The Sims 3 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety > Gry komputerowe

Notka

Gry komputerowe Forum dla graczy komputerowych. Nie wiesz w co grać? Co kupić? Która gra jest fajna? Dołącz i podziel się wiedzą i pomysłami.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-13, 11:43   #331
Princessa15
Rozeznanie

Dot.: The Sims 3

Dziewczyny, jak myslicie, bedzie mi bardzo mulilo?
Bo nie wiem czy kupowac...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Untitled.jpg (112,1 KB, 141 załadowań)
Stary 2009-06-13, 12:09   #332
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

"Minimum: Windows XP (Service Pack 2) or Windows Vista (Service Pack 1)You Have: Microsoft Windows XP Professional (Build Dodatek Service Pack 22600)"
Czyli co, mam sobie dobudować dodatek Service Pack 22600 po na tamtym mi nie pójdzie, czy jak?
I skąd mam ten dodatek XP wziąć?
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 12:31   #333
Jeanne90
Zakorzenienie

Wczoraj grałam w Simsy do rana Moje uwagi: mało fryzur i ubrań, ale to, że można dopasowywać kolory, jak się chce, to trochę wynagradza Nie chce mi się zmieniać wystroju domu (kolory, faktury itd.), nigdy nie lubiłam urządzać domu Poza tym jeszcze nie do końca to opanowałam i dlatego się wkurzam, stąd niczego nie zmieniam Fajna jest ta opcja wychodzenia na miasto, podoba mi się, że można kontrolować, co Sim robi podczas pracy, szkoda tylko, że nie możemy go wtedy zobaczyć. Faktycznie, upływ czasu na trzeciej prędkości jest stanowczo za wolny, wkurza mnie że muszę tak długo czekać, aż Sim wróci z pracy albo się wyśpi, i co dla mnie najważniejsze: mniej się zarabia, dzięki czemu Sim nie staje się momentalnie bogaty (w Dwójce mnie to wkurzało, nigdy nie lubiłam mieć za dużo pieniędzy).
Jest trochę trudniej, gdyż Sim dużo wolniej się uczy, tanie sprzęty ciągle się psują, wolniej zdobywa się przyjaciół.
Ogólnie gra jest ciekawa, ale tak jak któraś z dziewczyn wspomniała - nie ma jakiegoś wielkiego przeskoku z Sims 2, rewolucją bym tego nie nazwała Czekam teraz na dodatki

Gra chodzi u mnie na najwyższych ustawieniach i jest nawet lepiej, niż w Sims 2 - nic się nie zacina

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;12737863]"Minimum: Windows XP (Service Pack 2) or Windows Vista (Service Pack 1)You Have: Microsoft Windows XP Professional (Build Dodatek Service Pack 22600)"
Czyli co, mam sobie dobudować dodatek Service Pack 22600 po na tamtym mi nie pójdzie, czy jak?
[/QUOTE]
Możesz wrzucić screena, co Ci pokazało?

Edytowane przez Jeanne90
Czas edycji: 2009-06-13 o 12:32
Jeanne90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 12:32   #334
witchwq
Zakorzenienie

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;12737863]"Minimum: Windows XP (Service Pack 2) or Windows Vista (Service Pack 1)You Have: Microsoft Windows XP Professional (Build Dodatek Service Pack 22600)"
[/QUOTE]
service pack do xp nalezy sobie wygooglowac, jest wiele miejsc z ktorych mozna go sciagnac, z tym, ze nalezy pamietac iz zajmuje on chyba cos ok. 200 mb, wiec bedzie sie sciagac dosc dluuuuuuuuugo... no i dosc dlugo sie instaluje.

czy pojdzie czy nie - to juz trzeba sie samemu przekonac. na wszystkich elementach masz zielone swiatlo, wiec ja bym sie nie zastanawiala, bo nie ma nad czym.
ja przy dwoch dosc istotnych rzeczach jestem na czerwonym a gra i tak chodzi.

PS. czy tylko u mnie simce sie strasznie spodnie "ciagna"? zastanawiam sie czy to wina grafiki, czy niedociagniecie w grze... moja nosi dzwony i zazwyczaj jak idzie, to wyglada to tak, jakby sobie jedna nogawke przydeptywala

Oj ja sobie tez wczoraj pogralam, ale ja akurat lubie budowanie i urzadzanie domu Na moje nieszczescie kody z 2 dzialaja, wiec... mojej simce kasy nie brak...
No wiec jednego, wczorajszego wieczoru udalo nam sie: dostac prace w zblizonym do wymazonego zawodzie, zakupic rower i jezdzic nim po miescie, pojechac do ksiegarni i kupic ksiazki, pojsc na kurs do klubu sportowego (400 simoleonow! zdzierstwo!), uprawiac jogging, dostac awans w pracy, zakupic babelki do kapieli i gumowa kaczuszke, zrobic dwa poziomy logiki, jeden poziom sportowy, jeden poziom malowania i jeden poziom gotowania. Zapomnialabym jeszcze o imprezce z sasiadami, zaprzyjaznieniu sie z jednym z nich oraz o przyjazni z partnerem z pracy (pracuje w policji).

Aha i jeszcze sprzataczka zepsula jej laptopa.. wrrr...

To byly chyba 2 lub 3 dni z zycia mojej simki wczorajszego wieczoru...

I faktycznie, czas zbyt wolno plynie przy pracy czy snie...

Edytowane przez witchwq
Czas edycji: 2009-06-13 o 12:38
witchwq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 12:35   #335
VampIrzyca
Zadomowienie

dziewczyny mam pytanie ! The Sims 3 są tylko na nośniku DVD czy też na CD ? bo dwójkę mam na CD, a The Sims 3 nigdzie nie mogę takich znależć... szkoda, bo akurat mam zepsutą kieszeń DVD
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 13:04   #336
Vivre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
wiatraczek kosztuje około 40 zł , zależy jeszcze do jakiego procesora, zasilacz około stówki (lecz ceny mogły się zmienić przez ostatnie 1,5 roku ).
Chociaż jak komputer się nagrzewa i wyłącza (bardzo dobrze, że to robi), to jednak jest wiatraczek. Nie zauważyłaś może, aby pracował (komputer ) jakby głośniej? Najcieplejszy robi się z prawej strony (bok) po środku?
Hmm ciężko powiedzieć zawsze mam włączoną muzykę wiec nie słyszę ale wydaje mi się że chyba nie Obudowa sie raczej nie nagrzewa. Mam nadzieje ze to tylko ten wiatraczek
Vivre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 13:07   #337
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivre Pokaż wiadomość
Hmm ciężko powiedzieć zawsze mam włączoną muzykę wiec nie słyszę ale wydaje mi się że chyba nie Obudowa sie raczej nie nagrzewa. Mam nadzieje ze to tylko ten wiatraczek
a moze prosciej by bylo w BIOS wejsc i sprawdzic temperatury (o ile oczywiscie BIOS to obsluguje)? Wtedy zazwyczaj od razu widac co i jak.

Aha - przezylam wylaczanie sie kompa z powodu przegrzewania. To bardzo powazna sprawa i radze tego nie olewac. Ja olalam i procek + plyta do wymiany. Usmazyly sie. Lepiej zapobiegac niz wymieniac pol sprzetu...

PS. widzialyscie?
http://www.thesimsresource.com/downl.../sims3/free/1/ (rejestracja wymagana)
http://www.thesims2website.co.uk/
http://www.modthesims.info/browse.ph...howType=1&gs=2 (rejestracja wymagana)

Edytowane przez witchwq
Czas edycji: 2009-06-13 o 13:53
witchwq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-13, 14:51   #338
ferguusson
Zakorzenienie

mam moją wyczekiwana 3 część Simsów
zaraz zaczynam-po wczorajszym teście tworzenia postaci..(troche sie rozczarowałam, tak na marginesie...)

uff.. to znikam na jakieś parę godzin...

