Panny Młode 2010 - cz. VI - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-10, 07:06   #331
lusmarija
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Współczucia lusmaria Jutro tez do pracy?
To mi się podoba w zawodzie nauczyciela, WOLNE
tak dzisiaj też niestety do pracy, ale tylko do 13 więc nie jest tak źle

Kasia miałam Ci napisać fajna ta sukieneczka, ja lubię takie... moze trochę kolor taki intensywny, ale ogólnie jest fajna no i ta cena

dzień dobryyyyyyy

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 07:28   #332
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
aha no chyba,że tak ja to bym już chetnie poszła ale się boje,że mnie z salonu wygonią
właśnie chciała bym żebym trafiła na taką ekspedientkę która powie prosto z mostu,że w tym mi nie będzie dobrze bo to i tamto a w tym będzie i nie będzie na ceny patrzała,żeby wcisnąć mi droższą itd. Więc już wiesz,że w tym salonie będziesz należycie obsłużona fajnie,że tak traf iłaś i tak jednak przymierz tę,która Ci się podoba,żebyś sama oceniła jak w niej wyglądasz!
no super,że nawet odradzają zakup jeśli nie jest potrzebny
Boje się ,że trafię na taką kobitę albo taki salon,że same kłopoty będą...ja to mam "szczęście"
ale tak naprawdę to chciała bym już mierzyć
wszystkie przymierzęPani tez mówiła, że jak jakiejś nie mają to mogą sprowadzić - właśnie nie było Helice, bo została wysłana do innego salonu, bo jakaś klientka chciała przymierzyć. W ogóle to zdziwiłam się, że aż tyle osób tam było, myślałam, że będzie pusto.
Na pewno dobrze trafisz

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
moja kuzynka właśnie też kupowała suknię w madonnie w krakowie i też pani jej wszystko od razu z góry doradziła w czym jej będzie dobrze a której sukni lepiej nie brac.. też sobie upatrzyła suknie w necie ale pani jej ją dała do zmierzenia zeby się przekonała że nie jest dla niej i kiedy kuzynka przyznała jej racje to sprzedawczyni od razu zaproponowała jej najbardziej pasujące modele. kuzynka mówiła że tam jest takie doradztwo superowe że 6 sukni zmierzyła i już wiedziała która będzię tą jedyną. szkoda ze ja nie mogę do Krakowa sobie pojechać sukni pomierzyć ale mamusia dziś powiedziała że w wakacje pojedziemy do Warszawy do madonny i tam sobie pomierzę kiecki a potem jak cos wpadnie w oko to spróbujemy szyć no bo za 4500zł to ciut za drogo... w ogóle przechodziłam dzisiaj koło tego zakładu szycia sukien ślubnych i już prawie tam weszłam sobie pooglądać bo tyyyyyyle manekinów stało ubranych w ich suknie ale stwierdziłam że niedługo pójdę z mamą razem to od razu podpytamy ile wczesniej trzeba się zapisać i takie tam a więc może nawet jutro tam skoczę strasznie już mi się chce suknie pomierzyć

Kasia właśnie spojrzałam na twój podpis- jak ty chudniesz superowo szybko!!! zaczęłaś coś ćwiczyć czy co?? aż ci zazdroszczę takiego prawie 2 kilogramowego spadku wagi!!! wow!
no ja nie wiem jak Kasia to robi, chyba nic nie je i nie pije
Możesz przyjechać do Madonny w KrkTylko, że z Krk ma z Lublinem beznadziejne połączenie
Mi się chce mierzyć, bo jest ładna pogoda i mi się wtedy wszystkiego chce

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
tak dzisiaj też niestety do pracy, ale tylko do 13 więc nie jest tak źle

Kasia miałam Ci napisać fajna ta sukieneczka, ja lubię takie... moze trochę kolor taki intensywny, ale ogólnie jest fajna no i ta cena

dzień dobryyyyyyy
myslałam, ze to ja wchodze na wizaż o barbarzyńskiej porze, a tu proszę, Lusmarija nadaje od 7 rano Oby Ci szybko ten dzień zleciał
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 07:44   #333
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
myslałam, ze to ja wchodze na wizaż o barbarzyńskiej porze, a tu proszę, Lusmarija nadaje od 7 rano Oby Ci szybko ten dzień zleciał
a jak szkoda życia na spanie
spoko, dam radę 13 już niedługo przecież

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 07:49   #334
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Hej PM-ki
ja dizś mam ambitny plan... dematerializować kupę papierów, pomalować jajka i upiec sernik
i to wszystko właśnie do 13
potem musze podjechać do miasta i kupić barwinek i makowiec
Stary 2009-04-10, 08:35   #335
lain
Zakorzenienie

nooo Kubusewa to ambitnie... prawie jak perfekcyjna pani domu
my dzis mielismy isc z TZcikiem na wycieczke rowerowa, ale rodzice TZa skutecznie pokrzyzowali nam plany TZ juz chce sie jak najszybciej od nich wyprowadzic... dzis jeszcze bardziej cieszy sie na slub a na rower pojdziemy jutro... mam nadzieje, ze jutro juz niczego nie wymysla...

a wczoraj zaliczylam typowe zagranie.... niedlugo po aero na ktorym porzadnie sie napracowalam TZ zabral mnie na piwo... gdyby skonczylo sie na jednym piwie wypitym na bulwarach pod Wawelem przy pelni ksiezyca to pal licho...ale potem zglodnielismy, wiec w poszukiwaniu dobrego papu przemierzylismy droge na rynek az dotarlismy do bylej restauracji TZa... a tam wino i wcale nie dietetyczne salatki (dobrze, ze ta druga zjedzona na pol ). chyba zaraz pobiegam po domu z odkurzaczem... moze sie cos spali (oby tylko nie odkurzacz )

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-04-10 o 08:40
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 08:41   #336
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
między nami super, ale to nie o nas chodzi, ale nie chcę tego pisać.

A wafel z masą z mleka w proszku to pychota
a jak się robi taki wafel? to chodzi o zwykłe płaty waflowe i robiona masą z mleka w proszku(tylko jak?) i przekładana tym waflem?

Cytat:
wszystkie przymierzęPani tez mówiła, że jak jakiejś nie mają to mogą sprowadzić - właśnie nie było Helice, bo została wysłana do innego salonu, bo jakaś klientka chciała przymierzyć. W ogóle to zdziwiłam się, że aż tyle osób tam było, myślałam, że będzie pusto.
Na pewno dobrze trafisz
no wszystkie najlepiej super,że sprowadzają jak nie mają czegoś,full wypas tak ma być w salonach a nie ,że się stresujesz,że Cię zjedzie za coś i się boisz nawet zapytać jak dobra obsługa i ładne suknie to i osób dużo
obym dobrze trafiła bo jak już pisałam przy moim szczęściu...

a ja dziś mazurka chyba zrobię tylko jeszcze nie wiem z jakiego przepisu:P znacie jakiś bardzo łatwy?

Lain ale Ty szczuplutka jesteś więc spoko

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2009-04-10 o 08:44
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 08:48   #337
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Lain ale Ty szczuplutka jesteś więc spoko
taaaaa

dobrze, ze w Wielkanoc nie je sie tak tlustych potraw jak w Wigilie, bo byloby kiepsko
a tak to w sumie nic mi nie grozi w te swieta

Samciu
a w ktorej to Madonnie taka fachowa obsluga? bo ja slyszalam, ze wlasnie ta Madonnowa obsluga to taka srednia troche

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-04-10 o 08:49
Stary 2009-04-10, 09:15   #338
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
my dzis mielismy isc z TZcikiem na wycieczke rowerowa, ale rodzice TZa skutecznie pokrzyzowali nam plany TZ juz chce sie jak najszybciej od nich wyprowadzic... dzis jeszcze bardziej cieszy sie na slub a na rower pojdziemy jutro... mam nadzieje, ze jutro juz niczego nie wymysla...

a wczoraj zaliczylam typowe zagranie.... niedlugo po aero na ktorym porzadnie sie napracowalam TZ zabral mnie na piwo... gdyby skonczylo sie na jednym piwie wypitym na bulwarach pod Wawelem przy pelni ksiezyca to pal licho...ale potem zglodnielismy, wiec w poszukiwaniu dobrego papu przemierzylismy droge na rynek az dotarlismy do bylej restauracji TZa... a tam wino i wcale nie dietetyczne salatki (dobrze, ze ta druga zjedzona na pol ). chyba zaraz pobiegam po domu z odkurzaczem... moze sie cos spali (oby tylko nie odkurzacz )
Ja wczoraj biegałam z odkurzaczem i mopem
wracam do jajek
moja mama która jest w pracy zażyczyła sobie zdjęcie malowania jajek ... ciekawe jak ja to zrobie

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
taaaaa

dobrze, ze w Wielkanoc nie je sie tak tlustych potraw jak w Wigilie, bo byloby kiepsko

Samciu
a w ktorej to Madonnie taka fachowa obsluga? bo ja slyszalam, ze wlasnie ta Madonnowa obsluga to taka srednia troche
tłusto na wigilie :szok: chyba żartujesz
przecież w wigilie jesz śledzie, karpie.. w pierwszy drugi dzień świąt moze i owszem, ale nie w wigilie
Stary 2009-04-10, 09:15   #339
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Ja wczoraj biegałam z odkurzaczem i mopem
wracam do jajek
moja mama która jest w pracy zażyczyła sobie zdjęcie malowania jajek ... ciekawe jak ja to zrobie
to ja sie wczoraj ograniczylam do sprzatania moich szuflad, wycierania kurzu i polerowania luster dzis czas na odkurzacz

a czym malujesz jajka??
u mnie nikomu sie nie chce jak je ugotujemy w lupinkach cebuli to juz bedzie dobrze
Stary 2009-04-10, 09:16   #340
tancerka212
Zakorzenienie

Dzień dobry!! dziś otworzyłam oczy i się uśmiechnęłam bo stwierdziłam że lada dzień Kasi suwaczek ruszy z miejsca a to oznacza ze to się dzieje naprawdę wychodzimy za mąż

Cytat:
no ja nie wiem jak Kasia to robi, chyba nic nie je i nie pije
Możesz przyjechać do Madonny w KrkTylko, że z Krk ma z Lublinem beznadziejne połączenie
Mi się chce mierzyć, bo jest ładna pogoda i mi się wtedy wszystkiego chce
no ja też mam straszliwą ochotę coś pomierzyć ale dziś już mamy nie będę ciągnąć do tego salonu niedaleko mnie bo popołudniu pewnie będzie chciała iść do Kościoła a ja jechać do tżta więc może już po świętach ją wyciągnę albo ona mnie bo widzę że ona też napalona

Cytat:
ooo nie wiem czemu ale ja myślalam że twój tż mieszka sam... no ale nieważne. pewnie go do sprzątania zagonili co? mój tż też w święta ma przypływ ślubnego pożądania i tak sobie dumał że wolałby już sprzatać własną łazienkę niż sprzątać wszystko dookoła co i tak szwagier zabrudzi jak tylko wróci z roboty... a ja dochodzę do wniosku że nie będę mieć w domu dywanów bo to masakra to trzepanie i w ogóle.. co najwyżej jakiś mały na środku pokoju co się w 5 minut wytrzepie.. a tak to wolę przelecieć podłogę szmatą czy tam mopem i luz.

Lain nie tylko ty grzeszysz z kaloriami- mnie też tż wczoraj wyciągnął na mało dietetyczne posiłki a na dodatek w domu stoi karpatka własnej roboty którą kocham i uwielbiam więc na śniadanko już jeden kawał zaliczyłam
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 09:22   #341
lain
Zakorzenienie

Cytat:

tłusto na wigilie :szok: chyba żartujesz
przecież w wigilie jesz śledzie, karpie.. w pierwszy drugi dzień świąt moze i owszem, ale nie w wigilie
ryby SMAZONE, pierogi same w sobie sa mega kaloryczne, a jeszcze podsmazone i posypane przesmazona cebulka to juz w ogole
do tego ciezkostrawne grochy, fasole, kapusty...
Wigilia jest zabojcza dla diety moim skromnym zdaniem przynajmniej ta u mnie

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
ooo nie wiem czemu ale ja myślalam że twój tż mieszka sam... no ale nieważne. pewnie go do sprzątania zagonili co? mój tż też w święta ma przypływ ślubnego pożądania i tak sobie dumał że wolałby już sprzatać własną łazienkę niż sprzątać wszystko dookoła co i tak szwagier zabrudzi jak tylko wróci z roboty... a ja dochodzę do wniosku że nie będę mieć w domu dywanów bo to masakra to trzepanie i w ogóle.. co najwyżej jakiś mały na środku pokoju co się w 5 minut wytrzepie.. a tak to wolę przelecieć podłogę szmatą czy tam mopem i luz.
to Samci TZ sam mieszka... moj ma rodzicow w Krk, wiec wynajmowanie mieszkania byloby troche strata kasy
i nie o sprzatanie chodzi rodzice TZa sa troche jak Jozia ostatnio - lubia zrobia afere o sprawy, ktore powinny byc kadego prywatnymi sprawami...

ja mam panele, ale najpierw jade odkurzaczem zeby zebrac cala siersc kocia, moje wlosy itp. a potem dobiero sie myje na mokro - tak duzo syfu sie nie czepia do mopa

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-04-10 o 09:34
Stary 2009-04-10, 09:23   #342
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
ryby SMAZONE, pierogi same w sobie sa mega kaloryczne, a jeszcze podsmazone i posypane przesmazona cebulka to juz w ogole
do tego ciezkostrawne grochy, fasole, kapusty...
Wigilia jest zabojcza dla diety moim skromnym zdaniem przynajmniej ta u mnie

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

to Samci TZ sam mieszka... moj ma rodzicow w Krk, wiec wynajmowanie mieszkania byloby troche strata kasy
i nie o sprzatanie chodzi rodzice TZa sa troce jak Jozia ostatnio - lubia zrobia afere o sprawy, ktore powinny byc kadego prywatnymi sprawami...

ja mam panele, ale najpierw jade odkurzaczem zeby zebrac cala sierc kocia, moje wlosy itp. a potm dobiero sie myje na mokro - tak duzo syfu sie nie czepia do mopa
ja nie mam smażonej ryby na święta, uszka gotowane i do barszczu.. no na prawde.. jedyne co to olej ze śledzi...
co do kaloryczności no to ok kutia ale nic więcej.. u mnie nie ma tłustości aż takich żeby aż tak się bać
Stary 2009-04-10, 09:29   #343
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam smażonej ryby na święta, uszka gotowane i do barszczu.. no na prawde.. jedyne co to olej ze śledzi...
co do kaloryczności no to ok kutia ale nic więcej.. u mnie nie ma tłustości aż takich żeby aż tak się bać
to u mnie sa straszne tlustosci sledzi i kutii nie jemy na Wigilie a niestety jedyne potrawy ktore jem w Wigilie sa bardzo kaloryczne: smazony sandacz, gora podsmazanych pierogow z cebulka, puree groszkowe, uszka w barszczu. to moje ulubione wigilijne potrawy i w okresie swiat sobie ich nie zaluje... ale potem widac tego skutki
z reszta samo ciasto na pierogi to porazajaca ilosc weglowodanow. teraz na diecie nie pozwolilabym sobie na pierogi

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-04-10 o 09:48
Stary 2009-04-10, 10:11   #344
szana
Zadomowienie

Cytat:
taaaaa

a co nie? oczywiście,że tak
o no też prawda u mnie ejst podobnie jak u Ciebie smażone ryby,kapusta,podsmażane pierogi i cebulka... mniam!
ale ja się nie umiem oprzeć pierogom w ciągu roku potem zielona albo czerwona herbatka hehe

Też mam panele w domku i pierw odkurzam,żeby powsysać wszystko co trzeba a potem myję mopem tak jest wygodniej

żadna nie robi mazurka na święta?
Stary 2009-04-10, 10:15   #345
centipede
Zadomowienie

Cześć Babeczki
Nie mogę się doczekać kiedy będziemy tutaj pisać o naszych wojażach po salonach, ale będzie super mnie też tak jak i Was ciągnie żeby już pochodzić ale cały czas się wstrzymuję i zaczynam gdzieś od października... no dobra wrześnie
a co do dawnego budownictwa domów, to się zgadzam, wszystkie duże, dwupokoleniowe u mnie jakby się chciało wszystko dokładnie posprzątać to trzeba by na szmacie jechać chyba parę dni a w około są dużo większe domy, nie wiem jak u nich to wygląda u mnie jest jeszcze tak że jest dużo meblościanek chyba kiedyś tak było modnie?! kurzołapacze wstrętne obiecaliśmy sobie z TŻ że u nas żadnych meblościanek nie będzie

z koszykiem chodzi u mnie siostra, mnie się nie chce co prawda buntuje się, ale tak już się przyjęło

Kasia
o tym waflu z mleka w proszku to dodajecie jeszcze do tego kakao bo u mnie tak się robi, wypas:ślina:

Szanuś u mnie się nie robi mazurka, także niestety nie pomogę
Stary 2009-04-10, 10:25   #346
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Cześć Babeczki
Nie mogę się doczekać kiedy będziemy tutaj pisać o naszych wojażach po salonach, ale będzie super mnie też tak jak i Was ciągnie żeby już pochodzić ale cały czas się wstrzymuję i zaczynam gdzieś od października... no dobra wrześnie
a co do dawnego budownictwa domów, to się zgadzam, wszystkie duże, dwupokoleniowe u mnie jakby się chciało wszystko dokładnie posprzątać to trzeba by na szmacie jechać chyba parę dni a w około są dużo większe domy, nie wiem jak u nich to wygląda u mnie jest jeszcze tak że jest dużo meblościanek chyba kiedyś tak było modnie?! kurzołapacze wstrętne obiecaliśmy sobie z TŻ że u nas żadnych meblościanek nie będzie

z koszykiem chodzi u mnie siostra, mnie się nie chce co prawda buntuje się, ale tak już się przyjęło

Kasia
o tym waflu z mleka w proszku to dodajecie jeszcze do tego kakao bo u mnie tak się robi, wypas:ślina:

Szanuś u mnie się nie robi mazurka, także niestety nie pomogę
o tak będzie super:d też się nie doczekam pewnie później jesieni i pójdę we wrześniu
u mnie są dwie meblościanki w domku i wiem co to jest kurz niestety
u mnie się też nigdy mazurka nie robiło,tzn w tamtym roku mama kupiłaa w tym chcę zrobić ciekawe czy mi się uda
może Ty mi napiszesz o co chodzi z tymi waflami?jak to się robi???

lecę do sklepu na ostatnie przedświąteczne zakupiki:d i chcę coś TŻ kupić na urodziny w końcu:P

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2009-04-10 o 10:27
Stary 2009-04-10, 10:28   #347
lain
Zakorzenienie

Cytat:

żadna nie robi mazurka na święta?
u mnie mama dzis bedzie jakies 3 ciasta piekla, ale co to bedzie to nie mam pojecia jedno to chyba bedzie ciasto orzechowo-miodowe. mazurkow nigdy u mnie sie nie jadalo

Cytat:
u mnie jest jeszcze tak że jest dużo meblościanek chyba kiedyś tak było modnie?! kurzołapacze wstrętne obiecaliśmy sobie z TŻ że u nas żadnych meblościanek nie będzie

oj mebloscianki to tragedia co ciekawe widze, ze nadal takie cos sprzedaja i ludzie to kupuja... i jeszcze najczesciej ustawiaja sobie na tym stos bibelotow, *******ek i innych kurzolapow
dobrze, ze u mnie w domu zadnej nie ma

tata TZa mnie rozbraja
TZ dostal od niego taka ksiazeczke-modlitewnik pt. Pamiątka sakramentu malzenstwa
troche sie tesciu pospieszyl
Stary 2009-04-10, 10:44   #348
centipede
Zadomowienie

Cytat:
o tak będzie super:d też się nie doczekam pewnie później jesieni i pójdę we wrześniu
u mnie są dwie meblościanki w domku i wiem co to jest kurz niestety
u mnie się też nigdy mazurka nie robiło,tzn w tamtym roku mama kupiłaa w tym chcę zrobić ciekawe czy mi się uda
może Ty mi napiszesz o co chodzi z tymi waflami?jak to się robi???

lecę do sklepu na ostatnie przedświąteczne zakupiki:d i chcę coś TŻ kupić na urodziny w końcu:P
U mnie robi się to tak, że daje się margarynę, mleko w proszku i kakao (i chyba cukier?) i na ogień garnuszek i z tego powstaje pyszne masa kakaowa do wafla jeśli chcesz to mogę poszukać dokładnego przepisu co planujesz na prezent dla TŻ?

Cytat:
u mnie mama dzis bedzie jakies 3 ciasta piekla, ale co to bedzie to nie mam pojecia jedno to chyba bedzie ciasto orzechowo-miodowe. mazurkow nigdy u mnie sie nie jadalo

oj mebloscianki to tragedia co ciekawe widze, ze nadal takie cos sprzedaja i ludzie to kupuja... i jeszcze najczesciej ustawiaja sobie na tym stos bibelotow, *******ek i innych kurzolapow
dobrze, ze u mnie w domu zadnej nie ma

tata TZa mnie rozbraja
TZ dostal od niego taka ksiazeczke-modlitewnik pt. Pamiątka sakramentu malzenstwa
Jeszcze ponad rok na takie prezenty

Dużo jest teraz w sprzedaży takich meblościanek. U mnie jest w pokoju jedna to przeklinam ją strasznie nie mam co trzymać na niej nawet, wolałabym jeszcze jedną szafę zamiast tego
Stary 2009-04-10, 10:58   #349
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

a my dziś biegaliśmy właśnie wróciliśmy i robimy śniadanie to znaczy on robi a ja siedzę w necie
bo dla mnie jest jeszcze rano

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-10, 11:03   #350
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
a my dziś biegaliśmy właśnie wróciliśmy i robimy śniadanie to znaczy on robi a ja siedzę w necie
bo dla mnie jest jeszcze rano
to tak chyba niezdrowo bez sniadanka biegac
ja jak do 11 nie zjem sniadania to juz sie nie bawie w sniadaniowanie tylko nastawiam sie od razu na obiad tzn. zupke

my dzis mamy postanowienie jechac zmienic opony na letnie... pewno trzeba bedzie swoje odstac w kolejce

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-04-10 o 11:08
Stary 2009-04-10, 11:15   #351
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:
to tak chyba niezdrowo bez sniadanka biegac
tak naprawdę to co osoba to opinie Czytałam, że najlepiej chudnie się biegając na czczo. Na innej stronie, że nie ma różnicy. Ja na czczo wolę, bo jak coś zjem to nie mogę potem biegać przez 2h bo się źle czuję a zresztą jak nie zmuszę się rano to wieczorem ciężej ... chociaż rzadko mogę biegać rano, tylko jak jest wolne
ja jem czasem śniadanie o 13, jeśli wstanę o 12:30
Stary 2009-04-10, 11:23   #352
lain
Zakorzenienie

Cytat:
tak naprawdę to co osoba to opinie Czytałam, że najlepiej chudnie się biegając na czczo. Na innej stronie, że nie ma różnicy. Ja na czczo wolę, bo jak coś zjem to nie mogę potem biegać przez 2h bo się źle czuję a zresztą jak nie zmuszę się rano to wieczorem ciężej ... chociaż rzadko mogę biegać rano, tylko jak jest wolne
ja jem czasem śniadanie o 13, jeśli wstanę o 12:30
pewno sie chudnie lepiej, ale chyba jednak zdrowe to nie jest
to jakbym wstala o 12.30 to juz nawet bym sie nie zastanawiala nad sniadaniem tylko od razu przystapila do obiadu

my z TZem leniuchy jestesmy rano sobie lubimy pospac, a bieganie i rolki to najlepiej kolo 21-22
choc wiadomo, ze bieganie bezposrednio po jedzeniu fajne nie jest. TZ niedlugo bedzie biegl maraton. start jest po 9, wiec TZ planuje wstac gdzies tak po 5 rano, zjesc sniadanie i isc dalej spac zeby sie to juz w miare przetrawilo

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-04-10 o 11:28
Stary 2009-04-10, 11:28   #353
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:
pewno sie chudnie lepiej, ale chyba jednak zdrowe to nie jest
to jakbym wstala o 12.30 to juz nawet bym sie nie zastanawiala nad sniadaniem tylko od razu przystapila do obiadu

my z TZem leniuchy jestesmy rano sobie lubimy pospac, a bieganie i rolki to najlepiej kolo 21-22
oj my też jesteśmy leniuchy ale pamiętaj, żeby zjeść coś po treningu (rolkach). To jest ważne a wiele osób tak robi, że ćwiczy a potem spać i nie je... ja też tak kiedyś robiłam ale posiłek potreningowy jest ważny
obiad? o 12:30? jakoś nie wyobrażam sobie np talerza spaghetti rano
Stary 2009-04-10, 11:29   #354
angluka
Rozeznanie

Dzień Doberek
ja za 1,5 godz. do domku kurcze tak fajnie słonko swieci i cieplutko jest, nareszcie swieta bedą ładne
ja troszke sie rozchorowałam, ale na szczęście dzisiaj lepiej sie czuje bo przez ostatnie dwa dni to tak mnie męczył katar ze masakra, nie wyspana chodziałam bo w nocy spec przez ten cholerny katar nie mogłam
ja na suwaczku nareszcie mam 4 z przodu
angluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 11:36   #355
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ale pamiętaj, żeby zjeść coś po treningu (rolkach). To jest ważne a wiele osób tak robi, że ćwiczy a potem spać i nie je... ja też tak kiedyś robiłam ale posiłek potreningowy jest ważny

czasem wsune serek wiejski. ale prawde mowiac jakos po uprawianiu sportu niespecjalnie chce mi sie jesc a wciskac w siebie jedzenia na sile tez nie lubie

Cytat:
obiad? o 12:30? jakoś nie wyobrażam sobie np talerza spaghetti rano
a to juz zalezy od indywidualnego postrzegania czasu taka godzina 12.30-13 to dla mnie jak najbardziej lunchowa godzina, wiec spaghetti byloby idealne a ze sniadanie zazwyczaj jem ok 9-10 (zakladajac, ze nie ide na uczelnie na wczesniejsza godzine) to akurat jest idealna przerwa 3 godzinna miedzy posilkami
jedzac sniadanie o tak poznej porze musialabym chyba zrezygnowac z kolacji, bo musialabym ja chyba zjesc bardzo pozno
Stary 2009-04-10, 12:23   #356
szana
Zadomowienie

Cytat:

tata TZa mnie rozbraja
pysznie brzmi to ciasto Twojej mamy pewnie trudne do roboty...
hehe niezły ten teściu Twój a co Twój TŻ mu na ten ciekawy prezent,tak wczesny, powiedział ?

Cytat:
U mnie robi się to tak, że daje się margarynę, mleko w proszku i kakao (i chyba cukier?) i na ogień garnuszek i z tego powstaje pyszne masa kakaowa do wafla jeśli chcesz to mogę poszukać dokładnego przepisu co planujesz na prezent dla TŻ?
hmmm aż się zastanawiam czy nie zrobić ja uwielbiam takie masy może zrobię taką do ciasta biszkoptowego? hmm muszę pomyśleć dziękuję bardzo ,jeśli miała byś czas i ochotę to możesz dokładny przepis skrobnąć dla mnie
kupiłam TŻ odjazdowe skarpetki dwie pary sportowych takich fajnych i dwie takie śmieszne hehe i śmieszne bokserki z bykiem zastanawiam się czy jeszcze coś dokupić czy tak zostawić
a moi rodzice kupili mu smieszne kieliszki z napisami typu"chluśniem bo uśniem" itd w zestawie z szklaneczkami

idę zjeść śledzika-mój dzisiejszy obiadek

Ja podobnie jak Lain wolę zjeść obiad wcześniej niż później,śniadanie między 8 a 10 późny obbiad tylko jak wracam z uczelni lub jeśli coś wypadnie,ale nie lubię późno jeść obiadu.
Stary 2009-04-10, 12:43   #357
lain
Zakorzenienie

Cytat:
hehe niezły ten teściu Twój a co Twój TŻ mu na ten ciekawy prezent,tak wczesny, powiedział ?
no wlasciwie to nic nie powiedzial. wzial...
on ostatnio cos ma z rodzicami na pienku, bo jego rodzice na starosc cos sie radykalizuja i bardzo im przeszkadza, ze TZ nie jest tak religijny jakby sobie tego zyczyli... no i wychodza z tego roznego rodzaju konflikty, obrazanie sie itp.
dla mnie to ogolnie chora sytuacja zeby doroslego faceta gonic do kosciola, spowiedzi, na jakies rekolekcje itp... i jaki odnosi to skutek? klamstwa, klamstwa, klamstwa... bez sensu...
dlatego TZ chce sie szybko wyprowadzic zeby nikt go juz nie kontrolowal czy aby byl w kosciele i co ksiadz mowil...
on do kosciola czasem chodzi, ale jak SAM ma taka potrzebe...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-10, 13:01   #358
szana
Zadomowienie

Cytat:
no wlasciwie to nic nie powiedzial. wzial...
on ostatnio cos ma z rodzicami na pienku, bo jego rodzice na starosc cos sie radykalizuja i bardzo im przeszkadza, ze TZ nie jest tak religijny jakby sobie tego zyczyli... no i wychodza z tego roznego rodzaju konflikty, obrazanie sie itp.
dla mnie to ogolnie chora sytuacja zeby doroslego faceta gonic do kosciola, spowiedzi, na jakies rekolekcje itp... i jaki odnosi to skutek? klamstwa, klamstwa, klamstwa... bez sensu...
dlatego TZ chce sie szybko wyprowadzic zeby nikt go juz nie kontrolowal czy aby byl w kosciele i co ksiadz mowil...
on do kosciola czasem chodzi, ale jak SAM ma taka potrzebe...
masz całkowitą rację-nikt nie powinien dorosłego faceta cisnąć w jakimś kierunku rozumiem jakby działa mu się krzywda czy coś,albo jakby nie rozumiał i trzeba było mu wytłumaczyć po co jest kościół itd,ale jeśli go zmuszają to tak jak mówisz -same kłamstwa i kłótnie.To już za późno na "uczenie go" jak powinien postępować,tego mieli uczyć go jak był mały a nie teraz. Teraz powinien sam wiedzieć kiedy chce i potrzebuje do kościoła iść i się pomodlić. A zmuszanie potem kojarzy się tylko źle...więc bez sensu...
Stary 2009-04-10, 14:04   #359
obca7
Wtajemniczenie

Ja byłam dziś na zakupach i ogólnie były bardzo udane Tylko butów sobie nie kupiłam, bo na moją wielka stopę nie było nic ciekawego. Wynoisze jeszcze stare a pozniej na lato sobie jakies fajne kupie Na razie koniec sprzatania wiec moge leniuchowac Ale jutro nadrobie
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 14:19   #360
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia właśnie spojrzałam na twój podpis- jak ty chudniesz superowo szybko!!! zaczęłaś coś ćwiczyć czy co?? aż ci zazdroszczę takiego prawie 2 kilogramowego spadku wagi!!! wow!
no powoli bo powoli, ale chudnę
Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
kolor zielony biorę
Cytat:
a jak się robi taki wafel? to chodzi o zwykłe płaty waflowe i robiona masą z mleka w proszku(tylko jak?) i przekładana tym waflem?
mleko w proszku, kakao, cukier robisz z tego masę i nią przekładasz wafla, jak chcesz to Ci naapiszę dokładny przepis jak będę w domu-jest łatwy ale pyszny!!!!
Cytat:
Kasia o tym waflu z mleka w proszku to dodajecie jeszcze do tego kakao bo u mnie tak się robi, wypas :ślina:
mniam juz się nie mogę doczekć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości