|  2010-11-23, 10:19 | #331 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane

Cytat: 
 co do elektrycznej nasadki do miksera, to kosztuje ok 35 f,wiec nie kupie, bo za drogo na moje potrzeby. zastanawiam sie za to nad nasadka do makaronow,bo te uwielbiamy  ************************* **** Dziewczyny ,a moj blender nie chce mi miesa mielic, ogolnie to juz ledwo zipie  do miksera dostalam taka nasadke o podobnym zastosowaniu,ale to nie to samo   Co do kartek, to lubie tradycyjne na swieta. natomiast na dzien taty,mamy,zaproszenia ,urodziny korzystam z takich smiesznych.przerabiane zdjecia, doklejane chmurki z tekstem,smieszne wierszyki  Troche Wam zazdroszcze ,ze same robicie karki  Moze ja tez bym sprobowala  Dzisiaj dzien bez auta,zaraz zmykamy na rower,a poznien plej grupa. Pralka mi sie znowu popsuła  Co robic ??? rozkrecilam ja rano sama,ale te kableki nic mi nie mowia     
				__________________  -7kg   | |
|     | 
|  2010-11-23, 10:22 | #332 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-02 Lokalizacja: North east 
				 | 

Kofii to ja poproszę o taką kartkę na święta, własnoręcznie zrobioną   Zobaczymy jaki zdolny manualnie jest nauczyciel historii  wiolqn, kofii to po prostu nie my cup of tea  Nie wiem dlaczego nie mam z tego miejsca super wspomnień- może to kwestia pogody (jak byłam to było chłodno, wiało i padało) czy towarzystwa  Dużo bardziej podobał mi się Port Grimaud we Francji, zbudowany na wzorcu Wenecji, tyle że bardziej nowoczesny i luksusowy  120 f nie wydaje mi się dużo za lot i 3 noce, tym bardziej w świątecznym okresie wiolqn dżem truskawkowy z chili?? :. Robiłam taki w ostatnim roku przed wyjazdem do UK. Eksperymentowałam jeszcze z cynamonem ale mojemu TZ'towi nie podszedł bb wpisałam po prostu w google Bronx UK i mi wyskoczy różne sklepy, wiem że to był jakiś sklep internetowy gdzie tylko wybrane numery były dostępne. maatra a czemu straszna?  Pralkę kup nową  *********** kupiłam dywan. Szary, niby wełniany... Gubi sierść i w domu wygląda jakby niesprzątane z miesiąc było i po kątach kłęby kurzu latały   
				__________________ Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi   Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-23 o 10:48 | 
|     | 
|  2010-11-23, 11:26 | #333 | |
				 | 

Cytat: 
  no ale tak jak napisalam, kilka razy w roku przejdzie  dziekuje za rade  szkoda mi 300f :9 poza tym jak mialabym kupowac nowa pralke, to juz z suszarka,a taki koszt to ok 500f,czyli to co zaoszczedzilismy w zeszlym miesiacu  i tak w kolku.zaoszczedzone i wydane  Co do dywanu,to trza bylo o rade zapytac  ja moj zwinelam i wynioslam do komórki. przez rok sie nie poddawalam,ale ten kurz i siersc mnie wykonczyly   
|     | 
|  2010-11-23, 11:40 | #334 | |
				 | 

Cytat: 
  trzeba ja mocno do odpowiedniego blatu przykrecic i przede wszystkim gumki nałożyć  Dywan okazyjnie kupiony i na szybko więc o radę nie pytałam  spoko damy mu nauczkę  jak odkurzymy dobrym odkurzaczem-trzepaczką.. mam nadzieję że łysy nie zostanie  co do pralki to poradziłam jak mogłam  na kabelkach się nie znam  A czasem jest lepiej kupić nową niż inwestować w starą. (twoja zdaje się nie była aż taka stara?  ) **** materac do mnie przyjechał  teraz ramę ładna do niego trzeba upolować i na miasto iść podwójne prześcieradło kupić   
				__________________ Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi   Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-23 o 11:44 | |
|     | 
|  2010-11-23, 11:48 | #335 | |
				 | 

Cytat: 
 moja maszynka jest od dziadkow i gumek mi do niej nie dolaczyli   
|     | 
|  2010-11-23, 12:11 | #336 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: wariatkowo 
				 | 

Maatra, my mamy umowe z british gas,  przyjezdzaja i naprawiaja "za darmo"   (stala oplata miesieczna) boiler, pralke, zmywarke, lodowke i wszystkie takie sprzety + rurki. U nas sie wiecznie cos psuje, wiec warto zaplaic kilka funtow co miesiac i pozniej nie bac sie rachunku za naprawe. Tak wogole to ostatnio nie mialam za bardzo czasu na forum i teraz probuje nadrobic. Jednym okiem  Drugie spuchlo mi totalnie (tzn. powieka nie oko  ) i wygladam jak ofiara przemocy w rodzinie  Swoja droga, to nie wiem co jest grane, bo nic nowego nie jadlam, kosmetykow nowych nie uzywalam   Ps. Maatra, juz nie pierwszy raz Hania na widok Twego avatarku prosi, zebysmy zrobily takie muffinki-potworki    
				__________________             | 
|     | 
|  2010-11-23, 12:30 | #337 | ||||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Cytat: 
 nie robie pierogow ruskich na 100 osob zeby sie zameczyc reczna (zreszta a co przyznam sie bez bicia, maz i tesciu kreca korba  ) Cytat: 
  Cytat: 
  ) Cytat: 
   Cytat: 
  Cytat: 
  nie wiem sama co na takie cos poradzic - ... pokochac   u mnie w pracy caly czas budowa - siedze miedzy rozwalnymi sciankami i przewracam sie o kable (szewc bez butow chodzi  ) | ||||||
|     | 
|  2010-11-23, 12:45 | #338 | |
				 | 

Cytat: 
 Co do mufinek, to ja juz ich wieki nie robilam. Za to moj tata dziekowal mi za pyszny przepis na takie serowe  Pamietam cos takiego,ale mi one nie wyszly  Bakteryjka filtr ,to byl zapchany ,ale w suszare. Juz sie nia z rana zajelam  W tym tyg ja robie za facaeta w naszym zwiazku. nic mi nie straszne    Co do kartek wszystko brzmi super, tylko moje dziecie nie znosi takich rzeczy robic. mamy juz na naszym koncie ramke wlasnorecznie wykonana i wyklejanke na dzien taty,ale ile przy tym bylo nerwow.Nie wiem ,czy on to robi na zlosc, czy ja nie jestem wystarczajaco cierpliwa  Potrafi wziac cos i nagle zmiac,albo pociac. oczywiscie na zlosc  **** w pralce popsuło sie pokretlo. każdy program przeskakuje na 90 stopni i niszczy mi ubrania  no nic ,poczekam na specjaliste   
|     | 
|  2010-11-23, 13:38 | #339 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-06 
				 | 

nie nie na dluzsza mete to nudne   jedynie przy takich okazjach jak swieta czy urodziny lubie sie "pobawic w artystke"  hym nic nie mowia  moze zapomnialy jezyka w gebie  Cytat: 
 tylko KOPERTY dekoruje a kto wie.... jak bedziesz grzeczna to moze dostaniesz  Cytat: 
 *** mialm cos pisac  chyba nie czas na kawe aaa wie ktora ? z tym sniegiem to serio? 
				__________________ Mad about Mad Men  “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein | ||
|     | 
|  2010-11-23, 14:08 | #340 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: na sofie 
				 | 

witam się z kawką  maatra  ty jesteś jakaś super woman normalnie  ja bym się nigdy za naprawianie pralki nie brała  moja propozycja: kupić nową i wykupić dodatkowy cover, znaczy się ubezpieczenie; chyba można nawet na 3 lata... olka, nowe dywany chyba tak mają  może po kilku tygodniach mu przejdzie  szperrr  mam nadzieje, że szybko ci ta opuchlizna zejdzie kofika, ja ze wszystkich stron słyszę, że ma padać śnieg w czwartek lub piątek  , ale są sprzeczne zeznania odnośnie gdzie dokładnie i podejrzewam, że londek ominie   
				__________________ Moja radosna twórczość własna  : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=32994014  #post32994014 preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=33148165&p ostcount=324 | 
|     | 
|  2010-11-23, 15:27 | #341 | |||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  Moj ma juz chyba ze 2 lata i dziala pieknie, pierogi, smoothie, lody, nawet cebule mieli dzielnie  Lo taki http://www.amazon.co.uk/Braun-Gillet...m_cr_pr_sims_t 
				__________________ Edytowane przez bellebelle Czas edycji: 2010-11-23 o 15:29 | |||
|     | 
|  2010-11-23, 15:46 | #342 | 
				 | 

bb  poza piekarnikiem wszystko jest nasze. ola jak juz nie mam sily do Tz,to probuje mu pokazac,ze swietnie sobie bez niego radze i ot caly sekret super kobiety     
				__________________  -7kg   | 
|     | 
|  2010-11-23, 16:51 | #343 | |
				 | 

Cytat: 
 ja mam taki all singing all dancing - wcale nie lewy tylko nauczona ze najlepiej wszystko wychodzi jak uzyje troche 'elbow grease' podobny do tego: http://www.amazon.co.uk/Kenwood-FP58...0527295&sr=1-3 a miesa nie mieli  szperrku - zdrowiej  , co za paskuda cie obila? moze ci sie jakis jeczmien robi, albo cos cie przewialo? | |
|     | 
|  2010-11-23, 17:48 | #344 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: wariatkowo 
				 | 

Dzieki   nic mi nie jest, tylko wygladam dziwnie  . Jeczmienia nigdy nie mialam, kto wie, moze to to  Macie moze sprawdzony przepis na danie z kapusty pekinskiej +wieprzowiny? Zawsze robie stir-fry tak na oko, totalna improwizacja i niestety skutki bywaja rozne  , a dzis mam ochote ugotowac cos wg wskazowek przepisu (czy scisle, to sie okaze  ). ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------    ostatnio stwierdzilam, ze moim ulubionym ..urzadzeniem  kuchennym jest mozdzierz   
				__________________             Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2010-11-23 o 17:50 | 
|     | 
|  2010-11-23, 18:17 | #345 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2010-11-23, 18:55 | #346 | |
				 | 

Jak juz jestesmy przy mikserach to jak ten Mikolajowy glowny slucha (a moze akurat jest fanem Wizazu   ) to ja bym bardzo chciala Kitchen Aid  Cytat: 
 Ostatnio mialam nadmiar wlasnie kapusty pekinskiej (zastapilam pak choi, czyli chinska kapuste  ) wiec dodalam i wyszlo bardzo dobre  http://www.styleathome.com/food-and-...e-soup/a/32794 
				__________________ Edytowane przez bellebelle Czas edycji: 2010-11-23 o 18:56 | |
|     | 
|  2010-11-23, 21:04 | #347 | 
| Zadomowienie | 

Oj,co tu tak cicho? Gdzie sie wszystkie podzialyscie?  Z tego co wiem pogoda ma sie pogorszyc na weekend i ma padac snieg na wschodzie i poludniowym wschodzie. Ja z pogoda musze byc na bierzaca, bo jak cos nie tak to mi sie statki spozniaja. Dobra nie ma nikogo, sama do siebie nie bede pisac, wiec chyba sie wybiore do lozka. Jestem padnieta dzisiaj   
				__________________ Stworzenie świata to metafora ewolucji. Dlatego kobieta jest na końcu... | 
|     | 
|  2010-11-23, 21:20 | #348 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: bedlam 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 a kartki.... ja mam tak dwie lewe rece ze juz teraz widze ze moje dziecko siedzi poirytowane jak mamusia usiluje cos namalowac i nie wiadomo o co kaman  Cytat: 
  dlugo ta budowa potrwa? przeca sniegiem ma padac niedlugo Cytat: 
 upatrzylam jej zabawke na swieta, kurna woody z toy story kosztuje 40F !! poglupieli ci ludzie chyba | ||||
|     | 
|  2010-11-23, 21:24 | #349 | 
				 | 

Ale przeciez nie wystawili biurka Bakti na zewnatrz      
				__________________ | 
|     | 
|  2010-11-23, 23:34 | #350 | ||||||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Wyspa 
				 | 

4 miesiace za tydzien konczy... Jak ten czas leci, nie? Cytat: 
  To dopiero dzialanie dywersyjne, hyhyhy! No co Ty? Ja nie znosze! Ja sie czuje chora, jak przesune stol o 20cm, a malowanie pokoju mnie przyprawia o apopleksje  Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
 http://www.amazon.de/Kenwood-Kenmix-.../dp/B0001WTUCG Faktycznie, zajmuje troche miejsca w mojej mikroskopijnej kuchni, ale jest tego wart. Uzywam go praktycznie codziennie. A jeszcze nie odkrylam wszystkich jego mozliwosci! ------------------------------------------------------------------- A w ogole jeszcze sie wam nie pochwalilam, ze Adas bedzie mial ubranka haute couture!  Zagonilam ciocię Wiolqn do drutow   
				__________________ Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. | ||||||||
|     | 
|  2010-11-24, 10:11 | #351 | 
| Zakorzenienie | 

widzialam dzis Aidena w metrze, zn taka wersje starsza o jakies 5-7 lat. Z lekkim zarostem. Hot hot byl normalnie. Oczywiscie zaczytana w swojej ksiazce zauwazylam go dopiero jak wysiadalam na swojej stacji (a stal caly czas kolo mnie). Mmmm slodziak Dzieki Vedmie okrylam ponownie radosc dziergania na drutach. Ehhh juz zapomnialam jakie to uspokajajace. (juz prawie koncze, V). Tylko w domu zawsze jakis kot ganial za klebkiem i przeszkadzal. Gdyby nie to ze weterynarz tu kosztuje jak zloto i nie ma co z kotem zrobic jak wyjezdzamy na holidaya to pewnie byl sobie sprawila takiego. 
				__________________ There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska | 
|     | 
|  2010-11-24, 10:54 | #352 | 
				 | 

Vedma Tez wierszyki ukladalam. A nad tekstami na zaproszenie i rsvp to chyba z tydzien siedzielismy   Kartki zamierzam wypisac i zaadresowac, wyslac do rodzicow, niech oni rozesla dalej. Szpan z tym haute couture  Wiolqn skad bierzesz wzory? Ja na ravelry juz mam notesik pelny ubraznek, kocykow i zabawek ktore “zamierzam” drucikowac w ciazy  Ciekawe czy mi starczy czasu  Moj tygrys ma swoje wlasne wloczki i nimi sie bawi wiec nie przeszkadza az tak, kiedy robie na drutach. Jedyny problem z kotem to ze duzo miejsca potrzeba. My na czas wakacji oddalismy nasza znajomym, oni maja dwojke kotow, bojek nie bylo. 
				__________________ | 
|     | 
|  2010-11-24, 10:59 | #353 | 
				 | 

oddać nie mogę bo na gumtree kupiony   Może mu przejdzie  u mnie już dzisiaj padał śnieg z deszczem, a w sobotę w ogóle zapowiadają śnieg -6 w nocy. Takiej temperatury w UK to jeszcze nie przeżyłam.... 
				__________________ Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi   | 
|     | 
|  2010-11-24, 11:20 | #354 | 
| Zakorzenienie | 

z glowy, podpatrzylam tylko jak zrobic warkoczowy wzorek bo nigdy nie robilam, zabralam Adasiowe body na przymiarke (juz niedlugo odesle obiecuje) i sobie dziergam

__________________ There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska | 
|     | 
|  2010-11-24, 12:55 | #355 | 
				 | 

Gdyby ktoś słyszał o płycie z kolędami, piosenkami świątecznymi jako dodatek do gazety poproszę o cynk     
				__________________ Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi   | 
|     | 
|  2010-11-24, 13:12 | #356 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2010-11-24, 13:59 | #357 | 
				 | 

bry! jakby co to ja mam "simply baby" by Debbie Bliss - 20 wzorów na druty dla maluszków i mogę zeskanować  wiolqn pochwal się końcowym efektem   
				__________________ Moja radosna twórczość własna  : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=32994014  #post32994014 preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=33148165&p ostcount=324 | 
|     | 
|  2010-11-24, 15:26 | #358 | 
				 | 

przed budynkiem Sony stoi czerwony autobus i jakas punkowa grupa daje koncert przed biurem Mr Cowella  X factor war continues.... | 
|     | 
|  2010-11-24, 15:49 | #359 | 
				 | 

Dziewczyny kupowalyscie cos elektrycznego z charity shopow? Znalazlam dzisiaj przypadkowo taki mikser, wyglada dobrze, wedlug pan w sklepie nie jest popsuty, kosztuje 7.50F ale nie wiem czy brac czy nie? Nie jest to chyba dokladnie ten, ale jest Kenwooda i wyglada podobnie http://www.letsbuyit.co.uk/product/2...itchen-machine 
				__________________ | 
|     | 
|  2010-11-24, 16:06 | #360 | 
				 | 

Belle, a może jest możliwość kupienia, a później odniesienia? żebyś mogła sobie sprawdzić w domu.... ja jeszcze nic elektrycznego w charity nie kupowałam  ale wiem, że niektóre przyjmują zwroty i dają credit do wykorzystania w sklepie   
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Emigrantki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.