![]() |
#331 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
![]() Cytat:
A co do zaswiadczenia to poprosilam lekarza o nie i takie dostałam. Zaniosłam do pracy, zeby szefowa miała podkładkę. Edytowane przez aaaaniusia Czas edycji: 2009-02-02 o 20:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi tez sie robi slabo i boli mnie glowa....po tym poznalam ze chyba w ciazy jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zadomowienie
|
Z powiadomieniem naszych rodziców fajnie się złożyło, bo akurat byliśmy w rodzinnym mieście tuz po dniu babci i dziadka.
Kupiliśmy specjalne kartki na tę okazję, a do środka wkleiliśmy pierwsze USG (nieważne, ze niewiele było na nim widać) i złożyliśmy im życzenia. Miny- bezcenne. |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie wrześniowo- październikowe
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam do was pytanko.... nie jestem jeszcze szczesliwie czekajaca a narazie starajaca sie ale chcialam sie dowiedziec czy ktoras z was moze zauwazyla jaki byl sluz w okolicach niedoczekanej @? czy byl taki jak zazwyczaj czy moze bardziej jak z okolic owu? bardzo prosze o odpowiedz....
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
Ja poproszę o zmianę tp z 4 na 13 września. Tak wychodzi z USG.
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
![]() |
#339 |
Wtajemniczenie
|
Hehe mąż mnie wołał już do łóżeczka
![]() Ja też nie pracuję, więc nie muszę się dodatkowo stresować. Jedynie co to muszę zanieść zaświadczenie do Urzędu Pracy. No i powiadomić rodzinkę i najbliższych znajomych, ale to po wizycie - już postanowione ![]() Dziewczyny jaką najlepiej pić herbatkę: czarną, białą, czerwoną czy może zieloną?? |
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie wyżej wymienione zawieraja kofeinę, więc trzeba je ograniczyć (co oczywiście nie znaczy całkiem zrezygnować). Ja zawsze pijam z rana słabą rozpuszczalną kawę z mlekiem, czasem po południu pozwalam sobie na herbatę (zwykle czarną, czasem zieloną) - może tak ze 2 razy w tygodniu, nie jestem fanką herbaty. Nie jem ani nie pijam czekolady, żadnej syfiastej coli też nie, więc praktycznie cały ładunek kofeiny jaki w siebie pakuję to ta poranna lura. Lekarz mówi, że to ok. Ostatnio udało mi się ciekawą herbatę kupić: rumianek z miodem i wanilią. polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jasne dopracowywanie szczegolow ![]() ![]() ![]() Ja ostatnio wogole nie pijam herbaty.Tylko soki.Ale jesli juz pije to kazda bo ja pije takie slabiutkie herbatki . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie czytam trochę o tych herbatach i tak na prawdę, to oprócz owocowej to nie powinno się pić żadnej innej. Ja kawy w ogóle nie piję, ani przed ciążą ani teraz, więc z tym problemu nie mam-tak samo jak cola-nie pijam tego świństwa.
Czytałam, że dobre są też róznego rodzaju herbatki ziołowe, np z mięty, meliski czy rumianku. Foka a gdzie natrafiłaś na taką herbatę:rumianek z miodem i wanilią?? |
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na innych wątkach podają jeszcze, wiek i miejscowość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
Mysle ze moze nick, wiek, data porodu, imie dziecka, co wy na to??
Edytowane przez justyna-viola Czas edycji: 2009-02-03 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mięte i meliskę też pijam. Meliskę oczywiscie tylko na noc, w dzień wystarczająco padnięta jestem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Dziekuje.Ja tylko uporzdakuje mieszknako to wejde i zrobie liste.
Tez mi sie podoba Maja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
Własnie chciałam napisać, że na imię to za wcześnie, ale widzę, że Wy się już zastanawiacie.
Rany, tylko ja nadal tkwię na etapie niedowierzania... |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Wtajemniczenie
|
Imiona mieliśmy z mężem już wybrane bardzo dawno
![]() Na pewno daty porodu będą się jeszcze zmieniały, ale to będziemy informować Cię z trakcie. Foka ja też jeszcze nie dowierzam, ale liczę że wszystko będzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
Biedroneczkaolga Olga, 25 lat tp 23.09.2009, ?/?
Podobna lista jest na pierwszej stronie A ja jestem przeziębiona - w pracy zimno dzieciaki chore i co ja mam teraz zrobić? Dyrektor nie wie, do lekarza idę dopiero w czwartek ... nie wiem przechodzić te 2 dni z tym przeziębieniem i brać zwolnienie od gina???
#351 |
Zakorzenienie
|
Asiuuuuula, 33 lata, 04.10.2009 r., Kacper/Julia
![]() Dzisiaj jak zaprowadziłam synka do przedszkola to koło 9.00 położyłam się znowu i wstałam o 12.00 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lista na pierwszej stronie jakaś dziwna, fajniej byłoby jakby osoba która zajmuje się listą miała odnośnik u siebie, wtedy łatwiej będzie kontrolować co i jak - takie jest moje zdanie, nie wiem jak reszta dziewczyn się na to zapatruje. Fajnie macie z tym spaniem...mnie natomiast rozpiera energia, chyba jestem jakaś inna hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pierwsze: już jest Ci potrzebne Po drugie: przyjście ze zwolnieniem od gina z wklepana ciążą, to jest poinformowanie szefa tak trochę "z grubej rury" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
Mamuski wrzesień-październik 2009
Biedroneczkaolga Olga, 25 lat ............tp 23.09 ?/? Tequillla, 28 lat...................... ............tp 24.09 Basia/Staś Angela 25 lat ......................... ...........tp.24.09. Sara/Daniel Vcelka, 25 lat...................... ..............tp 4.10 Maja/Igorek Asiuuuuula, 33 lata, ......................... ..tp 4.10 Kacper/Julia Justyna-Viola, 28 lat...................... .....tp. 4.10 ?/? Jesli Serdel bedziesz edytowala liste mamusiek wrzesien 2009 to prosze uwzglednij mamuski pazdziernik 2009 zeby nie robic dowch oddzielnych list ![]() Edytowane przez justyna-viola Czas edycji: 2009-02-03 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() BiedroneczkoOlgo lepeiej idz do lekarza bo to poczatek ciazy i lepiej dmuchac i chuchac na siebie. Jetses nauczycielka??Tak wnioskuje jesli parcujesz z dziecmi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Angela 25 lat tp.24.09. Sara/Daniel
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dostałam zwolnienie właśnie z powodu przeziębienia od internisty, a potem miałam je przedłużone przez gina z powodu plamień. Zadzwoniłam wtedy do szefowej i jej powiedziałam, że nie wracam na razie do pracy bo jestem w ciąży i muszę leżeć. Bardzo dobrze to przyjęła, ale ona jest w porządku babka ![]() Cytat:
![]() ![]() Tequillla, 28 lat................tp 24.09 Basia/Staś |
||
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
tak jestem nauczycielką - u nas grypa szalej i nie można dostać się do lekarza - masakra jakaś zobaczę jutro a jak nie to w czwartek..
Narazie jest dobrze ( lepiej jak wczoraj) mam lekki katar i nic pozatym
#360 |
Raczkowanie
|
cześć przyszłe mamusie
![]() pisze tutaj pierwszy raz i w sumie jeszcze nie wiem na 100% czy jestem w ciąży (dzień testowania odsuwam na razie, żeby przez przypadek nie był negatywny). Ale coś czuję... właśnie czuję się inaczej niż zwykle - stan podgorączkowy od kilku dni (nie wiem czy od samej owulacji ![]() - raz prawie zemdlałam - ziewam cały dzień i zasypiam o 22, o 8 ledwo się dobudzam - chodzę co godzinę do toalety - boli mnie brzuch i piersi (ale się nie powiększyły) - dziwnie jem, np zamiast obiadu poł kg winogron - wczoraj zjadłam pierwszy raz w życiu dwie gałki niebieskich smerfowych lodów - ogólnei mam do nich wstręt - a wczoraj bardoz mi smakowały - nie mam ochoty na czekolade nie chce nic "wyczuwać" ale może któraś z was napisze mi czy juz całkiem wariuję ![]() ogólnie ciąża nie byłaby planowana - jesteśmy pół roku po ślubie - ale chciana (prawda jest taka, ze nie uważaliśmy ostatnio zbytnio, mówiąc sobi e"co będzie to będzie") dlatego jestem w szoku czując, ze to może być już |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.