|
|
#331 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dało sie zalogować
![]() Cześć dziewczynki. Dzieki Wszystkim jeszcze raz za gratulacje TWIN WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji urodzin MADZIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji imienin Ja miałam zaliczenie i egzamin ustny z histori sztuki- dwie 5 dostalam ( co u mnie raczej ewenementem było )Przez 5 lat studiów jedyne 5 jakie miałam były z socjologi, psychologi, geografi turystycznej, marketinku, działalności biur podróży i właśnie historii sztuki..w innych przypadkach na 3 leciałam. Strasznym olewusem byłam .Wybrałam juz pralkę, lodówkę , odkurzacz, tapety...na poniedziałek mamy umówionych malerzy. Teraz pozostało farby wybrac..i tu pojawia sie problem. Bo jak w wyborze sprzętow AGD i tapet TZ nie miał zastrzeżen tak na moje pomysły kolorystyczne fuka ...Nie chce fioletowej sypialni![]() Powiedziałm zeby mi przedstawił alternatywę wtedy bedziemy dyskutowac ..narazie milczy..więc może wygram tą bitwę
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To wczoraj przysiedliście przede mną nadal wisi wybór pralki, kuchenki elektrycznej (bo gazu w bloku nie ma), kafelków do wc i koloru ścian do 2 pokojów + przedpokój. Musze też załatwić lustro u szklarza i kabinę prysznicową.Spróbuj jakoś zamrugać oczami to może Mąż wyobrazi sobie tę fioletową sypialnie
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę same ciemne kolory, nie wiem czy przejdzie, jasny w miarę tylko będzie pokój Tomka , nawet wc chcę ciemne w kafelkach z Opoczna -taka imitacja kamienia, chyba że mnie zauroczy coś innego
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
tak pisalyscie o tym sloneczku ze zabralam kserowki i przyszlam do domu. ide wezme koc i legne w ogrodku...
jak to dobrze ze mam blisko...i ze w przyszlosci tez wlasny dom bedziemy mieli
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym sie teraz powylegiwać gdzieś w ogródku... A muszę siedzieć za biurkiem . Zaraz napiszę do TŻ żeby powalczył z rodzicami o działkę na ten weekend.
|
|
#337 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie dziekuje
![]() z notatek, ksiązek, mam jakies albumy i tak nie sądze abym ze wsyztskim zdazyła ![]() tym bardziej, ze cięzka jest terminologia i za chiny nie moge jej z niczym skojarzyc ![]() Cytat:
no to podwójne swięta widze![]() Cytat:
![]() lece dalej do nauki. hehe tylko wpadłam zobaczyc co tam naskrobałyscie
|
||
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nad jaka pralka myslisz?. Z tym miałam największy problem. Wkońcu wybrałam Whirpoola.
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu jak chcesz to popytam tatę jakie pralki są wydajne, bo on do Hotelu mase pralek juz kupował i sie troche orientuje
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy pralkach patrzę czy jest cicha, czy ma ekspresowe programy- ja z takich zazwyczaj korzystam bo inne strasznie niszczą ciuchy, a cała reszta jest nieważna tzn. parametry mają podobne czy to Whirpool czy Amica czy Bosch
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Kolor fioletowy symbolizuje zainteresowanie sferą duchową, poszukiwanie odpowiedzi na pytania dotyczące naszego życia. Jest kolorem wolności i przestrzeni, oznacza przyjaźń i spontaniczność. Osoba, która lubi ten kolor ma pociąg do rzeczy pięknych, bogatych, nie lubi miernoty. Jest tajemnicza i dumna, potrafi zadziwiać ludzi swoją intuicją i filozoficznymi poglądami. Lubi tajemnice, zagadki, ryzyko.
Zdrowie: Kolor fioletowy ma działanie znieczulające, łagodzi zmęczenie, stresy, leczy bezsenność dlatego zalecany jest dla osób zajmujących się pracą umysłową i twórczą. Tym kolorem leczy się epilepsję, reumatyzm, choroby powstałe na tle nerwowym. Uroda: Fioletowy dodaje powagi dlatego zalecany jest osoba młodym. Pasuje do jasnej cery. Ładnie prezentuje się do koloru białego. może tym go przekonaj- bo z tego co pamiętam to on tworzy muzykę ![]() |
|
|
|
#342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pokoju sprawa od dawna ustalona. Tapeta w odcieniach szarości na jedną scianę. http://www.gamatapet.pl/public/wzory...ef60681c3bf832 Do tego pomarańczowa farba na resztę scian. I teraz jest problem bo ja chciałam czerwony przedpokój i fioletowa sypialnę. A TZ chce czerwona sypialnię...a na fiolet się nie zgadza. Mały konflikt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Naczytałam sie opini o Amice, Beko, Indesit i były bardzo, delikatnie mówiąc, niepochlebne. Zreszta sama miałam Indesit która po tygodniu się zepsuła.
