|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Nie spinaj się kochana jak co, i tak mi dużą uprzejmość robisz
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hahaha no to jest jakiś plan.... kurde przypomniałaś mi że muszę w końcu 2 turę ciuszków dzieciowych poprasować ![]() ![]()
![]() |
#3542 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
Casa gratulacje egzaminu.
To dzisiaj sie tz Wojtus snil, mowil, ze najpierw jak sie rodzili, to mialam rozwarcie 40cm!!! Pozniej sie okazalo, ze miescil sie na jednej dloni, a na sam koniec Wojtus okazal sie dziewczynka ![]() Koktajlowa biore 4 pary majtek siateczkowych, 2 paczki bella mamma, podklady na lozko 5 sztuk mam. Ja wczoraj kliknelam zamowienie w aptece ![]() A my dzisiaj z tz zrobilismy rundke po sklepach, bylam w sklepie, w ktorym pracuje, radosnie mi oznajmili, ze sa bony do wykorzystania ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A TZ wam nie pomaga i nie wstaje? My na zmianę chodzimy. Myśle że jak bedzie dwójka to tez będziemy sie dzielić. Majtek miałam ostatnio 5 sztuk siateczkowej i wystarczyło. Szybko schną. Podkładów seni jedna paczkę. Bella Mamma 2 chyba. Co do wstawania na karmienia i zmianę pieluchy to na początku jest tego tyle samo. Każde karmienie= zmiana pieluchy, a jak sie ma pecha to nawet dwukrotne ![]() U nas na Mikołajki na słodko. Ja dostałam jajko niespodziankę a TZ czekoladki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Zakorzenienie
|
Candy jaka Ty chudziutka jestes.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | ||
Zakorzenienie
|
Candy super brzuszek
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Matko spałabym i spałabym i spałabym.. poszliśmy sobie poleżeć i pogadać to kimneliśmy i spałam 2h ! a wstaliśmy o 10 ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- W ogóle wy też macie taką czerwoną skórę na brzuchu? Normalnie to jeszcze ok, bo nie jest tak strasznie, ale pod prysznic pójdę i woda taka w miarę niegorąca (dla Tż zimna) i zaraz brzuch mam czerwony! A nie parzy mnie ani nic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Wtajemniczenie
|
Malwi 40 cm? Hahaha sporo.
Niezłe sny macie. Ale w mojej aplikacji było napisane że właśnie takie sny lub nawet koszmary to w naszym etapie ciąży jest całkiem normalne. Spowodowane jest tym że podświadomie boimy się porod i całego tego okresu okoloporodowego.
Serduszko malutkie ![]() Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-12-06 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | ||
Zakorzenienie
|
candy Ty to masz fajnie z tym jedzeniem, naprawdę dużo możesz zjeść, ja własnie spróbowałam sałatkę wielowarzywną, zobaczymy jaki cukier mi wyjdzie po niej.
Ja też nie zamierzam wracać do dawnego systemu jedzenia, jedynie jakiś chlebek będę jeść inny niż też chrupki od czasu do czasu, ale i na fasfooda się skuszę, ale na pewno nie w takim stopniu jak wcześniej. Cytat:
![]() Fajnie, że macie bony, moi rodzice w pracy tez dostają. Macie takie do wykorzystania w jakimś określonym sklepie ? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Macie już wszystkie zestaw do paznokci dla noworodka? Co tam macie nożyczki czy cążki? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
Ja mam nożyczki
![]() ![]() Zresztą skórki przy paluszkach Olce było mi łatwiej cążkami złapać niż nożyczkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A a propos bonów/zniżek - http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...o-hipp-bo-bio/ jak wypełnicie tą ankietę to raz że może się udać wygrać darmowe próbki a dwa że wysyłają za samo wypełnienie zniżki na produkty Hipp do Rossmana ![]()
![]() |
#3551 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 |
Wtajemniczenie
|
W moim zestawie były nozyczki cazki i pilniczek ceramiczny. Zobaczę co mi bardziej podpasuje
![]()
#3553 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
Ja tam wpisałam 26 gru 2015
![]() ![]() ![]()
#3556 |
Zakorzenienie
|
Kurcze właśnie nie wiem co kupić. A może taki zestaw z tym i z tym.
A jeszcze pytanie, wiem że się daje tyle ile każdego stać, ale że kilka z nas ma już małe dzieci to jest bardziej na czasie. Ile daje się tak mniej więcej na chrzciny dziecka w rodzinie, rodzeństwo rodziców dziecka. Nie wiem tak około 200 zł to jest ok? Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-06 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magda ja mam cazki, kolezanka tak mi polecila, ze sa lepsze od nozyczek ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
KINGA, wg mnie lepsze cążki, bo nożyczkami nie potrafię obcinać. I sobie też obcinaczem obcinam, więc w razie czego nie będę się tak stresować
![]() ![]()
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-12-06 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupilam cazki i nozyczki z TT ![]() Wprawdzie to nie rodzina ale teraz jak bylismy na chrzcino - roczku u przyjaciela to dalismy 200 zl w koperte. Pisalyscie o spaniu z dzieciaczkiem w lozeczku czy waszym lozku, karmieniu i przewijaniu i tak jak Tygrysek zaznaczyla, pieluche zmienia sie przy karmieniu, a nawet i dwa trzy razy podczas posiedzenia ssaka przy cycku ![]() ![]() Kupilsm male paczuszki z czekoladowymi mikolajami dla sasiadow, wieszalam na klamce, dzwonilam do drzwi i "zwiewalam" ![]() Heh ubaw mialam z ich zdziwienia:P Oczywiscie moj TZ o mikolajkach nie pamieta, bo on tego w domu nie mial, tylko prezent pod choinka ale dla niego tez drobiazg mialam ![]() A tak w ogole to w mojej miejscowosci fajnie zebral sie klub motocyklowy i mikolaje jezdza motorami, zatrzymuja sie przy dzieciach i rozdaja slodkie upominki ![]() ![]() Dziekuje za gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
My na chrzciny mojego kuzyna rok temu daliśmy 100 zł prezent (pampki) + 100 zł bodajże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny pomysł, a w rezultacie wiedzieli, że to od was? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie zawsze wydawalo, ze na chrzciny to np. zloty lancuszek z medalikiem, ale teraz tz mi mowi, ze swojemu chrzesniakowi dal 500 zl (!)
![]() Mnie np chrzestyny zalozyl konto walutowe wplacil mi tam iles dolarow, ktore moglam rozwiazac dopiero po 18, pozniej jeszcze moja mama mi tam wplacala cos z komunii. Tak mi sie uzbieralo na samochod ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Zakorzenienie
|
Ile??? Dla takiego oseska ????
![]()
#3564 |
Zakorzenienie
|
Jedni sie domyslili bo za krotko odczekalam i usleszeli drzwi p/pozarowe z mojego korytarza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to jest rewelacyjny pomysl ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zakorzenienie
|
Pieniadze maja to do siebie, ze zawsze na cos sie przydadza, a jak mu sie wplaci na konto, to nie bedzie do nich dostepu.
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
A w wieku 26lat pozwac o alimenty na rodzicow
![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.