|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Plociuchy i gaduły na diecie: nothing can stop us now!
hej hej
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj postanowiłam że jutro robie meeega sprzątanie w moim pokoju bo ja już sama nie mogę w nim wytrzymnać tak go zaniedbałam ![]() kurcze tyle we mnie euforii że chyba wieczorem jeszcze sobie pochdze na steperze ![]() Niuniuska napisze Ci tak, że jak ładnie go owiniesz na swojej pieknej szyjce to na pewno ładnie sie zgra z tym jakże cudownym sweterkiem ![]() ![]() ![]() kamakama89 kochana nie przejmuj sie potraktuj to jak chwilę słabości a wieczorkiem sobie np poćwicz, zrób brzuszki, poskacz na skakance o ile takową posiadasz ![]() ![]() bolerko aaale ci zazdorsze ![]() ![]() mamrotko cóż Ci mogę napisać, nie martw się będzie dobrze zobaczysz nim sie obejrzysz a zobaczysz jaka bedziesz szczesliwa spelniona i usatysfakcjonowana ![]() mama moja w ogole chodzi caly czas za mna i gada mi zebym poszla w koncu obcicac te wlosy bo juz patrzec na mnie nie moze, ale kiedy ja chciala bym miec dlugie ![]()
#332 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z ciekawości... Jak wyglądają relacje między Waszymi rodzicami? Często jest tak, że związki budujemy na wzorcach, które wynieśliśmy z dzieciństwa. Może Wasi rodzice też nie lubili okazywać sobie czułości i stąd Wasze relacje z TŻ-tami wyglądają jak wyglądają? Tak sobie gdybam tylko, oczywiście... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Odnośnie Twoich problemów- mówisz bardzo mądre rzeczy. Nie widzę powodu dla których miałabyś się wstydzić. Nerwica to choroba, a czy chorobę trzeba koniecznie ukrywać? Czy widziałaś kogoś zażenowanego tylko dlatego,że ma grypę? Jeśli ktoś widzi to inaczej to on ma problem, nie Ty ![]() Cieszę się, że możesz liczyć na wsparcie mamy. Wciąż mocno, mocno, mocno trzymam kciuki,żebyś jak najszybciej się z tym wszystkim uporała! Bo że tak będzie nie mam najmniejszych wątpliwości= jesteś bardzo dzielną kobietką i komu jak komu, ale Tobie MUSI się udać ![]() Ściskam Cię z całego serducha ![]() Cytat:
Myślałam o momencie gdy idzie do przedszkola. Wtedy mamie na pewno łatwiej jest znaleźć czas dla siebie i swoich ambicji.
![]() |
#333 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Twój Tż hasał sobie po galerii? Może coś kupił przykładnej żonce, która zrobiła mu obiados? ![]() ines, to Ci się upiekło z tym w-fem ![]() kamakama89, może za mało zjadłaś w ciągu dnia i dlatego pochłonęłaś pół opakowania ptasiego mleczka ![]() Joyce, Mnie wcale nie zamęczasz swoimi problemami. Poza tym od tego tu m.in. jesteśmy by robić za grupę wsparcia ![]() Po pierwsze, uważam, że dobrze zrobiłaś, mówiąc kumpeli o nerwicy i o tym, w jakim jesteś teraz stanie. Jeśli jest prawdziwym przyjacielem, to na pewno ta informacja nie zniechęci jej do spotkań z Tobą. Po drugie, strasznie się cieszę, że mama (za Twoją namową) najwyraźniej zrobiła ogromny krok w kierunku współpracy i pomocy. Gdy ma się jakiekolwiek oparcie w najbliższych, łatwiej jest walczyć z problemami. Ja wierzę równie mocno, jak Ty, że pokonasz nerwicę! Trzymam kciuki i wiesz, że zawsze możesz nam się tutaj wyżalić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te moje bóle istnienia i pustka? Nie pochodzą od problemów z Tżtem, a raczej są spowodowane ostatnimi wydarzeniami z babcią... No i tak rzutuje to na większość aspektów mojego życia... Cytat:
![]() Buciki kupiłam w CCC (najpierw napaliłam się na inne, ale nie było mojego rozmiaru), a sweterek w C&A. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na fotki zakupków ![]() Limonko, powiało mi tu Freudem ![]() ![]() ![]() ![]() Hello kochane ![]() Ależ wróciłam umordowana. Robiłysmy dzisiaj dzieciakom szkołę przetrwania, wojsko, musztrę itp. Zabawa była przednia, ale wymęczyłam się potwornie (biegałam w butach na obcasie ![]() ![]()
![]() |
#334 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
Niuniusko, najważniejsze, że zdałaś sobie sprawę skąd u ciebie taka rezerwa co do Tża. Toksyczne związki mogą wpłynąć potem na całe nasze życie, wyzwolić i utrwalic zachowania, które zamiast ułatwiac nam życie to jeszcze nam je komplikują. Ale komu ja to mówię? Przecież my tu mamy specjalistkę ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |||||
Zakorzenienie
|
Wieczór dobry
![]() Cytat:
Ja też byłam tak wychowywana, że o pewnych rzeczach się nie mówiło. U TŻeta za to odwrotnie, mówi się o wszystkim, i to bez jakiejś pompy, sztuczności itp. I tak staram się zachowywać teraz ja. Stąd te moje przydługie posty ![]() Cytat:
Nieobecności swojej tutaj nie musisz wcale tłumaczyć, świetnie to rozumiemy ![]() ![]() ![]() Ja nieodmiennie trzymam mocno kciuki za wszystkie Twoje boje, jakie co dzień toczysz ![]() Cytat:
![]() Najlepsza rada, jakiej mogę Ci udzielić to - bądź po prostu sobą! W szafie na pewno coś się znajdzie, a sobą na pewno go zauroczysz! No a przynajmniej spędzicie miło czas w swoim towarzystwie! Cytat:
Ja też zmieniałam już bank 3 razy i jak dotąd nie trafiłam jeszcze na taki, który w pełni by mnie satysfakcjonował. Może takiego nie ma po prostu? Myślę, że każdy bank w ten czy inny sposób zarabia sobie na kliencie, i jak nie ma np. opłat za prowadzenie rachunku, to ma jakieś inne opłaty itd.... Cytat:
![]() ![]() Zmykam do innych wątków. Ściskam Was wieczorowo!
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
JoyceSky tzn napiszę Ci tak że u mnie to jest tak jak jadę do Gdańska na zakupy to najpierw matarnia potem galeria bałtycka,( tam to chyba jestem naj dluzej bo zawsze tam jakos sie nie moge szybko uwinac bo biegam po tych pietrach i sie zastanawiam gdzie jeszcze nie bylam i gdzie jeszcze warto zajrzeć )a na końcu ewentualnie manhatan ale tam to tylko h&m
![]() oks oks dziewczynki drogie idę oglądać pełne zycia seriale ![]() ![]()
#337 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tego czasu nie udało mi się stworzyć ani jednego trwałego związku. Boję się angażować, w kontaktach z facetami zawsze staram się zachować dystans. Nie chcę już nigdy przechodzić tego co wtedy... Dlatego świetnie wiem, o czym mówisz. Mam tylko nadzieję, że uporasz się z tym łatwiej niż ja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pozostaje tylko mieć nadzieję, że sytuacja w końcu się zmieni i problemy z psychiką przestaną być tematem tabu, bo to przecież zupełnie bez sensu... Dziewczyny, jesteście bardzo ogarniętymi babeczkami i może mi coś doradzicie... Jak wiecie marzy mi się praca w firmie szkoleniowej, ale wszędzie szukają kogoś z doświadczeniem. Pomyślałam, że mogłabym dogadać się z Powiatowym Urzędem Pracy i w godzinach popołudniowych prowadzić szkolenia dla bezrobotnych. Oczywiście na początku nie brałabym za to pieniążków, bo zdaję sobie sprawę, że laikowi nikt za takie usługi nie zapłaci. Chciałabym tylko, żeby w zamian wystawili mi referencje. Na początku myślałam o szkoleniu pomagającym w poszukiwaniu pracy, uczącym jak napisać dobre CV czy zachowywać się na rozmowie kwalifikacyjnej... Później może udałoby mi się namówić ich na kurs sekretarsko-asystencki. Myślicie, że to realne? A może do prowadzenia szkoleń w PUP-ie potrzebne są jakieś uprawnienia? ![]() Poza tym po wszystkich Waszych wypowiedziach o młodych mamach, które mają kompleksy i nie wierzą, że uda im się jeszcze zrobić karierę strasznie się napaliłam, żeby w przyszłości zorganizować cykl szkoleń ułatwiającym młodym mamom powrót na rynek pracy! Mamrotko, Olciu, może zechcecie zostać moimi królikami doświadczalnymi? ![]()
![]() |
#338 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Podchwyciłam temat internetowych przyjaźni... Ja również je sobie bardzo cenię... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurczę, do mojego okropnego katarku doszedł też kaszel. Masakra jakaś. ![]() ![]() ![]() ![]() Ekhem, ekhem, uwaga mówi się! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
I can. I will. End of story. Edytowane przez Niuniuska Czas edycji: 2009-09-22 o 20:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#339 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zmykam obejrzec jakiś film- wczoraj obejrzałam "Hounddog" z Dakotą Fanning w roli głównej. Nie wiem, czy ją znacie, ale jak ta dziewczynka umie grac! Rośnie nam żeński odpowiednik Ala Pacino - mówię wam. ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
U mnie dziewczyny po prostu masakra trwa. Po tej "powodzi" brudu doszły jeszcze dwie gfwiazdy - niech ten tydzień się skończy!!!
Nawet nie mam siły czytać co skrobiecie, ale jutro na pewno nadrobię... U mnie... jakaś kobieta zadzwoniła do mnie z zastrzeżonego numeru, że zrobi na mnie donos do skarbówki, że daje korki... Najlepsze jest to, że pracuję jakieś 14 godzin w szkole językowej na umowie, a w domu mam jednego korka - raz w tygodniu jedną godzinę, bo babka taka miła i prosiła, żebym ją uczyła... No i teraz będę mieć kłopoty niezłe. Nie wiem jak to się skończy. Nie znam tej baby co do mnie dzwoniła postraszyć, a to na pewno nie ta moja pani co się u mnie uczy. Chyba ktoś chce konkurencję wykosić... Przecież nie mogę mieć działalności z powodu jednego korka!!! A oczywiście inaczej z US się chyba nie da rozliczyć. A! A po drugie to... nie uwierzycie... dzisiaj przyszedł do mnie mój sąsiad z trzeciego piątra, że jego pies wyskoczył z balkonu i nie żyje i leży na moim tarasie! Myślałam, że to wariat. Tylko, że to niestety nie był wariat! Jestem na wyczerpaniu. Jak zbierałam jeszcze tą krew to już po prostu płakałam jak wariatka. Ile można????