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-05-29 o 14:43 Powód: post pod postem |
|||
|
|
|
#343 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem to jest nienormalne Będzie dobrze, zobaczysz Cytat:
Widzę, że wszystko jest na dobrej drodze.Myślałam jednak, że się wyprowadziłaś ![]() Madziu, wszystkiego najlepszego ![]() U nas się nie obchodzi tego dnia. Nawet nie wiem, kiedy sama mam imieniny ![]() O! To wszystkiego najlepszego! ![]() Cytat:
Pobujamy się tylko w rytm muzyki ![]() Cytat:
![]() Teraz miałam historię sztuki, ale to był taki pic na wodę. Cytat:
![]() Cytat:
) i chcemy zaoszczędzić pieniądze, żeby sie wyprowadzić jak najszybciej, to nie bedziemy za dużo zmieniać. Najwięcej pracy pochłonie kuchnia. Musimy wybrać meble, pralkę (będzie tam stała), farbę, może też kafelki na ścianę. Podłogę chyba też trzeba będzie tam zmienić. Lodówkę i piec mamy, więc tyle dobrze ![]() Dziś odbieramy obrączki! Edit: Zapomniałam napisać, że mi się marzy fioletowy (może bardziej wrzosowy) gabinet/pracownia dla mnie Może kiedyś, w naszym przyszłym domu...
|
||||||
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=hania811;7713467]
Masz rację. Własnie na to zwracałam uwagę (poza ceną) musi byc cicha, mała - do mojej łazienki, miec krótki program i wyswietlacz (lubię wiedzieć ile czasu pozostało do konca prania).Ważna też jest ilośc pobieranej wody. Naczytałam sie opini i Amice, Beko, Aldo, Indesit i były bardzo, delikatnie mówiąc, niepochlebne. Zreszta sama miałam Indesit która po tygodniu się zepsuła.[/quote] Ja teraz mam Amikę z wyświetlaczem włąśnie, jest niezła. A wcześniej miałam stary, poczciwy Indesit-wersja z suszarką- wytrzymuje nadal to chyba już z 10 lat, bo ex z niej dalej korzysta....ale to było wówczas jak nie było jeszcze ich produkcji w Chinach pewnie dlatego tylko działa nadal
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ...TZ swoim zachowaniem tylko troche sie zmienil. bo oczywiscie caly czas mu cos przeszkadza np:
pakuje zakupy, jak zawsze jogurty na wierzch plecaka to sobie ubzdural ze sie powylewaja. jakie kazanie i pretensje mialam, zbrodnia normalnie ![]() albo przechodzilismy na pasach, skrecal samochod dosc szybko i odruchowo zrobilam krok w tyl. to on od razu z pretensja co ja robie, przeciez moge isc blebleble...i kazanie az na siebie krzyczec zaczelismy a potem na dosc dlugo cisza zapadla. no o takie *******y zeby sie fochac na siebie... ale z drugiej strony wieczor byl mily, razem kanapki robilismy i wyglupialismy sie w kuchni. ja ksie polozylismy to tez bylo milo i tylko ciagle powtarza ze ciekawe ile teraz szef pensji zaplaci jzu mu nawet powiedziala ze mam to gdzies ,wazne ze wiecej niz w poprzedniej pracy i ze ma odzdzielic w koncu dom od pracy i na kolegach sie wyzywac , nie na mnie
|
#346 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny. jesteście za szybkie. nie nadążam czytać. dopiero skończyła ostatni wątek i chcialam się przywitać w nowym a tu już 12 stron
![]() niestety teraz też nie będę mogła wpadać za często bo czas sesji się zbliża. (ale jak możecie to trzymajcie kciuki za mnie we wtorek i w piątek) i witajcie w nowym wątku
|
|
|
|
#347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz polece i sprawdze jaką mamy w domku juz jestem:0 jakąs z firmy Hoover - hm.. ne znam tej firmy ![]() Cytat:
aby sie tylko w czerwcu mozna było bronic![]() co do kolorów to ja mam dom bardzo kolorowy. sypialnię mam rózową - calkiem przyjemnie. choc w przyszłosci widzi mi się czerwona albo mocny pomarancz ![]() za to pokój mam fioletowy i slicznie to wygląda. do tego ciemniejsze firanki i super nastrój jest ![]() mój brat ma pokój niebiesk-zółty i jak dla dziecka bardzo łądnie to wygląda. samego niebeskiego jakos nie polecam, bo taki mamy pokój goscinny i zimno wygląda. |
||
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
Madziu, Twin wszystkiego najlepszego z okazji waszych świąt.
Humor nadal mam kiepski, ale przynajmniej cieszę się, że TŻ premię dostał, może jakiś prezent z tej okazji dostanę .Ogólnie strasznie mnie boli głowa, chyba będę chora, a tyle nauki przede mną.
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nie masz czasu to nie nadrabiaj i już, przecież to nie lektura obowiązkowa Ważne, żebyś się odzywała co u Ciebie. Kciuki zapewnione
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ze TZ dostał premie, a na chorobę od razu weź jakies witaminki TZ mama zawsze kaze 10 wit C wziąć jak sie tylko pierwsze objawy czuje (ona jest lekarzem) ja dzis mam lepszy humor bo sie w koncu z TZ spotkam(od niedzieli sie nie widzielismy) oby miał dobry humorek (tzn . zdal egzamin na prawko) a to juz za 2 godzinki
|
|
|
|
|
#351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pralek z wyświetlaczek słyszałam, ze często właśnie te części pralek najszybciej się psują a ich naprawa kosztuje ogromne pieniądze... Asiuk dziękuję
|
|
#352 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Kurcze Dorinka mowi ze ze Amica OK, Ty też. Ja sie przymierzałam na praleczkę bo super funkcje, a tania, ale po przeczytaniu opini zrezygnowałam. Zwariowac można Ja kupuję przez Agito.
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
Co do fioletowej sypialni, to moi rodzice mają obecnie sypialnię mniej więcej lawendową. Zupełnie mi się to nie podoba, im już też trochę zbrzydło i w lecie mają malować na beż plus jedna ściana ciemny brąz. Taka opcja to mi się widzi
![]() Idę zjeść truskawki
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka róznica w cenie, pomiędzy Whirpoolem a Amicą ? |
|
|
|
|
#356 |
|
Zadomowienie
|
A ja umieram, mam@ wzielam tabletke ale jeszcze 1,5 godziny w pracy przede mna
Goldfish: No widac ze chlopak naprawde sie przestraszyl i zrozumial jak bardzo Ciebie kocha i mysle, ze teraz juz bedzie tylko lepiej i caly czas pielegnowac milosc:d Spotkania z kumpelkami jak najbardziej wskazane ![]() Haniu, troszke Ci zazdroszcze tej smykalki do kolorkow Ja jakos nie umiem sobie wyobrazic jak dane kolory beda wygladac w mieszkaniu. i czy beda pasowac moze sie naucze z czasem kto wie![]() Madziu i Twin Wszystkiego Najjjj!!!!!!!!!!!! i 1000 buziakow |
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego fioletu ja nie chce absolutnie wszystkich scian w fiolecie ( a tym bardziej w lawendzie) ja chcę jedną scianę ciemno sliwkowa, a resztę jasniutką kremową.
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Dorinko w cenie roznica niewielka parę złotych dosłownie
dodam ze wybrałam model Whirpoola tanszy od Amici![]() Amica ta: http://www.agito.pl/pralki/amica_eas...32.326274.html Whirpool ten: http://www.agito.pl/pralki/whirlpool...532.43364.html
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

W takim dniu zawsze życzę, aby kolejny Twój rok był jeszcze lepszy
Spełnienia marzeń
.... przecież ,,to" juz za rok...
. Nam w tym semestrze tylko renesans się udało, ale i tak dużo tematów wypadło (na dodatek mamy bez malarstwa bo będzie osobno historia malarstwa)
. Jutro kolos z nowych mediów (w praktyce tak jakby historia sztuki - sztuka nowoczesna), a ja jeszcze nie zaczęłam się uczyć.

.