Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 20:24   #331
entertete
Rozeznanie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

EEeeeee, my też "zrobiliśmy dziecko", powiem więcej "zaliczyliśmy wpadkę" i uwierzcie, cieszę się z tego teraz bardzo i uważam się za niezłą matkę. Nigdy nie powiedziałabym, że "przekazaliśmy dar życia" a tak też niektórzy mówią, mam takich znajomych i okej jest.
My następne planujemy w większym mieszkaniuczyli realnie rzecz biorąc za ok 5 lat jak dobrze pójdzie. Tym razem jesteśmy zmobilizowani do większej dyscypliny, bo żyłoby nam się zdecydowanie mniej komfortowo jeśli byłoby to szybciej. Oczywiście jak by się zdarzyło to damy radę, ale świadomie nie.
No, ale spoko, święta idą, luz blues, się nie czepiam i vice versa życzę.

aniaa no ulżyło, bo mam zamiar troszkę popracować od stycznia i przez 2 miechy teściowa by z doskoku zostawała (a potem to jeszcze nie mamy koncepcji

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-12-22 o 20:29
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:26   #332
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

anoxa no identyko jak u nas Moja mama też zawsze narzeka, ale i tak wszystko chce sama, no bo przeciez zrobi lepiej
Ja oczywiście na te śledzie proporcji nie znam, bo moja mama wszystko na oko, ale tu znalazłam taki przepis:
http://emigrantki-w-kuchni.blogspot....-z-miodem.html

No i moja mama mówi że to to

U nas tak samo, mięcha na zimno- schab, bok, karkówka, klops czy tam pieczeń rzymska, jak zwał tak zwał, różne sałatki, kaczki faszerowane wątróbkami i żołądakami, schaby z ananasem, zrazy. Ciast w tym roku mniej, bo ostatnio sporo wyrzucilysmy, będzie- blok czekoladowy, sernik gotowany, piernik, makowce, tort czekoladowy z wiśniami no i jakieś z bitą śmietaną muszę wymodzić, może bananowca.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

anoxa my też choinkę w wigilię ubieramy mamy już kupioną, stoi na podwórku łosoś jest pycha
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:27   #333
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
No sałatka u nas też jest A czym są wareniki?? Pierwsze słyszę
To takie pierogi z kapustą i grzybami,u nas nazywają się właśnie warenikiOto skład:
● 500 g kiszonej kapusty
● garść dowolnych suszonych grzybów
● 3 średnie cebule
● 2–3 łyżki oleju
● sól
● pieprz
● przyprawa maggi
● 500 g mąki tortowej

U nas na pierwszy i drugi dzień świąt obowiązkowo:kaczka nadziewana,karkówka,galar eta z mięsem,schabowe z pieczarkami i serem,tatar,różne rodzaje kiełbas i wędlin (tato sam robi i wędzi z naszych prosiaczków),z ciast:sernik,makowiec,tor t owocowy z bitą śmietaną,sałatka grecka,sałata zielona ze śmietaną i szczypiorkiem,sałatka:kap usta pekińska z poidorem,ogórkiem i papryką..chyba wszystko wymieniłam
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:29   #334
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

U nas też jest galareta ze świniaka , my też robimy sami kiełbachy i szynki i wędzimy

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

A to po prostu nazwa inna, pierogi oczywiście znam
Stary 2010-12-22, 20:31   #335
entertete
Rozeznanie

ja przez całe święta dojadam to, co z Wigilii, mięcha jedzą wszyscy poza mną
Stary 2010-12-22, 20:32   #336
aneciaslonko
Raczkowanie

U nas w domu też zawsze choinkę z tatą ubieraliśmy w WigilięAle odkąd wyszłam za mąż mamy wcześniej

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
U nas też jest galareta ze świniaka , my też robimy sami kiełbachy i szynki i wędzimy

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

A to po prostu nazwa inna, pierogi oczywiście znam
To identycznie jak u NasChyba nie przeżyłabym bez tych naszych kiełbas i wędlin i tego zapachu...
Stary 2010-12-22, 20:33   #337
itakasia
Zakorzenienie

witam
wiolek
fajnie ze sie udalo
bajka
gratulacje, odpocznij teraz
anuszka
az mi slinka cieknie u nas na wigilie: barszcz czerwony, pierogi z serem dla dzieci i z kapusta i grzybami, salatka jarzynowa, sledz pod pierzynka, sledz w smietanie, sledz w oleju, ryba w warzywach, ryba w occie, yy wiecej nie pamietam. z tego ja robie rybe na dwa sposoby, i na swieta dwa miesa dla mamy, pieke pierniczki, piernik i dla dzieci oczywiscie szarlotka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 20:33   #338
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
ja przez całe święta dojadam to, co z Wigilii, mięcha jedzą wszyscy poza mną
Jesteś wegetarianką?
Stary 2010-12-22, 20:33   #339
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ufff stresior mnie zjadl, ale obronilam sie na 4 dziekuje wszystkim za kciuki
GRATULACJE!!!!

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
bajka GRATULUJE!!!!!

aniaa mam ale wkleje jutro obeicuje bo dzisiaj juz mi sie nic nie chce wkoncu ogarnelam chate pomylam okna wyczyscilam lazienke pomylam szafki w kuchni i jeszcze kilka innych rzeczy zrobilam no i czekam na naroznik dzisiaj przyjedzie
a jeszcze musialam na zakupy jechac bo mamie obiecalam ze jej zrobie i sama kilka drobiazgow kupic miedzy innymi mleku Hubciowi zeby nam na swieta nie zabraklo
matko ty to zorganizowana jestes ja posprzatalam jedna szafke w salonie i bylam z siebie dumna ze sie udalo
a na zdjecia poczekam cierpliwie bo teraz taki okres ze czasu malo

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Co do lekow ktore Adas ma brac .
Dzieki za wasze opinie
Mysle ze przez tydzien podam sam Debridat a potem wlacze to drugie jezeli nie bedzie poprawy, ale te skutki uboczne mnie przerazaja no i na ulotce jest tez napisane ze to dla dzieci z mukowiscydoza, po resekcji trzustki, zoladka i ze matka karmiaca moze przyjmowac te leki jezeli przewaza jej dobro nad dobrem dziecka to co dopiero dziecku podac
no to sie nie dziwie ze sie zastanawiasz czy podac

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

a ja jestem zadowolona
mieliśmy dzisiaj z rekinkiem komisję lekarską odnośnie skazy ( zjadłam wczoraj ser żółty coby go wysypało- wiem straszna jestem ale z gładką buzią nie miałam się co tam pokazywać ) Skórę miał taką ło- wysypana ale nie jakoś tragiczne. Pokazałam lekarce zdj jak był wcześniej strasznie zsypany i gadam z nią a ta do mnie, że nie ważne jak miał wczesniej i liczy się to jaką ma w tej chwili. i że przy skazie i AZS naprawdę muszą być ciężkie objawy by dziecko się kwalifikowało.
no to ja sobie myślę to pozamiatane ale kazała go pokazać i stwierdziła, że tak zmiany są widoczne i dostaliśmy orzeczenie o niepełnosprawności na rok
jutro idę do MOPSU załatwiać ten zasiłek pielęgnacyjny i cieszę się jak głupia bo te 150 zł będą na kremiki dla małego
super ze sie udalo

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Kupilam dzis Mai...tylko nie krzyczcie, bo wiem, ze za mala itd., ale zaloze jej tylko w gosci jak bedziemy i bede pilnowac, wiec kupilam jej spineczki i wyglada slodziasnie w nich, teraz spi, ale pozniej fotke zrobie Kupilam jej tez naprasowywanki na ubranie(jak bedzie starsza to razem stworzymy bluzke jakas)za 10zl z hello kitty zal bylo nie kupic w h&m i kupilam jej przesliczna bluzke na 86cm za 10zl tez w ogole zaczely sie wyprzedaze i cieszylam sie, ze wzielam tylko 50zl wiedzialam co robie

Anuszka a Tobie nie mowili, ze chudzinke masz? Czy chodzilo o to, ze malo przybiera?
nie moge sie doczekac fotki

Cytat:

Ja to się z mamą śmieję, że w niektórych rodzinach tradycyjna polska wigilia- ryba po grecku, karp po żydowsku i pierogi ruskie
no fakt

Cytat:
Dziewczyny, a jakie zupy u Was na wigilii?? U nas od zawsze barszcz z uszkami, a słyszałam że niektórzy robią rybną, jakieś migdałowe...
u nas barszcz czerwony z uszkami zawsze, a u damiana zawsze barszcz grzybowy z uszkami. dla mnie dziwny ale u nich zawsze jedza. raz moja mama jakas dziwna zupe z kasza zrobila ale nie wiem co to bylo

Cytat:
anuszka u mnie tez barszcz z uszkami u nas wogole zawsze 12 dan jest

barszcz
uszka
kompot z suszu (nie cierpie)
karp
ryba po grecku
kluski z makiem
sledz w smietanie
sledz w oleju
pierogi z kapusta i grzybami (dla mnie jedne z najwazniejszych na wigili)
krokiety z kapusta i grzybami
bigos postny
i grzyby suszone smazone w ciescie nalesnikowym a w tym roku beda krewetki smazone na oliwie z oliwek z czosnkiem nowosc
pierogi z kapusta (swieza) i grzybami (gaskami) to moje najwazniejsze danie wigilijne. moja babcia robi najpyszniejsze na swiecie

ja jutro pieke ciasta i robimy juz salatki bo potem sie nie wyrobie ze wszystkim w wigilie. ciekawa jestem na ile misio pozwoli bo ciezko z nim cos zrobic
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:41   #340
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

anoxa a jak się robi tę sałatkę z żołądkami?? Nie pierwszy raz o niej wspominasz i zastanawiam się czy dobra, bo nigdy nie jadłam.
anecia fakt, święta bez swojskich kiełbach i szynek to nie święta

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

itakasia z serem, znaczy się z twarogiem na słodko czy jak??
Stary 2010-12-22, 20:44   #341
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
Jesteś wegetarianką?
nom i dlatego lubię Wigilię, bo jest dużo jedzenia bez mięsa, a tak to różnie bywa. Raz byłam na weselu, gdzie wyjadałam z całego stołu pomidory z mozzarellą, bo sałatki były mięsne nawet. Bo mam filozofię, że jak mnie ktoś zapyta to zastrzegę, a jak nie to już nie robię kłopotu.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-12-22 o 20:46

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 20:44   #342
itakasia
Zakorzenienie

anuszka
dokladnie tak, tyle ze z twarogiem i bulka tarta, bo dziewczynki nie lubia kapusty z grzybami
Stary 2010-12-22, 20:49   #343
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Ja bym chyba zdechła bez mięsa
itakasia moja babcia robiła na słodko z twarogiem i listkami świeżej mięty, pycha były.
Stary 2010-12-22, 20:49   #344
aniaa22
Zakorzenienie

anuszka u nas tez rodzice sami wedza kielbaske i szynki. wlasnie dzis mi dotarla dostawa z domu rodzice podali nam autobusem pierogi, uszka, wedliny, mieso, no i od damiana rodzicow jeszcze pasztet bo to u nich obowiazkowo na swieta.

przy okazji tesciowa wlozyla ubranko dla miska. sztruksowa kamizelka i spodnie + bluzeczka. no spoko tylko ze to dla dziewczynki! kamizelka ma guziki w kwiatuszki a bluzeczka rekawy ma w drobne kwiatki i kolniezyk taki polokragly wyszywany... no ale niebieskie jest....

u nas na swieta koniecznie pieczone miesko (schab szynka karkowka boczek) mama tez udka zawsze piecze i smazy cycki z kurczaka w vegecie do tego pieczarki w sosie smietanowo-koperkowym. a u damiana kurczak faszerowany. wiec bedzie troche z kazdego domu no i bigos. ja nie jadam ale damian uwielbia. mamy zamrozony od mojej mamci bo robila miesiac temu w sumie to niewiele sami robimy he he
Stary 2010-12-22, 20:52   #345
modro
Rozeznanie

papeteria - nam lekarze mówili, że na skutki działania debridatu trzeba czekać jakoś tak ze 2 tygodnie, my się doczekaliśmy po niecałym miesiącu Ja dodawałam do mleka 2 razy dziennie po 5 ml.
Zużyliśmy niecałe 4 butle i wystarczyło. Mam nadzieję, że Adasiowi pomoże

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:52   #346
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

ania Nooo bigos to u nas też obowiązkowo. Zawsze robimy z 5kg kapuchy Fajnie masz, że każdy coś podrzuci
Stary 2010-12-22, 20:57   #347
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
nom i dlatego lubię Wigilię, bo jest dużo jedzenia bez mięsa, a tak to różnie bywa. Raz byłam na weselu, gdzie wyjadałam z całego stołu pomidory z mozzarellą, bo sałatki były mięsne nawet. Bo mam filozofię, że jak mnie ktoś zapyta to zastrzegę, a jak nie to już nie robię kłopotu.
Podziwiam Cię ja bym w życiu nie wytrzymała,bo ja taka mięsna,że szok..nie jesz mięska od dziecka?A ryby jesz,owoce morza?Przepraszam,że tyle pytam ale zawsze mnie to ciekawiło a nie znam niestety żadnego wegetarianina

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
anuszka u nas tez rodzice sami wedza kielbaske i szynki. wlasnie dzis mi dotarla dostawa z domu rodzice podali nam autobusem pierogi, uszka, wedliny, mieso, no i od damiana rodzicow jeszcze pasztet bo to u nich obowiazkowo na swieta.
Zapomniałam o pasztecie!U nas jest z sarniny (przyjaciel taty jest myśliwym i dostarcza nam dziczyznę)
Śmiesznie wyszło z tym ubrankiem
Stary 2010-12-22, 20:58   #348
agravka
Wtajemniczenie

hej kochane! widze, ze przygotowania pelna para u Was u nas na spokojnie, jeszcze nic wlasciwie nie robimy... wczoraj za to narobilam problemow, bo tesciowa po mnie przyechala i mowie, ze musze podjechac do tesco (jest 5 min piechota od moich rodzicow) pojechalam,zrobilam zakupy i wracajac pieprznelam w faceta... autem moich tesciow ... facet sie uparl zeby policje wzywac, ale na szczescie nawet mandatu nie dostalam, tylko upomnienie. najgorsze jest to, ze tesciowi znizki poleca...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:59   #349
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
wiolek
fajnie ze sie udalo
bajka
gratulacje, odpocznij teraz
anuszka
az mi slinka cieknie u nas na wigilie: barszcz czerwony, pierogi z serem dla dzieci i z kapusta i grzybami, salatka jarzynowa, sledz pod pierzynka, sledz w smietanie, sledz w oleju, ryba w warzywach, ryba w occie, yy wiecej nie pamietam. z tego ja robie rybe na dwa sposoby, i na swieta dwa miesa dla mamy, pieke pierniczki, piernik i dla dzieci oczywiscie szarlotka
dziekuje za gratulacje a jak robisz sledzia pod pierzynka ? bo wlasnie szukam przepisu
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 21:14   #350
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
Podziwiam Cię ja bym w życiu nie wytrzymała,bo ja taka mięsna,że szok..nie jesz mięska od dziecka?A ryby jesz,owoce morza?Przepraszam,że tyle pytam ale zawsze mnie to ciekawiło a nie znam niestety żadnego wegetarianina

Nie, dom był mięsny, potem jako nastolatka przestałam jeść, ale to było albo za wcześnie albo po prostu źle zbilansowane, zatrzymał mi się okres, mama latała ze mną po lekarzach aż w końcu jeden powiedział, że jak zacznę jeść mięso to wróci. I tak było. Jadłam, przez parę lat trochę, a od trzech lat w ogóle, czasem jadłam ryby, teraz już prawie nie. W sumie to trochę idelolo, a trochę dla zdrowia, jedyne czego mi żal to domowego rosołu, to specyficzny smak i wegetariańskiego odpowiednika nie ma (a większość zup jest całkiem niezła). Zastanawialismy się nad synkiem, mąż je mięso (ale musi sobie sam przyrządzać), na razie będziemy dawać, bo nie znamy dobrego lekarza, który by mógł nad tym czuwać, no i boję się alergii na wszelkie sojowe plus problem białka z mleka na razie.... kiedyś zobaczymy, może sam zdecyduje.
Stary 2010-12-22, 21:24   #351
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Nie, dom był mięsny, potem jako nastolatka przestałam jeść, ale to było albo za wcześnie albo po prostu źle zbilansowane, zatrzymał mi się okres, mama latała ze mną po lekarzach aż w końcu jeden powiedział, że jak zacznę jeść mięso to wróci. I tak było. Jadłam, przez parę lat trochę, a od trzech lat w ogóle, czasem jadłam ryby, teraz już prawie nie. W sumie to trochę idelolo, a trochę dla zdrowia, jedyne czego mi żal to domowego rosołu, to specyficzny smak i wegetariańskiego odpowiednika nie ma (a większość zup jest całkiem niezła). Zastanawialismy się nad synkiem, mąż je mięso (ale musi sobie sam przyrządzać), na razie będziemy dawać, bo nie znamy dobrego lekarza, który by mógł nad tym czuwać, no i boję się alergii na wszelkie sojowe plus problem białka z mleka na razie.... kiedyś zobaczymy, może sam zdecyduje.
Podziwiam CięNaprawdęA właśnie mi się przypomniało,że Monika Mrozowska (z serialu "Rodzina zastępcza")też jest wegetarianką i jej córeczka tak samo.
Stary 2010-12-22, 21:43   #352
modro
Rozeznanie

Cytat:
Zdrowe podejście, podoba mi się

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 21:49   #353
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Mysle ze przez tydzien podam sam Debridat a potem wlacze to drugie jezeli nie bedzie poprawy, ale te skutki uboczne mnie przerazaja no i na ulotce jest tez napisane ze to dla dzieci z mukowiscydoza, po resekcji trzustki, zoladka i ze matka karmiaca moze przyjmowac te leki jezeli przewaza jej dobro nad dobrem dziecka to co dopiero dziecku podac
no wiesz.. olej rycynowy jest "z ulotki" środkiem przeczyszczającym.. a ja go stosowałam na rzęsy moja koleżanka mi poleciła i byłam zadowolona, rzęsy super rosną, są dłuższe i mocne
Więc generalnie, że to lek dla dzieci chorych na mukowiscydozę może mieć również zastosowanie w waszym przypadku
A skutki uboczne.. wcale ich może nie być prawda?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 21:59   #354
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Kiedys tu troche pisałam u Was daaawno temu
A teraz wpadlam zyczyc Wam Wesolych i spokojnych Świąt oraz Szczesliwego Nowego Roku wraz z córą dzis konczaca 4 miesiace
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obrazsssa.jpg (18,7 KB, 30 załadowań)
Stary 2010-12-22, 22:00   #355
Alguien
Zadomowienie

kociamborek, niezawsze, scoobs, aneciaslonko, itakasia, marta_d1, wiolek, aniaa dziekujemy

wiolek kazda dodatkowa kasa sie przyda, wiec super wiesci!!

niezawsze
ale super z tymi spineczkami!!! ja tez juz bym chciala przypinac, ale najpierw wloski musza urosnac

Cytat:

anuszka wiem ze jeszcze niektorzy robia grzybowa na swieta a u mojej cioci pierogi z ziemniakami i do tego sos grzybowy my nie robimy ale mi smakowalo
u mnie w domu byl tylko barszcz zawsze, ale teraz u tesciowej jest wlasnie barszcz i grzybowa. Bardzo dobra
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 22:03   #356
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze, mi mówili że jest "dorodna i duża" i że ładnie przybiera. A Tobie coś mówili??
mi mowila, ze duzo wazy tez
Cytat:

niezawsze
czekam na fotki Maji w spinkach!
mowisz i masz

Cytat:
Dziewczyny, a jakie zupy u Was na wigilii?? U nas od zawsze barszcz z uszkami, a słyszałam że niektórzy robią rybną, jakieś migdałowe...
u mnie barszcz radycyjnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SPIN.jpg (84,7 KB, 67 załadowań)

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 22:13   #357
entertete
Rozeznanie

niezawsze, macie na czym zawiesić. Bardzo ładnie. Jak napisałaś to oczywiście pomyślalam przez pryzmat mojego dziecia i se myślę "boże na czym te spinki się trzymają"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 22:13   #358
kinia656
Zadomowienie

entertete ja też zaliczyłam wpadkę, ale jak patrzę na mojego synka to jest takie kochane dziecko aż sama nie mogę uwierzyć jaki jest wspaniały i też uważam się za dobrą mamę, staram się i dbam o niego jak mogę. Kocham go bardzo i nie oddałabym go nikomu. I też się cieszę że go mam mimo że nie był planowany. Kocham go nad życie. Powiedziałabym, że to jest teraz mój sens życia
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 22:18   #359
scoobs
Rozeznanie

NIezawsze, jaka Ona slodka> A moja AMelka ma ponad dwa latka i spinek jeszcze nie noci, kupilismy jej , ale nie trzymaly sie....

Siala, a jak dlugo stosowalas ten olejek na rzesy, zaim zauwazylas efekty? Bo ja tez go mam, ale ciagle zapominam uzyc.

Bajka, gratulacje!

Aniaa, jakies wiesci z samochodem?
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 22:21   #360
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hej kochane! widze, ze przygotowania pelna para u Was u nas na spokojnie, jeszcze nic wlasciwie nie robimy... wczoraj za to narobilam problemow, bo tesciowa po mnie przyechala i mowie, ze musze podjechac do tesco (jest 5 min piechota od moich rodzicow) pojechalam,zrobilam zakupy i wracajac pieprznelam w faceta... autem moich tesciow ... facet sie uparl zeby policje wzywac, ale na szczescie nawet mandatu nie dostalam, tylko upomnienie. najgorsze jest to, ze tesciowi znizki poleca...
oj to niefajnie dobrze ze chociaz mandatu nie dostalas

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
mi mowila, ze duzo wazy tez
mowisz i masz

u mnie barszcz radycyjnie
ale slodziachna
ja miskowi spinek nie przypne

scoobs zadnych wiesci. babka z ubezpieczen miala w ciagu 3 dni przyjechac (jutro mija) i nawet nie zadzwonila. mysle ze przez te swieta sie przeciagnie wszystko

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-12-22 o 22:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości