzinie, że prezentów w tym roku nie ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
U mnie zawsze mama próbowała wyciągać informacje o prezentach, np. 'jakiego jest koloru?', ' a na jaką literę?', 'a do czego służy?', 'duże czy małe?' itp itd...
A propos jeszcze prezentów...mieliśmy sobie z TŻ nic nie kupować, ale chciałabym kupić mu jakiś drobiażdżek...żeby jednak znalazła coś pod choinką...ale nie bardzo wiem co-doradźcie coś.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia, fajne gatki czy bokserki na Nowy Rok, co by nie był przesrany ![]() Ja już sobie nowe zakupiłam, dla małego mam, jeszcze Tżet został ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |||||
Zadomowienie
|
Czesc wszystkim!
![]() Melduję się o świcie (dwie godziny temu wstałam ![]() Cytat:
Jeśli mówisz o tym urządzeniu co teraz tak często jest reklamowane to właśnie cena była 599zł i trochę mnie przestraszyła. Daj znać jak chbeb wyszedł i czy warto zastanawiać się nad takim urządzeniem. O rany, dziekuję. To mnie zszokowałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dlaczego im bliżej świąt tym mniej się cieszysz? Śliczne zdjęcia zamieściłaś. Ja tam pstrykam jak głupia ciągle Oktawianowi, ale nigdy nie chce biec mi sie po aparat, więc robię je telefonem - to i taka jakość marna. Kurcze, zanim weszłam na wizaż to już zagłosowałam, ale od jutra obiecuję na Ciebie głosować. Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak policzyć to i tak wychodzi: 3 prezenty dla rodziców i 4 dla chrześniaków. Do tego nasza trójka i już się zbiera pokaźna gromadka... Miskowa, dziękuję za głos! A reszcie nieśmiało przypominam link: http://www.pamperspremium.pl/konkurs...ry/image/16698 O rety, mąż smaży coś dobrego. Idę za węchem...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.