Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-06, 12:45   #3541
viki1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Postaram się wysłać jutro przed szpitalem
Nie spinaj się kochana jak co, i tak mi dużą uprzejmość robisz jak już wyślesz nie zapomnij napisać danych do przelewu i ile to finalnie wyszło
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Viki ja to samo, ale tylko ostatnimi czasy, to może poporodowe zmęczenie pozwoli mi na spanie po pieluchach?

U nas to był jedyny w którym właśnie coś było... No i tak blisko. Inne ciekawe w centrum dopiero Ale nic to, mam chusty, wózek, będziemy z Malutkim chodzić i kupować
No może to zmęczenie tak zadziała chociaż ja miewam problemy pomimo zmęczenia czasem, a z drugiej strony bez wizji chodzenia do pracy zawsze można trochę później odespać

Hahaha no to jest jakiś plan.... kurde przypomniałaś mi że muszę w końcu 2 turę ciuszków dzieciowych poprasować a tak mi się nieee chceeee
Stary 2015-12-06, 12:45   #3542
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja mam 2 paczki po 5 sztuk podkładów Seni i 2 paczki podkładów Bella Mama, a majtek mam jedną paczkę jednorazowych i jedną paczkę siateczkowych. Te jednorazowe wzięłam tylko na wszelki wypadek jakbym np nie nadążała prać tych siateczkowych, bo podobno siateczkowe o wiele lepsze
Ja nie wiem właśnie jaki wziąć rozmiar tych majtek. Zawsze wszędzie M kupuje ale na gemini pisze, że maksymalny obwód bioder 96 przy rozmiarze M, a ja mam ponad 100 ... to rzeczywiście jest takie dokładne? Bo jak tak to bym chyba XL musiała wziąć No ja też słyszałam, że najlepsze te siateczkowe ale teraz nie wiadomo czy wziąć S/M czy L/XL bo żadne wymiary nie są podane..

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Majciochów mam 1 paczkę, bo będę ich tylko w szpitalu używać, a je można zaprać i używać ponownie. Tam jest 5 sztuk.
A podkładów (tych typu podpaski) mam 2 paczki z Canpolu.

U nas też super pogoda, chyba pójdziemy zaraz na spacer do lasu, póki jasno i ciepło. Wieczorem TŻ chce iść do kina, ale ja przez zarwaną nockę nie wiem czy dam radę
No i muszę się spakować na jutro do szpitala.
Ale to masz wielorazowe czy jednorazowe z Canpolu? Jednorazowe też można zaprać?
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 12:46   #3543
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Casa gratulacje egzaminu.

To dzisiaj sie tz Wojtus snil, mowil, ze najpierw jak sie rodzili, to mialam rozwarcie 40cm!!! Pozniej sie okazalo, ze miescil sie na jednej dloni, a na sam koniec Wojtus okazal sie dziewczynka

Koktajlowa biore 4 pary majtek siateczkowych, 2 paczki bella mamma, podklady na lozko 5 sztuk mam.

Ja wczoraj kliknelam zamowienie w aptece

A my dzisiaj z tz zrobilismy rundke po sklepach, bylam w sklepie, w ktorym pracuje, radosnie mi oznajmili, ze sa bony do wykorzystania pozniej poszlismy na cmentarz do moich dziadkow i ledwo wyszlam pod gore. Maaaasakra, nie mam kondycji za grosz :-(

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 12:46   #3544
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Kubie zdarzało się przesypiać całe noce jak skończył 7 miesięcy a od 12 miesiąca co noc minimum jedna pobudka. Małe dziecko to pikuś przy takich starszakach

Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
No to u nas podobnie Zazwyczaj wystarczy przykryć i pogłaskać, czasem chce mu się pić, ale dzisiaj to chyba jakieś koszmary miał Uspokoić go nie mogłam

Ja to się już nastawiam, że jedno będzie drugie budzić i na odwrót a ja sypiać będę w weekendy

A TZ wam nie pomaga i nie wstaje? My na zmianę chodzimy. Myśle że jak bedzie dwójka to tez będziemy sie dzielić.

Majtek miałam ostatnio 5 sztuk siateczkowej i wystarczyło. Szybko schną. Podkładów seni jedna paczkę. Bella Mamma 2 chyba.

Co do wstawania na karmienia i zmianę pieluchy to na początku jest tego tyle samo. Każde karmienie= zmiana pieluchy, a jak sie ma pecha to nawet dwukrotne Ale to co najgorzej wspominam to odbijanie. U nas było szczegolnie wazne ze względu na krztuszenie.

U nas na Mikołajki na słodko. Ja dostałam jajko niespodziankę a TZ czekoladki.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 12:49   #3545
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Candy jaka Ty chudziutka jestes.

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-12-06, 13:03   #3546
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Candy super brzuszek

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Jerzyczka mi tez sie moj mlody snil jako blondyn ale byl bardzo duzy, no z 70 cm i z 9kg jak nic :P i sie bardzo ruszala, tak ze nie moglam mu pampera zmienic :P panika przy tym mnie wybudzila to byl pierwszy sen z dzieckiem
Widzę że podobny sen do mojego co miałam raz Że jak leżał obok mnie to był mi do kolan taki wielki że go podnieść nie mogłam

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Chce skompletować zamówienie na gemini od kilku dni ale mi nie wychodzi. Nie mam pojęcia ile opakowań wziąć podkładów, majtek itp. Ile wy tego macie?
Mam jedne gacie i jedną paczkę tych bella mama podkładów. Kupuję jeszcze podpaski zwykłe w sklepie z 3 opakowania i jedno wezmę a resztę Tż zostawię w domu

Matko spałabym i spałabym i spałabym.. poszliśmy sobie poleżeć i pogadać to kimneliśmy i spałam 2h ! a wstaliśmy o 10 i dalej mi się oczy kleją... :ziewa:

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

W ogóle wy też macie taką czerwoną skórę na brzuchu? Normalnie to jeszcze ok, bo nie jest tak strasznie, ale pod prysznic pójdę i woda taka w miarę niegorąca (dla Tż zimna) i zaraz brzuch mam czerwony! A nie parzy mnie ani nic
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 13:04   #3547
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Malwi 40 cm? Hahaha sporo.

Niezłe sny macie.
Ale w mojej aplikacji było napisane że właśnie takie sny lub nawet koszmary to w naszym etapie ciąży jest całkiem normalne.
Spowodowane jest tym że podświadomie boimy się porod i całego tego okresu okoloporodowego.

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-12-06 o 13:08
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-06, 13:35   #3548
kinga1701
Zakorzenienie

candy Ty to masz fajnie z tym jedzeniem, naprawdę dużo możesz zjeść, ja własnie spróbowałam sałatkę wielowarzywną, zobaczymy jaki cukier mi wyjdzie po niej.
Ja też nie zamierzam wracać do dawnego systemu jedzenia, jedynie jakiś chlebek będę jeść inny niż też chrupki od czasu do czasu, ale i na fasfooda się skuszę, ale na pewno nie w takim stopniu jak wcześniej.

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
To dzisiaj sie tz Wojtus snil, mowil, ze najpierw jak sie rodzili, to mialam rozwarcie 40cm!!! Pozniej sie okazalo, ze miescil sie na jednej dloni, a na sam koniec Wojtus okazal sie dziewczynka

A my dzisiaj z tz zrobilismy rundke po sklepach, bylam w sklepie, w ktorym pracuje, radosnie mi oznajmili, ze sa bony do wykorzystania pozniej poszlismy na cmentarz do moich dziadkow i ledwo wyszlam pod gore. Maaaasakra, nie mam kondycji za grosz :-(
Chyba wszystkie Twoje obawy Ci się przyśniły, ale 40 cm rozwarcia
Fajnie, że macie bony, moi rodzice w pracy tez dostają. Macie takie do wykorzystania w jakimś określonym sklepie ?

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
W ogóle wy też macie taką czerwoną skórę na brzuchu? Normalnie to jeszcze ok, bo nie jest tak strasznie, ale pod prysznic pójdę i woda taka w miarę niegorąca (dla Tż zimna) i zaraz brzuch mam czerwony! A nie parzy mnie ani nic
Nie mam tak

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Macie już wszystkie zestaw do paznokci dla noworodka? Co tam macie nożyczki czy cążki?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 13:38   #3549
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja mam nożyczki ale ja sobie nie umiem obcinać nożyczkami więc pewnie kupię cążki jeszcze
Zresztą skórki przy paluszkach Olce było mi łatwiej cążkami złapać niż nożyczkami
Stary 2015-12-06, 13:40   #3550
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam nożyczki ale ja sobie nie umiem obcinać nożyczkami więc pewnie kupię cążki jeszcze
Zresztą skórki przy paluszkach Olce było mi łatwiej cążkami złapać niż nożyczkami
Ja bedę brać cążki

A a propos bonów/zniżek - http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...o-hipp-bo-bio/ jak wypełnicie tą ankietę to raz że może się udać wygrać darmowe próbki a dwa że wysyłają za samo wypełnienie zniżki na produkty Hipp do Rossmana
Stary 2015-12-06, 13:48   #3551
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
A TZ wam nie pomaga i nie wstaje? My na zmianę chodzimy. Myśle że jak bedzie dwójka to tez będziemy sie dzielić.

Majtek miałam ostatnio 5 sztuk siateczkowej i wystarczyło. Szybko schną. Podkładów seni jedna paczkę. Bella Mamma 2 chyba.

Co do wstawania na karmienia i zmianę pieluchy to na początku jest tego tyle samo. Każde karmienie= zmiana pieluchy, a jak sie ma pecha to nawet dwukrotne Ale to co najgorzej wspominam to odbijanie. U nas było szczegolnie wazne ze względu na krztuszenie.

Na początku też wstawał teraz go nawet nie słyszy

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Macie już wszystkie zestaw do paznokci dla noworodka? Co tam macie nożyczki czy cążki?
Cążki
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 13:54   #3552
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

W moim zestawie były nozyczki cazki i pilniczek ceramiczny. Zobaczę co mi bardziej podpasuje

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-06, 13:56   #3553
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość

A z jakiej firmy miałaś te majtki? Bo Canpol siateczkowe ma pakowane po 2 sztuki tylko.. ;/

Cytat:
candy Ty to masz fajnie z tym jedzeniem, naprawdę dużo możesz zjeść, ja własnie spróbowałam sałatkę wielowarzywną, zobaczymy jaki cukier mi wyjdzie po niej.
Ja też nie zamierzam wracać do dawnego systemu jedzenia, jedynie jakiś chlebek będę jeść inny niż też chrupki od czasu do czasu, ale i na fasfooda się skuszę, ale na pewno nie w takim stopniu jak wcześniej.

Fajnie, że macie bony, moi rodzice w pracy tez dostają. Macie takie do wykorzystania w jakimś określonym sklepie ?

Nie mam tak

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Nie mamy. Chyba kupimy dopiero po porodzie albo jak będę w Rossmannie to coś wezmę. Planuję tylko nożyczki. Nie wiem z jakiej firmy wziąć. Idzie zwariować.. kiedyś było prościej. Teraz to ciągle mam rozkmine, która firma lepsza, żeby nie wziąć jakiegoś badziewia.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 13:57   #3554
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A a propos bonów/zniżek - http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...o-hipp-bo-bio/ jak wypełnicie tą ankietę to raz że może się udać wygrać darmowe próbki a dwa że wysyłają za samo wypełnienie zniżki na produkty Hipp do Rossmana
trzeba podać datę urodzenia dziecka więc chyba nie bardzo
Stary 2015-12-06, 14:00   #3555
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba podać datę urodzenia dziecka więc chyba nie bardzo
Ja tam wpisałam 26 gru 2015 bo mi styczeń 2016 nie chciał wejść... co tam bony dostaje się chyba za samo wypełnienie nawet jak się nie wygra poza tym konto można założyć jak sie dopiero jest w ciąży wiec trochę nie czaje czemu w tej ankiecie nie ma takiej opcji
Stary 2015-12-06, 14:01   #3556
kinga1701
Zakorzenienie

Kurcze właśnie nie wiem co kupić. A może taki zestaw z tym i z tym.

A jeszcze pytanie, wiem że się daje tyle ile każdego stać, ale że kilka z nas ma już małe dzieci to jest bardziej na czasie. Ile daje się tak mniej więcej na chrzciny dziecka w rodzinie, rodzeństwo rodziców dziecka.

Nie wiem tak około 200 zł to jest ok?

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-12-06 o 14:07
Stary 2015-12-06, 14:23   #3557
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:

Nie mam tak

Ja pracuje w biedronce, wiec mam do wykorzystania w biedrze

Magda ja mam cazki, kolezanka tak mi polecila, ze sa lepsze od nozyczek

Stary 2015-12-06, 14:23   #3558
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

KINGA, wg mnie lepsze cążki, bo nożyczkami nie potrafię obcinać. I sobie też obcinaczem obcinam, więc w razie czego nie będę się tak stresować co do chrzcin, to 200 złotych wystarczy. Jestem zwolennikiem logicznego podejścia, w końcu na komunię czy wesele nie daje się też nie wiadomo ile, A w moim odczuciu dawanie więcej noworodkowi niż np. Młodej parze jest dziwne

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-12-06 o 14:24
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 14:25   #3559
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze właśnie nie wiem co kupić. A może taki zestaw z tym i z tym.

A jeszcze pytanie, wiem że się daje tyle ile każdego stać, ale że kilka z nas ma już małe dzieci to jest bardziej na czasie. Ile daje się tak mniej więcej na chrzciny dziecka w rodzinie, rodzeństwo rodziców dziecka.

Nie wiem tak około 200 zł to jest ok?

Ja kupilam cazki i nozyczki z TT

Wprawdzie to nie rodzina ale teraz jak bylismy na chrzcino - roczku u przyjaciela to dalismy 200 zl w koperte.

Pisalyscie o spaniu z dzieciaczkiem w lozeczku czy waszym lozku, karmieniu i przewijaniu i tak jak Tygrysek zaznaczyla, pieluche zmienia sie przy karmieniu, a nawet i dwa trzy razy podczas posiedzenia ssaka przy cycku wiec nie liczylabym na karmienie na spiocha bez wstawania

Kupilsm male paczuszki z czekoladowymi mikolajami dla sasiadow, wieszalam na klamce, dzwonilam do drzwi i "zwiewalam"

Heh ubaw mialam z ich zdziwienia:P

Oczywiscie moj TZ o mikolajkach nie pamieta, bo on tego w domu nie mial, tylko prezent pod choinka ale dla niego tez drobiazg mialam

A tak w ogole to w mojej miejscowosci fajnie zebral sie klub motocyklowy i mikolaje jezdza motorami, zatrzymuja sie przy dzieciach i rozdaja slodkie upominki bardzo mila akcja

Dziekuje za gratulacje
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 14:28   #3560
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

My na chrzciny mojego kuzyna rok temu daliśmy 100 zł prezent (pampki) + 100 zł bodajże Nie pamiętam dokładnie. W tym roku czekają nas kolejne chrzciny mojego kuzyna i pewnie damy po prostu 200 zł chyba, że wymyślę coś fajnego na prezent
Stary 2015-12-06, 14:34   #3561
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
KINGA, wg mnie lepsze cążki, bo nożyczkami nie potrafię obcinać. I sobie też obcinaczem obcinam, więc w razie czego nie będę się tak stresować co do chrzcin, to 200 złotych wystarczy. Jestem zwolennikiem logicznego podejścia, w końcu na komunię czy wesele nie daje się też nie wiadomo ile, A w moim odczuciu dawanie więcej noworodkowi niż np. Młodej parze jest dziwne
No właśnie, bo tak jak tutaj widzę to co niektórzy już szaleją z tymi prezentami, ale na komunię w Polsce też jest szaleństwo z tego co się słyszy. Tylko do czego to prowadzi, a znowu nie chcielibyśmy jakoś mało dać, a naprawdę nie mam pojęcia ile jest dobrze w sensie nie za mało i nie za dużo. Jakiś taki bezpieczny przedział

Cytat:

Kupilsm male paczuszki z czekoladowymi mikolajami dla sasiadow, wieszalam na klamce, dzwonilam do drzwi i "zwiewalam"

Heh ubaw mialam z ich zdziwienia:P
Świetny pomysł, a w rezultacie wiedzieli, że to od was?
Stary 2015-12-06, 14:38   #3562
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Mnie sie zawsze wydawalo, ze na chrzciny to np. zloty lancuszek z medalikiem, ale teraz tz mi mowi, ze swojemu chrzesniakowi dal 500 zl (!)

Mnie np chrzestyny zalozyl konto walutowe wplacil mi tam iles dolarow, ktore moglam rozwiazac dopiero po 18, pozniej jeszcze moja mama mi tam wplacala cos z komunii. Tak mi sie uzbieralo na samochod

Stary 2015-12-06, 14:40   #3563
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ile??? Dla takiego oseska ???? no bez jaj, to jest głównie uroczystość religijna... taki łańcuszek bardzo fajna rzecz. Miałam od babci złoty, jak byłam starsza, lubiłam bo nosić

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 14:42   #3564
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

Świetny pomysł, a w rezultacie wiedzieli, że to od was?

Jedni sie domyslili bo za krotko odczekalam i usleszeli drzwi p/pozarowe z mojego korytarza juz byli u nas tez z drobiazgiem i to jest plus nowego bloku bo jest sporo osob mlodych w zblizonym wieku a my tu mamy paczke 4malzenstw i jednej singielki i jest super cyklicznue jakies imprezy robimy, w tym roku spedzalismy w takim gronie 4dni w gorach, no i wiadomo, zawsze ktos w razie "w" sie znajdzie
Stary 2015-12-06, 14:43   #3565
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Ile??? Dla takiego oseska ???? no bez jaj, to jest głównie uroczystość religijna... taki łańcuszek bardzo fajna rzecz. Miałam od babci złoty, jak byłam starsza, lubiłam bo nosić
Zrobilam dokladnie taka sama mine! Masakra. Ja to chyba jednak bede chciala pieniadze Mlodego wlasnie wplacic na konto dla niego. Mnie sie tam przydaly wlasnie na autko

Stary 2015-12-06, 14:44   #3566
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobilam dokladnie taka sama mine! Masakra. Ja to chyba jednak bede chciala pieniadze Mlodego wlasnie wplacic na konto dla niego. Mnie sie tam przydaly wlasnie na autko

I to jest rewelacyjny pomysl my z TZtem tez tak myslimy zawsze ten nastolatek bedzie mial cos na start
Stary 2015-12-06, 14:47   #3567
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
I to jest rewelacyjny pomysl my z TZtem tez tak myslimy zawsze ten nastolatek bedzie mial cos na start
Pieniadze maja to do siebie, ze zawsze na cos sie przydadza, a jak mu sie wplaci na konto, to nie bedzie do nich dostepu.

Stary 2015-12-06, 14:48   #3568
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pieniadze maja to do siebie, ze zawsze na cos sie przydadza, a jak mu sie wplaci na konto, to nie bedzie do nich dostepu.

Mozna np poinformowac o nich w dn 18 urodzin
Stary 2015-12-06, 14:49   #3569
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
I my też tak zamierzamy zrobić. Wpłacać ile aktualnie będziemy w stanie. Po 18 latach jakaś sumka się uzbiera

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-06, 14:51   #3570
Casaa
Zakorzenienie

A w wieku 26lat pozwac o alimenty na rodzicow

Wyslane z Lumia920.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości