|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rimini zbiorczy - wakacje, obozy
Cytat:
paralia jest cudowna! Bylam z biura logostour. Tak na dyskoteki chodzilismy prawie codziennie, panie za free, zyc nie umierac ![]() ![]() ![]() Edytowane przez edz95 Czas edycji: 2011-08-14 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3542 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() no i czy byl ktos z was w Rimini z biura Almatur?? dzieki wielkie xx
![]() |
![]() |
#3543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3544 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam że z tą kadrą to różnie :P Ja trafiłam na lepszą w Lloret niż Rimini. To chyba nie ma znaczenia gdzie, z jakim biurem. Jak na loterii :/ Ale zazdroszczę wszystkim tym, którym się udało <3
![]() |
#3545 |
Raczkowanie
|
no wlasnie ja tez w Lloret kadre mialam mega, wiec z tego powodu chyba za rok znow tam pojade
![]()
![]() |
![]() |
#3546 |
Raczkowanie
|
polecam Rimini, Callela(Hiszpania) 7euro 3 dyskoteki! <3 , Paralia(Grecja) panie za darmo, panowie do 6euro !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3547 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3548 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mogłabyś mi tez powiedziec z jakiego biura bylas i jaka kadra ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3549 | |
Przyczajenie
|
W tym roku wybieramy się z chłopakiem do Rimini na ostatnie 5 dni września, jako że trafiłam na tanie loty na ten termin (więc pomyślałam, że można polecieć sobie zobaczyć
![]() I mam kilka konkretnych pytań, jako że tu jest już 119 (oO.) stron przeplatanych pytaniami o obozy. ![]() 1. Czy któraś z Was była w tamtych rejonach właśnie tak na koniec sezonu? Jakiej spodziewać się temperatury powietrza i wody? Tzn. da się jeszcze śmiało pływać? ![]() 2. Cytat:
3. Wiecie może gdzie znajdę tzw. "dzikie plaże", o których już googlając dowiedziałam się, że są - ale maps google pokazuje mi same parasole wzdłuż całego wybrzeża miasta? ![]() Jeśli ktoś na takowych był, tak wiecie - żeby się rozwalić z własnym ręcznikiem bez stresu, że mi jakiś Italiano przybiegnie zwrócić uwagę, że nie mogę tutaj leżeć? :P (słyszałam, że na płatnych tak jest). 4. Jak wygląda sprawa dużych tanich hipermarketów, coś a la nasze Tesco? ![]() ![]() 5. Można na miejscu kupić jakiś plan miasta? :P W jakiej cenie? Chyba tyle. Jak mi się więcej pytań przypomni, to napiszę. ![]() Będę wdzięczna za jakiekolwiek odpowiedzi, chcę się przygotować na wyjazd. Pozdrawiam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3550 |
Raczkowanie
|
Na dyskotekach trzeba im pokazywać paszporty, dowody czy jak? Bo ja będę miała szesnastkę niepełną, ale nie wystarczy wyglądać starzej? Nie chcę pojechać do Hiszpanii albo Włoch na marne...
![]() |
![]() |
#3551 | |
Przyczajenie
|
W tym roku wybieramy się z chłopakiem do Rimini na ostatnie 5 dni września, jako że trafiłam na tanie loty na ten termin (więc pomyślałam, że można polecieć sobie zobaczyć
![]() I mam kilka konkretnych pytań, jako że tu jest już 119 (oO.) stron przeplatanych pytaniami o obozy. ![]() 1. Czy któraś z Was była w tamtych rejonach właśnie tak na koniec sezonu? Jakiej spodziewać się temperatury powietrza i wody? Tzn. da się jeszcze śmiało pływać? ![]() 2. Cytat:
3. Wiecie może gdzie znajdę tzw. "dzikie plaże", o których już googlając dowiedziałam się, że są - ale maps google pokazuje mi same parasole wzdłuż całego wybrzeża miasta? ![]() Jeśli ktoś na takowych był, tak wiecie - żeby się rozwalić z własnym ręcznikiem bez stresu, że mi jakiś Italiano przybiegnie zwrócić uwagę, że nie mogę tutaj leżeć? :P (słyszałam, że na płatnych tak jest). 4. Jak wygląda sprawa dużych tanich hipermarketów, coś a la nasze Tesco? ![]() ![]() 5. Można na miejscu kupić jakiś plan miasta? :P W jakiej cenie? Chyba tyle. Jak mi się więcej pytań przypomni, to napiszę. ![]() Będę wdzięczna za jakiekolwiek odpowiedzi, chcę się przygotować na wyjazd. Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3552 |
Przyczajenie
|
Heeej.
![]() ![]() Na jaką pogodę i temperaturę powietrza i wody mogę liczyć na koniec września? ![]() Gdzie można liczyć na tzw. "dzikie plaże"? Google maps pokazuje mi parasole wzdłuż całego wybrzeża miasta, a podobno gdzieś są. ;p Zamierzam się wybrać w okolice Parku San Bartolo, mógłby ktoś coś powiedzieć o tamtejszym wybrzeżu? ;> Zdjęcia baaardzo zachęcają. ![]() Edytowane przez czerwoona Czas edycji: 2011-08-29 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O tak w Rimini jest świetnie! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3554 |
Przyczajenie
|
Co polecacie bardziej Lloret, Słoneczny Brzeg czy Rimini?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3555 |
Zadomowienie
|
W Lloret nie byłam. A SB jest równie imprezowy co Rimini z tym, że dużo tańszy (i Włochów w Bułgarii też nie brakuje...
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3557 |
Przyczajenie
|
Rimini jest za✂✂✂iste. <3 I wydaje mi sie ze troche mniej popularne niz Bg. Chociaz i tak polakow mozna spotkac na kazdym kroku. xdd
Carnaby super i klimat generalnie no i czyste morze i plaza. Wiec polecam jak najbardziej !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() O wiele lepiej bawiłam się w klubach w Bułgarii.
![]() |
![]() |
#3559 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Do tłumów w klubie masz racje.. Jest masakrycznie ciasno . Ale w sumie to normalne na dyskotekach w takich miastach w pelni sezonu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3560 |
Raczkowanie
|
Kocham Rimini po prostu byłam tam w zeszłym roku z But-a na party zone hotel chujowy bo chujowy nie przeczę ale praktycznie w ogóle nasz tam nie było a Carnaby to magia <3 do altromondo nie poszłam bo nastąpił kryzys finansowy ( polecam wziąć więcej niż 250 euro jeżeli palisz i pijesz ) Ja byłam w pierwszym terminie i poznałam naprawdę niesamowitych ludzi a nasz wychowawca był prze genialny ( Szyszunia <3 ) ja byłam na notte rosa też było zaje ** ście <3 całe Rimini kocham mojego gościa od tatuaży , gościa od koszulek i panią z pizzeri <3 Starówka też jest niesamowita wydałam moje ostatnie 30 euro 4 dni przed wyjazdem po 1 na kapelusz kupiony na starówce i karnet do Carnaby. Co jeszcze mogę powiedzieć na bank poznacie osoby z innych obozów ja miałam okazję poznać Almatour,jaworzynę i chyba ok-tours Kierownik był nie taki straszny jak go pisali . Gość do przejścia wystarczy że na zbiórce przed wyjściem do hotelu po odbiór pokoi nie będziecie sie pchali a sam do was podejdzie i da wam pokój jaki chcecie poza kolejnością
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3561 |
Przyczajenie
|
Ja również byłam w Rimini, to był mój drugi raz. Za pierwszym razem byłam w wieku 15 lat , było ( w porównaniu do ostatniego wyjazdu) beznadziejnie. Według mnie, osoby w takim wieku nie maja czego tam szukać, a nawet jeśli, to jest tego niewiele. Opiekunowie byli spoko, jednakże nie będe rozpisywać sie na ten temat, gdyż nie warto. W te wakacje byłam chyba w najlepszej dzielnicy Rimini, kilka minut szło się do Carnaby, do Blow up też nie było tak daleko. Dyskoteki mają swój klimat, jeżeli miała bym porównywać to Blow up, wg mnie jest lepszy, sala klimatyzowana i muzyka na czasie, drinki mocne , polecam Long Island Ice Tea <3. Sądze, że w dużej mierze wpływ na ocene mają też wspomnienia związane z miejscem. Wiadomo co się dzieje na tych dyskotekach , wszędzie są macanki, całujący a raczej obściskujący się ludzie w każdym kącie i na parkiecie. Kolonii jest dużo, ale tak będzie za każdym razem kiedy pojedziesz, bez względu na miejsce, a to że Włochy , Bułgaria i Hiszpania są najlepiej sprzedającymi się miejscami, toteż każde biuro podróży umieszcza je w swojej ofercie. Pogoda nam trafiła się wprost idealna, były takie momenty na plaży że co słońce co chwile zasłaniał ci murzyn z koralikami, arab z tatuażami i ludzie zapraszający cię co chwilę na inną dyskotekę. Do altromondo nie miałam okazji iść, a naprawdę bardzo chciałam . Nasz hotel byl znośny jak na cene którą sie płaciło, był położony przy ulicy i torach ale to nikomu nie przeszkadzało, było to miejsce do spania, a jak się wracało z imprezy padając na ryj to w d*upie się miało przejeżdzające pociągi. Opiekunki też bardzo spoko , nawet bardzo bardzo, baaaardzo spoko . Na wiele pozwalały,ale trzeba robić wszystko z głową- przynajmniej w ich pobliżu. Jeżeli chodzi i kase to jeżeli pijesz i palisz to 150 Euro to minimum. Alkochol tak jak wszędzie, wg mnie ani mega tani ani niewobrażalnie tani, jak się poszukało to nawet Wyborową się znalazła. przykładowo Smirnoff 1 l kosztował 10euro o ile pamiętam , fajne są te stragany z koszulkami , tam trzeba się targować. Pamiętam jak płakałam jak wyjżdżałam i wgl po przyjeździe do Polski taki zamuł ze mnie był, cały czas żyłam wspomnieniami z imprez. Chciałam jak najszybciej tam wrócić, ale to chyba było spowodowane tą całą euforią jaka we mnie pozostała. Teraz z perspektywy czasu, fakt musze przyznać, to były najlepsze wakacje w życiu, ale są miejsca które podobnie jak Rimini słyną z imprez i nocnego życia. Byłam tam 2 razy - pierwszy raz w wieku 15 lat , miedzy czasie w Złotych piaskach i teraz -17 lat . Jak narazie nie odczuwam potrzeby powrotu tam , owszem do tej pory wspominam co się tam działo ale są też następne wakacje. Teraz planuje jechać na studencki do lloret de mar i wakacje swojego życia przeżyć na nowo. Enjoy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3562 |
Raczkowanie
|
Czy są jakieś hotele z basenem w ofertach obozów młodzieżowych do Rimini?
Jakie hotele polecacie? i biura podróży ?
![]() |
#3563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z basenami nie ma raczej. Polecam BUT Party Zone
![]() |
![]() |
#3564 |
Przyczajenie
|
Myślicie, że Lloret de Mar jest droższe od Rimini?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3565 |
Rozeznanie
|
BUT?
Jechałam z BUTem i to była jakaś tragedia. Po pierwsze hotel, pokoje w ch*j małe, ciasne, o toalecie nie będę wspominać - metr na metr a 'prysznc' to jakiś żart - po prostu kolo toalety byl szlauf, wąż, słuchawka do mycia no i w podlodze byl kanalik, do ktorego zlatywala woda, wiec w ledwo co sie umyc dalo jeszcze ubrania sie chlapalo ;/wiec kabiny to nie bylo sprzataczka w sumie ukradła ładne kilka tysięcy złotych no i UBRANIA kradła również. Opiekunowie/animatorzy - to plus, pełen lajt, pili, palili z nami, ale kuźwa jak mieli nas liczyć to zamiast wymyśleć coś alternatywnego to z 30 minut przed hotelem nas liczyli zeby wyjsc na plaze ;/ Organizacja do dupy. MIASTO RIMINI Czad! Super! i w ogóle <3 Pyszna kawa, na mieście ciekawe rzeczy się dzieją - uważajcie na plaży, bo 1 minuta [dosłownie] nieuwagi i torby z pieniędzmi nie ma. Dyskoteki były najlepsze [ ale i najdroższe] w moim życiu! ochhh... jak będę super bogata to tam wrócę ![]()
![]() |
#3566 |
Raczkowanie
|
W Rimini jestem prawie co roku, a Lloret byłam ładnych pare lat temu, ale w Hiszpanii było znacznie taniej, zwłaszcza wejścia na dyskoteki i drinki w barach, sporo też było promocji typu happy hour albo 2 w cenie 1, w Rimini tego nie ma. I same wyjazdy też można znaleźć taniej do Lloret.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3567 |
Przyczajenie
|
Jak ktoś chce jechać do Rimini to polecam najbardziej jak się da, aczkolwiek dla osób, które są nastawione na imprezowanie. Jeżeli ktoś ma ochotę odpocząć, liczy na ciszę i spokój to Rimini nie powinno w ogóle wchodzić w grę. To miasto słynie z nocnego życia, więc jeżeli mieszka się przy głównej ulicy to może to przeszkadzać we śnie. Z kolei mieszkając dalej od głownej ulicy i plaży słychać przejeżdżający pociąg. Mnie osobiście kompletnie nie przeszkadzało nic z tych rzeczy, wręcz przeciwnie. Plaża jest przepiękna. Szeroka, piaszczysta, czyste morze, mój hotel akurat miał swoje leżaki. Kluby i dyskoteki są niesamowite. Bary bardzo okej, chociaż mało korzystałam, lepiej skorzystać z supermarketu (Coop) i iść na plaże, chociaż samemu lub w gronie dziewczyn nie polecam, bo nie jest to najbezpieczniejsze. Hotele jak we Włoszech, przeważnie *** to jest dość słabo, z resztą w większości hotelów łazienka jest mikroskopijnych rozmiarów, a prysznic wystaje ze ściany i przy okazji kąpieli zalewa się całą łazienkę. Jedzenie bardzo dobre (makarony i pizza
![]() POLECAM! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3568 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
więc jeśli jedziecie z super ekipą to minusów nie będzie, chyba, że żądacie luksusów to polecam ***** hotele ![]()
![]() |
![]() |
#3569 |
Przyczajenie
|
zgadzam się w stu procentach, jeśli trafi się na ludzi, to wszystko przestaje mieć znaczenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3570 |
Raczkowanie
|
Pokoje i hotel może były jakie były aczkolwiek nie pojechałam tam siedziec w hotelu tylko się bawić . ;] jak jestes na kacu to nie ważne gdzie, ważne że śpisz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.