|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Ola bryka niezła
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
zapiekane?? Nie no ja robiłam normalne frytki mrożone tylko zamiast na oleju smażyć to wrzuciłam je do piekarnika
))
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
same tak na brytfance?? bez zadnych przypraw czy tam cos i tyle??
|
#334 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby ok, ale ide w poniedzialek 7 marca zbadac tarczyce... ![]() Tablica do rysowania to jeden z jakze nielicznych tematow "zabawkowych", w ktore sie JESZCZE nie zglebilam... ..........ale widzialam takie fajne Smobyego... ![]() A powiedz jak sprawuje sie u was ten namiot, ktory kupilas...bo mysle nad kupnem jakiegos, ale nie wiem czy nie wystarczy nam taki zwykly... Jak u nas wyjdzie ostatni zabek to zrobie taaaaaaka impreze, ze spod stolu beda mnie wyciagac... ![]() Cytat:
Ja bym poszla. Cytat:
Ja tez zawsze jak jest moja mama zostawiam malego z nia...w dzien i na noc tez ![]() Autko fajne! Przynaam, ze wole nieco inna marke, ale to takie zgrabniutkie, pasuje do ciebie ![]() Cytat:
![]() Brawa dla tz'ta! ![]() I dawajta ten przepis... U nas pogoda dzisiaj wiosenna wiec dwa spacerki zaliczone, bylo super ![]() I przypadkiem kupilam malemu te puzzle Misia do ubierania, byly w promocji - Eichhorn za 1,50 Eu... ![]()
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
przepis w książce
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- na chwile, to chyba tak
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Dzieciaczki cudne Ola auto super (mam upatrzone ale licze na wygrana w lotka zeby kupic )Mamy 16 zebow juz Kareninka moja tez sie rozbiera sama, najgorsze jednak jest to ze chce na golasa latac a w domu to tak cieplo zeby tylko w bodziaku biegac nie jest i po kilka razy jest wojna bo panica sobie sciaga bluzeczki, rajty, o skarpetach nie ma mowy zeby byly na nozkach dluzsza chwile, a jaka dumna chodzi jak sie rozbierze ![]() Bylismy dzis w rossmanie i moje dziecko zlapalo koszyk poki tatus mleko wybieral, a mamusia lakiery i po sklepie rundke zrobila, zobaczyla jakos dziewczynke i za nia, tz stwierdzil ze rodzenstwo by sie przydalo ale nic z tego jak sie pytalismy czy chce braciszka to kiwala ze nie, siostrzyczki tez nie chce
|
|
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje w imieniu chłopaków za komplementy. W lodowce nie zamykam ich za kare- jeszcze
Ale pomysł jest dobry tylko ten starszy nie bardzo sie juz mieści![]() Lenka zdolna dziewczynka jesteś ![]() Andre wygląda jak aniołeczek - jak zwykle zresztą- powiedziałabym ze jak dziewczynka ale nie chce sie narażać mamusi A do Rabki tak jak wspomniała Agusia- jedziemy w celach diagnozy i wykluczenia astmy oskrzelowej lub innego choróbska który tak często wywołuje u Tomka "świsty" w oskrzelach |
|
|
|
#339 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ciekawa jestem efektów.Jak nie ma gorączki to zawsze wychodzę. Cytat:
......smoby jest drogy.... ![]() któras już u nas kupowała.. Zebra? Pietrusia? Cytat:
, albo zabawki pakuje. I zaczyna tymi piłeczkami manewrować.Cytat:
![]() W ogóle to Staś mi teraz dłużej śpi, tak ze później jemy obiad i wszystko sie potem jakoś poprzestawiało... zawsze chodził spać o 12 i wstawał o 14 i jedlismy obiad, teraz czasem idzie spać o 12, czasem o 13 i śpi do14.30 - 15... nie chce tak póżno obiadku dawac, no nie wiem jak to poprzestawiać ![]() Cytat:
|
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Wiki z dnia na dzień coraz więcej chodzi i nauczył się nowych słówek góra, kura, tam i pan. Jak lecą reklamy i jest jakaś osoba to mówi pan 5 marca mam pierwsze zajęcia na studiach ![]() Z jednej strony się cieszę bo ja zawsze byłam osobą raczej chętną do nauki zwłaszcza jeśli coś mnie interesowało i lubię się "rozwijać" ale teraz dom, dziecko, rozkręcanie firmy no i studia To się chyba nie uda![]() Ola autko super Lenka zdolna dziewczynka ![]() Malinka chłopaki po prostu Andre jak zawsze przesłodki Konspi więc mówisz że ten namiocik super się sprawdza, ja się właśnie przymierzam żeby Wikiemu kupić. I jesli mówisz że warto to się chyba skuszę Chciałam jeszcze poodpisywać ale muszę zmykać bo jutro idę do pracy a moje włosy domagają się mycia Dobrej nocki życzęEdytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-02-28 o 22:21 |
|
|
|
#341 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pieknieje w oczach! z zasobem słownictwa u nas podobnie. znamy jeszcze inne zwierzątka ale za to części ciała jeszcze nie wyuczone Cytat:
O! sowa! dobry pomysł Cytat:
śliczne chłopaki Malinko! |
|||
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Xpressja ależ ona dużo potrafi
![]() Mamrotka widać chce mieć rodziców tylko dla siebie ![]() Piotruś mi szalał do 20...w piżamce... Ale miał juz oczy jak 5zł więc wziełam go do łóżeczka popłakał chwile i padł... Wogóle jak on kocha swój jeździk! Wsiada na niego sam i odpycha się nogami( do tyłu) i ma frajde jeśli ja go szybko przyciągne w przód, bo on znowu może "uciekać" do tyłu
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
szczegolnie tatusia
![]() Kate ja moge isc i sie za ciebie pouczyc ![]() Moje dziecko woli bawic sie motorem/samochodem, lalki omija z daleka, chyba ze glowa o podloge wali, mam sie martwic? Nawet jak bawi sie wozeczkiem to jest brum brum
|
|
|
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
moja Olcia wstała już ponad godzinę temu ![]() na razie na więcej nie mam siły
|
|
|
|
#345 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajna ta twoja corcia! ![]() Cytat:
No to powiedzialas czy nie powiedzialas..? Bo.... ![]() Ale czasami warto...nie zawsze, ale czasami.... ![]() Cytat:
Cytat:
Tak ![]() Z obiadkiem nie pomoge, bo o 15 to my deserek juz szamamy... ![]() Ale moze musialabys po prostu przypilnowac, zeby drzemka byla jednak o tej 12... Cytat:
Jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz...a jak juz zaczniesz i wpadniesz w rutyne to pojdzie... Cytat:
Witaj w klubie.... Bry bry..... ![]() przechodze kryzys zwiazany z faktem, ze prawdopodobnie bede musiala sie pogodzic z tym, ze moj syn bedzie juz wstawal kolo 6.15 rano... Ja sie nie nadaje noooo...malz mowi, ze powinnam sie cieszyc, ze maly chodzi ladnie wczesnie spac, ale ja jeszcze nie zyje przed 7... ![]()
|
|
#346 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi się jeszcze domek playskoola podobal bardzo Cytat:
![]() Myślisz ze nie pilnuję? Wczoraj jednak za dlugo byliśmy na spacerze....![]() Cytat:
no tak pięknie wcześniej do 9 tej podsypiał...
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-03-01 o 08:26 |
|||||||
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() dziękuje za komplementy dla Leniucha... i za te gratulacje co do umiejętności ![]() ola- samochodzik pierwsza klasa! ela - jak Olka nie ma gorączki to krótki spacerek jest wskazany a ja znowu na walizkach ![]() tzn cieszę się bo znowu w ciepłe miejsce... ale troszkę to meczące, dlatego jak wrócę biorę wolne i "odpoczywam" w domowym zaciszu... zeberko - a dlaczego ja tu nie widzę zdjęć Piotrusia?
|
|
|
|
#348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A daj linka do Playskoola.... ![]() Cytat:
Tez mi sie wydawalo, ze nie zablysne szczegolnie jak to napisze... Cytat:
Nie przypominaj nawet.... Dobra, moj dziecie skonczylo jesc swoje sniadnie wiec ide wyciagac odkurzacz... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-01 o 08:38 |
|||
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina, tylko używany jest teraz na all, ale zerknij;
http://allegro.pl/rewelacyjny-domek-...479213023.html Acha, Ola mi się też strasznie podoba Twoje autko i uważam że świetnie do siebie pasujecie.
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-03-01 o 08:54 |
|
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no nieeee, kolejna zabawka wpadła mi w oko! nowy też jest < o zgrozoooo!> http://allegro.pl/rewelacyjny-domek-...458902288.html ps. dziewczyny a plastolina to już sie nadaje dla naszych łobuziaków? Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2011-03-01 o 09:04 |
|
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DZien dobry Ja juz dzis sie lepiej czuje jeszcze dzis odpoczne i jutro do pracy niesteczy czas
|
|
#352 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dżem dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakaś idiotka, przecież Pola wcale nie jest jeszcze w takim wieku zeby się martwic tym, że sama nie chodzi, tym bardziej ze ona prawie to robi ![]() Cytat:
niezła sumka następna wielozębna ![]() Cytat:
u mnie tez jest lekki mróz, - 9 st ![]() Ola samochód rewelacyjny!! Moja Szefowa sobie w zeszłe wakacje taki zasponosorowała więc miałam okazję przyjrzec się z bliska - jest fantastyczny - pozazdrościc faaajne dla Tż-ta za domyślnośc ![]() następna jest czym gryźc ![]() Cytat:
![]() ~~ narazie tyle ode mnie, nic z zaległości nie nadrobię bo już Ola tu wariuje i cały czas na mnie szczeka - bo chce żebym jej włączyła pieska bimbka a potem do orto jadę więc miłego dnia laseczki |
|||||
|
|
|
#353 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
Dziś idzie do pracy na 18 i siedzi z Wikim więc czekam tylko na telefon typu; Co mam mu dać jeść Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ale jakoś boje się tej szkoły, najbardziej tego że się okaże że jednak nie dam rady no i 1850zł za 1 semestr pójdzie w błoto... I jeszcze zawozić te wszystkie papierki, robić zdjęcia wrrr za stara chyba jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym nie żyła. Ja dzis musiałam wstawac o 7.30 i dopóki nie wypiłam kubka kawy nie wiedziałam co się dzieje. Wiktor też zawsze spał do 9.00 ale ostatnio coś przed 8.00 wstaje , mam nadzieje że to tylko przez to że ja wstaję do pracy i on sie budzi. Bo jak on mi będzie codziennie tak wstawał to ja chyba![]() Cytat:
Ten namiocik z playskola fajny ale chyba nasze dzieciaki troche za duże na niego są, przynajmniej mój wyrośnięty synek ![]() I gratki wszystkim małym rekinkom ![]() :confuse d:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
xpresja dopiero teraz zobaczylam jak Lenka wariuje
Moja tez duzo rzeczy pokazyje i nasladuje czesci ciala to wszytskie oczy, nos, usta, zeby, uszy, glowa, wlosy, rece, nogi, pupa, brzuch i pepuszek nawet Tz wlasnie zabral mała na spacer to zabieram sie za obiadek, sama nie wiem co to dzis zrobic dobrego ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
U mojej kumpeli corka (w kwietniu skonczy 2 lata) chodzi spac 12-1 w nocy i potem spia do 12 w południe ona co prawda nie pracuje wiec moze sobie na to pozwolic ale dla mnie to i tak chore
|
|
#355 | ||||
|
Rozeznanie
|
Bardzo ładne
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
ok. troszkę jeszcze Was nadrobiłam
więc tak jeszcze w sprawie zaległości:Asioczka my mamy podobne puzzle te z ubrankami ale Olę jakoś to w ogóle nie interesuje . Cała jej zabawa polega tylko na rozrzuceniu puzzli po pokoju niestety ![]() Domi Ola też często operuje lewą rączką. Mój brat jest lewo ręczny więc u nas chyba wszystko możliwe? ![]() I poproszę jakieś szczegóły w sprawie peelingu cukrowego ![]() Gocha coś mi się zdaje ze z Tojego Wojtka to będzie heartbreaker przystojniak mały! Wywa widzę że Karol ma bardzo interesujący nocnik – prawdziwe wc w miniaturce? ![]() Agusia rozczochrany Fifi jest przesłodki a właśnie – my się też musimy gdzieś wybrac tylko gdzie? Któraś z Was była z córeczką u fryzjera? U takiego nor lanego obcinałyście? Konspi jaką Staś ma genialną czapkę!! ![]() Katevalley jakiego Amleka ma misia wielkiego ![]() ~~ jeszcze 4 str mi zostały... ![]() |
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Katekate Uda się , uda, zobaczysz
I to super że biznesik Wam sie tak dobrze kręci I brawa dla Wikiego za postęyXpresja Wojtek umie tylko sowę Mamrotka ja podkradałam bratu resorki KareninkaWojtek zasypia między 21 a 22 a wstaje o 6,20 ![]() Simpatica ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Dziewczyny zróbcie coś ze mną, od rana jem tylko słodycze!!!! Jak tak dalej pójdzie to niedługo w nic się nie zmieszczę! A tutaj jeszcze tłusty czwartek przed nami :/
|
|
#358 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
MOje dziecię też od kilku dni jest gotowe do zycia po 6 wcześniej spała nawet do 8! Dzisiaj wstała i mówi: "dień" czyli dzień. No rację ma więc co mam jej zrobić ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- my mamy jeszcze za krótkie włosy |
||
|
|
|
#359 |
|
Rozeznanie
|
ja stwierdzam nieśmiało, że takie poranne wstawanie ma jednak więcej plusów niż minusów
Olcia teraz już śpi, jak wstanie to wyjdziemy na spacerek jak jeszcze będzie ciepło i słonecznie a nie po południu jak wcześniej, chałupka już posprzątana, obiadek prawie naszykowany, ja po kawie i przed drugą, umówiłam się z koleżanką na kawusie po spacerku i do tego w piekarniku pieką się rogaliki z marcepanem![]() poza tym nigdy wcześniej nie miałam tak, żeby Ola chodziła spać ok 20 i żebym miała wolny wieczór... a to jednak badzo dobrze robi jak można się wieczorem trochę zrelaksować i do tz'a poprzytulać
|
|
|
|
#360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

))

...

)

Ola samochód rewelacyjny!! Moja Szefowa sobie w zeszłe wakacje taki zasponosorowała więc miałam okazję przyjrzec się z bliska - jest fantastyczny - pozazdrościc