#341 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć, dzień dobry
![]() Cytat:
![]() <ciągle marzy> Eee... Co to ja miałam...? Aaaa... Już wiem. Odpisuję dalej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Widziałam ją w "Sekretnym życiu pszczół" i chociaż filmem jako takim byłam zachwycona to gra Dakoty jakoś mnie nie powaliła. Chociaż z drugiej strony czytałam gdzieś, że to jedna z jej słabszych ról. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiem Ci, że nawet nie wiedziałam, że za korepetycje trzeba rozliczać się ze skarbówką. Nie przyszło mi to do głowy. Tym bardziej za 1 godzinę tygodniowo... No ale z drugiej strony czego ja się spodziewałam? To jest przecież nasza kochana Polska... Mam nadzieję, że wszystko rozejdzie się po kościach ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jakaś dziewczyna na 'My Style Diary' napisała mi, że wyglądam "lekko i kobieco" ![]() ![]() Czy wszyscy na wizażu coś biorą? ![]() Pozdrawiam Was cieplutko i życzę miłego ![]() ![]() ![]()
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() od dzis zabieram sie na powazna diete ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
Heloł
![]() Więc może zacznę od początku : Virginio, nie wiem czy będziesz chciała oglądać Housa na kompie, ale jeśli Ci to nie przeszkadza to nowe odcinki są na takich portalach jak chociażby surfthechannel.com lub sidereel.com. W sumie na razie tylko jeden odcinek: Broken. Ale trwa tyle czasu co dwa odcinki ![]() Ines, współczuję Ci wf. Dla mnie to zawsze była najcięższa godzina w szkole. Ćwiczenie, bieganie nie jest jakimś problemem, ale ja się boję skakać... Dlatego taki skok w dal powiedzmy, to by była dla mnie masakra ![]() ![]() ![]() Limonko, po pierwsze dzięki wielkie za informacje na temat Almodovara w Multikinie. U mnie w mieście jest Multi, więc postaram się wyciągnąć na to koleżankę. Wprawdze nie mam kasy, ale mam za to nadzieję, że ona mi pożyczy ![]() ![]() Po drugie, na wizażu nikt nic nie bierze, tylko ty śliczna, lekka babeczka jesteś. Więc nie opowiadaj farmazonów ![]() Po trzecie, House rozpoczął się zacnie. Czołówka taka niestandardowa była. Nie będę opowiadać fabuły, bo nie wiem na jakim etapie teraz jesteś, ale mogę powiedzieć tyle, że trochę inaczej prowadzą teraz kamerę, a sezon zaczyna się piosenką Radiohead 'No surprises' co już mnie odpowiednio nastroiło ![]() ![]() Czy któraś z Was podgląda Skins? No i po czwarte ![]() Mamrotko, co do baków to ja ze swojej strony mogę polecić albo mBank albo LukasBank. Lukas na pewno jest trochę droższy, ale pod względem oprocentowań nie jest zły. Ja mam tam konto już z 7 lat i nigdy niczym mnie nie zaskoczyli. Zawsze wiem za co płacę, przelewy mam darmowe, z bankomatami raczej nie ma problemu. Z kolei TeŻ ma w mBanku i też nie narzeka. Żadnych kłopotów ![]() Joyce, bardzo dobrze, że pogadałaś z mamą i bardzo dobrze, że ona wyraziła chęć pomocy. To dobrze rokuje na przyszłość i daje dużą nadzieję na naprawienie waszej relacji. A ona jest chyba bardzo ważna, bo zauważyłam, że kobiety, która mają dobre układy z mamą są pewniejsze siebie, nie kwestionują się cały czas i wiedzą co im się należy. Wprawdzie nie jestem w tym temacie ekspertem, bo sama w zasadzie nie mam matki, ale mówię z obserwacji. I tak jak dziewczyny uważam, że nie powinnaś mieć zachamowań w mówieniu o swoich kłopotach zdrowotnych innym. Zgadzam się, że społeczeństwo jeszcze trochę jest pod tym kątem w tyle, ale wiele się jednak zmienia. Ja teraz idę kawcię sobie zaserwować i odmówić poranną modlitwę, żeby ten dzień nie owocował w żadne elektryzujące wydarzenia... ![]()
#344 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to już nawet nie robię sobie takich postanowień, bo na ogół raczej się trzymam diety, czasem może coś nieplanowanego wpadnie ale nie są to jakieś wielkie grzechy, nie jem słodyczy (no dobra, ostatnio podjadałam trochę gorzką) czy fast foodów a i tak waga najczęściej stoi w miejscu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To idę, żeby mnie nie korciło ![]() Do później! ![]()
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() wczoraj dopiero wróciłam, sporo sie tu działo przez te pare dni, dopiero doczytałam do końca wszystko i jestem na bierząco ![]() po pierwsze... niuniuśka - bardzo mi przykro z powodu Twojej Babci...i cieszę się, że najgorsze masz za sobą a teraz byle do przodu, no i czytam, że jesteś oziębła herod babka ![]() ![]() ![]() blokerko - mamm nadzieję, ze to naprawde koniec Twoich koszmarnych przygód, widzę, że teraz po virgini przejęłaś czas koszmarnych dni i przypadków...aż się boję kto następny ![]() a ja juz tez dzisiaj się sadze na Housa... ![]() joyce - dobrze, ze wracasz częsciej i piszesz, podobnie jak dziewczyny uważam, że miałas prawo powiedziec jak jest i jak sie czujesz i nie masz powodu czuć się gorzej z powodu Twojej choroby, a myślę, ze brak konieczności udawania przed wszystkimi ze jest ok, poprawi Twoje samopoczucie, ciesze sie też, że z mama udało Ci sie dogadac narazie i trzymam kciuki kochana ![]() ![]() olcia - wiedzę, ze rozpetał sie temat zarobków, wiesz ja mieszkam w dużym mieście i skończyłam wyższe studia (dośc teraz podobno pracodajne bo chemię środowiska) i oprócz mnie bo ja wybralam inna droge - robię to co lubię i co sprawia mi satysfakcję (choć mniejsza mze finansowa) to większośc moich znajomych zarabia ok. 1300-2000zł ( mowie o tym co na rekę) pracując w powaznych instytucjach...jedna zarabia ok.1200zł w sanepidzie wojewodzkim, inna w GIG ok.1600zł, inna 1400zł w muzeum...( wróciła po urodzeniu dziecka do pracy i 700 musi wydac na opiekunke + dojazdy...niewiele jej zostaje..a wszyscy sa po studiach, doksztalcaja się, niestety tak wyglada rzeczywistosc z wyzszym wyksztalceniem.. ![]() mamrotko - nie bede już krzyczeć na Ciebie za głupotki które piszesz bo juz dziewczyny Cię zjechały, myślę, ze wszystko się ułoży dobrze i bedziesz zadowoloną zawodowo mamusią ![]() a co do bankow ja tez jestem w mBanku i jestem bardzo zadowolona, mam tam tez lokaty i co wazne wszystko zalatwiam przez internet, zadnych oplat za przelewy internetowe i prowadzenie konta, wydanie karty itp..oprocentowanie tez ok., ja wczesniej bylam w WBK ale mnie nerwowo wykonczyli... ![]() limonko - szefa masz cudnego ![]() ![]() ![]() fiolusku - oj widze, że ten Pan nie jest Ci obojętny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
no nie wiem czy sie jeszcze z nim spotkam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzis zmusze sie choc troche do cwiczen ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Oj stęskniłam się za Wami, było naprawdę cudnie, pogoda letnia a i góry na słowacji zachwycaja mozliwosciami tras, co prawda zaraz w pierwszy dzień tż skrecił nogę na 2000mnp...i na szczescie zeszlismy do kolejki i udało sie zjechac bo inaczej chyba tylko helikopter
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lece teraz posprzatac troszke bo po poludniu juz jade do stajni, mam kilka lekcji ale juz bede wpadala na bierzaco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do psa to przykra sprawa, ale szczerze mówiąc grzecznie ale stanowczo powiedziałabym, że to facet ma sprzątnąc mój balkon. Ja wiem, że on pewnie przeżywał stratę psa, ale come on... on to powinien zrobic. Cytat:
![]() Cytat:
No a u mnie raczej nic nowego... w nocy znowu się przebudziłam i nie mogłam spac, więc siedziałam jak debil na kanapie i gapiłam się na ścianę. Obudziłam się jakoś agresywnie nastawiona do wszystkiego i wszystkich i jeszcze mi nie minęło ![]() Na 15 do lekarza jadę, ale do niego żeby się dostac to trzeba już się tam z pół godziny wcześniej pojawic, więc zjawię się tam koło 14.15 to będę pierwsza. Mam nadzieję, że tym razem się zjawi, bo ja nie wie ile jeszcze tak wytrzymam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#349 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A pomysł z tymi szkoleniami w urzędach super sprawa, ale jak tu już dziewczyny wspominały, leć najpierw do urzędu, zapytaj, czy w ogóle można coś takiego zorganizować bo wiadomo jak to u nas w "kochanej Polsce" jest... :/ Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zimna babka to ja jestem, ale tyko w związkach/w stosunku do facetów;P A tak w kontaktach z innymi ludźmi to zazwyczaj jestem baaardzo bezpośrednia i niesamowicie otwarta. Hym hym, jakieś rozszczepienie osobowości czy co? ![]() ![]() Cieszę się, że wypad na Słowację udał się i czekam tradycyjnie na fotorelację! ![]() fiolusku, ależ wybredna jesteś ;P Facet misio znaczy czuły, opiekuńczy, pomocny i kochany? Ładnie pachnie, ma koperek wloski na klacie, czego chcieć więcej? ![]() A rodzinka interesuje się bo pewnie wszyscy liczą na potencjalnego zięcia ![]() blokerko, strasznie Ci współczuję tej nerwówki i tego pecha :/ Mam nadzieję, że to wszystko się szybko skończy i wrócisz do równowagi. Całuję czule na poprawę humoru ![]() BRy kochane ![]() Ja tylko na chwilkę, odpisałam Wam i zmykam do dzieciaków. Miłego dzionka, trzymajcie się ciepło, ściskam ![]() ![]()
![]() |
#350 |
Wtajemniczenie
|
hej lalunie
![]() ja tylko na chwilke do Was, chyba sie zdecyduje na mBank, myslalam o WBK ale wyczytalam ze z obsluga u nich kiepsko ![]() kurka nie chce mi zacytowac wizaz Waszych postow ![]() dzis mamy isc zwiedzic porodowke ![]() milego dnia ![]()
#351 |
Zakorzenienie
|
Oj kiepsko mamrotko w WBK a pozatym w porownaniu do banków internetowych maja duzo wiecej oplat
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- milego zwiedzanka ![]() virginio - czekamy na Twoje niusy ![]() ![]() ![]() milego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Virginio, nie wiem czy to mogłaby być "życzliwa koleżanka" bo w ogole nie rozumiem po co ludzie robią takie rzeczy. Jakoś widzę wszędzie ogłoszenia nt. pomocy w językach i nie przyszłoby mi do głowy w ogóle robienie czegoś takiego. Nikogo z osób, które znam o to nie podejrzewam. Ale ktoś to był. Pewnie nigdy się nie dowiem kto, ale już trudno. Liczę tylko na to, że da mi spokój.
No i szepnij choć słóweczko o tym niusie ![]() ![]() Kosteczko, no to wyjazd miałaś z przygodami ![]() A co do spotkania, to mnie pasuje poniedziałek i wtorek, ale ok. 19.30. Najwyżej dojdę do Was trochę spóźniona ![]() Joyce, w sumie to zarejestrowałabym tego koreczka, gdyby to było na jakichś rozsądnych warunkach. Ale na pewno nie będę prowadzić działalności z tego tytułu. Problem w tym, że Państwo wielu osobom, które chcą coś robić - uniemożliwia to. Koszty są tak wysokie, że wiele osób, które nie pracują, a chcę dorobić sobie coś niecoś nie mają wyjścia jak tylko tego nie ujawniać. Gdyby sytuacja prawna była inna to tacy ludzie dorobiliby sobie jakiś grosz, poprawili swoją sytuację (być może rozkręciliby coś większego) i oddali jakiś leglany podatek do US, gdyby Państwo dało im na to możliwości. Mówię tu o wszystkich nianiach, malarzach (w zasadzie wszystkich od drobnych remontów), nauczycielach itd. Ale jak na wstępie każe się im wykładać grubą kasę, to się wycofują i albo nic nie robią, albo "witamy w szarej strefie". Chyba dobra byłaby jakaś forma przejściowa... coś pomiędzy nic-nie-robieniem a działalnością i płaceniem 800 zł co miesiąc na coś, na co i tak tylko nieliczni liczą, że w ogóle dostaną (oczywiście chodzi mi o emeryturę). Jezu... sorki, że się tak rozpisuję na ten temat. Pewnie was to w ogóle nie obchodzi albo nudzi, ale to takie moje przemyślenia tylko... A wracając do zaniedbanego tematu diety: jest jeden plus tego wszystkiego... schudłam pół kg ![]()
Dieta! ![]() ![]() Edytowane przez blokerka Czas edycji: 2009-09-23 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, co powiecie na taki wstępny szkic oferty szkoleń językowych dla firm, o których Wam wspominałam:
Miło nam zaprosić Państwa do skorzystania z oferty szkoleń językowych, jakie proponuje instytucjom .... . Naszym głównym celem nauczania jest przygotowanie słuchaczy do aktywnego i swobodnego posługiwania się językiem obcym w życiu zawodowym i prywatnym. Program kursów na zlecenie firm opracowywany jest indywidualnie, po przeprowadzeniu analizy potrzeb pracodawcy i pracowników. Dostosowany jest do poziomu znajomości języka, specyfiki wymagań zawodowych, celu nauki, możliwości czasowych i życzeń słuchaczy podejmujących naukę. Proponujemy:
Podstawą Metody Callana jest to, że student mówi i słyszy czterokrotnie więcej w czasie lekcji, niż stosując jakąkolwiek inną formę nauki języka. Jest to świetna metoda, dla tych, którym zależy na opanowaniu/udoskonaleniu zwłaszcza komunikacji w języku angielskim. Metoda ta bardzo dobrze się sprawdza w przypadku osób dorosłych. Z pewnością będzie dobra dla tych, którzy planują wyjazd za granicę. Metoda obejmuje 12 etapów, tzw. stage’ów –przeprowadzamy test kwalifikacyjny, który pomoże określić Państwa poziom.
ocena wyjściowego poziomu znajomości języka ocena programu nauczania wycena kursu
nadzór metodyczny stały monitoring postępów słuchacza testy
Co nas wyróżnia:
Ps. Limonko, przypomniałaś mi, że kilka lat temu prowadziłam kurs dla osób z PUPu w Augustowie, zarówno dla pracowników, jak i dla osób ubiegających się o pracę. Pracowałam wtedy jako lektorka w jednej szkole językowej, i kurs był prowadzony metodą Callana, tyle że ja zaadoptowałam ją do potrzeb PUPowskich i przygotowałam swój dodatkowy program ze słownictwem branżowym (praca i zatrudnienie). Myślicie, że mogę to troszkę odgrzać i uderzyć z tym do pobliskich urzędów pracy?
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2009-09-23 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Co do spotkanie to pasuje mi zarowno jak i w poniedzialek tak i we wtorek
![]() Ale dzis jestem wkurzonnnnnnnnnnna ![]() jechalam specjalnie na uczelnie po wpis... spoznilam sie 5min! I nie mam wpisu... nie tylko ja ale i cwierc mojej grupy bo mialam ich indexy.... okazuje sie, ze za tydzien babki nie bedzie dopiero za 2 tyg a do 30 wrzesnia mamy oddac indexy.... az mi sie ryczec normlnie chce ![]()
#355 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy tylko mi nie działa cytowanie?
![]() Kosteczko- cieszę się, że wyjazd się udał ![]() ![]() Dziękuję Ci ślicznie za komplementy ![]() A odnośnie moich pomysłów fajnie byłoby gdybym miała równie wiele entuzjazmu, żeby je realizować, a nie tylko wymyślać ![]() Blokerko- jak minął dzień? Mam nadzieję,że spokojnie i bez żadnych niepotrzebnych niespodzianek ![]() Niuniuska- najpierw musi się trafić jakiś fajny egzemplarz faceta, żebym mogła przełamywać moje fobie ![]() Taaa... Kurs seksownego wstawania z podłogi (że o tańcu na rurze nie wspomnę) mógłby być hitem ![]() ![]() Virginio- czekam na szczegóły tego newsa, którego masz nam dzisiaj sprzedać ![]() A odnośnie urzędu pracy- miałam do nich zadzwonić dzisiaj, ale w ferworze pracy zupełnie o tym zapomniałam ![]() ![]() Malinn- a nie da się jakoś dogadać w dziekanacie, żebyście mogli oddać te indeksy później? Zapomniałam Wam powiedzieć, że wczoraj szukając czegoś na strychu natknęłam się na "powieści", które pisałam gdy byłam jeszcze dzieciakiem. Zawsze lubiłam pisać i wiecznie tworzyłam jakieś scenariusze (które później odgrywałyśmy z koleżankami ![]() ![]() ![]() Swoją drogą w moich dziełach aż roi się od makabrycznych zbrodni ![]() ![]() ![]() ![]()
#356 |
Zakorzenienie
|
no wiecie... ja potrzebuje takich iskierek w zwiazku i kogos z silnym charakterem bo inaczej wchodze na glowe
![]() ale sie mi dzis nic nie chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Wtajemniczenie
|
Malinn, a gadałaś z babkami z dziekanatu? Numeru komórki kobiety pewnie Ci nie dadzą, ale mogą same osobiście zadzwonić do niej i powiedzieć w Twoim imieniu, jak się sytuacja przedstawia... U nas na wydziale, w sytuacjach awaryjnych tak właśnie robimy, ale ile to babki z dziekanatu trzeba wymęczyć ;/
Virginio, jak na moje (laika) oko, cała oferta wygląda bardzo profesjonalnie ![]() ![]() Mamrociu, daj znać, jak rejs po porodówce ![]() ![]() blokerko, gratki z okazji spadku kg! ![]() Limonko, skoro Twój talent literacki wykluwał się już za młodu, to wróżę Ci bajeczną, literacką przyszłość! ![]() Dziewczynyyyyy, ale czad ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaa i wpadłyśmy na pomysł z kolezankami, że po studiach zakładamy świetlicę socjoterapeutyczną ;p Trzeba się tylko dowiedzieć, na jakich zasadach to działa itp., ale napaliłam się na ten pomysł, że hej ho tip top ![]()
#358 | |
Zakorzenienie
|
witam witam
![]() ha posprzątałam dzisiaj u mnie troszkę, poukładałam w szafie z ubraniami wszystko na nowo ;0 tak ładnie tam teraz ![]() ![]() ![]() dzisiaj po raz pierwszy zobaczyłam swoj plan iii chcę być 4 grupą ale jeszcze nie wiem jak to będzie bo to to sie dowiem dopiero 30.09 ale tak z moich wyliczeń to mam szanse na 4 grupę no ewentualnie zadowole sie też 3 ![]() Niuniuska trzymamay Cię za słowo ![]() ![]() tak załozyłybyście ten osrodek i codziennie były by zajecia z panami od breakdance ![]() virginia z niecierpliwością czekamy newsa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a tu moje wczorajsze nabytki ![]()
http://czytanietozaszczyt.blogspot.com/ Nie ma brzydkich kobiet, tylko czasami wśród ich przyjaciół nie ma dobrego stylisty ![]() co raz mniej mnie w 2015 roku !! ![]() Edytowane przez martusia585 Czas edycji: 2009-09-23 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
martusia585 czytalam ze jak brzydko pachnie w szafie to trzeba wstawic w szklance gorace przegotowane mleko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do korepetycji i szarej strefy, to akurat mnie to bardzo interesuje, bo przecież sama daję korki, czasami biorę jakieś zlecenia tłumaczeniowe i się z tego nie rozliczam. Cały ten system jest chory i wszyscy to widzą oprócz rządu jak zwykle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do wpisów to tak jak pisała Niuniuska - idź do dziekanatu i postaraj się o numer wykładowcy, albo napisz do niego maila? Cytat:
Cytat:
![]() No i trzymam kciuki co do świetlicy socjoterapeutycznej! Martusia - super bluzeczki i buty! Zazdroszczę zakupów... mogłoby mi tak wpasc dodatkowe 500zł..,. albo tysiaczek... zaszalałabym. W h&m zakochałam się w ślicznej zielono-złotej mini z nowej kolekcji. Ja niedawno wróciłam do mieszkanka. Byłam u lekarza i powiem tylko, że od dzisiaj znowu jestem na Seroxacie, więc niedługo powinnam się lepiej czuć. Oprócz tego spędziłam miłe popołudnie z Tżem, chodziliśmy po Katosach, zjedliśmy pizze (ja i moje uzależnienie od pizzy ![]() ![]() Edytowane przez JoyceSky Czas edycji: 2009-09-23 o 19:27 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.