|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
EEeeeee, my też "zrobiliśmy dziecko", powiem więcej "zaliczyliśmy wpadkę" i uwierzcie, cieszę się z tego teraz bardzo i uważam się za niezłą matkę. Nigdy nie powiedziałabym, że "przekazaliśmy dar życia" a tak też niektórzy mówią, mam takich znajomych i okej jest.
My następne planujemy w większym mieszkaniu ![]() No, ale spoko, święta idą, luz blues, się nie czepiam i vice versa życzę. aniaa no ulżyło, bo mam zamiar troszkę popracować od stycznia i przez 2 miechy teściowa by z doskoku zostawała (a potem to jeszcze nie mamy koncepcji ![]() Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-12-22 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
anoxa no identyko jak u nas
![]() ![]() ![]() Ja oczywiście na te śledzie proporcji nie znam, bo moja mama wszystko na oko, ale tu znalazłam taki przepis: http://emigrantki-w-kuchni.blogspot....-z-miodem.html No i moja mama mówi że to to ![]() U nas tak samo, mięcha na zimno- schab, bok, karkówka, klops czy tam pieczeń rzymska, jak zwał tak zwał, różne sałatki, kaczki faszerowane wątróbkami i żołądakami, schaby z ananasem, zrazy. Ciast w tym roku mniej, bo ostatnio sporo wyrzucilysmy, będzie- blok czekoladowy, sernik gotowany, piernik, makowce, tort czekoladowy z wiśniami no i jakieś z bitą śmietaną muszę wymodzić, może bananowca. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- anoxa my też choinkę w wigilię ubieramy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
To takie pierogi z kapustą i grzybami,u nas nazywają się właśnie wareniki
![]() ● 500 g kiszonej kapusty ● garść dowolnych suszonych grzybów ● 3 średnie cebule ● 2–3 łyżki oleju ● sól ● pieprz ● przyprawa maggi ● 500 g mąki tortowej U nas na pierwszy i drugi dzień świąt obowiązkowo:kaczka nadziewana,karkówka,galar eta z mięsem,schabowe z pieczarkami i serem,tatar,różne rodzaje kiełbas i wędlin (tato sam robi i wędzi z naszych prosiaczków),z ciast:sernik,makowiec,tor t owocowy z bitą śmietaną,sałatka grecka,sałata zielona ze śmietaną i szczypiorkiem,sałatka:kap usta pekińska z poidorem,ogórkiem i papryką..chyba wszystko wymieniłam
#334 |
Zakorzenienie
|
U nas też jest galareta ze świniaka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- A to po prostu nazwa inna, pierogi oczywiście znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
ja przez całe święta dojadam to, co z Wigilii, mięcha jedzą wszyscy poza mną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Raczkowanie
|
U nas w domu też zawsze choinkę z tatą ubieraliśmy w Wigilię
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
witam
wiolek fajnie ze sie udalo ![]() bajka gratulacje, odpocznij teraz ![]() anuszka az mi slinka cieknie ![]() ![]()
#338 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#339 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a na zdjecia poczekam cierpliwie bo teraz taki okres ze czasu malo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja jutro pieke ciasta i robimy juz salatki bo potem sie nie wyrobie ze wszystkim w wigilie. ciekawa jestem na ile misio pozwoli bo ciezko z nim cos zrobic |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
anoxa a jak się robi tę sałatkę z żołądkami?? Nie pierwszy raz o niej wspominasz i zastanawiam się czy dobra, bo nigdy nie jadłam.
anecia fakt, święta bez swojskich kiełbach i szynek to nie święta ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- itakasia z serem, znaczy się z twarogiem na słodko czy jak?? |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Rozeznanie
|
nom
![]() ![]() Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-12-22 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
anuszka
dokladnie tak, tyle ze z twarogiem i bulka tarta, bo dziewczynki nie lubia kapusty z grzybami ![]()
#343 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chyba zdechła bez mięsa
![]() itakasia moja babcia robiła na słodko z twarogiem i listkami świeżej mięty, pycha były. |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
anuszka u nas tez rodzice sami wedza kielbaske i szynki. wlasnie dzis mi dotarla dostawa z domu
![]() przy okazji tesciowa wlozyla ubranko dla miska. sztruksowa kamizelka i spodnie + bluzeczka. no spoko tylko ze to dla dziewczynki! kamizelka ma guziki w kwiatuszki a bluzeczka rekawy ma w drobne kwiatki i kolniezyk taki polokragly wyszywany... no ale niebieskie jest.... u nas na swieta koniecznie pieczone miesko (schab szynka karkowka boczek) mama tez udka zawsze piecze i smazy cycki z kurczaka w vegecie do tego pieczarki w sosie smietanowo-koperkowym. a u damiana kurczak faszerowany. wiec bedzie troche z kazdego domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Rozeznanie
|
papeteria - nam lekarze mówili, że na skutki działania debridatu trzeba czekać jakoś tak ze 2 tygodnie, my się doczekaliśmy po niecałym miesiącu
![]() Zużyliśmy niecałe 4 butle i wystarczyło. Mam nadzieję, że Adasiowi pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
ania Nooo bigos to u nas też obowiązkowo. Zawsze robimy z 5kg kapuchy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() Śmiesznie wyszło z tym ubrankiem ![]()
![]() |
#348 |
Wtajemniczenie
|
hej kochane! widze, ze przygotowania pelna para u Was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie, dom był mięsny, potem jako nastolatka przestałam jeść, ale to było albo za wcześnie albo po prostu źle zbilansowane, zatrzymał mi się okres, mama latała ze mną po lekarzach aż w końcu jeden powiedział, że jak zacznę jeść mięso to wróci. I tak było. Jadłam, przez parę lat trochę, a od trzech lat w ogóle, czasem jadłam ryby, teraz już prawie nie. W sumie to trochę idelolo, a trochę dla zdrowia, jedyne czego mi żal to domowego rosołu, to specyficzny smak i wegetariańskiego odpowiednika nie ma (a większość zup jest całkiem niezła). Zastanawialismy się nad synkiem, mąż je mięso (ale musi sobie sam przyrządzać), na razie będziemy dawać, bo nie znamy dobrego lekarza, który by mógł nad tym czuwać, no i boję się alergii na wszelkie sojowe plus problem białka z mleka na razie.... kiedyś zobaczymy, może sam zdecyduje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#352 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc generalnie, że to lek dla dzieci chorych na mukowiscydozę może mieć również zastosowanie w waszym przypadku ![]() A skutki uboczne.. wcale ich może nie być prawda? ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Kiedys tu troche pisałam u Was daaawno temu
![]() A teraz wpadlam zyczyc Wam Wesolych i spokojnych Świąt oraz Szczesliwego Nowego Roku wraz z córą dzis konczaca 4 miesiace ![]()
#355 | |
Zadomowienie
|
kociamborek, niezawsze, scoobs, aneciaslonko, itakasia, marta_d1, wiolek, aniaa dziekujemy
![]() wiolek kazda dodatkowa kasa sie przyda, wiec super wiesci!! niezawsze ale super z tymi spineczkami!!! ja tez juz bym chciala przypinac, ale najpierw wloski musza urosnac ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mowisz i masz ![]() u mnie barszcz radycyjnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Rozeznanie
|
niezawsze, macie na czym zawiesić. Bardzo ładnie. Jak napisałaś to oczywiście pomyślalam przez pryzmat mojego dziecia i se myślę "boże na czym te spinki się trzymają"
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
entertete ja też zaliczyłam wpadkę, ale jak patrzę na mojego synka to jest takie kochane dziecko aż sama nie mogę uwierzyć jaki jest wspaniały i też uważam się za dobrą mamę, staram się i dbam o niego jak mogę. Kocham go bardzo i nie oddałabym go nikomu. I też się cieszę że go mam mimo że nie był planowany. Kocham go nad życie. Powiedziałabym, że to jest teraz mój sens życia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Rozeznanie
|
NIezawsze, jaka Ona slodka> A moja AMelka ma ponad dwa latka i spinek jeszcze nie noci, kupilismy jej , ale nie trzymaly sie....
Siala, a jak dlugo stosowalas ten olejek na rzesy, zaim zauwazylas efekty? Bo ja tez go mam, ale ciagle zapominam uzyc. Bajka, gratulacje! Aniaa, jakies wiesci z samochodem? |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale slodziachna ![]() ![]() ja miskowi spinek nie przypne ![]() scoobs zadnych wiesci. babka z ubezpieczen miala w ciagu 3 dni przyjechac (jutro mija) i nawet nie zadzwonila. mysle ze przez te swieta sie przeciagnie wszystko
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-12-22 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.