|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Moni Twój tż ma rację, zazwyczaj jak dzieci rodzą się późną jesienią/zimą to czeka się na te cieplejsze dni jednak bo msza w kościele trochę trwa i polewanie lodowatą wodą takiego maluszka nie jest zbyt dobre
![]() Kiedyś chrzciło się jak najszybciej bo był taki przesąd, że przed chrzcinami nie wychodzi się z dzidzią na przykład na spacer ani do znajomych bo coś złego może się stać jak dziecko jest nie ochrzczone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zakorzenienie
|
tak jak pisze zuken dawniej chrzczono dosłownie w ciągu tygodnia dwóch od urodzenia teraz się trochę zmieniło, czeka się na lepszą pogodę albo na jakąś inna okazję. Mi się wydaje, że grudzień (szczególnie w ostatnich latach) nie jest miesiącem szczególnie zimnym i śnieżnym a w kościołach i tak zazwyczaj jest zimno. A są takie ładne ciuszki na chrzest w zimie...mmm...sama bym poczekała ale te 4 miesiące to dla mnie za dużo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Przyczajenie
|
Witam Was sierpniowe mamusie
![]() Jeśli mnie przygarniecie to chętnie do Was dołączę, bo podczytuje Was od jakiegoś czasu i nie mogłam się zdecydować na napisanie. To moja pierwsza ciąża w związku z tym mam wiele wątpliwości i obaw. Jestem w 16 tygodniu, termin mam na 18 sierpnia - płeć na razie nie znana chociaż przeczucia mówią mi, że będzie to mężczyzna ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja na dzień dzisiejszy mam takie jedno marzenie - żeby dziecko było zdrowe ![]() Mnie właśnie wszyscy wmawiają tego syna tak mocno, że aż w to uwierzyłam. Bo co do przesądów patrząc po tym jak się czuję i co jem powinnam mieć bliźniaki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3548 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas od miesiąca była Zośka a wczoraj mąż stwierdził że jakoś mu nie leży i zaczynamy wyliczankę od nowa. Ale u nas to jakoś bezstresowo, bezkonfliktowo więc nawet się cieszę bo jakoś za szybko nam poszło za pierwszym razem ![]() Cytat:
![]() Ja butlą syna wykarmiłam i moim zdaniem jedyna wada tej metody to tak jak dziewczyny piszą cena. Reszta to uważam same plusy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W dniu ślubu od przyjaciela dostałam życzenia JEDYNE które zapamiętałam w całym tym ambarasie i natłoku życzeń składanych przez ciotki, kuzynów itp. "Miałaś otwarte oczy przed ślubem? Widziały gały co brały? To teraz będziesz musiała nauczyć się je czasem przymykać i z dystansem patrzeć na niektóre sprawy a zobaczysz, że moje słowa okażą się przydatną receptą na udane małżeństwo" ![]() Do dzisiejszego dnia te słowa rozbrzmiewają mi w głowie! Także życzę ci tego samego. Ja jeszcze czasem uczę się przymykania tych oczu...ale jestem młoda stażem(dwa i pół roku) więc mam prawo popełniać błędy. Cytat:
Mój "biust" a raczej jego brak zwany też przeze mnie "depresją" to rozmiar B nigdy nie wiem jaki dokładnie po prostu biorę i przymierzam czy pasuję. Ma kształt wystających trójkątów. NIENAWIDZĘ GO! Chociaż tż mówi żebym nie grzeszyła bo jemu się podoba i "dobrze się pieści co się w dłoni mieści" AKURAT !!!!!! Teraz może delikatnie się wypełnił i zaokrąglił ale staniki wszystkie pasują .... JESTEM SKAZANA na "depresję" i nawet ciąża mi nie pomaga. To chyba rodzinne! (jedna z moich sióstr ma jeszcze mniejsze i też ma z tego powodu ogromne kompleksy) Chyba taka nasza "uroda". Ja sobie nawet nie wyobrażam ROZMIARU H!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ~~ -Pisałyście o chrzcinach. Ja rozmawiałam z TŻ i mamy dwie opcje. Jedna to w dniu 50 urodzin mojego taty na początku października. Zrobić takie przyjęcie łączone bo to i tak ta sama rodzinka bedzie zapraszana. Dwa urodzinyi imieniny TŻ tj.w andrzejki . W jego urodziny dokładnie dowiedziałam się o ciąży i tak równo rok później chrzciny. ~~ Chyba mnie zaraz potarga. Grzybek strasznie mnie męczy. Globulki i maść swoją drogą ale to uczucie swędzeniaaaaaa!! To coś strasznego. Macie jakieś sposoby? Prócz tampona z jogurtem!
![]() |
#3550 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podobno już w 6 miesiącu ciąży może pojawić się siara. Zmalał po zakończeniu karmienia ![]() ![]() ![]() Cytat:
Zaczarowana, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-02-28 o 09:19 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Raczkowanie
|
Mi jakieś nawilżanie pomaga, jakimś maścikiem obojętnym wysmarować - bepanthen, alantan itp albo ostatnio iladian direct testowałam też się mokro robi i mniej dokucza. Trzymaj się
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 |
Zadomowienie
|
Też się trochę podłamałam z rozmiarami waszych piersi.... Ja też mam B, chociaż w sumie to słyszałam ze to nie możliwe, bo moje znajome mają c i maja mniejsze, nie wiem może mam źle dobrane biustonosze, zresztą zawsze miałam problem z doborem. Jednak kompleksów nigdy nie miałam, zawsze podobał mi się mój biust i kształt też, chociaz fajnie by było gdy by mi został taki jak mam teraz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam rozmiar A przed ciążą, problem był ze stanikami bo wszystkie duże, a te małe spychają cyce na środek i tak głupio to wygląda. Teraz mam dumne B i się cieszę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Rozeznanie
|
"jestem dzieckiem butelki", mój brat też. Jesteśmy zdrowi i nie narzekamy
![]() U mnie było takie małe 70B przed ciążą, czy urosły? może odrobinę, niektóre biustonosze zrobiły się małe, w niektórych mam tylko lepiej wypełnione miseczki - zależy chyba od kroju. Mam jeden większy kupiony i czekam, czy będę mogła go kiedyś założyć ![]()
#3555 |
Zadomowienie
|
Ja też, z tym ze moja mama straciła pokarm ze stresu...i od 1 ms jestem karmiona butelką, z tym że u mnie to było tak że miałam kolke, nie najlepiej to zniosłam. Mam mówiła, że cieżko to znosiłam i przy mnie łatwo nie miała, zresztą siostry potwierdziły, moje płacze co dzienne... Ja jednak chciała bym karmić piersią tak na wszelki wypadek, bo boję się trochę że i moje maleństwo będzie bolał brzuszek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() |
#3557 |
Raczkowanie
|
Muszę się pochwalić i polecić.
http://allegro.pl/rurki-ciazowe-jean...007718479.html właśnie do mnie przyszły. Polecam dziewczyną które lubią rurki dopasowane. Lycra pozwala na dopasowanie do sylwetki także fajnie przylegają a nie uciskają. Luźne pod brzuszkiem rewelka. tylko gumka trzymająca od góry troszkę mnie uciska pod piersiami ale taki problem to nie problem bo sobie poluzuję delikatnie i będę ssobie sama regulować jej obcisłość. alee mam radoche. nareszcie założę spodnie a nie DRESIWO !!
#3558 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z miasta i z małego rajdu po lumpkach
![]() ![]() Obkupiłam już trochę naszego maluszka ![]() Zakupiłam 5 pajacyków, 3 bodziaki w tym jeden czerwony z mikołajem i napisem "Santa loves me" na półrocznego bobaska ![]() ![]() ![]() legginsy w paski, spodnie jeansowe w panterkę ![]() ![]() ![]() A miałam sobie kupić coś na powiększający się brzuch ![]() Także od teraz oficjalnie pewnie będę kompletować ciuszki oraz inne rzeczy dla malucha ![]() ![]() Dzidzia będzie miała w czym wybierać jak już przyjdzie na świat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Co do wyprawki to ja mam dosłownie wszystko dla dziewczynki takze nici z zakupów ![]() Imię chciałam dać Martynka ale tu w Uk mówią Martina i mi sie juz niepodoba bo popularne jet imię męskie Martin i mi sie z tym kojarzy wiec chyba sie zdecyduje na Maja ale nie jestem pewna do końca zobaczymy.... Cieszę sie ze bedzie dziewczynka szybko zapomniałam o wymarzonym synku i juz sobie nie wyobrażam zeby było inaczej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-28 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3560 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja dziś mam sprzątanie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No dobra to idę spać :P Chciałam wam wrzucić coś co właśnie znalazłam na necie... hm: Kiedy spodziewamy się dziecka, najlepiej używać kosmetyków przeznaczonych dla kobiet w ciąży. Jeśli stosujesz inne, sprawdź koniecznie ich skład. Nie używaj preparatów, w których składzie znajdują się:
(bo używam peeling gruboziarnisty przeciwtrądzikowy do twarzy, bez niego nie ma szans że skóra mi się poprawi i będzie gładka )
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Julian Tuwim wielkim człowiekiem był ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pogodowo lepszy poczatek grudnia bo jest szansa na snieg a na swieta ![]() Kuzynka robila z kolei koscielny w lipcu i wesele a potem kilka dni pozniej byly chrzciny, jedzonko w wiekszosci z wesela sie uchowalo ![]() Cytat:
Wiedza rodzice, siostra i dziadkowie (musielismy juz powiedziec bo nie dalo sie wytlumaczyc czemu jak pojade to nie pomoge cos nosic itp ![]() Kolezanki z pracy wiedza bo jestem na L4 z kodem B. Reszta nie wie. Ciiii Zanikła wam już talia? Bo mi jeszcze "resztki" zostały ![]() Cytat:
![]() ![]() Kiedys chrzcilo sie b.szybko zeby dziecko nie umarlo nie ochrzczone a wiadomo umieralnosc dzieci te 40-60lat temu byla duuuzo wieksza Cytat:
![]() Cytat:
![]() hehe jedzeniowo i wygladowo tez powinnam miec 2jke na raz ![]() Cytat:
![]() DRESIWO ![]() Poszlam spac o 4:30 ![]() Nie mam pomyslu na obiad Jenyyy zachcialo mi sie żołądkow z indyka ujj ile bedzie przy tym roboty a ja dzis czasu nie mam ![]() Na weekend jedziemy do domu wiec musze sprztaac i gotowac i pralke nastawiac w jednym momencie. Jak nie dam rady to poczekam az TZ wroci z pracy i pomoze ![]() Zaczarowana mam nadzieje ze pogoda i tesciowa nie popsuja ci tego wyjatkowego dnia Wszystkiego naj naj naj najlepsiejszego ![]() ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja na początku tak miałam, że co 2, 3 dzień sprzątałam, aż mi trochę wstyd było, no niestety mój tego nie rozumiał....jak albo w łóżku albo całowałam babcię klozetową. Na szczęście ten okropny czas już minał i co dziennie coś ogarniam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Rozeznanie
|
Ja wymiotów nie miałam ale brzuch mnie często bi jak na okres i w pachwinie ze aż chodzić nie moge i czasem jestem tak senna ze w głowie mi sie kręci jak wstaje i cos zaczynam robić ale teraz większość dni czuje sie normalnie najbardziej jednak wkurza mnie ze bardzo szybko sie mecze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Rozeznanie
|
nie miałam przed ciążą bardzo wyraźnej talii, ale jeszcze coś mi z tego wcięcia zostało
![]()
#3567 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czuję się nie najgorzej, wogóle na początku moją największą obawą była właśnie niewielka ilość typowych objawów - nigdy nie wymiotowałam, nie męczą mnie zmiany nastrojów. Za to od nie obca mi piekielna zgaga, senność i ciągłe latanie do łazienki ![]() Ja w zasadzie dużo nie jem, ale za to jak jak już coś mi się zachce to tak naprawdę wychodzi chłopięco-dziewczęcy miszmasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zadomowienie
|
ja też talii nie miałam zbytnio :P więc nawet nie widzę by była :P
już po drzemce ![]() Macie też tak, że po drzemce zaraz jak wstaniecie chce wam się mega jeść? Ja tak mam, wtedy bym zjadła całą lodówkę :P
![]() |
#3569 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie zjadłam zupę jarzynową w wersji bez makaronu, ryżu itp. Teraz czekam aż dogotują mi się ziemniaczki i zaraz będę je jadła z kalafiorem w jajku i bułce tartej, mam jeszcze mizerię i kompocik winogronowy ![]()
![]() |
#3570 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ale u mnie dzisiaj brzydka pogoda..pada i ponuro az sie nic nie chce... Co do KP to bardzo bym chciala ale zobaczymy , bo roznie bywa ![]() ![]() O chrzcie nawet jeszcze nie rozmawialismy..wyjdzie w praniu;p ale mysle ze do pazdziernika poczekamy.. Ja oficjalnie takze zbieram juz wyprawke ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.