|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A tak ogólnie to witam Panie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() Dobrze, że jutro masz wizytę!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zadomowienie
|
zobaczcie jaka fajna wanienka
![]() http://allegro.pl/fisher-price-wanie...612962838.html
#3544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najprawdopodobniej Nerolka ją ma. Mnie się podoba fajny sprzęt, tylko ile ona ma cm i na długo starczy?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Zadomowienie
|
zapomnialam napisac ze dzisiaj zaczynamy 29 tc
![]() no i musze sie wam poskarzyc i ostrzec jednoczesnie, nie kupujcie na allegro u uzytkownika Pati_Wiki (sa na allegro, maja sklep w necie, maja tez sklep stacjonarny w Miedzychodzie) kupilam u nich rozek - bezposrednio w ich sklepie internetowym - byl dostepny, dostalam automatycznie mail z danymi, zaplacilam minal tydzien rozka i zadnej wiadomosci nie bylo napisalam zapytanie co sie dzieje ktos zadzwonil i powiedzial ze tego rozka nie ma i nie bedzie ze mam cos innego wybrac przejrzalam raz jeszcze oferte i napisalam ze nie wybieram nic ze rezygnuje, poprosilam o zwrot kasy trwa to juz 3 tydzien nie odpisuja, nie dzwonia, jak zadzwonilam ja - to ktos powiedzial ze niezwlocznie sprawe szefowi przekaze i ze ten sie ze mna skontaktuje, cisza gdyby to bylo allegro, mozna by wszczac spor, a przez ich sklep? siedzibe maja w Miedzychodzie (pod Poznaniem) ze tez musialam trafic na tak nie uczciwy sklep ![]()
#3546 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mały już nie taki mały ![]() ![]() [/QUOTE] Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Vaniliova11;2709176 3] Marina no Ty to już faceta nosisz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję kochane moje za miłe słowa! ![]() A z tym mieszkaniem i kosztami to było tak- facet miał dwa mieszkania, jedno własnie to za 170 zł, ale tam był tylko jeden pokoik i ślepa kuchnia bez okna, no i łazienka-wiadomo. Więc nie bardzo nam to pasowało, mimo wszystko-ciaśniutko. I pokazał nam drugie- na 1 pietrze, 2 pokoje(salon duży), kuchnia też pokaźna, a łazienka jak łazienka, tylko do remontu. Większość mebli ( tj. szafa w przedpokoju, w kuchni blaty, stół) jest. Wiadome, trzeba odświeżyć to i owo, pomalować... Te 500 zł to bez mediów, no ale cóż. Naprawdę się cieszę, w końcu święty spokój, zero awantur... I z innego worka: Pamiętacie ten wózek, który zamówiłam na allegro za 150 zł plus przesyłka? Jeszcze mi nie przyszedł, bo sprzedawca pomylił kupujących i poszedł w jakiś inny zakątek Polski. Ale dzwonił wczoraj ze sprostowaniem, że wózek juz wraca z powrotem do niego, bo został odesłany ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
BAN stały
|
Oj... ciężka noc, śniło mi się że rodziłam
![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-29 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Zadomowienie
|
Cześć brzuchatki.
![]() Melduję się po wizycie, z malutką wszystko ok- nadal jest dziewczynką. ![]() Wyniki badania krwi, moczu i obciążenie glukozą wyszło super. ![]() Szyjka pozamykana i długa. ![]() Jedyną nie dobrą wiadomością jest stan zapalny pochwy, ale dostałam leki i mam nadzieję, że szybko się go pozbędę. Pani doktor powiedziała, że kawał kobiety z naszej Hani- bo waży już 1390 g. ![]() Dzisiaj zaczynamy 29 tydzień. ![]() Teraz pędzę Was nadrabiać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Noworodka układa się się w pozycji leżącej, niemowlaka w półsiedzącej, a jeszcze starsze dzieci mogą korzystac z hamaczka w pozycji siedzącej Wiec chyba starcza w miare dlugo chce taka ciekawe czy faktycznie nerolka ja ma to by sie wypowiedziala ![]()
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
Kurczę laski zemdlałam :/ Myślałam, że do łóżka nie zdążę dojść
![]()
#3551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | ||
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem
![]() ![]() Kolina to prawdziwa gosposia bedziesz ![]() Agulaaabar piękna ta pościel! Bartessa jak nie zaryzykuje to się nie przekona. Ja uważam, że warto zaryzykować, raczej nie ma nic do stracenia. Mój mąż też parę lat temu zaryzykował i otworzył działalność i ani trochę nie żałuje, wręcz przeciwnie uważa że był to strzał w 10. Firma się cały czas rozwija i rozbudowuje, wiadomo pracy coraz więcej, ale to akurat bardzo dobrze. Wiadomo będąc na swoim jest więcej stresu i wszystkeigo, bo jednak trzeba dopilnować itd. ale dalej uważam że warto. Pieniądze wiadomo bez porównania pracując u kogoś a u siebie. ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To dobrze, że wózek idzie do Ciebie ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki aby się udało ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Rozeznanie
|
moniczka my taka wanienke kupilismy znajomym jak ich mały sie urodzil i z tego co wiem uzywali jej bardzo krotko,chwalili na poczatku ze wygodnaitp ale na bardzo krotko tyle wiem na ten temat od nich samam niewiem,mamy ja dostac od nich na poczatek wiec zoabczymy
trzymama kciuki za wszystkie wizyty nerola wszystkiego najlepszego,spelnienia marzen strasznie goraco wyszlam na dwor troche posiedzialam ale takie upaly to nie na moje zdrowie |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A mój to mnie Waleniu ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 | |||||
Zakorzenienie
|
Zachęcona Waszymi brzuszkami w klubie, wkleiłam i swój...
Wydaje mi się gigantyczny ! Mam tatuaż na podbrzusiu- małego motyla, teraz to się z niego zrobił wielki nietoperz ![]() Cytat:
![]() To fakt, ciężar, choć słodki, daje o sobie znać ![]() Cytat:
![]() Bardzo dobrze, że Twój mąż ma w Tobie oparcie. Myślę, że dobry pomysł z tą firmą, zresztą tak jak napisała Natka- czasem warto zaryzykować... Trzymam mocno kciuki, aby wszystko ,,szło" do przodu! ![]() Cytat:
![]() Hania rośnie jak na drożdzach! Cytat:
![]() Cytat:
![]() jacieee ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czyli moj maluszek tez moze wazyc tyle samo? tez zaczelismy dzis 29tc ![]() Marina1, koszt wynajmu wyzszy ale wiekszy komfort bedziecie mieli, super ze sie zdecydowaliscie ![]() Bartessa, nie wiem co doradzic ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Natka_ ![]() Cytat:
zobaczymy...
![]() |
#3558 |
Zadomowienie
|
Przyszly mi pieniadze z zusu 1.209,19 i powiedzcie jak to sie dowiedziec za jaki czas to mi przyszło?? czy za 1 zwolnienie czy za drugie czy za oba (to za oba troche malo )
#3559 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My kupiliśmy wanienkę o tym mniejszym wymiarze, bo stwierdzilismy z mężem, że póki maleńkie - wystarczy, jak już będzie sobie zaczynała siadać to też wystarczy a jak już będzie siedziała sobie to kupimy krzesełko do dużej wanny i bedzie się pluskać w naszej wannie ![]() ![]() Marina no to sobie wózek pozwiedza troche ![]() Cytat:
Rozumiem Cie, że się martwisz.... u nas sytuacja wygląda tak, że ja nie pracuje, nie mam żadnego płątnego l4, żadnego zasiłku, dosłownie zero. tż też nie ma stałej pracy, ale na jej brak nie narzekamy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ważne że ma w Tobie wsparcie.... bo wiem już jak wygląda zdołowany facet, który sobie wmawia że nie może utrzymać rodziny ![]() rozpisałam się ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A ja przejrzałam szafe.... tzn rozmiary ubranek i mam multum rzeczy 56-62 ![]() ![]() ![]() Lista brakujących rzeczy też zrobionia - troche tego zostało... ale spoko damy rade ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Zadomowienie
|
Nerola, no właśnie - wszystkiego najlepszego z okazji... wszystkich okazji!!
![]() ![]() ![]() normalnie zasypiam na siedząco. ![]() A i moje dziecko jest bardzo bystre. jak do 6 rano sama nie wstanę to zaczyna pukac.wtedy my zaczynamy z nim rozmawiac i leży cicho i słucha, a jak nie zie gadamy z nim, to dalej kopie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zadomowienie
|
Dobra ide robic obiad
![]() ![]() Pozniej przyjde ![]()
#3562 |
Zakorzenienie
|
Kochane czytam odchowalnie mamusiek maj-czerwiec.
Ile tam się rzeczy można dowiedzieć ![]() I tak sobie uświadomiłam kurczę, że Ja chce karmić naturalnie, ale jak nie będę miała tego mleka to jaki pokarm mam kupić? Mamuśki majowo-czerwcowe często wymieniają nazwę ENFAMIL, gdzie to można kupić i jak to działa ile się daje? |
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
BAN stały
|
Tak,zgadza sie-mam tę wanienkę.Póki co,kąpiemy w niej a mamy jeszcze zwykłą duży wymiar.
Dla początkujących dobra bo macie dzidzię stabilną. Zmalowana oby pierwszy i ostatni raz.Uwazaj na siebie.A moze Ci cukier spadł?Zjedz coś i odpoczywaj ![]() I po raz kolejny dziękuję za zyczenia ![]() ![]() Jak się brzuś obniża,to wchodzi niemal na boberka a spada spod piersi.Pierwszym objawem moze być ulga w oddychaniu. Bartessa wiem o czym mówisz,to straszne ale jak już macie alternatywę na wyjście z kłopotów,to tylko trzymać kciuki i życzyć powodzenia!!!! Marinko to wózek światowy Wam sie dostanie ![]() Już się nie mogę doczekać uśmiechu na twarzyczkach jak sie przeprowadzicie ![]() Natko trzymam mocno kciuki ![]() Dzieciaczki już takie pokaźne wagi mają ![]() ![]() A pamiętacie jak sobie pisałyśmy ile gram i mm. mają? ![]() Moja na lądzie też przybiera bo czuć ją już na rękach. ![]() Jestem cały czas głodna!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Nerolko kochana - sto lat i wszystkiego naj z okazji...potrójnej okazji!!! ![]() Cytat:
![]() Karolinee1983, Kolinka, Brunetka - gratuluję kolejnych tygodni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W oczekiwaniu na dziecko miałam pożyczone od kumpeli, a zawitkowskiego i dla bystrzaków kupiłam na początku ciąży ![]() A tak w ogóle to witam ![]() Upał się u nas robi straszny, więc postanowiłam poleżeć w pokoju z nogami do góry bo tu chłodniej ![]() Poczytam sobie co od wczoraj napisałyście, a później wezmę się za drugi rozdział języka niemowląt, bo babka naprawdę fajnie pisze ![]()
![]() |
#3566 | |||||||
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ojej! To faktycznie leż i odpoczywaj! No tak pogoda dla mnie też nieznośna - ledwo co zakupy przytargałam, też myślałam, że padnę ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Podziękowała ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nerola więc i ja składam życzenia, przeoczyłam gdzieś wiadomość, że masz aż tyle okazji
![]() ![]() ![]() Fajna ta wanienka, którą pokazałyście. Jakbym jeszcze nie miała to bym taką kupiła, ale mam już kupioną taką zwykłą dużą. U nas dzisiaj straszna duchota na dworze. Trochę wiaterku by się przydało. Zaraz muszę się zacząć szykować do lekarza. O takiej trochę głupiej godzinie mam tą wizytę bo wtedy korki jak cholera, ludzie z pracy wracają... Mam nadzieję, że w miarę szybko pójdzie i dojadę na czas. Wklejam zdjęcie huśtawki, którą wczoraj złożyłam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
![]() Nerolka wszystkiego najlepszego .... Iza jest śliczna ![]() jestem remont miałam w pokoju i neta tym samym brak .. ale na szczęście już posprzątane i tylko meble wnosić pozostało ![]() bardzo ładna ![]() Marinko no to szkoda że to mieszkanko nie wypaliło, ale za 2 pok 500 zł to jest tak standardowo ... na jakim osiedlu? może Cię odwiedzę ![]() Gratuluje wszystkich udanych wizyt i ukończonych tygodni ![]() nie nadrobię tylu postów w tył bo produkujecie ich przeogromną ilość ![]() idę kończyć obiadek ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zadomowienie
|
brumek, karolinee1983 no dziady, o taka kwote sie szarpac
![]() super sobie poradzilas ![]() czekamy na wiesci z wizyty
#3570 |
BAN stały
|
Dziękuje za wsparcie i kciuki, jak bede wiedziec co dalej to na pewno napisze, kochane jestescie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.