|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]()
![]() |
#3542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3543 |
Raczkowanie
|
te francuzki to chyba na głowę upadły. Ja do Madzi nie podchodziłam od razu jak zaczęła marudzić, idzie odróżnić płacz dzieciaczka kiedy chce mleczko a kiedy pielucha, z czasem idzie się wszystkiego nauczyć, potem mała budziła się jak w zegarku co 3 godziny na jedzenie. A u koleżanki - co urodziła 3 dni przede mną, co półtorej godziny, wyglądała jak zombi, niewyspana i ciągle zmęczona, bidulka. Teraz ma synka i powtórka z lektury
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Karolcia2401 super awatar! To Twój piesek ![]() cayenneOna a czemu powtarzałaś badanie glukozy? Ja miałam pobierane przed i po 2 godzinach, ale u mnie w lab inne wartości, także odnośnie wyników nie pomogę. Cytat:
Dziewczyny właśnie uświadomiłam sobie, że wczoraj mialam studniówkę i przegapiłam! Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-11-27 o 18:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A freciska strasznie lubię jako zwierzaki domowe ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cecha narodowa ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To ja powinnam być jakaś aspołeczna ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale moją wizję macierzyństwa Mikołaj już niedługo i tak zweryfikuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ponad trzy lata już mam frety. Moje są naprawdę spokojne, ale często muszę coś zabezpieczać, przestawiać, bo potrafią coś popsuć jak się uprą ![]() ![]() ![]() Kiedyś otworzyły szafkę i rozwaliły worek ze żwirkiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3548 |
Raczkowanie
|
Hehe to przyda Ci się doświadczenie w zabezpieczaniu sprzętów domowych
![]() To już wiem, że mi się moje młode do szafek nie dobierze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
jednak studniówka jutro, mały nadrobił tydzień więc poród 8 marca, ma wielki brzuszek
![]() ![]() ![]() Najważniejsze że się obrócił a cały czas czuję go w dole i nie dawałam na to szans ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3551 |
Zakorzenienie
|
witajcie,
podczytywałam Was regularnie, ale jakoś nie miałam jak pisać. na telefonie mi niewygodnie a laptopa po pracy nie włączałam. ostatnio kiepsko się czuję. dzidzia jest bardzo nisko ułożona, przez co ruchy powodują ucisk na nerwy i okropny ból. do tego przez to ułożenie mam ważenie, że zaraz mi wyskoczy, bo tak dziwnie ją czuję. dziś byłam na wizycie u gina i kolorowo nie jest. chciał mnie wysłać w trybie pilnym na zwolnienie. musiałam podpisać oświadczenie że jestem poinformowana o zagrożeniu i nie wyrazam zgody. do końca listopada muszę pracować, a potem tez nie mogę zostawić mojego oddziału od razu bez nadzoru i pomocy. mam nowych pracowników, którzy jeszcze nie we wszystko zdążyli się wdrożyć. ech.. ta cholerna odpowiedzialność i myślenie o wszystkim. nie umiem się tego pozbyć. tak czy inaczej od pn idę oficjalnie na l4. mam leżeć, odpoczywać, nie nosić małej (ta... wszystko bardzo realne...) bo ginowi nie podoba sie moja szyjka. do tej pory wszystko było ok. a dziś stwierdził, że ma lejkowaty ksztalt. pytałam co to znaczy, czy się skraca czy o co chodzi? stwierdził, że zobaczy na usg i mam przyjść w pn... zaczynam się martwić... już i tak staram się oszczędzać jak mogę, tylko z małym człowieczkiem uczepionym nogi, gdy tylko jestem w domu, to takie trudne... będę dalej podczytywać, ale wybaczcie bo nie mam weny na pisanie... jakaś depresja mnie jeszcze dopada ![]() zazdroszczę Wam lumpkowych łowów ![]()
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do fotelików u mojej mamy była dziś koleżanka, której synowa rodziła rok temu i nie przewozili maleństwa ze szpitala w foteliku więc może co kraj (miasto) to obyczaj. Kiedyś też sobie ludzie radzili bez. Ale wiem już o jakie foteliki chodzi. Ja miałam pisać o niej pracę licencjacką ![]() Gratuluję kolejnej dziewczynki na naszym wątku ![]() Dzwoniła do mnie jakaś babka, która pewnie w dalszej części rozmowy próbowałaby mi sprzedać coś tam - ja wiem, że taka ich praca, ale czy co ludzie sumienia nie mają? Może niech w nocy zadzwonią albo w święta choć już zdarza się im dzwonić w niedziele np. ![]()
![]() |
#3554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jako termin ustaliłam sobie termin z OM, nie zwracam już uwagi na terminy z usg, więc studniówkę też liczę właśnie z OM.
![]() |
#3555 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem zaczęłam stopniowo rozszerzać swoją dietę. mleko (uwielbiam bawarkę), pomidory inne mięsa ale nie smażone. wolałam dmuchać na zimne bo obyłyśmy sie bez kolek i innych przygód. nie wiem jednak, czy to kwestia mojj diety, czy dojrzałość układu pokarmowego Zuzanki. teraz też planuję podobny schemat. kp 8 mcy i gdzies od 2,5mca już jadłam wszystko łącznie z kawą latte i cytrusami Cytat:
i herbatę z liści malin piłam i tego wiesiołka łykałam i przy wywoływany porodzie i 4 chyba kroplówkach z oksy niewiele to pomogło. podobno również miętolenie sutków powoduje wydzielanie oksytocyny i nasila skurcze. ja to chyba jakaś inna jestem, bo na mnie nic nie działało ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3557 |
Zakorzenienie
|
z brzuszkiem to żarcik taki bo mnie sie przytyło choć po mnie nie widać, a mąz tylko mówi: nie martw się poszło w dziecko
![]() ![]() ![]() A na prenatalnym są t takie podziałki jaka każda część ciała jest czy na środeczku podziałki czy gdzieś indziej i Piotruś ma wszytsko w połowie, poza brzuszkiem, lekarz powiedział że to OK tylko po prostu chudy nie jest ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
![]() Moje co prawda za 3,5 miesiąca, ale może za dobre sprawowanie wyjdzie te 2 tyg wcześniej ![]()
#3559 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I dobrze, że nie pisałaś, bo strasznie ponura pani, jak się człowiek musi tak "dogłębnie zagłębić" ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Znajomi Cię jeszcze nie pytają "to co teraz zrobisz z fretkami?" ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn tżta w pracy pytają, ja na szczęście nie mam z nimi kontaktu. Tż się pyta a co mamy zrobić a znajoma "no wybudować jakąś klatkę w ogródku" ![]() ![]()
![]() |
#3561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty wypoczywaj ile sie da i uciekaj na L4!!! A z mężem jakieś zmiany? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spóźnione gratulacje ![]() Ja jutro muszę pamiętać ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie tez szwagierka wiecznie pyta co zrobie ze zwierzetami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ja bym już nie chciała, do niedawna cycki miałam większe niż brzuch ![]() Dowiedziałam się dzisiaj, że moja koleżanka ciężarówka marcowa urodzi dziewczynkę ![]() ![]() Spadam czytać bajkę na dobranoc. Dzisiaj Przygody Bolka i Lolka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też mam termin na 8 marca. Sprawimy sobie prezent ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
większość fotelików w przedziale 0-25 jest montowana przodem do kierunku jazdy w wówczas w przypadku kolizji cały nacisk idzie na klatkę piersiową. i delikatne kręgi szyjne nie są w stanie utrzymać główki przez co o duży uraz łatwo. większe przedziały wagowe nie są też przystosowane do utrzymania odpowiedniej pozycji jeszcze niesiedzącego dziecka bardzo obciążając odcinek lędźwiowy i powodując nienaturalną dla takiego maluszka pozycję podczas jazdy Cytat:
mi fotelik bardzo się przydawał jak wychodziłam na spacery. mieszkamy w starym budownictwie na 4 piętrze bez windy. klatka schodowa ciasna, więc nie ma mowy o trzymaniu wózka. jak tylko urodziłą się Zuzanka udało nam się wynajać garaż przed blokiem i tam trzymałam wózek. wychodząc na spacery, Zuzia w nosidło, a w garażu przesiadka do wózka. Cytat:
rodziłam normalnie w soczewkach. położne nie widziały przeciwskazań.
![]() |
#3568 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=cayenneOna;43909143] Cytat:
z Zuzanką po godzinie i po 2 Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i jeszcze jedna kwestia (z warsztatów bezpieczny maluch) - warto zabezpieczyć szybę w samochodzi i kupić takie osłonki niby słoneczne. wóczas boczna szyba, w przypadku pęknięcia nie pokaleczy malucha. mam nadzieję, że tylko tak sobie dyskutujemy i żadna z nas nie będzie miała wypadku, stłuczki itp. Cytat:
![]()
![]() |
#3570 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i z Kodeksu Drogowego: art 39 3. W pojeździe samochodowym wyposażonym w pasy bezpieczeństwa dziecko w wieku do 12 lat, nieprzekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci*, odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom technicznym. *"poddupnik" dla starszego
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.