MAC

exchange
ferguusson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 15:24   #339
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

ja klepię bidę, mam na koncie jakieś 500 simoleonów..
gram trzema simami - Simka, jej córka, i jej brat.
Simka nie daje sobie rady w pracy ('kariera przestępcza') i jest zwykłym kieszonkowcem... a jej pragnieniem jest "ukraść coś" ... tylko problem, że nie wiem jak Żeby coś ukraść muszę iść w odwiedziny do jakiegos simowego sąsiada, i coś zwędzić z jego domu? :P Poza tym moja Simka znalazła już kochanka (zatrudniłam go jako lokaja w domu i jakoś sie wywiązała miłość z tego)...tyle że musiałam go zwolnić bo nie stać mnie już na opłacanie go :P ale nocne schadzki są i marzeniem mojej Simki stało się bara-bara z tym facetem Tylko niestety łóżka w domu podwójnego nie ma i nie ma teznigdzie opcji żeby on ją zaprosił do siebie ^^

Córka mojej Simki, nastolatka, jest nieco gruba :P (za mamą).... ale umie grać na gitarze^^ i chodzi do parku i tam gra x) Poza tym jej marzeniem było ostatnio siedizeć do późna poza domem, tak więc w parku zgarnęła ją policja No i szybko też znalazła chłopaka który jest punkiem a teraz jej pragnienia to: spędzić czas z chłopakiem; zaprosić chłopaka do siebie; wprowadzić się do chłopaka; pójść na koncert

Brat Simki to sportowiec, cały czas chodzi na siłownię i na basen, a pracuje jako sprzedawca przekąsek na stadionie Ma trudny charakter - jest niechlujem, nie sprząta po sobie, jest nieokrzesany i trudno nawiązuje kontakty z innymi

Ogólnie gra mi się podoba, dziś znowu siedziałam 4 godziny i nawet nie zauważyłam jak to zleciało)
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 15:33   #340

Cytat:
Napisane przez Princessa15 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak myslicie, bedzie mi bardzo mulilo?
Bo nie wiem czy kupowac...
Mogę spytać, z jakiej strony korzystałaś, sprawdzając parametry twojego komputera?
ville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 15:51   #341
boniu
Przyczajenie

Hej mam pytanie, czy pójdą mi simsy?

Komputer stacjonarny.
Windows XP Professional, Service Pack2
AMD Sempron(tm) 2300 + 1.62 GHz
1.00 GB ram
NVIDIA GeForce 7600 Gs

NIe jestem pewna co do tych ram właśnie czy nie za mało ich?
boniu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-13, 15:53   #342
Lady1000
Rozeznanie

Jestem fanką Simsów już od jakiś 7 lat więc strasznie mnie ciągnęło żeby zagrać w TS3. Mam tylko 512 mb ramu i nawet na najniższych ustawieniach strasznie mi muli, ale w najbliższym czasie planuję sobie tego ramu dokupić.

Gra jest świetna, wiele błędów które irytowały mnie w 2 zostało usuniętych. Gorąco polecam
Lady1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 15:53   #343
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boniu Pokaż wiadomość
Hej mam pytanie, czy pójdą mi simsy?

Komputer stacjonarny.
Windows XP Professional, Service Pack2
AMD Sempron(tm) 2300 + 1.62 GHz
1.00 GB ram
NVIDIA GeForce 7600 Gs

NIe jestem pewna co do tych ram właśnie czy nie za mało ich?
Czy naprawde tak trudno jest kliknac w link wielokrotnie podawany w tym watku?
Nie jestesmy wyroczniami w tym temacie, jesli nie jestes pewna, to dowiesz sie dopiero, gdy sprobujesz.
Stary 2009-06-13, 16:02   #344
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość

Możesz wrzucić screena, co Ci pokazało?
Proszę.

Tylko to mnie zastanawia, bo na RAM póki co czekam aż przesyłka przyjdzie.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 17:35   #345
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Kurde, dziewczyny... włączam grę, włożoną do deamona, ma mi się wczytać okolica a tu komunikat " Nie byliśmy w stanie stwierdzic, czy to jest zgodna kopia The Sims 3", czy jakoś tak. Miałyście tak? Chyba się pochlastam
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 17:44   #346
przereklamowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Kurde, dziewczyny... włączam grę, włożoną do deamona, ma mi się wczytać okolica a tu komunikat " Nie byliśmy w stanie stwierdzic, czy to jest zgodna kopia The Sims 3", czy jakoś tak. Miałyście tak? Chyba się pochlastam

przy instalacji trzeba wyłączyć dostęp do internetu.
''Nie przyzwyczajaj się do mnie. Nie zapamiętuj mojej twarzy, nie pamiętaj, ile łyżeczek cukru wsypuję do herbaty, zapominaj, jak się ruszam, jak ubieram, jak pachnę. Nie przywiązuj się do mnie - ja mam w zwyczaju uciekać.''
przereklamowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 19:31   #347
Princessa15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Mogę spytać, z jakiej strony korzystałaś, sprawdzając parametry twojego komputera?
http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest

I tam wybierasz the sims 3.
Stary 2009-06-13, 20:09   #348

Dzięki
ville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 20:23   #349
xxxddd
Przyczajenie

Wie ktoś czy pójdzie na tą karte graficzną SiS Mirage 3+ Graphic czekam na odp
xxxddd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-13, 21:03   #350
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Cytat:
Napisane przez przereklamowana Pokaż wiadomość
przy instalacji trzeba wyłączyć dostęp do internetu.
To nie było to, winowajcą był program do tworzenia wirtualnego napędu. Kolega podał mi inny i działa

Jutro wpadnę zdać relacje
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 23:21   #351
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość
a moze prosciej by bylo w BIOS wejsc i sprawdzic temperatury (o ile oczywiscie BIOS to obsluguje)? Wtedy zazwyczaj od razu widac co i jak.

Aha - przezylam wylaczanie sie kompa z powodu przegrzewania. To bardzo powazna sprawa i radze tego nie olewac. Ja olalam i procek + plyta do wymiany. Usmazyly sie. Lepiej zapobiegac niz wymieniac pol sprzetu...

PS. widzialyscie?
http://www.thesimsresource.com/downl.../sims3/free/1/ (rejestracja wymagana)
http://www.thesims2website.co.uk/
http://www.modthesims.info/browse.ph...howType=1&gs=2 (rejestracja wymagana)
Dobrze, że BIOS ma ustawione wyłączenie przy zbyt wysokiej temperaturze. Nie powinna ona przekraczać około 65-70 st.C. Miałam już taki problem ze starym komputerem, ale przy okazji miałam uszkodzony dysk twardy. A jeśli obudowa komputera nie nagrzewa się mocno z żadnej strony to stawiam na wiatraczek i zabezpieczenie BIOSa na około 60 st. C.
Może być też tak, że komputer domaga się wyczyszczenia z kurzu. Ten skutecznie blokuje chłodzenie Najlepiej zrobić to sprężonym powietrzem (kupisz za grosze w sklepie komputerowym)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 09:16   #352
Pysio24
Rozeznanie

Mnie osobiście bardzo się podoba gierka. Choć mam już prawie 29 lat()
to gram zapamiętale.
Moi Simowie są bogaczami- sama ich stworzyłam. Dorobili się sami bez kodów. Mąż jest już burmistrzem, a żonka stażystką w szpitalu i marzy by zostać chirurgiem światowej sławy, ciężko jej coś idzie i pracuje obecnie 10 godzin i marnie zarabia, ale mężuś ponda 1000 wyciąga, więc nie głodują. Mają małego synka, ale ostatnio kuiłam za punkty szczęścia mojemu wzmozoną płodność, więc może jakieś bliźniaki, lub trojaczki... Oki, lecę pograć, bo jutro do pracy
Pysio24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 10:32   #353
Sylll44
Przyczajenie

