|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- a będziecie prały w końcu 1,2 czy 3 razy? ja chciałam prać 2 razy, ale jak zobaczyłam ile tych pralek wychodzi to zastanawiam się czy nie wystarczy tylko 1 raz już w tym didziusiowym proszku?
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wypiorę raz. I wczoraj miałam pomysł, zeby dokupić body na 68 i 74 i wyprać za jednym razem. Potem stwierdziłam, ze przecież dziecięce rzeczy będę prać "non stop" i zawsze będę miała do czego dorzucić coś nowego.
|
|
|
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
ok, to dobrze, czuje się rozgrzeszona :P przez chwilę miałam małe wyrzuty sumienia, że wody mi szkoda na własne dziecko :P
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja piorę raz chyba że z cicholandu coś mam to dwa razy
|
|
|
|
|
#3546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro w szkole rodzenia połóg. Pytam męża czy idzie ze mną, a on zdziwiony ze dlaczego miałby nie iść.
Mówię mu ze ostatio tatusiowie na slowo połóg pytali czy muszą przychodzić i nie musi go interesować wkładka, majtki i mycie i robienie siku po porodzie. |
|
|
|
#3548 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
ja już pierwszą partie z ciucholandu uprałam w zwykłym "moim"proszku, ale chyba takich porcji bedzie jeszcze kilka więc na razie sie wstrzymam i wrzuce wszystko za jednym zamachem. I też mam zamiar uprac wszystko 2 razy. przy czym 2 raz w dziecięcym proszku i w długim programie. Wyjdzie kilka pralek bo jednak podziele kolorami więc siłą rzeczy na 1 się nie skończy. Piękny dzień się szykuje - już bym leżała w ogrodzie na leżaku gdyby nie puchnące stopy
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
#3549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i każdą muszę najpierw przepołowić, obejrzeć dokładnie i dopiero zjeść...Cytat:
ja się chciałam ograniczyć do 3, ale nie wiem jakie kupić... problemy 3 świata ![]() Cytat:
może faktycznie przystopuje z wagą.Witam dziewczyny Ja już po pysznym śniadanku, piję kawuchę i za chwilkę zbieram się pod prysznic i z psem Ma któraś z Was doświadczenia z kocykami bambusowymi lulujo? Spodobał mi się wzór jednego i myślę czy warto wydaje mi się, że ktoś kupował...
|
|
#3550 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Cytat:
a jeszcze kwestia ubioru.. jakoś nie mam głowy sobie czegoś szukać. Do niedzieli musimy coś postanowić. Cytat:
Oby tez nie było zbyt gorąco.. Ewentualnie można zaplanować wyjazd np. w nocy lub nad ranem Cytat:
Cytat:
A jak Twój Maksio jest ułożony? Wiesz może? Pocieszyłaś mnie Cytat:
___ Moja koleżanka ma termin na początek lipca. Strasznie mnie zaskoczyła, bo napisała że ma umówioną cc... okazało się że maleństwo się nie odwróciło, a ona tak bardzo nastawiała się na sn...
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-06-07 o 09:34 |
|||||
|
|
|
#3551 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam wynik wit. D: 30 ng/ml czyli na granicy normy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam dziś wizytę, wyniki moczu i krwi nawet ok oczywiście poza hemoglobiną i hematokrytem - trochę poniżej normy. No i od dziś biorę L4 więc prosto od lekarza do pracy ze zwolnieniem i ciastem na pożegnanie Tak naprawdę do końca tyg. będę musiała jeszcze trochę zdalnie popracować, żeby pokończyć niektóre tematy, no ale koniec z porannym wstawaniem |
||||||||
|
|
|
#3552 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a wczoraj, miałam Wam mówić, spotkałam kobietę od siebie z pracy, zmierzyła mnie od stóp w górę i pyta "a Pani to już urodziła?" ![]()
|
||||
|
|
|
#3553 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Współczuję infekcji Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i super że w końcu będziesz mieć wolne Obiecałam zdjęcia, więc żeby nie rzucać słów na wiatr To moje zakupy kupowane przez ostatni miesiąc. Na końcu koszula "do karmienia". Cycka wyciągnę górą sprawdzałam w przymierzalnia Nie chcę inwestować w koszule bo ja nie lubię koszul i nie będę w nich spać dłużej niż to konieczne.
|
|||
|
|
|
#3554 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3555 |
|
Rozeznanie
|
Tak z rozpędu robiłam zdjęcia to jeszcze książeczki Wam wrzucę
1 zdj to książeczki z Auchan 2 i 4 z Biedry 3 z allegro Chcemy zrobić takie półeczki w pokoju małej: http://izaincharge.blogspot.com/2014...-bekvam_4.html |
|
|
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
Tiaaaaa Oliwia się przebiera sto razy dziennie i wszystko zawsze ląduje w koszu na pranie.....Także nie wiem, czy ją ktoś przebije.
To samo TŻ. Raz w tygodniu piorę jego koszule. Pracuje 5 dni w tygodniu a koszul do prania 10....
|
|
#3557 |
|
Rozeznanie
|
No i na koniec zaczątek pokoiku Antosi
I łóżeczko z tymczasowym wkładem |
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzień dobry
ale się wkurzyłam dzwonię do tej szkoły rodzenia i co? pani mnie zaprasza dziś na 17 bo dziś zaczyna nowa grupa ups zapomniała do mnie zadzwonić nawet by nam pasowało bo TŻ ma akurat na rano ale umówił się na dziś na 17 na takie szkolenie i nijkak nie idzie tego odwołać
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-07 o 09:29 |
|
|
|
#3559 | |
|
Rozeznanie
|
czym się charakteryzuje taki 'program dzieciecy'? dłuższy jest? inna temperatura?
Cytat:
![]() i miałam Was pytać - o co chodzi z tymi torbami skip hop? czemu one są takie fajne?
|
|
#3560 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Dziś mam w planach załatwienie położnej środowiskowej. A po południu idę do dentysty, a niech obejrzą mi te zęby, zobaczymy może to przyczyna wysokiego OB. ![]() Wyprawka mi się ładnie ogarnia, mama zamówiła mi fajne pieluszki muślinowe, kocyki, ręczniki z kapturkiem. ![]() Zostaje mi do kupienia trochę rzeczy z allegro (wanienka na stojaku, jakieś podkłady do przewijania, pieluchy tetrowe, nieszczęsny stanik do karmienia). A potem już sprawy z niezbędnym udziałem męża: wózek trzeba odebrać (odłożyliśmy to, żeby dwa razy nie jeździć, dzisiaj zadzwonię, żeby jeszcze nam sprowadzili tę bazę Isofix i odbierzemy całość) i jeszcze "tylko" kupić meble i będzie komplet. ![]() Cytat:
Duży młody! Ale tak jak piszesz pewnie zwolni odrobinkę. ![]() Cytat:
Na mój brzuch też tak wpływa dłuższe stanie przy garach. :/ Dobrze, że potem Ci to przeszło.I fajnie, że alergia odpuściła trochę. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym na pewno okazała wyrozumiałość jako zapraszająca na wesele, zresztą sama miałam taką sytuację, że była zaproszona do nas przyszła mama na miesiąc przed terminem i udział tej pary był niepewny - z tym każdy powinien się liczyć i mieć na tyle wyobraźni żeby dopuścić nawet nagłą rezygnację z powodów wydawałoby się "błahych" komuś, kto w ciąży nie był. :P Ta nieodwracalność dzieci jako przesłanka do CC jest stresująca. :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-06-07 o 09:37 |
||||||||||
|
|
|
#3561 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tam za mięskiem przepadam ale nie koniecznie tym z czereśni ![]() Cytat:
Cytat:
Ja myślałam, że to już z kilometra widać bo lezę jak pingwin i w ogóle bańka z przodu, zadek jak związek radziecki za najlepszych czasów a tu taka niespodzianka ![]() Cytat:
Zazdraszczam
|
|
#3562 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsza noc była koszmarem.
Zakochałam się w serialu The Fosters i oglądałam do pierwszej. Jak szykowałam się do spania, jeszcze sobie wyjrzałam przez okno, zawsze sprawdzam czy kot na parapecie nie został. A tam z ogrodu patrzą się na mnie dwa zielone lasery i słyszę HELP tzn MIOW....Standardowo szybko zarządziłam odliczanie inwentarza w zagrodzie i oczywiście brakowało kota szt 1. Nie mogłam znaleźć latarki, więc wyszłam z latarką w telefonie, kota na ręce a ta wcale nie chciała wracać. Jak już ją zagoniłam do domu to wariatka zaczęła się o wszystko ocierać i biegała jak szalona. Dodam, że mieszkam na dosyć wysokim parterze i koty same z siebie z okna nie skaczą. Nawet jak mają ruję. Zazwyczaj jedna drugą wypchnie przypadkiem albo pies chce je obwąchać i je z okna wysadza Nie jest też jakoś wysoko by zrobiły krzywdę. Ale za to zawsze głośno donoszą, że są w ogrodzie i zawsze leżą przyklejone do ziemi. Jak już oporządziłam przed spaniem domostwo, sprawdziłam kota czy wsio ok była prawie 2. Standardowo nie mogłam zasnąć i odpłynęłam jak zaczęło na zewnątrz świtać. Wtedy mój kot postanowił domagać się żarcia.... A o 7 zadzwonił budzik. Czuję się jakbym miała kaca. I gdyby nie fakt, że obiecałam dziś przyjechać do pracy to zaraz po zamknięciu drzwi za Oliwią wróciłabym do łóżka. Także kawa dziś będzie moim ratunkiem. Ahhh i ktoś zajumanił słońce ![]()
|
|
#3564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dostałam do wózka z kompletu torbę i nie wiem czy kupować inną? Nie przyszło mi to do głowy ale jak wy tak szalejecie co mam być gorsza?
|
|
#3565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zajefajny fotel! I widzę, że nawet gościsz u siebie Świniaczka ![]() ![]()
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo niech nam zrobi indywidualne pierwsze zajęcia
|
|
#3567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Co do dziecia...to zmierzyłam sobie wczoraj brzuch i jeśli dobrze zmierzyłam to ma 30 cm....Czyli wg tej skali Johnsona ponad 2,7 kg.....LOL Jutro USG więc mam nadzieję, że jednak nadal się mieści w siatce centylowej. Jak wypadnie to czeka mnie CC w 37tc... Do tego, nie wiem czy się nie odwrócił. Ale dziwnie się wczoraj ułożył. Wypiął mi się pod żebrami dosyć mocno i jak go tam macałam to miałam wrażenie, że to była głowa? A już był głową w dół...więc nie napawa optymizmem. No chyba, ze to był tyłek, ale tak wysoko? Może się jednak wyciągnął tak dziwnie nogami.
|
|
|
#3568 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam prosiaczki Cytat:
Cytat:
![]() No może jednak się nie obrócił i będzie dobrze U mnie wynik wit D 30 ng/ml (tak jak któraś z Was miała) Zakresy są podane na wyniku takie: Niedobór: < 10 ng/ml Poziom niewystarczający: 10 - 30 ng/ml Poziom wystarczający: 30 - 100 ng/ml Toksyczność: > 100 ng/ml wg Polskiego Zespołu Ekspertów: dzieci i młodzież: 20 - 60 ng/ml dorośli: 30 - 80 ng/ml Czyli jestem na granicy. Tija może wiesz czy dla ciężarnych są inne normy? Patrzyłam w necie ale nic nie znalazłam. I pytanie odnośnie szyjki. Wszyscy mówią że masaż szyjki boli. Ale jak lekarz bada mi szyjkę to ja tego nie czuję. Jak to jest? Czy masaż to się jakoś inaczej robi jak przy badaniu? Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-06-07 o 10:08 |
|||
|
|
|
#3569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczęście gdzieś się w kącie skuliła i wszystko się dobrze skończyło ![]() A słońcem chętnie się podziele! u nas niebieskie niebo, dobrze że w pracy klima ![]() ładne macie te wyniki D3, ja zaczynałam z ok 12 i tu musiała być suplementacja.. ale to było w styczniu. Teraz już po kilku miesiącach przyjmowania preparatu w końcu 26,9 z tego co wiem dla cieżarnych są takie same normy.
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-06-07 o 10:14 |
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, będę nadrabiać. Wpadłam się pochwalić, ze zamówiłam własnie łożeczko, przewijak, materac, pościel, poszewki, prześcieradła do łożeczka, na przewijak i do wózka.
Jutro odbieram laktator. Jeszcze tylko pieluchy i oliwka i podstawowa wyprawka dla Bobo zakończona. Pewnie będę potrzebowała więcej wkładek, podpaski i jeszcze jakąś koszulę z dużym dekoltem. Ale generalnie to co niezbędne będzie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.

chyba że z cicholandu coś mam to dwa razy

uwielbiam w ogóle owoce na czereśnie sie czaję ale 30zl/kg to jeszcze delikatne przegiecie. Miłością nieskończona kocham groszek zielony ale tez czekam aż jeszcze stanieje :P ale od czereśni bardziej wole wiśnie
1.09.2012
. Na FB dziewczyny piszą o jakiś wielkich praniach i milionach wstawionych pralek
, a jakbym podała tylko siebie i małą to pewnie się zmieszcze w tej kwocie.

Rodzice musieli biec do pociągu. Nie wiem kto był taki mądry i ciężarną w roli nawigacji posadził

za wizytę i super że w końcu będziesz mieć wolne 
<3