A u mnie oczywiście bez problemów się nie obejdzie.
Dalej nie działają mi dachy, mimo to, że mam oryginalną wersję. Kiedy chcę dopasować odpowiedni dach jego ściany są widoczne ale dachówki nie... U sąsiednich domów je widać, tylko w moim domu nie. Czy to może być wina grafiki?
Sylll44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-14, 10:45   #354
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez Sylll44 Pokaż wiadomość
A u mnie oczywiście bez problemów się nie obejdzie.
Dalej nie działają mi dachy, mimo to, że mam oryginalną wersję. Kiedy chcę dopasować odpowiedni dach jego ściany są widoczne ale dachówki nie... U sąsiednich domów je widać, tylko w moim domu nie. Czy to może być wina grafiki?
A bierzesz piętro wyżej? Bo ja chyba dopiero wtedy widzę dach...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 10:52   #355
Sylll44
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
A bierzesz piętro wyżej? Bo ja chyba dopiero wtedy widzę dach...
Pewnie, że dawałam. Wszystkiego próbowałam.
Sylll44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 12:47   #356
Jeanne90
Zakorzenienie

A mi już się prawie znudziła ta gra. Chyba wolę Dwójkę.
Dziewczyny, zdarzało Wam się że Was ktoś prosił o autograf, jak już osiągniecie wysokie stanowisko? Ja jestem na szczycie kariery muzycznej i nikt mnie o autograf nie prosi, a podobno inni Simowie mieli na takie osoby reagować jak na celebrities
Stary 2009-06-14, 13:36   #357
witchwq
Zakorzenienie

u mnie tez dachy nie dzialaja! ale jest jeszcze taka malutka ikonka "pokaz moj dom" czy jakos tak i tego bede probowac dzisiaj.

nie do pomyslenia, ja stara baba, gralam do 4 nad ranem. pieknie.

mnie sie akurat 3 bardziej od 2 podoba. ma bardziej intuicyjny interfejs, mozna dzialac na "czuja" lub sprawdzajac nowe opcje, a w 2 czasem bez przeczytania tutoriali wiele sie omijalo...
Stary 2009-06-14, 14:36   #358
przereklamowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość
A mi już się prawie znudziła ta gra. Chyba wolę Dwójkę.
Dziewczyny, zdarzało Wam się że Was ktoś prosił o autograf, jak już osiągniecie wysokie stanowisko? Ja jestem na szczycie kariery muzycznej i nikt mnie o autograf nie prosi, a podobno inni Simowie mieli na takie osoby reagować jak na celebrities

co do autografów to mam tak samo. nie dałam jeszcze ani jednego,a w opcjach mam wyłączenie autografów. nie wiem o co w tym chodzi.
''Nie przyzwyczajaj się do mnie. Nie zapamiętuj mojej twarzy, nie pamiętaj, ile łyżeczek cukru wsypuję do herbaty, zapominaj, jak się ruszam, jak ubieram, jak pachnę. Nie przywiązuj się do mnie - ja mam w zwyczaju uciekać.''
przereklamowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 15:21   #359
lubieswojeimie
Raczkowanie

Ech zazdroszczę Wam dziewczyny bo ja mam Linuxa i nie da rady wgrać Simsów 3. A doskonale wiem jak simsy wciągają i pochłaniają czas do późnych godzin nocnych Tym bardziej mam teraz czas bo skończyłam szkołę i siedzę na bezrobociu... ech
Stary 2009-06-14, 15:27   #360
201604211131
Konto usunięte

Ja na gwiazdkę (mam nadzieję ) dostanę Macbooka - skoro to jest wersja i na Maca to może mi ktoś podać dane dla MacOX?
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Gry komputerowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości